Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   REGULAMENT din 13 septembrie 2007  privind modelul si insemnele uniformei, modul de acordare si portul acesteia de catre inspectorii Autoritatii Rutiere Romane - A.R.R.    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

REGULAMENT din 13 septembrie 2007 privind modelul si insemnele uniformei, modul de acordare si portul acesteia de catre inspectorii Autoritatii Rutiere Romane - A.R.R.

EMITENT: MINISTERUL TRANSPORTURILOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 652 din 25 septembrie 2007

CAP. I
Portul şi modul de acordare a uniformei de serviciu cu însemnele specifice şi a echipamentului de protecţie

ART. 1
(1) Au dreptul la uniformã de serviciu cu însemnele specifice şi la echipament de protecţie inspectorii şi inspectorii de trafic ai Autoritãţii Rutiere Române - A.R.R. care efectueazã inspecţia şi controlul asupra transporturilor rutiere şi a activitãţilor conexe acestora, denumiţi în continuare inspectori A.R.R.
(2) În timpul exercitãrii inspecţiei şi controlului asupra transporturilor rutiere şi a activitãţilor conexe acestora, inspectorii A.R.R. au obligaţia de a purta uniforma de serviciu cu însemnele specifice şi în mod suplimentar echipamentul de protecţie, în cazul efectuãrii acţiunilor de control în trafic.
(3) Uniforma de serviciu cu însemnele specifice poate fi purtatã şi pe drumul de la domiciliu la locul de muncã, în timpul deplasãrilor efectuate în interesul serviciului în diferite misiuni, la mitinguri, festivitãţi, precum şi pe durata frecventãrii unor cursuri de perfecţionare profesionalã.
(4) Sunt interzise scoaterea din ţarã a uniformei de serviciu cu însemnele specifice/echipamentului de protecţie, cu excepţia cazurilor în care existã o solicitare, aprobatã de conducerea Autoritãţii Rutiere Române - A.R.R., precum şi purtarea acesteia/acestuia în locuri şi în condiţii care ar putea prejudicia prestigiul instituţiei.
ART. 2
Uniforma de serviciu cu însemnele specifice şi echipamentul de protecţie se acordã gratuit inspectorilor A.R.R., costul acestora fiind suportat de cãtre Autoritatea Rutierã Românã - A.R.R.
ART. 3
(1) Autoritatea Rutierã Românã - A.R.R. are obligaţia sã ţinã evidenţa acordãrii uniformei de serviciu cu însemnele specifice şi a echipamentului de protecţie inspectorilor A.R.R.
(2) Evidenţa prevãzutã la alin. (1) se ţine pe luni, începând cu data acordãrii acestora.
ART. 4
(1) În perioada suspendãrii din funcţie uniforma de serviciu cu însemnele specifice şi echipamentul de protecţie nu se acordã, iar perioada suspendãrii din funcţie nu se include în calculul duratei normate de folosinţã a componentelor uniformei de serviciu cu însemnele specifice şi a echipamentului de protecţie.
(2) Pe durata suspendãrii din funcţie se interzice utilizarea uniformei de serviciu cu însemnele specifice, precum şi a echipamentului de protecţie.
ART. 5
În cazul în care inspectorul A.R.R. pierde dreptul de a efectua inspecţia şi controlul asupra transporturilor rutiere şi activitãţilor conexe acestora, uniforma de serviciu cu însemnele specifice şi echipamentul de protecţie vor fi predate instituţiei, indiferent dacã durata normatã de folosinţã este îndeplinitã sau nu.
ART. 6
Inspectorii A.R.R. sunt obligaţi sã întreţinã uniforma de serviciu cu însemnele specifice, precum şi echipamentul de protecţie în stare corespunzãtoare, sã le foloseascã în mod îngrijit şi sã respecte cu stricteţe ţinuta impusã de portul acesteia.
ART. 7
(1) În cazul deteriorãrii, pierderii sau distrugerii din cauze obiective a uniformei de serviciu cu însemnele specifice/echipamentului de protecţie, se va putea acorda o nouã uniformã de serviciu cu însemnele specifice/echipament de protecţie înainte de expirarea duratei normate de folosinţã, cu aprobarea conducerii instituţiei.
(2) În cazul deteriorãrii, pierderii sau distrugerii uniformei de serviciu cu însemnele specifice/echipamentului de protecţie din cauze subiective (utilizare defectuoasã, neglijenţã etc.), se poate acorda o nouã uniformã de serviciu cu însemnele specifice, cu plata diferenţei de valoare stabilite proporţional cu durata normatã de folosinţã neconsumatã pentru uniforma veche.
ART. 8
Este interzisã modificarea uniformei de serviciu cu însemnele specifice şi a echipamentului de protecţie sau înlocuirea componentelor acestora cu alte articole de îmbrãcãminte care nu sunt cuprinse în prezentul regulament.
ART. 9
Componentele uniformei cu însemnele specifice şi durata de folosinţã normatã a acestora sunt prezentate în anexa nr. 1.

CAP. II
Modelul uniformei de serviciu cu însemnele specifice, precum şi al echipamentului de protecţie

Modelul uniformei de serviciu cu însemnele specifice, precum şi al echipamentului de protecţie sunt prezentate în anexa nr. 2.
A. Uniforma de serviciu cu însemnele specifice
1. Pantalon de culoare bleu-marin (fig. 1)
Pantalonul de varã este confecţionat din tercot, compoziţie 67% poliester şi 33% bumbac, densitate 200 gr/mp.
Pantalonul de iarnã este confecţionat din tercot, compoziţie 67% poliester şi 33% bumbac, densitate 211 gr/mp.
Pantalonul are croiala dreaptã, fãrã manşetã, şi este prevãzut cu 4 buzunare laterale şi douã buzunare la spate.
2. Cãmaşã [fig. 2a) şi 2b)]
Cãmãşile se confecţioneazã în douã variante:
- cu mânecã lungã - se confecţioneazã din poplin de culoare bleu, compoziţie 67% poliester şi 33% bumbac, densitate 183 gr/mp. Cãmãşile sunt croite drept şi sunt prevãzute cu guler şi cu un singur buzunar exterior pe piept, în partea stângã. Mânecile lungi sunt prevãzute cu manşete care se închid cu 2 nasturi de culoare bleu, de format mic, confecţionaţi din material plastic;
- cu mânecã scurtã - se confecţioneazã din poplin de culoare bleu compoziţie 67% poliester şi 33% bumbac, densitate 183 gr/mp. Cãmaşa va fi prevãzutã cu douã buzunare aplicate, cu fenta de 3 cm pe mijlocul lor, prevãzute cu clapã.
3. Pulovãr (fig. 3)
Se va confecţiona din lânã 75%, acril 25%, fineţe 5-8, culoare bleu-marin. Platca şi zona coatelor vor fi dublate cu tercot de culoare bleu-marin.
4. Bluzon pentru primãvarã-toamnã cu mesadã şi mâneci detaşabile (fig. 4)
Bluzonul este confecţionat din material de culoare galbencitron, cu proprietãţi reflectorizante, pe care se aplicã dungi din material special reflectorizant de culoare gri deschis, şi este personalizat în partea din spate cu înscrisul "AUTORITATEA RUTIERĂ ROMÂNĂ". Mesada este detaşabilã şi are densitatea vatelinei 150 gr/mp.
5. Scurtã pentru iarnã (fig. 5)
Scurta este confecţionatã din material de culoare galbencitron, cu proprietãţi reflectorizante, pe care se aplicã dungi din material special reflectorizant de culoare gri deschis, şi este personalizatã în partea din spate cu înscrisul "AUTORITATEA RUTIERĂ ROMÂNĂ". Are cãptuşealã matlasatã cu densitatea vatelinei 150 gr/mp.
6. Mãnuşi
Mãnuşile sunt confecţionate din piele şi au culoarea neagrã.
7. Geantã
Geanta destinatã pãstrãrii documentelor are culoarea neagrã şi este confecţionatã din piele. Va avea o singurã încuietoare metalicã pe mijloc, în colţul din stânga sus, cu douã compartimente şi va fi inscripţionatã cu sigla "ARR".
8. Curea
Cureaua este confecţionatã din piele şi are culoarea neagrã.
B. Însemnele specifice
1. Ecusonul (fig. 6.1) - se poartã în partea stângã a pieptului pe bluzon, vestã şi scurtã şi este confecţionat din material textil, are forma dreptunghiularã cu dimensiunile 80 mm lãţime şi 30 mm înãlţime. Pe acesta se vor înscrie numãrul legitimaţiei de control, numele şi iniţiala prenumelui persoanei.
2. Emblema (fig. 6.2) - se confecţionatã din material textil şi se poartã pe braţul stâng al cãmãşii cu mânecã scurtã, al scurtei şi al bluzonului.
3. Sigla (fig. 6.3) - se confecţioneazã din material textil, având dimensiunea de 80 x 30 mm, şi se poartã în partea stângã a pieptului pe bluzon, vestã şi scurtã.
C. Echipamentul de protecţie
În timpul acţiunilor de inspecţie şi control în trafic inspectorii A.R.R. au obligaţia de a purta echipamentul de protecţie care, în funcţie de anotimp, se compune din:
1. scurtã reflectorizantã cu mâneci detaşabile;
2. baston reflectorizant.
Echipamentul de protecţie este confecţionat din material de culoare galben-citron, cu proprietãţi reflectorizante, pe care se aplicã dungi din material special reflectorizant de culoare gri deschis.
Echipamentul de protecţie este personalizat atât la partea din faţã, cât şi la cea din spate, cu înscrisul "AUTORITATEA RUTIERĂ ROMÂNĂ".

ANEXA 1


────────
la regulament
─────────────

COMPONENTELE UNIFORMEI
cu însemnele specifice şi durata de folosinţã normatã a acestora





───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Denumirea articolelor uniformei U.M Prevederi
────────────────────
Cantitatea Durata
în luni
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
a) Îmbrãcãminte
- pantaloni varã bucatã 2 36
- pantaloni iarnã bucatã 2 36
Scurtã pentru iarnã bucatã 1 36
Bluzon pentru primãvarã-toamnã cu mesadã
şi mâneci detaşabile bucatã 1 36
b) Cãmãşi
Cãmaşã cu mânecã lungã bucatã 4 24
Cãmaşã cu mânecã scurtã bucatã 4 24
c) Echipament divers
Mãnuşi pereche 1 24
Geantã bucatã 1 24
Curea bucatã 1 24
d) Însemnele specifice
Ecuson bucatã 2 24
Emblemã bucatã 6 24
Siglã bucatã 2 24
e) Echipament de protecţie
Scurtã reflectorizantã bucatã 1 36
Baston reflectorizant bucatã 1 36
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



ANEXA 2


───────
la regulament
─────────────


Figura 1 Pantalon
NOTA (CTCE) Reprezentarea graficã a figurei nr. 1, pantalonul, se gãseşte în Monitorul Oficial al Romaniei Partea I. Nr. 652 din 25 septembrie, la pagina 7, a se vedea imaginea asociatã.

Figura 2a Cãmaşã cu mânecã scurtã
NOTA (CTCE) Reprezentarea graficã a figurei nr. 2a, cãmaşã cu mânecã scurtã, se gãseşte în Monitorul Oficial al Romaniei Partea I. Nr. 652 din 25 septembrie, la pagina 7, a se vedea imaginea asociatã.

Figura 2 b Cãmaşã cu mânecã lungã
NOTA (CTCE) Reprezentarea graficã a figurei nr. 2b, cãmaşã cu mânecã lungã, se gãseşte în Monitorul Oficial al Romaniei Partea I. Nr. 652 din 25 septembrie, la pagina 8, a se vedea imaginea asociatã.

Figura 3 Pulovãr
NOTA (CTCE) Reprezentarea graficã a figurei nr. 3, pulovãr, se gãseşte în Monitorul Oficial al Romaniei Partea I. Nr. 652 din 25 septembrie, la pagina 8, a se vedea imaginea asociatã.

Figura 4 Bluzon
NOTA (CTCE) Reprezentarea graficã a figurei nr. 4, bluzon, se gãseşte în Monitorul Oficial al Romaniei Partea I. Nr. 652 din 25 septembrie, la pagina 9, a se vedea imaginea asociatã.

Figura 5 Scurtã
NOTA (CTCE) Reprezentarea graficã a figurei nr. 5, scurtã, se gãseşte în Monitorul Oficial al Romaniei Partea I. Nr. 652 din 25 septembrie, la pagina 10, a se vedea imaginea asociatã.

Figura 6.1 Ecuson
NOTA (CTCE) Reprezentarea graficã a figurei nr. 6.1, ecuson, se gãseşte în Monitorul Oficial al Romaniei Partea I. Nr. 652 din 25 septembrie, la pagina 11, a se vedea imaginea asociatã.


Figura 6.2 Emblemã
NOTA (CTCE) Reprezentarea graficã a figurei nr. 6.2, emblemã, se gãseşte în Monitorul Oficial al Romaniei Partea I. Nr. 652 din 25 septembrie, la pagina 11, a se vedea imaginea asociatã.

Figura 6.3 Siglã
NOTA (CTCE) Reprezentarea graficã a figurei nr. 6.3, siglã, se gãseşte în Monitorul Oficial al Romaniei Partea I. Nr. 652 din 25 septembrie, la pagina 11, a se vedea imaginea asociatã.
___________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016