Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   REGULAMENT din 11 noiembrie 2003  de organizare si functionare a Comisiei Nationale de Promovare a Ocuparii Fortei de Munca    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

REGULAMENT din 11 noiembrie 2003 de organizare si functionare a Comisiei Nationale de Promovare a Ocuparii Fortei de Munca

EMITENT: MINISTERUL MUNCII, SOLIDARITATII SOCIALE SI FAMILIEI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 174 din 1 martie 2004
În temeiul <>art. 109 alin. (2) din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurãrilor pentru şomaj şi stimularea ocupãrii forţei de muncã, cu modificãrile ulterioare, Regulamentul de organizare şi funcţionare a Comisiei Naţionale de Promovare a Ocupãrii Forţei de Muncã a fost elaborat de Ministerul Muncii, Solidaritãţii Sociale şi Familiei şi aprobat în şedinţa Comisiei din data de 11 noiembrie 2003.

CAP. I
Dispoziţii generale
ART. 1
Comisia Naţionalã de Promovare a Ocupãrii Forţei de Muncã, denumitã în continuare Comisia Naţionalã de Ocupare, este înfiinţatã în temeiul <>art. 105 din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurãrilor pentru şomaj şi stimularea ocupãrii forţei de muncã, cu modificãrile ulterioare.
ART. 2
Comisia Naţionalã de Ocupare este alcãtuitã din reprezentanţi ai ministerelor, agenţiilor şi departamentelor din subordinea Guvernului sau autonome, la nivel de secretar de stat, şi din preşedinţii organizaţiilor sindicale şi patronale reprezentative la nivel naţional.

CAP. II
Structurã şi funcţionare
ART. 3
(1) Componenţa Comisiei Naţionale de Ocupare este stabilitã de cãtre ministrul muncii, solidaritãţii sociale şi familiei, cu consultarea instituţiilor prevãzute la art. 2, şi se aprobã prin decizie a primului-ministru.
(2) Fiecare membru al Comisiei Naţionale de Ocupare poate desemna, în scris, un supleant care va participa cu drepturi depline la lucrãrile Comisiei Naţionale de Ocupare.
ART. 4
(1) Comisia Naţionalã de Ocupare este condusã de un preşedinte.
(2) Preşedintele Comisiei Naţionale de Ocupare este ministrul muncii, solidaritãţii sociale şi familiei.
(3) În activitatea sa, preşedintele va fi sprijinit de un vicepreşedinte, secretar de stat în Ministerul Muncii, Solidaritãţii Sociale şi Familiei, cu atribuţii în domeniul forţei de muncã.
ART. 5
(1) Calitatea de membru al Comisiei Naţionale de Ocupare înceteazã în urmãtoarele situaţii:
a) în caz de revocare de cãtre cel care l-a propus sau l-a numit;
b) în caz de demisie;
c) în caz de deces.
(2) Demisia membrilor Comisiei Naţionale de Ocupare se formuleazã în scris, nu se motiveazã, este irevocabilã, se înregistreazã la Comisia Naţionalã de Ocupare şi se depune la preşedintele acesteia cu un preaviz de 30 de zile calendaristice.
(3) În cazul vacantãrii locurilor, în Comisia Naţionalã de Ocupare vor fi propuse sau numite alte persoane, în termen de 30 de zile calendaristice de la data vacantãrii. Preşedintele Comisiei Naţionale de Ocupare înainteazã primului-ministru noile propuneri sau numiri.
ART. 6
(1) Preşedintele Comisiei Naţionale de Ocupare are, în principal, urmãtoarele atribuţii:
a) convoacã şedinţele şi conduce lucrãrile plenului Comisiei Naţionale de Ocupare, modereazã discuţiile, sintetizeazã problemele puse în dezbatere, stabileşte ordinea votãrii şi comunicã rezultatele votului;
b) stabileşte ordinea de zi a şedinţelor Comisiei Naţionale de Ocupare;
c) reprezintã Comisia Naţionalã de Ocupare în relaţiile cu alte instituţii din România sau din strãinãtate.
(2) În lipsa preşedintelui Comisiei Naţionale de Ocupare, atribuţiile acestuia vor fi preluate alternativ integral sau parţial de cãtre vicepreşedinte.
ART. 7
(1) Secretariatul Comisiei Naţionale de Ocupare este asigurat de Direcţia politici forţã de muncã din cadrul Ministerului Muncii, Solidaritãţii Sociale şi Familiei.
(2) Secretariatul are urmãtoarele atribuţii principale:
a) întocmeşte ordinea de zi a şedinţelor de lucru;
b) invitã membrii Comisiei Naţionale de Ocupare la şedinţele de lucru;
c) pregãteşte materialele necesare desfãşurãrii şedinţelor de lucru ale Comisiei Naţionale de Ocupare;
d) întocmeşte procesul-verbal al şedinţei de lucru.
(3) Convocarea Comisiei Naţionale de Ocupare se face în scris, cu cel puţin 7 zile calendaristice înainte de data stabilitã, cu aceastã ocazie fiind transmisã ordinea de zi. Materialele ce constituie obiectul şedinţei de lucru şi procesul-verbal al şedinţei anterioare vor fi transmise în timp util prin poşta electronicã.
ART. 8
(1) Comisia Naţionalã de Ocupare îşi exercitã atribuţiile în cadrul unor şedinţe de lucru, cu respectarea dispoziţiilor <>Legii nr. 76/2002 , cu modificãrile ulterioare, şi a prevederilor prezentului regulament.
(2) Comisia Naţionalã de Ocupare se întruneşte semestrial sau ori de câte ori este nevoie, la solicitarea preşedintelui sau a cel puţin o treime din numãrul membrilor sãi.
(3) Actul de convocare a şedinţei de lucru se semneazã de preşedinte sau, dupã caz, de vicepreşedinte şi va cuprinde, în mod obligatoriu, data şi ora şedinţei de lucru.
(4) Şedinţele de lucru semestriale au loc, de regulã, în ultima lunã a semestrului.
(5) Comisia Naţionalã de Ocupare lucreazã legal numai în prezenţa a douã treimi din numãrul membrilor sãi.
(6) Dacã se constatã îndeplinirea condiţiilor legale de cvorum, preşedintele solicitã membrilor Comisiei Naţionale de Ocupare sã se pronunţe prin vot asupra proiectului ordinii de zi. Cu acest prilej se pot face alte propuneri privind conţinutul ordinii de zi.
(7) Hotãrârile Comisiei Naţionale de Ocupare se adoptã, de regulã, prin consens. În cazul în care nu se ajunge la consens, hotãrârile se adoptã cu votul majoritãţii membrilor prezenţi. În caz de paritate, votul preşedintelui sau, dupã caz, al vicepreşedintelui este hotãrâtor.
(8) Votul se exprimã în mod deschis.
(9) Hotãrârile adoptate sunt obligatorii pentru toţi membrii Comisiei Naţionale de Ocupare, atât pentru cei care nu au participat la şedinţa de lucru, cât şi pentru cei care au votat împotrivã.
ART. 9
(1) În situaţia în care convocarea în şedinţe de lucru extraordinare este cerutã de preşedinte sau de o treime din numãrul membrilor Comisiei Naţionale de Ocupare, anunţarea membrilor trebuie fãcutã cu cel puţin 3 zile înainte de data stabilitã.
(2) Cu aceastã ocazie vor fi transmise ordinea de zi şi materialele ce constituie obiectul şedinţei extraordinare.
(3) Cererea pentru convocarea şedinţelor extraordinare se depune la secretariat cu cel puţin 5 zile lucrãtoare înainte de data solicitatã pentru întrunire.
(4) Procesul-verbal, împreunã cu toate materialele care au fost prezentate şi elaborate în cadrul lucrãrilor Comisiei Naţionale de Ocupare, se pãstreazã, prin grija secretariatului, în arhiva acesteia.

CAP. III
Atribuţiile Comisiei Naţionale de Ocupare
ART. 10
Comisia Naţionalã de Ocupare are, în principal, urmãtoarele atribuţii:
a) urmãreşte elaborarea, implementarea şi monitorizarea Planului naţional de acţiune pentru ocuparea forţei de muncã (PNAO);
b) analizeazã obiectivele şi mãsurile propuse pentru a fi introduse în PNAO;
c) dezbate forma finalã a PNAO, ce va fi supusã spre aprobare în Guvern;
d) supune atenţiei Guvernului strategii şi politici pentru creşterea nivelului şi calitãţii ocupãrii forţei de muncã, în corelaţie cu programele de dezvoltare economicã şi socialã;
e) propune direcţiile dezvoltãrii resurselor umane la nivel naţional, în profil de ramurã şi teritorial;
f) propune mãsuri pentru armonizarea programelor de dezvoltare a resurselor umane finanţate din fonduri publice sau din alte surse;
g) face propuneri pentru elaborarea unor acte normative privind ocuparea forţei de muncã şi de îmbunãtãţire a legislaţiei în acest domeniu;
h) pe baza tendinţelor dezvoltãrii economice şi sociale şi a evoluţiilor pe piaţa muncii, face propuneri pentru iniţierea unor mãsuri proactive de combatere a şomajului prin politici fiscale, politici educaţionale, ajustãri structurale şi reconversie profesionalã.
ART. 11
Comisia Naţionalã de Ocupare poate comanda instituţiilor de specialitate studii, rapoarte şi analize privind piaţa muncii, care vor fi finanţate din bugetul asigurãrilor pentru şomaj.

CAP. IV
Dispoziţii finale
ART. 12
Regulamentul de organizare şi funcţionare a Comisiei Naţionale de Ocupare se modificã sau se completeazã, dupã caz, prin votul a minimum douã treimi din numãrul membrilor sãi.
ART. 13
La reuniunile Comisiei Naţionale de Ocupare pot participa, în calitate de invitat, reprezentanţi ai altor autoritãţi ale administraţiei publice ori ai altor factori interesaţi şi implicaţi în domeniul ocupãrii, în funcţie de tematica abordatã.
ART. 14
(1) Desfãşurarea lucrãrilor plenului se consemneazã în procesul-verbal al şedinţei, urmând ca varianta finalã sã fie adoptatã în cadrul urmãtoarei şedinţe a plenului Comisiei Naţionale de Ocupare.
(2) Procesul-verbal al şedinţei va cuprinde: ziua şi data şedinţei, numele participanţilor, stabilirea legalitãţii şedinţei, ordinea de zi şi înscrierile la cuvânt, principalele probleme dezbãtute, hotãrârile luate şi rezultatul voturilor, date despre începerea şi încheierea şedinţei. La cererea membrilor, se vor consemna în procesul verbal diverse observaţii.

Preşedintele Comisiei Naţionale
de Promovare a Ocupãrii Forţei de Muncã
Elena Dumitru,
ministrul muncii, solidaritãţii sociale şi familiei

---------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016