Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   REGULAMENT din 14 noiembrie 2023  pentru aprobarea cheltuielilor necesare desfăşurării activităţilor Comisiei pentru examinarea investiţiilor străine directe prevăzute la art. 24 alin. (9) şi (10) din Legea concurenţei nr. 21/1996     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 REGULAMENT din 14 noiembrie 2023 pentru aprobarea cheltuielilor necesare desfăşurării activităţilor Comisiei pentru examinarea investiţiilor străine directe prevăzute la art. 24 alin. (9) şi (10) din Legea concurenţei nr. 21/1996

EMITENT: Consiliul Concurenţei
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 1036 din 15 noiembrie 2023
──────────
    Pus în aplicare de ORDINUL nr. 1.476 din 14 noiembrie 2023, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.036 din 15 noiembrie 2023.
──────────
    În temeiul art. 24 alin. (11) şi al art. 26 alin. (1) din Legea concurenţei nr. 21/1996, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,
    Consiliul Concurenţei adoptă prezentul regulament.
    ART. 1
    Cadrul de aplicare
    (1) Prezentul regulament stabileşte: modalitatea de acordare a indemnizaţiei de şedinţă membrilor, supleanţilor şi experţilor din cadrul Comisiei pentru examinarea investiţiilor străine directe, denumită în continuare CEISD, pentru activitatea depusă în cadrul acesteia, condiţiile pentru organizarea programelor de pregătire profesională, participarea la activităţi de cooperare cu alte organisme sau instituţii publice internaţionale şi organizarea de evenimente specifice, precum şi condiţiile pentru realizarea de analize, studii, consultanţă şi expertiză necesare desfăşurării activităţii CEISD.
    (2) Finanţarea activităţii CEISD se realizează de la bugetul de stat, prin bugetul alocat Consiliului Concurenţei, în limitele fondurilor alocate cu această destinaţie prin legile anuale ale bugetului de stat.

    ART. 2
    Acordarea indemnizaţiei de şedinţă membrilor şi supleanţilor CEISD
    (1) Indemnizaţia de şedinţă a membrilor şi supleanţilor CEISD se acordă pentru participarea la şedinţele acesteia şi pentru semnarea minutei rezultate în urma dezbaterilor, potrivit prevederilor art. 7 alin. (9) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 46/2022 privind măsurile de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2019/452 al Parlamentului European şi al Consiliului din 19 martie 2019 de stabilire a unui cadru pentru examinarea investiţiilor străine directe în Uniune, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii concurenţei nr. 21/1996, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 164/2023, denumită în continuare OUG nr. 46/2022, precum şi ale art. 9 din Regulamentul de organizare şi funcţionare a Comisiei pentru examinarea investiţiilor străine directe, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1.326/2022, denumit în continuare Regulament.
    (2) Plata indemnizaţiei de şedinţă pentru membrii şi supleanţii CEISD se realizează lunar, pe baza ordinelor individuale de acordare a indemnizaţiilor aprobate de către preşedintele Consiliului Concurenţei, emise în primele două zile lucrătoare ale fiecărei luni de structura de specialitate din cadrul Consiliului Concurenţei.
    (3) Actele administrative pentru plata indemnizaţiei de şedinţă se emit în baza notei întocmite de Secretariatul CEISD, aprobată de preşedintele CEISD şi transmisă în prima zi lucrătoare a fiecărei luni către Consiliul Concurenţei.
    (4) În situaţia în care un membru al CEISD se află în imposibilitatea de a participa la o şedinţă, acesta va fi înlocuit de supleantul nominalizat în condiţiile legii.
    (5) Participarea la şedinţele CEISD are în vedere prezenţa membrilor sau supleanţilor CEISD în sala unde au loc dezbaterile sau prin videoconferinţă, în condiţii care să asigure confidenţialitatea informaţiilor pe toată durata desfăşurării şedinţei. Minutele vor fi semnate integral fie olograf, fie electronic.

    ART. 3
    Acordarea indemnizaţiei de şedinţă experţilor CEISD
    (1) Indemnizaţia de şedinţă a experţilor CEISD la şedinţele pregătitoare se acordă pentru activitatea din cadrul fiecărei şedinţe CEISD, conform celor consemnate în procesul-verbal, încheiat în urma dezbaterilor, potrivit prevederilor art. 7 alin. (8) din OUG nr. 46/2022 şi ale art. 10 din Regulament, precum şi pentru raportul individual de activitate redactat, care va fi supus aprobării preşedintelui CEISD.
    (2) La şedinţele pregătitoare CEISD vor participa experţii din cadrul CEISD desemnaţi de către instituţia publică sau autoritatea publică din care fac parte să gestioneze cazurile aflate pe ordinea de zi a şedinţei CEISD.
    (3) Procesul-verbal va fi elaborat de Secretariatul CEISD.
    (4) Plata indemnizaţiei de şedinţă pentru experţii CEISD se realizează lunar, pe baza ordinelor individuale de acordare a indemnizaţiilor aprobate de către preşedintele Consiliului Concurenţei, emise în primele două zile lucrătoare ale fiecărei luni de structura de specialitate din cadrul Consiliului Concurenţei.
    (5) Actele administrative pentru plata indemnizaţiei de şedinţă se emit în baza notei întocmite de Secretariatul CEISD, aprobată de preşedintele CEISD şi transmisă în prima zi lucrătoare a fiecărei luni către Consiliul Concurenţei.
    (6) Participarea la şedinţele pregătitoare CEISD are în vedere prezenţa experţilor CEISD în sala unde au loc dezbaterile sau prin videoconferinţă în condiţii care să asigure confidenţialitatea informaţiilor pe toată durata desfăşurării şedinţei.

    ART. 4
    Cuantumul indemnizaţiilor
    (1) Pentru fiecare membru sau supleant al CEISD, indemnizaţia de şedinţă prevăzută la art. 2 alin. (1) se stabileşte astfel:
    a) în cuantum de 30% din indemnizaţia lunară corespunzătoare funcţiei de ministru, prevăzută la lit. B pct. 3 din anexa nr. IX la Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare, astfel cum prevede art. 24 alin. (9) din Legea concurenţei nr. 21/1996, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în cazul organizării unei singure şedinţe în luna respectivă;
    b) în cuantum de 20% din indemnizaţia lunară corespunzătoare funcţiei de ministru, prevăzută la lit. B pct. 3 din anexa nr. IX la Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, astfel cum prevede art. 24 alin. (9) din Legea concurenţei nr. 21/1996, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în cazul organizării a două şedinţe în luna respectivă.

    (2) Pentru fiecare expert al CEISD, indemnizaţia de şedinţă prevăzută la art. 3 alin. (1) se stabileşte astfel:
    a) în cuantum de 15% din indemnizaţia lunară corespunzătoare funcţiei de ministru, prevăzută la lit. B pct. 3 din anexa nr. IX la Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, astfel cum prevede art. 24 alin. (9) din Legea concurenţei nr. 21/1996, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în cazul organizării unei singure şedinţe în luna respectivă;
    b) în cuantum de 10% din indemnizaţia lunară corespunzătoare funcţiei de ministru, prevăzută la lit. B pct. 3 din anexa nr. IX la Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, astfel cum prevede art. 24 alin. (9) din Legea concurenţei nr. 21/1996, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în cazul organizării a două şedinţe în luna respectivă.

    (3) Plata se va efectua lunar pentru maximum două şedinţe conform prevederilor alin. (1) şi (2), în limitele fondurilor alocate cu această destinaţie.

    ART. 5
    Organizarea pregătirii profesionale
    (1) Membrii, supleanţii şi experţii din cadrul CEISD, precum şi persoanele care desfăşoară activităţi specifice Secretariatului CEISD pot beneficia de pregătire profesională potrivit art. 24 alin. (10) lit. a) din Legea concurenţei nr. 21/1996, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în limitele fondurilor alocate cu această destinaţie.
    (2) Secretariatul CEISD va întocmi o notă de oportunitate privind organizarea programelor de pregătire profesională, care va fi supusă aprobării CEISD şi va fi semnată de preşedintele CEISD.
    (3) Nota de oportunitate va sta la baza elaborării referatelor de necesitate de către Secretariatul CEISD în conformitate cu procedurile operaţionale specifice de la nivelul Consiliului Concurenţei.

    ART. 6
    Organizarea de conferinţe, congrese şi alte evenimente
    (1) Consiliul Concurenţei organizează congrese, conferinţe şi alte acţiuni profesionale derulate cu scopul sprijinirii activităţii desfăşurate de către CEISD, în limitele fondurilor alocate Consiliului Concurenţei cu această destinaţie.
    (2) Secretariatul CEISD va întocmi o notă de oportunitate privind organizarea de evenimente, care va fi supusă aprobării de CEISD şi semnată de către preşedintele CEISD.
    (3) Secretariatul CEISD elaborează referatele de necesitate în conformitate cu procedurile operaţionale specifice de la nivelul Consiliului Concurenţei.

    ART. 7
    Participarea la evenimente
    (1) Membrii CEISD, persoanele care desfăşoară activitate specifică Secretariatului CEISD şi membrii grupului de experţi prevăzut la art. 7 alin. (8) din OUG nr. 46/2022 pot participa la congrese naţionale şi internaţionale în domeniul de reglementare al Regulamentului (UE) 2019/452 al Parlamentului European şi al Consiliului din 19 martie 2019 de stabilire a unui cadru pentru examinarea investiţiilor străine directe în Uniune, la activităţi de cooperare cu statele membre, cu statele cu care există încheiate parteneriate strategice, cu Comisia Europeană sau cu alte organisme sau instituţii publice internaţionale, la proiecte şi programe de asistenţă tehnică, precum şi la proiecte de înfrăţire instituţională.
    (2) În vederea finanţării participării la evenimentele prevăzute la alin. (1), Secretariatul CEISD va elabora o notă de oportunitate, pe care o va supune aprobării preşedintelui CEISD şi care va fi transmisă ulterior Secretariatului CEISD, iar elaborarea referatelor de necesitate se va realiza în conformitate cu procedurile operaţionale specifice de la nivelul Consiliului Concurenţei, în limitele fondurilor alocate cu această destinaţie.
    (3) Participarea la evenimente internaţionale a membrilor, supleanţilor şi experţilor CEISD se realizează în conformitate cu prevederile art. 4 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 518/1995 privind unele drepturi şi obligaţii ale personalului român trimis în străinătate pentru îndeplinirea unor misiuni cu caracter temporar, cu modificările şi completările ulterioare.
    (4) Fiecare membru, supleant sau expert va elabora câte un raport de activitate, care va fi supus aprobării preşedintelui CEISD şi va fi transmis Secretariatului CEISD.
    (5) Secretariatul CEISD întocmeşte documentele premergătoare emiterii ordinului de deplasare pentru persoanele participante, precum şi ordinul de deplasare în conformitate cu procedurile operaţionale specifice de la nivelul Consiliului Concurenţei.
    (6) Decontarea cheltuielilor se va efectua în conformitate cu prevederile din Hotărârea Guvernului nr. 518/1995 privind unele drepturi şi obligaţii ale personalului român trimis în străinătate pentru îndeplinirea unor misiuni cu caracter temporar, cu modificările şi completările ulterioare.

    ART. 8
    Realizarea de analize, studii, consultanţă şi expertiză
    (1) În vederea finanţării realizării de analize, studii, consultanţă şi expertiză legate de activitatea CEISD, Secretariatul CEISD va elabora o notă de oportunitate, pe care o va supune aprobării CEISD.
    (2) Nota de oportunitate semnată de preşedintele CEISD va fi transmisă Secretariatului CEISD în vederea întocmirii referatelor de necesitate în conformitate cu procedurile operaţionale specifice de la nivelul Consiliului Concurenţei, în limitele fondurilor alocate Consiliului Concurenţei cu această destinaţie.

    ART. 9
    Dispoziţii finale
    Prezentul regulament este pus în aplicare prin ordin al preşedintelui Consiliului Concurenţei şi intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I.


    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016