Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   REGULAMENT din 13 octombrie 2010  de organizare si functionare a Centrului national de excelenta Reghin pentru pregatirea elevelor si elevilor la disciplina dans sportiv    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

REGULAMENT din 13 octombrie 2010 de organizare si functionare a Centrului national de excelenta Reghin pentru pregatirea elevelor si elevilor la disciplina dans sportiv

EMITENT: MINISTERUL EDUCATIEI, CERCETARII, TINERETULUI SI SPORTULUI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 776 din 19 noiembrie 2010

    CAP. I
    Dispoziţii generale

    ART. 1
    (1) Centrul naţional de excelenţã Reghin pentru pregãtirea elevelor şi elevilor la disciplina dans sportiv, denumit în continuare C.N.E. Reghin, este unitate sportivã fãrã personalitate juridicã, specializatã în pregãtirea şi perfecţionarea elevelor şi elevilor pe categorii şi grupe de vârstã în dansul sportiv de performanţã.
    (2) C.N.E. Reghin îşi desfãşoarã activitatea în cadrul Gimnaziului de Stat "Mirona", structurã a Gimnaziului de Stat "Augustin Maior" din Reghin.
    ART. 2
    Scopul C.N.E. Reghin este selecţia, pregãtirea şi perfecţionarea elevelor şi elevilor cu abilitãţi deosebite pentru dansul sportiv de înaltã performanţã, în vederea promovãrii lor în loturile naţionale. În paralel, se urmãreşte pregãtirea lor şcolarã şi asigurarea unui climat educativ corespunzãtor.
    ART. 3
    Activitatea financiar-contabilã se deruleazã în cadrul Gimnaziului de Stat "Augustin Maior" din Reghin cu evidenţiere distinctã pentru aceastã activitate, iar finanţarea este asiguratã de cãtre Federaţia Românã de Dans Sportiv (F.R.D.S.), Administraţia Localã a Municipiului Reghin (A.L.M. Reghin) şi Fundaţia Cultural-Umanitarã "Vioara" din Reghin.
    ART. 4
    (1) Prezentul regulament este elaborat în baza Adresei Federaţiei Române de Dans Sportiv nr. 1.601 din 16 iunie 2010, a Adresei Gimnaziului de Stat "Augustin Maior" din Reghin nr. 2.252 din 16 iunie 2010, a Angajamentului nr. 183 din 19 mai 2010 al Fundaţiei Cultural-Umanitare "Vioara", a Hotãrârii Biroului Federal al Federaţiei Române de Dans Sportiv nr. 210 din 12 aprilie 2009 şi a Adresei Administraţiei Locale a Municipiului Reghin nr. 9.165 din 28 mai 2010.
    (2) C.N.E. Reghin este recunoscut de cãtre Autoritatea Naţionalã pentru Sport şi Tineret (A.N.S.T.).

    CAP. II
    Organizarea C.N.E. Reghin

    ART. 5
    C.N.E. Reghin se organizeazã pe baza adreselor prevãzute la art. 4 alin. (1), cu urmãtoarea structurã:
    - un director tehnic (antrenor federal) - antrenor coordonator;
    - un director administrativ (directorul Gimnaziului de Stat "Augustin Maior" din Reghin);
    - 2 profesori-antrenori/antrenori.
    ART. 6
    (1) Consiliul de administraţie al C.N.E. Reghin va fi format din 9 persoane, dupã cum urmeazã:
    - un reprezentant desemnat al Ministerului Educaţiei, Cercetãrii, Tineretului şi Sportului (M.E.C.T.S.);
    - un reprezentant desemnat al Inspectoratului Şcolar al Judeţului Mureş (I.S.J. Mureş);
    - un reprezentant desemnat al A.L.M. Reghin;
    - un reprezentant al F.R.D.S.;
    - 2 reprezentanţi ai C.N.E. Reghin, respectiv directorul tehnic şi directorul administrativ;
    - un reprezentant al Fundaţiei Cultural-Umanitare "Vioara";
    - 2 reprezentanţi ai sponsorilor C.N.E. Reghin.
    (2) Consiliul de Administraţie aprobã strategia, bugetul, regulamentul intern al C.N.E. Reghin, precum şi programele şi planurile de pregãtire sportivã, avizate de F.R.D.S.
    ART. 7
    (1) Pregãtirea sportivilor selecţionaţi în C.N.E. Reghin este asiguratã de un colectiv tehnic format din: director tehnic, director administrativ şi 2 profesori-antrenori/antrenori.
    (2) Încadrarea şi salarizarea directorului tehnic, directorului administrativ şi a celor 2 profesori-antrenori/antrenori se fac de cãtre F.R.D.S., cu respectarea legislaţiei în vigoare.
    (3) Cei 2 profesori-antrenori/antrenori vor fi selecţionaţi dintre cei mai buni specialişti din cadrul F.R.D.S. de cãtre Consiliul de administraţie al C.N.E. Reghin.
    ART. 8
    Colectivul tehnic al C.N.E. Reghin constituie un cabinet metodic pe lângã Gimnaziul de Stat "Mirona", structurã a Gimnaziului de Stat "Augustin Maior" din Reghin, care elaboreazã norme, criterii de selecţie, metode şi mijloace de pregãtire şi perfecţionare, care se supun avizãrii Consiliului de administraţie al C.N.E. Reghin.
    ART. 9
    Activitatea sportivã de performanţã în cadrul C.N.E. Reghin se desfãşoarã pe grupe de vârstã:
    a) grupele de Copii I (Juvenile) şi Copii II, secţiunile Latino şi Standard - 12 perechi de dansatori - 24 de sportivi, participã la competiţiile oficiale internaţionale, la Campionatele Mondiale şi/sau Europene (conform Regulamentelor F.R.D.S.) la categoriile Copii I şi Copii II, iar pe plan intern participã la Campionatele Naţionale ale României de Dans Sportiv, la Cupa României, la Campionatele de Clase şi la alte concursuri naţionale sau zonale, sub denumirea de: C.N.E. Reghin;
    b) grupele de Juniori I şi Juniori II, secţiunile Latino şi Standard - 12 perechi de dansatori - 24 de sportivi, participã la competiţiile oficiale internaţionale, la Campionatele Mondiale şi/sau Europene (conform Regulamentelor F.R.D.S.) la categoriile corespunzãtoare nivelului lor de vârstã, iar pe plan intern participã la Campionatele Naţionale ale României de Dans Sportiv, la Cupa României, şi la alte concursuri naţionale sau zonale, sub denumirea de: C.N.E. Reghin;
    c) grupa de Tineret, secţiunile Latino şi respectiv Standard - 6 perechi de dansatori - 12 sportivi, participã la competiţiile oficiale internaţionale, la Campionatele Mondiale şi/sau Europene (conform Regulamentelor F.R.D.S.) la categoriile corespunzãtoare nivelului lor de vârstã, iar pe plan intern participã la Campionatele Naţionale ale României de Dans Sportiv, la Cupa României, şi la alte concursuri naţionale sau zonale, sub denumirea de: C.N.E. Reghin.
    ART. 10
    (1) Sportivii pregãtiţi în cadrul C.N.E. Reghin vor fi selecţionaţi de cãtre colectivul tehnic al C.N.E. Reghin şi de cãtre un colectiv tehnic al F.R.D.S., dintre sportivii care se remarcã în competiţiile naţionale şi zonale.
    (2) M.E.C.T.S., prin unitãţile de învãţãmânt implicate şi cu acordul acestora, asigurã transferul pe linie şcolarã al elevilor-sportivi selecţionaţi în C.N.E. Reghin.
    (3) Sportivii selecţionaţi pentru C.N.E. Reghin se transferã temporar, pe linie şcolarã, la Gimnaziul de Stat "Mirona", structurã a Gimnaziului de Stat "Augustin Maior" din Reghin, în funcţie de nivelul de şcolarizare existent, precum şi la alte unitãţi de învãţãmânt, iar pe linie sportivã se transferã temporar la C.N.E. Reghin.
    (4) Dacã transferul se realizeazã pe o perioadã mai mare de un an, F.R.D.S. va elibera carnete speciale de legitimare pentru sportivii C.N.E. Reghin, în care este menţionat clubul sportiv de provenienţã.
    ART. 11
    (1) Transferul sportiv se realizeazã pe baza unui contract încheiat între C.N.E. Reghin şi pãrinţii sau reprezentanţii legali ai sportivilor. Sportivii semneazã contractul la împlinirea vârstei de 16 ani.
    (2) Contractele cuprind drepturile şi obligaţiile pãrţilor semnatare.
    ART. 12
    Sportivii şi colectivul tehnic beneficiazã, pe tot parcursul activitãţii din C.N.E. Reghin, de toate drepturile stipulate de normativele financiare legale. Aceste drepturi sunt asigurate de F.R.D.S., pentru activitãţile de lot naţional, şi de cãtre C.N.E. Reghin, pentru activitãţile competiţionale naţionale.
    ART. 13
    (1) Sportivii selecţionaţi care nu corespund cerinţelor dansului de performanţã sau comit abateri disciplinare prevãzute de Regulamentul de ordine interioarã al C.N.E. Reghin se întorc necondiţionat la cluburile de provenienţã, cu rezilierea unilateralã de cãtre C.N.E. Reghin a contractelor încheiate la venirea acestora în C.N.E. Reghin.
    (2) În aceste cazuri, locurile rãmase libere vor fi completate cu alţi sportivi selecţionaţi conform prezentului regulament.
    ART. 14
    Transferul internaţional se va realiza doar cu acordul C.N.E. Reghin şi al F.R.D.S.
    ART. 15
    La încheierea activitãţii în cadrul C.N.E. Reghin, sportivii se pot transfera la oricare club/asociaţie de dans sportiv din România. Din suma transferului stabilitã de C.N.E. Reghin prin contract, jumãtate revine cluburilor de unde a fost selecţionat/selecţionatã iniţial sportivul/sportiva respectiv/ respectivã şi jumãtate C.N.E. Reghin, pentru regenerarea bugetului.

    CAP. III
    Finanţarea şi dotarea centrului

    ART. 16
    Fundaţia Cultural-Umanitarã "Vioara" asigurã:
    a) punerea la dispoziţia C.N.E. Reghin a unui spaţiu de cazare şi a unei cantine, pentru circa 150 de persoane, cu toatã dotarea corespunzãtoare;
    b) cazarea profesorilor-antrenori/antrenori, dacã este cazul;
    c) spaţii pentru pregãtire - 5 sãli special amenajate pentru dans sportiv, dotate cu parchet special pentru dans sportiv, teren omologat pentru antrenamente pentru condiţie fizicã.
    ART. 17
    F.R.D.S. asigurã urmãtoarele:
    a) angajarea personalului, conform art. 5 şi art. 7 alin. (2);
    b) cheltuielile privind alocaţia de masã şi cazare pentru sportivi, dacã este cazul, timp de 300 de zile anual, conform legislaţiei în vigoare;
    c) salarizarea personalului şi cheltuielile de întreţinere şi funcţionare ale C.N.E. Reghin;
    d) participarea la calendarul internaţional al perechilor, pe categorii de vârstã, conform Regulamentului F.R.D.S.;
    e) un set complet de echipament cu simbolurile României, pentru sportivi şi colectivul tehnic al C.N.E. Reghin, anual, pentru reprezentarea României în competiţiile internaţionale oficiale;
    f) susţinãtoarele de efort şi medicamentele necesare tratamentelor şi recuperãrii elevilor-sportivi;
    g) indemnizaţiile lunare pentru directorul tehnic (antrenorul federal);
    h) asigurarea, anualã, a 4 cantonamente de pregãtire a sportivilor, cu durata de 5 zile fiecare, în regim de gratuitate.
    ART. 18
    A.L.M. Reghin asigurã:
    a) plata utilitãţilor;
    b) finanţarea participãrii perechilor la competiţii oficiale din cadrul calendarului intern al F.R.D.S., pe categorii de vârstã;
    c) asigurarea fondurilor necesare pentru premierea sportivilor la activitãţile competiţionale;
    d) un set complet de echipament pentru reprezentarea României în competiţiile internaţionale oficiale.
    ART. 19
    Gestionarea bunurilor şi a fondurilor C.N.E. Reghin se face de cãtre unitatea de învãţãmânt Gimnaziul de Stat "Augustin Maior" din Reghin, conform prevederilor legale.
    ART. 20
    (1) Definitivarea bugetelor acordate C.N.E. Reghin se face dupã definitivarea bugetelor finanţatorilor. Ulterior, finanţarea se face lunar, conform bugetului anual al C.N.E. Reghin, aprobat de fiecare finanţator în parte.
    (2) Destinaţia fondurilor primite de C.N.E. Reghin poate fi schimbatã la propunerea Consiliului de administraţie al C.N.E. Reghin, cu acordul instituţiilor care asigurã finanţarea.
    ART. 21
    Bunurile primite în naturã sau cele procurate din fondurile alocate pentru aceastã destinaţie sunt utilizate şi evidenţiate conform legii.
    ART. 22
    Efectuarea operaţiunilor financiar-contabile referitoare la fondurile şi bunurile alocate C.N.E. Reghin se face de cãtre compartimentul de specialitate al Gimnaziului de Stat "Augustin Maior" din Reghin.
    ART. 23
    Decontarea cheltuielilor efectuate de C.N.E. Reghin se face în termen de 15 zile de la încheierea lunii calendaristice, separat pentru fiecare finanţator.
    ART. 24
    M.E.C.T.S., prin I.S.J. Mureş, F.R.D.S., A.L.M. Reghin şi Fundaţia Cultural-Umanitarã "Vioara" vor controla periodic activitatea financiarã a C.N.E. Reghin, pentru sumele alocate de fiecare dintre acestea.

    CAP. IV
    Dispoziţii finale

    ART. 25
    Obligaţiile financiare sunt stipulate anual într-un protocol încheiat între M.E.C.T.S., prin A.N.S.T., F.R.D.S., A.L.M. Reghin şi Fundaţia Cultural-Umanitarã "Vioara".
    ART. 26
    (1) C.N.E. Reghin îşi începe activitatea la data intrãrii în vigoare a ordinului emis de M.E.C.T.S. şi va funcţiona pe termen nelimitat, în baza unui regulament intern.
    (2) Regulamentul intern va respecta prevederile prezentului regulament, normele financiare elaborate de M.E.C.T.S. şi A.N.S.T., contractele de muncã sau de colaborare încheiate cu C.N.E. Reghin şi cu sportivii/tehnicienii centrului.
    ART. 27
    (1) Încetarea activitãţii C.N.E. Reghin poate surveni ca urmare a:
    a) deteriorãrii condiţiilor financiare şi materiale ale C.N.E. Reghin;
    b) ineficienţei procesului de instruire şi educaţie;
    c) gestionãrii necorespunzãtoare sau frauduloase a mijloacelor materiale sau financiare alocate.
    (2) Încetarea activitãţii se face prin ordin emis de Ministerul Educaţiei, Cercetãrii, Tineretului şi Sportului.
    ART. 28
    (1) Consiliul de Administraţie al C.N.E. Reghin asigurã coordonarea şi controlul curent al activitãţii C.N.E. Reghin şi prezintã anual sau la cererea M.E.C.T.S., a F.R.D.S., a A.L.M. Reghin sau a Fundaţiei Cultural-Umanitare "Vioara" raportul de activitate al C.N.E. Reghin.
    (2) Controlul C.N.E. Reghin va fi efectuat de fiecare instituţie fondatoare în sfera ei de activitate şi finanţare.

                              -------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016