Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   REGULAMENT din 13 iunie 2006  de organizare si functionare a comisiilor teritoriale medicale si psihologice de siguranta circulatiei si navigatiei    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

REGULAMENT din 13 iunie 2006 de organizare si functionare a comisiilor teritoriale medicale si psihologice de siguranta circulatiei si navigatiei

EMITENT: MINISTERUL TRANSPORTURILOR, CONSTRUCTIILOR SI TURISMULUI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 602 din 12 iulie 2006

[ANEXA Nr. 11a la <>Ordinul nr. 447/2003 )]

ART. 1
La nivelul unui ambulatoriu de specialitate nu poate funcţiona decât o singurã comisie teritorialã de siguranţa circulaţiei şi a navigaţiei, denumitã în continuare comisie.
ART. 2
(1) Comisia este coordonatã de un preşedinte desemnat de cãtre Direcţia de securitate medico-socialã şi sãnãtate din cadrul Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului dintre membrii respectivei comisii de siguranţa circulaţiei şi a navigaţiei.
(2) Secretarul comisiei va fi desemnat din personalul angajat în compartimentul de siguranţa circulaţiei şi a navigaţiei, unde se pãstreazã dosarele de siguranţa circulaţiei şi navigaţiei numerotate pentru fiecare persoanã cu responsabilitãţi în siguranţa circulaţiei şi a navigaţiei. Aceste dosare individuale conţin fişele medicale personale tip siguranţa circulaţiei şi a navigaţiei, conform modelului prezentat în anexa nr. 5, precum şi avizul psihologic pentru persoana respectivã, conform modelului cuprins în anexa nr. 7.
(3) În cazul în care unul dintre membrii comisiei este indisponibil, preşedintele comisiei va desemna temporar un înlocuitor dintre medicii de specialitate din ambulatoriu (sau psihologi), care participã la examinãrile de siguranţa circulaţiei şi a navigaţiei.
ART. 3
(1) Comisia se întruneşte zilnic în vederea discutãrii fişelor medicale sau a caietelor de examinare psihologicã şi pentru stabilirea avizelor medicale şi psihologice.
(2) Comisia poate elabora avize, dacã se întrunesc cel puţin douã treimi din numãrul membrilor.
(3) Hotãrârile luate sunt consemnate de secretarul comisiei într-un registru de procese-verbale.
ART. 4
Comisiile avizeazã medical şi psihologic personalul care:
a) se prezintã la examenele de admitere în unitãţile de pregãtire pentru funcţii cu atribuţii în siguranţa circulaţiei şi a navigaţiei;
b) se angajeazã în funcţii cu atribuţii în siguranţa circulaţiei şi navigaţiei;
c) se transferã în funcţii cu atribuţii în siguranţa circulaţiei şi navigaţiei;
d) îşi desfãşoarã activitatea în funcţii de siguranţa circulaţiei şi navigaţiei; în acest caz personalul este examinat periodic, la cerere, la sesizarea conducerii unitãţii sau a organelor de control abilitate.
ART. 5
(1) Comisia programeazã personalul la control periodic pentru anul urmãtor, pe baza tabelelor nominale transmise de angajatori comisiilor pânã la data de 1 decembrie a anului în curs.
(2) Tabelele cuprind lista personalului din transporturi cu responsabilitãţi în siguranţa circulaţiei şi a navigaţiei ale cãrui avize medicale şi psihologice îşi pierd valabilitatea în cursul anului urmãtor şi vor avea urmãtoarele rubrici: numãr curent, numele şi prenumele, codul numeric personal, funcţia din siguranţa circulaţiei şi a navigaţiei şi locul de muncã, vechimea în ani în funcţiile cu responsabilitãţi în siguranţa circulaţiei şi a navigaţiei, data ultimului aviz primit.
(3) Comisia va înscrie în tabel data prezentãrii personalului, eşalonat pe toatã durata anului urmãtor, restituind pânã la data de 25 decembrie a anului curent câte un exemplar angajatorilor.
(4) Prin derogare de la aceste reglementãri, personalul navigant român îmbarcat pe navele sub pavilion român sau strãin poate:
- sã efectueze examenele medicale şi psihologice la sosirea în ţarã, dacã la data programãrii se afla pe o navã care era în afara ţãrii;
- sã efectueze controlul medical şi/sau psihologic la altã comisie teritorialã de siguranţa circulaţiei şi a navigaţiei decât cea la care a fost programat, dacã în momentul expirãrii avizului de aptitudine îşi desfãşoarã activitatea în zona de competenţã a acesteia.
ART. 6
(1) Persoanele fizice sau juridice care solicitã examene medicale şi psihologice pentru siguranţa circulaţiei şi a navigaţiei în afara programãrilor vor depune aceste solicitãri la fişierul de siguranţa circulaţiei şi a navigaţiei din cadrul ambulatorului de specialitate, care le va preda comisiei în vederea programãrii.
(2) Pentru examinãrile cu platã, prezentarea la examinare este condiţionatã de dovada plãţii tarifului în contul spitalului de care aparţine comisia, cu cel mult o sãptãmânã înainte de data prezentãrii la examen, şi de prezentarea adeverinţei de boli cronice, emisã de medicul de familie (conform modelului prezentat în anexa nr. 10.
ART. 7
Fiecare comisie teritorialã dispune de un fişier de siguranţa circulaţiei şi a navigaţiei în care se regãseşte Registrul de evidenţã a siguranţei circulaţiei având urmãtoarele rubrici: numele şi prenumele personalului cu atribuţii în siguranţa circulaţiei şi a navigaţiei, codul numeric personal, numãrul dosarului personal de siguranţa circulaţiei şi/sau al caietului psihologic, persoana juridicã angajatoare, funcţia din siguranţa circulaţiei şi a navigaţiei, numele, prenumele, adresa şi codul medicului de familie şi concluzia examinãrii.
ART. 8
Comisiile pãstreazã avizele înscrise pe fişa medicalã personalã tip siguranţa circulaţiei şi/sau pe caietele de examinare psihologicã, în fişierul propriu, fiind centralizate în Registrul de evidenţã a siguranţei circulaţiei şi navigaţiei, care va fi actualizat permanent în funcţie de mişcãrile de personal, în format scris şi electronic.
ART. 9
Comisia elaboreazã avizul medical prin corelarea rezultatelor examinãrilor medicale efectuate în cabinetele de specialitate ale ambulatoriilor: medicinã internã, chirurgie generalã, oftalmologie, O.R.L., neurologie, psihiatrie, precum şi a rezultatelor examinãrilor altor specialitãţi, efectuate în funcţie de individualitatea cazului examinat.
ART. 10
Comisia elaboreazã avizul de aptitudine psihologicã prin sinteza datelor obţinute prin anamnezã, observaţie asupra comportamentului şi aplicarea probelor psihologice stabilite în raport de cerinţele funcţiei şi de scopul urmãrit.
ART. 11
În cadrul fişierului de siguranţa circulaţiei şi navigaţiei existã evidenţa operativã a inapţilor, care se consemneazã în registrul de evidenţã a inapţilor pentru siguranţa circulaţiei şi a navigaţiei şi care se completeazã pe baza avizelor de inapt comunicate de comisie, cu urmãtoarele date: numele şi prenumele, codul numeric personal, unitatea, funcţia, data examinãrii, motivul inaptitudinii, avizul obţinut în urma reexaminãrii la Comisia centralã de siguranţa circulaţiei şi navigaţiei.
ART. 12
Comisia prezintã conducerii spitalului referate lunare privind activitatea desfãşuratã, care conţin urmãtoarele informaţii:
- numãrul total de examinãri;
- numãrul de examinãri pe tip de transport;
- numãrul de examinãri pe tipuri de examinãri (şcolarizare, angajare, schimbarea funcţiei, examinare periodicã etc.);
- numãrul de inapţi, cu precizarea diagnosticului şi a tipului de inaptitudine;
- numãrul de avize restrictive, cu precizarea motivului restricţiei;
- numãrul examinãrilor gratuite şi numãrul celor cu platã.
ART. 13
Comisia va transmite Comisiei centrale de siguranţa circulaţiei şi navigaţiei, conform reglementãrilor în vigoare, dosarul de siguranţa circulaţiei şi navigaţiei al persoanelor care solicitã aprobare la direcţia de specialitate din Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului în vederea reexaminãrii medicale sau psihologice, dupã primirea aprobãrii în scris privind aceastã reexaminare.
ART. 14
Comisiile pot elabora unul dintre urmãtoarele avize de aptitudine/inaptitudine medicalã şi psihologicã:
a) APT (medical, psihologic) pentru
........................................................................................
(funcţia din siguranţa circulaţiei şi navigaţiei)
Acest aviz se elaboreazã pentru candidaţii la examene în şcoli şi pentru personalul din transporturi cu responsabilitãţi în siguranţa circulaţiei şi a navigaţiei, care corespund medical şi psihologic şi pot fi şcolarizaţi, angajaţi, reangajaţi, menţinuţi ori schimbaţi în funcţia din siguranţa circulaţiei şi a navigaţiei;
b) APT cu restricţii (medical, psihologic) pentru
........................................................................................
(funcţia din siguranţa circulaţiei şi navigaţiei)
Acest aviz restrictiv medical se elaboreazã pentru personalul cu responsabilitãţi în siguranţa circulaţiei şi a navigaţiei, care prezintã afecţiuni medicale şi/sau chirurgicale ce limiteazã exercitarea funcţiei din siguranţa circulaţiei şi a navigaţiei la capacitate maximã.
Acest aviz restrictiv psihologic se elaboreazã pentru personalul cu responsabilitãţi în siguranţa circulaţiei şi a navigaţiei pentru diminuarea potenţialului aptitudinal psihologic;
c) APT cu recomandãri (medical, psihologic) pentru
........................................................................................
(funcţia din siguranţa circulaţiei şi navigaţiei)
Acest aviz se elaboreazã pentru personalul cu responsabilitãţi în siguranţa circulaţiei şi a navigaţiei, pentru care medicii specialişti sau/şi psihologii indicã anumite recomandãri în vederea exercitãrii funcţiei din siguranţa circulaţiei şi a navigaţiei la capacitate maximã.
Recomandãrile pot cuprinde şi reducerea intervalului de timp dintre douã controale periodice, precum şi dispensarizarea pentru anumite afecţiuni cronice;
d) INAPT (medical, psihologic) pentru
........................................................................................
(funcţia din siguranţa circulaţiei şi navigaţiei)
Acest aviz se elaboreazã pentru candidaţii la examene în şcoli sau pentru personalul din transporturi, care nu corespund din punct de vedere medical şi psihologic pentru şcolarizare, angajare, reangajare ori menţinere în funcţia din siguranţa circulaţiei şi navigaţiei pentru care s-a solicitat examinarea;
e) INAPT TEMPORAR pentru ...................................................
(funcţia din siguranţa circulaţiei şi navigaţiei)
Se va prezenta pentru ..................................................
ART. 15
Controlul medical şi psihologic periodic, obligatoriu pentru personalul angajat în funcţii cu responsabilitãţi în siguranţa circulaţiei şi a navigaţiei, se efectueazã la termenele stabilite în anexa nr. 2, cuprinzând lista funcţiilor cu responsabilitãţi în siguranţa circulaţiei şi a navigaţiei şi condiţiile de examinare medicalã şi psihologicã.
ART. 16
În cazul şcolilor de pregãtire profesionalã pentru funcţiile cu responsabilitãţi în siguranţa circulaţiei şi a navigaţiei, autorizate de Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, unde examenele medicale şi psihologice constituie condiţie obligatorie de admitere, programarea pentru examinare se face de comun acord între comisie şi conducerea şcolii, la solicitarea scrisã a acesteia.
ART. 17
Avizele medicale şi psihologice se emit în conformitate cu prevederile prezentului ordin, în formã informatizatã, şi sunt transmise de secretariatul comisiei, prin poştã, angajatorului, respectiv persoanei solicitante. Copiile acestor avize se pãstreazã în baza de date a comisiilor, precum şi într-un registru cuprinzând datele de primire a documentaţiei şi de expediere a avizelor. Este interzisã eliberarea avizelor direct persoanelor examinate sau deţinerea de documente de examinare de cãtre aceste persoane pe perioada examinãrii.
ART. 18
Avizele medicale şi psihologice eliberate de comisia din reţeaua proprie a Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului sau de unitãţi autorizate ori agreate de acesta vor avea aplicate ştampila unitãţii, în tuş violet, lângã semnãtura preşedintelui comisiei, precum şi ştampila cu timbru sec aplicatã în partea dreaptã sus a avizului. Conţinutul şi forma ştampilei cu timbru sec vor fi identice cu cele ale ştampilei cu tuş.
ART. 19
Pentru activitatea desfãşuratã în cadrul comisiei teritoriale membrii acesteia vor primi o indemnizaţie de participare la comisie de 15% din salariul de bazã al funcţiei de execuţie îndeplinite.

----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016