Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   REGULAMENT din 11 mai 2011  privind evaluarea performantelor profesionale individuale, promovarea si avansarea personalului contractual din aparatul propriu al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, precum si din cadrul unitatilor care functioneaza in subordinea ori sub autoritatea acestuia    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

REGULAMENT din 11 mai 2011 privind evaluarea performantelor profesionale individuale, promovarea si avansarea personalului contractual din aparatul propriu al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, precum si din cadrul unitatilor care functioneaza in subordinea ori sub autoritatea acestuia

EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII SI DEZVOLTARII RURALE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 398 din 7 iunie 2011

    CAP. I
    Dispoziţii generale

    ART. 1
    Prezentul regulament reglementeazã evaluarea performanţelor profesionale individuale, promovarea şi avansarea personalului contractual din aparatul propriu al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale, precum şi din cadrul unitãţilor care funcţioneazã în subordinea sau sub autoritatea acestuia.

    CAP. II
    Evaluarea performanţelor profesionale individuale ale personalului contractual

    ART. 2
    Procedura evaluãrii se realizeazã în urmãtoarele etape:
    a) completarea fişei de evaluare de cãtre evaluator;
    b) interviul;
    c) contrasemnarea fişei de evaluare.
    ART. 3
    În sensul prezentului regulament, are calitatea de evaluator:
    a) persoana aflatã în funcţia de conducere care coordoneazã compartimentul în cadrul cãruia îşi desfãşoarã activitatea salariatul aflat într-o funcţie de execuţie sau care coordoneazã activitatea acestuia;
    b) persoana aflatã în funcţia de conducere ierarhic superioarã, potrivit structurii organizatorice a autoritãţii sau instituţiei publice, pentru salariatul aflat într-o funcţie de conducere;
    c) persoana aflatã într-o funcţie de conducere în cadrul ministerului, care coordoneazã domeniul de activitate pentru directorul general/directorul, dupã caz, al instituţiei publice aflate în subordinea sau sub autoritatea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale.
    ART. 4
    (1) Sunt supuşi evaluãrii anuale salariaţii care au desfãşurat activitate cel puţin 6 luni în cursul perioadei evaluate.
    (2) Sunt exceptaţi de la evaluarea anualã salariaţii care ocupã funcţia de debutant şi care sunt evaluaţi la sfârşitul perioadei de debut.
    ART. 5
    (1) Activitatea profesionalã se apreciazã anual prin evaluarea performanţelor profesionale individuale.
    (2) Perioada evaluatã este cuprinsã între 1 ianuarie şi 31 decembrie din anul pentru care se face evaluarea, dar nu mai puţin de 6 luni de activitate pe funcţia respectivã.
    (3) Perioada de evaluare este cuprinsã între 1 şi 30 iunie din anul urmãtor perioadei evaluate.
    ART. 6
    În mod excepţional, evaluarea performanţelor profesionale individuale ale personalului contractual se face şi în cursul perioadei evaluate, în urmãtoarele cazuri:
    a) atunci când pe parcursul perioadei evaluate contractul individual de muncã al salariatului evaluat înceteazã sau se modificã, în condiţiile legii. În acest caz, salariatul va fi evaluat pentru perioada de pânã la încetarea sau modificarea raporturilor de muncã;
    b) atunci când pe parcursul perioadei evaluate raportul de muncã al evaluatorului înceteazã, se suspendã sau se modificã, în condiţiile legii. În acest caz, evaluatorul are obligaţia ca, înainte de încetarea, suspendarea sau modificarea raporturilor de muncã ori, dupã caz, într-o perioadã de cel mult 15 zile calendaristice de la încetarea ori modificarea raporturilor de muncã, sã realizeze evaluarea performanţelor profesionale individuale ale salariaţilor din subordine. Calificativul acordat se va lua în considerare la evaluarea anualã a performanţelor profesionale individuale ale acestora;
    c) atunci când pe parcursul perioadei evaluate salariatul dobândeşte o diplomã de studii de nivel superior şi urmeazã sã fie promovat, în condiţiile legii, într-o funcţie corespunzãtoare studiilor absolvite.
    ART. 7
    (1) Criteriile generale de evaluare a personalului contractual sunt prevãzute în anexa nr. 1.
    (2) Salariaţii care exercitã, cu caracter temporar, o funcţie de conducere vor fi evaluaţi pentru perioada exercitãrii temporare, pe baza criteriilor de evaluare stabilite pentru funcţia de conducere respectivã.
    ART. 8
    Persoanele care au calitatea de evaluator, potrivit art. 3, completeazã fişele de evaluare, al cãror model este prevãzut în anexa nr. 2a, respectiv nr. 2b, dupã cum urmeazã:
    a) stabilesc gradul de îndeplinire a obiectivelor, prin raportare la atribuţiile stabilite prin fişa postului, întocmitã conform modelului prevãzut în anexa nr. 3;
    b) stabilesc calificativul final de evaluare a performanţelor profesionale individuale;
    c) consemneazã, dupã caz, rezultatele deosebite ale salariatului, dificultãţile obiective întâmpinate de acesta în perioada evaluatã şi orice alte observaţii pe care le considerã relevante;
    d) stabilesc obiectivele şi criteriile specifice de evaluare pentru urmãtoarea perioadã de evaluare;
    e) stabilesc eventualele necesitãţi de formare profesionalã pentru anul urmãtor perioadei evaluate.
    ART. 9
    (1) Interviul, ca etapã a procesului de evaluare, reprezintã un schimb de informaţii care are loc între evaluator şi persoana evaluatã, în cadrul cãruia:
    a) se aduc la cunoştinţa persoanei evaluate notãrile şi consemnãrile fãcute de evaluator în fişa de evaluare;
    b) se semneazã şi se dateazã fişa de evaluare de cãtre evaluator şi de cãtre persoana evaluatã.
    (2) În cazul în care între persoana evaluatã şi evaluator existã diferenţe de opinie asupra notãrilor şi consemnãrilor fãcute, în fişa de evaluare se va consemna punctul de vedere al persoanei evaluate; evaluatorul poate modifica fişa de evaluare.
    ART. 10
    (1) Pentru stabilirea calificativului, evaluatorul va proceda la notarea obiectivelor şi criteriilor de evaluare prin acordarea pentru fiecare obiectiv şi criteriu a unei note de la 1 la 5, nota exprimând aprecierea gradului de îndeplinire.
    (2) Pentru a obţine nota finalã a evaluatorului se face media aritmeticã a notelor obţinute ca urmare a aprecierii obiectivelor şi criteriilor, rezultate din media aritmeticã a notelor acordate pentru fiecare obiectiv sau criteriu, dupã caz.
    (3) Semnificaţia notelor prevãzute la alin. (1) este urmãtoarea: nota 1 - nivel minim şi nota 5 - nivel maxim.
    ART. 11
    Calificativul final al evaluãrii se stabileşte pe baza notei finale, dupã cum urmeazã:
    a) între 1,00 şi 2,00 - nesatisfãcãtor;
    b) între 2,01 şi 3,00 - satisfãcãtor;
    c) între 3,01 şi 4,00 - bun;
    d) între 4,01 şi 5,00 - foarte bun.
    ART. 12
    (1) Dupã finalizarea etapelor procedurii de evaluare menţionate la art. 2 lit. a) şi b), fişa de evaluare se înainteazã contrasemnatarului.
    (2) În sensul prezentului regulament, are calitatea de contrasemnatar salariatul aflat în funcţia superioarã evaluatorului, potrivit structurii organizatorice a autoritãţii sau instituţiei publice.
    (3) În situaţia în care calitatea de evaluator o are şeful autoritãţii sau instituţiei, fişa de evaluare nu se contrasemneazã.
    ART. 13
    (1) Fişa de evaluare poate fi modificatã conform deciziei contrasemnatarului în urmãtoarele cazuri:
    a) aprecierile consemnate nu corespund realitãţii;
    b) între evaluator şi persoana evaluatã existã diferenţe de opinie care nu au putut fi soluţionate de comun acord.
    (2) Fişa de evaluare modificatã în condiţiile prevãzute la alin. (1) se aduce la cunoştinţa salariatului evaluat.
    ART. 14
    (1) Salariaţii nemulţumiţi de rezultatul evaluãrii pot sã îl conteste la conducãtorul autoritãţii sau instituţiei publice.
    (2) Contestaţia se formuleazã în termen de 5 zile calendaristice de la luarea la cunoştinţã de cãtre salariatul evaluat a calificativului acordat şi se soluţioneazã în termen de 15 zile calendaristice de la data expirãrii termenului de depunere a contestaţiei de cãtre o comisie constituitã în acest scop prin act administrativ al conducãtorului autoritãţii.
    (3) Rezultatul contestaţiei se comunicã salariatului în termen de 5 zile calendaristice de la soluţionarea contestaţiei.
    (4) Salariatul nemulţumit de modul de soluţionare a contestaţiei formulate potrivit alin. (1) se poate adresa instanţei competente, în condiţiile legii.

    CAP. III
    Promovarea personalului contractual

    ART. 15
    (1) Prin promovare se asigurã evoluţia în carierã a personalului contractual, prin trecerea într-un grad sau o treaptã de încadrare superioarã ori într-o funcţie superioarã.
    (2) Examenul de promovare se organizeazã o singurã datã într-un an calendaristic.
    ART. 16
    (1) Promovarea persoanelor încadrate cu contract individual de muncã în funcţii, grade sau trepte profesionale se face, de regulã, pe un post vacant existent în statul de funcţii.
    (2) În situaţia în care nu existã un post vacant, promovarea se va face prin transformarea propriului post într-unul de nivel imediat urmãtor.
    (3) Promovarea în funcţie prin transformarea propriului post se face în cazul absolvenţilor învãţãmântului superior de lungã sau scurtã duratã, dacã studiile absolvite sunt corespunzãtoare domeniului în care îşi desfãşoarã activitatea; încadrarea se face în condiţiile legii.
    ART. 17
    Promovarea în grade sau trepte profesionale imediat superioare se poate face din 3 în 3 ani, în funcţie de performanţele profesionale individuale, apreciate cu calificativul "foarte bun", cel puţin de douã ori în ultimii 3 ani, de cãtre comisia desemnatã prin dispoziţie a ordonatorului de credite bugetare, din care fac parte sindicatele sau, dupã caz, reprezentanţii salariaţilor.
    ART. 18
    Cu cel puţin 15 zile lucrãtoare înainte de data desfãşurãrii examenului de promovare, autoritatea sau instituţia publicã organizatoare are obligaţia sã afişeze la sediul acesteia anunţul privind organizarea examenului de promovare, condiţiile de participare şi condiţiile de desfãşurare a examenului, bibliografia şi alte date necesare desfãşurãrii acestuia.
    ART. 19
    (1) Examenul constã în 3 etape, dupã cum urmeazã:
    a) selecţia dosarelor de înscriere;
    b) proba scrisã;
    c) interviul.
    (2) În vederea participãrii la examen, candidaţii depun, în termen de 10 zile lucrãtoare de la data afişãrii anunţului, un dosar de înscriere care va cuprinde urmãtoarele documente:
    a) formularul de înscriere la concurs;
    b) copie a cãrţii de muncã sau adeverinţã eliberatã de compartimentul resurse umane în vederea atestãrii vechimii în gradul profesional din care se promoveazã;
    c) copii de pe rapoartele de evaluare a performanţelor profesionale individuale din ultimii 2 ani.
    (3) Pot susţine probele prevãzute la alin. (1) lit. b) şi c) candidaţii ale cãror dosare de înscriere au fost selectate de cãtre comisia de concurs, în condiţiile prezentului regulament.
    (4) Proba scrisã constã în redactarea unei lucrãri sau rezolvarea unor teste-grilã în prezenţa comisiei de concurs.
    (5) Probele de concurs prevãzute la alin. (1) lit. b) şi c) se noteazã cu puncte de la 1 la 100.
    (6) Promovarea fiecãrei probe se face ca urmare a obţinerii punctajului minim de 50 de puncte pentru fiecare dintre probele prevãzute la alin. (1) lit. b) şi c). Punctajul final necesar pentru promovarea concursului este de minimum 100 de puncte şi se obţine prin cumularea punctajului obţinut la fiecare dintre probele prevãzute la alin. (1) lit. b) şi c).
    (7) Rezultatele fiecãrei probe se afişeazã în termen de maximum 3 zile de la susţinere, iar candidaţii nemulţumiţi le pot contesta în termen de maximum 24 de ore de la data afişãrii.
    (8) Soluţionarea contestaţiilor se face în termen de maximum 48 de ore de la depunere şi rezultatul se afişeazã la sediul autoritãţii sau instituţiei publice organizatoare a examenului de promovare.
    (9) Comisia de soluţionare a contestaţiilor admite contestaţia, modificând punctajul acordat de comisia de examen, în situaţia în care constatã cã existã o diferenţã mai mare de 10 puncte între punctajele acordate de comisia de examinare şi comisia de soluţionare a contestaţiilor.
    (10) Promovarea probei scrise este obligatorie pentru susţinerea interviului.
    (11) Interviul se organizeazã pentru toţi candidaţii declaraţi admişi la proba scrisã, în termen de 24 de ore de la soluţionarea contestaţiilor.
    (12) Sunt declaraţi admişi candidaţii care au promovat cele douã probe prevãzute la alin. (1) lit. b) şi c).
    (13) Rezultatul final al concursului poate fi contestat în termen de maximum 24 de ore de la afişare, iar soluţionarea contestaţiilor depuse se va face în maximum 48 de ore de la primirea acestora.
    (14) Termenele prevãzute la alin. (7), (8) şi (11) se calculeazã începând de la ora afişãrii, avându-se în vedere inclusiv ziua când au început şi ziua când s-au sfârşit.
    (15) Termenul care începe într-o zi nelucrãtoare sau de sãrbãtoare legalã se considerã cã începe în prima zi de lucru urmãtoare.
    (16) Termenul care se sfârşeşte într-o zi nelucrãtoare sau de sãrbãtoare legalã se va prelungi pânã la sfârşitul primei zile de lucru urmãtoare.
    ART. 20
    Candidaţii declaraţi admişi sunt numiţi pe noile funcţii în termen de cel mult 15 zile lucrãtoare de la data la care au fost declaraţi admişi.
    ART. 21
    (1) În vederea analizãrii posibilitãţii şi oportunitãţii promovãrii personalului în grade sau trepte profesionale, se constituie, prin dispoziţie a ordonatorului de credite, comisii de examen, respectiv de soluţionare a contestaţiilor.
    (2) Comisiile menţionate la alin. (1) sunt constituite dintr-un numãr impar de membri, prin act administrativ al conducãtorului autoritãţii sau instituţiei publice.
    ART. 22
    Avansarea în gradaţia imediat superioarã se face, potrivit legii, la îndeplinirea condiţiei de vechime prevãzute de tranşele de vechime în muncã.

    CAP. IV
    Avansarea personalului debutant

    ART. 23
    Persoanele încadrate în funcţii contractuale de debutant pot fi avansate, la sfârşitul perioadei de debut, stabilitã în condiţiile legii, în funcţia, gradul sau treapta profesionalã imediat superioarã.
    ART. 24
    Persoanele încadrate în funcţii de personal contractual de debutant vor fi salarizate cu salariul de debutant pe o perioadã de cel puţin 6 luni, dar nu mai mare de un an, şi vor fi definitivate pe baza evaluãrii activitãţii.
    ART. 25
    (1) Evaluarea activitãţii menţionatã la art. 24 se face în baza raportului de stagiu întocmit de persoana încadratã pe funcţia de debutant şi a raportului superiorului ierarhic al acesteia, care are calitatea de evaluator.
    (2) Raportul superiorului ierarhic al persoanei încadrate pe funcţia de debutant va preciza la final calificativul acordat (corespunzãtor/necorespunzãtor) şi propunerea de numire pe o funcţie definitivã sau de încetare a contractului individual de muncã.
    (3) Rezultatul evaluãrii se poate contesta la superiorul ierarhic al evaluatorului în termen de maximum 48 de ore de la comunicare. Contestaţia se rezolvã şi se comunicã persoanei în cauzã în termen de 3 zile calendaristice de la data-limitã de depunere a contestaţiei.

    CAP. V
    Dispoziţii finale

    ART. 26
    Ca urmare a promovãrii sau avansãrii, fişa postului salariatului va fi completatã cu noi atribuţii, în raport cu nivelul postului, prin grija superiorului ierarhic.
    ART. 27
    Anexele nr. 1, 2a, 2b şi 3 fac parte integrantã din prezentul regulament.

    ANEXA 1
    -------
la regulament
-------------

                              CRITERII GENERALE
                     de evaluare a personalului contractual

    I. Criterii generale de evaluare a performanţelor profesionale ale personalului contractual care ocupã funcţii de execuţie



┌────┬──────────────┬───────────────────────┬───────────────────────┬─────────────────────┐
│Nr. │Criteriul de │Definirea criteriului │Definirea criteriului │Definirea criteriului│
│crt.│evaluare │pentru personalul cu │pentru personalul cu │pentru personalul cu │
│ │ │studii superioare de │studii superioare de │studii postliceale │
│ │ │lungã duratã (S) │scurtã duratã (SSG) │(PL), liceale (M) şi │
│ │ │ │ │gimnaziale/alte │
│ │ │ │ │studii │
├────┼──────────────┼───────────────────────┼───────────────────────┼─────────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │
├────┼──────────────┼───────────────────────┼───────────────────────┼─────────────────────┤
│ 1. │Capacitatea de│Capacitatea de a pune │Capacitatea de a pune │Capacitatea de a pune│
│ │implementare │eficient în practicã │eficient în practicã │eficient în practicã │
│ │ │soluţiile proprii şi pe│soluţiile proprii şi │soluţiile proprii şi │
│ │ │cele dispuse pentru │pe cele dispuse pentru │pe cele dispuse │
│ │ │desfãşurarea în mod │desfãşurarea în mod │pentru desfãşurarea │
│ │ │corespunzãtor a activi-│corespunzãtor a acti- │în mod corespunzãtor │
│ │ │tãţilor, în scopul │vitãţilor, în scopul │a activitãţilor, │
│ │ │realizãrii obiectivelor│realizãrii obiectivelor│în scopul realizãrii │
│ │ │ │ │obiectivelor │
├────┼──────────────┼───────────────────────┼───────────────────────┼─────────────────────┤
│ 2. │Capacitatea de│Capacitatea de a depãşi│Capacitatea de a depãşi│Capacitatea de a de- │
│ │a rezolva efi-│obstacolele sau difi- │obstacolele sau difi- │pãşi obstacolele sau │
│ │cient proble- │cultãţile intervenite │cultãţile intervenite │dificultãţile inter- │
│ │mele │în activitatea curentã,│în activitatea curentã,│venite în activitatea│
│ │ │prin identificarea │prin identificarea so- │curentã, prin identi-│
│ │ │soluţiilor adecvate de │luţiilor adecvate de │ficarea soluţiilor │
│ │ │rezolvare şi asumarea │rezolvare şi asumarea │adecvate de rezolvare│
│ │ │riscurilor identificate│riscurilor identificate│ │
├────┼──────────────┼───────────────────────┼───────────────────────┼─────────────────────┤
│ 3. │Capacitatea de│Capacitatea de a desfã-│Capacitatea de a des- │Capacitatea de a │
│ │asumare a res-│şura în mod curent, la │fãşura în mod curent, │accepta erorile sau, │
│ │ponsabilitã- │solicitarea superiori- │la solicitarea superio-│dupã caz, deficien- │
│ │ţilor │lor ierarhici, activi- │rilor ierarhici, acti- │ţele propriei acti- │
│ │ │tãţi care depãşesc │vitãţi care depãşesc │vitãţi şi de a │
│ │ │cadrul de responsabi- │cadrul de responsabi- │rãspunde pentru │
│ │ │litate definit conform │litate definit conform │acestea │
│ │ │fişei postului; capa- │fişei postului; capa- │ │
│ │ │citatea de a accepta │citatea de a accepta │ │
│ │ │erorile sau, dupã caz, │erorile sau, dupã caz, │ │
│ │ │deficienţele propriei │deficienţele propriei │ │
│ │ │activitãţi şi de a │activitãţi şi de a │ │
│ │ │rãspunde pentru acestea│a rãspunde pentru │ │
│ │ │ │acestea │ │
├────┼──────────────┼───────────────────────┼───────────────────────┼─────────────────────┤
│ 4. │Capacitatea de│Capacitatea de creştere│Capacitatea de creştere│Capacitatea de îmbu- │
│ │autoperfecţio-│permanentã a performan-│permanentã a performan-│nãtãţire a rezulta- │
│ │nare şi de va-│ţelor profesionale, │ţelor profesionale, │telor activitãţii │
│ │lorificare a │de îmbunãtãţire a │de îmbunãtãţire a re- │curente, prin pune- │
│ │experienţei │rezultatelor activitã- │zultatelor activitãţii │rea în practicã a │
│ │dobândite │ţii curente prin │curente prin punerea în│cunoştinţelor şi │
│ │ │punerea în practicã a │practicã a cunoştin- │abilitãţilor dobân- │
│ │ │cunoştinţelor şi abi- │ţelor şi abilitãţi- │dite │
│ │ │litãţilor dobândite │lor dobândite │ │
├────┼──────────────┼───────────────────────┼───────────────────────┼─────────────────────┤
│ 5. │Creativitate │Atitudine activã în so-│Atitudine activã în │Atitudine activã în │
│ │şi spirit de │luţionarea problemelor │soluţionarea probleme- │soluţionarea proble- │
│ │iniţiativã │şi realizarea obiecti- │lor şi realizarea │melor şi realizarea │
│ │ │velor prin identifica- │obiectivelor prin │obiectivelor prin │
│ │ │rea unor alternative │identificarea unor │identificarea unor │
│ │ │eficiente de rezolvare │alternative eficiente │alternative eficiente│
│ │ │a acestor probleme; │de rezolvare a acestor │de rezolvare a aces- │
│ │ │atitudine pozitivã │probleme; atitudine │tor probleme │
│ │ │faţã de idei noi │pozitivã faţã de idei │ │
│ │ │ │noi │ │
├────┼──────────────┼───────────────────────┼───────────────────────┼─────────────────────┤
│ 6. │Capacitatea de│Capacitatea de a previ-│Capacitatea de a previ-│Capacitatea de a-şi │
│ │planificare şi│ziona cerinţele, opor- │ziona cerinţele, opor- │organiza timpul pro- │
│ │organizare a │tunitãţile şi posibi- │tunitãţile şi posibi- │priu pentru îndepli- │
│ │timpului de │lele riscuri şi con- │lele riscuri şi conse- │nirea eficientã a │
│ │lucru │secinţele acestora; │cinţele acestora; capa-│sarcinilor │
│ │ │capacitatea de a anti- │citatea de a anticipa │ │
│ │ │cipa soluţii şi de │soluţii şi de a-şi │ │
│ │ │a-şi organiza timpul │organiza timpul propriu│ │
│ │ │propriu sau, dupã caz, │pentru îndeplinirea │ │
│ │ │al celorlalţi (în │eficientã a sarcinilor │ │
│ │ │funcţie de nivelul de │ │ │
│ │ │competenţã), pentru │ │ │
│ │ │îndeplinirea eficientã │ │ │
│ │ │a sarcinilor │ │ │
├────┼──────────────┼───────────────────────┼───────────────────────┼─────────────────────┤
│ 7. │Capacitatea de│Capacitatea de a des- │ │ │
│ │a lucra inde- │fãşura activitãţi │ │ │
│ │pendent │pentru îndeplinirea │ │ │
│ │ │atribuţiilor de servi- │ │ │
│ │ │ciu fãrã a solicita │ │ │
│ │ │coordonare, cu excep- │ │ │
│ │ │ţia cazurilor în care │ │ │
│ │ │activitãţile implicã │ │ │
│ │ │luarea unor decizii │ │ │
│ │ │care depãşesc limitele │ │ │
│ │ │de competenţã │ │ │
├────┼──────────────┼───────────────────────┼───────────────────────┼─────────────────────┤
│ 8. │Capacitatea de│Capacitatea de a se │Capacitatea de a se │Capacitatea de a se │
│ │a lucra în │integra într-o echipã, │integra într-o echipã, │integra într-o echi- │
│ │echipã │de a-şi aduce contribu-│de a-şi aduce contri- │pã, de a-şi aduce │
│ │ │ţia prin participare │buţia prin partici- │contribuţia prin │
│ │ │efectivã, de a transmi-│pare efectivã, de a │participare efectivã,│
│ │ │te eficient şi de a │transmite eficient şi │de a transmite efi- │
│ │ │permite dezvoltarea │de a permite dezvolta- │cient idei, pentru │
│ │ │ideilor noi, pentru │rea ideilor noi, pentru│realizarea obiecti- │
│ │ │realizarea obiectivelor│realizarea obiectivelor│velor echipei │
│ │ │echipei │echipei │ │
├────┼──────────────┼───────────────────────┼───────────────────────┼─────────────────────┤
│ 9. │Capacitatea de│Capacitatea de a utili-│Capacitatea de a utili-│Capacitatea de a │
│ │gestionare e- │za raţional şi eficient│za raţional şi eficient│utiliza raţional şi │
│ │ficientã a │resursele materiale │resursele materiale, │eficient resursele │
│ │resurselor │financiare şi informa- │financiare şi informa- │materiale, finan- │
│ │alocate │ţionale alocate │ţionale alocate │ciare şi informaţio- │
│ │ │ │ │nale alocate │
├────┼──────────────┼───────────────────────┼───────────────────────┼─────────────────────┤
│ 10.│Integritatea │Înţelegerea şi res- │Înţelegerea şi respec- │Înţelegerea şi │
│ │moralã şi eti-│pectarea principiilor │tarea principiilor de │respectarea principi-│
│ │cã profesio- │de moralitate şi eticã │moralitate şi eticã │ilor de moralitate şi│
│ │nalã │socioprofesionalã │socioprofesionalã │eticã socioprofesio- │
│ │ │ │ │nalã │
└────┴──────────────┴───────────────────────┴───────────────────────┴─────────────────────┘



    II. Criterii generale de evaluare a performanţelor profesionale ale personalului contractual care ocupã funcţii de conducere



┌─────┬────────────────────────────────┬────────────────────────────────────────────────┐
│Nr. │ Criteriul de evaluare │ Definirea criteriului │
│crt. │ │ │
├─────┼────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │
├─────┼────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────────────┤
│ 1. │Capacitatea de a organiza │Capacitatea de a identifica activitãţile care │
│ │ │trebuie desfãşurate de structura condusã, │
│ │ │delimitarea lor în atribuţii, stabilirea pe │
│ │ │baza acestora a obiectivelor; repartizarea │
│ │ │echilibratã şi echitabilã a atribuţiilor şi a │
│ │ │obiectivelor în funcţie de nivelul, categoria, │
│ │ │clasa şi gradul profesional ale personalului │
│ │ │din subordine │
├─────┼────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────────────┤
│ 2. │Capacitatea de a conduce │Abilitatea de a crea o viziune realistã, de a o │
│ │ │transpune în practicã şi de a o susţine; abili- │
│ │ │tatea de a planifica şi de a administra activi- │
│ │ │tatea unei echipe formate din personalitãţi │
│ │ │diferite, cu nivel diferit al capacitãţii de a │
│ │ │colabora la îndeplinirea unei atribuţii; capaci-│
│ │ │tatea de a adapta stilul de conducere la situa- │
│ │ │ţii diferite, precum şi de a acţiona pentru │
│ │ │gestionarea şi rezolvarea conflictelor │
├─────┼────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────────────┤
│ 3. │Capacitatea de coordonare │Armonizarea deciziilor şi acţiunilor persona- │
│ │ │lului, precum şi a activitãţilor din cadrul unui│
│ │ │compartiment, în vederea realizãrii obiective- │
│ │ │lor acestuia │
├─────┼────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────────────┤
│ 4. │Capacitatea de control │Capacitatea de supraveghere a modului de │
│ │ │transformare a deciziilor în soluţii realiste, │
│ │ │depistarea deficienţelor şi luarea mãsurilor │
│ │ │necesare pentru corectarea la timp a acestora │
├─────┼────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────────────┤
│ 5. │Competenţa decizionalã │Capacitatea de a lua hotãrâri rapid, cu simţ de │
│ │ │rãspundere şi conform competenţei legale, cu │
│ │ │privire la desfãşurarea activitãţii structurii │
│ │ │conduse │
├─────┼────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────────────┤
│ 6. │Capacitatea de a delega │Capacitatea de a transfera atribuţii persona- │
│ │ │lului din subordine care corespunde din punct de│
│ │ │vedere legal şi al competenţelor proprii, în │
│ │ │scopul realizãrii la timp şi în mod corespunzã- │
│ │ │tor a obiectivelor structurii conduse │
├─────┼────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────────────┤
│ 7. │Capacitatea de a dezvolta abili-│Cunoaşterea aptitudinilor personalului din │
│ │tãţile personalului │subordine, inclusiv prin capacitatea de a crea, │
│ │ │de a implementa şi de a menţine politici de │
│ │ │personal eficiente, în scopul motivãrii acestu- │
│ │ │ia; capacitatea de a identifica nevoile de │
│ │ │instruire ale personalului din subordine şi de │
│ │ │a face propuneri privind tematica şi formele │
│ │ │concrete de realizare a instruirii │
├─────┼────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────────────┤
│ 8. │Abilitãţi de mediere şi │Capacitatea de a organiza şi de a conduce o │
│ │negociere │întâlnire sau un interviu, precum şi de a o │
│ │ │orienta cãtre o soluţie comun acceptatã, ţinând │
│ │ │seama de poziţiile diferite ale pãrţilor │
├─────┼────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────────────┤
│ 9. │Alte criterii │Se vor utiliza criteriile generale de evaluare a│
│ │ │performanţelor profesionale ale personalului │
│ │ │contractual care ocupã funcţii de execuţie, │
│ │ │prevãzute la pct. I subpct. 1-6, 9 şi 10 │
└─────┴────────────────────────────────┴────────────────────────────────────────────────┘




     ANEXA 2a
    --------
la regulament
-------------

                                FIŞĂ DE EVALUARE
           a performanţelor profesionale individuale ale persoanelor
                  care ocupã funcţii contractuale de conducere

                                   - model -


 ┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
 │Numele şi prenumele persoanei evaluate: │
 │Funcţia: ..................................................... │
 │Gradul: ...................................................... │
 │Data ultimei promovãri: .............................. │
 ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │Numele şi prenumele evaluatorului: │
 │Funcţia: │
 ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │Perioada evaluatã: de la ................... la ........................... │
 └────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘





 ┌──────────────────────────────┬──────────────┬───────────────┬──────────────┐
 │Obiective în perioada evaluatã│ % │ Realizat │ Nota │
 │ │ din timp │ (%) │ │
 ├──────────────────────────────┼──────────────┼───────────────┼──────────────┤
 │1. │ │ │ │
 ├──────────────────────────────┼──────────────┼───────────────┼──────────────┤
 │2. │ │ │ │
 ├──────────────────────────────┼──────────────┼───────────────┼──────────────┤
 │... │ │ │ │
 ├──────────────────────────────┼──────────────┼───────────────┼──────────────┤
 │Obiective revizuite în │ % │ Realizat │ Nota │
 │perioada evaluatã │ din timp │ (%) │ │
 ├──────────────────────────────┼──────────────┼───────────────┼──────────────┤
 │1. │ │ │ │
 ├──────────────────────────────┼──────────────┼───────────────┼──────────────┤
 │2. │ │ │ │
 ├──────────────────────────────┼──────────────┼───────────────┼──────────────┤
 │... │ │ │ │
 ├──────────────────────────────┴──────────────┴───────────────┼──────────────┤
 │Nota finalã pentru împlinirea obiectivelor │ │
 └─────────────────────────────────────────────────────────────┴──────────────┘





 ┌─────────────────────────────────────────────┬───────────────┬──────────────┐
 │Criteriile de evaluare a performanţei │ Nota │ Comentarii │
 │profesionale individuale │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼───────────────┼──────────────┤
 │ 1. Capacitatea de a organiza │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼───────────────┼──────────────┤
 │ 2. Capacitatea de a conduce │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼───────────────┼──────────────┤
 │ 3. Capacitatea de coordonare │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼───────────────┼──────────────┤
 │ 4. Capacitatea de control │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼───────────────┼──────────────┤
 │ 5. Competenţa decizionalã │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼───────────────┼──────────────┤
 │ 6. Capacitatea de a delega │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼───────────────┼──────────────┤
 │ 7. Capacitatea de a dezvolta abilitãţile │ │ │
 │ personalului │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼───────────────┼──────────────┤
 │ 8. Abilitãţi de mediere şi negociere │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼───────────────┼──────────────┤
 │ 9. Capacitatea de implementare │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼───────────────┼──────────────┤
 │10. Capacitatea de a rezolva eficient │ │ │
 │ problemele │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼───────────────┼──────────────┤
 │11. Capacitatea de asumare a │ │ │
 │ responsabilitãţilor │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼───────────────┼──────────────┤
 │12. Capacitatea de autoperfecţionare şi de │ │ │
 │ valorificare a experienţei dobândite │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼───────────────┼──────────────┤
 │13. Creativitate şi spirit de iniţiativã │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼───────────────┼──────────────┤
 │14. Capacitatea de planificare şi organizare │ │ │
 │ a timpului de lucru │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼───────────────┼──────────────┤
 │15. Capacitatea de gestionare eficientã a │ │ │
 │ resurselor alocate │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼───────────────┼──────────────┤
 │16. Integritatea moralã şi etica profesionalã│ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼───────────────┼──────────────┤
 │17. Alte criterii specifice │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┴───────────────┴──────────────┤
 │Nota pentru îndeplinirea criteriilor de evaluare │
 ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │Nota finalã a evaluãrii: │
 │(Nota finalã pentru îndeplinirea obiectivelor + nota pentru îndeplinirea │
 │criteriilor de evaluare)/2 │
 │Calificativul evaluãrii: │
 ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │Rezultate deosebite: │
 │1. ........................................................................ │
 │2. ........................................................................ │
 ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │Dificultãţi obiective întâmpinate în perioada evaluatã: │
 │1. ........................................................................ │
 │2. ........................................................................ │
 ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │Alte observaţii: │
 │1. ........................................................................ │
 │2. ........................................................................ │
 ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │Propuneri de formare profesionalã pentru perioada urmãtoare: │
 │........................................................................... │
 └────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



    Obiective pentru urmãtoarea perioadã pentru care se va face evaluarea:



 ┌────────────────────────────────────────────────────────────┬───────────────┐
 │ Obiectivul │ % │
 │ │ din timp │
 ├────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
 │1. │ │
 ├────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
 │2. │ │
 ├────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
 │... │ │
 └────────────────────────────────────────────────────────────┴───────────────┘



    Criterii specifice pentru urmãtoarea perioadã pentru care se va face evaluarea:


 ┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
 │ Criteriul │
 ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │1. │
 ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │2. │
 ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │... │
 └────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘





 ┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
 │Comentariile persoanei evaluate: │
 ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │Numele şi prenumele persoanei evaluate: │
 │Funcţia: │
 │Semnãtura: │
 │Data: │
 ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │ │
 └────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘





 ┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
 │Numele şi prenumele evaluatorului: │
 │Funcţia: │
 │Semnãtura: │
 │Data: │
 ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │Observaţiile sau comentariile persoanei care contrasemneazã: │
 ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │Numele şi prenumele persoanei care contrasemneazã: │
 │Funcţia: │
 │Semnãtura persoanei care contrasemneazã: │
 │Data: │
 ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │Luarea la cunoştinţã a fişei de evaluare dupã contrasemnare: │
 │Semnãtura persoanei evaluate: │
 │Data: │
 └────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



     ANEXA 2b
    la regulament

                                FIŞĂ DE EVALUARE
                 a performanţelor profesionale individuale ale
                         persoanelor care ocupã funcţii
                            contractuale de execuţie

                                   - model -


 ┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
 │Numele şi prenumele persoanei evaluate: │
 │Funcţia: ..................................................... │
 │Gradul: ...................................................... │
 │Data ultimei promovãri: .............................. │
 ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │Numele şi prenumele evaluatorului: │
 │Funcţia: │
 │ │
 ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │Perioada evaluatã: de la ............... la ..................... │
 └────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘





 ┌──────────────────────────────┬──────────────┬───────────────┬──────────────┐
 │Obiective în perioada evaluatã│ % │ Realizat │ Nota │
 │ │ din timp │ (%) │ │
 ├──────────────────────────────┼──────────────┼───────────────┼──────────────┤
 │1. │ │ │ │
 ├──────────────────────────────┼──────────────┼───────────────┼──────────────┤
 │2. │ │ │ │
 ├──────────────────────────────┼──────────────┼───────────────┼──────────────┤
 │... │ │ │ │
 ├──────────────────────────────┼──────────────┼───────────────┼──────────────┤
 │Obiective revizuite în │ % │ Realizat │ Nota │
 │perioada evaluatã │ din timp │ (%) │ │
 ├──────────────────────────────┼──────────────┼───────────────┼──────────────┤
 │1. │ │ │ │
 ├──────────────────────────────┼──────────────┼───────────────┼──────────────┤
 │2. │ │ │ │
 ├──────────────────────────────┼──────────────┼───────────────┼──────────────┤
 │... │ │ │ │
 ├──────────────────────────────┼──────────────┼───────────────┼──────────────┤
 │Nota finalã pentru │ │ │ │
 │îndeplinirea obiectivelor │ │ │ │
 └──────────────────────────────┴──────────────┴───────────────┴──────────────┘





 ┌─────────────────────────────────────────────┬───────────────┬──────────────┐
 │Criteriile de evaluare a performanţei │ Nota │ Comentarii │
 │profesionale individuale │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼───────────────┼──────────────┤
 │ 1. Capacitatea de implementare │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼───────────────┼──────────────┤
 │ 2. Capacitatea de a rezolva eficient │ │ │
 │ problemele │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼───────────────┼──────────────┤
 │ 3. Capacitatea de asumare a │ │ │
 │ responsabilitãţilor │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼───────────────┼──────────────┤
 │ 4. Capacitatea de autoperfecţionare şi de │ │ │
 │ valorificare a experienţei dobândite │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼───────────────┼──────────────┤
 │ 5. Creativitate şi spirit de iniţiativã │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼───────────────┼──────────────┤
 │ 6. Capacitatea de planificare şi organizare │ │ │
 │ a timpului de lucru │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼───────────────┼──────────────┤
 │ 7. Capacitatea de a lucra independent │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼───────────────┼──────────────┤
 │ 8. Capacitatea de a lucra în echipã │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼───────────────┼──────────────┤
 │ 9. Capacitatea de gestionare eficientã a │ │ │
 │ resurselor alocate │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼───────────────┼──────────────┤
 │10. Integritatea moralã şi eticã profesionalã│ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┼───────────────┼──────────────┤
 │11. Alte criterii specifice │ │ │
 ├─────────────────────────────────────────────┴───────────────┴─────────┬────┤
 │Nota pentru îndeplinirea criteriilor de evaluare │ │
 └───────────────────────────────────────────────────────────────────────┴────┘





 ┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
 │Nota finalã a evaluãrii: │
 │(Nota finalã pentru îndeplinirea obiectivelor + nota pentru îndeplinirea │
 │criteriilor de evaluare)/2 │
 │Calificativul evaluãrii: │
 ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │Rezultate deosebite: │
 │1. ........................................................................ │
 │2. ........................................................................ │
 ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │Dificultãţi obiective întâmpinate în perioada evaluatã: │
 │1. ........................................................................ │
 │2. ........................................................................ │
 ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │Alte observaţii: │
 │1. ........................................................................ │
 │2. ........................................................................ │
 ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │Propuneri de formare profesionalã pentru perioada urmãtoare: │
 │........................................................................... │
 └────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



    Obiective pentru urmãtoarea perioadã pentru care se va face evaluarea:


 ┌────────────────────────────────────────────────────────────┬───────────────┐
 │ Obiectivul │ % │
 │ │ din timp │
 ├────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
 │1. │ │
 ├────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
 │2. │ │
 ├────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
 │... │ │
 └────────────────────────────────────────────────────────────┴───────────────┘



    Criterii specifice pentru urmãtoarea perioadã pentru care se va face evaluarea:


 ┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
 │ Criteriul │
 ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │1. │
 ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │2. │
 ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │... │
 ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │Comentariile persoanei evaluate: │
 ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │Numele şi prenumele persoanei evaluate: │
 │Funcţia: │
 │Semnãtura: │
 │Data: │
 ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │ │
 ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │Numele şi prenumele evaluatorului: │
 │Funcţia: │
 │Semnãtura: │
 │Data: │
 ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │Observaţiile sau comentariile persoanei care contrasemneazã: │
 ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │Numele şi prenumele persoanei care contrasemneazã: │
 │Funcţia: │
 │Semnãtura persoanei care contrasemneazã: │
 │Data: │
 ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │Luarea la cunoştinţã a fişei de evaluare dupã contrasemnare: │
 │Semnãtura persoanei evaluate: │
 │Data: │
 └────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



    ANEXA 3
    la regulament

    Denumirea autoritãţii/instituţiei publice:
    Direcţia/Serviciul/Biroul/Compartimentul:
    Aprobat*1)

                                 FIŞA POSTULUI
                                 Nr. .........


 (1) Informaţii generale privind b) Relaţii funcţionale:
    postul c) Relaţii de control:
 1. Denumirea postului: d) Relaţii de reprezentare:
 2. Nivelul postului (de 2. Sfera relaţionalã externã:
    conducere/de execuţie): a) cu autoritãţi şi instituţii
 3. Obiectivul/Obiectivele postului: publice:
                                             b) cu organizaţii internaţionale:
 (2) Condiţii specifice pentru c) cu persoane juridice private:
    ocuparea postului*2)
 1. Studii de specialitate: (6) Întocmit de*7):
 2. Perfecţionãri (specializãri)*3): 1. Numele şi prenumele:
 3. Vechimea în muncã/specialitate 2. Funcţia:
    necesarã: 3. Semnãtura:
 4. Cunoştinţe de operare/programare 4. Data întocmirii:
    pe calculator:
 5. Limbi strãine*4): (7) Luat la cunoştinţã de cãtre
 6. Abilitãţi, calitãţi şi aptitudini ocupantul postului
    necesare: 1. Numele şi prenumele:
 7. Cerinţe specifice*5): 2. Funcţia şi gradaţia
 8. Competenţa managerialã corespunzãtoare tranşei de
    (cunoştinţe de management, vechime (dacã este cazul):
    calitãţi şi aptitudini 3. Semnãtura
    manageriale): 4. Data:

 (3) Descrierea sarcinilor ce revin (8) Avizat de*8):
    postului 1. Numele şi prenumele:
 1. - 2. Funcţia:
 2. - 3. Semnãtura:
 ..... 4. Data:


 (4) Responsabilitatea implicatã de
    post
 1. De pregãtire/luare a
    deciziilor*6):
 2. Delegarea de atribuţii şi
    competenţã:
 3. De pãstrare a
    confidenţialitãţii:

 (5) Sfera relaţionalã a titularului
    postului
 1. Sfera relaţionalã internã:
 a) Relaţii ierarhice
 - subordonat faţã de:
 - superior pentru:


-----
    *1) Se va semna de cãtre conducãtorul autoritãţii sau instituţiei publice şi se va ştampila în mod obligatoriu.
    *2) Se va completa cu informaţiile privind condiţiile prevãzute de lege şi stabilite la nivelul autoritãţii sau instituţiei publice pentru ocuparea funcţiei corespunzãtoare.
    *3) Dacã este cazul.
    *4) Pentru fiecare dintre criteriile "citit", "scris" şi "vorbit" se va stabili nivelul de cunoaştere cerut, dupã cum urmeazã: "cunoştinţe de bazã", "nivel mediu", "nivel avansat".
    *5) De exemplu: cãlãtorii frecvente, delegãri, detaşãri, disponibilitate pentru lucru în program prelungit în anumite condiţii.
    *6) Limitele libertãţii decizionale de care beneficiazã titularul postului pentru îndeplinirea sarcinilor care îi revin.
    *7) Se întocmeşte de conducãtorul compartimentului în care îşi desfãşoarã activitatea titularul postului.
    *8) Se avizeazã de cãtre superiorul ierarhic al persoanei prevãzute la pct. 7.

                                 ----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016