Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   REGULAMENT din 2 martie 2011  privind modul de alocare, acordare si justificare a transferurilor de la bugetul de stat pentru acoperirea cheltuielilor necesare desfasurarii activitatilor reglementate prin Legea imbunatatirilor funciare nr. 138/2004, altele decat irigatiile    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

REGULAMENT din 2 martie 2011 privind modul de alocare, acordare si justificare a transferurilor de la bugetul de stat pentru acoperirea cheltuielilor necesare desfasurarii activitatilor reglementate prin Legea imbunatatirilor funciare nr. 138/2004, altele decat irigatiile

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 178 din 14 martie 2011

    ART. 1
    (1) Se acordã Administraţiei Naţionale a Îmbunãtãţirilor Funciare R.A., denumitã în continuare Administraţie, transferuri de la bugetul de stat pentru acoperirea cheltuielilor necesare desfãşurãrii activitãţilor reglementate prin <>Legea îmbunãtãţirilor funciare nr. 138/2004, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, altele decât irigaţiile, cu respectarea prevederilor legale.
    (2) Transferul sumelor de la bugetul de stat se face prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale, de la capitolul 83.01"Agriculturã, silviculturã şi vânãtoare", titlul 55 "Alte transferuri", alineatul 55 01 18 "Alte transferuri curente interne".
    ART. 2
    (1) Administraţia are obligaţia de a prezenta Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale propuneri pentru înscrierea în bugetul de stat a sumelor, în vederea cuprinderii acestora în bugetul ministerului, în termenele stabilite de <>Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    (2) Anual, în etapa de elaborare a proiectului bugetului de stat, Administraţia fundamenteazã pentru anul urmãtor, la nivel de sucursalã teritorialã, în funcţie de suprafaţa şi de tipul fiecãrei amenajãri de îmbunãtãţiri funciare de utilitate publicã gestionate de acea sucursalã, necesarul sumelor de la bugetul de stat, urmãrind realizarea în condiţii corespunzãtoare a obiectului de activitate.
    (3) Ministerul Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale, în calitate de ordonator principal de credite, comunicã Administraţiei nivelul sumelor alocate de la bugetul de stat pentru Administraţie pentru anul respectiv, atât cele aferente angajamentelor legale ale anului anterior, cât şi cele ce urmeazã a se angaja în anul curent.
    (4) Dupã comunicarea sumelor alocate de la bugetul de stat, Administraţia va fundamenta cuantumul tarifelor pe tipuri de amenajãri, în funcţie de suprafeţele de teren amenajate, declarate de utilitate publicã, altele decât irigaţiile, potrivit <>art. 38 alin. (4) din Legea nr. 138/2004, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    (5) În condiţiile legii, Administraţia repartizeazã şi poate redistribui în cursul anului, pe sucursale teritoriale, sumele aprobate de la bugetul de stat, în funcţie de cotele aprobate anual prin hotãrâre a Guvernului, conform <>art. 38 alin. (6) din Legea nr. 138/2004, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    (6) Suprafeţele care vor fi avute în vedere la stabilirea veniturilor sunt cele pentru care Administraţia încheie contracte cu beneficiarii lucrãrilor de îmbunãtãţiri funciare.
    (7) Sumele alocate de la bugetul de stat se acordã în completarea veniturilor proprii ale Administraţiei provenind din tarife percepute beneficiarilor lucrãrilor de îmbunãtãţiri funciare, în conformitate cu prevederile <>art. 38 alin. (5) şi (6) din Legea nr. 138/2004, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    (8) Tarifele medii pe tipuri de activitãţi includ TVA şi sunt prevãzute în anexa nr. 1.
    (9) Tarifele medii vor fi defalcate pe tipuri de amenajãri, prin ordin al ministrului agriculturii şi dezvoltãrii rurale, cu avizul Ministerului Finanţelor Publice, potrivit <>art. 38 alin. (6) din Legea nr. 138/2004, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    (10) Pentru activitãţile desfãşurate pânã la semnarea contractelor de exploatare, întreţinere şi reparaţii privind amenajãrile de îmbunãtãţiri funciare, altele decât irigaţiile, dar nu mai târziu de 31 mai 2011, referitoare la cheltuielile prevãzute la <>art. 42 alin. (4) din Legea nr. 138/2004, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, Administraţia va solicita fonduri Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale potrivit anexei nr. 2.
    (11) Pentru activitãţile desfãşurate dupã semnarea contractelor de exploatare, întreţinere şi reparaţii privind amenajãrile de îmbunãtãţiri funciare, altele decât irigaţiile, dar nu mai târziu de 31 mai 2011, Administraţia va solicita fonduri Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale conform anexei nr. 3.
    (12) Administraţia, sucursalele teritoriale şi unitãţile de administrare rãspund, în condiţiile legii, de utilizarea transferurilor de la bugetul de stat potrivit scopului pentru care au fost acordate.
    ART. 3
    (1) Notele de fundamentare şi justificare a transferurilor primite de la bugetul de stat, prevãzute în anexele nr. 2a şi 3a, vor fi certificate din punctul de vedere al realitãţii, regularitãţii, legalitãţii, necesitãţii, oportunitãţii şi exactitãţii datelor înscrise de cãtre conducerea unitãţii ierarhic superioare celei care întocmeşte nota de fundamentare şi justificare prevãzutã în anexa nr. 2a, respectiv anexa nr. 3a.
    (2) Administraţia centralizeazã, verificã, avizeazã şi supune aprobãrii consiliului de administraţie notele de fundamentare şi justificare prevãzute în anexele nr. 2a şi 3a.
    (3) Administraţia solicitã Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale, în baza aprobãrii consiliului de administraţie şi a justificãrilor formulate, potrivit anexei nr. 2a, respectiv anexei nr. 3a, alocarea sumelor de la bugetul de stat.
    (4) Administraţia va întocmi lunar, în 3 exemplare, formularul prevãzut în anexa nr. 2a, respectiv anexa nr. 3a.
    (5) Justificarea sumelor primite de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale se va face lunar, pe baza datelor rezultate din balanţa de verificare a lunii anterioare, cu obligaţia încadrãrii în metodologia privind acordarea sumelor de la bugetul de stat.
    (6) Veniturile se vor defalca pe grupe, în funcţie de natura lor, conform prevederilor legale. Veniturile din coloana nr. 2 a formularului prevãzut în anexa nr. 2a vor corespunde totalului veniturilor din clasa 7 din balanţa de verificare a lunii precedente celei pentru care se solicitã transferurile, diminuat cu sumele reprezentând surse de investiţii, transferuri, inclusiv veniturile aferente activitãţii de irigaţii şi alte venituri conform indicatorilor prevãzuţi în anexa nr. 2a.
    (7) Realizãrile din coloana nr. 3 a formularului prevãzut în anexa nr. 2a vor corespunde totalului cheltuielilor din clasa 6 din balanţa de verificare a lunii precedente celei pentru care se solicitã transferurile, diminuat cu sumele aferente cheltuielilor de investiţii, cheltuielilor efectuate cu activitatea de irigaţii, aferente programelor cu finanţare rambursabilã/nerambursabilã, şi alte cheltuieli conform indicatorilor prevãzuţi în anexa nr. 2a.
    (8) La cap. IV "Transferuri primite" din anexa nr. 2a se vor cuprinde atât sumele încasate efectiv de unitãţile de administrare, cât şi regularizãri şi plãţi efectuate în numele acestora de cãtre unitatea ierarhic superioarã.
    (9) În "Nota de fundamentare şi justificare a transferurilor primite de la bugetul de stat la data de ....", prevãzutã în anexa nr. 2a, pentru luna decembrie a anului anterior se va completa cumulat de la începutul anului, respectiv coloana nr. 2 va cuprinde prevederile bugetului de venituri şi cheltuieli al Administraţiei aprobat pentru anul anterior, iar în coloana nr. 4 se va înscrie transferul solicitat pentru luna decembrie pe baza documentelor justificative întocmite/primite/preliminate, în limita sumelor aprobate cu aceastã destinaţie în anul curent, cu respectarea prevederilor legale.
    (10) Veniturile din coloana nr. 3 a formularului prevãzut în anexa nr. 2a vor fi defalcate conform anexei nr. 4 "Defalcarea veniturilor ce se realizeazã la luna .........", ce va rezulta din centralizarea datelor primite de la subunitãţi.
    (11) "Cheltuielile preliminate pentru luna în curs" din coloana nr. 4 din formularul prevãzut în anexa nr. 2a vor fi prezentate detaliat în formularul prevãzut în anexa nr. 5 "Memoriu privind justificarea sumelor preliminate a se plãti în luna în curs", care va cuprinde toate obligaţiile de platã/achitate ale Administraţiei, pânã la data de 20 a lunii respective, la care se vor adãuga obligaţiile de platã preliminate a se efectua pânã la sfârşitul lunii. În solicitãrile respective se pot regãsi şi avansurile acordate, în condiţiile <>Legii nr. 500/2002, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, pentru achiziţii de bunuri şi servicii. Formularul prevãzut în anexa nr. 5 va rezulta din centralizarea datelor primite de la subunitãţi.
    (12) Sumele acordate din bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale, în condiţiile <>art. 52 alin. (7) din Legea nr. 500/2002, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se înregistreazã în contabilitatea acestuia ca avansuri, urmând ca înregistrarea pe cheltuieli sã se efectueze pe baza justificãrilor prezentate de beneficiar.
    (13) Aceste plãţi urmeazã sã se regãseascã în conturile de cheltuieli, conturi care permit, conform prezentului regulament, justificarea în anul financiar curent a utilizãrii sumelor primite.
    (14) Odatã cu transmiterea acestor documente se vor prezenta Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale, în mod obligatoriu, şi balanţa de verificare contabilã întocmitã pentru luna precedentã celei în care se solicitã acordarea de transferuri, precum şi formularul "Situaţia obligaţiilor faţã de bugetul de stat, bugetul asigurãrilor sociale de stat, bugetul fondurilor speciale la data de ............", prevãzut în anexa nr. 6.
    (15) Notele de fundamentare şi justificare se prezintã pânã la data de 28 a fiecãrei luni la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale - Serviciul îmbunãtãţiri funciare, fond funciar, ecocondiţionalitate şi agriculturã ecologicã, în vederea analizãrii legalitãţii şi utilizãrii sumelor primite, a fundamentãrii sumelor necesare pentru luna în curs şi pentru luna urmãtoare; ulterior acesta va transmite documentele şi avizul Direcţiei generale buget finanţe şi fonduri europene, în vederea solicitãrii deschiderilor de credite bugetare.
    (16) În cazul în care Administraţia nu mai solicitã transferuri pentru o anumitã perioadã, aceasta are obligaţia de a prezenta justificarea transferurilor primite, în fiecare lunã, cu cheltuielile perioadei respective la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale Serviciul îmbunãtãţiri funciare, fond funciar, ecocondiţionalitate şi agriculturã ecologicã, în vederea analizãrii utilizãrii sumelor primite.
    (17) Pentru solicitarea creditelor bugetare, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale prezintã la Ministerul Finanţelor Publice cererea de deschidere a creditelor, însoţitã de un exemplar al formularului prevãzut în anexa nr. 2a, respectiv anexa nr. 3a, aprobat de ordonatorul principal de credite.
    (18) Administraţia încaseazã transferurile primite de la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale în contul sãu deschis la Trezoreria Statului. Centrala Administraţiei efectueazã plãţi şi regularizãri în nume propriu şi în numele subunitãţilor din subordine, dupã care vireazã sucursalelor teritoriale sumele rãmase cuvenite. La rândul lor sucursalele teritoriale, din sumele încasate în acest mod, efectueazã plãţi în numele acestora şi al subunitãţilor din subordine, virând acestora diferenţele rãmase cuvenite. Unitãţile de administrare vor utiliza sumele încasate efectuând plãţi conform destinaţiei avute în vedere la solicitarea acestora.
    ART. 4
    (1) În cazul în care în execuţie se înregistreazã nerealizãri ale veniturilor aprobate, Administraţia poate efectua cheltuieli în structurã, proporţional cu gradul de realizare a veniturilor totale, cu excepţia cheltuielilor pentru energia electricã aferentã activitãţilor, altele decât irigaţiile, cu respectarea prevederilor legale.
    (2) Nivelul cheltuielilor de personal va fi proporţional cu gradul de realizare al veniturilor totale şi va reprezenta o limitã maximã procentualã rezultatã din raportul dintre cheltuielile privind personalul şi veniturile totale prevãzute în bugetul de venituri şi cheltuieli.
    (3) Formularul de fundamentare şi justificare a sumelor primite de la bugetul de stat va cuprinde în mod obligatoriu menţiunea: "Certificãm pe propria rãspundere legalitatea, necesitatea, oportunitatea, realitatea şi exactitatea datelor înscrise" şi va purta semnãtura persoanelor autorizate, de regulã, directorul general şi directorul economic.
    ART. 5
    Anexele nr. 1, 2, 2a, 3, 3a, 4, 5 şi 6 fac parte integrantã din prezentul regulament.

    ANEXA 1
    la regulament

                                   STRUCTURA
                tarifelor medii pe tipuri de activitãţi, altele
                decât activitatea de irigaţii, pentru anul 2011


 ┌──────────────────┬─────────────────────────────────────────────────────────┐
 │ Denumire │ Tarif mediu │
 │ activitate │ (lei, inclusiv TVA/ha) │
 │ ├──────────────────┬───────────────────┬──────────────────┤
 │ │Total, din care: │suportat de la │suportat de la │
 │ │ │bugetul de stat │beneficiari │
 ├──────────────────┼──────────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
 │ 1 │ 2=3+4 │ 3 │ 4 │
 ├──────────────────┼──────────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
 │TOTAL: │ │ │ │
 ├──────────────────┼──────────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
 │1. Desecare cu │ 100,00 │ 58,00 │ 42,00 │
 │pompare │ │ │ │
 ├──────────────────┼──────────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
 │2. Desecare │ 40,00 │ 23,20 │ 16,80 │
 │gravitaţionalã │ │ │ │
 ├──────────────────┼──────────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
 │3. CES │ 30,00 │ 17,40 │ 12,60 │
 ├──────────────────┼──────────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
 │4. Apãrare │ 30,00 │ 17,40 │ 12,60 │
 └──────────────────┴──────────────────┴───────────────────┴──────────────────┘




    ANEXA 2
    la regulament

    MINISTERUL AGRICULTURII ŞI DEZVOLTĂRII RURALE
    Administraţia Naţionalã a Îmbunãtãţirilor Funciare R.A.

                                                        Aprobat
                                           Ordonator principal de credite
                                           ..............................

                      NOTĂ DE FUNDAMENTARE ŞI JUSTIFICARE
                 a transferurilor primite de la bugetul de stat
                       la data de ......................


                                                                   - mii lei -
 ┌────┬────────────────────────────┬─────────┬──────────┬───────────┬─────────┐
 │ │ Indicator │Prevederi│Realizãri │Cheltuieli │Propuneri│
 │ │ │buget │în luna │preliminate│pentru │
 │ │ │perioada*│precedentã│pentru luna│luna** │
 │ │ │ │(cumulat │în curs │ │
 │ │ │ │de la │ │ │
 │ │ │ │începutul │ │ │
 │ │ │ │anului) │ │ │
 ├────┼────────────────────────────┼─────────┼──────────┼───────────┼─────────┤
 │ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
 ├────┼────────────────────────────┼─────────┼──────────┼───────────┼─────────┤
 │ I. │VENITURI (total clasa 7), │ │ │ │ │
 │ │din care: │ │ │ │ │
 │ 1. │70. CIFRA DE AFACERI, din │ │ │ │ │
 │ │care: │ │ │ │ │
 │ │- Venituri obţinute pe baza │ │ │ │ │
 │ │contractelor încheiate la │ │ │ │ │
 │ │activitatea de desecare, │ │ │ │ │
 │ │CES, apãrare │ │ │ │ │
 │ │- Venituri din subvenţii de │ │ │ │ │
 │ │exploatare │ │ │ │ │
 │ 2. │71. VENITURI AFERENTE │ │ │ │ │
 │ │COSTULUI PRODUCŢIEI ÎN CURS │ │ │ │ │
 │ │DE EXECUŢIE │ │ │ │ │
 │ 3. │72. PRODUCŢIA REALIZATĂ DE │ │ │ │ │
 │ │ENTITATE PENTRU SCOPURILE │ │ │ │ │
 │ │SALE PROPRII ŞI CAPITALIZATĂ│ │ │ │ │
 │ 4. │75. ALTE VENITURI DIN │ │ │ │ │
 │ │EXPLOATARE │ │ │ │ │
 │ 5. │76. VENITURI FINANCIARE │ │ │ │ │
 │ 6. │77. VENITURI EXTRAORDINARE │ │ │ │ │
 ├────┼────────────────────────────┼─────────┼──────────┼───────────┼─────────┤
 │ II.│CHELTUIELI (total clasa 6) │ │ │ │ │
 │ │din care: │ │ │ │ │
 │ 1.│60. CHELTUIELI PRIVIND │ │ │ │ │
 │ │MATERII PRIME, MATERIALE │ │ │ │ │
 │ │ETC. ŞI ALTE CHELTUIELI │ │ │ │ │
 │ │EXTERNE (ENEL+APĂ) │ │ │ │ │
 │ 2.│64. CHELTUIELI CU PERSONALUL│ │ │ │ │
 │ │(din care se scad venituri │ │ │ │ │
 │ │din subvenţii de exploatare │ │ │ │ │
 │ │pentru plata personalului - │ │ │ │ │
 │ │ct.7414) │ │ │ │ │
 │ 3.│68. AJUSTĂRI DE VALOARE │ │ │ │ │
 │ │PRIVIND IMOBILIZĂRI │ │ │ │ │
 │ │CORPORALE ŞI NECORPORALE │ │ │ │ │
 │ │(din care se scad veniturile│ │ │ │ │
 │ │din ajustãri pentru │ │ │ │ │
 │ │deprecierea imobilizãrilor -│ │ │ │ │
 │ │ct. 7813) │ │ │ │ │
 │ │ │ │ │ │ │
 │ │ALTE CHELTUIELI DE │ │ │ │ │
 │ │EXPLOATARE │ │ │ │ │
 │ 4. │61.-62. CHELTUIELI PRIVIND │ │ │ │ │
 │ │PRESTATIILE EXTERNE (din │ │ │ │ │
 │ │care se scad venituri din │ │ │ │ │
 │ │subvenţii de exploatare │ │ │ │ │
 │ │pentru plata personalului - │ │ │ │ │
 │ │ct.7414) │ │ │ │ │
 │ 5. │63. CHELTUIELI CU ALTE │ │ │ │ │
 │ │IMPOZITE, TAXE, VĂRSĂMINTE │ │ │ │ │
 │ │ASIMILATE │ │ │ │ │
 │ 6. │68. ALTE CHELTUIELI ŞI │ │ │ │ │
 │ │AJUSTĂRI PRIVIND │ │ │ │ │
 │ │PROVIZIOANELE (ct.6812 din │ │ │ │ │
 │ │care se scad venituri din │ │ │ │ │
 │ │provizioane - ct.7812) │ │ │ │ │
 │ 7. │66. CHELTUIELI FINANCIARE │ │ │ │ │
 │ 8. │67. CHELTUIELI EXTRAORDINARE│ │ │ │ │
 │ 9. │69. IMPOZITUL PE PROFIT │ │ │ │ │
 ├────┼────────────────────────────┼─────────┼──────────┼───────────┼─────────┤
 │III.│TRANSFERURI SOLICITATE │ │ │ │ │
 │ │PENTRU ACTIVITATE (II-I) │ │ │ │ │
 ├────┼────────────────────────────┼─────────┼──────────┼───────────┼─────────┤
 │IV. │TRANSFERURI PRIMITE │ │ │ │ │
 ├────┼────────────────────────────┼─────────┼──────────┼───────────┼─────────┤
 │ V. │TRANSFERURI DE PRIMIT │ x │ x │ x │ │
 │ │(III-IV) │ │ │ │ │
 └────┴────────────────────────────┴─────────┴──────────┴───────────┴─────────┘


-----
    * Reprezintã bugetul cumulat la nivelul trimestrului care include luna pentru care se face deschiderea de credite bugetare.
    ** Luna urmãtoare celei în care se solicitã deschiderea de credite bugetare.

    Certificãm pe propria rãspundere legalitatea, necesitatea, oportunitatea, realitatea şi exactitatea datelor înscrise.


             Director, Director economic,
             ......... ..................

                               Vizat
                pentru controlul financiar preventiv
                  ...............................



     ANEXA 2a
    la regulament


    MINISTERUL AGRICULTURII ŞI DEZVOLTĂRII RURALE
    Administraţia Naţionalã a Îmbunãtãţirilor Funciare R.A.
    Sucursala teritorialã ........................................./
    Centrala Administraţiei Naţionale a Îmbunãtãţirilor Funciare R.A.


                      NOTĂ DE FUNDAMENTARE ŞI JUSTIFICARE
                 a transferurilor primite de la bugetul de stat
                      la data de ........................


 ┌────┬────────────────────────────┬─────────┬──────────┬───────────┬─────────┐
 │ │ Indicator │Prevederi│Realizãri │Cheltuieli │Propuneri│
 │ │ │buget │în luna │preliminate│pentru │
 │ │ │perioada*│precedentã│pentru luna│luna** │
 │ │ │ │(cumulat │în curs │ │
 │ │ │ │de la │ │ │
 │ │ │ │începutul │ │ │
 │ │ │ │anului) │ │ │
 ├────┼────────────────────────────┼─────────┼──────────┼───────────┼─────────┤
 │ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
 ├────┼────────────────────────────┼─────────┼──────────┼───────────┼─────────┤
 │ I. │VENITURI (total clasa 7), │ │ │ │ │
 │ │din care: │ │ │ │ │
 │ 1. │70. CIFRA DE AFACERI, din │ │ │ │ │
 │ │care: │ │ │ │ │
 │ │- Venituri obţinute pe baza │ │ │ │ │
 │ │contractelor încheiate la │ │ │ │ │
 │ │activitatea de desecare, │ │ │ │ │
 │ │CES, apãrare │ │ │ │ │
 │ │- Venituri din subvenţii de │ │ │ │ │
 │ │exploatare │ │ │ │ │
 │ 2. │71. VENITURI AFERENTE │ │ │ │ │
 │ │COSTULUI PRODUCŢIEI ÎN CURS │ │ │ │ │
 │ │DE EXECUŢIE │ │ │ │ │
 │ 3. │72. PRODUCŢIA REALIZATĂ DE │ │ │ │ │
 │ │ENTITATE PENTRU SCOPURILE │ │ │ │ │
 │ │SALE PROPRII ŞI CAPITALIZATĂ│ │ │ │ │
 │ 4. │75. ALTE VENITURI DIN │ │ │ │ │
 │ │EXPLOATARE │ │ │ │ │
 │ 5. │76. VENITURI FINANCIARE │ │ │ │ │
 │ 6. │77. VENITURI EXTRAORDINARE │ │ │ │ │
 ├────┼────────────────────────────┼─────────┼──────────┼───────────┼─────────┤
 │ II.│CHELTUIELI (total clasa 6) │ │ │ │ │
 │ │din care: │ │ │ │ │
 │ 1.│60. CHELTUIELI PRIVIND │ │ │ │ │
 │ │MATERII PRIME, MATERIALE │ │ │ │ │
 │ │ETC. ŞI ALTE CHELTUIELI │ │ │ │ │
 │ │EXTERNE (ENEL+APĂ) │ │ │ │ │
 │ 2.│64. CHELTUIELI CU PERSONALUL│ │ │ │ │
 │ │(din care se scad venituri │ │ │ │ │
 │ │din subvenţii de exploatare │ │ │ │ │
 │ │pentru plata personalului - │ │ │ │ │
 │ │ct.7414) │ │ │ │ │
 │ 3.│68. AJUSTĂRI DE VALOARE │ │ │ │ │
 │ │PRIVIND IMOBILIZĂRI │ │ │ │ │
 │ │CORPORALE ŞI NECORPORALE │ │ │ │ │
 │ │(din care se scad veniturile│ │ │ │ │
 │ │din ajustãri pentru │ │ │ │ │
 │ │deprecierea imobilizãrilor -│ │ │ │ │
 │ │ct. 7813) │ │ │ │ │
 │ │ │ │ │ │ │
 │ │ALTE CHELTUIELI DE │ │ │ │ │
 │ │EXPLOATARE │ │ │ │ │
 │ 4. │61.-62. CHELTUIELI PRIVIND │ │ │ │ │
 │ │PRESTATIILE EXTERNE (din │ │ │ │ │
 │ │care se scad venituri din │ │ │ │ │
 │ │subvenţii de exploatare │ │ │ │ │
 │ │pentru plata personalului - │ │ │ │ │
 │ │ct.7414) │ │ │ │ │
 │ 5. │63. CHELTUIELI CU ALTE │ │ │ │ │
 │ │IMPOZITE, TAXE, VĂRSĂMINTE │ │ │ │ │
 │ │ASIMILATE │ │ │ │ │
 │ 6. │68. ALTE CHELTUIELI ŞI │ │ │ │ │
 │ │AJUSTĂRI PRIVIND │ │ │ │ │
 │ │PROVIZIOANELE (ct.6812 din │ │ │ │ │
 │ │care se scad venituri din │ │ │ │ │
 │ │provizioane - ct.7812) │ │ │ │ │
 │ 7. │66. CHELTUIELI FINANCIARE │ │ │ │ │
 │ 8. │67. CHELTUIELI EXTRAORDINARE│ │ │ │ │
 │ 9. │69. IMPOZITUL PE PROFIT │ │ │ │ │
 ├────┼────────────────────────────┼─────────┼──────────┼───────────┼─────────┤
 │III.│TRANSFERURI SOLICITATE │ │ │ │ │
 │ │PENTRU ACTIVITATE (II-I) │ │ │ │ │
 ├────┼────────────────────────────┼─────────┼──────────┼───────────┼─────────┤
 │IV. │TRANSFERURI PRIMITE │ │ │ │ │
 ├────┼────────────────────────────┼─────────┼──────────┼───────────┼─────────┤
 │ V. │TRANSFERURI DE PRIMIT │ x │ x │ x │ │
 │ │(III-IV) │ │ │ │ │
 └────┴────────────────────────────┴─────────┴──────────┴───────────┴─────────┘


-----
    * Reprezintã bugetul cumulat la nivelul trimestrului care include luna pentru care se face deschiderea de credite bugetare.
    ** Luna urmãtoare celei în care se solicitã deschiderea de credite bugetare.

    Certificãm pe propria rãspundere legalitatea, necesitatea, oportunitatea, realitatea şi exactitatea datelor înscrise.

          Director regional, Director economic,
          .................. ..................

                                     Vizat
                      pentru controlul financiar preventiv
                        ...............................


    ANEXA 3
    la regulament


    MINISTERUL AGRICULTURII ŞI DEZVOLTĂRII RURALE
    Administraţia Naţionalã a Îmbunãtãţirilor Funciare R.A.

                                                              Aprobat
                                                 Ordonator principal de credite
                                                 ..............................

                      NOTĂ DE FUNDAMENTARE ŞI JUSTIFICARE
                 a transferurilor primite de la bugetul de stat
                                la data de ....



 ┌───────────────────────┬───┬───────────┬──────────────────────┬─────────┬─────────┬────────┬───────┐
 │ Denumire activitate │Nr.│Suprafaţa │ Tarif mediu │Suma │Suma │Suma │Suma │
 │ │rd.│contractatã│ │suportatã│suportatã│alocatã │solici-│
 │ │ │(ha) │ │de la │de la be-│anterior│tatã │
 │ │ │ │ │bugetul │neficiari│de la │ │
 │ │ │ │ │de stat │ │bugetul │ │
 │ │ │ │ │ │ │de stat │ │
 │ │ │ ├──────┬───────┬───────┼─────────┼─────────┼────────┼───────┤
 │ │ │ │Total │supor- │supor- │ Suma │ Suma │ Suma │ Suma │
 │ │ │ │(lei),│tat de │tat de │(mii lei)│(mii lei)│ (mii │ (mii │
 │ │ │ │din │la │la │ │ │ lei) │ lei) │
 │ │ │ │care: │bugetul│benefi-│ │ │ │ │
 │ │ │ │ │de stat│ciari │ │ │ │ │
 │ │ │ │ │(lei) │(lei) │ │ │ │ │
 ├───────────────────────┼───┼───────────┼──────┼───────┼───────┼─────────┼─────────┼────────┼───────┤
 │ 1 │ 2 │ 3 │4=5+6 │ 5 │ 6 │ 7=3*5 │ 8=3*6 │ 9 │ 10 │
 ├───────────────────────┼───┼───────────┼──────┼───────┼───────┼─────────┼─────────┼────────┼───────┤
 │TOTAL │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├───────────────────────┼───┼───────────┼──────┼───────┼───────┼─────────┼─────────┼────────┼───────┤
 │1. Desecare cu pompare │ 1 │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├───────────────────────┼───┼───────────┼──────┼───────┼───────┼─────────┼─────────┼────────┼───────┤
 │2. Desecare │ 2 │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ gravitaţionalã │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├───────────────────────┼───┼───────────┼──────┼───────┼───────┼─────────┼─────────┼────────┼───────┤
 │3. CES │ 3 │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├───────────────────────┼───┼───────────┼──────┼───────┼───────┼─────────┼─────────┼────────┼───────┤
 │4. Apãrare │ 4 │ │ │ │ │ │ │ │ │
 └───────────────────────┴───┴───────────┴──────┴───────┴───────┴─────────┴─────────┴────────┴───────┘


    Certificãm pe propria rãspundere legalitatea, necesitatea, oportunitatea, realitatea şi exactitatea datelor înscrise.

     Director, Director economic,
     .......... ..................

                                     Vizat
                      pentru controlul financiar preventiv
                        ...............................


     ANEXA 3a
    la regulament


    MINISTERUL AGRICULTURII ŞI DEZVOLTĂRII RURALE
    Administraţia Naţionalã a Îmbunãtãţirilor Funciare R.A.
    Sucursala teritorialã ............................/
    Centrala Administraţiei Naţionale a Îmbunãtãţirilor Funciare R.A.


                                                        Aprobat
                                            Ordonator principal de credite
                                            ..............................

                      NOTĂ DE FUNDAMENTARE ŞI JUSTIFICARE
                 a transferurilor primite de la bugetul de stat
                                la data de ....



 ┌───────────────────────┬───┬───────────┬──────────────────────┬─────────┬─────────┬────────┬───────┐
 │ Denumire activitate │Nr.│Suprafaţa │ Tarif mediu │Suma │Suma │Suma │Suma │
 │ │rd.│contractatã│ │suportatã│suportatã│alocatã │solici-│
 │ │ │(ha) │ │de la │de la be-│anterior│tatã │
 │ │ │ │ │bugetul │neficiari│de la │ │
 │ │ │ │ │de stat │ │bugetul │ │
 │ │ │ │ │ │ │de stat │ │
 │ │ │ ├──────┬───────┬───────┼─────────┼─────────┼────────┼───────┤
 │ │ │ │Total │supor- │supor- │ Suma │ Suma │ Suma │ Suma │
 │ │ │ │(lei),│tat de │tat de │(mii lei)│(mii lei)│ (mii │ (mii │
 │ │ │ │din │la │la │ │ │ lei) │ lei) │
 │ │ │ │care: │bugetul│benefi-│ │ │ │ │
 │ │ │ │ │de stat│ciari │ │ │ │ │
 │ │ │ │ │(lei) │(lei) │ │ │ │ │
 ├───────────────────────┼───┼───────────┼──────┼───────┼───────┼─────────┼─────────┼────────┼───────┤
 │ 1 │ 2 │ 3 │4=5+6 │ 5 │ 6 │ 7=3*5 │ 8=3*6 │ 9 │ 10 │
 ├───────────────────────┼───┼───────────┼──────┼───────┼───────┼─────────┼─────────┼────────┼───────┤
 │TOTAL │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├───────────────────────┼───┼───────────┼──────┼───────┼───────┼─────────┼─────────┼────────┼───────┤
 │1. Desecare cu pompare │ 1 │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├───────────────────────┼───┼───────────┼──────┼───────┼───────┼─────────┼─────────┼────────┼───────┤
 │2. Desecare │ 2 │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ gravitaţionalã │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├───────────────────────┼───┼───────────┼──────┼───────┼───────┼─────────┼─────────┼────────┼───────┤
 │3. CES │ 3 │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├───────────────────────┼───┼───────────┼──────┼───────┼───────┼─────────┼─────────┼────────┼───────┤
 │4. Apãrare │ 4 │ │ │ │ │ │ │ │ │
 └───────────────────────┴───┴───────────┴──────┴───────┴───────┴─────────┴─────────┴────────┴───────┘



    Certificãm pe propria rãspundere legalitatea, necesitatea, oportunitatea, realitatea şi exactitatea datelor înscrise.

    Director, Director economic,
    ......... ..................

                                     Vizat
                      pentru controlul financiar preventiv
                        ...............................

    ANEXA 4
    la regulament

    MINISTERUL AGRICULTURII ŞI DEZVOLTĂRII RURALE
    Administraţia Naţionalã a Îmbunãtãţirilor Funciare R.A.
    Sucursala teritorialã .....................


                                   DEFALCAREA
              veniturilor ce se realizeazã în luna ..............


 ┌─────────────────────────────────────┬────────────┬────────────┬────────────┐
 │ Tipul venitului │Sume │Sume │Sume │
 │ │reprezentând│reprezentând│reprezentând│
 │ │venituri │venituri │venituri │
 │ │realizate în│preliminate │preliminate │
 │ │luna │pentru luna │în luna │
 │ │precedentã │în curs │pentru care │
 │ │(cumulat de │ │se acordã │
 │ │la începutul│ │transfer │
 │ │anului) │ │ │
 ├─────────────────────────────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
 │VENITURI (total clasa 7)*, din care: │ │ │ │
 │70. CIFRA DE AFACERI, din care: │ │ │ │
 │- Venituri obţinute pe baza │ │ │ │
 │contractelor încheiate la activitatea│ │ │ │
 │de desecare, CES, apãrare │ │ │ │
 │- Venituri din subvenţii de │ │ │ │
 │exploatare │ │ │ │
 │71. VENITURI AFERENTE COSTULUI │ │ │ │
 │PRODUCŢIEI ÎN CURS DE EXECUŢIE │ │ │ │
 │72. PRODUCŢIA REALIZATĂ DE ENTITATE │ │ │ │
 │PENTRU SCOPURILE SALE PROPRII ŞI │ │ │ │
 │CAPITALIZATĂ │ │ │ │
 │75. ALTE VENITURI DIN EXPLOATARE │ │ │ │
 │76. VENITURI FINANCIARE │ │ │ │
 │77. VENITURI EXTRAORDINARE │ │ │ │
 ├─────────────────────────────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
 │TOTAL: │ │ │ │
 └─────────────────────────────────────┴────────────┴────────────┴────────────┘


-----
    * Se poate defalca în funcţie de specificul activitãţii.

    Director, Director economic,
    ......... ..................

    ANEXA 5
    la regulament

    MINISTERUL AGRICULTURII ŞI DEZVOLTĂRII RURALE
    Administraţia Naţionalã a Îmbunãtãţirilor Funciare R.A.
    Sucursala teritorialã .....................

                                    MEMORIU
                    privind justificarea sumelor preliminate
                           a se plãti în luna în curs


 ┌───┬───────────────────────────────────┬──────────┬────────────┬────────────┐
 │Nr.│ Tipul plãţii │Documentul│Beneficiarul│Suma plãtitã│
 │crt│ (obligaţiei de platã) │(tip, nr.,│plãţii │sau prelimi-│
 │ │ │ datã) │ │natã a se │
 │ │ │ │ │plãti │
 │ │ │ │ │(inclusiv │
 │ │ │ │ │TVA) │
 ├───┼───────────────────────────────────┼──────────┼────────────┼────────────┤
 │ 1.│Plãţi cu materiile prime │ │ │ │
 │ │- │ │ │ │
 │ │- │ │ │ │
 │ 2.│Plãţi cu materialele consumabile, │ │ │ │
 │ │din care: │ │ │ │
 │ │a) plãţi privind combustibilul │ │ │ │
 │ │- │ │ │ │
 │ │- │ │ │ │
 │ │b) plãţi privind piesele de schimb │ │ │ │
 │ │- │ │ │ │
 │ │- │ │ │ │
 │ 3.│Plãţi privind materialele de natura│ │ │ │
 │ │obiectelor de inventar │ │ │ │
 │ │- │ │ │ │
 │ │- │ │ │ │
 │ 4.│Plãţi privind energia electricã │ │ │ │
 │ │- │ │ │ │
 │ │- │ │ │ │
 │ 5.│Plãţi privind consumul de apã │ │ │ │
 │ │- │ │ │ │
 │ │- │ │ │ │
 │ 6.│Plãţi de întreţinere şi reparaţii │ │ │ │
 │ │- │ │ │ │
 │ │- │ │ │ │
 │ 7.│Plãţi de protocol, reclamã şi │ │ │ │
 │ │publicitate │ │ │ │
 │ 8.│Plãţi cu transportul de bunuri şi │ │ │ │
 │ │personal │ │ │ │
 │ 9.│Plãţi poştale şi taxe de │ │ │ │
 │ │comunicaţii │ │ │ │
 │10.│Plãţi cu remuneraţiile nete ale │ │ │ │
 │ │personalului │ │ │ │
 │11.│Plãţi privind impozitul pe salarii │ │ │ │
 │12.│Plãţi cu asigurãrile şi protecţia │ │ │ │
 │ │socialã, din care: │ │ │ │
 │a) │plãţi privind contribuţia │ │ │ │
 │ │unitãţii la asigurãrile sociale │ │ │ │
 │b) │plãţi privind contribuţia │ │ │ │
 │ │unitãţii pentru ajutorul de şomaj │ │ │ │
 │c) │plãţi privind contribuţia │ │ │ │
 │ │unitãţii pentru asigurãrile sociale│ │ │ │
 │ │de sãnãtate │ │ │ │
 │d) │plãţi privind contribuţia pentru │ │ │ │
 │ │asigurãrile de accidente de muncã │ │ │ │
 │ │şi boli profesionale │ │ │ │
 │13.│Plãţi cu alte impozite, taxe şi │ │ │ │
 │ │vãrsãminte asimilate │ │ │ │
 │14.│Plãţi din diferenţe de curs valutar│ │ │ │
 │15.│Plãţi privind dobânzile │ │ │ │
 │16.│Plãţi cu deplasãri, detaşãri şi │ │ │ │
 │ │transferãri │ │ │ │
 │17.│Alte plãţi cu serviciile executate │ │ │ │
 │ │de terţi │ │ │ │
 │18.│Alte plãţi* │ │ │ │
 │ │TOTAL PLĂŢI, din care: │ │ │ │
 │ │- efectuate din venituri proprii │ │ │ │
 │ │- efectuate din transferuri de la │ │ │ │
 │ │bugetul de stat │ │ │ │
 │ │RECAPITULAŢIE │ │ │ │
 │ │Total plãţi, din care: │ │ │ │
 │ │CHELTUIELI (total clasa 6), din │ │ │ │
 │ │care: │ │ │ │
 │ │60. CHELTUIELI PRIVIND MATERII │ │ │ │
 │ │PRIME, MATERIALE ETC. ŞI ALTE │ │ │ │
 │ │CHELTUIELI EXTERNE (EN. EL.+APĂ) │ │ │ │
 │ │64. CHELTUIELI CU PERSONALUL (din │ │ │ │
 │ │care se scad venituri din subvenţii│ │ │ │
 │ │de exploatare pentru plata │ │ │ │
 │ │personalului - ct. 7414) │ │ │ │
 │ │68. AJUSTĂRI DE VALOARE PRIVIND │ │ │ │
 │ │IMOBILIZĂRI CORPORALE ŞI │ │ │ │
 │ │NECORPORALE (din care se scad │ │ │ │
 │ │veniturile din ajustãri pentru │ │ │ │
 │ │deprecierea imobilizãrilor - │ │ │ │
 │ │ct. 7813) │ │ │ │
 │ │ALTE CHELTUIELI DE EXPLOATARE │ │ │ │
 │ │61.-62. CHELTUIELI PRIVIND │ │ │ │
 │ │PRESTAŢIILE EXTERNE (din care se │ │ │ │
 │ │scad venituri din subvenţii de │ │ │ │
 │ │exploatare pentru plata │ │ │ │
 │ │personalului - ct. 7414) │ │ │ │
 │ │63. CHELTUIELI CU ALTE IMPOZITE, │ │ │ │
 │ │TAXE, VĂRSĂMINTE ASIMILATE │ │ │ │
 │ │68. ALTE CHELTUIELI ŞI AJUSTĂRI │ │ │ │
 │ │PRIVIND PROVIZIOANELE (ct. 6812, │ │ │ │
 │ │din care se scad venituri din │ │ │ │
 │ │provizioane - ct. 7812) │ │ │ │
 │ │66. CHELTUIELI FINANCIARE │ │ │ │
 │ │67. CHELTUIELI EXTRAORDINARE │ │ │ │
 │ │69. IMPOZITUL PE PROFIT │ │ │ │
 └───┴───────────────────────────────────┴──────────┴────────────┴────────────┘


-----
    * Alte plãţi curente efectuate în funcţie de specificul şi complexitatea activitãţii desfãşurate. Se completeazã dupã caz.

    Director, Director economic,
    ......... ..................


    ANEXA 6
    la regulament

    MINISTERUL AGRICULTURII ŞI DEZVOLTĂRII RURALE
    Administraţia Naţionalã a Îmbunãtãţirilor Funciare R.A.

                                    SITUAŢIA
                     obligaţiilor faţã de bugetul de stat,
                     bugetul asigurãrilor sociale de stat,
                          bugetul fondurilor speciale
                              la data de ........


                                                                - mii lei -
 ┌───┬────────────────────────────────────┬───────┬───────┬────────┬─────────┐
 │Nr.│ Denumirea indicatorilor │Datorat│Vãrsat │Rãmas de│Rãmas de │
 │crt│ │ │efectiv│vãrsat │vãrsat │
 │ │ │ │ │- în │-restant-│
 │ │ │ │ │termen -│ │
 ├───┼────────────────────────────────────┼───────┼───────┼────────┼─────────┤
 │ 1.│Obligaţii faţã de bugetul de stat - │ │ │ │ │
 │ │TOTAL, din care: │ │ │ │ │
 │ │- * │ │ │ │ │
 │ │- * │ │ │ │ │
 │ │- * │ │ │ │ │
 │ 2.│Obligaţii faţã de bugetul │ │ │ │ │
 │ │asigurãrilor sociale de stat - │ │ │ │ │
 │ │TOTAL │ │ │ │ │
 │ 3.│Obligaţii faţã de bugetele │ │ │ │ │
 │ │fondurilor speciale - │ │ │ │ │
 │ │TOTAL, din care: │ │ │ │ │
 │ │- * │ │ │ │ │
 │ │- * │ │ │ │ │
 │ │- * │ │ │ │ │
 └───┴────────────────────────────────────┴───────┴───────┴────────┴─────────┘


-----
    * Se completeazã dupã caz.

    Director, Director economic,
    ......... ..................


                                     -----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016