Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   REGULAMENT din 16 februarie 2009  privind initierea, elaborarea, continutul-cadru si aprobarea documentatiilor tehnico-economice aferente proiectelor de investitii imobiliare in Ministerul Apararii Nationale    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

REGULAMENT din 16 februarie 2009 privind initierea, elaborarea, continutul-cadru si aprobarea documentatiilor tehnico-economice aferente proiectelor de investitii imobiliare in Ministerul Apararii Nationale

EMITENT: MINISTERUL APARARII NATIONALE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 132 din 3 martie 2009
CAP. I
Dispoziţii generale

ART. 1
Prezentul regulament stabileşte regulile şi responsabilitãţile privind iniţierea, elaborarea şi aprobarea documentaţiilor tehnico-economice aferente proiectelor de investiţii imobiliare în Ministerul Apãrãrii Naţionale şi conţinutul-cadru al acestora.
ART. 2
Semnificaţia termenilor utilizaţi în prezentul regulament este cea prevãzutã în anexa nr. 1.
ART. 3
Proprietãţile imobiliare/imobilele sunt entitãţi teritorial-administrative, constituite din totalitatea suprafeţelor de teren, a construcţiilor şi amenajãrilor necesare asigurãrii întregului complex de facilitãţi principale şi de susţinere, pentru staţionarea, instruirea şi antrenarea uneia sau mai multor unitãţi militare şi sunt întâlnite în mediul militar sub denumirea de cazãrmi/baze/instalaţii militare.
ART. 4
Construcţiile, precum şi facilitãţile pe care le asigurã sunt clasificate în:
a) construcţii relocabile sau mobile, cele care pot fi mutate sau demontate în elemente componente şi reasamblate cu completarea/repararea degradãrilor şi ale cãror dobândire, mutare/relocare, precum şi intervenţia asupra acestora nu constituie investiţie imobiliarã, acestea nefiind bunuri imobile;
b) construcţii fixe sau imobile, cele a cãror relocare/mutare se face cu un efort tehnico-ingineresc şi financiar costisitor şi/sau cu degradãri structurale irevocabile şi ale cãror realizare/dobândire, precum şi intervenţia asupra acestora constituie investiţie imobiliarã şi se face numai prin proiecte de investiţii imobiliare.
ART. 5
(1) Proiectul de investiţie imobiliarã constã în realizarea unui imobil/construcţii/obiectiv nou sau în intervenţia asupra unui imobil/construcţii/obiectiv existent şi poartã numele generic de investiţie publicã.
(2) Lucrãrile de intervenţii asupra unor imobile/construcţii/obiective existente sunt asimilate lucrãrilor de investiţii şi se iniţiazã numai dupã expertizarea tehnicã de calitate şi/sau auditul energetic al imobilului/construcţiei/obiectivului, dupã caz, fiind efectuate în scopul asigurãrii cerinţelor esenţiale de calitate şi funcţionale ale imobilelor/construcţiilor/obiectivelor respective.
ART. 6
Proiectele de investiţii imobiliare finanţate prin Programul de Investiţii în Securitate al NATO-NSIP, precum şi alte proiecte ce se realizeazã în cooperare/colaborare multinaţionalã sau naţionalã, indiferent de sursele de finanţare sau de aprobãri ale proiectelor ce se dau de cãtre alte organisme militare/civile ale NATO, Uniunii Europene sau ale statelor partenere, se supun prevederilor prezentului regulament.
ART. 7
Activitãţile specifice privind dobândirea terenurilor altfel decât în cadrul proiectelor de investiţii imobiliare nu fac obiectul prezentului regulament.
ART. 8
În calitate de ordonator principal de credite, ministrul apãrãrii naţionale este titularul de investiţii şi rãspunde de realizarea investiţiilor publice în toate stadiile de pregãtire, aprobare, planificare şi implementare, dupã cum urmeazã:
a) realizarea documentaţiilor tehnico-economice;
b) avizarea şi aprobarea documentaţiilor tehnico-economice ale investiţiilor, conform competenţelor legale;
c) includerea proiectelor de investiţii în programele de investiţii anuale, anexe la buget, pe baza datelor din fişele obiectivelor de investiţii, având în vedere conţinutul, forma şi informaţiile stabilite de Ministerul Finanţelor Publice privind prioritizarea proiectelor şi programelor de investiţii, necesare în procesul de elaborare a bugetului;
d) realizarea/implementarea proiectelor de investiţii pe baza documentaţiilor aprobate, respectiv întocmirea proiectului tehnic şi verificarea acestuia, autorizarea construirii, execuţia lucrãrilor de construcţii-montaj pentru obiectele cuprinse în documentaţia aprobatã, recepţia, autorizarea şi punerea în funcţiune.
ART. 9
(1) Iniţierea, elaborarea, avizarea şi aprobarea documentaţiilor tehnico-economice aferente proiectelor de investiţii imobiliare, precum şi implementarea acestora se fac prin grija structurilor desemnate, delegate ori mandatate prin prezentul regulament.
(2) Beneficiarul de investiţie asigurã susţinerea financiarã a proiectului de investiţie imobiliarã şi este responsabil de planificarea prin buget a fondurilor necesare realizãrii fiecãruia dintre stadiile de dezvoltare a proiectului de investiţie, aşa cum sunt definite în prezentul regulament.
ART. 10
(1) Elaborarea documentaţiilor tehnico-economice pentru lucrãri la obiective/proiecte de investiţii noi şi pentru lucrãri de intervenţie la construcţii/proprietãţi imobiliare existente se face în urmãtoarele faze:
a) nota de fundamentare - NF;
b) studiu de prefezabilitate - SPF;
c) studiu de fezabilitate - SF;
d) proiect tehnic - PT.
(2) Toate documentaţiile tehnico-economice se prezintã şi se furnizeazã de cãtre autor/elaborator în mod obligatoriu în format electronic editabil pe suport magnetic şi tipãrite, îndosariate sau, dupã caz, în mape.
(3) Primele pagini din fiecare dosar/mapã/volum sunt destinate cuprinsului şi fişei responsabilitãţilor, completatã şi semnatã.

CAP. II
Nota de fundamentare şi studiul de prefezabilitate

SECŢIUNEA 1
Elaborarea, avizarea şi aprobarea notei de fundamentare privind necesitatea şi oportunitatea proiectului de investiţie imobiliarã

ART. 11
În scopul reducerii duratei de realizare a proiectelor de investiţii imobiliare, unitatea utilizatoare iniţiazã raportul de necesitate şi înainteazã documentul ierarhic, la data anticipãrii nevoilor de facilitãţi, statului major al categoriei de forţe a armatei sau, dupã caz, comandamentului de armã/similar-beneficiar de investiţie.
ART. 12
(1) La primirea raportului de necesitate, secţia/biroul/compartimentul de domenii şi infrastructuri din statul major al categoriilor de forţe ale armatei/comandamentul de armã/similar - beneficiar de investiţie -, împreunã cu reprezentantul centrului de domenii şi infrastructuri care asigurã exercitarea drepturilor şi obligaţiilor ce revin Ministerului Apãrãrii Naţionale în calitate de administrator/proprietar pentru proprietatea imobiliarã aflatã în patrimoniu, verificã:
a) dacã cerinţele exprimate reprezintã o nevoie actualã şi de perspectivã;
b) modul în care este asiguratã în prezent acea facilitate;
c) perspectiva imediatã, pe termen mediu şi lung a acelei nevoi de facilitãţi;
d) dacã facilitatea solicitatã va corespunde cerinţelor exprimate de unitatea utilizatoare iniţiatoare;
e) dacã nu este disponibilã o altã facilitate convenabilã.
(2) În funcţie de concluziile verificãrii, secţia/biroul/compartimentul de domenii şi infrastructuri din statul major al categoriei de forţe a armatei/comandamentul de armã/similar face analiza completã a cerinţelor formulate de unitatea utilizatoare şi propune prin actul de constatare declanşarea acţiunii de elaborare a notei de fundamentare şi structura care va întocmi aceastã documentaţie.
ART. 13
Nota de fundamentare este documentaţia tehnico-economicã ce cuprinde justificarea/argumentarea necesitãţii şi oportunitãţii proiectului de investiţie imobiliarã, precum şi determinarea şi definirea cerinţelor militare minimale de construcţii/instalaţii/amenajãri pentru îndeplinirea misiunilor, având la bazã urmãtoarele:
a) documentul cu nevoile misiunii;
b) documentul cu cerinţele operaţionale;
c) raportul de necesitate şi planul concept întocmite de unitatea utilizatoare care iniţiazã proiectul.
ART. 14
(1) Nota de fundamentare privind necesitatea şi oportunitatea proiectului de investiţie imobiliarã se întocmeşte în 4 exemplare originale, de cãtre structura desemnatã de şeful statului major al categoriei de forţe a armatei/comandantul comandamentului de armã/similar, prin secţia/biroul/compartimentul de domenii şi infrastructuri propriu.
(2) Conţinutul-cadru al notei de fundamentare pentru realizarea unei/unor construcţii noi este prevãzut în anexa nr. 2.
(3) Conţinutul-cadru al notei de fundamentare pentru intervenţia asupra unei/unor construcţii existente este prevãzut în anexa nr. 3.
ART. 15
(1) La formularea cerinţei de construcţii, instalaţii aferente şi amenajãri, autorul notei de fundamentare are în vedere asigurarea întregului complex de facilitãţi principale şi de susţinere specifice staţionãrii, instruirii şi antrenãrii forţelor:
a) comandament;
b) sãli de pregãtire, studiu, internet, bibliotecã, laboratoare şi simulatoare;
c) terenuri/platouri pentru instrucţie, antrenament şi paradã;
d) sãli de sport şi pregãtire fizicã;
e) bazin de înot;
f) spaţii de pregãtire/servire hranã;
g) cãi de comunicaţie adiacente rutiere, ferate, aeriene, navale şi impactul sporirii traficului pe acestea;
h) parcaje adecvate pentru numãrul şi tipurile de vehicule tactice şi nontactice;
i) împrejmuiri, porţi de acces şi puncte de control acces;
j) zone de parcare necesare pentru vehiculele angajaţilor proprii şi pentru cele ale vizitatorilor;
k) mentenanţã pentru armament, echipamente, vehicule şi infrastructurã;
l) platforme, ateliere, hangare şi depozite pentru materiale, piese de schimb, CL, armament şi muniţii;
m) staţii de alimentare cu carburanţi;
n) asistenţã medicalã generalã, dentarã şi farmacie;
o) servicii socioculturale şi religioase;
p) salã multifuncţionalã, cluburi, bibliotecã, sãli de jocuri, creşã, grãdiniţã, terenuri de sport şi parcuri de joacã pentru copii;
q) cazare pentru personal şi familiile acestuia, în spaţii cu dotare completã;
r) zone comerciale cu magazine alimentare, pentru bunuri de uz personal, casnic şi gospodãresc, restaurant, cofetãrie, telefon, poştã, bancã, salon de frizerie, coafor şi fitness;
s) furnizarea de utilitãţi cu contorizare separatã pe funcţiuni/grupuri de funcţiuni.
(2) Pentru fiecare dintre clãdirile, construcţiile şi/sau amenajãrile propuse se înscriu în mod obligatoriu:
a) destinaţia;
b) capacitatea fiecãrui obiect;
c) numãrul, destinaţia şi suprafaţa necesarã ale încãperilor;
d) numãrul minim şi maxim al persoanelor pe schimb/serie şi numãrul schimburilor zilnice;
e) dacã poate fi utilizatã separat sau în comun de personalul unitãţii şi de familiile acestuia;
f) numãrul de persoane pe unitatea de cazare;
g) soluţia tehnicã identificatã ca potrivitã, dacã este cazul;
h) regimul de înãlţime admis;
i) restricţionãrile sau particularitãţile pe destinaţii, etaje sau zone;
j) tipul comunicaţiilor şi sistemelor de securitate;
k) vibraţiile şi şocurile mecanice provenite de la echipamentul din dotare, precum şi din greutatea materialelor/pieselor depozitate;
l) volumul şi tipul materialelor, accesul şi modul de manipulare/distribuire;
m) numãrul de benzi şi viteze de circulaţie pe drumurile din incintã;
n) tipul şi numãrul echipamentelor/mijloacelor auto cu gabaritul, numãrul de osii, greutatea pe roatã şi razele de virare, frecvenţa trecerilor sau a aterizãrilor;
o) suprafeţele şi numãrul terenurilor/platourilor de instrucţie/paradã;
p) suprafeţele de parcare;
q) destinaţiile pentru garaje, ateliere, adãposturi/remize încãlzite.
(3) Pentru fiecare clãdire, construcţie şi/sau amenajare cerutã se vor specifica branşamentele, cu sau fãrã contorizare, la utilitãţi şi tipul utilajelor tehnologice, echipamentelor tactice/nontactice, sistemelor integrate de comunicaţii şi de securitate din dotare, consumatoare de utilitãţi şi consumul specific al acestora.
ART. 16
Autorul notei de fundamentare anexeazã, în copie, la documentaţia elaboratã:
a) planurile cadastrale ale imobilului, aprobate de autoritatea de cadastru şi publicitate imobiliarã, dacã imobilul este intabulat, sau planul cadastral al zonei;
b) schiţele/planurile de situaţie cu obiectele propuse;
c) avizele de principiu obţinute de la furnizorii de utilitãţi, dacã va creşte consumul de utilitãţi, precum şi copii ale contractelor existente pentru furnizarea acestora;
d) planurile reţelelor de utilitãţi existente în cazarmã;
e) raportul de expertizã tehnicã de calitate a clãdirii/construcţiei şi, dupã caz, raportul de audit energetic, pentru intervenţii la imobilele/construcţiile existente;
f) orice alte documente edificatoare necesare elaborãrii temei/ghidului de proiectare a documentaţiei tehnico-economice în faza de studiu de fezabilitate.
ART. 17
Anticiparea eronatã a nevoilor de spaţii şi/sau utilitãţi, în etapa de elaborare a notei de fundamentare, conduce la întârzieri/dereglãri în implementarea proiectului şi la dificultãţi/neajunsuri în utilizarea construcţiilor finalizate.
ART. 18
(1) Nota de fundamentare se prezintã şefului/comandantului unitãţii militare utilizatoare iniţiatoare a proiectului şi eşalonului superior spre însuşire, microstructurii specializate în domenii şi infrastructuri din statul major al categoriei de forţe a armatei/comandamentul de armã/similar - beneficiar de investiţie - spre verificare, centrului de domenii şi infrastructuri spre avizare tehnicã, apoi se promoveazã, spre aprobare, şefului statului major al categoriei de forţe a armatei sau, dupã caz, comandantului comandamentului de armã/similar.
(2) Statul major al categoriei de forţe a armatei sau, dupã caz, comandamentul de armã/similar -beneficiar de investiţie -, dupã aprobarea notei de fundamentare, obţine avizul de necesitate şi oportunitate de la Direcţia logisticã şi avizul privind capacitatea de finanţare a implementãrii proiectului în urmãtorii 4 ani de la Direcţia structuri şi planificarea înzestrãrii din Statul Major General.
(3) Structura centralã/subordonatã nemijlocit ministrului apãrãrii naţionale - beneficiar de investiţie -, dupã aprobarea notei de fundamentare, obţine avizul privind capacitatea de finanţare a implementãrii proiectului în urmãtorii 4 ani de la Direcţia financiar-contabilã din cadrul Ministerului Apãrãrii Naţionale.
(4) Notele de fundamentare aprobate, pentru care se obţin avizele favorabile, se transmit în douã exemplare în original, împreunã cu avizele, Secretariatului permanent al Consiliului tehnico-economic al Ministerului Apãrãrii Naţionale, microstructurã ce funcţioneazã în cadrul Direcţiei domenii şi infrastructuri, cu propunerea de a fi introduse pe ordinea de zi pentru prezentare, susţinere şi avizare.
ART. 19
(1) Cererea de investiţie, pentru realizarea unui imobil/construcţii/obiectiv nou sau pentru intervenţia asupra unui imobil/construcţii/obiectiv existent, se formuleazã de cãtre beneficiarul de investiţie şi se adreseazã Direcţiei domenii şi infrastructuri.
(2) Odatã cu transmiterea cererii, beneficiarul de investiţie promoveazã şi nota de fundamentare privind necesitatea şi oportunitatea proiectului de investiţie imobiliarã, avizatã şi aprobatã conform prevederilor prezentului regulament.
ART. 20
(1) Secretariatul permanent al Consiliului tehnico-economic, denumit în continuare CTE, analizeazã fiecare documentaţie, solicitând, dupã caz, completarea, corectarea sau refacerea acesteia pentru furnizarea de informaţii complete, detaliate, apoi atribuie şi înscrie pe nota de fundamentare codul proiectului de investiţie imobiliarã şi o înregistreazã în baza de date.
(2) Secretariatul permanent întocmeşte lista cu notele de fundamentare complete şi iniţiazã convocarea CTE.
ART. 21
Aprobarea concluziilor şedinţei CTE de cãtre ministrul apãrãrii naţionale şi avizul CTE favorabil emis în consecinţã constituie aprobarea proiectului de investiţie imobiliarã şi totodatã temeiul legal pentru introducerea acestuia într-un program şi planificarea în buget a fondurilor necesare elaborãrii studiului de fezabilitate pentru implementarea/realizarea proiectului de investiţie aprobat.

SECŢIUNEA a 2-a
Elaborarea, avizarea şi aprobarea studiului de prefezabilitate privind necesitatea şi oportunitatea proiectului de investiţie imobiliarã

ART. 22
(1) În situaţia în care, la întocmirea notei de fundamentare, nu pot fi identificate, definite, determinate, cuantificate şi înscrise cerinţele complete privind caracteristicile/specificaţiile tehnice ale facilitãţilor sau funcţiunilor ce trebuie asigurate de construcţiile propuse ori necesitatea şi oportunitatea proiectului de investiţie imobiliarã nu pot fi definite concret, în detaliu, beneficiarul de investiţie solicitã, concomitent cu promovarea notei de fundamentare, elaborarea studiului de prefezabilitate.
(2) Studiul de prefezabilitate este documentaţia tehnico-economicã ce completeazã justificarea/fundamentarea necesitãţii şi oportunitãţii proiectului de investiţie imobiliarã şi care se elaboreazã dupã aprobarea acestuia.
(3) Achiziţionarea sau, dupã caz, elaborarea studiului de prefezabilitate se face prin grija Direcţiei domenii şi infrastructuri.
(4) Conţinutul-cadru al studiului de prefezabilitate privind necesitatea şi oportunitatea realizãrii unei/unor construcţii noi este identic cu cel al notei de fundamentare, prevãzut în anexa nr. 2.
(5) Conţinutul-cadru al studiului de prefezabilitate privind necesitatea şi oportunitatea intervenţiei asupra unei/unor construcţii existente este identic cu cel al notei de fundamentare, prevãzut în anexa nr. 3.
(6) Proiectantul, autor al studiului de prefezabilitate, prezintã documentaţia elaboratã, spre însuşire şi recepţionare, unei comisii formate din reprezentanţi ai Direcţiei domenii şi infrastructuri, microstructurii specializate în domenii şi infrastructuri din statul major al categoriei de forţe a armatei/comandamentul de armã/similar - beneficiar de investiţie -, unitãţii militare utilizatoare, iniţiatoare a proiectului şi centrului de domenii şi infrastructuri, în cadrul unei întâlniri comune ce se organizeazã de cãtre Direcţia domenii şi infrastructuri.
ART. 23
Procesul de verificare, avizare şi aprobare a studiilor de prefezabilitate este similar cu cel descris în prezentul regulament pentru notele de fundamentare.
ART. 24
Cheltuielile pentru elaborarea studiului de prefezabilitate aferente obiectivelor de investiţii care se finanţeazã, potrivit legii, din fonduri publice se cuprind în bugetul cheltuielilor de capital la poziţia "C" - Alte cheltuieli de investiţii, punctul "c".
ART. 25
Pentru repararea capitalã sau consolidarea construcţiilor existente nu este necesarã elaborarea studiului de prefezabilitate, necesitatea şi oportunitatea justificându-se în nota de fundamentare, pe baza expertizei tehnice de specialitate.

CAP. III
Elaborarea, avizarea şi aprobarea studiului de fezabilitate pentru implementarea/realizarea unui proiect de investiţie aprobat

ART. 26
(1) Studiul de fezabilitate este documentaţia tehnico-economicã ce cuprinde termenii de referinţã, fundamentarea necesitãţii şi oportunitãţii investiţiei, soluţiile funcţionale, tehnologice, constructive, tehnice şi economice identificate/analizate şi justificarea soluţiei recomandate, impactul investiţiei asupra mediului, devizul general, indicatorii fizici şi valorici, sursele de finanţare, graficul fizic şi valoric de eşalonare trimestrialã şi anualã a costului estimat, durata normalã de utilizare a fiecãrei construcţii sau amenajãri şi cheltuielile de operare/funcţionare aferente, sistemul de administrare şi mentenanţã recomandat ca optim, precum şi analiza cost-beneficiu.
(2) Studiul de fezabilitate pentru intervenţiile la construcţiile existente cuprinde şi concluziile rapoartelor de expertizã tehnicã sau, dupã caz, concluziile auditului energetic.
(3) Studiul de fezabilitate trebuie sã cuprindã toate datele şi informaţiile tehnice şi tehnologice necesare întocmirii caietului de sarcini pentru realizarea/implementarea proiectului de investiţie prin achiziţie publicã, astfel încât construcţiile/instalaţiile/amenajãrile rezultate sã se situeze deasupra nivelului cerinţelor militare minimale exprimate în nota de fundamentare sau, dupã caz, în studiul de prefezabilitate.
(4) Conţinutul-cadru al studiului de fezabilitate este prevãzut în anexa nr. 4.
ART. 27
(1) Studiul de fezabilitate se achiziţioneazã/elaboreazã prin grija Direcţiei domenii şi infrastructuri, pe baza notei de fundamentare/studiului de prefezabilitate şi se aprobã de cãtre şeful statului major al categoriei de forţe a armatei sau, dupã caz, de cãtre comandantul comandamentului de armã/similar - beneficiar de investiţie.
(2) Obiectele şi valoarea investiţiei, stabilite în faza de proiectare studiu de fezabilitate, pot fi diferite de estimãrile din nota de fundamentare/studiul de prefezabilitate, iar continuarea proiectului se face fãrã a fi necesarã corectarea sau reavizarea/reaprobarea acelor documentaţii.
ART. 28
Cheltuielile pentru elaborarea/achiziţionarea studiului de fezabilitate aferente obiectivelor de investiţii care se finanţeazã potrivit legii din fondurile publice se cuprind în bugetul cheltuielilor de capital la poziţia "C" - Alte cheltuieli de investiţii, punctul "c".
ART. 29
(1) Proiectantul autor al studiului de fezabilitate prezintã documentaţia completã, spre însuşire şi recepţionare, unei comisii formate din reprezentanţi ai Direcţiei domenii şi infrastructuri, microstructurii specializate în domenii şi infrastructuri din statul major al categoriei de forţe a armatei/comandamentul de armã/similar - beneficiar de investiţie -, unitãţii militare utilizatoare iniţiatoare a proiectului şi centrului de domenii şi infrastructuri, în cadrul unei întâlniri comune ce se organizeazã de cãtre Direcţia domenii şi infrastructuri.
(2) Dupã aprobarea procesului-verbal de recepţie, studiul de fezabilitate se transmite spre însuşire beneficiarului de investiţie şi, dupã semnare, acesta îl promoveazã prin Secretariatul permanent al CTE spre avizare şi aprobare.
ART. 30
(1) Secretariatul permanent al CTE întocmeşte lista studiilor de fezabilitate, le înregistreazã în baza de date, le analizeazã şi iniţiazã convocarea consiliului.
(2) Avizul favorabil dat în şedinţa CTE pentru studiul de fezabilitate şi aprobarea concluziilor CTE de cãtre ministrul apãrãrii naţionale constituie temeiul transmiterii indicatorilor tehnico-economici ai proiectului de investiţie imobiliarã la Inspectoratul de Stat în Construcţii - ISC, potrivit legii, pentru avizare tehnicã.
(3) Avizul tehnic ISC favorabil, obţinut, constituie temeiul promovãrii studiului de fezabilitate de cãtre Direcţia domenii şi infrastructuri spre aprobare, potrivit legii.
ART. 31
Pentru consolidarea construcţiilor existente se face un singur studiu de fezabilitate, cu delimitarea etapelor şi defalcarea valorilor, dacã este cazul, pe consolidare şi modernizare/reparare capitalã.
ART. 32
Este interzisã realizarea de lucrãri de reparaţii curente la construcţiile şi/sau amenajãrile cuprinse ca obiecte într-un proiect de investiţie aprobat, în curs de implementare.
ART. 33
Este interzisã realizarea simultanã de lucrãri într-o cazarmã, la o construcţie sau o amenajare cuprinsã ca obiect în proiecte de investiţii diferite.

CAP. IV
Elaborarea şi aprobarea devizului general

ART. 34
(1) Devizul general este documentaţia economicã prin care se stabileşte valoarea totalã estimativã a cheltuielilor necesare realizãrii/implementãrii proiectului de investiţie.
(2) Devizul general se întocmeşte începând cu faza de proiectare studiu de fezabilitate.
ART. 35
(1) Devizul general se structureazã pe capitole şi subcapitole de cheltuieli.
(2) În cadrul fiecãrui capitol/subcapitol de cheltuieli se înscriu obiectele investiţiei sau natura cheltuielilor.
(3) Valoarea fiecãrui obiect este determinatã prin întocmirea devizului obiectului respectiv.
(4) Valoarea fiecãrei cheltuieli este determinatã prin întocmirea devizului financiar aferent.
ART. 36
(1) Elaborarea devizului general se face conform metodologiei prevãzute în anexa nr. 5.
(2) Structura devizului general pentru obiective de investiţii şi lucrãri de intervenţie este prevãzutã în anexa nr. 6.
(3) Pentru consolidarea construcţiilor existente se face un singur deviz general, cu defalcarea valorilor, dacã este cazul, pe consolidare şi modernizare/reparare capitalã.
ART. 37
Devizele generale ale proiectelor de investiţii se aprobã de cãtre ministrul apãrãrii naţionale sau, dupã caz, de cãtre şeful Direcţiei domenii şi infrastructuri.
ART. 38
Compensarea, pe parcursul derulãrii investiţiei, a cheltuielilor între capitolele/subcapitolele de cheltuieli/obiecte cuprinse în devizul general, în cadrul aceleiaşi valori totale, se face cu acordul beneficiarului de investiţie, prin actualizarea acestei documentaţii de cãtre şeful centrului de domenii şi infrastructuri.
ART. 39
(1) Devizul general întocmit în faza de proiectare studiu de fezabilitate se actualizeazã pe baza indicilor preţurilor de consum lunari (total), publicaţi/comunicaţi de cãtre Institutul Naţional de Statisticã, prin grija şefului centrului de domenii şi infrastructuri, ori de câte ori este necesar, dar, de regulã, în urmãtoarele situaţii:
a) la data supunerii spre aprobare a studiului de fezabilitate;
b) la data organizãrii procedurii de atribuire a contractului de achiziţie publicã pentru implementarea/realizarea proiectului de investiţie;
c) dupã încheierea contractului de achiziţie, rezultând valoarea de finanţare a obiectivului de investiţie/lucrãrilor de intervenţie;
d) la data solicitãrii autorizaţiei de construire;
e) la data întocmirii sau modificãrii de cãtre ordonatorul principal de credite, potrivit legii, a listei obiectivelor de investiţii, anexã la buget, atât pentru obiective de investiţii noi, cât şi în continuare;
f) la data recepţiei la terminarea lucrãrilor şi la data recepţiei finale, dupã caz.
(2) Devizele generale actualizate ale proiectelor de investiţii se aprobã de cãtre ministrul apãrãrii naţionale sau, dupã caz, de cãtre şeful Direcţiei domenii şi infrastructuri.
ART. 40
Obiectul este o parte a obiectivului de investiţie, cu funcţionalitate distinctã în cadrul ansamblului acestuia.
ART. 41
Delimitarea obiectelor în cadrul obiectivului de investiţie se face la faza de proiectare studiu de fezabilitate, de cãtre proiectant, iar valoarea unui obiect se estimeazã prin devizul obiectului.
ART. 42
Structura devizului obiectului este prevãzutã în anexa nr. 7.
ART. 43
(1) Devizul obiectului este sintetic şi valoarea sa se obţine prin însumarea valorilor categoriilor de lucrãri ce compun obiectul.
(2) Valoarea categoriilor de lucrãri din devizul obiectului se stabileşte estimativ, la faza studiu de fezabilitate, pe baza indicilor şi/sau a calculelor tehnico-economice.
ART. 44
(1) Devizele obiectelor şi devizele financiare ale cheltuielilor stau la baza întocmirii şi aprobãrii devizului general.
(2) Devizul obiectului întocmit la faza de proiectare studiu de fezabilitate se reface avându-se în vedere preţurile pe categorii de lucrãri rezultate în urma aplicãrii procedurilor de achiziţie publicã.
(3) Devizele obiectelor se actualizeazã prin grija şefului centrului de domenii şi infrastructuri, odatã cu actualizarea devizelor generale.

CAP. V
Implementarea proiectului de investiţie imobiliarã

SECŢIUNEA 1
Etapele implementãrii proiectului de investiţie imobiliarã

ART. 45
Realizarea fizicã efectivã a obiectelor de investiţie cuprinse în studiul de fezabilitate aprobat pentru proiectul de investiţie imobiliarã începe dacã sunt îndeplinite, cumulativ, urmãtoarele condiţii:
a) obiectivul de investiţie a fost introdus în program şi are finanţare asiguratã;
b) documentaţia tehnico-economicã detaliatã/dezvoltatã în faza proiect tehnic este elaboratã, verificatã şi aprobatã în condiţiile legii;
c) a fost obţinutã autorizaţia de construire.
ART. 46
(1) Studiul de fezabilitate aprobat este documentaţia tehnico-economicã prevãzutã de lege pentru fundamentarea, de cãtre beneficiarul de investiţie, în proiectul de buget anual, a fondurilor necesare realizãrii/implementãrii proiectului.
(2) Introducerea obiectivului/proiectului de investiţie în lista anexã la bugetul anual şi asigurarea finanţãrii conform indicatorilor tehnico-economici aprobaţi prin studiul de fezabilitate sunt în responsabilitatea beneficiarului de investiţie.
(3) Nominalizarea proiectului de investiţie imobiliarã ca obiectiv în listele de investiţii anexã la bugetul anual aprobat şi existenţa în bugetul Direcţiei domenii şi infrastructuri a fondurilor necesare constituie baza legalã pentru realizarea/implementarea proiectului de investiţie imobiliarã.
ART. 47
(1) Direcţia domenii şi infrastructuri asigurã managementul implementãrii/realizãrii proiectelor de investiţii imobiliare şi exercitã atributele de autoritate contractantã, investitor şi, temporar, de beneficiar de investiţie, direct sau prin unitãţile din subordine, pânã la recepţia la terminarea lucrãrilor.
(2) Organizarea, coordonarea, conducerea, controlul şi evaluarea realizãrii programelor/proiectelor de investiţii se asigurã de cãtre Direcţia domenii şi infrastructuri, prin personal specializat - manageri/directori de programe/proiecte de investiţii imobiliare.
ART. 48
(1) Implementarea unui proiect de investiţie imobiliarã se face prin achiziţie în sistem la cheie sau la pachet - proiectare şi construire.
(2) Implementarea proiectului de investiţie imobiliarã se realizeazã prin grija şi pe rãspunderea şefului centrului de domenii şi infrastructuri şi cuprinde douã etape:
a) etapa I - elaborarea/dezvoltarea documentaţiei tehnico-economice în faza proiect tehnic, verificarea acestuia pe specialitãţi cu personal atestat şi autorizarea construirii;
b) etapa a II-a - edificarea/realizarea fizicã efectivã a obiectelor investiţiei, respectiv a clãdirilor, construcţiilor şi/sau amenajãrilor cuprinse în documentaţia tehnico-economicã aprobatã.

SECŢIUNEA a 2-a
Elaborarea şi aprobarea proiectului tehnic

ART. 49
Proiectul tehnic este documentaţia tehnico-economicã ce se elaboreazã în conformitate cu studiul de fezabilitate aprobat şi cuprinde, în principal, prezentarea soluţiilor de arhitecturã şi de amplasare, a funcţionalitãţii şi conformãrii planimetrice şi spaţiale a obiectelor proiectului de investiţie, a soluţiilor inginereşti de structurã, de instalaţii interioare şi exterioare, devizul general şi devizele obiectelor, caietele de sarcini, extrasul de documentaţie din proiectul pentru autorizarea executãrii lucrãrilor de construire - PAC şi documentaţia de consultanţã pentru urmãrirea execuţiei de lucrãri.
ART. 50
(1) Proiectul tehnic constituie, dupã recepţionare, verificare şi obţinerea autorizaţiei de construire, anexã la contractul încheiat pentru implementarea proiectului de investiţie.
(2) Proiectul tehnic trebuie sã fie elaborat clar şi sã asigure informaţii complete, astfel încât:
a) autoritatea contractantã sã obţinã date tehnice şi economice complete privind implementarea proiectului;
b) sã rãspundã cerinţelor tehnice, economice şi tehnologice ale beneficiarului de investiţie şi ale utilizatorului;
c) antreprenorul/furnizorul de lucrãri, dupã elaborarea proiectului tehnic, sã poatã analiza toate datele şi informaţiile complete, tehnice şi tehnologice, necesare execuţiei lucrãrilor;
d) sã se poatã elabora, în etapa realizãrii fizice efective a obiectelor, detaliile de execuţie, în conformitate cu materialele şi tehnologia de execuţie propusã, dar cu respectarea strictã a prevederilor proiectului tehnic, fãrã a se depãşi costul total al lucrãrii, stabilit în faza de ofertã.
(3) Caietele de sarcini sunt complementare între ele, se elaboreazã de cãtre proiectant, fac parte integrantã din proiectul tehnic, dezvoltã, în scris, pe baza planşelor deja terminate elementele tehnice menţionate în planşe, prezintã informaţii, precizãri şi prescripţii complementare planşelor şi se organizeazã, de regulã, în broşuri distincte, pe specialitãţi.
(4) Elaborarea caietelor de sarcini se face, pe baza breviarelor de calcul şi a planşelor, separat pentru fiecare categorie de lucrãri, iar exprimãrile trebuie sã fie clare, concise şi sistematizate.
(5) Forma de prezentare a caietelor de sarcini trebuie sã fie amplã şi clarã, sã conţinã şi sã clarifice precizãrile din planşe, sã defineascã calitãţile materialelor cu trimitere la standarde, sã defineascã calitatea execuţiei lucrãrilor de construcţii şi montaj, cu trimitere la normative şi prescripţii tehnice în vigoare, şi sã permitã determinarea costului materialelor, forţei de muncã, utilajelor, transporturilor şi dotãrii necesare execuţiei lucrãrilor.
(6) Caietele de sarcini nu trebuie sã fie restrictive.
ART. 51
(1) Conţinutul-cadru al proiectului tehnic este prevãzut în anexa nr. 8.
(2) În procesul de elaborare a proiectului tehnic se poate constata necesitatea modificãrii unor obiecte, cheltuieli şi/sau a valorii investiţiei estimate prin studiul de fezabilitate/devizul general deja aprobat, dar continuarea implementãrii proiectului este permisã numai dupã modificarea devizului general şi, dupã caz, reavizarea şi reaprobarea indicatorilor tehnico-economici ai proiectului de investiţie cuprinşi în documentaţia iniţialã, întocmirea şi susţinerea documentaţiilor modificatoare fiind în sarcina elaboratorului proiectului tehnic.
ART. 52
Proiectul tehnic se verificã din punctul de vedere al calitãţii de cãtre specialişti verificatori de proiecte atestaţi, alţii decât specialiştii elaboratori ai documentaţiei, în vederea realizãrii şi menţinerii, pe întreaga duratã de existenţã a construcţiilor, a cerinţelor esenţiale prevãzute de lege, şi anume:
a) rezistenţã mecanicã şi stabilitate;
b) securitate la incendiu;
c) igienã, sãnãtate şi mediu;
d) siguranţã în exploatare;
e) protecţie împotriva zgomotului;
f) economie de energie şi izolare termicã.
ART. 53
(1) Cheltuielile pentru întocmirea proiectului tehnic, prevãzute în devizul general, fac parte din valoarea totalã a investiţiei şi se cuprind în bugetul cheltuielilor de capital la poziţia "B" - Obiective noi de investiţii.
(2) Finanţarea cheltuielilor de întocmire a proiectului tehnic se face din devizul general aprobat şi actualizat potrivit legii, în limita prevãzutã în contractul de achiziţie.
(3) Finanţarea cheltuielilor de consultanţã pentru realizarea obiectivului/proiectului de investiţie publicã se face din devizul general aprobat şi actualizat potrivit legii, în limita prevãzutã în contractul de achiziţie pentru acel serviciu.
ART. 54
(1) La elaborarea proiectului tehnic, specificaţiile tehnice pentru materiale, confecţii, utilaje tehnologice, echipamente şi altele asemenea vor fi definite prin parametri, performanţe şi caracteristici.
(2) Este interzis a se face referiri sau trimiteri la mãrci de fabricã, producãtori sau comercianţi ori alte asemenea recomandãri sau precizãri, care sã indice preferinţe ori sã restrângã concurenţa.
(3) Caracteristicile tehnice şi parametrii funcţionali vor fi prezentaţi pe cât posibil în cadrul unor limite rezultate din breviarele de calcul şi nu vor fi stabiliţi în scopul favorizãrii unui anumit furnizor, producãtor sau comerciant.
ART. 55
(1) Proiectantul, autor al proiectului tehnic, prezintã documentaţia completã, spre însuşire şi recepţionare, unei comisii formate din reprezentanţi ai Direcţiei domenii şi infrastructuri, microstructurii specializate în domenii şi infrastructuri din statul major al categoriei de forţe a armatei/comandamentul de armã/similar - beneficiar de investiţie -, unitãţii militare utilizatoare, iniţiatoare a proiectului, şi centrului de domenii şi infrastructuri, în cadrul unei întâlniri comune ce se organizeazã de cãtre Direcţia domenii şi infrastructuri.
(2) Procesul-verbal de recepţie a proiectului tehnic se aprobã de cãtre şeful centrului de domenii şi infrastructuri.
(3) Centrul de domenii şi infrastructuri asigurã verificarea tehnicã de calitate a documentaţiei tehnico-economice elaborate/dezvoltate în faza proiect tehnic.
(4) Dupã verificarea proiectului tehnic de cãtre verificatori atestaţi, în conformitate cu prevederile legislaţiei, se obţine autorizaţia de construire şi se începe edificarea obiectelor prevãzute în documentaţia tehnico-economicã aprobatã.
(5) Un exemplar al proiectului tehnic verificat se transmite beneficiarului de investiţie şi, la finalizarea lucrãrilor, va fi predat de cãtre acesta unitãţii militare utilizatoare, pentru cartea tehnicã a construcţiei.

SECŢIUNEA a 3-a
Edificarea/Realizarea fizicã efectivã a obiectelor de investiţie

ART. 56
Centrele de domenii şi infrastructuri predau amplasamentele din zona de responsabilitate şi asigurã exercitarea atributului de diriginte de şantier pentru examinarea materialelor, echipamentelor şi utilajelor cu montaj ce se pun în operã, a stadiului fizic realizat efectiv în şantier şi certificarea pe documentele întocmite de furnizori/antreprenori a realitãţii şi legalitãţii realizãrii/furnizãrii lucrãrilor/construcţiilor, în conformitate cu documentaţia tehnico-economicã aprobatã.
ART. 57
(1) Finanţarea cheltuielilor de execuţie efectivã a lucrãrilor pentru investiţia publicã se face din devizul general aprobat şi actualizat potrivit legii, în limita prevãzutã în contractul de achiziţie.
(2) Plata lucrãrilor programate şi realizate pe baza graficului fizic şi valoric însuşit şi aprobat de cãtre şeful centrului de domenii şi infrastructuri se face numai pentru capitolele de lucrãri/stadiile fizice edificate efectiv pe teren, de cãtre antreprenor/furnizor, în conformitate cu prevederile proiectului tehnic aprobat.
ART. 58
(1) Schimbarea pe parcursul execuţiei a soluţiilor tehnice constructive şi/sau tehnologice, prevãzute în studiul de fezabilitate aprobat, care nu conduce la modificarea indicatorilor tehnico-economici, se face cu acordul beneficiarului de investiţie şi se aprobã de cãtre şeful Direcţiei domenii şi infrastructuri.
(2) Schimbarea soluţiilor tehnice constructive şi/sau tehnologice ori modificarea, pe parcursul execuţiei, a cerinţelor, prevãzute în studiul de fezabilitate aprobat, care conduce la modificarea indicatorilor tehnico-economici, se face cu acordul beneficiarului de investiţie şi se aprobã de cãtre şeful Direcţiei domenii şi infrastructuri, cu avizul prealabil dat de cãtre ministrul apãrãrii naţionale, pe baza unei propuneri bine fundamentate, prezentatã şi susţinutã în şedinţa de avizare a CTE al Ministerului Apãrãrii Naţionale, de cãtre proiectant sau, dupã caz, de cãtre beneficiarul de investiţie.
(3) Dupã aprobarea modificãrii indicatorilor tehnico-economici, autoritatea contractantã are obligaţia ca în cel mai scurt timp sã supunã aprobãrii, conform procedurilor legale, devizul general refãcut, astfel încât sã nu conducã la sistarea lucrãrilor din aceastã cauzã.
(4) Dupã aprobarea schimbãrii/modificãrii soluţiei tehnice, care conduce la schimbarea condiţiilor de autorizare a construirii, autoritatea contractantã are obligaţia ca în cel mai scurt timp sã solicite eliberarea unei noi autorizaţii de construire.
ART. 59
(1) În pregãtirea ori pe parcursul edificãrii/realizãrii efective a obiectelor investiţiei, antreprenorul/furnizorul de lucrãri elaboreazã, pe baza soluţiilor tehnologice şi de mecanizare a lucrãrilor, a condiţiilor tehnice/tehnologice care trebuie îndeplinite, a datelor şi/sau a detaliilor ori specificaţiilor de montaj al confecţiilor, utilajelor/echipamentelor, subansamblurilor şi elementelor de construcţie sau instalaţiilor aferente, transmise de cãtre subantreprenori/fabricanţi/furnizori, propriile detalii de execuţie a lucrãrilor, în conformitate cu proiectul tehnic aprobat.
(2) Detaliile de execuţie se avizeazã în mod obligatoriu de cãtre dirigintele de şantier şi de cãtre autorul proiectului tehnic.
ART. 60
(1) Predarea proiectului/obiectivului/obiectelor realizate, finalizate, cãtre utilizator se face dupã recepţie, conform prevederilor actelor normative.
(2) Şeful centrului de domenii şi infrastructuri solicitã convocarea comisiei de recepţie, în baza notificãrii transmise de furnizor/antreprenor şi a confirmãrii scrise, a finalizãrii obiectelor/obiectivului primite/primit de la diriginţii de şantier.
(3) La recepţia la terminarea lucrãrilor, prin grija antreprenorilor/furnizorilor, se prezintã şi se predã varianta finalã a proiectului tehnic - aşa cum aceastã documentaţie este executatã efectiv pe teren -, în scopul constituirii/actualizãrii/modificãrii cãrţii tehnice a construcţiei şi, respectiv, a dosarului de evidenţã tehnicã a imobilelor.
ART. 61
(1) Obiectele recepţionate se iau în primire de cãtre comandantul unitãţii utilizatoare prin proces-verbal de predare-primire şi se înscriu în evidenţa contabilã a acelei unitãţi, în baza actului de primire emis de cãtre administratorul cazãrmii, cu valoarea înscrisã în procesul-verbal de recepţie, valoarea obiectelor fiind calculatã prin repartizarea pe fiecare obiect a tuturor cheltuielilor conexe de realizare.
(2) Valorile din evidenţa contabilã se corecteazã, dacã este cazul, dupã expirarea perioadei de garanţie şi dupã recepţia finalã, cu valoarea înscrisã în procesul-verbal de recepţie finalã, la primirea de cãtre unitatea utilizatoare a acestui document aprobat.
ART. 62
(1) În situaţii excepţionale, implementarea unui proiect de investiţie imobiliarã poate fi întreruptã sau abandonatã, cu aprobarea ministrului apãrãrii naţionale, la solicitarea bine fundamentatã/justificatã a statului major al categoriei de forţe a armatei sau, dupã caz, a comandamentului de armã/similar - beneficiar de investiţie -, adresatã prin raport înaintat ierarhic.
(2) Suspendarea sau rezilierea contractului se face de cãtre şeful centrului de domenii şi infrastructuri dupã inventarierea, recepţionarea şi predarea-primirea serviciilor şi/sau a bunurilor/lucrãrilor furnizate cãtre utilizator, stabilirea valorii de închidere a contractului şi asigurarea de cãtre beneficiarul de investiţie a fondurilor pentru plata sumelor datorate cãtre furnizor/antreprenor.
(3) În vederea protejãrii cheltuielilor efectuate din fonduri publice, prin diminuarea/eliminarea efectelor distructive ale factorilor naturali/antropici asupra obiectivului/obiectului de investiţie în cauzã, beneficiarul de investiţie este obligat sã asigure inclusiv fondurile pentru lucrãrile de conservare/protejare necesare construcţiei/pãrţii de construcţie executate, la stadiul la care lucrãrile au fost întrerupte/sistate/abandonate.
ART. 63
Documentaţiile tehnico-economice respinse la aprobare sau care nu se continuã cu celelalte faze de proiectare ori cu implementarea proiectelor, în cel mult 4 ani de la aprobare, se caseazã, cu scãderea cheltuielilor din evidenţã dupã efectuarea cercetãrii administrative, potrivit legii.

CAP. VI
Dispoziţii finale

ART. 64
(1) Direcţia domenii şi infrastructuri, în calitate de structurã de specialitate şi autoritate în domeniu a Ministerului Apãrãrii Naţionale pentru managementul proprietãţii, programelor, proiectelor şi acţiunilor imobiliare, coordoneazã implementarea şi aplicarea prezentului regulament.
(2) În aplicarea prezentului regulament, şeful Direcţiei domenii şi infrastructuri este împuternicit sã emitã "precizãri tehnice".
ART. 65
Anexele nr. 1-8 fac parte integrantã din prezentul regulament.



ANEXA 1
la regulament


GLOSAR

1. Beneficiar de investiţie - structura centralã/subordonatã nemijlocit ministrului apãrãrii naţionale, statul major al categoriei de forţe a armatei sau, dupã caz, comandamentul de armã/similar, în beneficiul cãruia se realizeazã investiţia şi care are obligaţia asigurãrii fondurilor necesare.
2. Consolidare - intervenţia asupra unei construcţii existente care constã în lucrãri prin care se reparã, se reface şi/sau se suplimenteazã structura de rezistenţã, inclusiv refacerea finisajelor şi a instalaţiilor aferente afectate de consolidare, pentru ca activul fix sã fie adus la un nivel de asigurare a gradului de rezistenţã mecanicã, stabilitate şi siguranţã potrivit normativelor tehnice în vigoare la data aprobãrii documentaţiei pentru efectuarea acestor lucrãri.
3. Consultanţã - activitatea/serviciul calificat de sprijin managerial şi tehnic al factorilor de decizie, acordat de obicei în baza unui contract.
4. Consultant - persoana/persoanele care asigurã/furnizeazã serviciul de consultanţã.
5. Criterii de prioritizare - categoriile selective folosite în evaluarea proiectelor, prin care se stabilesc, prin acordarea de puncte, ordinea şi ritmul de realizare a investiţiilor ce urmeazã a fi cuprinse în programele de investiţii publice.
6. Detalii de execuţie - documentaţia tehnico-economicã ce se întocmeşte pe baza proiectului tehnic aprobat, dupã care se executã lucrãrile de construcţii şi instalaţii şi dupã care se monteazã echipamentele, utilajele şi instalaţiile tehnologice aferente unei investiţii.
7. Impact - efectul pe termen lung, primar/secundar, pozitiv/negativ, produs în urma unei intervenţii, în mod direct sau indirect, intenţionat ori neintenţionat.
8. Implementare - punerea în practicã/aplicarea a ceva ce a fost aprobat sau asupra cãruia s-a decis.
9. Implementarea unui proiect/obiectiv de investiţie - punerea în practicã/realizarea unui proiect/obiectiv de investiţie aprobat, acţiune care cuprinde elaborarea/dezvoltarea şi aprobarea documentaţiei tehnico-economice în faza de proiect tehnic, autorizarea construirii, realizarea fizicã efectivã şi recepţia obiectelor de investiţie, adicã a clãdirilor, construcţiilor şi/sau amenajãrilor cuprinse în studiul de fezabilitate şi în devizul general aprobat.
10. Intervenţii asupra construcţiilor/imobilelor/proprietãţilor existente - extinderea, modernizarea, transformarea, consolidarea, demolarea parţialã, modificarea, reabilitarea, reconstruirea sau repararea capitalã, precum şi înlãturarea efectelor cutremurelor, inundaţiilor ori alunecãrilor de teren.
11. Investiţii publice - cheltuielile de capital destinate realizãrii de active de natura domeniului public şi/sau privat al statului, efectuate din bugete pentru proiectele de investiţii imobiliare.
12. Lucrãri de construcţii-montaj - totalitatea lucrãrilor de construcţii, instalaţii, amenajãri ale terenului şi pentru protecţia mediului aferente construcţiilor, montajului echipamentelor, utilajelor şi instalaţiilor tehnologice, precum şi organizãrii de şantier.
13. Manager/director de programe/proiecte de investiţii imobiliare - persoana stabilitã de cãtre şi la nivelul titularului de investiţie, cu scopul de a asigura organizarea, coordonarea, conducerea, controlul şi evaluarea programelor/proiectelor de investiţii imobiliare.
14. Mentenanţã - ansamblul de lucrãri de construcţii şi instalaţii care se executã preventiv şi care au ca scop menţinerea construcţiei în stare de utilizare, în limita unor parametri tehnici acceptabili.
15. Modernizare - intervenţia asupra unei construcţii existente, care constã în lucrãri de adaptare a construcţiei pentru retehnologizare.
16. Notã de fundamentare - documentaţia tehnico-economicã întocmitã în etapa de iniţiere a proiectului, prin care se fundamenteazã necesitatea şi oportunitatea proiectului de investiţie imobiliarã.
17. Politicã imobiliarã - componenta politicii ministerului, care cuprinde ansamblul normelor, principiilor şi metodelor de constituire, repartizare, utilizare, operare, mentenanţã, dezvoltare, modernizare şi reducere a proprietãţii imobiliare.
18. Proiect tehnic - documentaţia tehnico-economicã prin care se detaliazã/dezvoltã proiectarea lucrãrilor de construcţii-montaj, pe baza soluţiilor funcţionale, tehnologice, constructive şi economice stabilite în studiul de fezabilitate, cu încadrarea în indicatorii tehnico-economici aprobaţi.
19. Proiect de investiţie/obiectiv de investiţie - rezultatul scontat la investirea de capital pe timp limitat, ca urmare a realizãrii unuia sau mai multor obiecte situate pe un amplasament distinct delimitat care asigurã satisfacerea în totalitate a cerinţelor formulate de beneficiarul de investiţie.
20. Program de investiţii publice - un ansamblu coerent de acţiuni, proiecte/obiective de investiţii ale titularului de investiţie, care se desfãşoarã pe o perioadã mai mare de un an, evaluate şi selectate pe baza criteriilor de prioritizare în vederea finanţãrii.
21. Reabilitare - intervenţia de naturã structuralã, termicã sau funcţionalã asupra unei construcţii existente, care aduce activul respectiv la parametrii prevãzuţi în reglementãrile tehnice în domeniu la data aprobãrii documentaţiei pentru intervenţia respectivã.
22. Reparaţie/reparare capitalã - intervenţia asupra unei construcţii existente, care se realizeazã pe durata normalã de utilizare a acelui activ, la termenele prevãzute de proiectant în documentaţia cu privire la exploatarea construcţiei, intervenţie care odatã realizatã aduce activul respectiv la un nivel de utilizare corespunzãtor parametrilor proiectaţi.
23. Studiu de prefezabilitate - documentaţia tehnico-economicã întocmitã dupã aprobarea proiectului de investiţie, prin care se definitiveazã fundamentarea necesitãţii şi oportunitãţii proiectului de investiţie imobiliarã.
24. Studiu de fezabilitate - documentaţia tehnico-economicã prin care se stabilesc principalii indicatori tehnico-economici pentru implementarea/realizarea unui proiect de investiţie şi care se aprobã conform competenţelor stabilite la art. 42 din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificãrile ulterioare.
25. Titular de investiţie - persoana juridicã, ordonator de credite, care asigurã finanţarea obiectivelor/proiectelor de investiţii cuprinse în programele de investiţii publice, anexe la buget, şi care exercitã toate atribuţiile legate de aceastã activitate prin intermediul unei structuri sau organizaţii subordonate pe care o deleagã sau o mandateazã în acest scop.
26. Unitate utilizatoare - unitatea sau formaţiunea militarã care ia în primire terenurile, construcţiile şi instalaţiile aferente aflate în patrimoniul imobiliar al armatei, le înregistreazã în evidenţã, le foloseşte în scopul desfãşurãrii activitãţii specifice, rãspunde de corecta lor folosire, le întreţine şi rãspunde de integritatea acestora.


ANEXA 2
la regulament




(Clasificarea documentului se face dupã completare.)

CONŢINUTUL-CADRU
al notei de fundamentare pentru realizarea unei/unor construcţii noi

APROB
─────
Şeful statului major al categoriei
de forţe a armatei/Comandantul
comandamentului de armã/similar

(Beneficiarul de investiţie),
................................


DE ACORD, ROG A APROBA
─────────────────────────
Comandantul/Şeful eşalonului superior
al unitãţii militare utilizatoare,
.......................................


DE ACORD
──────────
Comandantul/Şeful unitãţii
militare utilizatoare,
...............................



NOTĂ DE FUNDAMENTARE
privind necesitatea şi oportunitatea
proiectului de investiţie imobiliarã
..........................................
..........................................

Cod proiect ................




CAPITOLUL I
Date generale

1.1. Ordonatorul principal/titularul investiţiei: .........../(denumirea în clar a unitãţii)/..................................................................., cu sediul în judeţul ................, localitatea ...................., str. ............ nr. ........, telefon/fax ............................. , e-mail .................................
1.2. Beneficiarul de investiţie (statul major al categoriei de forţe a armatei/comandamentul de armã sau similar): ......../(denumirea în clar a unitãţii)/......................., cu sediul în judeţul ........................., localitatea ............................ , str. ............... nr. ..., telefon/fax ....................., e-mail .....................
1.3. Unitatea militarã utilizatoare iniţiatoare: ......./(denumirea în clar a unitãţii).................................., cu sediul în judeţul ........................, localitatea ........, str. ........................ nr. ..., telefon/fax .................., e-mail ........................
1.4. Administratorul proprietãţii imobiliare: Centrul de domenii şi infrastructuri nr. ................................, cu sediul în judeţul ..............................., localitatea .............................., str. ............................. nr. ..., telefon ......................., fax ..........................., e-mail ...............
1.5. Elaboratorul documentaţiei: ................................... , cu sediul în judeţul ........................ , localitatea ..................... , str. ............................ nr. ......., telefon ......................., fax ........................, e-mail .............................

CAPITOLUL II
Descrierea proiectului

2.1. Descrierea sumarã a proiectului de investiţie imobiliarã ............
.....................................................................
.....................................................................
.....................................................................
.....................................................................
.....................................................................
2.2. Valoarea estimatã a proiectului de investiţie imobiliarã .................... mii lei, adicã ......................... mii euro, calculatã la cursul de schimb al Bãncii Naţionale a României de ...................... lei/1 euro valabil la data de .........................
2.3. Durata estimatã a proiectului de investiţie imobiliarã ..............
2.4. Data estimatã a începerii şi finalizãrii implementãrii/realizãrii proiectului de investiţie imobiliarã .....................

CAPITOLUL III
Justificarea proiectului de investiţie imobiliarã
(Prezentarea datelor din care rezultã necesitatea şi oportunitatea proiectului.)

3.1. Nevoile misiunii şi cerinţele operaţionale fundamentale ..............
3.1.1. Specific ....................................................
3.1.2. Funcţiuni .....................................................
3.1.3. Tehnologii .....................................
3.1.4. Cerinţe funcţionale ..........................................
3.1.5. Relaţia cu funcţiunile/unitãţile adiacente .......................
3.2. Necesitatea proiectului
(Prezentarea situaţiei existente - tabele, hãrţi, grafice, planşe desenate, fotografii etc. -, care sã expliciteze situaţia existentã şi necesitatea investiţiei, deficienţele majore ale situaţiei actuale privind necesarul de dezvoltare a cazãrmii/bazei/instalaţiei militare, prognoze pe termen mediu şi lung şi altele asemenea.)
3.2.1. Nevoia actualã de facilitãţi ..................................
3.2.2. Nevoia de facilitãţi în perspectivã .............................
3.2.3. Modul în care sunt asigurate în prezent acele facilitãţi ..........
3.2.4. Perspectiva imediatã, pe termen mediu şi lung a acelei nevoi de facilitãţi ...........................................
3.2.5. Mãsura în care facilitatea solicitatã va corespunde cerinţelor exprimate de unitatea utilizatoare iniţiatoare a proiectului ............
3.2.6. Existenţa unei alte facilitãţi, convenabilã, disponibilã ............
3.2.7. Contribuţia la calitatea vieţii ocupanţilor .....................
3.3. Oportunitatea proiectului
(Încadrarea obiectivului în politicile de modernizare şi dezvoltare imobiliarã)
3.3.1. Crearea unei organizãri eficiente şi sigure ......................
3.3.2. Sarcini/misiuni care genereazã cerinţa în prezent ...................
3.3.3. Sarcini/misiuni care genereazã cerinţa în perspectivã ...............
3.3.4. Proiecte de investiţii imobiliare conexe ............................
3.3.5. Alte acţiuni complementare care favorizeazã proiectul de investiţie ............
3.4. Baza legalã
(Actul normativ/ordinul aprobator care reglementeazã domeniul investiţiei şi/sau acordul internaţional care obligã partea românã sã îndeplineascã anumite standarde în cooperarea, pregãtirea sau acţiunile militare.) ............
3.5. Rezultatul verificãrii în teren .................................
3.6. Concluziile analizei complete ....................................
3.7. Alte date ......................................................

CAPITOLUL IV
Amplasamentul posibil identificat

4.1. Descrierea amplasamentului .....................................
................................................................
................................................................
................................................................
4.2. Situaţia juridico-cadastralã a terenului ........................
................................................................
................................................................
4.3. Natura şi stratificaţia solului, pânza de apã freaticã
(Caracteristicile generale geofizice ale terenului din amplasament privind zona seismicã de calcul şi perioada de colţ, natura terenului de fundare, nivelul maxim al apelor freatice, datele din studiile topografice preliminare existente, datele climatice ale zonei în care este situat amplasamentul.)
................................................................
................................................................
4.4. Cãi şi mijloace de acces la amplasament ......................
................................................................
................................................................
4.5. Planuri de amplasare
(Minimum un plan de amplasare în zonã 1: 25.000 - 1: 5.000 şi un plan general 1: 2.000 - 1: 500)
................................................................
................................................................

CAPITOLUL V
Obiectele de bazã cuprinse în proiectul de investiţie

(Descrierea tipului şi caracteristicilor construcţiilor şi a instalaţiilor aferente necesare, a utilajelor, echipamentelor cu montaj şi a dotãrilor aferente, precum şi a restricţionãrilor/limitãrilor, pe funcţiuni/grupuri de funcţiuni, cu precizarea duratei normale de folosinţã pentru fiecare obiect)

5.1. Operare şi instruire:
5.1.1. ................................................................
5.2. Administrative:
5.2.1. ................................................................
5.3. Mentenanţã:
5.3.1. ................................................................
5.4. Servicii comunitare:
5.4.1. ................................................................
5.5. Cazare de trupe şi familii:
5.5.1. .................................................................
5.6. Reţele de utilitãţi:
5.6.1. .................................................................
5.7. Asistenţã medicalã:
5.7.1. ..................................................................
5.8. Alte funcţiuni/grupuri de funcţiuni:
5.8.1. .................................................................

CAPITOLUL VI
Racordarea noilor consumatori la reţelele proprii/comunitãţii civile de utilitãţi

(Estimãri privind consumurile de utilitãţi, soluţii de racordare identificate, precum şi utilajele, echipamentele cu montaj şi dotãrile aferente)
................................................................
................................................................
................................................................
................................................................

CAPITOLUL VII
Construcţii propuse pentru demolare

7.1. Construcţiile propuse ..........................................
7.2. Valoarea de intrare în contabilitate ..........................
7.3. Durata de folosinţã normatã/îndeplinitã ..........................
7.4. Valoarea rãmasã de amortizat .................................
7.5. Stadiul întocmirii documentaţiilor de scoatere din funcţiune ........

CAPITOLUL VIII
Resurse locale identificate

.....................................................................
.....................................................................
.....................................................................

CAPITOLUL IX
Capacitãţi, suprafeţe de teren şi utilitãţi ce pot fi puse la dispoziţia furnizorului/antreprenorului pentru organizarea şantierului

.....................................................................
.....................................................................
.....................................................................

CAPITOLUL X
Avize şi acorduri de principiu obţinute de la furnizorii de utilitãţi

(Se înscriu avizele de principiu obţinute de la furnizorii de utilitãţi, dacã va creşte consumul de utilitãţi, precum şi contractele existente de furnizare a utilitãţilor, documente care se anexeazã în copie la nota de fundamentare.)
.....................................................................
.....................................................................

CAPITOLUL XI
Surse de finanţare identificate

(Constituite în conformitate cu legislaţia în vigoare, respectiv fonduri proprii, credite bancare, fonduri de la bugetul de stat, credite externe garantate sau contractate de stat, fonduri externe nerambursabile şi alte surse legal constituite)
.....................................................................
.....................................................................

CAPITOLUL XII
Costul estimat pentru operare şi mentenanţã

.....................................................................
.....................................................................

CAPITOLUL XIII
Alte informaţii

.....................................................................
.....................................................................

CAPITOLUL XIV
Preţul estimat al clãdirilor, construcţiilor şi/sau amenajãrilor noi, propuse







(mii lei)
┌──────────────────────────────────────────┬───────────┬─────────┬────┬─────────────┬───────┬──────────┐
│Obiectele de investiţie şi cheltuielile │Ad(U.M.=mp)│Indice │Preţ│Preţ utilaje,│Costuri│Preţ total│
│conexe │L (U.M.=m) │cost (mii│C+M │dotãri şi │conexe │ estimat │
│ │ │lei/U.M.)│ │echipamente │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼───────────┼─────────┼────┼─────────────┼───────┼──────────┤
│1. Comandament unitate │ ...... mp │ ...... │....│ ...... │ │ ...... │
├──────────────────────────────────────────┼───────────┼─────────┼────┼─────────────┼───────┼──────────┤
│2. Platou instrucţie şi paradã │ ...... mp │ ...... │ ...│ ...... │ │ ...... │
├──────────────────────────────────────────┼───────────┼─────────┼────┼─────────────┼───────┼──────────┤
│3. Poligon acoperit, îngropat │ ...... mp │ ...... │ ...│ ...... │ │ ...... │
├──────────────────────────────────────────┼───────────┼─────────┼────┼─────────────┼───────┼──────────┤
│4. Salã sport multifuncţionalã │ ...... mp │ ...... │ ...│ ...... │ │ ...... │
├──────────────────────────────────────────┼───────────┼─────────┼────┼─────────────┼───────┼──────────┤
│5. Bazin înot │ ...... mp │ ...... │ ...│ ...... │ │ ...... │
├──────────────────────────────────────────┼───────────┼─────────┼────┼─────────────┼───────┼──────────┤
│6. Salã mese cu 1.000 locuri │ ...... mp │ ...... │ ...│ ...... │ │ ...... │
├──────────────────────────────────────────┼───────────┼─────────┼────┼─────────────┼───────┼──────────┤
│7. Parcare vehicule tactice │ ...... mp │ ...... │ ...│ ...... │ │ ...... │
├──────────────────────────────────────────┼───────────┼─────────┼────┼─────────────┼───────┼──────────┤
│8. Parcare vehicule nontactice │ ...... mp │ ...... │ ...│ ...... │ │ ...... │
├──────────────────────────────────────────┼───────────┼─────────┼────┼─────────────┼───────┼──────────┤
│9. Hangar mentenanţã │ ...... mp │ ...... │ ...│ ...... │ │ ...... │
├──────────────────────────────────────────┼───────────┼─────────┼────┼─────────────┼───────┼──────────┤
│10. Drumuri în incintã │ ...... m │ ...... │ ...│ ...... │ │ ...... │
├──────────────────────────────────────────┼───────────┼─────────┼────┼─────────────┼───────┼──────────┤
│11. Bloc cazare trupe │ ...... mp │ ...... │ ...│ │ │ ...... │
├──────────────────────────────────────────┼───────────┼─────────┼────┼─────────────┼───────┼──────────┤
│12. Bloc cazare familii │ ...... mp │ ...... │ ...│ │ │ ...... │
├──────────────────────────────────────────┼───────────┼─────────┼────┼─────────────┼───────┼──────────┤
│13. Reţea electricã JT în incintã │ ...... m │ ...... │ ...│ │ │ ...... │
├──────────────────────────────────────────┼───────────┼─────────┼────┼─────────────┼───────┼──────────┤
│14. Reţea apã în incintã │ ...... m │ ...... │ ...│ │ │ ...... │
├──────────────────────────────────────────┼───────────┼─────────┼────┼─────────────┼───────┼──────────┤
│......................................... │ ...... │ ...... │ ...│ │ │ ....... │
├──────────────────────────────────────────┼───────────┼─────────┼────┼─────────────┼───────┼──────────┤
│......................................... │ ...... │ ...... │ ...│ │ │ ....... │
├──────────────────────────────────────────┼───────────┼─────────┼────┼─────────────┼───────┼──────────┤
│......................................... │ ...... │ ...... │ ...│ │ │ ....... │
├──────────────────────────────────────────┼───────────┼─────────┼────┼─────────────┼───────┼──────────┤
│......................................... │ ...... │ ...... │ ...│ │ │ ....... │
├──────────────────────────────────────────┼───────────┼─────────┼────┼─────────────┼───────┼──────────┤
│......................................... │ ...... │ ...... │ ...│ │ │ ....... │
├──────────────────────────────────────────┼───────────┼─────────┼────┼─────────────┼───────┼──────────┤
│......................................... │ ...... │ ...... │ ...│ │ │ ....... │
├──────────────────────────────────────────┼───────────┼─────────┼────┼─────────────┼───────┼──────────┤
│......................................... │ ...... │ ...... │ ...│ │ │ ....... │
├──────────────────────────────────────────┼───────────┼─────────┼────┼─────────────┼───────┼──────────┤
│Valoarea obiectelor de bazã │ │ │ ...│ ...... │ │ ...... │
├──────────────────────────────────────────┼───────────┼─────────┼────┼─────────────┼───────┼──────────┤
│Cheltuieli obţinere şi amenajare teren │ │ │ │ │...... │ ...... │
├──────────────────────────────────────────┼───────────┼─────────┼────┼─────────────┼───────┼──────────┤
│Cheltuieli asigurare utilitãţi necesare │ │ │ │ │...... │ ...... │
│obiectivului │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────┼───────────┼─────────┼────┼─────────────┼───────┼──────────┤
│Cheltuieli proiectare şi asistenţã tehnicã│ │ │ │ │...... │ ...... │
├──────────────────────────────────────────┼───────────┼─────────┼────┼─────────────┼───────┼──────────┤
│Cheltuieli probe, teste şi predare │ │ │ │ │...... │ ...... │
├──────────────────────────────────────────┼───────────┼─────────┼────┼─────────────┼───────┼──────────┤
│Alte cheltuieli │ │ │ │ │...... │ ...... │
├──────────────────────────────────────────┼───────────┼─────────┼────┼─────────────┼───────┼──────────┤
│Valoarea cheltuielilor conexe │ │ │ │ │...... │ ...... │
├──────────────────────────────────────────┼───────────┼─────────┼────┼─────────────┼───────┼──────────┤
│VALOAREA PROIECTULUI: │ │ │ ...│ ...... │...... │ ...... │
└──────────────────────────────────────────┴───────────┴─────────┴────┴─────────────┴───────┴──────────┘



Întocmit
─────────
Şeful biroului/compartimentului de domenii şi infrastructuri
(din unitatea utilizatoare sau, dupã caz, din eşalonul superior),

...................................................................


Verificat Avizat tehnic
────────── ──────────────
Şeful secţiei/biroului domenii şi infrastructuri Şeful Centrului de domenii
(din statul major al categoriei de forţe a şi infrastructuri nr. ...,
armatei/comandamentul de armã/similar), .............................
................................................





ANEXA 3
la regulament





(Clasificarea documentului se face dupã completare)


CONŢINUTUL-CADRU
al notei de fundamentare pentru intervenţia
asupra unei/unor construcţii existente


APROB
─────
Şeful statului major al categoriei
de forţe a armatei/Comandantul
comandamentului de armã/similar
(Beneficiarul de investiţie),
............................


DE ACORD, ROG A APROBA
────────────────────────
Comandantul/Şeful eşalonului superior
al unitãţii militare utilizatoare,
.......................................


DE ACORD
─────────
Comandantul/Şeful unitãţii
militare utilizatoare,
..............................




NOTĂ DE FUNDAMENTARE
privind necesitatea şi oportunitatea proiectului
de investiţie imobiliarã pentru intervenţia
la ....................
Cod proiect ..................




CAPITOLUL I
Date generale

1.1. Ordonatorul principal/titularul investiţiei ........./(denumirea în clar a unitãţii)/....................., cu sediul în judeţul ..............................., localitatea ............................., str. ................... nr. ........, telefon/fax ............................. , e-mail .............................
1.2. Beneficiarul de investiţie (statul major al categoriei de forţe a armatei/comandamentul de armã sau similar) ............./(denumirea în clar a unitãţii)/........................................, cu sediul în judeţul ........................., localitatea .......................... , str. .......................... nr. ..., telefon/fax ........................, e-mail .................................
1.3. Unitatea militarã utilizatoare iniţiatoare ......./(denumirea în clar a unitãţii)/......................., cu sediul în judeţul ........................, localitatea .........................., str. ............... nr. ....., telefon/fax ............................., e-mail ..........................
1.4. Administratorul proprietãţii imobiliare: Centrul de domenii şi infrastructuri nr. ........................., cu sediul în judeţul ........................................., localitatea ............................., str. .......................... nr. ......., telefon ......................, fax ........................, e-mail .......................
1.5. Elaboratorul documentaţiei ................................ , cu sediul în judeţul ..................., localitatea ..................... , str. .................... nr. ......., telefon ......................., fax ........................, e-mail ........................

CAPITOLUL II
Descrierea proiectului

2.1. Descrierea sumarã a proiectului de investiţie imobiliarã .............
...........................................................................
...........................................................................
...........................................................................
...........................................................................
2.2. Valoarea estimatã a proiectului de investiţie imobiliarã ......................... mii lei, adicã ......................... mii euro, calculatã la cursul de schimb al Bãncii Naţionale a României de ...................... lei/1 euro, valabil la data de .....................................
2.3. Durata estimatã a proiectului de investiţie imobiliarã .................................................................................................
2.4. Data estimatã a începerii şi finalizãrii implementãrii/realizãrii proiectului de investiţie imobiliarã ......

CAPITOLUL III
Justificarea proiectului de investiţie imobiliarã

(Prezentarea datelor din care rezultã necesitatea şi oportunitatea proiectului.)

3.1. Nevoile misiunii şi cerinţele operaţionale fundamentale .............
3.1.1. Specific ................................................
3.1.2. Funcţiuni ................................................
3.1.3. Tehnologii ......................................................
3.1.4. Cerinţe funcţionale ...............................................
3.1.5. Relaţia cu funcţiunile/unitãţile adiacente .........................
3.2. Necesitatea proiectului
(Prezentarea situaţiei existente, deficienţele majore ale situaţiei actuale privind necesarul de dezvoltare a cazãrmii/bazei/instalaţiei militare, tabele, hãrţi, grafice, planşe desenate, fotografii etc. care sã expliciteze situaţia existentã şi necesitatea investiţiei, prognoze pe termen mediu şi lung şi altele asemenea.)
3.2.1. Starea tehnicã
(Din punctul de vedere al asigurãrii cerinţelor esenţiale de calitate în construcţii, potrivit legii) ...............................................................
3.2.2. Concluziile raportului de expertizã tehnicã şi/sau ale raportului de audit energetic
(Prezentarea a cel puţin douã soluţii/opţiuni şi recomandarea expertului/auditorului energetic asupra soluţiei optime din punct de vedere tehnic şi economic) .........................................................
3.2.3. Nevoia actualã de facilitãţi .......................................
3.2.4. Nevoia de facilitãţi în perspectivã ................................
3.2.5. Modul în care sunt asigurate în prezent acele facilitãţi .......................
3.2.6. Perspectiva imediatã, pe termen mediu şi lung a acelei nevoi de facilitãţi ......................
3.2.7. Mãsura în care facilitatea solicitatã va corespunde cerinţelor exprimate de unitatea utilizatoare iniţiatoare a proiectului ......................................................................
3.2.8. Existenţa unei alte facilitãţi, convenabilã, disponibilã ..........................................
3.2.9. Contribuţia la calitatea vieţii ocupanţilor ....................................
3.3. Oportunitatea proiectului
(Încadrarea obiectivului în politicile de modernizare şi dezvoltare imobiliarã)
3.3.1. Actul doveditor al forţei majore, dacã este cazul ..................
3.3.2. Crearea unei organizãri eficiente şi sigure ........................
3.3.3. Sarcini/misiuni care genereazã cerinţa în prezent ..................
3.3.4. Sarcini/misiuni care genereazã cerinţa în perspectivã ..............
3.3.5. Proiecte de investiţii imobiliare conexe ...........................
3.3.6. Alte acţiuni complementare care favorizeazã proiectul de investiţie .................
3.4. Baza legalã (actul normativ/ordinul aprobator) .......................
3.5. Rezultatul verificãrii în teren ......................................
3.6. Concluziile analizei complete ........................................
3.7. Alte date
(Indicatori de apreciere a eficienţei economice şi analiza comparativã a costului realizãrii lucrãrilor de intervenţie faţã de valoarea de inventar şi faţã de valoarea de înlocuire a construcţiilor respective) .............................................................................

CAPITOLUL IV
Amplasamentul obiectului/obiectelor propuse pentru intervenţie

4.1. Descrierea amplasamentului .........................................
4.2. Situaţia juridico-cadastralã a terenului ............................
4.3. Natura şi stratificaţia solului, pânza de apã freaticã
(Caracteristicile generale geofizice ale terenului din amplasament privind zona seismicã de calcul şi perioada de colţ, natura terenului de fundare, nivelul maxim al apelor freatice, datele din studiile topografice preliminare existente, datele climatice ale zonei în care este situat amplasamentul) .........................................
4.4. Cãi şi mijloace de acces la amplasament ...................................
4.5. Planuri de amplasare
(Minimum un plan de amplasare în zonã 1:25.000-1:5.000 şi un plan general 1:2.000-1:500)
...........................................................................
...........................................................................

CAPITOLUL V
Obiectele de bazã cuprinse în proiectul de investiţie

(Clãdirile, construcţiile şi/sau amenajãrile existente, pe funcţiuni/grupuri de funcţiuni, propuse pentru intervenţie, cu valoarea de intrare în contabilitate, durata de folosinţã normalã/îndeplinitã şi valoarea rãmasã de amortizat, cu descrierea lucrãrilor de bazã de construcţii şi instalaţii şi a celor rezultate ca necesare de efectuat în urma realizãrii lucrãrilor de bazã şi, dupã caz, a lucrãrilor de modernizare efectuate în spaţiile consolidate/reabilitate/reparate, precum şi a utilajelor, echipamentelor cu montaj şi a dotãrilor aferente, cu precizarea duratei normale de folosinţã dupã realizarea intervenţiei, pentru fiecare obiect.)

5.1. Operare şi instruire:
5.1.1. .............................................................
5.2. Administrative:
5.2.1. ...........................................................
5.3. Mentenanţã:
5.3.1. ...........................................................
5.4. Servicii comunitare:
5.4.1. ...........................................................
5.5. Cazare trupe şi familii:
5.5.1. ...........................................................
5.6. Reţele utilitãţi:
5.6.1 .............................................................
5.7. Asistenţã medicalã:
5.7.1. ...........................................................
5.8. Alte funcţiuni/grupuri de funcţiuni:
5.8.1. ...........................................................

CAPITOLUL VI
Racordarea consumatorilor la reţelele proprii/comunitãţii civile de utilitãţi

(Necesarul de utilitãţi rezultate, dupã caz, în situaţia cererii unor lucrãri de modernizare şi/sau estimãri privind depãşirea consumurilor iniţiale de utilitãţi, soluţii de racordare identificate, precum şi utilajele, echipamentele cu montaj şi dotãrile aferente)
...........................................................................
...........................................................................
......................................................

CAPITOLUL VII
Construcţii propuse pentru demolare

7.1. Construcţiile propuse .................................
7.2. Valoarea de intrare în contabilitate ................................
7.3. Durata de folosinţã normatã/îndeplinitã .............................
7.4. Valoarea rãmasã de amortizat .........................................
7.5. Stadiul întocmirii documentaţiilor de scoatere din funcţiune .........

CAPITOLUL VIII
Resurse locale identificate

..........................................................................
..........................................................................
..........................................................................

CAPITOLUL IX
Capacitãţi/suprafeţe de teren/utilitãţi ce pot fi puse la dispoziţia furnizorului/antreprenorului pentru organizarea şantierului

..........................................................................
..........................................................................
..........................................................................

CAPITOLUL X
Avize şi acorduri de principiu obţinute de la furnizorii de utilitãţi

(Se înscriu avizele de principiu obţinute de la furnizorii de utilitãţi, dacã va creşte consumul de utilitãţi, precum şi contractele existente de furnizare a utilitãţilor, documente care se anexeazã în copie la nota de fundamentare.) .........................................................
..........................................................................
..........................................................................

CAPITOLUL XI
Surse de finanţare identificate

(Constituite în conformitate cu legislaţia în vigoare, respectiv fonduri proprii, credite bancare, fonduri de la bugetul de stat, credite externe garantate sau contractate de stat, fonduri externe nerambursabile şi alte surse legal constituite) ........................................................................
..........................................................................
..........................................................................


CAPITOLUL XII
Costul estimat pentru operare şi mentenanţã

..........................................................................
..........................................................................

CAPITOLUL XIII
Alte informaţii

..........................................................................
..........................................................................

CAPITOLUL XIV
Preţul estimat al lucrãrilor identificate şi propuse pentru intervenţia asupra clãdirilor, construcţiilor şi/sau amenajãrilor existente






(mii lei)
┌──────────────────────────────────────────────┬──────────────┬───────────────┬────────┬────────────────────┬───────┬──────────┐
│Obiectele de investiţie şi cheltuielile conexe│ Ad(U.M.=mp) │ Indice cost │Preţ C+M│Preţ utilaje, dotãri│Costuri│Preţ total│
│ │ L (U.M.=m) │(mii lei/U.M.) │ │ şi echipamente │conexe │ estimat │
├──────────────────────────────────────────────┼──────────────┼───────────────┼────────┼────────────────────┼───────┼──────────┤
│1. Comandament unitate: │ ............ │ ............ │........│ ............ │ │..........│
│- refacere sãli de pregãtire; │ │ │ │ │ │ │
│- înlocuire tâmplãrie lemn; │ │ │ │ │ │ │
│- înlocuire pardosealã în sãlile │ │ │ │ │ │ │
│de pregãtire tacticã; │ │ │ │ │ │ │
│- refacere integralã grupuri sanitare; │ │ │ │ │ │ │
│- refacere pardoseli, vopsitorii şi zugrãveli │ │ │ │ │ │ │
│în zona administrativã; │ │ │ │ │ │ │
│- refacere acoperiş şarpantã. │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────┼──────────────┼───────────────┼────────┼────────────────────┼───────┼──────────┤
│.......................................... │ ..........│ ..........│ ......│ ..................│ │..........│
│......................... │..............│ ..............│........│ ........... │ │ │
├──────────────────────────────────────────────┼──────────────┼───────────────┼────────┼────────────────────┼───────┼──────────┤
│10. Drumuri în incintã administrativã: │ ............ │ ............ │........│ ............ │ │..........│
│- refacere rigole de colectare ape pluviale; │ │ │ │ │ │ │
│- refacere strat de rezistenţã şi strat de │ │ │ │ │ │ │
│uzurã la drumurile de acces prin PC2; │ │ │ │ │ │ │
│- refacere strat de uzurã la parcajul pentru │ │ │ │ │ │ │
│vizitatori; │ │ │ │ │ │ │
│- alei pietonale noi, adiacente drumurilor │ │ │ │ │ │ │
│de acces. │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────┼──────────────┼───────────────┼────────┼────────────────────┼───────┼──────────┤
│......................................... │ ..... ....│ ..........│ ......│ │ │ .....│
│............................. │... ..... ....│ ..............│........│ │ │ .........│
├──────────────────────────────────────────────┼──────────────┼───────────────┼────────┼────────────────────┼───────┼──────────┤
│Valoarea obiectelor de bazã │ │ │ .....│ ...... │ │ ...... │
├──────────────────────────────────────────────┼──────────────┼───────────────┼────────┼────────────────────┼───────┼──────────┤
│Cheltuieli pentru obţinerea şi amenajarea │ │ │ │ │...... │ ...... │
│terenului │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────┼──────────────┼───────────────┼────────┼────────────────────┼───────┼──────────┤
│Cheltuieli de asigurarea utilitãţilor necesare│ │ │ │ │...... │ ...... │
│obiectivului │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────┼──────────────┼───────────────┼────────┼────────────────────┼───────┼──────────┤
│Cheltuieli de proiectare şi asistenţã tehnicã │ │ │ │ │...... │ ...... │
├──────────────────────────────────────────────┼──────────────┼───────────────┼────────┼────────────────────┼───────┼──────────┤
│Cheltuieli cu probe, teste şi predare │ │ │ │ │...... │ ...... │
├──────────────────────────────────────────────┼──────────────┼───────────────┼────────┼────────────────────┼───────┼──────────┤
│Alte cheltuieli │ │ │ │ │...... │ ...... │
├──────────────────────────────────────────────┼──────────────┼───────────────┼────────┼────────────────────┼───────┼──────────┤
│Valoarea cheltuielilor conexe │ │ │ │ │...... │ ...... │
├──────────────────────────────────────────────┼──────────────┼───────────────┼────────┼────────────────────┼───────┼──────────┤
│VALOAREA PROIECTULUI: │ │ │ .....│ ...... │...... │ ...... │
└──────────────────────────────────────────────┴──────────────┴───────────────┴────────┴────────────────────┴───────┴──────────┘




Întocmit
─────────
Şeful biroului/compartimentului de domenii şi infrastructuri
(din unitatea utilizatoare sau, dupã caz, din eşalonul superior),

...................................................................


Verificat Avizat tehnic
────────── ──────────────
Şeful secţiei/biroului domenii şi infrastructuri Şeful Centrului de domenii
(din statul major al categoriei de forţe a şi infrastructuri nr. ...,
armatei/comandamentul de armã/similar), .............................
................................................






ANEXA 4
la regulament




(Clasificarea documentului se face dupã completare.)


CONŢINUTUL-CADRU
al studiului de fezabilitate



APROB
───────
Ministrul apãrãrii naţionale sau,
dupã caz, şeful
Direcţiei domenii şi infrastructuri,
....................................


DE ACORD, ROG A APROBA
──────────────────────
Şeful statului major al categoriei
de forţe a armatei/Comandantul
comandamentului de armã/similar

(Beneficiarul de investiţie),
.............................



STUDIUL DE FEZABILITATE
pentru implementarea/realizarea
proiectului de investiţie imobiliarã
........................................
......................................

Cod proiect .......................




CAPITOLUL I
Date generale

1.1. Ordonatorul principal/titularul investiţiei ....../(denumirea în clar a unitãţii)/........................., cu sediul în judeţul ........................................, localitatea ........................................., str. .......................................................... nr. ......, telefon/fax ................................, e-mail ........................
1.2. Beneficiarul de investiţie (statul major al categoriei de forţe a armatei/comandamentul de armã sau similar): ........../(denumirea în clar a unitãţii)/............................................., cu sediul în judeţul ......................................, localitatea ......................................, str. ................................. nr. ........., telefon/fax ....................., e-mail .............................
1.3. Unitatea militarã utilizatoare iniţiatoare .........../(denumirea în clar a unitãţii)/.................., cu sediul în judeţul ............................, localitatea ............................., str. ................. nr. ......, telefon/fax ................................, e-mail ..................
1.4. Administratorul proprietãţii imobiliare: Centrul de domenii şi infrastructuri nr. ..................., cu sediul în judeţul ......................................., localitatea ..............................., str. ............................. nr. ........., telefon ................, fax ............, e-mail ...................
1.5. Elaboratorul documentaţiei .........................................., cu sediul în judeţul ..............................., localitatea ................................, str. ......................... nr. ........., telefon ......................... fax ........................, e-mail .........................
1.6. Managerul/directorul programului de investiţie imobiliarã .............. din Direcţia domenii şi infrastructuri, cu sediul în judeţul .................................................., localitatea.............................., str. ........................ nr. .........., telefon/fax ..................., e-mail ...................
1.7. Implementarea proiectului de investiţie se asigurã de cãtre Direcţia domenii şi infrastructuri prin Centrul de domenii şi infrastructuri nr. ........., cu sediul în judeţul ...................................., localitatea ....................., str. ........................ nr. .........., telefon/fax ......................., e-mail .....................

CAPITOLUL II
Descrierea proiectului

2.1. Descrierea sinteticã a proiectului de investiţie imobiliarã
2.2. Valoarea estimatã a proiectului de investiţie imobiliarã
(în mii lei şi în mii euro, calculatã la cursul de schimb al Bãncii Naţionale a României de .................... lei/1 euro valabil la data de ....................)
2.3. Durata estimatã a proiectului de investiţie imobiliarã (în luni)
2.4. Data estimatã a începerii implementãrii/realizãrii proiectului de investiţie imobiliarã (luna ..... anul ....)
2.5. Data estimatã a finalizãrii implementãrii/realizãrii proiectului de investiţie imobiliarã (luna ...... anul ....)

CAPITOLUL III
Justificarea proiectului de investiţie imobiliarã

Se prezintã, în rezumat, datele din care rezultã necesitatea şi oportunitatea proiectului.

3.1. Nevoile misiunii şi cerinţele operaţionale fundamentale
3.2. Necesitatea proiectului de investiţie
3.3. Oportunitatea proiectului de investiţie
3.4. Baza legalã
3.5. Rezultatul verificãrii în teren
3.6. Concluziile analizei complete
3.7. Alte date

CAPITOLUL IV
Amplasamentul

4.1. Descrierea amplasamentului (descrierea variantelor de amplasare, cu trimitere la planurile de amplasare prezentate)
4.2. Situaţia juridico-cadastralã a terenului (inclusiv pe categorii de folosinţã, intravilan/extravilan şi altele)
4.3. Relieful, natura şi stratificaţia solului, pânza de apã freaticã
(Se prezintã rezultatele studiilor topografice, geotehnice, hidrogeologice, precum şi ale altor studii de specialitate necesare, dupã caz.)
4.4. Cãi şi mijloace de acces la amplasament

CAPITOLUL V
Scenariile tehnico-economice prin care scopul proiectului de investiţie poate fi atins

(Se prezintã minimum douã scenarii, scenariul recomandat de cãtre elaborator, precum şi avantajele scenariului recomandat.)

CAPITOLUL VI
Descrierea obiectelor de investiţie cuprinse în proiect

(Descrierea tipului şi a caracteristicilor principale ale construcţiilor, a specificaţiilor şi restricţiilor impuse prin tema/ghidul de proiectare, a concluziilor/soluţiilor din rapoartele de expertizã/audit energetic, dacã este cazul, a soluţiilor tehnice, constructive şi tehnologice de edificare analizate şi recomandate, datele referitoare la deschideri, travee, numãr de niveluri, arie construitã, arie desfãşuratã, instalaţii de iluminat, forţã, curenţi slabi, apã, canalizare, încãlzire, ventilare, gaze, precum şi utilajele, echipamentele cu montaj şi dotãrile aferente, pe funcţiuni/grupuri de funcţiuni, cu precizarea duratei normale de folosinţã pentru fiecare obiect, dupã cum sunt prezentate în continuare.)

6.1. Operare şi instruire:
6.1.1. ..................................................................
6.2. Administrative:
6.2.1. ...............................................
6.3. Mentenanţã:
6.3.1. ......................
6.4. Servicii comunitare:
6.4.1. ............
6.5. Cazare de trupe şi familii:
6.5.1. ........................
6.6. Reţele utilitãţi:
6.6.1. ...................................................
6.7. Asistenţã medicalã:
6.7.1. .................................................................
6.8. Alte funcţiuni/grupuri de funcţiuni:
6.8.1. ...................................................................

CAPITOLUL VII
Racordarea noilor consumatori la reţelele de utilitãţi

(Se prezintã situaţia existentã a utilitãţilor şi analiza de consum pentru stabilirea necesarului de utilitãţi pentru fiecare obiect în varianta recomandatã, cu caracteristicile principale, descrierea soluţiilor tehnice şi a modului de racordare, cu/fãrã contorizare, a fiecãrui nou consumator la reţelele proprii şi/sau ale comunitãţii civile de utilitãţi, cu precizarea materialelor, diametrelor, lungimilor, lãţimilor, a condiţiilor de pozare, precum şi utilajele/echipamentele cu montaj şi dotãrile aferente.)

CAPITOLUL VIII
Construcţii propuse pentru demolare

8.1. Construcţiile propuse
8.2. Valoarea de intrare în contabilitate
8.3. Durata de folosinţã normatã/îndeplinitã
8.4. Valoarea rãmasã de amortizat
8.5. Stadiul întocmirii documentaţiilor de scoatere din funcţiune

CAPITOLUL IX
Resurse locale identificate

CAPITOLUL X
Capacitãţi/Suprafeţe de teren/Utilitãţi ce pot fi puse la dispoziţia furnizorului/antreprenorului şi organizarea şantierului


CAPITOLUL XI
Costul estimat al lucrãrilor la clãdirile, construcţiile şi/sau amenajãrile noi, propuse

(Costurile pe fiecare categorie de lucrãri se estimeazã într-un formular, pe baza indicilor tehnico-economici aferenţi capitolelor de lucrãri/stadiilor fizice definite pentru fiecare obiect, în aceastã fazã de proiectare, conform exemplului de mai jos.)
Obiectul .........................................




┌────┬───────────────────────────────────────────┬──────┬───────────────────┬──────┬────────┬──────────┐
│ │ │ │ Cantitatea │ │ │ │
│ │ Categoriile de lucrãri │ │(volume construite,│Preţul│Valoarea│ │
│COD │ şi │ U.M. │ suprafeţe │ (mii │ (mii │Explicaţii│
│ │ capitolele de lucrãri/stadiile fizice │ │ desfãşurate, │ lei) │ lei) │ │
│ │ │ │ lungimi, greutãţi │ │ │ │
│ │ │ │ sau bucãţi) │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼──────┼───────────────────┼──────┼────────┼──────────┤
│ TS │TERASAMENTE, din care: │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼──────┼───────────────────┼──────┼────────┼──────────┤
│ 1 │Sãpãturã generalã │100 mc│ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼──────┼───────────────────┼──────┼────────┼──────────┤
│ 2 │Umpluturã compactatã │100 mc│ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼──────┼───────────────────┼──────┼────────┼──────────┤
│ C │CONSTRUCŢII, din care: │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼──────┼───────────────────┼──────┼────────┼──────────┤
│ 1 │Structurã rezistenţã din beton armat │ mp │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼──────┼───────────────────┼──────┼────────┼──────────┤
│ 2 │Arhitecturã │ mp │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼──────┼───────────────────┼──────┼────────┼──────────┤
│ E │INSTALAŢII ELECTRICE, din care: │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼──────┼───────────────────┼──────┼────────┼──────────┤
│ 1 │Cablare circuit electric de joasã tensiune │ mp │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼──────┼───────────────────┼──────┼────────┼──────────┤
│ 2 │Cablare circuit electric cu curenţi slabi │ mp │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼──────┼───────────────────┼──────┼────────┼──────────┤
│ 3 │Echipare cu aparataj electric şi corpuri il. buc. │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼──────┼───────────────────┼──────┼────────┼──────────┤
│ 4 │Tablouri electrice │ buc. │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼──────┼───────────────────┼──────┼────────┼──────────┤
│ I │INSTALAŢII ÎNCĂLZIRE, din care: │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼──────┼───────────────────┼──────┼────────┼──────────┤
│ 1 │Montare de utilaj şi echipament tehnologic │ buc. │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼──────┼───────────────────┼──────┼────────┼──────────┤
│ 2 │Instalaţie de încãlzire │ mc │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼──────┼───────────────────┼──────┼────────┼──────────┤
│....│............................. │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼──────┼───────────────────┼──────┼────────┼──────────┤
│ 7 │Probe │ buc. │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼──────┼───────────────────┼──────┼────────┼──────────┤
│ 8 │Izolare de ţevi, utilaje şi aparate │ buc. │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼──────┼───────────────────┼──────┼────────┼──────────┤
│ S │INSTALAŢII SANITARE, din care: │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼──────┼───────────────────┼──────┼────────┼──────────┤
│ 1 │Montare de utilaj şi echipament tehnologic │ buc. │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼──────┼───────────────────┼──────┼────────┼──────────┤
│ 2 │Instalaţie de apã │ mp │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼──────┼───────────────────┼──────┼────────┼──────────┤
│ 3 │Instalaţie de canalizare │ mp │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼──────┼───────────────────┼──────┼────────┼──────────┤
│ 4 │Probe │ buc. │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼──────┼───────────────────┼──────┼────────┼──────────┤
│ 5 │Izolare de ţevi, utilaje şi aparate │ buc. │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼──────┼───────────────────┼──────┼────────┼──────────┤
│ V │INSTALAŢII VENTILARE, din care: │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼──────┼───────────────────┼──────┼────────┼──────────┤
│ 1 │Aparate şi agregate ventilare-climatizare │ buc. │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼──────┼───────────────────┼──────┼────────┼──────────┤
│ 2 │Instalaţie de ventilare-climatizare │ mp │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼──────┼───────────────────┼──────┼────────┼──────────┤
│ 3 │Probe şi reglãri │ buc. │ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────────────┼──────┼───────────────────┼──────┼────────┼──────────┤
│ 4 │Izolaţii │ buc. │ │ │ │ │
└────┼───────────────────────────────────────────┴──────┴───────────────────┴──────┴────────┼──────────┘
│ TOTAL COST ESTIMAT AL LUCRĂRILOR PE OBIECT: │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘




(Costurile/Cheltuielile conexe necesare, conform structurii devizului general, pentru consultanţã, proiectare, avizare, autorizare, organizare, edificare, recepţionare, probe şi punere în funcţiune a obiectivului/obiectelor se determinã prin devize financiare care se prezintã în aceeaşi formã cu exemplul de mai sus.)

CAPITOLUL XII
Costul estimat pentru operare şi mentenanţã

(Se precizeazã condiţiile normale de utilizare/exploatare şi se estimeazã costurile de operare/funcţionare şi mentenanţã pe ani, a fiecãrei construcţii/instalaţii/amenajãri cuprinse ca obiect în studiul de fezabilitate, în funcţie de calitatea resurselor înglobate, a finisãrilor, a echipamentelor şi dotãrilor, precum şi de lucrãrile de întreţinere, reparare curentã şi reparare capitalã necesare şi periodicitatea acestora, pe toatã durata normalã de funcţionare, în sistem de administrare şi/sau mentenanţã cu forţe proprii şi externalizat.)

CAPITOLUL XIII
Devizul general şi devizele obiectelor

(Se prezintã devizul general şi devizele obiectelor, conform conţinutului aprobat.)

CAPITOLUL XIV
Surse de finanţare identificate

(Se prezintã sursele de finanţare identificate, constituite în conformitate cu legislaţia în vigoare, respectiv fonduri proprii, credite bancare, fonduri de la bugetul de stat, credite externe garantate sau contractate de stat, fonduri externe nerambursabile şi alte surse legal constituite.)

CAPITOLUL XV
Forţa de muncã ocupatã prin realizarea investiţiei

(Se estimeazã, pe baza productivitãţii medii pentru lucrãrile manuale, mecanizate şi de transport, numãrul de locuri de muncã create temporar pentru personalul ocupat în faza de execuţie a lucrãrilor şi numãrul de locuri de muncã create pentru personalul ocupat în faza de operare/folosire.)

CAPITOLUL XVI
Avize şi acorduri necesare, solicitate şi obţinute

(Se anexeazã toate avizele şi acordurile obţinute în faza de notã de fundamentare, cele solicitate prin certificatul de urbanism şi cele necesare ca urmare a soluţiilor tehnice, constructive şi tehnologice, adoptate în studiul de fezabilitate, inclusiv cu prezentarea impactului asupra mediului.)

CAPITOLUL XVII
Durata de realizare şi etapele principale

17.1. Graficul de eşalonare a investiţiei
(Se definesc etapele principale ale proiectului de investiţie şi eşalonarea desfãşurãrii acestora pe trimestre şi ani.)
17.2. Eşalonarea costurilor
(Se eşaloneazã costurile, pe structura devizului general, coroborat cu graficul de eşalonare a investiţiei, pe trimestre şi ani.)
17.3. Puncte-cheie ale dezvoltãrii proiectului
17.4. Procedee de control pe etapele succesive de realizare a proiectului

CAPITOLUL XVIII
Analiza cost-beneficiu

(Se analizeazã, dacã se pot cuantifica, variantele fãrã investiţie, cu investiţie medie şi cu investiţie maximã, pe an, pe perioada de referinţã şi pe total perioadã normalã de utilizare a obiectelor, precum şi toate impacturile posibile ale investiţiei, în vederea determinãrii costurilor şi beneficiilor, corespunzãtoare financiare sau, dupã caz, sociale, tactice sau strategice. Pentru proiectele de investiţii ale cãror necesitate şi oportunitate sunt justificate de raţiuni tactice sau strategice naţionale ori de cooperare în acţiuni militare cu armatele ţãrilor cu care România a semnat tratate, înţelegeri sau acorduri de alianţã, parteneriat ori cooperare, analiza cost-beneficiu poate fi înlocuitã cu o analizã bazatã pe criteriul eficienţã şi/sau optim, dupã caz.)
18.1. Identificarea investiţiei, definirea obiectivelor şi specificarea perioadei de referinţã
(Obiectivele generale şi specifice ale investiţiei vor fi definite astfel încât sã existe coerenţã cu obiectivele politicilor de investiţii naţionale, sectoriale, regionale şi/sau locale relevante, inclusiv mãsura în care obiectivele specifice ale investiţiei propuse vor contribui la atingerea rezultatelor acestor politici, iar perioada de referinţã se referã la numãrul maxim de ani pentru care se realizeazã previziuni în cadrul analizei cost-beneficiu. Previziunile vor fi realizate pentru o perioadã apropiatã de viaţa economicã a investiţiei, dar suficient de îndelungatã pentru a permite manifestarea impactului pe termen mediu şi lung al acesteia. Exemple de perioade de referinţã pe sectoare: energie 15-25 de ani, apã şi mediu 30 de ani, cãi ferate 30 de ani, porturi şi aeroporturi 30 de ani, drumuri 25-30 de ani, industrie 10 ani, alte servicii 15 ani.)
18.2. Analiza opţiunilor
(Analiza opţiunilor se realizeazã, pentru identificarea alternativei care asigurã atingerea obiectivelor stabilite la un cost total minim, parcurgându-se urmãtoarele etape:
a) stabilirea unei liste lungi de alternative care fac posibilã atingerea obiectivelor specifice;
b) analizarea listei lungi în funcţie de o serie de criterii calitative stabilite pe baza orientãrilor politicilor de investiţii şi/sau a consideraţiilor tehnice şi stabilirea unei liste scurte de alternative potrivite şi fezabile;
c) ierarhizarea alternativelor din lista scurtã, utilizându-se analiza economicã sau metodologia celui mai scãzut cost;
d) analizarea faptului dacã alternativele diferã între ele în ceea ce priveşte impactul extern posibil asupra societãţii;
e) dacã sunt identificate diferenţe ale impactului extern al alternativelor, se va ajusta metodologia celui mai scãzut cost pentru a încorpora externalitãţile identificate.)
18.3. Analiza financiarã
(Analiza financiarã are ca obiectiv determinarea, prin calcularea indicatorilor performanţei şi sustenabilitãţii financiare a investiţiei propuse - valoarea financiarã actualã netã, rata internã de rentabilitate financiarã, raportul cost-beneficiu, fluxul de numerar cumulat -, pe parcursul perioadei de referinţã, cu scopul de a stabili cea mai potrivitã structurã de finanţare a acesteia şi trebuie sã parcurgã urmãtoarele etape:
a) estimarea veniturilor şi costurilor investiţiei, precum şi implicaţiile acestora din punctul de vedere al fluxului de numerar;
b) definirea structurii de finanţare a investiţiei şi profitabilitatea sa financiarã;
c) verificarea capacitãţii fluxului de numerar proiectat pentru a se asigura funcţionarea adecvatã a investiţiei şi îndeplinirea obligaţiilor.)
18.4. Analiza economicã
(Obiectivul analizei economice este de a demonstra cã investiţia are o contribuţie pozitivã netã pentru societate şi, în consecinţã, aceasta meritã sã fie finanţatã din fonduri publice. Pentru alternativa selectatã, beneficiile investiţiei trebuie sã depãşeascã costurile acesteia şi, mai specific, valoarea actualizatã a beneficiilor sale economice trebuie sã depãşeascã valoarea actualizatã a costurilor economice, indicatorii de performanţã economicã pentru investiţie fiind: valoarea economicã actualã netã, rata internã de rentabilitate economicã şi raportul cost-beneficiu.)
18.5. Analiza de senzitivitate
(Analiza de senzitivitate are ca obiectiv identificarea variabilelor critice şi impactul potenţial asupra modificãrii indicatorilor de performanţã financiarã şi economicã relevanţi - rata internã de rentabilitate financiarã a investiţiei şi valoarea financiarã actualã netã - şi trebuie sã parcurgã urmãtorii paşi:
a) identificarea variabilelor care sunt considerate critice pentru durabilitatea beneficiilor proiectului - se realizeazã prin modificarea procentualã a unui set de variabile ale investiţiei şi apoi calcularea valorii indicatorilor de performanţã financiarã şi economicã;
b) calculul valorilor variabilei critice identificate care determinã ca valoarea indicatorului de performanţã analizat sã fie egalã cu zero.
În cazul investiţiilor publice majore, analizele vor avea în vedere şi rata internã a rentabilitãţii economice şi valoarea economicã actualã netã.)
18.6. Analiza de risc
(Analiza de risc vizeazã estimarea distribuţiei de probabilitate a modificãrilor indicatorilor de performanţã financiarã şi economicã, iar rezultatele acesteia se pot exprima ca medie estimatã şi deviaţie standard a acestor indicatori.)

CAPITOLUL XIX
Principalii indicatori tehnico-economici ai investiţiei

19.1. Valoarea totalã (INV), inclusiv TVA ....................... (mii lei)
(în preţuri - luna ..........., anul ........., 1 euro = ........ lei),
din care:
Construcţii-montaj (C+M) ................................ (mii lei)
19.2. Eşalonarea investiţiei (INV/C+M):
Anul I (INV/C+M) ........................................ (mii lei)
Anul II (INV/C+M) ....................................... (mii lei)
Anul III (INV/C+M) ...................................... (mii lei)
19.3. Durata de realizare ................ luni
19.4. Capacitãţi (în unitãţi fizice şi valorice)
19.5. Alţi indicatori
(specifici domeniului de activitate în care este realizatã investiţia, dupã caz)

CAPITOLUL XX
Riscuri şi implicaţii

20.1. Riscuri
20.2. Implicaţii
20.3. Impactul asupra comunitãţii
20.4. Impactul asupra mediului

CAPITOLUL XXI
Alte informaţii

Întocmit
(numele operatorului economic, numele şi prenumele conducãtorului
organizaţiei, semnãtura autorizatã şi ştampila operatorului economic)
.............................................

CAPITOLUL XXII
Piese desenate

22.1. Planuri de amplasare în zonã (1:25.000-1:5.000)
22.2. Plan general (1:2.000-1:500)
22.3. Planuri şi secţiuni generale
(de arhitecturã, rezistenţã, instalaţii, inclusiv planuri de coordonare a tuturor specialitãţilor ce concurã la realizarea proiectului)
22.4. Planuri speciale
(profiluri longitudinale, profiluri transversale, dupã caz)


ANEXA 5
la regulament

METODOLOGIE
privind elaborarea devizului general pentru
obiectivele/proiectele de investiţii

Devizul general se structureazã pe capitole şi subcapitole de cheltuieli.
În cadrul fiecãrui capitol/subcapitol de cheltuieli se înscriu obiectele de investiţie (la cap. 4 şi, dupã caz, cap./subcap. 1.2, 1.3, 2, 3.1, 5.1) ori natura cheltuielilor (la celelalte capitole/subcapitole).
În capitolele/subcapitolele devizului general se cuprind urmãtoarele cheltuieli:
a) cheltuieli pentru obţinerea şi amenajarea terenului;
b) cheltuieli pentru asigurarea utilitãţilor necesare obiectivului;
c) cheltuieli pentru proiectare şi asistenţã tehnicã;
d) cheltuieli pentru investiţia de bazã;
e) cheltuieli pentru probe tehnologice, teste şi predare la beneficiar;
f) alte cheltuieli.

CAP. I
Cheltuieli pentru obţinerea şi amenajarea terenului

1.1. Obţinerea terenului
Subcapitolul conţine cheltuielile necesare pentru cumpãrarea de terenuri, plata concesiunii (redevenţei) pe durata realizãrii lucrãrilor, exproprieri, despãgubiri, schimbarea regimului juridic al terenului, scoaterea temporarã sau definitivã din circuitul agricol, precum şi alte cheltuieli de aceeaşi naturã.
1.2. Amenajarea terenului
Amenajarea terenului cuprinde cheltuielile necesare la începutul lucrãrilor pentru pregãtirea amplasamentului şi care constau în demolãri, demontãri, dezafectãri, defrişãri, evacuãri materiale rezultate, devieri reţele de utilitãţi din amplasament, sistematizãri pe verticalã, drenaje, epuizmente (exclusiv cele aferente realizãrii lucrãrilor pentru investiţia de bazã), devieri de cursuri de apã, strãmutãri de localitãţi sau monumente istorice etc.
1.3. Amenajãri pentru protecţia mediului şi aducerea la starea iniţialã
Se estimeazã cheltuielile necesare pentru lucrãri şi acţiuni de protecţia mediului, inclusiv pentru refacerea cadrului natural dupã terminarea lucrãrilor, precum plantare de copaci, reamenajarea spaţiilor verzi şi reintroducerea în circuitul agricol a suprafeţelor scoase temporar din uz.

CAP. II
Cheltuieli pentru asigurarea utilitãţilor necesare operãrii/funcţionãrii obiectivului

Se includ cheltuielile aferente asigurãrii cu utilitãţile necesare funcţionãrii obiectivului de investiţie, precum: alimentare cu apã, canalizare, alimentare cu gaze naturale, agent termic, energie electricã, telecomunicaţii, drumuri de acces, cãi ferate industriale, care se executã pe amplasamentul delimitat din punct de vedere juridic ca aparţinând obiectivului de investiţie, precum şi cheltuielile aferente racordãrii la reţelele de utilitãţi.

CAP. III
Cheltuieli pentru proiectare şi asistenţã tehnicã

3.1. Studii de teren
Se cuprind cheltuielile pentru studii geotehnice, geologice, hidrologice, hidrogeologice, fotogrammetrice, topografice şi de stabilitate a terenului pe care se amplaseazã obiectivul de investiţie.
3.2. Obţinere de avize, acorduri, autorizaţii
Se includ cheltuielile pentru:
a) obţinerea/prelungirea valabilitãţii certificatului de urbanism;
b) obţinerea/prelungirea valabilitãţii autorizaţiei de construire/desfiinţare;
c) obţinerea avizelor şi acordurilor pentru racorduri şi branşamente la reţele publice de apã, canalizare, gaze, termoficare, energie electricã, telefonie etc.;
d) obţinerea certificatului de nomenclaturã stradalã şi adresã;
e) întocmirea documentaţiei, obţinerea numãrului cadastral provizoriu şi înregistrarea terenului în cartea funciarã;
f) obţinerea acordului de mediu;
g) obţinerea avizului PSI;
h) alte avize, acorduri şi autorizaţii.
3.3. Proiectare şi inginerie
Se includ cheltuielile pentru elaborarea tuturor fazelor de proiectare (studiu de prefezabilitate, studiu de fezabilitate, proiect tehnic şi detalii de execuţie), pentru plata verificãrii tehnice a proiectãrii şi pentru plata elaborãrii certificatului de performanţã energeticã a clãdirii, precum şi pentru elaborarea documentaţiilor necesare obţinerii acordurilor, avizelor şi autorizaţiilor aferente obiectivului de investiţie (documentaţii ce stau la baza emiterii avizelor şi acordurilor impuse prin certificatul de urbanism, documentaţii urbanistice, studii de impact, studii/expertize de amplasament, studii de trafic etc.).
Pentru lucrãrile de intervenţii la construcţii existente sau pentru continuarea lucrãrilor la obiective începute şi neterminate se includ cheltuielile efectuate pentru expertizarea tehnicã.
Pentru lucrãrile de creştere a performanţei energetice a clãdirilor ca urmare a modernizãrilor/reabilitãrilor se includ cheltuielile pentru efectuarea auditului energetic.
3.4. Organizarea procedurilor de achiziţie
Se includ cheltuielile aferente organizãrii şi derulãrii procedurilor de achiziţii publice, precum: cheltuielile aferente întocmirii documentaţiei de atribuire şi multiplicãrii acesteia (exclusiv cele cumpãrate de ofertanţi); cheltuielile cu onorariile, transportul, cazarea şi diurna membrilor desemnaţi în comisiile de evaluare; anunţurile de intenţie, de participare şi de atribuire a contractelor, corespondenţã prin poştã, fax, poştã electronicã etc., în legãturã cu procedurile de achiziţie publicã.
3.5. Consultanţã
Se includ cheltuielile efectuate, dupã caz, pentru:
a) plata serviciilor de consultanţã la elaborarea studiilor de piaţã, de evaluare etc.;
b) plata serviciilor de consultanţã în domeniul managementului execuţiei investiţiei sau administrarea contractului de execuţie.
3.6. Asistenţã tehnicã
Se includ cheltuielile efectuate, dupã caz, pentru:
a) asistenţã tehnicã din partea proiectantului pe perioada de execuţie a lucrãrilor (în cazul în care aceasta nu intrã în tarifarea proiectului);
b) plata diriginţilor de şantier, desemnaţi de autoritatea contractantã, autorizaţi conform prevederilor legale pentru verificarea execuţiei lucrãrilor de construcţii şi instalaţii.

CAP. IV
Cheltuieli pentru investiţia de bazã

4.1. Construcţii şi instalaţii
Se cuprind cheltuielile aferente execuţiei tuturor obiectelor cuprinse în obiectivul de investiţie: clãdiri, construcţii speciale, instalaţii aferente construcţiilor, precum instalaţii electrice, sanitare, instalaţii interioare de alimentare cu gaze naturale, instalaţii de încãlzire, ventilare, climatizare, PSI, telecomunicaţii şi alte tipuri de instalaţii impuse de destinaţia obiectivului.
Cheltuielile se desfãşoarã pe obiecte de construcţie, iar delimitarea obiectelor se face de cãtre proiectant.
Cheltuielile aferente fiecãrui obiect de construcţie sunt estimate prin devizul obiectului.
4.2. Montajul utilajelor tehnologice
Se cuprind cheltuielile aferente montajului utilajelor tehnologice şi al utilajelor incluse în instalaţiile funcţionale, inclusiv reţelele aferente necesare funcţionãrii acestora.
Cheltuielile se desfãşoarã pe obiectele investiţiei.
4.3. Utilaje, echipamente tehnologice şi funcţionale cu montaj
Se cuprind cheltuielile pentru achiziţionarea utilajelor şi echipamentelor tehnologice, precum şi a celor incluse în instalaţiile funcţionale.
Cheltuielile se desfãşoarã pe obiectele investiţiei.
4.4. Utilaje fãrã montaj şi echipamente de transport
Se includ cheltuielile pentru achiziţionarea utilajelor şi echipamentelor care nu necesitã montaj, precum şi a echipamentelor şi a echipamentelor de transport tehnologic.
Cheltuielile se desfãşoarã pe obiectele investiţiei.
4.5. Dotãri
Se cuprind cheltuielile pentru procurarea de bunuri care, conform legii, intrã în categoria mijloacelor fixe sau obiecte de inventar, precum: mobilier, dotãri P.S.I., dotãri de uz gospodãresc, dotãri privind protecţia muncii.
Cheltuielile se desfãşoarã pe obiectele investiţiei.
4.6. Active necorporale
Se cuprind cheltuielile cu achiziţionarea activelor necorporale: drepturi referitoare la brevete, licenţe, know-how sau cunoştinţe tehnice nebrevetate.
La "Total" şi "Total general" din devizul general se precizeazã partea de cheltuieli care reprezintã construcţii-montaj (C+M). Lucrãrile de construcţii-montaj sunt cele prevãzute la cap./subcap. 1.2, 1.3, 2, 4.1, 4.2 şi 5.1.1 din devizul general.

CAP. V
Alte cheltuieli

5.1. Organizare de şantier
Se cuprind cheltuielile estimate ca fiind necesare contractantului în vederea creãrii condiţiilor de desfãşurare a activitãţii de construcţii-montaj.
5.1.1. Lucrãri de construcţii şi instalaţii aferente organizãrii de şantier
Se cuprind cheltuielile aferente construirii provizorii sau amenajãrii la construcţii existente pentru cazare, hrãnire, vestiare pentru muncitori, grupuri sanitare, rampe de spãlare auto, depozite pentru materiale, fundaţii pentru macarale, reţele electrice de iluminat şi forţã, cãi de acces - auto şi cãi ferate -, branşamente/racorduri la utilitãţi, împrejmuiri, panouri de prezentare, pichete de incendiu şi altele asemenea. Se includ, de asemenea, cheltuielile de desfiinţare de şantier.
5.1.2. Cheltuieli conexe organizãrii de şantier
Se cuprind cheltuielile pentru: obţinerea autorizaţiei de construire/desfiinţare aferente lucrãrilor de organizare de şantier, taxe de amplasament, închirieri de semne de circulaţie, întreruperea temporarã a reţelelor de transport sau distribuţie de apã, canalizare, agent termic, energie electricã, gaze naturale, a circulaţiei rutiere, feroviare, navale sau aeriene, contractele de asistenţã cu poliţia rutierã, contract temporar cu furnizorul de energie electricã, cu unitãţi de salubrizare, taxe de depozit ecologic, taxe locale; chirii pentru ocuparea temporarã a domeniului public, costul energiei electrice şi al apei consumate în incinta organizãrii de şantier pe durata de execuţie a lucrãrilor, costul transportului muncitorilor nelocalnici şi/sau cazarea acestora, paza şantierului, asigurarea pompierului autorizat etc.
5.2. Comisioane, cote, taxe, costul creditului
Se cuprind, dupã caz: comisionul bãncii finanţatoare, cota aferentã Inspectoratului de Stat în Construcţii pentru controlul calitãţii lucrãrilor de construcţii, cota pentru controlul statului în amenajarea teritoriului, urbanism şi pentru autorizarea lucrãrilor de construcţii, cota aferentã Casei Sociale a Constructorilor, valoarea primelor de asigurare, taxe pentru acorduri, avize şi autorizaţia de construire/desfiinţare, precum şi alte cheltuieli de aceeaşi naturã din sarcina autoritãţii contractante, stabilite în condiţiile legii. În costul creditului se cuprind comisioanele şi dobânzile aferente creditului pe durata execuţiei obiectivului.
5.3. Cheltuieli diverse şi neprevãzute
a) Estimarea acestora se face procentual din valoarea cheltuielilor prevãzute la cap./subcap. 1.2, 1.3, 2, 3 şi 4 ale devizului general, în funcţie de natura şi complexitatea lucrãrilor.
b) În cazul obiectivelor de investiţii noi, precum şi al intervenţiilor la construcţii şi instalaţii existente, mai puţin consolidãrile, se aplicã un procent de pânã la 10%.
c) În cazul lucrãrilor de intervenţie de natura consolidãrilor la construcţii existente şi instalaţiile aferente, precum şi în cazul lucrãrilor pentru prevenirea sau înlãturarea efectelor produse de acţiuni accidentale şi/sau calamitãţi naturale, se aplicã un procent de pânã la 20%, în funcţie de natura şi complexitatea lucrãrilor.
d) Din procentul stabilit se acoperã, dupã caz, cheltuielile rezultate în urma modificãrilor de soluţii tehnice, cantitãţi suplimentare de lucrãri, utilaje sau dotãri ce se impun pe parcursul derulãrii investiţiei, precum şi cheltuielile de conservare pe parcursul întreruperii execuţiei din cauze independente de autoritatea contractantã.

CAP. VI
Cheltuieli pentru probe tehnologice, teste şi predare la beneficiar

6.1. Pregãtirea personalului de exploatare
Se cuprind cheltuielile necesare instruirii/şcolarizãrii personalului în vederea utilizãrii corecte şi eficiente a utilajelor şi tehnologiilor.
6.2. Probe tehnologice şi teste
Se cuprind cheltuielile aferente execuţiei probelor/ încercãrilor, prevãzute în proiect, rodajelor, expertizelor la recepţie, omologãrilor şi altele.
În situaţia în care se obţin venituri ca urmare a probelor tehnologice, în devizul general se înscrie valoarea rezultatã prin diferenţa dintre cheltuielile realizate pentru efectuarea probelor şi veniturile realizate din acestea.


ANEXA 6
la regulament





(Clasificarea documentului se face dupã completare.)


STRUCTURA DEVIZULUI GENERAL
pentru obiective de investiţii şi lucrãri de intervenţie

APROB
Ministrul apãrãrii naţionale sau, dupã caz,
şeful Direcţiei domenii şi infrastructuri,
...........................................
DE ACORD, ROG A APROBA
Şeful Statului major al categoriei de forţe a armatei/
Comandantul Comandamentului de armã/similar
(Beneficiarul de investiţie),
.......................................................


DEVIZUL GENERAL
privind cheltuielile necesare realizãrii .........*)


*) Se înscriu codul şi denumirea în clar ale proiectului/obiectivului de investiţie.


În mii lei/mii euro la cursul ............ lei/euro din data de .....................



┌────┬──────────────────────────────────────────────┬────────────────┬────────────────┬────────────────┐
│ │ │ Valoarea │ TVA │ Valoarea │
│Nr. │ Denumirea capitolelor şi subcapitolelor │ fãrã TVA │ │ cu TVA │
│crt.│ de cheltuieli ├───────┬────────┼───────┬────────┼───────┬────────┤
│ │ │mii lei│mii euro│mii lei│mii euro│mii lei│mii euro│
├────┼──────────────────────────────────────────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │
├────┴──────────────────────────────────────────────┴───────┴────────┴───────┴────────┴───────┴────────┤
│ CAPITOLUL 1 │
│ Cheltuieli pentru obţinerea şi amenajarea terenului │
├────┬──────────────────────────────────────────────┬───────┬────────┬───────┬────────┬───────┬────────┤
│1.1.│Obţinerea terenului │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┤
│1.2.│Amenajarea terenului │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┤
│1.3.│Amenajãri pentru protecţia mediului şi │ │ │ │ │ │ │
│ │aducerea la starea iniţialã │ │ │ │ │ │ │
├────┴──────────────────────────────────────────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┤
│Total capitol 1: │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────┴───────┴────────┴───────┴────────┴───────┴────────┤
│ CAPITOLUL 2 │
│ Cheltuieli pentru asigurarea utilitãţilor necesare obiectivului │
├───────────────────────────────────────────────────┬───────┬────────┬───────┬────────┬───────┬────────┤
│Total capitol 2: │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────┴───────┴────────┴───────┴────────┴───────┴────────┤
│ CAPITOLUL 3 │
│ Cheltuieli pentru proiectare şi asistenţã tehnicã │
├────┬──────────────────────────────────────────────┬───────┬────────┬───────┬────────┬───────┬────────┤
│3.1.│Studii de teren │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┤
│3.2.│Taxe pentru obţinerea de avize, acorduri şi │ │ │ │ │ │ │
│ │autorizaţii │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┤
│3.3.│Proiectare şi inginerie │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┤
│3.4.│Organizarea procedurilor de achiziţie │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┤
│3.5.│Consultanţã │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┤
│3.6.│Asistenţã tehnicã │ │ │ │ │ │ │
├────┴──────────────────────────────────────────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┤
│Total capitol 3: │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────┴───────┴────────┴───────┴────────┴───────┴────────┤
│ CAPITOLUL 4 │
│ Cheltuieli pentru investiţia de bazã │
├────┬──────────────────────────────────────────────┬───────┬────────┬───────┬────────┬───────┬────────┤
│4.1.│Construcţii şi instalaţii │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┤
│4.2.│Montaj utilaj tehnologic │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┤
│4.3.│Utilaje, echipamente tehnologice şi │ │ │ │ │ │ │
│ │funcţionale cu montaj │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┤
│4.4.│Utilaje fãrã montaj şi echipamente de transport │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┤
│4.5.│Dotãri │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┤
│4.6.│Active necorporale │ │ │ │ │ │ │
├────┴──────────────────────────────────────────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┤
│ Total capitol 4: │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────┴───────┴────────┴───────┴────────┴───────┴────────┤
│ CAPITOLUL 5 │
│ Alte cheltuieli │
├────┬──────────────────────────────────────────────┬───────┬────────┬───────┬────────┬───────┬────────┤
│5.1.│Organizare de şantier │ │ │ │ │ │ │
│ │5.1.1. Lucrãri de construcţii │ │ │ │ │ │ │
│ │5.1.2. Cheltuieli conexe organizãrii │ │ │ │ │ │ │
│ │şantierului │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┤
│5.2.│Comisioane, cote, taxe, costul creditului │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┤
│5.3.│Cheltuieli diverse şi neprevãzute │ │ │ │ │ │ │
├────┴──────────────────────────────────────────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┤
│Total capitol 5: │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────┴───────┴────────┴───────┴────────┴───────┴────────┤
│ CAPITOLUL 6 │
│ Cheltuieli pentru probe tehnologice şi teste şi predare la beneficiar │
├────┬──────────────────────────────────────────────┬───────┬────────┬───────┬────────┬───────┬────────┤
│6.1.│Pregãtirea personalului de exploatare │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┤
│6.2.│Probe tehnologice şi teste │ │ │ │ │ │ │
├────┴──────────────────────────────────────────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┤
│Total capitol 6: │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┤
│TOTAL GENERAL: │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┤
│Din care C+M │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┤
│Se scad cheltuielile pentru ..................**) │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┤
│Din care C+M │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┤
│TOTAL GENERAL RĂMAS DE FINANŢAT: │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┤
│Din care C+M │ │ │ │ │ │ │
└───────────────────────────────────────────────────┴───────┴────────┴───────┴────────┴───────┴────────┘


**) Proiectarea documentaţiei în faza de studiu de fezabilitate şi/sau alte cheltuieli deja efectuate, dupã caz.


Întocmit
................................................
(Se înscriu numele operatorului economic,
numele şi prenumele conducãtorului organizaţiei,
se semneazã şi se ştampileazã.)



ANEXA 7
la regulament





(Clasificarea documentului se face dupã completare.)


STRUCTURA DEVIZULUI OBIECTULUI

DEVIZUL
obiectului .........................*)


*) Se înscriu codul şi denumirea obiectului.

În mii lei/mii euro la cursul ............ lei/euro din data de ...................


┌────┬──────────────────────────────────────────────┬────────────────┬────────────────┬────────────────┐
│ │ │ Valoarea │ TVA │ Valoarea │
│Nr. │ Categoriile de lucrãri │ fãrã TVA │ │ cu TVA │
│crt.│ ├───────┬────────┼───────┬────────┼───────┬────────┤
│ │ │mii lei│mii euro│mii lei│mii euro│mii lei│mii euro│
├────┴──────────────────────────────────────────────┴───────┴────────┴───────┴────────┴───────┴────────┤
│ I - LUCRĂRI DE CONSTRUCŢII │
├────┬──────────────────────────────────────────────┬───────┬────────┬───────┬────────┬───────┬────────┤
│ 1. │Terasamente │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┤
│ 2. │Construcţii │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┤
│ 3. │Izolaţii │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┤
│ 4. │Instalaţii electrice │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┤
│ 5. │Instalaţii sanitare │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┤
│ 6. │Instalaţii de încãlzire │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┤
│ 7. │Instalaţii de ventilare │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┤
│ 8. │Instalaţii de alimentare cu gaze naturale │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┤
│ 9. │Instalaţii de telecomunicaţii │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┤
│10. │Instalaţii şi cablãri structurate de curenţi │ │ │ │ │ │ │
│ │slabi pentru radio-tv, intranet şi pentru │ │ │ │ │ │ │
│ │managementul clãdirii │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┤
│... │.................. │ │ │ │ │ │ │
├────┴──────────────────────────────────────────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┤
│TOTAL I: │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────┴───────┴────────┴───────┴────────┴───────┴────────┤
│ II - LUCRĂRI DE MONTAJ │
├────┬──────────────────────────────────────────────┬───────┬────────┬───────┬────────┬───────┬────────┤
│... │Montaj de utilaje şi echipamente tehnologice │ │ │ │ │ │ │
├────┴──────────────────────────────────────────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┤
│TOTAL II: │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────────────────────────┴───────┴────────┴───────┴────────┴───────┴────────┤
│ III - PROCURARE DE UTILAJE, ECHIPAMENTE ŞI DOTĂRI │
├────┬──────────────────────────────────────────────┬───────┬────────┬───────┬────────┬───────┬────────┤
│... │Utilaje şi echipamente tehnologice │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┤
│... │Utilaje şi echipamente de transport │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┤
│... │Dotãri │ │ │ │ │ │ │
├────┴──────────────────────────────────────────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┤
│TOTAL III: │ │ │ │ │ │ │
│TOTAL OBIECT (TOTAL I + TOTAL II + TOTAL III): │ │ │ │ │ │ │
└───────────────────────────────────────────────────┴───────┴────────┴───────┴────────┴───────┴────────┘


Întocmit
..........................................
(Se înscriu numele operatorului economic,
numele şi prenumele conducãtorului organizaţiei,
se semneazã şi se ştampileazã)



ANEXA 8
la regulament

(Clasificarea documentului se face dupã completare.)

CONŢINUTUL-CADRU AL PROIECTULUI TEHNIC

PROIECTUL TEHNIC
pentru realizarea lucrãrilor aferente obiectivului/proiectului
de investiţie imobiliarã
..............................................................
..............................................................
Cod proiect ..................................

Ordonatorul principal/Titularul investiţiei .......(denumirea în clar a unitãţii)....., cu sediul în judeţul ................, localitatea ........................, str. .......................... nr. ......, telefon/fax ................................, e-mail ...................

Beneficiarul de investiţie (statul major al categoriei de forţe a armatei/comandamentul de armã sau similar).........(denumirea în clar a unitãţii)....., cu sediul în judeţul ...................., localitatea ....................., str. .......................... nr. ........., telefon/fax ..................., e-mail .............................

Unitatea militarã utilizatoare iniţiatoare ..........(denumirea în clar a unitãţii)...., cu sediul în judeţul .................., localitatea ........................, str. ........................ nr. ......, telefon/fax ................................, e-mail ..................

Administratorul proprietãţii imobiliare: Centrul de domenii şi infrastructuri nr. ....................., cu sediul în judeţul .............................., localitatea ..........................., str. ..................................nr. ........., telefon ................, fax ............, e-mail .....................

Elaboratorul documentaţiei .................................., cu sediul în judeţul ................................, localitatea ......................, str. ..................... nr. ......, telefon ................. fax .............., e-mail .................

Managerul/Directorul programului de investiţie imobiliarã ................................... din Direcţia domenii şi infrastructuri, cu sediul în judeţul ........................, localitatea .................., str. ....................nr. .........., telefon/fax ..................................., e-mail .................

Implementarea proiectului de investiţie se asigurã de cãtre Direcţia domenii şi infrastructuri prin Centrul dedomenii şi infrastructuri nr. ..............., cu sediul în judeţul ....................., localitatea ................,str. .................... nr. .........., telefon/fax ..............., e-mail .....................


A. PĂRŢILE SCRISE

1. Descrierea lucrãrilor
1.1. Descrierea lucrãrilor de bazã
Descrierea lucrãrilor de bazã se elaboreazã de cãtre proiectant şi cuprinde referiri asupra urmãtoarelor elemente:
1.1.1. amplasamentul;
1.1.2. topografia;
1.1.3. clima şi fenomenele naturale specifice zonei;
1.1.4. geologia, hidrologia, seismicitatea;
1.1.5. prezentarea, pe specialitãţi, a soluţiilor tehnice adoptate, corespunzãtoare clasei de importanţã, tipului construcţiei, categoriei şi duratei normale de folosinţã a fiecãrui obiect;
1.1.6. prezentarea documentaţiei în volume, pe obiecte, pãrţi de obiecte, specialitãţi, categorii de lucrãri şi capitole de lucrãri/stadii fizice;
1.1.7. memoriile tehnice, pe obiecte, cu descrierea lucrãrilor pe specialitãţi/categorii de lucrãri, inclusiv pentru cãile de acces/comunicaţii, utilitãţile necesare sau devierea şi protejarea reţelelor de utilitãţi afectate;
1.1.8. trasarea lucrãrilor;
1.1.9. mãsurarea lucrãrilor;
1.1.10. condiţiile de calitate, toleranţele admisibile şi laboratoarele/testele/probele/încercãrile care cad în sarcina antreprenorului/furnizorului de lucrãri;
1.1.11. programul general de execuţie a lucrãrilor;
(se prezintã: graficul general de execuţie a lucrãrilor, cu mãsurile specifice de lucru în anotimpurile cu temperaturi extreme, programul de urmãrire pe şantier a calitãţii lucrãrilor, programul de recepţie şi altele necesare coordonãrii şi desfãşurãrii tuturor activitãţilor specifice)
1.1.12. avizele, acordurile şi autorizaţiile necesare, obţinute şi de obţinut pentru realizarea/executarea lucrãrilor de bazã.
1.2. Descrierea lucrãrilor de organizare a şantierului
Documentaţia lucrãrilor de organizare a şantierului se elaboreazã de cãtre proiectant şi cuprinde referiri asupra urmãtoarelor elemente:
1.2.1. descrierea organizãrii şantierului, demolãri, devieri de reţele etc.;
1.2.2. cãile de acces provizorii;
1.2.3. sursele şi traseele de utilitãţi definitive şi pentru organizarea de şantier;
1.2.4. cãile de acces, cãile de comunicaţii etc. definitive şi pentru organizarea de şantier;
1.2.5. magaziile/zonele de depozitare temporarã/prelucrare a materialelor, precum şi pentru prefabricarea confecţiilor;
1.2.6. protejarea lucrãrilor executate şi a materialelor din şantier;
1.2.7. curãţenia în şantier;
1.2.8. serviciile sanitare;
1.2.9. serviciile de locuire/cazare temporarã;
1.2.10. avizele, acordurile şi autorizaţiile necesare, obţinute şi de obţinut pentru realizarea/executarea lucrãrilor de organizare a şantierului.

2. Caietele de sarcini
2.1. Condiţii ce trebuie îndeplinite
Caietele de sarcini sunt generale, care se referã la lucrãri curente şi acoperã majoritatea categoriilor de lucrãri, putând fi sistematizate pe categorii şi capitole de lucrãri şi speciale, care se referã la lucrãri specifice şi care sunt elaborate independent pentru fiecare lucrare.
2.2. Întocmirea caietelor de sarcini
Caietele de sarcini se întocmesc separat, astfel:
a) caiete de sarcini pentru execuţia lucrãrilor;
b) caiete de sarcini pentru furnizori de materiale, utilaje, echipamente şi confecţii diverse;
c) caiete de sarcini pentru recepţii, teste, probe, verificãri şi puneri în funcţiune;
d) caiete de sarcini pentru urmãrirea comportãrii în timp a construcţiilor, mentenanţa acestora pe durata de viaţã şi conţinutul cãrţii tehnice a construcţiei.
2.3. Conţinutul caietelor de sarcini
Caietul de sarcini, pentru fiecare categorie de lucrãri, trebuie sã cuprindã:
2.3.1. descrierea scrisã a lucrãrilor;
2.3.2. breviarele de calcul pentru dimensionarea fiecãrui element de construcţii şi de instalaţii;
2.3.3. nominalizarea planşelor care guverneazã lucrarea;
2.3.4. nivelul de performanţã al lucrãrilor, descrierea soluţiilor tehnice şi tehnologice folosite, care sã asigure exigenţele de performanţã calitative ale fiecãrei construcţii pe durata normalã de utilizare a acesteia, testele, inclusiv cele tehnologice, încercãrile, nivelurile de toleranţe şi altele de aceeaşi naturã, care sã garanteze îndeplinirea exigenţelor de calitate şi de performanţã solicitate;
2.3.5. proprietãţile fizice, chimice, de aspect, caracteristicile, calitatea, toleranţele, probele, testele şi altele, pentru materialele componente ale lucrãrii, cu indicarea standardelor şi normativelor tehnice, precum şi a metodelor de verificare;
2.3.6. lucrãrile care se executã şi modul de realizare;
2.3.7. dimensiunea, forma, aspectul şi descrierea execuţiei lucrãrilor;
2.3.8. ordinea de execuţie şi de montaj;
2.3.9. calitatea, probele, testele şi verificãrile lucrãrilor şi ordinea acestora;
2.3.10. standardele, normativele şi alte prescripţii, care trebuie respectate la materiale, utilaje, confecţii, execuţie, montaj, probe, teste, verificãri;
2.3.11. condiţiile de mãsurare, aspectul, culorile, toleranţele, recepţia şi altele, pentru fiecare capitol/stadiu fizic/element ce este înscris/descris/definit în listele de lucrãri;
2.3.12. aspectul final al construcţiilor/instalaţiilor/amenajãrilor;
2.3.13. responsabilitãţile pentru calitãţile materialelor şi ale lucrãrilor şi responsabilitãţile pentru teste, verificãri, probe;
2.3.14. instrucţiunile şi normele de utilizare şi operare/funcţionare a construcţiilor, instalaţiilor, utilajelor cu montaj, echipamentelor şi dotãrilor;
2.3.15. mãsurile şi acţiunile pentru utilizarea fiecãrei construcţii dupã expirarea duratei normale de funcţionare proiectate, de demontare, demolare, inclusiv reintegrarea în mediul natural a deşeurilor (postutilizarea).

3. Listele lucrãrilor
3.1. Listele lucrãrilor vor cuprinde toate elementele necesare estimãrii valorice şi a duratei de execuţie a investiţiei, cu exprimarea pe fiecare obiect/parte de obiect a categoriilor de lucrãri, capitolelor/stadiilor fizice, a elementelor/etapelor definitorii şi a preţului, conform modelului de mai jos:
OBIECTIVUL 05-4-5678
OBIECTUL Bloc administrativ - tronson C

LISTA LUCRĂRILOR


┌─────┬────────────────────────────────────────────────┬──────────┬────────────┐
│ │ Categoriile de lucrãri │ Preţ │ │
│ COD │ şi │ (lei) │ Explicaţii │
│ │ capitolele de lucrãri/stadiile fizice │ │ │
├─────┼────────────────────────────────────────────────┼──────────┼────────────┤
│ C │CONSTRUCŢII, din care: │ │ │
├─────┼────────────────────────────────────────────────┼──────────┼────────────┤
│ 1 │Infrastructurã beton armat │ │ │
├─────┼────────────────────────────────────────────────┼──────────┼────────────┤
│ 3 │Suprastructurã beton armat │ │ │
├─────┼────────────────────────────────────────────────┼──────────┼────────────┤
│ 4 │Închidere exterioarã din zidãrie │ │ │
├─────┼────────────────────────────────────────────────┼──────────┼────────────┤
│ 5 │Acoperiş terasã │ │ │
├─────┼────────────────────────────────────────────────┼──────────┼────────────┤
│.....│.................................. │ │ │
├─────┼────────────────────────────────────────────────┼──────────┼────────────┤
│ 10 │Compartimentare interioarã zidãrie │ │ │
├─────┼────────────────────────────────────────────────┼──────────┼────────────┤
│ 11 │Compartimentare interioarã gips-carton │ │ │
├─────┼────────────────────────────────────────────────┼──────────┼────────────┤
│ 12 │Finisare interioarã │ │ │
├─────┼────────────────────────────────────────────────┼──────────┼────────────┤
│.....│.................................. │ │ │
├─────┼────────────────────────────────────────────────┼──────────┼────────────┤
│ 19 │Finisare exterioarã │ │ │
├─────┼────────────────────────────────────────────────┼──────────┼────────────┤
│ E │INSTALAŢII ELECTRICE, din care: │ │ │
├─────┼────────────────────────────────────────────────┼──────────┼────────────┤
│ 1 │Cablare circuit electric de joasã tensiune │ │ │
├─────┼────────────────────────────────────────────────┼──────────┼────────────┤
│ 2 │Cablare circuit electric cu curenţi slabi │ │ │
├─────┼────────────────────────────────────────────────┼──────────┼────────────┤
│ 3 │Echipare cu aparataj electric şi corpuri il. │ │ │
├─────┼────────────────────────────────────────────────┼──────────┼────────────┤
│ 4 │Tablouri electrice │ │ │
├─────┼────────────────────────────────────────────────┼──────────┼────────────┤
│ I │INSTALAŢII ÎNCĂLZIRE, din care: │ │ │
├─────┼────────────────────────────────────────────────┼──────────┼────────────┤
│ 1 │Montare de utilaj şi echipament tehnologic │ │ │
├─────┼────────────────────────────────────────────────┼──────────┼────────────┤
│ 2 │Instalaţie de încãlzire │ │ │
├─────┼────────────────────────────────────────────────┼──────────┼────────────┤
│.....│............................. │ │ │
├─────┼────────────────────────────────────────────────┼──────────┼────────────┤
│ 7 │Probe │ │ │
├─────┼────────────────────────────────────────────────┼──────────┼────────────┤
│ 8 │Izolare de ţevi, utilaje şi aparate │ │ │
├─────┼────────────────────────────────────────────────┼──────────┼────────────┤
│ S │INSTALAŢII SANITARE, din care: │ │ │
├─────┼────────────────────────────────────────────────┼──────────┼────────────┤
│ 1 │Montare de utilaj şi echipament tehnologic │ │ │
├─────┼────────────────────────────────────────────────┼──────────┼────────────┤
│ 2 │Instalaţie de apã │ │ │
├─────┼────────────────────────────────────────────────┼──────────┼────────────┤
│ 3 │Instalaţie de canalizare │ │ │
├─────┼────────────────────────────────────────────────┼──────────┼────────────┤
│ 4 │Probe │ │ │
├─────┼────────────────────────────────────────────────┼──────────┼────────────┤
│ 5 │Izolare de ţevi, utilaje şi aparate │ │ │
├─────┼────────────────────────────────────────────────┼──────────┼────────────┤
│ V │INSTALAŢII VENTILARE, din care: │ │ │
├─────┼────────────────────────────────────────────────┼──────────┼────────────┤
│ 1 │Aparate şi agregate ventilare-climatizare │ │ │
├─────┼────────────────────────────────────────────────┼──────────┼────────────┤
│ 2 │Instalaţie de ventilare-climatizare │ │ │
├─────┼────────────────────────────────────────────────┼──────────┼────────────┤
│ 3 │Probe şi reglãri │ │ │
├─────┼────────────────────────────────────────────────┼──────────┼────────────┤
│ 4 │Izolaţii │ │ │
└─────┼────────────────────────────────────────────────┴──────────┼────────────┘
│ TOTAL COST ESTIMAT AL LUCRĂRILOR PE OBIECT: │
└───────────────────────────────────────────────────────────┘



NOTĂ:
Lucrãrile pot fi departajate/definite pe corpuri/tronsoane şi/sau niveluri, în funcţie de mãrimea şi modul de dezvoltare, pe orizontalã sau verticalã, a obiectelor.

3.2. Listele de utilaje, echipamente tehnologice şi dotãri, pe fiecare obiect şi categorie de lucrãri, însoţite de specificaţiile/fişele tehnice.

4. Devizul general şi devizele obiectelor
4.1. Devizul general al obiectivului/proiectului de investiţie
4.2. Devizele obiectelor

5. Graficele de eşalonare
5.1. Graficul de eşalonare a investiţiei
Subcapitolul cuprinde graficul de eşalonare a investiţiei, aprobat la faza SF, actualizat cu toate informaţiile existente la data elaborãrii proiectului tehnic.
5.2. Graficul fizic şi valoric de eşalonare a construirii
Graficul fizic şi valoric de eşalonare a construirii cuprinde lucrãrile ce trebuie realizate în ordinea tehnologicã, normalã, de execuţie şi se elaboreazã conform machetei de mai jos, cu eşalonare pe fiecare an calendaristic, defalcat pe trimestre şi luni, pânã la recepţia la terminarea lucrãrilor.
OBIECTIVUL 05-4-5678
OBIECTUL Bloc administrativ - tronson C

GRAFICUL FIZIC ŞI VALORIC DE EŞALONARE A CONSTRUIRII




┌────┬─────────────────────────────────────────────┬──────────┬──────────────────────────────────────────────────────────┐
│COD/│ │ │ Anul 2008 │
├────┤ Categorii de lucrãri │ Valoarea ├──────────────┬─────────────┬──────────────┬──────────────┤
│Nr. │ Capitole de lucrãri/Stadii fizice │(mii lei),│ Trimestrul I │Trimestrul II│Trimestrul III│Trimestrul IV │
│crt.│ │ din care ├────┬────┬────┼────┬───┬────┼────┬────┬────┼────┬────┬────┤
│ │ │ │Ian.│Feb.│Mar.│Apr.│Mai│Iun.│Iul.│Aug.│Sep.│Oct.│Nov.│Dec.│
├────┼─────────────────────────────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼───┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ C │CONSTRUCŢII, din care: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼───┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ 1.│Infrastructurã beton armat │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼───┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ 3.│Suprastructurã beton armat │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼───┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ 4.│Închidere exterioarã din zidãrie │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼───┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ 5.│Acoperiş terasã │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼───┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│....│.................................. │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼───┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ 10.│Compartimentare interioarã zidãrie │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼───┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ 11.│Compartimentare interioarã gips-carton │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼───┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ 12.│Finisare interioarã │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼───┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│....│.................................. │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼───┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ 19.│Faţade │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼───┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ E │INSTALAŢII ELECTRICE, din care: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼───┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ 1.│Cablare circuit electric de joasã tensiune │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼───┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ 2.│Cablare circuit electric cu curenţi slabi │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼───┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ 3.│Echipare cu aparataj electric şi corpuri il. │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼───┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ 4.│Tablouri electrice │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼───┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ I │INSTALAŢII ÎNCĂLZIRE, din care: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼───┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ 1.│Montare de utilaj şi echipament tehnologic │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼───┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ 2.│Instalaţie de încãlzire │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼───┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│....│............................. │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼───┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ 7.│Probe │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼───┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ 8.│Izolare de ţevi, utilaje şi aparate │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼───┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ S │INSTALAŢII SANITARE, din care: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼───┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ 1.│Montare de utilaj şi echipament tehnologic │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼───┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ 2.│Instalaţie de apã │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼───┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ 3.│Instalaţie de canalizare │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼───┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ 4.│Probe │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼───┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ 5.│Izolare de ţevi, utilaje şi aparate │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼───┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ V │INSTALAŢII VENTILARE, din care: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼───┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ 1.│Aparate şi agregate ventilare-climatizare │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼───┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ 2.│Instalaţie de ventilare-climatizare │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼───┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ 3.│Probe şi reglãri │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼───┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ 4.│Izolaţii │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┴─────────────────────────────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼───┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ TOTAL PE LUNI: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼───┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ TOTAL PE TRIMESTRE: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼───┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ TOTAL PE ANI: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└──────────────────────────────────────────────────┴──────────┴────┴────┴────┴────┴───┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┘



6. Urmãrirea comportãrii în timp a construcţiilor
7. Postutilizarea construcţiilor
8. Demolarea construcţiilor


Întocmit
...............................................
(Se înscriu numele operatorului economic,
numele şi prenumele conducãtorului organizaţiei,
se semneazã şi se ştampileazã.)


B. PĂRŢILE DESENATE
Pãrţile desenate sunt documentele principale ale proiectului tehnic, pe baza cãrora se elaboreazã pãrţile scrise ale proiectului şi care, de regulã, se compun din:
1. Planurile generale
Planurile generale se organizeazã într-o mapã/volum separat, independent, cu urmãtorul conţinut:
1.1. planurile de încadrare în zonã;
1.2. planurile de amplasare a reperelor de nivelment şi planimetrice;
1.3. planurile topografice şi cadastrale;
1.4. planurile de amplasare a forajelor, profilurilor geotehnice, inclusiv cu înscrierea pe acestea a condiţiilor şi a recomandãrilor privind lucrãrile de pãmânt şi de fundare;
1.5. planurile principale de amplasare a obiectelor, inclusiv cote de nivel, distanţe de amplasare, orientãri, coordonate, axe, repere de nivelment şi planimetrice, cotele ▒0,00, cotele trotuarelor, cotele şi distanţele principale de amplasare a drumurilor, trotuarelor, aleilor pietonale, platformelor etc., precum şi codificarea/numerotarea fiecãrui obiect;
1.6. planurile principale privind sistematizarea pe verticalã a terenului, inclusiv înscrierea pe acestea a volumelor de terasamente, sãpãturi-umpluturi, depozite de pãmânt, volumul pãmântului transportat din excedent şi deficit, lucrãrile privind stratul vegetal, completãri, precum şi precizãri privind utilajele şi echipamentele de lucru şi alte date şi elemente tehnice şi tehnologice;
1.7. Planurile principale privind construcţiile subterane - amplasarea lor, secţiuni, profiluri longitudinale, dimensiuni, cote de nivel, cofraj şi armare, ariile şi marca secţiunilor din oţel, marca betoanelor, protecţii şi izolaţii, protecţii împotriva agresivitãţii solului, a coroziunii etc.
1.8. Planurile de amplasare a reperelor fixe şi mobile de tasare.

2. Planşele principale ale obiectelor
Planurile principale ale obiectelor se organizeazã separat pentru fiecare obiect, în unul sau mai multe volume pe specialitãţi, dupã caz, cu urmãtorul conţinut:
2.1. Arhitectura
Subcapitolul cuprinde planşe principale privind alcãtuirea şi edificarea arhitecturalã completã a fiecãrui obiect, inclusiv cote, dimensiuni, toleranţe, arii, distanţe, funcţiuni, dintre care:
2.1.1. planul individual de amplasare;
2.1.2. planurile de arhitecturã ale nivelurilor subterane şi supraterane, ale teraselor, acoperişurilor etc., inclusiv cote, dimensiuni, suprafeţe, funcţiuni tehnologice, cu precizãri privind materialele, confecţiile etc.;
2.1.3. secţiuni, faţade, detalii importante, cotate şi altele;
2.1.4. tablouri de prefabricate din beton, confecţii din lemn, metal, plastic şi altele;
2.1.5. tablouri de tâmplãrii;
2.1.6. tablouri de finisaje interioare, cu precizãri privind calitatea acestora;
2.1.7. tablouri de finisaje exterioare, cu precizãri privind calitatea acestora.
2.2. Structura
Subcapitolul cuprinde planşe principale privind alcãtuirea şi edificarea structurii de rezistenţã completã a fiecãrui obiect, inclusiv cote, dimensiuni, toleranţe, arii, distanţe, dintre care:
2.2.1. planurile infrastructurii şi secţiunile caracteristice cotate ale elementelor;
2.2.2. planurile suprastructurii şi secţiunile caracteristice cotate ale elementelor;
2.2.3. descrierea soluţiilor constructive, a ordinii tehnologice de execuţie şi montaj;
2.2.4. recomandãri privind transportul, manipularea, depozitarea şi montajul, care se vor înscrie pe planşele principale.
2.3. Instalaţiile
Subcapitolul cuprinde planşe principale privind alcãtuirea şi edificarea instalaţiilor fiecãrui obiect, inclusiv cote, dimensiuni, toleranţe, arii, distanţe, dintre care:
2.3.1. planurile principale de amplasare a utilajelor;
2.3.2. schemele principale ale instalaţiilor sanitare, hidraulice, pneumatice, electrice, de automatizare, comunicaţii, reţele de combustibil, apã, canalizare, iluminat etc.;
2.3.3. secţiunile, vederile, detaliile principale, toate cu cote, dimensiunile, calitãţile materialelor, verificãrile şi probele necesare, izolaţiile termice, acustice, protecţiile anticorozive şi parametrii principali ai instalaţiilor.
2.4. Dotãrile şi instalaţiile tehnologice
Subcapitolul cuprinde planşe principale de tehnologie şi montaj, secţiuni, vederi, detalii, inclusiv cote, dimensiuni, toleranţe, arii, distanţe, dintre care:
2.4.1. desenele de ansamblu;
2.4.2. schemele tehnologice ale fluxului tehnologic;
2.4.3. schemele cinematice, cu indicarea principalilor parametri;
2.4.4. schemele instalaţiilor tehnologice;
2.4.5. planurile de montaj, geometrii, dimensiuni de amplasare, prestaţii, sarcini etc., inclusiv schemele tehnologice de montaj;
2.4.6. diagramele, nomogramele, calculele inginereşti, tehnologice şi de montaj, inclusiv materialul grafic necesar punerii în funcţiune şi exploatãrii;
2.4.7. listele cu utilajele şi echipamentele din componenţa planurilor tehnologice, inclusiv parametrii, performanţele şi caracteristicile.
2.5. Dotãrile de mobilier, inventar gospodãresc, prevenirea şi stingerea incendiilor, protecţia muncii şi altele
Subcapitolul cuprinde planşe principale de amplasare şi montaj, secţiuni, vederi, detalii, inclusiv cote, dimensiuni, toleranţe, arii, distanţe, tablouri de dotãri, parametrii, performanţele şi caracteristicile acestora, precum şi altele asemenea, pentru piesele de mobilier, elementele de inventar gospodãresc, dotãrile PSI, dotãrile necesare pentru securitatea muncii etc.

-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016