Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   REGULAMENT din 21 decembrie 2011  privind organizarea si desfasurarea examenului de promovare in grade sau trepte profesionale a personalului contractual din cadrul Ministerului Justitiei si al Autoritatii Nationale pentru Cetatenie    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

REGULAMENT din 21 decembrie 2011 privind organizarea si desfasurarea examenului de promovare in grade sau trepte profesionale a personalului contractual din cadrul Ministerului Justitiei si al Autoritatii Nationale pentru Cetatenie

EMITENT: MINISTERUL JUSTITIEI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 51 din 23 ianuarie 2012

    CAP. 1
    Dispoziţii generale

    ART. 1
    (1) Promovarea în grade sau trepte profesionale a personalului contractual din cadrul Ministerului Justiţiei şi al Autoritãţii Naţionale pentru Cetãţenie, denumit în continuare personal contractual, se face, de regulã, pe un post vacant, iar în situaţia în care nu existã un asemenea post se face prin transformarea postului din statul de funcţii în care acesta este încadrat într-unul de nivel imediat superior.
    (2) Promovarea în grade sau trepte profesionale imediat superioare se face din 3 în 3 ani.
    (3) Promovarea persoanelor încadrate în funcţii contractuale de debutant se realizeazã în funcţia, gradul sau treapta profesionalã imediat superioarã, la expirarea unei perioade de cel puţin 6 luni, dar nu mai mare de 1 an.
    ART. 2
    Promovarea în grade sau trepte profesionale a personalului contractual se face prin examen, organizat anual de cãtre compartimentul de resurse umane din cadrul Ministerului Justiţiei sau, dupã caz, al Autoritãţii Naţionale pentru Cetãţenie.
    ART. 3
    (1) Data, locul, modul de organizare a examenului şi tematica pentru proba scrisã, aprobate de conducerea Ministerului Justiţiei sau, dupã caz, de conducerea Autoritãţii Naţionale pentru Cetãţenie, la propunerea compartimentului pentru resurse umane, precum şi probele de examen se comunicã tuturor persoanelor interesate prin intermediul conducãtorilor compartimentelor în care acestea îşi desfãşoarã activitatea, se afişeazã la sediul Ministerului Justiţiei sau, dupã caz, al Autoritãţii Naţionale pentru Cetãţenie şi se publicã pe paginile de internet ale acestor instituţii, cu cel puţin 30 de zile înainte de data stabilitã pentru examen.
    (2) Cererile de înscriere la examen se depun, în termen de 15 zile de la afişarea datei examenului, la compartimentul pentru resurse umane din cadrul Ministerului Justiţiei sau, dupã caz, al Autoritãţii Naţionale pentru Cetãţenie.

    CAP. 2
    Condiţii pentru înscrierea la examen

    ART. 4
    Pentru a participa la examenul de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare, candidatul trebuie sã fi obţinut calificativul "foarte bine" la evaluarea performanţelor profesionale individuale cel puţin de douã ori în ultimii 3 ani.

    CAP. 3
    Organizarea şi desfãşurarea examenului

    ART. 5
    (1) La propunerea compartimentului pentru resurse umane din cadrul Ministerului Justiţiei sau, dupã caz, al Autoritãţii Naţionale pentru Cetãţenie, ministrul justiţiei, respectiv preşedintele Autoritãţii Naţionale pentru Cetãţenie, numeşte, prin ordin:
    a) comisia de organizare a examenului;
    b) comisia de soluţionare a contestaţiilor împotriva rezultatelor verificãrii condiţiilor de participare la examen;
    c) comisia de examinare;
    d) comisia de soluţionare a contestaţiilor împotriva notãrii la proba scrisã, proba practicã şi interviu.
    (2) Comisia de organizare a examenului este formatã din persoane din cadrul compartimentului pentru resurse umane din Ministerul Justiţiei sau, dupã caz, al Autoritãţii Naţionale pentru Cetãţenie.
    (3) Comisia de examinare este formatã din 3 membri, din care un reprezentant al salariaţilor, cu experienţã şi cunoştinţe în domeniul postului în care se face promovarea.
    (4) Comisia de soluţionare a contestaţiilor împotriva notãrii la proba scrisã, proba practicã şi interviu este formatã din 3 membri, cu experienţã şi cunoştinţe în domeniul postului în care se face promovarea.
    (5) Nu poate fi desemnatã în calitatea de membru în comisiile prevãzute la alin. (1) persoana care se aflã în urmãtoarele situaţii:
    a) are relaţii cu caracter patrimonial cu oricare dintre candidaţi sau interesele patrimoniale ale sale ori ale soţului sau soţiei pot afecta imparţialitatea şi obiectivitatea evaluãrii;
    b) este soţ, soţie, rudã sau afin pânã la gradul al IV-lea inclusiv cu oricare dintre candidaţi ori cu un alt membru al acestor comisii.
    ART. 6
    (1) Verificarea îndeplinirii condiţiilor pentru participarea la examen se realizeazã în cel mult 5 zile lucrãtoare de la data expirãrii termenului de înscriere la examen, de cãtre comisia de organizare a examenului.
    (2) Rezultatele verificãrii îndeplinirii condiţiilor pentru participarea la examen se comunicã candidaţilor prin intermediul conducãtorilor compartimentelor în care aceştia îşi desfãşoarã activitatea, se afişeazã la sediul Ministerului Justiţiei sau, dupã caz, al Autoritãţii Naţionale pentru Cetãţenie şi se publicã pe paginile de internet ale acestor instituţii.
    (3) Candidaţii ale cãror cereri de înscriere la examen au fost respinse pot face contestaţie în termen de douã zile lucrãtoare de la afişarea rezultatelor verificãrii îndeplinirii condiţiilor pentru participarea la examen.
    (4) Contestaţiile depuse de candidaţi cu privire la rezultatul verificãrii îndeplinirii condiţiilor pentru participarea la examen se soluţioneazã în termen de douã zile lucrãtoare.
    (5) Rezultatele contestaţiilor se comunicã candidaţilor prin intermediul conducãtorilor compartimentelor în care aceştia îşi desfãşoarã activitatea, se afişeazã la sediul Ministerului Justiţiei sau, dupã caz, al Autoritãţii Naţionale pentru Cetãţenie şi se publicã pe paginile de internet ale acestor instituţii.
    ART. 7
    (1) Examenul de promovare în grade sau trepte profesionale a personalului contractual constã în susţinerea unei probe scrise sau a unei probe practice, dupã caz, stabilitã de comisia de examinare, şi interviu.
    (2) Proba practicã se susţine în cazul funcţiilor contractuale la care este necesarã verificarea abilitãţilor practice.
    ART. 8
    Comisia de examinare evalueazã candidatul în cadrul examenului de promovare în grade sau trepte profesionale pe baza urmãtoarelor criterii:
    a) cunoştinţe teoretice necesare funcţiei evaluate;
    b) comportament în situaţii de crizã;
    c) abilitãţi de comunicare;
    d) capacitate de sintezã.
    ART. 9
    (1) În cadrul probei scrise se evalueazã criteriul prevãzut la art. 8 lit. a).
    (2) Proba scrisã constã în redactarea unei lucrãri sau în rezolvarea unui test-grilã.
    (3) Comisia de examinare are obligaţia de a elabora 3 variante de subiecte de examen. Fiecare dintre variantele de subiecte de examen este introdusã într-un plic sigilat şi semnat de membrii comisiei de examinare, cu cel puţin douã ore înainte de desfãşurarea probei scrise.
    (4) Timpul alocat pentru desfãşurarea probei scrise se stabileşte de comisia de examinare şi nu poate depãşi douã ore din momentul comunicãrii subiectelor.
    ART. 10
    Aspectele constatate în timpul desfãşurãrii probei practice se consemneazã în scris într-un proces-verbal care se semneazã de cãtre membrii comisiei de examinare şi candidat.
    ART. 11
    (1) Proba scrisã sau, dupã caz, proba practicã se noteazã cu un punctaj maxim de 100 de puncte.
    (2) Membrii comisiei de examinare acordã individual punctaje pentru proba scrisã sau, dupã caz, proba practicã, ce se consemneazã în borderoul de notare.
    (3) Punctajul final al probei scrise sau, dupã caz, al probei practice se calculeazã ca medie aritmeticã a punctajelor prevãzute la alin. (2).
    ART. 12
    Rezultatele obţinute la proba scrisã sau, dupã caz, la proba practicã se afişeazã la sediul Ministerului Justiţiei sau, dupã caz, al Autoritãţii Naţionale pentru Cetãţenie şi se publicã pe paginile de internet ale acestor instituţii.
    ART. 13
    Candidaţii nemulţumiţi de notele obţinute la proba scrisã sau, dupã caz, la proba practicã pot face contestaţie în termen de douã zile lucrãtoare de la afişarea rezultatelor. Contestaţiile se soluţioneazã în maximum 3 zile lucrãtoare de la expirarea termenului de depunere.
    ART. 14
    Rezultatele obţinute în urma soluţionãrii contestaţiilor împotriva notãrii la proba scrisã sau, dupã caz, la proba practicã se afişeazã la sediul Ministerului Justiţiei sau, dupã caz, al Autoritãţii Naţionale pentru Cetãţenie şi se publicã pe paginile de internet ale acestor instituţii.
    ART. 15
    (1) În cadrul interviului sunt evaluate criteriile prevãzute la art. 8 lit. b)-d).
    (2) Comisia de examinare poate stabili şi alte criterii de evaluare specifice care vor fi evaluate în cadrul interviului, precum:
    a) complexitate, iniţiativã, creativitate şi diversitate a activitãţilor;
    b) judecata şi impactul deciziilor;
    c) influenţã, coordonare şi supervizare.
    (3) Interviul se realizeazã conform planului de interviu întocmit de comisia de examinare pe baza criteriilor de evaluare.
    (4) Întrebãrile şi rãspunsurile la interviu se consemneazã în scris într-un proces-verbal care se semneazã de cãtre membrii comisiei de examinare şi de cãtre candidat.
    ART. 16
    (1) Interviul se noteazã cu un punctaj maxim de 100 de puncte.
    (2) Membrii comisiei de examinare acordã individual punctaje pentru interviu, care se consemneazã în borderoul de notare.
    (3) Punctajul final al interviului se calculeazã ca medie aritmeticã a punctajelor prevãzute la alin. (2).
    ART. 17
    Rezultatele obţinute la interviu se afişeazã la sediul Ministerului Justiţiei sau, dupã caz, al Autoritãţii Naţionale pentru Cetãţenie şi se publicã paginile de internet ale acestor instituţii.
    ART. 18
    Candidaţii nemulţumiţi de notele obţinute la interviu pot face contestaţie în termen de douã zile lucrãtoare de la afişarea rezultatelor. Contestaţiile se soluţioneazã în maximum 3 zile lucrãtoare de la expirarea termenului de depunere.
    ART. 19
    Rezultatele obţinute în urma soluţionãrii contestaţiilor împotriva notãrii la interviu se afişeazã la sediul Ministerului Justiţiei sau, dupã caz, al Autoritãţii Naţionale pentru Cetãţenie şi se publicã pe paginile de internet ale acestor instituţii.
    ART. 20
    (1) Punctajul examenului de promovare se calculeazã ca medie aritmeticã a punctajelor finale obţinute la fiecare dintre cele douã probe, respectiv proba scrisã sau proba practicã, dupã caz, şi interviu.
    (2) Punctajul minim de promovare este de 50 de puncte.
    ART. 21
    Rezultatele finale obţinute de candidaţi se afişeazã la sediul Ministerului Justiţiei sau, dupã caz, al Autoritãţii Naţionale pentru Cetãţenie şi se publicã pe paginile de internet ale acestor instituţii.

                                       -------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016