Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   REGULAMENT din 13 iunie 2001  privind pregatirea magistratilor in perioada de stagiu, precum si organizarea si desfasurarea examenului de capacitate    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

REGULAMENT din 13 iunie 2001 privind pregatirea magistratilor in perioada de stagiu, precum si organizarea si desfasurarea examenului de capacitate

EMITENT: MINISTERUL JUSTITIEI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 464 din 14 august 2001
CAP. 1
Dispoziţii generale

ART. 1
În baza prevederilor <>Legii nr. 92/1992 pentru organizarea judecãtoreascã, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, judecãtorii şi procurorii stagiari care nu au absolvit Institutul Naţional al Magistraturii efectueazã un stagiu de 2 ani.
Stagiul se desfãşoarã în doua etape: prima de 6 luni şi a doua de 18 luni.
ART. 2
Pregãtirea judecãtorilor şi a procurorilor stagiari este coordonata şi controlatã de Ministerul Justiţiei prin Direcţia organizare, resurse umane şi statistica judiciarã şi, respectiv, prin Secţia analiza, studii, control şi perfecţionare profesionalã din cadrul Parchetului de pe lângã Curtea Suprema de Justiţie.
ART. 3
Preşedinţii judecãtoriilor şi prim-procurorii parchetelor de pe lângã acestea asigura condiţiile necesare pentru desfãşurarea stagiului şi pregãtirea corespunzãtoare a magistraţilor stagiari, în scopul adaptãrii lor la specificul activitãţii de la judecãtoriile şi, respectiv, de la parchetele la care funcţioneazã.
În acest scop vor desemna la începutul primei etape de stagiu judecãtori şi, respectiv, procurori cu o temeinica pregãtire profesionalã şi experienta, care vor indruma pregãtirea magistraţilor stagiari.
Lucrãrile întocmite de judecãtorii şi procurorii stagiari în aceasta etapa vor fi verificate şi semnate de magistraţii desemnaţi sa îndrume pregãtirea acestora, rãspunzând alãturi de stagiari de calitatea lucrãrilor şi de operativitate în soluţionarea lor.
ART. 4
În primele 6 luni de la numire magistraţii stagiari vor efectua lucrãrile necesare în vederea completãrii pregãtirii profesionale, care nu implica pronunţarea unei hotãrâri sau dreptul de a pune concluzii în instanta şi de a semna acte procedurale, potrivit planului tematic stabilit de Ministerul Justiţiei.
ART. 5
Magistraţii stagiari sunt obligaţi sa desfãşoare activitãţile şi sa efectueze lucrãrile ce le sunt repartizate, participând potrivit pregãtirii lor profesionale la realizarea atribuţiilor ce revin unitãţii la care sunt numiţi.
ART. 6
Activitatea fiecãrui magistrat stagiar va fi analizata lunar de cãtre preşedinţii judecãtoriilor sau, dupã caz, de prim-procurorii parchetelor de pe lângã acestea, care sunt obligaţi sa ia mãsurile necesare pentru îmbunãtãţirea pregãtirii profesionale şi a activitãţii desfãşurate de aceştia. Deficientele constatate vor fi semnalate magistratului care rãspunde de pregãtirea magistraţilor stagiari.
Raportul de control va fi transmis trimestrial Ministerului Justiţiei - Direcţia organizare, resurse umane şi statistica judiciarã sau, dupã caz, Sectiei analiza, studii, control şi perfecţionare profesionalã din cadrul Parchetului de pe lângã Curtea Suprema de Justiţie.
ART. 7
Preşedinţii tribunalelor şi prim-procurorii parchetelor de pe lângã aceste instanţe vor controla şi vor sprijini modul în care este organizatã şi se desfãşoarã activitatea magistraţilor în perioada de stagiu, luând mãsuri corespunzãtoare, atunci când este cazul, pentru înlãturarea deficienţelor constatate.
ART. 8
Ministerul Justiţiei, prin Direcţia organizare, resurse umane şi statistica judiciarã, şi Parchetul de pe lângã Curtea Suprema de Justiţie, prin Secţia analiza, studii, control şi perfecţionare profesionalã, verifica periodic modul în care preşedinţii judecãtoriilor şi prim-procurorii parchetelor de pe lângã acestea îşi îndeplinesc atribuţiile legate de pregãtirea magistraţilor stagiari.
Constatãrile vor fi avute în vedere la aprecierea activitãţii de conducere judiciarã a celor în cauza.

CAP. 2
Examenul de verificare a cunoştinţelor

ART. 9
Dupã 6 luni de funcţionare efectivã judecãtorii stagiari vor susţine un examen cu privire la cunoştinţele dobândite, în vederea exercitãrii dreptului de a participa la activitatea de judecata. Aceste prevederi nu sunt aplicabile judecãtorilor stagiari absolvenţi ai Institutului Naţional al Magistraturii.
Examenul va fi susţinut la sediul Curţii de apel în circumscripţia cãreia funcţioneazã judecãtorii stagiari, în fata unei comisii numite de preşedintele acesteia.
Comisia va fi prezidata de unul dintre preşedinţii de secţie ai Curţii de apel. Din comisie vor mai face parte 2 judecãtori de la Curtea de apel şi 2 judecãtori de la tribunalele din circumscripţia acesteia.
ART. 10
Examenul prevãzut la art. 9 va consta într-un interviu pe baza cãruia comisia sa îşi poatã forma convingerea ca judecãtorul stagiar a dobândit suficiente cunoştinţe pentru a participa la activitatea de judecata.
Dupã susţinerea examenului preşedintele Curţii de apel va comunica preşedintelui judecãtoriei dacã judecãtorul stagiar a obţinut sau nu a obţinut dreptul de a participa la activitatea de judecata.
ART. 11
La sfârşitul etapei de 6 luni procurorii stagiari vor susţine un examen cu privire la cunoştinţele dobândite, pentru a obţine dreptul de a pune concluzii în instanta şi de a semna acte procedurale, cu excepţia celor care privesc libertatea persoanei. Aceste prevederi nu sunt aplicabile procurorilor stagiari absolvenţi ai Institutului Naţional al Magistraturii.
Examenul va fi susţinut la sediul parchetului de pe lângã Curtea de apel în circumscripţia cãreia funcţioneazã procurorii stagiari, în fata unei comisii desemnate de procurorul general al acestui parchet.
Din comisia prezidata de un procuror şef de secţie de la parchetul de pe lângã Curtea de apel vor face parte 2 procurori de la parchetul de pe lângã aceasta şi 2 procurori de la parchetele de pe lângã tribunalele din circumscripţia Curţii de apel.
ART. 12
Examenul prevãzut la art. 11 va consta într-un interviu pe baza cãruia comisia sa îşi poatã forma convingerea ca procurorul stagiar şi-a insusit cunoştinţele necesare pentru a putea pune concluzii în instanta şi pentru a semna acte procedurale, cu excepţia celor care privesc libertatea persoanei.
Dupã susţinerea examenului procurorul general al parchetului de pe lângã Curtea de apel va comunica prim-procurorului parchetului în care îşi desfãşoarã activitatea procurorul stagiar dacã acesta a obţinut dreptul de a pune concluzii în instanta şi de a semna actele procedurale care sunt de competenta sa.
ART. 13
Rezultatul examenului prevãzut la art. 9 şi 11 va fi comunicat de îndatã Direcţiei organizare, resurse umane şi statistica judiciarã din cadrul Ministerului Justiţiei de cãtre preşedintele Curţii de apel sau, dupã caz, Sectiei analiza, studii, control şi perfecţionare profesionalã din cadrul Parchetului de pe lângã Curtea Suprema de Justiţie, de cãtre procurorul general al parchetului de pe lângã Curtea de apel.
ART. 14
Ministrul justiţiei sau, dupã caz, procurorul general al Parchetului de pe lângã Curtea Suprema de Justiţie, pentru motive temeinice şi bine dovedite, la cererea magistratului stagiar, poate aproba amânarea examenului, dar numai o singura data.
ART. 15
În caz de nepromovare a examenului se va stabili o noua data pentru reexaminarea magistratului stagiar.
Respingerea de doua ori sau neprezentarea nejustificatã la examenul prevãzut la art. 9 şi 11 poate atrage eliberarea din funcţie a magistratului stagiar.
ART. 16
Constatãrile privind activitatea magistraţilor fãcute de preşedintele judecãtoriei şi, respectiv, de prim-procurorul parchetului de pe lângã aceasta, de organele ierarhic superioare, precum şi rezultatele examenului prevãzut la art. 9 şi 11 vor fi consemnate în "Fişa pentru stagiul de practica a magistratului" (F16).
În aceasta fişa vor mai fi înscrise de cãtre preşedintele judecãtoriei sau, dupã caz, de prim-procurorul parchetului de pe lângã aceasta:
a) perioadele de întrerupere a stagiului, determinate de starea de sãnãtate;
b) concediile de maternitate sau pentru îngrijirea copilului;
c) concediile fãrã plata;
d) perioada efectuãrii stagiului militar;
e) perioada cursurilor postuniversitare cu scoatere din activitate, cu precizarea domeniului de specializare;
f) perioada burselor de studii în strãinãtate, cu precizarea domeniului de specializare;
g) alte întreruperi ale activitãţii.
Sunt incluse în perioada de stagiu numai cursurile de pregãtire profesionalã organizate de Ministerul Justiţiei sau de Institutul Naţional al Magistraturii.
ART. 17
În lunile premergãtoare examenului de capacitate preşedinţii judecãtoriilor şi prim-procurorii parchetelor de pe lângã acestea vor intensifica controlul şi îndrumarea magistraţilor stagiari în vederea inlaturarii lacunelor constatate în pregãtirea acestora şi vor crea toate condiţiile care sa le permitã aprofundarea cunoştinţelor care fac obiectul disciplinelor de examen.

CAP. 3
Examenul de capacitate

ART. 18
Dupã efectuarea stagiului magistraţii stagiari sunt obligaţi sa se înscrie la examenul de capacitate.
Magistraţii stagiari, absolvenţi ai Institutului Naţional al Magistraturii, cursuri de pana la un an şi 6 luni, au dreptul sa se înscrie la examenul de capacitate dupã o perioada de 6 luni de funcţionare efectivã ca magistraţi stagiari.
În cazul în care durata cursurilor la Institutul Naţional al Magistraturii este mai mare de un an şi 6 luni, absolvenţii au dreptul sa se înscrie direct pentru susţinerea examenului în prima sesiune care va fi organizatã de Ministerul Justiţiei.
ART. 19
Ministrul justiţiei, pentru motive temeinice şi bine dovedite, la cererea magistratului stagiar, poate aproba amânarea sustinerii examenului de capacitate, dar numai o singura data.
Cei care au exercitat funcţia de magistrat stagiar o perioada de 2 ani fãrã a susţine examenul de capacitate din motive ce nu le sunt imputabile se pot prezenta la examen dacã de la încetarea acestei funcţii şi pana la data fixatã pentru examen nu a trecut o perioada mai mare de 3 ani.
ART. 20
Examenul de capacitate se susţine în fiecare an la data şi locul stabilite de ministrul justiţiei.
Data şi locul unde se susţine examenul vor fi publicate în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a, cu cel puţin doua luni înainte.
ART. 21
Examenul de capacitate este susţinut de magistraţii stagiari în fata unei comisii compuse din:
a) 2 judecãtori de la Curtea Suprema de Justiţie, desemnaţi de preşedintele acesteia;
b) 2 procurori de la Parchetul de pe lângã Curtea Suprema de Justiţie, desemnaţi de procurorul general al acestui parchet;
c) doua cadre didactice de la facultãţile de drept din învãţãmântul universitar acreditat, desemnate de consiliile profesorale ale facultãţilor, pentru disciplinele: drept civil, drept comercial, drept penal, drept procesual civil şi drept procesual penal;
d) un inspector general judecãtoresc sau un consilier juridic din cadrul Ministerului Justiţiei, asimilat magistratului care are vechimea prevãzutã de lege pentru a funcţiona la Curtea de apel, desemnat de ministrul justiţiei.
ART. 22
Comisia de examinare va fi prezidata de magistratul mai mare în funcţie, iar la funcţii egale, de magistratul de la Curtea Suprema de Justiţie cu cea mai mare vechime în magistratura.
ART. 23
Cererile de înscriere a judecãtorilor la examenul de capacitate vor fi înaintate Ministerului Justiţiei de cãtre preşedintele tribunalului, în termen de 40 zile de la publicarea datei examenului în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a, şi vor fi însoţite de urmãtoarele acte: un referat de apreciere a activitãţii judecãtorului stagiar, întocmit de preşedintele judecãtoriei, şi "Fişa pentru stagiul de practica a magistratului" (F16), din care rezulta ca judecãtorul stagiar a promovat examenul prevãzut la art. 9.
Cererile de înscriere a procurorilor la examenul de capacitate vor fi înaintate Ministerului Justiţiei de cãtre Secţia analiza, studii, control şi perfecţionare profesionalã din cadrul Parchetului de pe lângã Curtea Suprema de Justiţie, în termen de 40 zile de la publicarea datei examenului în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a, şi vor fi însoţite de urmãtoarele acte: un referat de apreciere a activitãţii procurorului stagiar, întocmit de prim-procurorul parchetului de pe lângã judecãtorie şi fişa pentru stagiu, din care rezulta ca procurorul stagiar a promovat examenul prevãzut la art. 11.
Magistraţii stagiari absolvenţi ai Institutului Naţional al Magistraturii vor ataşa la cererea de înscriere şi atestatul eliberat în baza <>art. 82 alin. 3 din Legea nr. 92/1992 , republicatã.
ART. 24
Sunt obligaţi sa se înscrie la examen magistraţii stagiari care au efectuat stagiul de 2 ani pana în ultima zi a examenului de capacitate.
Nu se admit derogãri cu privire la durata stagiului de 2 ani efectivi ca magistraţi stagiari.
ART. 25
Întreruperile de activitate prevãzute la art. 16 alin. 2 vor fi excluse din perioada de stagiu.
ART. 26
Comisia de examinare este indreptatita sa îi respingã de la examinare pe cei care nu îndeplinesc condiţiile prevãzute de lege pentru a deveni judecãtori sau procurori.
ART. 27
Examenul de capacitate consta în mod obligatoriu în probe scrise şi orale, cu caracter teoretic şi practic.
Atât probele teoretice scrise cat şi cele orale vor avea ca obiect principiile şi instituţiile de baza din: dreptul civil, dreptul procesual civil, dreptul penal, dreptul procesual penal, dreptul constituţional, dreptul comercial şi organizarea judecãtoreascã.
ART. 28
Tematica pentru disciplinele care fac obiectul examenului de capacitate este întocmitã de Direcţia organizare, resurse umane şi statistica judiciarã din cadrul Ministerului Justiţiei.
La studiul tematicii vor fi avute în vedere actele normative în vigoare, doctrina şi jurisprudenta publicate în ultimii 5 ani.
Tematica va fi transmisã cu cel puţin doua luni înainte de data la care are loc examenul de capacitate.
ART. 29
Subiectele pentru probele de examen vor fi stabilite numai din tematica comunicatã candidaţilor.
ART. 30
Probele scrise teoretice se susţin sub forma unei lucrãri scrise.
Probele scrise practice vor consta în întocmirea unei lucrãri cu caracter aplicativ (speta) la disciplinele: drept civil, drept procesual civil, drept penal şi drept procesual penal.
Probele scrise teoretice şi practice se vor susţine pe parcursul a 3 zile, dupã urmãtoarea repartizare:
- în prima zi: drept civil, drept procesual civil şi speta - 4 ore;
- în a doua zi: drept penal, drept procesual penal şi speta - 4 ore;
- în a treia zi: drept comercial, drept constituţional şi organizare judecãtoreascã - 4 ore.
Comisia de examinare stabileşte dacã la rezolvarea spetei pot fi consultate de cãtre candidaţi codurile neadnotate.
ART. 31
Subiectele pentru probele scrise vor fi stabilite de comisia de examinare în ziua examenului, cu asigurarea deplinei confidentialitati.
Subiectele vor fi puse în plic sigilat, care va fi desfãcut de un membru al comisiei în sala de examen, dupã ce va fi fost verificat în prealabil de cãtre un candidat, fãcându-se menţiune despre aceasta în procesul-verbal încheiat în ziua sustinerii probei scrise.
ART. 32
Accesul candidaţilor în sala de examen este permis numai dupã legitimarea acestora.
ART. 33
Înainte de tratarea subiectelor candidaţii îşi vor scrie numele şi prenumele pe coltul hârtiei, ce urmeazã sa fie lipit, dupã care se aplica sigiliul Ministerului Justiţiei pentru asigurarea secretului lucrãrii.
ART. 34
La expirarea timpului stabilit pentru probele scrise preşedintele comisiei de supraveghere preia lucrãrile candidaţilor sub semnatura, dupã care le preda preşedintelui comisiei de examinare în vederea numerotarii şi a repartizãrii lor membrilor acesteia.
Orice încercare de frauda atrage excluderea candidatului din examen şi sancţionarea sa potrivit legii.
ART. 35
Lucrãrile scrise cu caracter aplicativ (speta) vor fi corectate de cei 2 membri ai comisiei de specialitate (civil - procesual civil, respectiv penal - procesual penal).
Nota lucrãrii scrise cu caracter aplicativ este rezultatul mediei aritmetice a notelor acordate de cei 2 membri ai comisiei.
Nota probei scrise la o disciplina la care se susţine atât proba teoreticã, cat şi proba practica este rezultatul mediei aritmetice a notelor acordate la lucrarea scrisã cu caracter teoretic şi la lucrarea scrisã cu caracter aplicativ.
Notele acordate la probele scrise vor fi trecute în cifre şi în litere pe fiecare lucrare, urmând sa fie înscrise în borderoul pentru probele scrise, care va fi semnat pe fiecare fila de cãtre comisia de examinare.
ART. 36
Vor fi admişi la proba orala candidaţii care au obţinut la probele scrise cel puţin media 6,00, fãrã ca la vreuna dintre materii sa fi obţinut o nota mai mica de 5,00.
Contestaţiile cu privire la probele scrise se trimit la Ministerul Justiţiei - Direcţia organizare, resurse umane şi statistica judiciarã în termen de 3 zile de la data la care candidatul a luat cunostinta de rezultate.
Lucrãrile cu privire la notarea cãrora s-au formulat contestaţii vor fi din nou secretizate prin lipirea coltului pe care este înscris numele candidatului.
Contestaţiile se rezolva de comisie în plenul sau, în termen de 3 zile.
Rezultatele contestaţiilor vor fi comunicate de îndatã tribunalelor şi parchetelor de pe lângã acestea, iar rezultatele contestaţiilor vor fi afişate la sediul Ministerului Justiţiei în ziua în care încep probele orale.
ART. 37
La probele orale se vor urmãri, cu deosebire, relevarea capacitãţii candidaţilor de a aplica în practica cunoştinţele teoretice dobândite şi puterea de analiza şi sinteza a acestora.
Probele orale se desfãşoarã pe baza de bilete care conţin cel puţin doua subiecte din fiecare materie de examen.
Pentru pregãtirea subiectelor fiecare candidat va beneficia de un timp de gandire de 30 de minute.
La probele orale candidaţii vor fi apreciati cu note de la 1 la 10.
ART. 38
Nota la proba orala pentru fiecare materie, care nu poate fi mai mica de 5,00, este rezultatul mediei artimetice a notelor pentru fiecare subiect dat şi se va înscrie, în cifre şi litere, în borderoul pentru probele orale.
Media generalã de promovare a probelor orale nu poate fi mai mica de 6,00.
Nu se admit contestaţii cu privire la rezultatele probelor orale.
ART. 39
Media generalã de promovare a examenului de capacitate trebuie sa fie de cel puţin 6,00.
ART. 40
La terminarea examenului comisia de examinare va întocmi un proces-verbal în care va mentiona notele obţinute de candidaţi la probele scrise şi orale, media generalã pe baza cãreia au fost declaraţi reusiti sau respinsi, numele şi prenumele celor care nu s-au prezentat la examen şi motivele neprezentarii acestora, modul de soluţionare a cererilor de amânare a sustinerii examenului, concluziile şi propunerile comisiei.
Procesul-verbal va fi semnat de cãtre toţi membrii comisiei de examinare.

CAP. 4
Validarea examenului de capacitate şi repartizarea candidaţilor pe posturi

ART. 41
Rezultatele examenului de capacitate şi procesul-verbal prevãzut la art. 40 alin. 1 se comunica Ministerului Justiţiei, care le va transmite Consiliului Superior al Magistraturii.
Consiliul Superior al Magistraturii, în termen de 30 de zile de la primirea rezultatelor, valideazã examenul, centralizeazã rezultatele şi întocmeşte, în ordinea mediilor obţinute, tabelul de clasificare a candidaţilor, pe baza cãruia se vor face numirile pe posturile vacante.
Consiliul Superior al Magistraturii poate invalida în tot sau în parte examenul de capacitate în cazurile în care constata ca nu au fost respectate condiţiile prevãzute de lege cu privire la organizarea examenului de capacitate sau ca rezultatele au fost denaturate prin sãvârşirea unor fraude.
În cazul invalidãrii examenului de capacitate de Consiliul Superior al Magistraturii ministrul justiţiei va stabili o noua data pentru susţinerea acestuia.
ART. 42
Dupã întocmirea tabelului de clasificare a candidaţilor Ministerul Justiţiei va publica în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a, lista cuprinzând posturile vacante existente la judecãtorii şi la parchetele de pe lângã acestea la acea data.
ART. 43
Candidaţii declaraţi reusiti la examen au dreptul, în ordinea clasificarii, sa îşi aleagã posturile în termen de 15 zile libere de la publicarea acestora în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a.
Candidaţilor care nu şi-au exercitat dreptul de alegere în acest termen sau care nu pot ocupa nici unul dintre posturile pentru care au optat li se va propune din oficiu un post de cãtre Ministerul Justiţiei. Refuzul de a accepta propunerea este considerat demisie.
ART. 44
La medii egale au prioritate la alegerea postului magistraţii în funcţie şi, în lipsa acestora, în ordinea enumerata, candidatul care are titlul de doctor în drept sau activitate mai îndelungatã de la obţinerea licenţei.
ART. 45
În termen de 3 luni de la data validãrii examenului de capacitate Consiliul Superior al Magistraturii va propune Preşedintelui României numirea magistraţilor care au fost declaraţi reusiti la examenul de capacitate.
În cazul în care magistratul nu a fost propus de Consiliul Superior al Magistraturii pentru a fi numit de Preşedintele României în termen de cel mult 6 luni de la data validãrii examenului de capacitate, acestuia îi înceteazã calitatea de magistrat.
Impotriva refuzului Consiliului Superior al Magistraturii de a propune Preşedintelui României numirea în funcţie magistratul se poate adresa cu plângere Curţii Supreme de Justiţie, în termen de 30 zile de la data expirãrii termenului prevãzut la alin. 2. Plângerea este suspensivã de executare.
ART. 46
Neprezentarea nejustificatã la examenul de capacitate la prima sesiune dupã încheierea stagiului sau respingerea candidatului la doua sesiuni atrage pierderea calitãţii de judecãtor sau de procuror stagiar.
ART. 47
Cererile de înscriere la examen, însoţite de actele prevãzute la art. 23, sau, dupã caz, cererile de amânare, lucrãrile scrise, rezultatele finale obţinute la examenul de capacitate, precum şi rapoartele de control întocmite de preşedinţii judecãtoriilor şi de prim-procurorii parchetelor de pe lângã judecãtorii, pe perioada stagiului vor fi pãstrate în mapa profesionalã a candidatului.
ART. 48
Documentaţia privind examenul de capacitate se pãstreazã la Direcţia organizare, resurse umane şi statistica judiciarã din cadrul Ministerului Justiţiei.
ART. 49
Prin grija preşedintelui judecãtoriei sau, dupã caz, a prim-procurorului parchetului de pe lângã aceasta prezentul regulament va fi adus la cunostinta candidaţilor, despre aceasta fãcându-se menţiune în cererea de înscriere la examenul de capacitate.
ART. 50
Prezentul regulament va intra în vigoare la data publicãrii lui în Monitorul Oficial al României, Partea I.

-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016