Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   REGULAMENT din 13 decembrie 2007  privind conditiile de participare, organizare si desfasurare a concursurilor pentru ocuparea functiilor vacante de director general, director general adjunct si director de directie in cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor, precum si de director de unitate penitenciara    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

REGULAMENT din 13 decembrie 2007 privind conditiile de participare, organizare si desfasurare a concursurilor pentru ocuparea functiilor vacante de director general, director general adjunct si director de directie in cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor, precum si de director de unitate penitenciara

EMITENT: MINISTERUL JUSTITIEI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 880 din 21 decembrie 2007

CAP. I
Dispoziţii generale
ART. 1
Prezentul regulament stabileşte condiţiile de participare, organizare şi desfãşurare a concursurilor pentru ocuparea funcţiilor vacante de director general, director general adjunct şi director de direcţie în cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, precum şi de director de unitate penitenciarã.
ART. 2
Organizarea concursurilor pentru ocuparea funcţiilor vacante de director general, director general adjunct şi director de direcţie în cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, precum şi de director de unitate penitenciarã se aprobã de:
a) ministrul justiţiei, pentru postul de director general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor;
b) ministrul justiţiei, pentru posturile de director general adjunct al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, director de direcţie şi director de unitate penitenciarã, la propunerea directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.
ART. 3
(1) Data şi locul desfãşurãrii concursului, numãrul şi denumirea posturilor vacante, condiţiile de participare, actele necesare înscrierii şi data limitã pentru depunerea acestora, probele şi bibliografia de concurs, datele de contact, precum şi cuantumul taxei de înscriere se aduc la cunoştinţã celor interesaţi de cãtre Administraţia Naţionalã a Penitenciarelor, prin afişare, cu cel puţin 30 de zile calendaristice înainte de data desfãşurãrii concursului, la sediile Ministerului Justiţiei şi Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi prin publicare pe paginile web ale acestora.
(2) În termenul prevãzut la alin. (1), data şi locul desfãşurãrii concursului, numãrul şi denumirea posturilor vacante, probele de concurs şi indicarea sursei de unde se pot obţine informaţii suplimentare în legãturã cu concursul se publicã şi în cel puţin un cotidian central.
(3) În cazul în care, din motive obiective, se modificã data sau locul desfãşurãrii concursului, se va publica un nou anunţ prin mijloacele prevãzute la alin. (1), cu cel puţin 3 zile înainte de data susţinerii primei probe de concurs.

CAP. II
Probele de concurs şi stabilirea comisiilor de concurs şi de soluţionare a contestaţiilor
ART. 4
(1) Concursul pentru ocuparea posturilor vacante constã în:
a) testarea psihologicã;
b) selectarea dosarelor de înscriere, sub aspectul îndeplinirii de cãtre candidaţi a condiţiilor de participare la concurs;
c) interviul pentru susţinerea proiectului de management şi testarea aptitudinilor manageriale;
d) examinarea cunoştinţelor teoretice.
(2) Proiectul de management prevãzut la alin. (1) lit. c) se întocmeşte pe domeniul de activitate al postului, raportat la specificul unitãţii pentru care candideazã. Proiectul va avea maximum 5.000 de cuvinte, se vor utiliza font Arial Narrow 12 şi spaţiere la 1,5 rânduri. Structura proiectului este la alegerea candidatului.
ART. 5
(1) În funcţie de specificul posturilor, ministrul justiţiei stabileşte, prin ordin, urmãtoarele comisii de concurs:
a) comisia de selecţie a dosarelor şi examinare a cunoştinţelor teoretice;
b) comisia de interviu pentru susţinerea proiectului de management şi testarea aptitudinilor manageriale;
c) comisia de soluţionare a contestaţiilor la probele prevãzute al art. 4 alin. (1) lit. b), c) şi d).
(2) Fiecare comisie este formatã din preşedinte, membri şi secretar, dupã cum urmeazã:
a) comisia de selecţionare a dosarelor şi examinare a cunoştinţelor teoretice:


- preşedinte - un secretar de stat sau o persoanã desemnatã de
ministrul justiţiei;
- membri: - un reprezentant al Administraţiei Naţionale a
Penitenciarelor;
- un reprezentant al Ministerului Justiţiei;
- secretar - un funcţionar public cu statut special din cadrul
Direcţiei management resurse umane din Administraţia
Naţionalã a Penitenciarelor;


b) comisia de interviu pentru susţinerea proiectului de management şi testarea aptitudinilor manageriale:


- preşedinte - un secretar de stat sau o persoanã desemnatã de
ministrul justiţiei;
- membri: - un specialist în management;
- un psiholog;
- 2 reprezentanţi ai Administraţiei Naţionale a
Penitenciarelor;
- secretar - un funcţionar public cu statut special din cadrul
Direcţiei management resurse umane din Administraţia
Naţionalã a Penitenciarelor;


c) comisia de soluţionare a contestaţiilor:


- preşedinte - un secretar de stat sau o persoanã desemnatã de
ministrul justiţiei;
- membri: - un reprezentant al Administraţiei Naţionale a
Penitenciarelor;
- un reprezentant al Ministerului Justiţiei;
- secretar - un funcţionar public cu statut special din cadrul
Direcţiei management resurse umane din Administraţia
Naţionalã a Penitenciarelor.


(3) O persoanã nu poate face parte decât dintr-o singurã comisie dintre comisiile menţionate la alin. (1), în cadrul aceluiaşi concurs.
(4) Din comisiile prevãzute la alin. (1) nu pot face parte acele persoane care sunt soţi, rude sau afini pânã la gradul al IV-lea inclusiv cu oricare dintre candidaţii înscrişi la concurs.
(5) Fiecare membru al comisiilor prevãzute la alin. (1) semneazã dupã numirea sa prin ordin o declaraţie pe propria rãspundere, în care precizeazã cã:
a) nu se aflã în vreuna dintre situaţiile de incompatibilitate prevãzute la alin. (4);
b) va respecta secretul şi confidenţialitatea lucrãrilor comisiei şi a variantelor de subiecte ce vor fi elaborate.
(6) Membrii comisiilor de concurs prevãzute la alin. (1), persoanele responsabile de organizarea concursului, precum şi alte persoane implicate în organizarea concursului vor fi retribuite pentru munca depusã, în conformitate cu prevederile <>Hotãrârii Guvernului nr. 257/2005 privind înfiinţarea pe lângã Ministerul Justiţiei a unei activitãţi finanţate integral din venituri proprii.

CAP. III
Condiţiile de participare la concurs şi conţinutul dosarului de înscriere
ART. 6
(1) La concursul pentru ocuparea funcţiilor de director general, director general adjunct şi director de direcţie în Administraţia Naţionalã a Penitenciarelor, precum şi de director de unitate penitenciarã se pot înscrie persoanele care îndeplinesc condiţiile prevãzute la <>art. 11 din Legea nr. 293/2004 privind statutul funcţionarilor publici din Administraţia Naţionalã a Penitenciarelor, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(2) Candidaţii care se înscriu la concurs trebuie sã îndeplineascã şi urmãtoarele condiţii specifice:
a) studii superioare de lungã duratã absolvite cu diplomã de licenţã sau echivalentã;
b) sã aibã o vechime de minimum 5 ani în specialitatea studiilor necesare exercitãrii funcţiei publice de conducere;
c) sã aibã o vechime într-o funcţie de conducere prevãzutã cu studii superioare de minimum 6 luni sau sã exercite o funcţie de conducere prevãzutã cu studii superioare în momentul înscrierii la concurs, doveditã cu documente oficiale;
d) sã nu fi împlinit vârsta de 55 de ani la data organizãrii concursului.
(3) În vederea participãrii la concurs, în termen de 25 de zile calendaristice de la data publicãrii anunţului, candidaţii depun la compartimentul de resurse umane al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor dosarul de candidat şi proiectul de management.
ART. 7
(1) Dosarul de candidat va conţine în mod obligatoriu:
- cererea de înscriere la concurs, cu o singurã opţiune;
- curriculum vitae (model european);
- copii ale actelor de stare civilã;
- copia livretului militar, unde este cazul;
- copii ale diplomelor de studii şi ale altor acte care atestã efectuarea unor specializãri, dupã caz;
- copia carnetului de muncã sau o adeverinţã care sã ateste funcţiile ocupate şi vechimea în muncã;
- cazierul judiciar;
- fişa medicalã (înmânatã, la înscriere, de cãtre medicul şef al unitãţii organizatoare) concluzionatã de medicul şef al unitãţii şi avizatã de medicul de medicina muncii (pentru personalul contractual şi magistraţi);
- adeverinţa medicalã eliberatã de medicul unitãţii, din care sã reiasã ca este apt medical pentru a ocupa funcţia pentru care candideazã (pentru candidaţii ofiţeri din sistemul administraţiei penitenciare);
- declaraţia pe propria rãspundere cã nu a fost eliberat din motive imputabile dintr-o funcţie publicã în ultimii 7 ani;
- declaraţia pe propria rãspundere cã nu a fost agent sau colaborator al organelor de securitate ca poliţie politicã;
- declaraţia pe propria rãspundere cã nu a obţinut în ultimele 6 luni avizul "respins" la o examinare psihologicã pentru o funcţie din cadrul sistemului penitenciar;
- alte documente care atestã îndeplinirea cerinţelor specifice postului scos la concurs, dupã caz.
(2) Copiile de pe actele prevãzute la alin. (1) se prezintã însoţite de documentele originale, care se certificã, pentru conformitatea cu originalul, de cãtre compartimentul resurse umane.
(3) Cuantumul taxei de concurs se stabileşte prin ordin al ministrului justiţiei, la propunerea direcţiei de specialitate din Administraţia Naţionalã a Penitenciarelor.
(4) Dupã expirarea perioadei de înscriere, în termen de 5 zile lucrãtoare, dosarele candidaţilor, numerotate şi opisate, sunt înaintate comisiei de concurs.

CAP. IV
Desfãşurarea concursului
SECŢIUNEA 1
Susţinerea testãrii psihologice
ART. 8
(1) Testarea psihologicã este obligatorie pentru toţi candidaţii şi se efectueazã de cãtre specialişti din Administraţia Naţionalã a Penitenciarelor.
(2) Candidaţii declaraţi "respinşi" la testarea psihologicã vor fi eliminaţi din concurs.
(3) Rezultatul testãrii psihologice nu poate fi contestat.
SECŢIUNEA a 2-a
Selectarea dosarelor de înscriere
ART. 9
(1) Comisia de selecţie a dosarelor şi examinare a cunoştinţelor teoretice, în 3 zile lucrãtoare de la expirarea termenului de 30 de zile de la publicarea anunţului, selecteazã dosarele candidaţilor înscrişi, verificând îndeplinirea condiţiilor cerute în anunţ.
(2) Rezultatul selectãrii va fi consemnat într-un proces-verbal cu aprecierea "admis" sau "respins" şi se afişeazã în maximum o zi lucrãtoare de la data expirãrii termenului de verificare a dosarelor, dupã caz, pe paginile web ale Ministerului Justiţiei şi Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi la sediile acestora, de cãtre secretarul comisiei. Aprecierea "respins" eliminã candidatul de la susţinerea celorlalte probe.
(3) Rezultatul probei de selectare a dosarelor poate fi contestat în termen de douã zile lucrãtoare de la afişarea rezultatelor, sub sancţiunea decãderii din acest drept.
Soluţionarea contestaţiilor se va efectua în urmãtoarele douã zile lucrãtoare de la expirarea termenului de depunere a contestaţiilor, de cãtre comisia de soluţionare a contestaţiilor.
SECŢIUNEA a 3-a
Susţinerea interviului pentru proiectul de management şi testarea aptitudinilor manageriale
ART. 10
(1) La interviu se prezintã doar candidaţii care au fost declaraţi "admişi" la proba de selecţie a dosarelor, în termen de cel mult 3 zile lucrãtoare de la data afişãrii rezultatelor la proba selectãrii dosarelor, şi se finalizeazã în maximum 5 zile lucrãtoare.
(2) În cadrul acestei probe candidaţii vor fi verificaţi şi evaluaţi cu privire la aptitudinile manageriale necesare ocupãrii funcţiei pentru care candideazã.
(3) Interviul se va înregistra audio, cu acordul candidatului. În lipsa acordului, întrebãrile şi rãspunsurile se consemneazã într-un proces-verbal întocmit de secretarul comisiei de concurs, semnat de acesta, de membrii comisiei şi de candidat.
(4) Comisia stabileşte planul interviului pentru proiectul de management specific funcţiei de conducere şi pentru testarea aptitudinilor manageriale, pe baza cãruia îl evalueazã pe candidat.
(5) Proiectul de management şi testarea aptitudinilor manageriale se noteazã cu note de la 0 la 10. Comisia stabileşte notarea pentru fiecare criteriu de evaluare a proiectului şi a aptitudinilor manageriale.
(6) Pe baza criteriilor de evaluare, fiecare membru al comisiei noteazã candidatul care susţine proba. Notele sunt trecute în borderoul de notare, care este semnat pe fiecare filã de membrii comisiei. Nota finalã acordatã pentru fiecare candidat se obţine pe baza mediei aritmetice a notelor acordate de fiecare membru al comisiei.
(7) În urma susţinerii probei interviului pentru proiectul de management şi testarea aptitudinilor manageriale candidatul va fi declarat "admis" dacã a obţinut minimum nota 7 (şapte).
(8) Baremul de notare a probei se afişeazã la sediul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, în ziua urmãtoare susţinerii probei.
ART. 11
(1) Dupã finalizarea interviului, rezultatele obţinute de cãtre candidaţi se consemneazã într-un proces-verbal, în ordinea descrescãtoare a notelor. Procesul-verbal se semneazã pe fiecare paginã de fiecare dintre membrii comisiei de concurs.
(2) Rezultatele interviului se afişeazã conform art. 9 alin. (2), în termen de maximum 5 zile lucrãtoare de la data susţinerii probei.
ART. 12
Rezultatul interviului poate fi contestat în termen de douã zile lucrãtoare de la afişarea rezultatelor, sub sancţiunea decãderii din acest drept. Soluţionarea contestaţiilor se va efectua în urmãtoarele douã zile lucrãtoare de la expirarea termenului de depunere a contestaţiilor, de cãtre comisia de soluţionare a contestaţiilor.
ART. 13
(1) Contestaţiile se depun şi se înregistreazã la compartimentul de resurse umane din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. La primirea contestaţiilor, persoana din cadrul secretariatului care efectueazã înregistrarea va consemna data şi ora depunerii acestora şi va semna, dupã care le va preda imediat, pe bazã de condicã, secretarului comisiei de soluţionare a contestaţiilor.
(2) Dupã expirarea termenului de depunere a contestaţiilor comisia de soluţionare a contestaţiilor se întruneşte şi desfãşoarã urmãtoarele activitãţi:
- verificã dacã contestaţiile au fost depuse în termenul de douã zile lucrãtoare; contestaţiile depuse dupã expirarea termenului sunt respinse;
- verificã dacã aspectele contestate au legãturã cu proba susţinerii interviului şi se referã numai la candidatul care a formulat contestaţia, cele care nu îndeplinesc aceste condiţii fiind respinse;
- reevalueazã proiectele de management şi testarea aptitudinilor manageriale, pe baza criteriilor de evaluare stabilite de comisia de concurs şi a înregistrãrii audio sau a anexei la procesul-verbal, conform procedurii prevãzute la art. 10.
ART. 14
(1) Comisia de soluţionare a contestaţiilor:
a) respinge contestaţia în situaţia în care nota obţinutã la reevaluare este mai micã sau egalã cu nota iniţialã acordatã de comisia de concurs;
b) admite contestaţia în situaţia în care nota obţinutã la reevaluare este mai mare decât nota iniţialã acordatã de comisia de concurs.
(2) Nota obţinutã în cazul admiterii contestaţiei este nota finalã obţinutã de candidat la proba interviului. În situaţia respingerii contestaţiei rãmâne valabilã, ca notã finalã, nota acordatã iniţial de cãtre comisia de concurs.
(3) Hotãrârile comisiei de soluţionare a contestaţiilor sunt definitive.
ART. 15
Rezultatele la contestaţiile depuse se consemneazã într-un proces-verbal şi se afişeazã conform art. 9 alin. (2), imediat dupã soluţionarea acestora, fãrã a depãşi termenul de douã zile lucrãtoare.
SECŢIUNEA a 4-a
Proba scrisã
ART. 16
(1) La proba scrisã se prezintã doar candidaţii care au fost declaraţi "admişi" la proba interviului. Proba scrisã se susţine în termen de cel mult 3 zile lucrãtoare de la data afişãrii rezultatelor la proba susţinutã anterior. Proba scrisã se finalizeazã în cel mult 5 zile lucrãtoare.
(2) Proba scrisã constã în redactarea unei lucrãri.
(3) Subiectele pentru proba scrisã se stabilesc pe baza bibliografiei de concurs, astfel încât sã reflecte capacitatea de analizã şi sintezã a candidaţilor, în concordanţã cu nivelul şi cu specificul funcţiilor pentru care se organizeazã concursul.
(4) Modalitatea de testare în cadrul probei scrise de verificare a cunoştinţelor teoretice este tip sintezã sau întrebãri deschise.
(5) Comisia are obligaţia de a elabora minimum 3 variante de subiecte pentru proba scrisã.
(6) Fiecare variantã cu subiectele de concurs este introdusã într-un plic sigilat şi semnat de toţi membrii comisiei de examinare cu cel puţin douã ore înainte de desfãşurarea probei scrise.
(7) Timpul alocat pentru elaborarea lucrãrilor scrise este stabilit de comisia de examinare şi nu poate depãşi 3 ore din momentul comunicãrii subiectelor.
(8) Plicul cu subiectele de concurs este ales dintre cele 3 plicuri cu variante de subiecte şi deschis de cãtre un candidat.
Acesta semneazã procesul-verbal încheiat în ziua susţinerii probei scrise.
(9) Comisia constituitã conform art. 5 alin. (2) lit. a), dupã stabilirea subiectelor, întocmeşte baremul de corectare, care se afişeazã la sediul instituţiei organizatoare în ziua urmãtoare susţinerii probei scrise.
ART. 17
(1) Cu cel puţin 3 ore înainte de începerea probei scrise, la locul desfãşurãrii acesteia se va afişa repartizarea pe sãli a candidaţilor.
(2) Înaintea începerii probei, preşedintele comisiei de selecţie a dosarelor şi examinare a cunoştinţelor teoretice îi instruieşte pe membrii comisiei şi pe supraveghetori, în privinţa prevederilor prezentului regulament, referitor la susţinerea probei scrise, a repartizãrii candidaţilor pe sãli, precum şi a atribuţiilor fiecãruia.
(3) Supraveghetorii la susţinerea probei scrise sunt desemnaţi prin decizie de zi pe unitate şi trebuie sã fie persoane de altã specialitate decât cea la care se susţine proba scrisã.
(4) La încheierea instructajului, participanţii vor semna un proces-verbal, care se va arhiva, alãturi de celelalte documente ale concursului, în dosarul de concurs.
ART. 18
(1) Accesul candidaţilor în sãli este permis pe baza listelor întocmite pentru fiecare salã şi a documentelor care atestã identitatea, potrivit legii, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei. Dupã efectuarea apelului nominal al candidaţilor şi verificarea identitãţii, fiecare candidat va pãstra pe bancã buletinul/cartea de identitate sau paşaportul, pânã la predarea lucrãrii scrise. Pe listã se menţioneazã prezenţa fiecãrui candidat.
(2) Se interzice candidaţilor sã pãtrundã în sãli cu orice fel de materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu orice mijloc de comunicare la distanţã, computere personale, PDA-uri etc.
(3) Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale şi mijloace de comunicare la distanţã interzise în sãlile de examen duce la eliminarea din salã a candidatului de cãtre preşedintele comisiei de concurs, indiferent dacã materialele interzise au fost folosite sau nu.
(4) Înainte de începerea probei scrise, comisia va prezenta candidaţilor modul de desfãşurare a probei şi modul de completare a datelor personale pe foile de redactare a lucrãrii primite, ulterior fiind secretizate. Candidaţii se aşazã câte unul în bancã, conform ordinii din listele afişate.
(5) Situaţiile în care sunt eliminaţi candidaţii din sala de concurs se consemneazã în procesul-verbal întocmit cu ocazia desfãşurãrii acestei probe, fiind evidenţiate motivele acestor mãsuri.
ART. 19
(1) Dupã comunicarea subiectelor este interzis accesul în sala de concurs al candidaţilor sau al oricãrei persoane, cu excepţia membrilor comisiei de concurs, observatorilor şi persoanelor care asigurã supravegherea desfãşurãrii probei. Ieşirea din salã a candidaţilor atrage eliminarea din concurs, cu excepţia situaţiilor de urgenţã, în care aceştia pot fi însoţiţi de una dintre persoanele care asigurã supravegherea.
(2) Orice fraudã sau încercare de fraudare doveditã se sancţioneazã prin eliminarea din concurs. În aceste cazuri, cei care asigurã supravegherea îl sesizeazã de îndatã pe preşedintele comisiei de concurs, care întocmeşte un procesverbal despre constatãrile fãcute şi mãsurile luate, iar lucrarea se anuleazã cu menţiunea "fraudã".
(3) Lucrarea scrisã va fi redactatã, sub sancţiunea anulãrii, doar pe seturile de hârtie asigurate de unitatea organizatoare a concursului, purtând ştampila acesteia pe fiecare filã, în colţul din stânga sus. Prima filã, dupã înscrierea numelui şi a prenumelui de cãtre candidat, în colţul din dreapta, va fi lipitã astfel încât datele înscrise sã nu poatã fi identificate şi se va aplica ştampila unitãţii organizatoare a concursului. Se va putea folosi numai cernealã sau pix cu minã de culoare albastrã. La cerere, se pot pune la dispoziţie, în mod suplimentar, coli de hârtie tipizate, iar dacã este necesar, cernealã sau pixuri.
(4) Candidatul are obligaţia de a preda comisiei de concurs lucrarea scrisã, respectiv foaia cu subiectele primitã şi ciorna la expirarea timpului alocat, semnând în borderoul special întocmit în acest sens. Candidaţii numeroteazã foile, sub îndrumarea supraveghetorilor, iar supraveghetorii bareazã spaţiile nescrise, verificã numãrul de pagini şi îl trec în procesele-verbale de predare-primire.
ART. 20
(1) Candidaţii care doresc sã corecteze o greşealã anuleazã pasajul greşit cu o linie orizontalã. În cazul în care unii candidaţi, din diferite motive, doresc sã-şi transcrie lucrarea, fãrã sã depãşeascã timpul stabilit, aceştia primesc alte coli de hârtie tipizate. Acest lucru este consemnat de cãtre supraveghetori în procesul-verbal de predare-primire a lucrãrilor scrise. Colile folosite iniţial se anuleazã, se semneazã de supraveghetori şi se pãstreazã în condiţiile stabilite pentru lucrãrile scrise.
(2) La expirarea timpului alocat probei scrise, candidaţii sunt obligaţii sã predea lucrarea scrisã în faza în care se aflã, fiind interzisã depãşirea timpului stabilit. Cinci candidaţi vor fi prezenţi, obligatoriu, în salã pânã la predarea ultimei lucrãri. Dacã la concurs s-au înscris mai puţin de 5 candidaţi, aceştia vor rãmâne în salã pânã la predarea ultimei lucrãri.
(3) Preşedintele şi ceilalţi membri ai comisiei de concurs, dupã predarea lucrãrilor scrise, în prezenţa candidaţilor rãmaşi în salã, verificã dacã numãrul lucrãrilor scrise corespunde cu numãrul semnãturilor din procesul-verbal de predare a lucrãrilor scrise, amestecã lucrãrile scrise şi le numeroteazã. Comisia depoziteazã lucrãrile scrise, împreunã cu documentele constituite pentru susţinerea probei scrise, în spaţiul destinat corectãrii, care va fi asigurat şi sigilat de cãtre preşedinte.
(4) Ciornele şi lucrãrile anulate se strâng separat şi se distrug dupã o lunã de la finalizarea probei scrise, acest lucru consemnându-se într-un proces-verbal semnat de membrii comisiei, care se pãstreazã la unitatea unde se desfãşoarã concursul.
ART. 21
(1) Proba scrisã se noteazã cu note de la 0 la 10. Nu se acordã notã din oficiu. Comisia stabileşte nota acordatã pentru fiecare subiect în parte. Suma totalã a notelor acordate pentru fiecare subiect este 10.
(2) Pe baza baremului de corectare, fiecare membru al comisiei de concurs corecteazã lucrãrile sigilate, acordând note, care sunt trecute în borderoul de notare, acesta fiind semnat pe fiecare filã de membrii comisiei de concurs. Nota finalã acordatã la proba scrisã fiecãrui candidat se obţine pe baza mediei aritmetice a notelor acordate de fiecare membru al comisiei.
(3) Dupã corectare şi notare, lucrãrile scrise se desigileazã.
(4) În urma susţinerii probei scrise, va fi declarat "admis" candidatul care a obţinut minimum nota 7 (şapte).
ART. 22
(1) Rezultatele obţinute de cãtre candidaţi la proba scrisã se consemneazã într-un proces-verbal, în ordinea descrescãtoare a notelor. Procesul verbal se semneazã pe fiecare paginã de fiecare dintre membrii comisiei de concurs.
(2) Rezultatele obţinute la proba scrisã se afişeazã conform art. 9 alin. (2), în termen de maximum 5 zile lucrãtoare de la data începerii acestei probe.
ART. 23
Candidaţii nemulţumiţi de rezultatul probei scrise pot face contestaţie în termen de douã zile lucrãtoare de la afişarea rezultatelor, sub sancţiunea decãderii din acest drept. Soluţionarea contestaţiilor se va efectua în urmãtoarele douã zile lucrãtoare de la expirarea termenului de depunere a contestaţiilor, de cãtre comisia de soluţionare a contestaţiilor.
ART. 24
(1) Contestaţiile la proba scrisã se depun şi se înregistreazã la instituţia organizatoare. La primirea contestaţiilor, persoana din cadrul compartimentului secretariat care efectueazã înregistrarea va consemna data şi ora depunerii acestora şi va semna, dupã care le va preda imediat, pe bazã de condicã, secretarului comisiei de soluţionare a contestaţiilor.
(2) Dupã expirarea termenului de depunere a contestaţiilor comisia de soluţionare a contestaţiilor:
a) verificã dacã contestaţiile au fost depuse în termenul de douã zile lucrãtoare, cele depuse dupã expirarea termenului fiind respinse;
b) verificã dacã aspectele contestate au legãturã cu proba scrisã şi se referã numai la lucrarea candidatului care a formulat contestaţia, cele care nu îndeplinesc aceste condiţii fiind respinse;
c) recorecteazã lucrãrile, pe baza baremului de corectare, conform procedurii prevãzute la art. 21 alin. (2).
(3) În vederea soluţionãrii contestaţiilor, lucrãrile scrise se resigileazã.
ART. 25
Dupã recorectarea lucrãrilor scrise, comisia de soluţionare a contestaţiilor:
a) respinge contestaţia în situaţia în care nota obţinutã la recorectare este mai micã sau egalã cu nota iniţialã acordatã de comisia constituitã pentru susţinerea probei scrise;
b) admite contestaţia în situaţia în care nota obţinutã la recorectare este mai mare decât nota iniţialã acordatã de comisia constituitã pentru susţinerea probei scrise.
ART. 26
(1) Nota obţinutã în cazul admiterii contestaţiei este nota finalã obţinutã de candidat la proba scrisã. În situaţia respingerii contestaţiei rãmâne valabilã, ca notã finalã, nota acordatã iniţial de cãtre comisia constituitã pentru susţinerea probei scrise. Rezultatele obţinute de cãtre candidaţi în urma soluţionãrii contestaţiilor se consemneazã într-un proces-verbal.
(2) Hotãrârile comisiilor de soluţionare a contestaţiilor sunt definitive.
ART. 27
Comunicarea rezultatelor la contestaţiile depuse, precum şi a rezultatelor finale se face prin afişare conform art. 9 alin. (2), imediat dupã soluţionarea contestaţiilor, fãrã a depãşi termenul de douã zile lucrãtoare.
SECŢIUNEA a 5-a
Stabilirea rezultatelor finale ale concursului
ART. 28
(1) Sunt consideraţi promovaţi la concurs candidaţii care au obţinut minimum nota 7 (şapte) la fiecare dintre probele menţionate la art. 4 lit. c) şi d). Nota finalã este media aritmeticã a celor douã note obţinute la probele prevãzute la art. 4 lit. c) şi d).
(2) Se considerã "admis" la concurs candidatul care a obţinut cea mai mare notã finalã, conform prevederilor alin. (1), dintre candidaţii care au concurat pentru aceeaşi funcţie, cu condiţia ca aceştia sã fi obţinut cel puţin nota minimã necesarã promovãrii.
(3) La note finale egale are prioritate candidatul care a obţinut nota cea mai mare la susţinerea interviului, iar dacã egalitatea se menţine, are prioritate cel care are media mai mare obţinutã la examenul de licenţã.

CAP. V
Dispoziţii finale
ART. 29
(1) Pentru fiecare concurs se întocmeşte un dosar care conţine actele administrative de constituire a comisiilor, documentele privind desfãşurarea probelor, organizarea şi desfãşurarea concursului şi proiectele manageriale.
(2) Dosarele se pãstreazã o perioadã de 2 ani la compartimentul de resurse umane din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, dupã care se arhiveazã conform prevederilor legale.
(3) Documentele personale din dosarele candidaţilor care nu au promovat concursul sunt restituite acestora, la cerere.
ART. 30
În termen de cel mult 15 zile calendaristice de la afişarea rezultatelor finale, candidaţii declaraţi admişi la concurs sunt numiţi în funcţie, în condiţiile legii, pe baza proceselorverbale cu rezultatele finale.
ART. 31
(1) Candidatul admis la concurs, potrivit art. 28, are obligaţia de a se prezenta la post în termen de 15 zile de la comunicarea ordinului de numire. Pentru candidaţii care deţin funcţii de conducere termenul este de 30 de zile.
(2) În cazul în care candidatul admis nu se prezintã la post, în condiţiile alin. (1), din cauze imputabile acestuia, oferta de ocupare a postului se face urmãtorului candidat declarat "admis".
(3) Dacã nu existã niciun candidat care sã fi obţinut nota necesarã pentru a fi declarat "admis", se va proceda la organizarea unui nou concurs, în condiţiile prezentului regulament.

------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016