Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   REGULAMENT din 2 februarie 2006  pentru urmarirea calitatii apelor pe raurile care formeaza sau traverseaza frontiera romano-ungara    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

REGULAMENT din 2 februarie 2006 pentru urmarirea calitatii apelor pe raurile care formeaza sau traverseaza frontiera romano-ungara

EMITENT: ACT INTERNATIONAL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 366 bis din 26 aprilie 2006
---------
*) Aprobat de <>Hotãrârea nr. 454 din 5 aprilie 2006 , publicatã în Monitorul Oficial nr. 366 din 26 aprilie 2006, reprodusã şi în Monitorul Oficial nr. 366 bis din 26 aprilie 2006.


ART. 1
Temeiul legal al Regulamentului
Prezentul Regulament are la bazã prevederile "Acordului între Guvernul Republicii Ungare şi Guvernul României privind colaborarea pentru protecţia şi utilizarea durabilã a apelor de frontierã", semnat la Budapesta la 15 septembrie 2003 şi intrat în vigoare la 17 mai 2004.
ART. 2
Scopul Regulamentului
Scopul Regulamentului este definirea metodologiei de evaluare a calitãţii apei şi a tendinţei de evoluţie a acesteia, pe cursurile de apã care formeazã sau traverseazã frontiera şi sunt enumerate în art. 4.
ART. 3
Organele care efectueazã analizele
Adresele, numerele de telefon, telefax şl adresele E-mail ale organelor şi organizaţiilor abilitate sunt cuprinse în anexa 1 la prezentul Regulament. Organele locale abilitate au obligaţia ca orice modificare în datele anexelor sã le opereze anual, pânã la data de 1 decembrie. Aceste modificãri vor fi comunicate reciproc de cãtre Pãrţi, anual, pânã la 31 decembrie.
ART. 4
Locuri de prelevare a probelor
Probele de apã se preleveazã de cãtre organele care efectueazã analizele pe urmãtoarele râuri: Tur, Someş, Crasna, Barcãu, Ier, Crişul Repede, Crişul Negru, Crişul Alb şi Mureş. Prelevãrile de probe se efectueazã în secţiunile stabilite în anexa 2 la prezentul Regulament, în apropiere de frontierã, pe teritoriul propriu al fiecãrei Pãrţi. Concomitent cu aceste prelevãri se vor efectua şi determinãri de debit. Secţiunile de determinare a debitului sunt stabilite tot în anexa 2 la prezentul Regulament.
ART. 5
Datele şi frecvenţa prelevãrii probelor de apã
a) Prelevãrile de probe de apã şi analizele fizico-chimice, biologice, microbiologice se vor efectua lunar, de cãtre fiecare Parte pe teritoriul propriu (în secţiunile precizate în anexa 2 la prezentul Regulament), Partea ungarã în prima sãptãmâniã din lunã şi Partea românã în a treia sãptãmânã a lunii.
b) În cadrul acestui program, de douã ori pe an, prelevarea probelor de apã şi analizele de calitate se vor efectua în comun, alternativ, pe teritoriul român, respectiv pe teritoriul ungar, conform celor ce se vor stabili de Subcomisia de experţi pentru calitatea apelor. Rezultatele analizelor precum şi celelalte date vor fi consemnate în Buletinul de analizã prezentat în anexa 3 la prezentul Regulament.
Cu aceastã ocazie, reprezentanţii organelor teritoriale vor corela rezultatele mãsurãtorilor efectuate în perioada anterioarã.
c) În cazul în care prelevãrile de probe de apã nu pot începe la datele stabilite, din cauza unor condiţii deosebite, organul teritorial anunţã cu minim 48 de ore înainte de data stabilitã, organul corespondent al celeilalte Pãrţi asupra amânãrii şi cauzei acesteia şi totodatã se convine asupra unei noi date.
d) În scopul intercalibrãrii, experţii laboratoarelor implicate, ungare şi române, se întâlnesc anual, la unul dintre locurile stabilite în anexa 1 la prezentul Regulament alternativ pe teritoriul român şi ungar, conform celor ce se vor stabili de Subcomisia de experţi pentru calitatea apelor. Experţii preleveazã în comun proba de apã în secţiunea stabilitã a cursului de apã desemnat, primesc probele sintetice de intercalibrare, transportã probele şi efectueazã analizele independent, în laboratoarele proprii. Rezultatele vor fi transmise în decurs de trei sãptãmâni la o instituţie independentã, acreditatã, care asigurã şi probele sintetice. Dupã o lunã de zile de la efectuarea analizei experţii laboratoarelor se vor întâlni, pentru compararea şi aprecierea rezultatelor. Concluziile rezultatelor, propunerile privind data şi locul acţiunilor de prelevare/analizã comunã anualã şi de intercalibrare, se consemneazã într-un proces verbal.
ART. 6
Indicatorii de calitate a apelor care se analizeazã, frecvenţa analiticã
Indicatorii de calitate a apei analizaţi în apã sunt cuprinşi în anexa 4 la prezentul Regulament în urmãtoarea grupare:
A Indicatorii regimului de oxigen
B Indicatorii regimului de nutrienţi
C Indicatori de salinitate
D Indicatori complementari
E Indicatori micropoluanţi anorganici
F Indicatori micropoluanţi organici
G Indicatori micropoluanţi organici specifici
H Indicatori biologici
I Indicatori microbiologici
J Indicatori radiologiei
K Debitul cursului de apã
ART. 7
Modul de prelevare, conservare, pregãtire
Prelevarea, conservarea, transportul şi depozitarea probelor se efectueazã conform prevederilor setului de standarde SR ISO 5667 şi cu respectarea metodologiilor şi normativelor de prelevare a probelor biologice în vigoare.
ART. 8
Metodologia analizelor
Pentru indicatorii de calitate ai apei, stabiliţi în anexa 4 la prezentul Regulament unitãţile de mãsurã, standardele corespunzãtoare, rotunjirea rezultatelor şi abaterea admisã sunt cuprinse în anexa 5 la prezentul Regulament.
ART. 9
Evaluarea rezultatelor
Pentru evaluarea calitãţii apelor se utilizeazã cele 24 de rezultate ale analizelor fizico-chimice, biologice şi bacteriologice, care se efectueazã anual, câte 12 de fiecare Parte, care se vor înscrie, în buletine centralizatoare pe fiecare râu şi care vor fi transmise reciproc dupã cum urmeazã:
- pentru primul semestru, pânã la 15 septembrie;
- pentru al doilea semestru, pânã la 15 februarie.
Pentru evaluarea rezultatelor se utilizeazã urmãtoarele valori statistice: valoarea minimã, valoarea medie, valoarea maximã, valoarea cu asigurare (în general de 90% percentile). În cazul oxigenului dizolvat se va considera valoarea cu asigurare de 10% percentile, în cazul pH-ului ambele. Amãnuntele sunt cuprinse în anexa 6 la prezentul Regulament. Valorile indicatorilor substanţelor organice specifice, mãsurate în apã vor fi prezentate în formã tabelarã.
Tabelul centralizator cu datele anuale pentru fiecare curs de apã, va fi transmis reciproc de cãtre Pãrţi, pe cale electronicã, în primul trimestru al anului urmãtor celui analizat.
ART. 10
Sistemul de valori limitã utilizat
Valorile limitã, ale sistemului de clasificare în cinci clase conform Directivei Cadru, sunt cuprinse în anexa 7 la prezentul Regulament. Denumirea claselor de calitate este urmãtoarea:
I. foarte bunã
II. bunã
III. moderatã
IV. slabã
V. proastã
Sistemul de clasificare are în vedere cerinţele generale cu privire la calitatea apelor, la prezenţa şi reproducerea speciilor de peşti existente, la utilizarea apelor de suprafaţa în scop potabil precum şi propunerile elaborate în cadrul activitãţii conform monitoringului internaţional (TNMN) ICPDR.
Sistemul de valori limitã poate fi modificat pe baza experienţei internaţionale dobândite în timpul implementãrii Directivei Cadru. De asemenea, dupã o utilizare pe o perioadã de cinci ani, sistemul de valori se va reanaliza.
ART. 11
Încadrare în clase
Clasificarea calitãţii apelor are la bazã valorile statistice stabilite conform art. 9 pentru indicatorii de calitate ai apei cuprinşi în anexa 7 la prezentul Regulament. Rezultatele vor fi înscrise în ultimul rând al anexei 6 la prezentul Regulament. Pentru o viziune de ansamblu, încadrarea cea mai defavorabilã a indicatorilor din fiecare grupã, în fiecare secţiune în parte, este prezentatã într-un tabel sintetic care se gãseşte în anexa 8 la prezentul Regulament.
ART. 12
Evaluarea tendinţelor de evoluţie a calitãţii apelor
Evaluarea tendinţelor de evoluţie a calitãţii apelor va fi efectuatã de Subcomisie, prin compararea valorilor medii ale anului analizat şi - pentru duratã de cinci ani elaborate în prealabil - a valorilor medii pe douã perioade a câte cinci ani (anexa 9 a-c la prezentul Regulament).
Evaluarea se efectueazã pentru indicatorii la care existã date analitice pentru o perioadã de cel puţin cinci ani. Pentru evaluarea tendinţelor de evoluţie a stãrii, din cinci în cinci ani trebuie efectuat calculul tendinţei de evoluţie pentru şirurile de date referitoare la ultimii zece ani.
ART. 13
Rapoarte de evaluate
Rapoartele de evaluare vor fi înaintate de cãtre Subcomisie, la Sesiunea urmãtoare a Comisiei hidrotehnice româno-ungare. Dupã o perioadã mai lungã (5 ani), Subcomisia va întocmi un raport de evaluare care va cuprinde starea calitãţii apei pe perioada anterioarã şi evaluarea tendinţelor de evoluţie a calitãţii apelor.
ART. 14
Dispoziţii finale
a). Prezentul Regulament poate fi modificat sau completat pe baza hotãrârii Comisiei hidrotehnice la cererea oricãruia dintre Împuterniciţi. Intrarea în vigoare a modificãrilor sau completãrilor se va face pe baza articolelor privind intrarea în vigoare a acestui Regulament.
b). Anexele 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 şi 9 la prezentul Regulament reprezintã parte integrantã din acesta.
c). Prezentul Regulament a fost întocmit în câte douã exemplare originale, în limba românã şi limba maghiarã, ambele texte fiind egal autentice.
d). Prezentul Regulament intrã în vigoare dupã aprobarea Protocolului Sesiunii a XVlI-a a Comisiei hidrotehnice româno-ungare, conform sistemului juridic intern.
e). Odatã cu intrarea în vigoare a prezentului Regulament, anexa 1 a Protocolului Sesiunii a XIII-a Comisiei, intitulat "Regulament pentru urmãrirea calitãţii apelor pe râurile care formeazã sau traverseazã frontiera româno-ungarã" îşi pierde valabilitatea.


ANEXA 1

Lista instituţiilor care executã prelevãrile
de probe şi analizele de calitate

Pe teritoriul român:

ADMINISTRAŢIA NAŢIONALĂ "APELE ROMÂNE"
DIRECŢIA APELOR CRIŞURI - ORADEA
Str. Ion Bogdan nr. 35, Oradea, 410125, România
- Telefon 40 - 259 - 443892
- Fax 40 - 259 'ad 444237
- E-mail dispecerat@dac.rowater.ro

ADMINISTRAŢIA NAŢIONALA "APELE ROMÂNE"
DIRECŢIA APELOR SOMEŞ-TISA - CLUJ
Str. Vânãtorului nr. 17, Cluj Napoca, România
- Telefon 40 - 264 'ad 433028
40 - 788 - 235758
40 - 788 - 235759
- Fax: 40 - 264 - 433026
- Telefon Dispecerat: 40 - 264 'ad 433021
- E-mail: apecj@dast.rowater.ro

ADMINISTRAŢIA NAŢIONALĂ "APELE ROMÂNE"
DIRECŢIA APELOR SOMEŞ-TISA - CLUJ
SISTEMUL DE GOSPODĂRIRE A APELOR SATU MARE
Str. Mircea cel Bãtrân nr. 8a, Satu Mare, România
- Telefon 40 - 261 - 770177
40 - 261 'ad 770175
- Dispecerat Tel/Fax: 40 - 261 - 768302
- E-mail: sgasm@dast.rowater.ro

ADMINISTRAŢIA NAŢIONALĂ "APELE ROMÂNE"
DIRECŢIA APELOR MUREŞ - TG. MUREŞ
Str. Samuel Koteles nr. 33, Tg. Mureş, România
- Telefon: 40 - 265 - 261303
40 - 265 - 260289
- Fax: 40 - 265 - 267955
- E-mail: apems@dam.rowater.ro

ADMINISTRAŢIA NAŢIONALĂ "APELE ROMÂNE"
DIRECŢIA APELOR MUREŞ
SISTEMUL DE GOSPODĂRIRE A APELOR ARAD
B-dul. Dragalina nr. 16, Arad, România
- Telefon 40 - 257 - 281949
- Fax 40 - 257 - 280812
- E-mail sgape@arad.ro

Pe teritoriul ungar:

FELSO-TISZA-VIDEKI KORNYEZETVEDELMI TERMESZETVEDELMI ES VIZUGYI
FELUGYELOSEG (FTV-KTVF)
H-4401 Nyiregyhaza, Kolcsey u. 12-14.
Telefon: 36 'ad 42 - 598 931 (kozpont)
36 - 42 - 504 971 (laboratorium)
Telefax: 36 - 42 - 598 941
36 - 42 - 504 970 (laboratorium)
E-mail: felsotiszavideki@zoldhatosag.hu
ftvkvftitkarsag@ftvktvf.kvvm.hu
ftvktvf_labor@ftvktvf.kvvm.hu (laboratorium)
vizrajz@fetikovizig.hu

TISZANTULI KORNYEZETVEDELMI, TERMESZETVEDELMI ES VIZUGYI
FELUGYELOSEG (TT-KTVF)
H-4025 Debrecen, Hatvan u. 16.
Telefon: 36 - 52 - 511 000
Telefax: 36 - 52 - 511 040
36 - 52 - 511 050
E-mail: tiszantuli@zoldhatosaq.hu
tikofe@tktvf.kvvm.hu
tiktvf_labor@tktvf.kvvm.hu
vizrajz@tik0vizig.hu

KOROS-VIDEKI KORNYEZETVEDELMI, TERMESZETVEDELMI ES VlZUGYI
FELUGYELOSEG (KV'adKTVF)
H-5700 Gyula, Megyehaz u. 5-7.
Telefon: 36 - 66 - 362 944
36 'ad 66 - 463 045
36 - 66 - 463 043
36 'ad 30 ~ 2194 108 (ugyelet)
Telefax: 36-66-361 755
E-mail: korosvideki@zoldhatosag.hu
korosvidekikofe@kvktvf.kvvm.hu (kozpont)
kvktvf_labor@kvktvf.kvvm.hu (labor)
vizrajz@korkovizig.hu

ALSO-TISZA-VIDEKI KORNYEZETVEDELMI, TERMESZETVEDELMI ES VIZUGYI
FELUGYELOSEG (ATV'adKTVF)
H-6721 Szeged, Felso-Tisza part 17.
Telefon: 36 - 62 - 553 033 (kozpont)
36 - 30 - 9382 389 (ugyelet)
Telefax: 36 - 62 - 553 038
E-mail: alsotiszavideki@zoldhatosag.hu
atvktvftitk@atvktvf.kvvm.hu
atvktvflabor@atvktvf.kvvm.hu (laboratorium)
vizrajz@atikovizig.hu


ANEXA 2

Secţiunile de prelevare a probelor de apã şi
de mãsurare a debitului de apã


┌──────────────┬───────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │ Secţiunile pentru │
│ Râul ├───────────────────────────────┬───────────────────────────────┤
│ │ prelevãri de probe │ mãsurãtori de debit │
├──────────────┼───────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │
├──────────────┴───────────────────────────────┴───────────────────────────────┤
│ 1. Pe teritoriul român │
├──────────────┬───────────────────────────────┬───────────────────────────────┤
│Tur │La Micula │La Turulung │
├──────────────┼───────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│Someş │La Dara, la cca. 2 km de │La postul hidrometric Satu Mare│
│ │frontierã, pe malul drept │la cca. 16 km de frontierã │
├──────────────┼───────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│Crasna │La Berveni, la cca. 3 km de │În dreptul podului rutier de │
│ │frontierã, amonte pod rutier │lângã localitatea Berveni, la │
│ │ │cca. 3 km │
├──────────────┼───────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│Barcãu │La Parhida, la cca. 1,5 km de │La postul hidrometric Salard, │
│ │frontierã, pe malul stâng │la cca. 13 km de frontierã │
├──────────────┼───────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│Ier │La Diosig │La Ianca │
├──────────────┼───────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│Crişul Repede │La Cheresig, la cca. 3 km de │Determinarea debitului prin │
│ │frontierã, la postul │mãsurãtori şi calcul │
│ │hidrometric │ │
├──────────────┼───────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│Crişul Negru │La Zerind, la cca. 7 km de │La postul hidrometric Zerind, │
│ │frontiera, la postul │la cca. 7 km de frontierã │
│ │hidrometric │ │
├──────────────┼───────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│Crişul Alb │La Vârşand, la cca. 2 km de │La postul hidrometric │
│ │frontierã, în aval de │Chişineu Criş, la cca. 26 km │
│ │confluenţa cu canalul Morilor │de frontierã │
├──────────────┼───────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│Mureş │La Nadlac, la cca. 2 km de │La postul hidrometric Nadlac │
│ │frontierã, mal drept │ │
├──────────────┴───────────────────────────────┴───────────────────────────────┤
│ 2. Pe teritoriul ungar │
├──────────────┬───────────────────────────────┬───────────────────────────────┤
│Tur │Kishodos, │Garbolc, │
│ │pod rutier, secţiunea km 23,7 │mirã, secţiunea km 27,7 │
├──────────────┼───────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│Someş │Csenger, │Csenger, │
│ │mirã, secţiunea km 43,6 │mirã, secţiunea km 49,4 │
├──────────────┼───────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│Crasna │Merk, │Agerdomajor, │
│ │pod rutier, secţiunea km 42,2 │mirã, secţiunea km 44,9 │
├──────────────┼───────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│Barcãu │Kismarja, │Kismarja, │
│ │pod rutier, secţiunea km 72,7 │mirã, secţiunea km 71,3 │
├──────────────┼───────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│Ier │Zsinordulo, │Zsinordulo, │
│ │pod rutier, secţiunea km 6,8 │pod rutier, secţiunea km 6,8 │
├──────────────┼───────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│Crişul Repede │Korosszakal │Korosszakal, │
│ │frontierã, secţiunea km 56,4 │mirã, secţiunea km 54,4 │
├──────────────┼───────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│Crişul Negru │Sarkad, │Sarkad-Malomfok, │
│ │frontierã, secţiunea km 15,6 │mirã, secţiunea km 15,3 │
├──────────────┼───────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│Crişul Alb │Gyulavari, │Gyula, │
│ │frontierã, secţiunea km 8,1 │mirã, secţiunea km 4,7 │
├──────────────┼───────────────────────────────┼───────────────────────────────┤
│Mureş │Nagylak, │Mako, │
│ │frontierã, secţiunea km 49,5 │mirã, secţiunea km 24,5 │
└──────────────┴───────────────────────────────┴───────────────────────────────┘




ANEXA 3

BULETIN DE ANALIZĂ - VIZSGALATI ADATLAP

1. Râul-Folyo ............................................................

2. Data şi ora începerii prelevãrii probelor de apã -
Vizimintavetel kezdetenek napja es oraja ..............................

3. Secţiunea de prelevare a A vizimintavetel szelvenye
probelor de apa
................................ ............................
................................ ............................
................................ ............................
................................ ............................

4. Data mãsurãrii debitului........ A vizhozammeres kelte .......

5. Secţiunea de mãsurare a debitului A vizhozammeres szelvenye
................................ ............................
................................ ............................
................................ ............................
................................ ............................

6. Data completãrii buletinului
Az adatlap kitoltesenek kelte ........................................

7. Condiţii meteorologice: /nebulozitate, timp ploios, vânt/.............
Meteorologial viszonyok: /felhozet, esos ido, szel/...................

Temperatura aerului:..................................................
A levego homerseklete ................................................

Fenomene de îngheţ:...................................................
Jegviszonyok .........................................................

Culoare: .............................................................
Szin: ................................................................

Miros: ...............................................................
Szag .................................................................

Peliculã: ............................................................
Hartya ...............................................................

Corpuri plutitoare vizibile: .........................................
Lathato uszadekok ....................................................

8. Rezultatele obţinute - A kapott eredmenyek


┌──────────────────────┬──────────────────┬──────────────────┬────────────────┐
│ Indicator │ Unitate de │ Probã │ Probã medie │
│ Mutato │ mãsurã │ momentanã │ Atlagminta │
│ │ Mertekegyseg │ Pontminta │ │
├──────────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼────────────────┤
│DO │ mg/l │ │ │
├──────────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼────────────────┤
│Oxygen sat. │ % │ │ │
├──────────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼────────────────┤
│BOD5 │ mg/l │ │ │
├──────────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼────────────────┤
│COD/KMnO4 │ mg/l │ │ │
├──────────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼────────────────┤
│COD/K2Cr2O7 │ mg/l │ │ │
├──────────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼────────────────┤
│NH4 - N │ mg/l │ │ │
├──────────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼────────────────┤
│NO2 - N │ mg/l │ │ │
├──────────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼────────────────┤
│NO3 - N │ mg/l │ │ │
├──────────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼────────────────┤
│N org │ mg/l │ │ │
├──────────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼────────────────┤
│N tot │ mg/l │ │ │
├──────────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼────────────────┤
│0 - PO4 - P │ mg/l │ │ │
├──────────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼────────────────┤
│P - tot │ mg/l │ │ │
├──────────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼────────────────┤
│Ca │ mg/l │ │ │
├──────────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼────────────────┤
│Mg │ mg/l │ │ │
├──────────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼────────────────┤
│Na │ mg/l │ │ │
├──────────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼────────────────┤
│K │ mg/l │ │ │
├──────────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼────────────────┤
│Cl │ mg/l │ │ │
├──────────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼────────────────┤
│SO4 │ mg/l │ │ │
├──────────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼────────────────┤
│CO3 │ mg/l │ │ │
├──────────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼────────────────┤
│HCO3 │ mg/l │ │ │
├──────────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼────────────────┤
│TSS │ mg/l │ │ │
├──────────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼────────────────┤
│Conductivity │ æS/cm │ │ │
├──────────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼────────────────┤
│Hardness (CaO) │ mg/l │ │ │
├──────────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼────────────────┤
│TW │ °C │ │ │
├──────────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼────────────────┤
│TDS │ mg/l │ │ │
├──────────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼────────────────┤
│pH │ - │ │ │
├──────────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼────────────────┤
│Alcalinity │ mmol/l │ │ │
├──────────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼────────────────┤
│Fe(dis) │ mg/l │ │ │
├──────────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼────────────────┤
│Fe(tot) │ mg/l │ │ │
├──────────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼────────────────┤
│Mn(dis) │ mg/l │ │ │
├──────────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼────────────────┤
│Mn(tot) │ mg/l │ │ │
├──────────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼────────────────┤
│Zn(dis) │ æg/l │ │ │
├──────────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼────────────────┤
│Zn(tot) │ æg/l │ │ │
├──────────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼────────────────┤
│Cu(dis) │ æg/l │ │ │
├──────────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼────────────────┤
│Cu(tot) │ æg/l │ │ │
├──────────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼────────────────┤
│Cr total(dis) │ æg/l │ │ │
├──────────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼────────────────┤
│Cr total(tot) │ æg/l │ │ │
├──────────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼────────────────┤
│Pb(dis) │ æg/l │ │ │
├──────────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼────────────────┤
│Pb(tot) │ æg/l │ │ │
├──────────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼────────────────┤
│Cd(dis) │ æg/l │ │ │
├──────────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼────────────────┤
│Cd(tot) │ æg/l │ │ │
├──────────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼────────────────┤
│Hg(tot) │ æg/l │ │ │
├──────────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼────────────────┤
│Ni(dis) │ æg/l │ │ │
├──────────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼────────────────┤
│Ni(tot) │ æg/l │ │ │
├──────────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼────────────────┤
│As(dis) │ æg/l │ │ │
├──────────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼────────────────┤
│As(tot) │ æg/l │ │ │
├──────────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼────────────────┤
│CN │ æg/l │ │ │
├──────────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼────────────────┤
│Phenol index │ æg/l │ │ │
├──────────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼────────────────┤
│ANA det │ æg/l │ │ │
├──────────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼────────────────┤
│Petroleum │ │ │ │
│hidrocarbons (UV) │ æg/l │ │ │
├──────────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼────────────────┤
│Chlorophyl-a │ æg/l │ │ │
├──────────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼────────────────┤
│Total Coliform │ i/m l │ │ │
├──────────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼────────────────┤
│Discherge (Q) │ mc/s │ │ │
└──────────────────────┴──────────────────┴──────────────────┴────────────────┘



9. Alte observaţii: ......................................................
.......................................................................
Egyeb megjegyzesek: ...................................................
.......................................................................

10. Responsabilii efectuãrii analizelor: .................................
A vizsgalatokert felelos szemelyek: ..................................

11. Responsabilul mãsurãrii debitului: ...................................
A vizhozammeresert felelos szemely ...................................

.......................................
/Numele şi semnãtura / Nev es alairas/


ANEXA 4

Tabel nr. 1

Indicatorii de determinat din apele de frontierâ (Someş, Crasna, Tur)


┌────────────────────────┬──────────┬──────────┬───────────────┬───────────────┐
│ │ │ │ 2006 │ 2007 │
│ Indicator de calitate │ UM │ Probe/an ├───────┬───────┼───────┬───────┤
│ │ │ │ M │ R │ M │ R │
├────────────────────────┴──────────┴──────────┴───────┴───────┴───────┴───────┤
│ A Indicatorii regimului de oxigen │
├────────────────────────┬──────────┬──────────┬───────┬───────┬───────┬───────┤
│Oxigen dizolvat │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Saturaţie de oxigen │ % │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│CBO5 │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│CCO-Mn │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│CCO-Cr │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┴──────────┴──────────┴───────┴───────┴───────┴───────┤
│ B Indicatorii regimului de nutrienţi │
├────────────────────────┬──────────┬──────────┬───────┬───────┬───────┬───────┤
│Amoniu-N │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Nitrit-N │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Nitrat-N │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Azot organic │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Azot total │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Ortofosfat-P │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Fosfor total │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┴──────────┴──────────┴───────┴───────┴───────┴───────┤
│ C Indicatori de salinitate │
├────────────────────────┬──────────┬──────────┬───────┬───────┬───────┬───────┤
│Calciu │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Magneziu │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Sodiu │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Potasiu │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Cloruri │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Sulfaţi │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Carbonaţi │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Bicarbonaţi │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Suspensii totale │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Conductivitate │ æS/cm │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Duritate (CaO) │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┴──────────┴──────────┴───────┴───────┴───────┴───────┤
│ D Indicatori complementari │
├────────────────────────┬──────────┬──────────┬───────┬───────┬───────┬───────┤
│Temperaturã apã │ °C │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Reziduu fix │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│pH │ - │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Alcalinitate │ mmol/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┴──────────┴──────────┴───────┴───────┴───────┴───────┤
│ E Indicatori micropoluanţi anorganici │
├────────────────────────┬──────────┬──────────┬───────┬───────┬───────┬───────┤
│Fier (dizolvat) │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Fier (total) │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Mangan (dizolvat) │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Mangan (total) │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Zinc (dizolvat) │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Zinc (total) │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Cupru (dizolvat) │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Cupru (total) │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Crom Total (dizolvat) │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Crom total (total) │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Plumb (dizolvat) │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Plumb (total) │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Cadmiu (dizolvat) │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Cadmiu (total) │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Mercur (total) │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Nichel (dizolvat) │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Nichel (total) │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Arsen (dizolvat) │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Arsen (total) │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Cianuri totale │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┴──────────┴──────────┴───────┴───────┴───────┴───────┤
│ F Indicatori micropoluanţi organici │
├────────────────────────┬──────────┬──────────┬───────┬───────┬───────┬───────┤
│Index fenolic │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Detergenţi anionactivi │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Hidrocarburi petroliere │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
│(UV) │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│AOX *1) │ æg/l │ 6 │ │ │ │ │
├────────────────────────┴──────────┴──────────┴───────┴───────┴───────┴───────┤
│ G Indicatori micropoluanţi organici specifici *2) │
├────────────────────────┬──────────┬──────────┬───────┬───────┬───────┬───────┤
│Alaclor │ æg/l │ 3 │ │ │ X │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Atrazin │ æg/l │ 3 │ │ │ X │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Benzen │ æg/l │ 3 │ │ │ X │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Difenileteri bromuraţi │ æg/l │ 3 │ │ │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│C(10-13) cloralcani │ æg/l │ 3 │ │ │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Clorfenvinfos │ æg/l │ 3 │ │ │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Clorpirifos │ æg/l │ 3 │ │ │ X │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│1,2-dicloretan │ æg/l │ 3 │ X │ │ X │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Diclormetan │ æg/l │ 3 │ X │ │ X │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│2-etil-hexil-diftalat │ æg/l │ 3 │ │ │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Diuron │ æg/l │ 3 │ │ │ X │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Endosulfan (alfa- │ │ │ │ │ │ │
│endosulfan) │ æg/l │ 3 │ │ │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Hexaclor-benzen │ æg/l │ 3 │ │ │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Hexaclor-butadiena │ æg/l │ 3 │ │ │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Hexaclor-ciclohexan │ æg/l │ 3 │ │ │ │ │
│(lindan) │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Izoproturon │ æg/l │ 3 │ │ │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Naftalina │ æg/l │ 3 │ │ │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Pentaclor-benzen │ æg/l │ 3 │ │ │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Pentaclor-fenol │ æg/l │ 3 │ │ │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Simazin │ æg/l │ 3 │ │ │ X │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Compuşi tributil-stanici│ æg/l │ 3 │ │ │ │ │
│(cation Tributil-staniu)│ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Triclorbenzeni │ æg/l │ 3 │ │ │ │ │
│(1,2,4 triclorbenzen) │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Triclormetan (clorofom) │ æg/l │ 3 │ │ │ X │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Trifluralin │ æg/l │ 3 │ │ │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Tricloretilena │ æg/l │ 3 │ │ │ X │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Tetracloretilena │ æg/l │ 3 │ │ │ X │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Tetraclormetan │ æg/l │ 3 │ │ │ X │ │
├────────────────────────┴──────────┴──────────┴───────┴───────┴───────┴───────┤
│ H Indicatori biologici │
├────────────────────────┬──────────┬──────────┬───────┬───────┬───────┬───────┤
│Clorofila-a │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Fitoplancton *3) │ i/m l │ 6 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Fitobentos *4) │ - │ 1 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Macrofite *5) │ - │ 1 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Macronevertebrate │ - │ 2 │ X │ X │ X │ X │
│acvatice *6) │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Peşti *7) │ - │ 1/3 ani │ │ X │ │ X │
├────────────────────────┴──────────┴──────────┴───────┴───────┴───────┴───────┤
│ I Indicatori microbiologici │
├────────────────────────┬──────────┬──────────┬───────┬───────┬───────┬───────┤
│Bacterii coliforme │ i/m l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
│totale │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┴──────────┴──────────┴───────┴───────┴───────┴───────┤
│ J Indicatori radiologici │
├────────────────────────┬──────────┬──────────┬───────┬───────┬───────┬───────┤
│Activitate â-globalã *8)│ Bq/l │ 12 │ X │ │ X │ │
├────────────────────────┴──────────┴──────────┴───────┴───────┴───────┴───────┤
│ K Cantitate de apã │
├────────────────────────┬──────────┬──────────┬───────┬───────┬───────┬───────┤
│Debit (Q) │ mc/s │ 12 │ X │ X │ X │ X │
└────────────────────────┴──────────┴──────────┴───────┴───────┴───────┴───────┘



--------
*1) Analiza se va efectua dupã dotarea laboratoarelor cu aparatura necesarã.
*2) Indicatorii de calitate din aceastã grupã se vor analiza începând cu anul 2007, cu frecvenţã micã odatã la câţiva ani şi numai dupã efectuarea unui screening pentru detectarea acestora, cu excepţia indicatorilor marcaţi în tabei şi care vor fi determinaţi de unele laboratoare ale Pãrţii ungare.
(Pentru determinarea acestora este necesara o dotare specificã, corespunzãtoare, de care actualmente nu dispun toate laboratoarele implicate ale Pãrţilor)
*3) Pe baza componenţei de specii şi date cantitative, în perioada de vegetaţie, aprilie-septembrie.
*4) Pe baza diatomeelor, speciilor componente şi datelor cantitative stabilite în prealabil, precum şi a indexului saprobic, primãvara, dupã perioada de ape mari, în regim hidrologic constant, cu debite mici şi uniforme.
*5) Pe baza speciilor componente, a datelor cantitative stabilite în prealabil, în perioada de varã.
*6) Pe baza speciilor componente şi a datelor cantitative, primãvara şi toamna.
*7) Pe baza speciilor componente şi a datelor cantitative, în situaţia în care vor fi realizate condiţiile tehnice şi aprobãrile necesare.
*8) Introducerea mãsurãtorilor se va realiza în funcţie de rezultatul demersurilor Pãrţii române cãtre Departamentul Mediu al MMGA.


Tabel nr. 2

Indicatorii de determinat din apele de frontierã (Barcãu, Ier)


┌────────────────────────┬──────────┬──────────┬───────────────┬───────────────┐
│ │ │ │ 2006 │ 2007 │
│ Indicator de calitate │ UM │ Probe/an ├───────┬───────┼───────┬───────┤
│ │ │ │ M │ R │ M │ R │
├────────────────────────┴──────────┴──────────┴───────┴───────┴───────┴───────┤
│ A Indicatorii regimului de oxigen │
├────────────────────────┬──────────┬──────────┬───────┬───────┬───────┬───────┤
│Oxigen dizolvat │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Saturaţie de oxigen │ % │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│CBO5 │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│CCO-Mn │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│CCO-Cr │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┴──────────┴──────────┴───────┴───────┴───────┴───────┤
│ B Indicatorii regimului de nutrienţi │
├────────────────────────┬──────────┬──────────┬───────┬───────┬───────┬───────┤
│Amoniu-N │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Nitrit-N │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Nitrat-N │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Azot organic │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Azot total │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Ortofosfat-P │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Fosfor total │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┴──────────┴──────────┴───────┴───────┴───────┴───────┤
│ C Indicatori de salinitate │
├────────────────────────┬──────────┬──────────┬───────┬───────┬───────┬───────┤
│Calciu │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Magneziu │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Sodiu │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Potasiu │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Cloruri │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Sulfaţi │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Carbonaţi │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Bicarbonaţi │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Suspensii totale │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Conductivitate │ æS/cm │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Duritate (CaO) │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┴──────────┴──────────┴───────┴───────┴───────┴───────┤
│ D Indicatori complementari │
├────────────────────────┬──────────┬──────────┬───────┬───────┬───────┬───────┤
│Temperaturã apã │ °C │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Reziduu fix │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│pH │ - │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Alcalinitate │ mmol/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┴──────────┴──────────┴───────┴───────┴───────┴───────┤
│ E Indicatori micropoluanţi anorganici │
├────────────────────────┬──────────┬──────────┬───────┬───────┬───────┬───────┤
│Fier (dizolvat) │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Fier (total) │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Mangan (dizolvat) │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Mangan (total) │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Zinc (dizolvat) │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Zinc (total) │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Cupru (dizolvat) │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Cupru (total) │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Crom Total (dizolvat) │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Crom total (total) │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Plumb (dizolvat) │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Plumb (total) │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Cadmiu (dizolvat) │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Cadmiu (total) │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Mercur (total) │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Nichel (dizolvat) │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Nichel (total) │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Arsen (dizolvat) │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Arsen (total) │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Cianuri totale │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┴──────────┴──────────┴───────┴───────┴───────┴───────┤
│ F Indicatori micropoluanţi organici │
├────────────────────────┬──────────┬──────────┬───────┬───────┬───────┬───────┤
│Index fenolic │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Detergenţi anionactivi │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Hidrocarburi petroliere │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
│(UV) │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│AOX *1) │ æg/l │ 6 │ │ │ │ │
├────────────────────────┴──────────┴──────────┴───────┴───────┴───────┴───────┤
│ G Indicatori micropoluanţi organici specifici *2) │
├────────────────────────┬──────────┬──────────┬───────┬───────┬───────┬───────┤
│Alaclor │ æg/l │ 3 │ │ │ X │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Atrazin │ æg/l │ 3 │ X │ │ X │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Benzen │ æg/l │ 3 │ X │ │ X │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Difenileteri bromuraţi │ æg/l │ 3 │ │ │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│C(10-13) cloralcani │ æg/l │ 3 │ │ │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Clorfenvinfos │ æg/l │ 3 │ │ │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Clorpirifos │ æg/l │ 3 │ │ │ X │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│1,2-dicloretan │ æg/l │ 3 │ X │ │ X │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Diclormetan │ æg/l │ 3 │ X │ │ X │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│2-etil-hexil-diftalat │ æg/l │ 3 │ │ │ X │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Diuron │ æg/l │ 3 │ │ │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Endosulfan (alfa- │ │ │ │ │ │ │
│endosulfan) │ æg/l │ 3 │ X │ │ X │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Hexaclor-benzen │ æg/l │ 3 │ X │ │ X │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Hexaclor-butadiena │ æg/l │ 3 │ │ │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Hexaclor-ciclohexan │ æg/l │ 3 │ X │ │ X │ │
│(lindan) │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Izoproturon │ æg/l │ 3 │ │ │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Naftalina │ æg/l │ 3 │ X │ │ X │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Pentaclor-benzen │ æg/l │ 3 │ X │ │ X │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Pentaclor-fenol │ æg/l │ 3 │ │ │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Simazin │ æg/l │ 3 │ X │ │ X │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Compuşi tributil-stanici│ æg/l │ 3 │ │ │ │ │
│(cation Tributil-staniu)│ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Triclorbenzeni │ æg/l │ 3 │ X │ │ X │ │
│(1,2,4 triclorbenzen) │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Triclormetan (clorofom) │ æg/l │ 3 │ X │ │ X │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Trifluralin │ æg/l │ 3 │ │ │ X │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Tricloretilena │ æg/l │ 3 │ X │ │ X │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Tetracloretilena │ æg/l │ 3 │ X │ │ X │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Tetraclormetan │ æg/l │ 3 │ X │ │ X │ │
├────────────────────────┴──────────┴──────────┴───────┴───────┴───────┴───────┤
│ H Indicatori biologici │
├────────────────────────┬──────────┬──────────┬───────┬───────┬───────┬───────┤
│Clorofila-a │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Fitoplancton *3) │ i/m l │ 6 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Fitobentos *4) │ - │ 1 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Macrofite *5) │ - │ 1 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Macronevertebrate │ - │ 2 │ X │ X │ X │ X │
│acvatice *6) │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Peşti *7) │ - │ 1/3 ani │ │ X │ │ X │
├────────────────────────┴──────────┴──────────┴───────┴───────┴───────┴───────┤
│ I Indicatori microbiologici │
├────────────────────────┬──────────┬──────────┬───────┬───────┬───────┬───────┤
│Bacterii coliforme │ i/m l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
│totale │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┴──────────┴──────────┴───────┴───────┴───────┴───────┤
│ J Indicatori radiologici │
├────────────────────────┬──────────┬──────────┬───────┬───────┬───────┬───────┤
│Activitate â-globalã *8)│ Bq/l │ 12 │ X │ │ X │ │
├────────────────────────┴──────────┴──────────┴───────┴───────┴───────┴───────┤
│ K Cantitate de apã │
├────────────────────────┬──────────┬──────────┬───────┬───────┬───────┬───────┤
│Debit (Q) │ mc/s │ 12 │ X │ X │ X │ X │
└────────────────────────┴──────────┴──────────┴───────┴───────┴───────┴───────┘



--------
*1) Analiza se va efectua dupã dotarea laboratoarelor cu aparatura necesarã.
*2) Indicatorii de calitate din aceastã grupã se vor analiza începând cu anul 2007, cu frecvenţã micã odatã la câţiva ani şi numai dupã efectuarea unui screening pentru detectarea acestora, cu excepţia indicatorilor marcaţi în tabei şi care vor fi determinaţi de unele laboratoare ale Pãrţii ungare.
(Pentru determinarea acestora este necesara o dotare specificã, corespunzãtoare, de care actualmente nu dispun toate laboratoarele implicate ale Pãrţilor)
*3) Pe baza componenţei de specii şi date cantitative, în perioada de vegetaţie, aprilie-septembrie.
*4) Pe baza diatomeelor, speciilor componente şi datelor cantitative stabilite în prealabil, precum şi a indexului saprobic, primãvara, dupã perioada de ape mari, în regim hidrologic constant, cu debite mici şi uniforme.
*5) Pe baza speciilor componente, a datelor cantitative stabilite în prealabil, în perioada de varã.
*6) Pe baza speciilor componente şi a datelor cantitative, primãvara şi toamna.
*7) Pe baza speciilor componente şi a datelor cantitative, în situaţia în care vor fi realizate condiţiile tehnice şi aprobãrile necesare.
*8) Introducerea mãsurãtorilor se va realiza în funcţie de rezultatul demersurilor Pãrţii române cãtre Departamentul Mediu al MMGA.


Tabel nr. 3

Indicatorii de determinat din apele de frontierã
(Crişul Alb, Crişul Negru, Crişul Repede)


┌────────────────────────┬──────────┬──────────┬───────────────┬───────────────┐
│ │ │ │ 2006 │ 2007 │
│ Indicator de calitate │ UM │ Probe/an ├───────┬───────┼───────┬───────┤
│ │ │ │ M │ R │ M │ R │
├────────────────────────┴──────────┴──────────┴───────┴───────┴───────┴───────┤
│ A Indicatorii regimului de oxigen │
├────────────────────────┬──────────┬──────────┬───────┬───────┬───────┬───────┤
│Oxigen dizolvat │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Saturaţie de oxigen │ % │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│CBO5 │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│CCO-Mn │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│CCO-Cr │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┴──────────┴──────────┴───────┴───────┴───────┴───────┤
│ B Indicatorii regimului de nutrienţi │
├────────────────────────┬──────────┬──────────┬───────┬───────┬───────┬───────┤
│Amoniu-N │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Nitrit-N │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Nitrat-N │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Azot organic │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Azot total │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Ortofosfat-P │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Fosfor total │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┴──────────┴──────────┴───────┴───────┴───────┴───────┤
│ C Indicatori de salinitate │
├────────────────────────┬──────────┬──────────┬───────┬───────┬───────┬───────┤
│Calciu │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Magneziu │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Sodiu │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Potasiu │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Cloruri │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Sulfaţi │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Carbonaţi │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Bicarbonaţi │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Suspensii totale │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Conductivitate │ æS/cm │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Duritate (CaO) │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┴──────────┴──────────┴───────┴───────┴───────┴───────┤
│ D Indicatori complementari │
├────────────────────────┬──────────┬──────────┬───────┬───────┬───────┬───────┤
│Temperaturã apã │ °C │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Reziduu fix │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│pH │ - │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Alcalinitate │ mmol/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┴──────────┴──────────┴───────┴───────┴───────┴───────┤
│ E Indicatori micropoluanţi anorganici │
├────────────────────────┬──────────┬──────────┬───────┬───────┬───────┬───────┤
│Fier (dizolvat) │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Fier (total) │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Mangan (dizolvat) │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Mangan (total) │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Zinc (dizolvat) │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Zinc (total) │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Cupru (dizolvat) │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Cupru (total) │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Crom Total (dizolvat) │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Crom total (total) │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Plumb (dizolvat) │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Plumb (total) │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Cadmiu (dizolvat) │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Cadmiu (total) │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Mercur (total) │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Nichel (dizolvat) │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Nichel (total) │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Arsen (dizolvat) │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Arsen (total) │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Cianuri totale │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┴──────────┴──────────┴───────┴───────┴───────┴───────┤
│ F Indicatori micropoluanţi organici │
├────────────────────────┬──────────┬──────────┬───────┬───────┬───────┬───────┤
│Index fenolic │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Detergenţi anionactivi │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Hidrocarburi petroliere │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
│(UV) │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│AOX *1) │ æg/l │ 6 │ │ │ │ │
├────────────────────────┴──────────┴──────────┴───────┴───────┴───────┴───────┤
│ G Indicatori micropoluanţi organici specifici *2) │
├────────────────────────┬──────────┬──────────┬───────┬───────┬───────┬───────┤
│Alaclor │ æg/l │ 3 │ │ │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Atrazin │ æg/l │ 3 │ │ │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Benzen │ æg/l │ 3 │ │ │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Difenileteri bromuraţi │ æg/l │ 3 │ │ │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│C(10-13) cloralcani │ æg/l │ 3 │ │ │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Clorfenvinfos │ æg/l │ 3 │ │ │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Clorpirifos │ æg/l │ 3 │ │ │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│1,2-dicloretan │ æg/l │ 3 │ │ │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Diclormetan │ æg/l │ 3 │ │ │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│2-etil-hexil-diftalat │ æg/l │ 3 │ │ │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Diuron │ æg/l │ 3 │ │ │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Endosulfan (alfa- │ │ │ │ │ │ │
│endosulfan) │ æg/l │ 3 │ │ │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Hexaclor-benzen │ æg/l │ 3 │ │ │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Hexaclor-butadiena │ æg/l │ 3 │ │ │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Hexaclor-ciclohexan │ æg/l │ 3 │ X │ │ X │ │
│(lindan) │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Izoproturon │ æg/l │ 3 │ │ │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Naftalina │ æg/l │ 3 │ │ │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Pentaclor-benzen │ æg/l │ 3 │ │ │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Pentaclor-fenol │ æg/l │ 3 │ │ │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Simazin │ æg/l │ 3 │ │ │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Compuşi tributil-stanici│ æg/l │ 3 │ │ │ │ │
│(cation Tributil-staniu)│ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Triclorbenzeni │ æg/l │ 3 │ │ │ │ │
│(1,2,4 triclorbenzen) │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Triclormetan (clorofom) │ æg/l │ 3 │ X │ │ X │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Trifluralin │ æg/l │ 3 │ │ │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Tricloretilena │ æg/l │ 3 │ X │ │ X │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Tetracloretilena │ æg/l │ 3 │ X │ │ X │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Tetraclormetan │ æg/l │ 3 │ X │ │ X │ │
├────────────────────────┴──────────┴──────────┴───────┴───────┴───────┴───────┤
│ H Indicatori biologici │
├────────────────────────┬──────────┬──────────┬───────┬───────┬───────┬───────┤
│Clorofila-a │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Fitoplancton *3) │ i/m l │ 6 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Fitobentos *4) │ - │ 1 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Macrofite *5) │ - │ 1 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Macronevertebrate │ - │ 2 │ X │ X │ X │ X │
│acvatice *6) │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Peşti *7) │ - │ 1/3 ani │ │ X │ │ X │
├────────────────────────┴──────────┴──────────┴───────┴───────┴───────┴───────┤
│ I Indicatori microbiologici │
├────────────────────────┬──────────┬──────────┬───────┬───────┬───────┬───────┤
│Bacterii coliforme │ i/m l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
│totale │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┴──────────┴──────────┴───────┴───────┴───────┴───────┤
│ J Indicatori radiologici │
├────────────────────────┬──────────┬──────────┬───────┬───────┬───────┬───────┤
│Activitate â-globalã *8)│ Bq/l │ 12 │ X │ │ X │ │
├────────────────────────┴──────────┴──────────┴───────┴───────┴───────┴───────┤
│ K Cantitate de apã │
├────────────────────────┬──────────┬──────────┬───────┬───────┬───────┬───────┤
│Debit (Q) │ mc/s │ 12 │ X │ X │ X │ X │
└────────────────────────┴──────────┴──────────┴───────┴───────┴───────┴───────┘



--------
*1) Analiza se va efectua dupã dotarea laboratoarelor cu aparatura necesarã.
*2) Indicatorii de calitate din aceastã grupã se vor analiza începând cu anul 2007, cu frecvenţã micã odatã la câţiva ani şi numai dupã efectuarea unui screening pentru detectarea acestora, cu excepţia indicatorilor marcaţi în tabei şi care vor fi determinaţi de unele laboratoare ale Pãrţii ungare.
(Pentru determinarea acestora este necesara o dotare specificã, corespunzãtoare, de care actualmente nu dispun toate laboratoarele implicate ale Pãrţilor)
*3) Pe baza componenţei de specii şi date cantitative, în perioada de vegetaţie, aprilie-septembrie.
*4) Pe baza diatomeelor, speciilor componente şi datelor cantitative stabilite în prealabil, precum şi a indexului saprobic, primãvara, dupã perioada de ape mari, în regim hidrologic constant, cu debite mici şi uniforme.
*5) Pe baza speciilor componente, a datelor cantitative stabilite în prealabil, în perioada de varã.
*6) Pe baza speciilor componente şi a datelor cantitative, primãvara şi toamna.
*7) Pe baza speciilor componente şi a datelor cantitative, în situaţia în care vor fi realizate condiţiile tehnice şi aprobãrile necesare.
*8) Introducerea mãsurãtorilor se va realiza în funcţie de rezultatul demersurilor Pãrţii române cãtre Departamentul Mediu al MMGA.


Tabel nr. 4

Indicatorii de determinat din apele de frontierã (Mureş)


┌────────────────────────┬──────────┬──────────┬───────────────┬───────────────┐
│ │ │ │ 2006 │ 2007 │
│ Indicator de calitate │ UM │ Probe/an ├───────┬───────┼───────┬───────┤
│ │ │ │ M │ R │ M │ R │
├────────────────────────┴──────────┴──────────┴───────┴───────┴───────┴───────┤
│ A Indicatorii regimului de oxigen │
├────────────────────────┬──────────┬──────────┬───────┬───────┬───────┬───────┤
│Oxigen dizolvat │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Saturaţie de oxigen │ % │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│CBO5 │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│CCO-Mn │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│CCO-Cr │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┴──────────┴──────────┴───────┴───────┴───────┴───────┤
│ B Indicatorii regimului de nutrienţi │
├────────────────────────┬──────────┬──────────┬───────┬───────┬───────┬───────┤
│Amoniu-N │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Nitrit-N │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Nitrat-N │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Azot organic │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Azot total │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Ortofosfat-P │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Fosfor total │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┴──────────┴──────────┴───────┴───────┴───────┴───────┤
│ C Indicatori de salinitate │
├────────────────────────┬──────────┬──────────┬───────┬───────┬───────┬───────┤
│Calciu │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Magneziu │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Sodiu │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Potasiu │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Cloruri │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Sulfaţi │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Carbonaţi │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Bicarbonaţi │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Suspensii totale │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Conductivitate │ æS/cm │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Duritate (CaO) │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┴──────────┴──────────┴───────┴───────┴───────┴───────┤
│ D Indicatori complementari │
├────────────────────────┬──────────┬──────────┬───────┬───────┬───────┬───────┤
│Temperaturã apã │ °C │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Reziduu fix │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│pH │ - │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Alcalinitate │ mmol/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┴──────────┴──────────┴───────┴───────┴───────┴───────┤
│ E Indicatori micropoluanţi anorganici │
├────────────────────────┬──────────┬──────────┬───────┬───────┬───────┬───────┤
│Fier (dizolvat) │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Fier (total) │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Mangan (dizolvat) │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Mangan (total) │ mg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Zinc (dizolvat) │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Zinc (total) │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Cupru (dizolvat) │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Cupru (total) │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Crom Total (dizolvat) │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Crom total (total) │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Plumb (dizolvat) │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Plumb (total) │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Cadmiu (dizolvat) │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Cadmiu (total) │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Mercur (total) │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Nichel (dizolvat) │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Nichel (total) │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Arsen (dizolvat) │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Arsen (total) │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Cianuri totale │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┴──────────┴──────────┴───────┴───────┴───────┴───────┤
│ F Indicatori micropoluanţi organici │
├────────────────────────┬──────────┬──────────┬───────┬───────┬───────┬───────┤
│Index fenolic │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Detergenţi anionactivi │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Hidrocarburi petroliere │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
│(UV) │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│AOX *1) │ æg/l │ 6 │ │ │ │ │
├────────────────────────┴──────────┴──────────┴───────┴───────┴───────┴───────┤
│ G Indicatori micropoluanţi organici specifici *2) │
├────────────────────────┬──────────┬──────────┬───────┬───────┬───────┬───────┤
│Alaclor │ æg/l │ 3 │ │ │ X │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Atrazin │ æg/l │ 3 │ │ │ X │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Benzen │ æg/l │ 3 │ X │ │ X │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Difenileteri bromuraţi │ æg/l │ 3 │ │ │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│C(10-13) cloralcani │ æg/l │ 3 │ │ │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Clorfenvinfos │ æg/l │ 3 │ │ │ X │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Clorpirifos │ æg/l │ 3 │ │ │ X │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│1,2-dicloretan │ æg/l │ 3 │ X │ │ X │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Diclormetan │ æg/l │ 3 │ │ │ X │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│2-etil-hexil-diftalat │ æg/l │ 3 │ │ │ X │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Diuron │ æg/l │ 3 │ │ │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Endosulfan (alfa- │ │ │ │ │ │ │
│endosulfan) │ æg/l │ 3 │ X │ │ X │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Hexaclor-benzen │ æg/l │ 3 │ │ │ X │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Hexaclor-butadiena │ æg/l │ 3 │ X │ │ X │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Hexaclor-ciclohexan │ æg/l │ 3 │ X │ │ X │ │
│(lindan) │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Izoproturon │ æg/l │ 3 │ │ │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Naftalina │ æg/l │ 3 │ X │ │ X │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Pentaclor-benzen │ æg/l │ 3 │ │ │ X │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Pentaclor-fenol │ æg/l │ 3 │ │ │ X │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Simazin │ æg/l │ 3 │ │ │ X │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Compuşi tributil-stanici│ æg/l │ 3 │ │ │ │ │
│(cation Tributil-staniu)│ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Triclorbenzeni │ æg/l │ 3 │ X │ │ X │ │
│(1,2,4 triclorbenzen) │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Triclormetan (clorofom) │ æg/l │ 3 │ X │ │ X │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Trifluralin │ æg/l │ 3 │ │ │ X │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Tricloretilena │ æg/l │ 3 │ X │ │ X │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Tetracloretilena │ æg/l │ 3 │ X │ │ X │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Tetraclormetan │ æg/l │ 3 │ X │ │ X │ │
├────────────────────────┴──────────┴──────────┴───────┴───────┴───────┴───────┤
│ H Indicatori biologici │
├────────────────────────┬──────────┬──────────┬───────┬───────┬───────┬───────┤
│Clorofila-a │ æg/l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Fitoplancton *3) │ i/m l │ 6 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Fitobentos *4) │ - │ 1 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Macrofite *5) │ - │ 1 │ X │ X │ X │ X │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Macronevertebrate │ - │ 2 │ X │ X │ X │ X │
│acvatice *6) │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Peşti *7) │ - │ 1/3 ani │ │ X │ │ X │
├────────────────────────┴──────────┴──────────┴───────┴───────┴───────┴───────┤
│ I Indicatori microbiologici │
├────────────────────────┬──────────┬──────────┬───────┬───────┬───────┬───────┤
│Bacterii coliforme │ i/m l │ 12 │ X │ X │ X │ X │
│totale │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┴──────────┴──────────┴───────┴───────┴───────┴───────┤
│ J Indicatori radiologici │
├────────────────────────┬──────────┬──────────┬───────┬───────┬───────┬───────┤
│Activitate â-globalã *8)│ Bq/l │ 12 │ X │ │ X │ │
├────────────────────────┴──────────┴──────────┴───────┴───────┴───────┴───────┤
│ K Cantitate de apã │
├────────────────────────┬──────────┬──────────┬───────┬───────┬───────┬───────┤
│Debit (Q) │ mc/s │ 12 │ X │ X │ X │ X │
└────────────────────────┴──────────┴──────────┴───────┴───────┴───────┴───────┘



--------
*1) Analiza se va efectua dupã dotarea laboratoarelor cu aparatura necesarã.
*2) Indicatorii de calitate din aceastã grupã se vor analiza începând cu anul 2007, cu frecvenţã micã odatã la câţiva ani şi numai dupã efectuarea unui screening pentru detectarea acestora, cu excepţia indicatorilor marcaţi în tabei şi care vor fi determinaţi de unele laboratoare ale Pãrţii ungare.
(Pentru determinarea acestora este necesara o dotare specificã, corespunzãtoare, de care actualmente nu dispun toate laboratoarele implicate ale Pãrţilor)
*3) Pe baza componenţei de specii şi date cantitative, în perioada de vegetaţie, aprilie-septembrie.
*4) Pe baza diatomeelor, speciilor componente şi datelor cantitative stabilite în prealabil, precum şi a indexului saprobic, primãvara, dupã perioada de ape mari, în regim hidrologic constant, cu debite mici şi uniforme.
*5) Pe baza speciilor componente, a datelor cantitative stabilite în prealabil, în perioada de varã.
*6) Pe baza speciilor componente şi a datelor cantitative, primãvara şi toamna.
*7) Pe baza speciilor componente şi a datelor cantitative, în situaţia în care vor fi realizate condiţiile tehnice şi aprobãrile necesare.
*8) Introducerea mãsurãtorilor se va realiza în funcţie de rezultatul demersurilor Pãrţii române cãtre Departamentul Mediu al MMGA.


ANEXA 5

Metode analitice utilizate (standard, principiu de determinare,
limitã de detecţie şi abatere admisã)




┌────────────────────────┬──────────┬────────────────────┬──────────────────────┬───────────┬───────────┐
│Indicator de calitatea │ UM │ Standard (Român) │ Standard (maghiar) │ Exprimare │ │
│ apei │ │ │ │ rezultat │ Abatere │
│ │ │ │ │Nr.zecimale│ admisã │
│ │ │ │ │ /precizie │ │
├────────────────────────┴──────────┴────────────────────┴──────────────────────┴───────────┴───────────┤
│ A Indicatorii regimului de oxigen │
├────────────────────────┬──────────┬────────────────────┬──────────────────────┬───────────┬───────────┤
│Oxigen dizolvat │ mg/l │SR EN 25813/2000 │MSZ ISO 5813:1993 │ 1 / 0,1 │ ± 0,5 mg/l│
│ │ │SR EN 25814/1999 │MSZ EN 25814:1999 │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┤
│Oxigen dizolvat │ % │Calcul │Calcul │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┤
│CBO5 │ Mg/l │SR EN 1899-1/2000 │MSZ EN 1899-1:2000 │ 1 / 0,1 │ ± 20 % │
│ │ │SR EN 1899-2/2002 │MSZ EN 1899-2:2000 │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┤
│CCO-Mn │ mg/l │SR EN ISO 8467/1998 │MSZ EN ISO 8467:1998 │ 1 / 0,1 │ ± 15 % │
├────────────────────────┼──────────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┤
│CCO-Cr │ mg/l │SR ISO 6060/1996 │MSZ ISO 6060:1991 │ │ ± 10 % │
│ │ │ ├──────────────────────┤ 1 / 0,1 ├───────────┤
│ │ │ │MSZ 12750-21:1971 │ │ ± 15 % │
├────────────────────────┴──────────┴────────────────────┴──────────────────────┴───────────┴───────────┤
│ B Indicatorii regimului de nutrienţi │
├────────────────────────┬──────────┬────────────────────┬──────────────────────┬───────────┬───────────┤
│Amoniu-N │ mg/l │SR ISO 7150/1/2001 │MSZ ISO 7150-1:1992 │ 2 / 0,01 │ ± 15 % │
├────────────────────────┼──────────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┤
│Nitrit-N │ mg/l │SR EN 26777/2002 │MSZ EN 26777:1998 │ 2 / 0,01 │ ± 15 % │
├────────────────────────┼──────────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┤
│Nitrat-N │ mg/l │SR ISO 7890-3/2000 │MSZ 12750-18:1974 │ 2 / 0,01 │ ± 10 % │
│ │ │ │MSZ 448-12:1982 (2.2) │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┤
│Azot organic │ mg/l │SR EN 25663/2000 │MSZ EN 25663:1998 │ 2 / 0,01 │ │
├────────────────────────┼──────────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┤
│Azot total │ mg/l │SR EN 25663-00 │MSZ EN 25663:1998 │ 2 / 0,01 │ ± 15 % │
├────────────────────────┼──────────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┤
│Ortofosfat-P │ mg/l │EN ISO 6878 │MSZ EN ISO 6878:2004 │ 2 / 0,01 │ ± 20 % │
├────────────────────────┼──────────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┤
│Fosfor total │ mg/l │EN ISO 6878 │MSZ EN ISO 6878:2004 │ 2 / 0,01 │ ± 20 % │
├────────────────────────┴──────────┴────────────────────┴──────────────────────┴───────────┴───────────┤
│ C Indicatori de salinitate │
├────────────────────────┬──────────┬────────────────────┬──────────────────────┬───────────┬───────────┤
│Calciu │ mg/l │SR ISO 7980/1997 │MSZ EN ISO 7980:2000 │ 1 / 0,1 │ ± 10 % │
├────────────────────────┼──────────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┤
│Magneziu │ mg/l │SR ISO 7980/1997 │MSZ EN ISO 7980:2000 │ 1 / 0,1 │ ± 15 % │
├────────────────────────┼──────────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┤
│Sodiu │ mg/l │ISO 9964-3/1993 │MSZ 448-10:1977 │ 1 / 0,1 │ ± 10 % │
├────────────────────────┼──────────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┤
│Potasiu │ mg/l │ISO 9964-3/1993 │MSZ 448-10:1977 │ 1 / 0,1 │ ± 15 % │
├────────────────────────┼──────────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┤
│Cloruri │ mg/l │SR ISO 9297/2001 │MSZ ISO 9297:2003 │ 1 / 0,1 │ ± 10 % │
├────────────────────────┼──────────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┤
│Sulfaţi │ mg/l │STAS 8601/1970 │MSZ 448-13:1983 │ 1 / 0,1 │ ± 15 % │
├────────────────────────┼──────────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┤
│Carbonaţi │ mg/l │SR ISO 9963-1/1997 │MSZ EN ISO 9963-1:1998│ 1 / 0,1 │ ± 10 % │
├────────────────────────┼──────────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┤
│Bicarbonaţi │ mg/l │SR ISO 9963-1/1997 │MSZ EN ISO 9963-1:1998│ 1 / 0,1 │ ± 10 % │
├────────────────────────┼──────────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┤
│Suspensii totale │ mg/l │STAS 9187/1984 │MSZ 448-19:1986 │ - / - │ ± 10 % │
├────────────────────────┼──────────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┤
│Conductivitate │ æS/cm │SR EN 27888/1997 │MSZ EN 27888:1998 │ - / - │ ± 10 % │
├────────────────────────┼──────────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┤
│Duritate (CaO) │ mg/l │STAS 3026/1976 │MSZ 448-21:1986 │ 1 / 0,1 │ ± 10 % │
├────────────────────────┴──────────┴────────────────────┴──────────────────────┴───────────┴───────────┤
│ D Indicatori complementari │
├────────────────────────┬──────────┬────────────────────┬──────────────────────┬───────────┬───────────┤
│Temperaturã │ °C │STAS 6324/1961 │MSZ 448-2:1967 │ 1 / 0,1 │ 0,4 °C │
├────────────────────────┼──────────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┤
│Suspensii totale │ mg/l │STAS 6953/1981 │MSZ 12750-6:1971 │ - / - │ ± 10 % │
├────────────────────────┼──────────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┤
│pH │ - │SR ISO 10523/1997 │MSZ ISO 10523:2003 │ 1 / 0,1 │ ± 10 % │
├────────────────────────┼──────────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┤
│Alcalinitate │ mmol/l │SR ISO 9963-1/1997 │MSZ EN ISO 9963-1:1998│ 1 / 0,1 │ ± 0,2 │
│ │ │SR ISO 9963-2/1997 │MSZ EN ISO 9963-2:1998│ │ │
├────────────────────────┴──────────┴────────────────────┴──────────────────────┴───────────┴───────────┤
│ E Indicatori micropoluanţi anorganici │
├────────────────────────┬──────────┬────────────────────┬──────────────────────┬───────────┬───────────┤
│Fier (dizolvat) │ mg/l │SR 13315/1996 │MSZ 1484-3:1998 │ 2 / 0,01 │ ± 15 % │
│ │ │SR ISO 6332/1996 │ │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┤
│Fier (total) │ mg/l │SR 13315/1996 │MSZ 1484-3:1998 │ 2 / 0,01 │ ± 15 % │
│ │ │SR ISO 6332/1996 │ │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┤
│Mangan (dizolvat) │ mg/l │SR 8662-2/1997 │MSZ 1484-3:1993 │ 2 / 0,01 │ ± 15 % │
│ │ │SR ISO 6333/1997 │ │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┤
│Mangan (total) │ mg/l │SR 8662-2/1996 │MSZ 1484-3:1998 │ 2 / 0,01 │ ± 15 % │
│ │ │SR ISO 6333/1997 │ │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┤
│Zinc (dizolvat) │ æg/l │SR ISO 8288/2001 │MSZ 1484-3:1998 │ - / - │ ± 20 % │
│ │ │ │MSZ ISO 8288:2003 │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┤
│Zinc (total) │ æg/l │SR ISO 8288/2001 │MSZ 1484-3:1998 │ - / - │ ± 20 % │
│ │ │ │MSZ ISO 8288:2003 │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┤
│Cupru (dizolvat) │ æg/l │SR ISO 8288/2001 │MSZ 1484-3:1998 │ - / - │ ± 20 % │
│ │ │ISO 15586/2003 │MSZ EN ISO 15586:2003 │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┤
│Cupru (total) │ æg/l │SR ISO 8288/2001 │MSZ 1484-3:1998 │ - / - │ ± 20 % │
│ │ │ISO 15586/2003 │MSZ EN ISO 15586:2003 │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┤
│Crom total (dizolvat) │ æg/l │SR ISO 9174/1998 │MSZ 1484-3:1998 │ - / - │ ± 20 % │
│ │ │ISO 15586/2003 │MSZ EN ISO 15586:2003 │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┤
│Crom total (total) │ æg/l │SR ISO 9174/1998 │MSZ 1484-3:1998 │ - / - │ ± 20 % │
│ │ │ISO 15586/2003 │MSZ EN ISO 15586:2003 │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┤
│Plumb (dizolvat) │ æg/l │SR ISO 8288/2001 │MSZ 1484-3:1998 │ - / - │ ± 20 % │
│ │ │ISO 15586/2003 │MSZ EN ISO 15586:2003 │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┤
│Plumb (total) │ æg/l │SR ISO 8288/2001 │MSZ 1484-3:1998 │ - / - │ ± 20 % │
│ │ │ISO 15586/2003 │MSZ EN ISO 15586:2003 │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┤
│Cadmiu (dizolvat) │ æg/l │SR ISO 5961/2002 │MSZ 1484-3:1998 │ 2 / 0,01 │ ± 20 % │
│ │ │ISO 15586/2003 │MSZ EN ISO 15586:2003 │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┤
│Cadmiu (total) │ æg/l │SR ISO 5961/2002 │MSZ 1484-3:1998 │ 2 / 0,01 │ ± 20 % │
│ │ │ISO 15586/2003 │MSZ EN ISO 15586:2003 │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┤
│Mercur (total) │ æg/l │SR EN 1483/2003 │MSZ 1484-3:1998 │ 2 / 0,01 │ ± 20 % │
│ │ │ISO 5666/1999 │MSZ EN 1483:1998 │ │ ± 20 % │
├────────────────────────┼──────────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┤
│Nichel (dizolvat) │ æg/l │SR ISO 8288/2001 │MSZ 1484-3:1998 │ 2 / 0,01 │ ± 20 % │
│ │ │ISO 15586/2003 │MSZ EN ISO 15586:2003 │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┤
│Nichel (total) │ æg/l │SR ISO 8288/2001 │MSZ 1484-3:1998 │ 2 / 0,01 │ ± 20 % │
│ │ │ISO 15586/2003 │MSZ EN ISO 15586:2003 │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┤
│Arsen (dizolvat) │ æg/l │ISO 11969/1996 │MSZ EN ISO 11969:1998 │ 2 / 0,01 │ ± 20 % │
│ │ │SR ISO 10566/2001 │ │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┤
│Arsen (total) │ æg/l │ISO 11969/1996 │MSZ EN ISO 11969:1998 │ 2 / 0,01 │ ± 20 % │
│ │ │SR ISO 10566/2001 │ │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┤
│Cianuri │ æg/l │SR ISO 6703-1/1998 │MSZ 260-30:1992 │ - / - │ ± 15 % │
│ │ │MSZ 260-30:1992 │ │ │ │
├────────────────────────┴──────────┴────────────────────┴──────────────────────┴───────────┴───────────┤
│ F Indicatori micropoluanţi organici │
├────────────────────────┬──────────┬────────────────────┬──────────────────────┬───────────┬───────────┤
│Index fenolic │ æg/l │SR ISO 6439/2001 │MSZ ISO 6439:2003 │ - / - │ ± 20 % │
├────────────────────────┼──────────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┤
│Detergenţi anionactivi │ æg/l │SR ISO 7875/1996 │MSZ ISO 6439:2003 │ - / - │ ± 15 % │
│ │ │SR EN 903/2003 │ │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┤
│Hidrocarburi petroliere │ æg/l │metodã VITUKI │metodã VITUKI │ - / - │ ± 20 % │
│(UV) │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┤
│AOX │ æg/l │EN 1485 │MSZ EN 1485:1998 │ - / - │ ± 20 % │
├────────────────────────┴──────────┴────────────────────┴──────────────────────┴───────────┴───────────┤
│ G Indicatori micropoluanţi organici specifici │
├────────────────────────┬──────────┬────────────────────┬──────────────────────┬───────────┬───────────┤
│Alaclor │ æg/l │SR EN ISO 6468/2000 │MSZ EN ISO 6468:1998 │ - / - │ ± 30 % │
├────────────────────────┼──────────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┤
│Atrazin │ æg/l │SR ISO 6439/2001 │MSZ EN ISO 10695:2000 │ - / - │ ± 30 % │
├────────────────────────┼──────────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┤
│Benzen │ æg/l │SR ISO11423-1,2/2000│MSZ 1484-4:1998 │ - / - │ ± 30 % │
├────────────────────────┼──────────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┤
│Difenileteri bromuraţi │ æg/l │ │VITUKI │ - / - │ ± 30 % │
├────────────────────────┼──────────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┤
│C(10-13) cloralcani │ æg/l │ │ │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┤
│Clorfenvinfos │ æg/l │SR EN 12918/2002 │MSZ EN ISO 6468:1998 │ - / - │ ± 30 % │
├────────────────────────┼──────────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┤
│Clorpirifos │ æg/l │SR EN 12918/2002 │MSZ EN ISO 6468:1998 │ - / - │ ± 30 % │
├────────────────────────┼──────────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┤
│1,2-dicloretan │ æg/l │EN ISO 10301/1997 │MSZ EN ISO 10301:1999 │ - / - │ ± 30 % │
├────────────────────────┼──────────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┤
│Diclormetan │ æg/l │EN ISO 10301/1997 │MSZ EN ISO 10301:1999 │ - / - │ ± 30 % │
├────────────────────────┼──────────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┤
│2-etil-hexil-diftalat │ æg/l │ISO/CD 18856 │MSZ EN ISO 10301:1999 │ - / - │ ± 30 % │
├────────────────────────┼──────────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┤
│Diuron │ æg/l │EN ISO 11369/2004 │MSZ EN ISO 11369:1999 │ - / - │ ± 30 % │
├────────────────────────┼──────────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┤
│Endosulfan (alfa- │ │SR EN ISO 6468/2000 │MSZ EN ISO 6468:1998 │ - / - │ ± 30 % │
│endosulfan) │ æg/l │ │ │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┤
│Hexaclor-benzen │ æg/l │ISO/DIS 17993 │MSZ EN ISO 6468:1998 │ - / - │ ± 30 % │
├────────────────────────┼──────────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┤
│Hexaclor-butadiena │ æg/l │ISO 10301/1997 │MSZ EN ISO 6468:1998 │ - / - │ ± 30 % │
├────────────────────────┼──────────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┤
│Hexaclor-ciclohexan │ æg/l │SR EN ISO 6468/2000 │MSZ EN ISO 6468:1998 │ - / - │ ± 30 % │
│(lindan) │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┤
│Izoproturon │ æg/l │EN ISO 11369 │MSZ EN ISO 11369:1999 │ - / - │ ± 30 % │
├────────────────────────┼──────────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┤
│Naftalina │ æg/l │ISO/DIS 17993 │MSZ EN ISO 17993:2004 │ - / - │ ± 30 % │
├────────────────────────┼──────────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┤
│Pentaclor-benzen │ æg/l │SR EN ISO 6468/2000 │ISO 11423-2:1997 │ - / - │ ± 30 % │
├────────────────────────┼──────────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┤
│Pentaclor-fenol │ æg/l │SR EN ISO 6468/2000 │MSZ EN ISO 6468:1998 │ - / - │ ± 30 % │
├────────────────────────┼──────────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┤
│Simazin │ æg/l │SR EN ISO 10695/2002│MSZ EN ISO 11369:1999 │ - / - │ ± 30 % │
├────────────────────────┼──────────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┤
│Compuşi tributil-stanici│ æg/l │ISO/CD 17353 │ISO 11423-2:1997 │ - / - │ ± 30 % │
├────────────────────────┼──────────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┤
│1,2,4-triclor-benzen │ æg/l │SR EN ISO 6468/2000 │MSZ EN ISO 10301:1999 │ - / - │ ± 30 % │
├────────────────────────┼──────────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┤
│Triclor-metan(cloroform)│ æg/l │EN ISO 10301/1997 │MSZ EN ISO 6468:1998 │ - / - │ ± 30 % │
├────────────────────────┼──────────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┤
│Trifluralin │ æg/l │SR EN ISO 10695/2002│MSZ EN ISO 10301:1999 │ - / - │ ± 30 % │
├────────────────────────┼──────────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┤
│Tricloretilen │ æg/l │ │MSZ EN ISO 10301:1999 │ - / - │ ± 30 % │
├────────────────────────┼──────────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┤
│Tetracloretilen │ æg/l │ │MSZ EN ISO 10301:1999 │ - / - │ ± 30 % │
├────────────────────────┼──────────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┤
│Tetraclormetan │ æg/l │ │MSZ EN ISO 10301:1999 │ - / - │ ± 30 % │
├────────────────────────┴──────────┴────────────────────┴──────────────────────┴───────────┴───────────┤
│ H Indicatori biologici │
├────────────────────────┬──────────┬────────────────────┬──────────────────────┬───────────┬───────────┤
│Clorofila-a │ æg/l │SR ISO 10260/1996 │MSZ ISO 10260:1993 │ 1 / 0,1 │ ± 10 % │
├────────────────────────┼──────────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┤
│Fitoplancton │ i/m l │Indr. Met. CNA 1984 │Felfoldy L.: Biologiai│ │ │
│ │ │ │vizminosites │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┤
│Fitobentos │ - │Indr. Met. ICIM 2002│ │ │ │
│ │ │EN 13946 │MSZ EN 13946:2003 │ │ │
│ │ │EN 14407 │MSZ EN 14407:2004 │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┤
│Macrofite │ - │Metoda Kohler - │ │ │ │
│ │ │Janauer │ │ │ │
│ │ │EN 14184 │MSZ EN 14184:2004 │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┤
│Macronevertebrate │ - │Metoda Pantle-Buck │ │ │ │
│acvatice │ │(modif) │ │ │ │
│ │ │SR EN 27828/2000 │MSZ EN 27828:1998 │ │ │
│ │ │SR EN 28265/2001 │MSZ EN 28265:1998 │ │ │
│ │ │SR EN 9391/2000 │MSZ EN ISO 9391:2000 │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼────────────────────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┤
│Peşti │ - │Pescuit electric │ │ │ │
│ │ │reversibil - Clasi- │ │ │ │
│ │ │ficarea Banarescu 64│ │ │ │
│ │ │EN 14011 │MSZ EN 14011:2003 │ │ │
├────────────────────────┴──────────┴────────────────────┴──────────────────────┴───────────┴───────────┤
│ I Indicatori microbiologici │
├────────────────────────┬──────────┬────────────────────┬──────────────────────┬───────────┬───────────┤
│Bacterii coliforme │ i/m l │STAS 3001/1991 │MSZ ISO 9308-1:1993 │ │ ± 20 % │
│totale │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┴──────────┴────────────────────┴──────────────────────┴───────────┴───────────┤
│ J Indicatori radiologici │
├────────────────────────┬──────────┬────────────────────┬──────────────────────┬───────────┬───────────┤
│Activitate â-globalã *8)│ Bq/l │ │MSZ 19376:1977 │ 3 / 0,001 │ ± 25 % │
├────────────────────────┴──────────┴────────────────────┴──────────────────────┴───────────┴───────────┤
│ K Cantitate de apã │
├────────────────────────┬──────────┬────────────────────┬──────────────────────┬───────────┬───────────┤
│Debit (Q) │ mc/s │Explorarea câmpului │Meressel,vagy vizhozam│ │ │
│ │ │vitezelor în sec- │gorberol torteno │ │ │
│ │ │ţiunea de recoltare │meghatarozassal │ │ │
│ │ │Determinarea de de- │ │ │ │
│ │ │bit prin citirea │ │ │ │
│ │ │nivelului mirei │ │ │ │
└────────────────────────┴──────────┴────────────────────┴──────────────────────┴───────────┴───────────┘




ANEXA 6


Râul ............
Folyo .............

EVALUAREA REZULTATELOR ANALIZELOR EFECTUATE ÎN ZONA DE FRONTIERĂ ÎN ANUL
.........
A HATAR KOZELEBEN ......... EVBEN VEGZETT VIZSGALATOK EREDMENYEINEK
ERTEKELESE


┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Indicatori / Komponensek │
├──┬────┬─────┬────┬──────┬─────┬──────┬────────┬─────┬──────┬─────┬─────┬─────┤
│ │ │ │ DO │Oxygen│BOD5 │ COD/ │ COD/ │NH4-N│NO2-N │NO3-N│N org│N tot│
│Nr│Exe │Date │ │ Sat. │ │KMnO4 │K2Cr2O7 │ │ │ │ │ │
│ │ │ │mg/l│ % │mg/l │ mg/l │ mg/l │mg/l │ mg/l │mg/l │mg/l │ mg/l│
├──┼────┼─────┼────┼──────┼─────┼──────┼────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼─────┤
│ 1│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼────┼──────┼─────┼──────┼────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼─────┤
│ 2│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼────┼──────┼─────┼──────┼────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼─────┤
│ 3│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼────┼──────┼─────┼──────┼────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼─────┤
│ 4│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼────┼──────┼─────┼──────┼────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼─────┤
│ 5│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼────┼──────┼─────┼──────┼────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼─────┤
│ 6│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼────┼──────┼─────┼──────┼────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼─────┤
│ 7│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼────┼──────┼─────┼──────┼────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼─────┤
│ 8│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼────┼──────┼─────┼──────┼────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼─────┤
│ 9│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼────┼──────┼─────┼──────┼────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼─────┤
│10│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼────┼──────┼─────┼──────┼────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼─────┤
│11│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼────┼──────┼─────┼──────┼────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼─────┤
│12│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼────┼──────┼─────┼──────┼────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼─────┤
│13│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼────┼──────┼─────┼──────┼────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼─────┤
│14│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼────┼──────┼─────┼──────┼────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼─────┤
│15│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼────┼──────┼─────┼──────┼────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼─────┤
│16│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼────┼──────┼─────┼──────┼────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼─────┤
│17│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼────┼──────┼─────┼──────┼────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼─────┤
│18│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼────┼──────┼─────┼──────┼────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼─────┤
│19│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼────┼──────┼─────┼──────┼────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼─────┤
│20│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼────┼──────┼─────┼──────┼────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼─────┤
│21│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼────┼──────┼─────┼──────┼────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼─────┤
│22│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼────┼──────┼─────┼──────┼────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼─────┤
│23│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼────┼──────┼─────┼──────┼────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼─────┤
│24│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┴────┴─────┼────┼──────┼─────┼──────┼────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼─────┤
│Minima/ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│Minimum │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼────┼──────┼─────┼──────┼────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼─────┤
│Maxima/ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│Maximum │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼────┼──────┼─────┼──────┼────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼─────┤
│Media/ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│Atlag │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼────┼──────┼─────┼──────┼────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼─────┤
│Abatere std/ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│Szoras │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼────┼──────┼─────┼──────┼────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼─────┤
│Valoarea cu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│frecvenţa 90%│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│10% ptr. O2/ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│90%-os rela- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│tiv gyakori- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│sag, O2-nel │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│10%-os │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼────┼──────┼─────┼──────┼────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼─────┤
│Nr. valori │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│mãsurate/ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│Mert erterek │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│szama │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼────┼──────┼─────┼──────┼────────┼─────┼──────┼─────┼─────┼─────┤
│Incadrare │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│calitativã/ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│Minosites │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────────────┴────┴──────┴─────┴──────┴────────┴─────┴──────┴─────┴─────┴─────┘




Râul ................
Folyo ...............


EVALUAREA REZULTATELOR ANALIZELOR EFECTUATE ÎN ZONA DE FRONTIERA ÎN ANUL
.............
A HATAR KOZELEBEN .......... EVBEN VEGZETT VIZSGALATOK EREDMENYEINEK
ERTEKELESE


┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Indicatori / Komponensek │
├──┬────┬─────┬───────┬──────┬─────┬──────┬─────┬─────┬──────┬─────┬─────┬─────┤
│ │ │ │o-PO4-P│ P-tot│ Ca │ Mg │ Na │ K │ Cl │ SO4 │ CO3 │HCO3 │
│Nr│Exe │Date │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ mg/l │ mg/l │mg/l │ mg/l │ mg/l│mg/l │ mg/l │mg/l │mg/l │ mg/l│
├──┼────┼─────┼───────┼──────┼─────┼──────┼─────┼─────┼──────┼─────┼─────┼─────┤
│ 1│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼───────┼──────┼─────┼──────┼─────┼─────┼──────┼─────┼─────┼─────┤
│ 2│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼───────┼──────┼─────┼──────┼─────┼─────┼──────┼─────┼─────┼─────┤
│ 3│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼───────┼──────┼─────┼──────┼─────┼─────┼──────┼─────┼─────┼─────┤
│ 4│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼───────┼──────┼─────┼──────┼─────┼─────┼──────┼─────┼─────┼─────┤
│ 5│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼───────┼──────┼─────┼──────┼─────┼─────┼──────┼─────┼─────┼─────┤
│ 6│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼───────┼──────┼─────┼──────┼─────┼─────┼──────┼─────┼─────┼─────┤
│ 7│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼───────┼──────┼─────┼──────┼─────┼─────┼──────┼─────┼─────┼─────┤
│ 8│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼───────┼──────┼─────┼──────┼─────┼─────┼──────┼─────┼─────┼─────┤
│ 9│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼───────┼──────┼─────┼──────┼─────┼─────┼──────┼─────┼─────┼─────┤
│10│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼───────┼──────┼─────┼──────┼─────┼─────┼──────┼─────┼─────┼─────┤
│11│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼───────┼──────┼─────┼──────┼─────┼─────┼──────┼─────┼─────┼─────┤
│12│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼───────┼──────┼─────┼──────┼─────┼─────┼──────┼─────┼─────┼─────┤
│13│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼───────┼──────┼─────┼──────┼─────┼─────┼──────┼─────┼─────┼─────┤
│14│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼───────┼──────┼─────┼──────┼─────┼─────┼──────┼─────┼─────┼─────┤
│15│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼───────┼──────┼─────┼──────┼─────┼─────┼──────┼─────┼─────┼─────┤
│16│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼───────┼──────┼─────┼──────┼─────┼─────┼──────┼─────┼─────┼─────┤
│17│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼───────┼──────┼─────┼──────┼─────┼─────┼──────┼─────┼─────┼─────┤
│18│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼───────┼──────┼─────┼──────┼─────┼─────┼──────┼─────┼─────┼─────┤
│19│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼───────┼──────┼─────┼──────┼─────┼─────┼──────┼─────┼─────┼─────┤
│20│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼───────┼──────┼─────┼──────┼─────┼─────┼──────┼─────┼─────┼─────┤
│21│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼───────┼──────┼─────┼──────┼─────┼─────┼──────┼─────┼─────┼─────┤
│22│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼───────┼──────┼─────┼──────┼─────┼─────┼──────┼─────┼─────┼─────┤
│23│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼───────┼──────┼─────┼──────┼─────┼─────┼──────┼─────┼─────┼─────┤
│24│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┴────┴─────┼───────┼──────┼─────┼──────┼─────┼─────┼──────┼─────┼─────┼─────┤
│Minima/ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│Minimum │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼───────┼──────┼─────┼──────┼─────┼─────┼──────┼─────┼─────┼─────┤
│Maxima/ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│Maximum │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼───────┼──────┼─────┼──────┼─────┼─────┼──────┼─────┼─────┼─────┤
│Media/ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│Atlag │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼───────┼──────┼─────┼──────┼─────┼─────┼──────┼─────┼─────┼─────┤
│Abatere std/ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│Szoras │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼───────┼──────┼─────┼──────┼─────┼─────┼──────┼─────┼─────┼─────┤
│Valoarea cu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│frecvenţa 90%│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│10% ptr. O2/ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│90%-os rela- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│tiv gyakori- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│sag, O2-nel │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│10%-os │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼───────┼──────┼─────┼──────┼─────┼─────┼──────┼─────┼─────┼─────┤
│Nr. valori │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│mãsurate/ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│Mert erterek │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│szama │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼───────┼──────┼─────┼──────┼─────┼─────┼──────┼─────┼─────┼─────┤
│Incadrare │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│calitativã/ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│Minosites │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────────────┴───────┴──────┴─────┴──────┴─────┴─────┴──────┴─────┴─────┴─────┘




Râul ..............
Folyo .............

EVALUAREA REZULTATELOR ANALIZELOR EFECTUATE ÎN ZONA DE FRONTIERA ÎN ANUL
............
A HATAR KOZELEBEN ........ EVBEN VEGZETT VIZSGALATOK EREDMENYEINEK
ERTEKELESE



┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Indicatori / Komponensek │
├──┬────┬─────┬────┬──────┬──────┬────┬────┬────┬──────┬─────┬─────┬─────┬─────┤
│ │ │ │TSS │Cond. │Hard- │ TW │TDS │ pH │Alca. │ Fe │ Fe │ Mn │ Mn │
│Nr│Exe │Date │ │ │ ness │ │ │ │ │(dis)│(tot)│(dis)│(tot)│
│ │ │ │mg/l│æS/cm │(CaO) │ °C │mg/l│ - │mmol/l│ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ mg/l │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼────┼──────┼──────┼────┼────┼────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│ 1│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼────┼──────┼──────┼────┼────┼────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│ 2│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼────┼──────┼──────┼────┼────┼────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│ 3│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼────┼──────┼──────┼────┼────┼────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│ 4│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼────┼──────┼──────┼────┼────┼────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│ 5│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼────┼──────┼──────┼────┼────┼────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│ 6│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼────┼──────┼──────┼────┼────┼────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│ 7│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼────┼──────┼──────┼────┼────┼────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│ 8│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼────┼──────┼──────┼────┼────┼────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│ 9│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼────┼──────┼──────┼────┼────┼────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│10│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼────┼──────┼──────┼────┼────┼────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│11│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼────┼──────┼──────┼────┼────┼────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│12│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼────┼──────┼──────┼────┼────┼────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│13│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼────┼──────┼──────┼────┼────┼────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│14│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼────┼──────┼──────┼────┼────┼────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│15│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼────┼──────┼──────┼────┼────┼────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│16│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼────┼──────┼──────┼────┼────┼────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│17│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼────┼──────┼──────┼────┼────┼────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│18│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼────┼──────┼──────┼────┼────┼────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│19│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼────┼──────┼──────┼────┼────┼────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│20│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼────┼──────┼──────┼────┼────┼────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│21│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼────┼──────┼──────┼────┼────┼────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│22│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼────┼──────┼──────┼────┼────┼────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│23│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼────┼──────┼──────┼────┼────┼────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│24│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┴────┴─────┼────┼──────┼──────┼────┼────┼────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Minima/ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│Minimum │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼────┼──────┼──────┼────┼────┼────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Maxima/ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│Maximum │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼────┼──────┼──────┼────┼────┼────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Media/ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│Atlag │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼────┼──────┼──────┼────┼────┼────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Abatere std/ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│Szoras │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼────┼──────┼──────┼────┼────┼────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Valoarea cu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│frecvenţa 90%│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│10% ptr. O2/ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│90%-os rela- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│tiv gyakori- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│sag, O2-nel │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│10%-os │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼────┼──────┼──────┼────┼────┼────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Nr. valori │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│mãsurate/ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│Mert erterek │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│szama │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼────┼──────┼──────┼────┼────┼────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Incadrare │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│calitativã/ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│Minosites │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────────────┴────┴──────┴──────┴────┴────┴────┴──────┴─────┴─────┴─────┴─────┘




Râul ..............
Folyo .............

EVALUAREA REZULTATELOR ANALIZELOR EFECTUATE ÎN ZONA DE FRONTIERA ÎN ANUL
............
A HATAR KOZELEBEN ........ EVBEN VEGZETT VIZSGALATOK EREDMENYEINEK
ERTEKELESE


┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Indicatori / Komponensek │
├──┬────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ Cr │ Cr │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ Zn │ Zn │ Cu │ Cu │ tot │ tot │ Pb │ Pb │ Cd │ Cd │ Hg │
│Nr│Exe │Date │(dis)│(tot)│(dis)│(tot)│(dis)│(tot)│(dis)│(tot)│(dis)│(tot)│(tot)
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │æg/l │æg/l │æg/l │æg/l │æg/l │æg/l │æg/l │æg/l │æg/l │æg/l │æg/l│
├──┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┤
│ 1│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┤
│ 2│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┤
│ 3│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┤
│ 4│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┤
│ 5│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┤
│ 6│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┤
│ 7│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┤
│ 8│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┤
│ 9│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┤
│10│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┤
│11│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┤
│12│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┤
│13│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┤
│14│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┤
│15│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┤
│16│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┤
│17│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┤
│18│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┤
│19│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┤
│20│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┤
│21│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┤
│22│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┤
│23│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┤
│24│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┴────┴─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┤
│Minima/ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│Minimum │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┤
│Maxima/ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│Maximum │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┤
│Media/ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│Atlag │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┤
│Abatere std/ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│Szoras │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┤
│Valoarea cu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│frecvenţa 90%│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│10% ptr. O2/ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│90%-os rela- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│tiv gyakori- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│sag, O2-nel │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│10%-os │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┤
│Nr. valori │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│mãsurate/ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│Mert erterek │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│szama │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┤
│Incadrare │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│calitativã/ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│Minosites │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────────────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴────┘




Râul ..............
Folyo .............

EVALUAREA REZULTATELOR ANALIZELOR EFECTUATE ÎN ZONA DE FRONTIERA ÎN ANUL
............
A HATAR KOZELEBEN ........ EVBEN VEGZETT VIZSGALATOK EREDMENYEINEK
ERTEKELESE


┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Indicatori / Komponensek │
├──┬────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │Phe- │ │Pe- │ │ │ │
│ │ │ │ Ni │ Ni │ As │ As │ CN │nol │ ANA │trol.│Clo- │Total│Dis-│
│Nr│Exe │Date │(dis)│(tot)│(dis)│(tot)│ │index│ det │hidro│ro- │Coli-│ch. │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │carb.│phy- │form │(Q) │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │(UV) │l-a │ │ │
│ │ │ │æg/l │æg/l │æg/l │æg/l │æg/l │æg/l │æg/l │æg/l │æg/l │i/m l│mc/s│
├──┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┤
│ 1│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┤
│ 2│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┤
│ 3│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┤
│ 4│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┤
│ 5│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┤
│ 6│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┤
│ 7│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┤
│ 8│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┤
│ 9│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┤
│10│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┤
│11│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┤
│12│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┤
│13│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┤
│14│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┤
│15│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┤
│16│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┤
│17│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┤
│18│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┤
│19│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┤
│20│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┤
│21│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┤
│22│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┤
│23│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┤
│24│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┴────┴─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┤
│Minima/ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│Minimum │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┤
│Maxima/ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│Maximum │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┤
│Media/ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│Atlag │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┤
│Abatere std/ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│Szoras │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┤
│Valoarea cu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│frecvenţa 90%│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│10% ptr. O2/ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│90%-os rela- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│tiv gyakori- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│sag, O2-nel │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│10%-os │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┤
│Nr. valori │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│mãsurate/ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│Mert erterek │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│szama │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┤
│Incadrare │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│calitativã/ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│Minosites │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────────────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴────┘




ANEXA 7

Sistemul de valori limitã, utilizat la evaluare*


┌────────────────────────┬──────────┬──────────────────────────────────────────┐
│ │ │ Valori limitã │
│Indicator de calitatea │ UM ├──────────┬───────┬───────┬───────┬───────┤
│ apei │ │ I. │ II. │ III. │ IV. │ V. │
├────────────────────────┴──────────┴──────────┴───────┴───────┴───────┴───────┤
│ A Indicatorii regimului de oxigen │
├────────────────────────┬──────────┬──────────┬───────┬───────┬───────┬───────┤
│Oxigen dizolvat │ mg/l │ > 7.0 │ 6.0 │ 4.0 │ 3.0 │ < 3.0 │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│CBO5 │ mg/l │ < 3.0 │ 5.0 │ 10.0 │ 25.0 │ >25.0 │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│CCO-Mn │ mg/l │ < 5.0 │ 10.0 │ 20.0 │ 50.0 │ >50.0 │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│CCO-Cr │ mg/l │ < 10.0 │ 25.0 │ 50.0 │ 125.0 │ >125.0│
├────────────────────────┴──────────┴──────────┴───────┴───────┴───────┴───────┤
│ B Indicatorii regimului de nutrienţi │
├────────────────────────┬──────────┬──────────┬───────┬───────┬───────┬───────┤
│Amoniu-N │ mg/l │ < 0.20 │ 0.30 │ 0.60 │ 2.00 │ >2.00 │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Nitrit-N │ mg/l │ < 0.01 │ 0.06 │ 0.12 │ 0.3 │ >0.30 │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Nitrat-N │ mg/l │ < 1.00 │ 3.00 │ 6.00 │ 20.0 │ >20.0 │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Azot total │ mg/l │ < 1.50 │ 4.00 │ 8.00 │ 25.0 │ >25.0 │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Ortofosfat-P │ mg/l │ < 0.05 │ 0.10 │ 0.20 │ 0.50 │ >0.50 │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Fosfor total │ mg/l │ < 0.10 │ 0.20 │ 0.40 │ 1.00 │ >1.00 │
├────────────────────────┴──────────┴──────────┴───────┴───────┴───────┴───────┤
│ C Indicatori de salinitate │
├────────────────────────┬──────────┬──────────┬───────┬───────┬───────┬───────┤
│Calciu │ mg/l │ < 75 │ 150 │ 200 │ 300 │ >300 │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Magneziu │ mg/l │ < 25 │ 50 │ 100 │ 200 │ >200 │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Sodiu │ mg/l │ < 25 │ 50 │ 100 │ 200 │ >200 │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Cloruri │ mg/l │ < 50 │ 100 │ 250 │ 300 │ >300 │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Sulfaţi │ mg/l │ < 80 │ 150 │ 250 │ 300 │ >300 │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Reziduu fix │ mg/l │ < 300 │ 500 │ 800 │ 1000 │ >1000 │
├────────────────────────┴──────────┴──────────┴───────┴───────┴───────┴───────┤
│ D Indicatori complementari │
├────────────────────────┬──────────┬──────────┬───────┬───────┬───────┬───────┤
│pH │ - │ 7.0-7.9 │6.5-6.9│6.0-6.4│5.5-5.9│ < 5.5 │
│ │ │ │8.0-8.4│8.5-8.9│9.0-9.4│ ≥ 9.5 │
├────────────────────────┴──────────┴──────────┴───────┴───────┴───────┴───────┤
│ E Indicatori micropoluanţi anorganici │
├────────────────────────┬──────────┬──────────┬───────┬───────┬───────┬───────┤
│Fier (dizolvat) │ mg/l │ < 0.10 │ 0.20 │ 0.50 │ 1.00 │ > 1.00│
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Mangan (dizolvat) │ mg/l │ < 0.05 │ 0.10 │ 0.20 │ 0.50 │ > 0.50│
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Zinc (dizolvat) │ æg/l │ < 2.5 │ 5.0 │ 10.0 │ 25.0 │ > 25.0│
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Zinc (total) │ æg/l │ < 50 │ 100 │ 200 │ 500 │ > 500 │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Cupru (dizolvat) │ æg/l │ < 1.0 │ 2.0 │ 4.0 │ 8.0 │ > 8.0 │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Cupru (total) │ æg/l │ < 10 │ 20 │ 40 │ 100 │ > 100 │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Crom Total (dizolvat) │ æg/l │ < 1.0 │ 2.0 │ 4.0 │ 10.0 │ > 10.0│
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Crom total (total) │ æg/l │ < 25 │ 50 │ 100 │ 250 │ > 250 │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Plumb (dizolvat) │ æg/l │ < 0.5 │ 1.0 │ 2.0 │ 5.0 │ > 5.0 │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Plumb (total) │ æg/l │ < 2.5 │ 5.0 │ 10.0 │ 25.0 │ > 25 │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Cadmiu (dizolvat) │ æg/l │ < 0.05 │ 0.10 │ 0.20 │ 0.50 │ > 0.50│
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Cadmiu (total) │ æg/l │ < 0.5 │ 1.0 │ 2.0 │ 5.0 │ > 5.0 │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Mercur (dizolvat) │ æg/l │ < 0.05 │ 0.10 │ 0.15 │ 0.30 │ > 0.30│
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Mercur (total) │ æg/l │ < 0.05 │ 0.10 │ 0.15 │ 0.30 │ > 0.30│
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Nichel (dizolvat) │ æg/l │ < 0.5 │ 1.0 │ 2.0 │ 5.0 │ > 5.0 │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Nichel (total) │ æg/l │ < 25 │ 50 │ 100 │ 250 │ > 250 │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Arsen (dizolvat) │ æg/l │ < 0.5 │ 1.0 │ 2.0 │ 5.0 │ > 5.0 │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Arsen (total) │ æg/l │ < 2.5 │ 5.0 │ 10.0 │ 25.0 │ > 25.0│
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Cianuri │ æg/l │ < 10 │ 20 │ 50 │ 100 │ > 100 │
├────────────────────────┴──────────┴──────────┴───────┴───────┴───────┴───────┤
│ F Indicatori micropoluanţi organici │
├────────────────────────┬──────────┬──────────┬───────┬───────┬───────┬───────┤
│Index fenolic │ æg/l │ < 2 │ 5 │ 10 │ 20 │ > 20 │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Detergenţi anionactivi │ æg/l │ < 100 │ 200 │ 300 │ 500 │ > 500 │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Hidrocarburi petroliere │ æg/l │ < 25 │ 50 │ 100 │ 250 │ > 250 │
│(UV) │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│AOX │ æg/l │ < 10 │ 50 │ 100 │ 250 │ > 250 │
├────────────────────────┴──────────┴──────────┴───────┴───────┴───────┴───────┤
│ H Indicatori biologici │
├────────────────────────┬──────────┬──────────┬───────┬───────┬───────┬───────┤
│Index saprobic (MZB) │ - │ < 1.80 │ 2.30 │ 2.70 │ 3.20 │ > 3.20│
├────────────────────────┼──────────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│Clorofila-a │ æg/l │ < 25 │ 50 │ 100 │ 250 │ > 250 │
├────────────────────────┴──────────┴──────────┴───────┴───────┴───────┴───────┤
│ I Indicatori microbiologici │
├────────────────────────┬──────────┬──────────┬───────┬───────┬───────┬───────┤
│Bacterii coliforme │ i/m l │ < 1 │ 10 │ 100 │ 1000 │> 1000 │
│totale │ │ │ │ │ │ │
└────────────────────────┴──────────┴──────────┴───────┴───────┴───────┴───────┘



---------
(*) La încadrarea in clasele de calitate se vor lua în considerare valorile statistice conform art. 9 pentru clasificare.


ANEXA 8

Tabel general clasa de calitate pe cursuri de apã pe grupe de indicatori


┌──────────┬───────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │ Clasa de calitate │
│ ├────────┬───────┬────────┬───────┬────────┬───────┬────────┬───────┤
│Curs de │A Indi- │B Indi-│C Indi- │D Indi-│E Indi- │F Indi-│H Indi- │I Indi-│
│ apã │catorii │catorii│catori │catori │catori │catori │ catori │catori │
│ │regimu- │regimu-│de sali-│comple-│micro- │micro- │ biolo- │micro- │
│ │lui de │lui de │nitate │mentari│poluanţi│ polu- │ gici │biolo- │
│ │oxigen │nutri- │ │ │anorga- │ anţi │ │ gici │
│ │ │ enţi │ │ │ nici │ orga- │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ nici │ │ │
├──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│Tur │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│Someş │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│Crasna │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│Barcãu │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│Ier │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│Crişul │ │ │ │ │ │ │ │ │
│Repede │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│Crişul │ │ │ │ │ │ │ │ │
│Negru │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│Crişul Alb│ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼───────┤
│Mureş │ │ │ │ │ │ │ │ │
└──────────┴────────┴───────┴────────┴───────┴────────┴───────┴────────┴───────┘




ANEXA 9a

Evaluarea evoluţiei calitãţii cursurilor de apã, pe baza valorilor medii
anuale 1996-2000, 2001-2005 şi 2006*


┌───────────────┬────────┬─────────────────┬─────────────────┬─────────────────┐
│ │ │ Tur │ Someş │ Crasna │
│Indicator de │ ├─────┬─────┬─────┼─────┬─────┬─────┼─────┬─────┬─────┤
│calitatea apei │ UM │1996-│2001-│2006 │1996-│2001-│2006 │1996-│2001-│2006 │
│ │ │2000 │2005 │ │2000 │2005 │ │2000 │2005 │ │
├───────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┴────────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┤
│ A Indicatorii regimului de oxigen │
├───────────────┬────────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┤
│Oxigen dizolvat│ mg/l │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│CBO5 │ mg/l │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│CCO-Mn │ mg/l │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┴────────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┤
│ B Indicatorii regimului de nutrienţi │
├───────────────┬────────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┤
│Amoniu-N │ mg/l │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Nitrit-N │ mg/l │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Nitrat-N │ mg/l │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Ortofosfat-P │ mg/l │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┴────────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┤
│ C Indicatori de salinitate │
├───────────────┬────────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┤
│Calciu │ mg/l │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Magneziu │ mg/l │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Sodiu │ mg/l │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Potasiu │ mg/l │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Cloruri │ mg/l │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Sulfaţi │ mg/l │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Reziduu fix │ mg/l │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Conductivitate │ æS/cm │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┴────────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┤
│ D Indicatori complementari │
├───────────────┬────────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┤
│Temperaturã apã│ °C │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│pH │ - │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┴────────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┤
│ E Indicatori micropoluanţi anorganici │
├───────────────┬────────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┤
│Fier (total) │ mg/l │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│(dizolvat) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Mangan (total) │ mg/l │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│(dizolvat) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Zinc (dizolvat)│ æg/l │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Cupru(dizolvat)│ æg/l │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Crom total │ æg/l │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│(dizolvat) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Plumb │ æg/l │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│(dizolvat) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┴────────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┤
│ F Indicatori micropoluanţi organici │
├───────────────┬────────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┤
│Index fenolic │ æg/l │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│DAA │ æg/l │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Hidrocarburi │ æg/l │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│petroliere (UV)│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┴────────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┤
│ H Indicator biologic │
├───────────────┬────────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┤
│Clorofila-a │ æg/l │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┴────────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┤
│ I Indicator microbiologic │
├───────────────┬────────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┤
│Bacterii coli- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│forme totale │ i/ml │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┴────────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┤
│ K Indicator de cantitatea apei │
├───────────────┬────────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┤
│Debit (Q) │ mc/s │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───────────────┴────────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┘



---------
* Anii care figureazã în tabel presupun intrarea în vigoare a Regulamentului în anul 2006.


ANEXA 9b

Evaluarea evoluţiei calitãţii cursurilor de apã, pe baza valorilor medii
anuale 1996-2000, 2001-2005 şi 2006*


┌───────────────┬────────┬─────────────────┬─────────────────┬─────────────────┐
│ │ │ Barcãu │ Ier │ Crişul Repede │
│Indicator de │ ├─────┬─────┬─────┼─────┬─────┬─────┼─────┬─────┬─────┤
│calitatea apei │ UM │1996-│2001-│2006 │1996-│2001-│2006 │1996-│2001-│2006 │
│ │ │2000 │2005 │ │2000 │2005 │ │2000 │2005 │ │
├───────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┴────────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┤
│ A Indicatorii regimului de oxigen │
├───────────────┬────────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┤
│Oxigen dizolvat│ mg/l │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│CBO5 │ mg/l │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│CCO-Mn │ mg/l │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┴────────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┤
│ B Indicatorii regimului de nutrienţi │
├───────────────┬────────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┤
│Amoniu-N │ mg/l │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Nitrit-N │ mg/l │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Nitrat-N │ mg/l │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Ortofosfat-P │ mg/l │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┴────────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┤
│ C Indicatori de salinitate │
├───────────────┬────────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┤
│Calciu │ mg/l │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Magneziu │ mg/l │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Sodiu │ mg/l │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Potasiu │ mg/l │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Cloruri │ mg/l │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Sulfaţi │ mg/l │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Reziduu fix │ mg/l │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Conductivitate │ æS/cm │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┴────────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┤
│ D Indicatori complementari │
├───────────────┬────────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┤
│Temperaturã apã│ °C │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│pH │ - │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┴────────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┤
│ E Indicatori micropoluanţi anorganici │
├───────────────┬────────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┤
│Fier (total) │ mg/l │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│(dizolvat) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Mangan (total) │ mg/l │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│(dizolvat) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Zinc (dizolvat)│ æg/l │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Cupru(dizolvat)│ æg/l │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Crom total │ æg/l │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│(dizolvat) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Plumb │ æg/l │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│(dizolvat) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┴────────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┤
│ F Indicatori micropoluanţi organici │
├───────────────┬────────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┤
│Index fenolic │ æg/l │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│DAA │ æg/l │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Hidrocarburi │ æg/l │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│petroliere (UV)│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┴────────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┤
│ H Indicator biologic │
├───────────────┬────────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┤
│Clorofila-a │ æg/l │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┴────────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┤
│ I Indicator microbiologic │
├───────────────┬────────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┤
│Bacterii coli- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│forme totale │ i/ml │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┴────────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┤
│ K Indicator de cantitatea apei │
├───────────────┬────────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┤
│Debit (Q) │ mc/s │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───────────────┴────────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┘



---------
* Anii care figureazã în tabel presupun intrarea în vigoare a Regulamentului în anul 2006.


ANEXA 9c

Evaluarea evoluţiei calitãţii cursurilor de apã, pe baza valorilor medii
anuale 1996-2000, 2001-2005 şi 2006*


┌───────────────┬────────┬─────────────────┬─────────────────┬─────────────────┐
│ │ │ Crişul Negru │ Crişul Alb │ Mureş │
│Indicator de │ ├─────┬─────┬─────┼─────┬─────┬─────┼─────┬─────┬─────┤
│calitatea apei │ UM │1996-│2001-│2006 │1996-│2001-│2006 │1996-│2001-│2006 │
│ │ │2000 │2005 │ │2000 │2005 │ │2000 │2005 │ │
├───────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┴────────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┤
│ A Indicatorii regimului de oxigen │
├───────────────┬────────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┤
│Oxigen dizolvat│ mg/l │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│CBO5 │ mg/l │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│CCO-Mn │ mg/l │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┴────────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┤
│ B Indicatorii regimului de nutrienţi │
├───────────────┬────────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┤
│Amoniu-N │ mg/l │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Nitrit-N │ mg/l │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Nitrat-N │ mg/l │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Ortofosfat-P │ mg/l │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┴────────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┤
│ C Indicatori de salinitate │
├───────────────┬────────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┤
│Calciu │ mg/l │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Magneziu │ mg/l │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Sodiu │ mg/l │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Potasiu │ mg/l │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Cloruri │ mg/l │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Sulfaţi │ mg/l │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Reziduu fix │ mg/l │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Conductivitate │ æS/cm │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┴────────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┤
│ D Indicatori complementari │
├───────────────┬────────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┤
│Temperaturã apã│ °C │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│pH │ - │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┴────────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┤
│ E Indicatori micropoluanţi anorganici │
├───────────────┬────────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┤
│Fier (total) │ mg/l │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│(dizolvat) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Mangan (total) │ mg/l │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│(dizolvat) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Zinc (dizolvat)│ æg/l │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Cupru(dizolvat)│ æg/l │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Crom total │ æg/l │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│(dizolvat) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Plumb │ æg/l │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│(dizolvat) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┴────────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┤
│ F Indicatori micropoluanţi organici │
├───────────────┬────────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┤
│Index fenolic │ æg/l │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│DAA │ æg/l │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┼────────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┼─────┤
│Hidrocarburi │ æg/l │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│petroliere (UV)│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┴────────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┤
│ H Indicator biologic │
├───────────────┬────────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┤
│Clorofila-a │ æg/l │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┴────────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┤
│ I Indicator microbiologic │
├───────────────┬────────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┤
│Bacterii coli- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│forme totale │ i/ml │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────┴────────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┤
│ K Indicator de cantitatea apei │
├───────────────┬────────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┬─────┤
│Debit (Q) │ mc/s │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───────────────┴────────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┴─────┘



---------
* Anii care figureazã în tabel presupun intrarea în vigoare a Regulamentului în anul 2006.

----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016