Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   REGULAMENT din 19 august 2008  privind atribuirea locuintelor de serviciu din fondul locativ al Administratiei Nationale a Penitenciarelor si al unitatilor subordonate    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

REGULAMENT din 19 august 2008 privind atribuirea locuintelor de serviciu din fondul locativ al Administratiei Nationale a Penitenciarelor si al unitatilor subordonate

EMITENT: MINISTERUL JUSTITIEI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 632 din 1 septembrie 2008

ART. 1
Prezentul regulament stabileşte norme cu privire la modul de atribuire a locuinţelor de serviciu din fondul locativ al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi al unitãţilor subordonate.
ART. 2
În sensul prezentului Regulament, prin fond de locuinţe de serviciu al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi al unitãţilor subordonate se înţelege:
- locuinţe aflate în proprietatea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi a unitãţilor subordonate;
- locuinţe aflate în administrarea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi a unitãţilor subordonate.
ART. 3
Locuinţele de serviciu din fondul locativ al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi al unitãţilor subordonate se închiriazã personalului din sistemul administraţiei penitenciare.
ART. 4
Atribuirea şi închirierea locuinţelor de serviciu pentru personalul din sistemul administraţiei penitenciare se fac în conformitate cu dispoziţiile <>Legii locuinţei nr. 114/1996 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, care se completeazã cu dispoziţiile Codului civil privind contractul de locaţiune, cu cele ale <>Legii nr. 293/2004 privind Statutul funcţionarilor publici cu statut special din Administraţia Naţionalã a Penitenciarelor, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, ale <>Ordonanţei Guvernului nr. 64/2006 privind salarizarea şi alte drepturi ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 462/2006 , cu modificãrile ulterioare, ale <>Hotãrârii Guvernului nr. 1.275/2000 privind aprobarea Normelor metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor <>Legii locuinţei nr. 114/1996 , cu modificãrile ulterioare, ale <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 40/1999 privind protecţia chiriaşilor şi stabilirea chiriei pentru spaţiile cu destinaţia de locuinţe, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 241/2001 , cu modificãrile ulterioare, precum şi cu cele ale prezentului regulament.
ART. 5
(1) Personalul din sistemul administraţiei penitenciare, la prima numire în funcţie ca urmare a încadrãrii, are dreptul la atribuirea unei locuinţe de serviciu dacã acesta sau soţul/soţia nu deţine locuinţã în proprietate ori nu i s-a atribuit locuinţã de cãtre autoritãţile administraţiei publice locale.
Acest drept se pãstreazã şi în cazul numirii ulterioare în alte funcţii în cadrul aceleiaşi unitãţi.
(2) Au dreptul la atribuirea unei locuinţe de serviciu funcţionarii publici cu statut special definitivi şi personalul contractual, mutaţi în interesul serviciului, trecuţi temporar în altã funcţie sau detaşaţi, dacã în localitatea unde urmeazã sã îşi desfãşoare activitatea ei sau soţul/soţia nu deţin locuinţã în proprietate ori nu li s-a atribuit locuinţã de cãtre autoritãţile administraţiei publice locale.
ART. 6
La atribuirea locuinţelor de serviciu se va ţine seama de urmãtoarele criterii (c):
c1 - vechimea în sistem a solicitantului;
c2 - numãrul persoanelor aflate în întreţinere;
c3 - soţul/soţia îşi desfãşoarã activitatea în cadrul sistemului penitenciar;
c4 - situaţia familialã a solicitantului;
c5 - starea de sãnãtate a solicitantului sau a membrilor de familie (soţ/soţie, persoane aflate în întreţinere);
c6 - vechimea cererii privind atribuirea unei locuinţe de serviciu;
c7 - existenţa soluţiei locative privind decontarea chiriei.
ART. 7
Punctajul (P) acordat în cadrul fiecãrui criteriu este urmãtorul:
Pc1 - vechimea în sistem a solicitantului:
- 1 punct pentru fiecare an întreg.
Pc2 - numãrul persoanelor aflate în întreţinere:
- 10 puncte - 5 sau mai multe persoane;
- 8 puncte - 4 persoane;
- 6 puncte - 3 persoane;
- 4 puncte - 2 persoane;
- 2 puncte - 1 persoanã.
Pc3 - soţul/soţia îşi desfãşoarã activitatea în cadrul sistemului penitenciar:
- 10 puncte - DA;
- 8 puncte - NU.
Pc4 - situaţia familialã a solicitantului:
- 10 puncte - familie monoparentalã;
- 8 puncte - cãsãtorit;
- 4 puncte - necãsãtorit.
Pc5 - starea de sãnãtate a solicitantului sau a membrilor de familie (soţ/soţie, persoane aflate în întreţinere):
- 10 puncte - invaliditate gradul I;
- 8 puncte - invaliditate gradul II;
- 6 puncte - boli incurabile constatate de medicul specialist;
- 4 puncte - TBC;
- 2 puncte - boli cardiovasculare constatate de medicul specialist.
Pc6 - vechimea cererii privind atribuirea unei locuinţe de serviciu:
- 1 punct pentru fiecare an întreg.
Pc7 - existenţa soluţiei locative privind decontarea chiriei:
- nu - 5 puncte;
- da - 0 puncte.
ART. 8
Ponderea (p) a criteriilor menţionate la art. 6 din prezentul regulament la calculul final al punctajului este urmãtoarea:


pc1 - vechimea în sistem a solicitantului 7
pc2 - numãrul persoanelor aflate în întreţinere 6
pc3 - soţul/soţia îşi desfãşoarã activitatea 5
în cadrul sistemului penitenciar
pc4 - situaţia familialã a solicitantului 4
pc5 - starea de sãnãtate a solicitantului 3
sau a membrilor de familie (soţ/soţie,
persoane aflate în întreţinere)
pc6 - vechimea cererii privind atribuirea 2
unei locuinţe de serviciu
pc7 - existenţa soluţiei locative privind 1
decontarea chiriei


ART. 9
Pentru a obţine punctajul final, numãrul de puncte obţinute de solicitant în cadrul fiecãrui criteriu se înmulţeşte cu ponderea criteriului respectiv, iar rezultatele astfel obţinute se însumeazã.

Pf = Σ P(ci) x p(ci) = P(ci) x p(ci) + P(c1) x p(c1) + ..............P(c7) x p(c7),

unde:
i = de la 1 la 7

ART. 10
(1) Atribuirea locuinţelor de serviciu disponibile se va face în ordinea descrescãtoare a punctajului obţinut.
(2) În caz de egalitate, se vor avea în vedere punctajele realizate de fiecare solicitant per criteriu, în ordinea descrescãtoare a ponderii criteriilor.
ART. 11
(1) În vederea atribuirii locuinţelor de serviciu disponibile, se vor da publicitãţii, prin afişare la sediul instituţiei, locuinţele de serviciu disponibile, prezentul regulament, actele justificative necesare care trebuie sã însoţeascã cererea, locul de primire a cererilor, data-limitã de depunere a cererilor (minimum 5 zile lucrãtoare), data la care se vor afişa rezultatele.
(2) Solicitãrile de repartizare a unei locuinţe de serviciu vor fi analizate şi soluţionate de o comisie constituitã la nivelul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor sau, dupã caz, al unitãţilor subordonate, prin decizie a directorului general, respectiv prin act administrativ al conducãtorului unitãţii în proprietatea sau administrarea cãreia se aflã locuinţele de serviciu.
(3) Comisia va fi formatã din preşedinte, 4 membri şi un secretar. În unitãţile în care existã una sau mai multe organizaţii sindicale reprezentative, unul dintre membri va fi desemnat de cãtre acestea.
(4) Pentru fiecare comisie se vor desemna un preşedinte supleant, 4 membri supleanţi şi un secretar supleant în condiţiile alin. (3).
(5) Persoanele desemnate în comisie vor semna o declaraţie pe propria rãspundere în care vor preciza cã nu se aflã în vreuna dintre situaţiile de incompatibilitate stabilite de <>Legea nr. 293/2004 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(6) Lucrãrile comisiei vor fi consemnate în procese-verbale care trebuie sã cuprindã motivele de admitere sau de respingere a cererilor privind atribuirea unei locuinţe de serviciu.
(7) Repartizarea locuinţelor de serviciu se face cu majoritate simplã de voturi, prin hotãrâre.
(8) Fiecare solicitare este evaluatã individual de fiecare membru al comisiei, iar punctajul final se stabileşte ca urmare a deliberãrii membrilor comisiei.
(9) În caz de egalitate, se vor avea în vedere punctajele realizate de fiecare solicitant per criteriu, în ordinea descrescãtoare a ponderii criteriilor. În caz de imposibilitate de departajare, decide conducãtorul instituţiei în proprietatea sau administrarea cãreia se aflã locuinţa de serviciu, motivat.
(10) Hotãrârile comisiei pot fi contestate potrivit <>Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 12
(1) Cererea privind atribuirea şi schimbul unei locuinţe de serviciu va fi depusã la secretariatul comisiei prevãzute la art. 11 şi va fi însoţitã de urmãtoarele înscrisuri:
a) declaraţie autenticã pe propria rãspundere a solicitantului şi a soţului/soţiei cã îndeplineşte atât condiţiile din <>Legea nr. 293/2004 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, cât şi pe cele prevãzute de prezentul regulament;
b) actul de identitate (buletin/carte de identitate) al solicitantului şi, dupã caz, al soţului/soţiei, în fotocopie;
c) adeverinţã de vechime emisã de structura de resurse umane şi formare profesionalã din cadrul unitãţii;
d) fotocopie a certificatul de cãsãtorie al solicitantului;
e) fotocopie a actului de identitate (buletin/carte de identitate) sau a certificatului de naştere al persoanelor aflate în întreţinere;
f) înscrisuri cu caracter medical;
g) înscrisuri care sã ateste faptul cã soţul/soţia îşi desfãşoarã activitatea în sistemul penitenciar;
h) angajament prin care se obligã sã comunice în scris, în termen de 5 zile lucrãtoare de la ivirea situaţiei, orice schimbare intervenitã, de naturã sã modifice dreptul şi calitatea sa de beneficiar al locuinţei de serviciu; comunicarea se va face cãtre unitatea care a acordat locuinţã de serviciu.
(2) Cererile de atribuire a unei locuinţe de serviciu, împreunã cu documentele anexate, se pãstreazã în arhiva comisiei şi vor fi avute în vedere cu ocazia atribuirii de noi locuinţe de serviciu.
ART. 13
Se va urmãri ca, în mãsura posibilitãţilor, la atribuirea locuinţelor de serviciu numãrul de camere al locuinţei sã fie în concordanţã cu numãrul membrilor de familie, prin familie înţelegându-se soţul/soţia şi copiii aflaţi în întreţinere, pãrinţii soţilor, precum şi ginerii, nurorile şi copiii acestora, dacã locuiesc şi gospodãresc împreunã.
ART. 14
Chiriile pentru locuinţele de serviciu se stabilesc în baza criteriilor prevãzute la <>art. 26 şi urmãtoarele din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 40/1999 , aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 241/2001 , cu modificãrile ulterioare.
ART. 15
(1) Contractul de închiriere va avea urmãtoarele anexe:
- proces-verbal de predare-primire a locuinţei;
- fişa suprafeţei locative închiriate;
- fişa de calcul pentru stabilirea chiriei lunare.
(2) Contractul de închiriere, precum şi cele 3 anexe vor fi semnate de conducãtorul instituţiei în proprietatea sau administrarea cãreia se aflã locuinţa de serviciu, precum şi de cãtre chiriaş.
ART. 16
(1) Contractul de închiriere a locuinţei de serviciu înceteazã de drept la data încetãrii raporturilor de serviciu ale titularului, cu excepţia situaţiei prevãzute la <>art. 36 alin. (2) din Legea nr. 293/2004 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(2) Contractul de închiriere a locuinţei de serviciu înceteazã de drept şi în situaţia dobândirii unei locuinţe proprietate de cãtre titular sau soţul/soţia acestuia.
(3) Dreptul privind atribuirea unei locuinţe de serviciu se pierde în situaţia în care funcţionarii publici cu statut special definitivi şi personalul contractual solicitã mutarea, la cerere, la o altã unitate penitenciarã sau în situaţia în care personalul din sistemul administraţiei penitenciare ori soţul/soţia au înstrãinat o locuinţã proprietate personalã, dupã data încadrãrii în sistemul administraţiei penitenciare.
ART. 17
Titularii contractelor de închiriere nu pot subînchiria cãtre terţi, în tot sau în parte, spaţiul locativ atribuit cu titlu de locuinţã de serviciu.
ART. 18
(1) În conformitate cu prevederile <>art. 52 din Ordonanţa Guvernului nr. 64/2006 , aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 462/2006 , cu modificãrile ulterioare, funcţionarii publici cu statut special obligaţi sã locuiascã în locuinţele de serviciu sunt scutiţi de plata chiriei.
(2) Sunt obligaţi sã locuiascã în locuinţele de serviciu funcţionarii publici cu statut special care desfãşoarã activitatea în unitãţi situate în localitãţi sau în zone izolate ori unde încadrarea personalului se face cu dificultate, precum şi cei mutaţi în interesul serviciului, trecuţi temporar în altã funcţie sau detaşaţi.
ART. 19
Sumele încasate din chiriile plãtite de persoanele care beneficiazã de locuinţã de serviciu se vor vira la bugetul de stat, prin ordin de platã, în termen de 3 zile de la încasare.
ART. 20
Neplata în termen a chiriei atrage penalitãţile prevãzute de lege, cuantumul acestora putând depãşi cuantumul chiriei restante.
ART. 21
În conformitate cu <>art. 249 din Hotãrârea Guvernului nr. 44/2004 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a <>Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, locatorii care deţin locuinţã de serviciu, conform contractelor de locaţiune încheiate, vor plãti anual impozitul aferent imobilului aflat în folosinţã.
ART. 22
Administraţia Naţionalã a Penitenciarelor sau unitãţile subordonate asigurã plata tuturor cheltuielilor pentru apartamentele libere, neatribuite.


-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016