Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   REGULAMENT din 11 decembrie 2014  privind întocmirea şi comunicarea referatului de evaluare profesională de către conducătorul parchetului sub coordonarea, controlul şi conducerea căruia îşi desfăşoară activitatea poliţiştii din cadrul poliţiei judiciare    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 REGULAMENT din 11 decembrie 2014 privind întocmirea şi comunicarea referatului de evaluare profesională de către conducătorul parchetului sub coordonarea, controlul şi conducerea căruia îşi desfăşoară activitatea poliţiştii din cadrul poliţiei judiciare

EMITENT: PARCHETUL DE PE LÂNGĂ ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 906 din 12 decembrie 2014

    ART. 1
    Prezentul regulament stabileşte conţinutul şi termenul privind întocmirea referatului de evaluare profesională de către conducătorul parchetului sub coordonarea, controlul şi conducerea căruia îşi desfăşoară activitatea poliţiştii din cadrul poliţiei judiciare, precum şi procedura de comunicare a referatului către şeful unităţii de poliţie care a solicitat întocmirea acestuia.
    ART. 2
    Inspectoratul General al Poliţiei Române, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, Direcţia Generală Anticorupţie şi unităţile teritoriale ale acestora, precum şi Corpul de control al ministrului afacerilor interne vor solicita şi vor ţine cont, la evaluarea profesională anuală a poliţiştilor care fac parte din poliţia judiciară, de referatul întocmit de conducătorul parchetului sub coordonarea, controlul şi conducerea căruia îşi desfăşoară activitatea lucrătorii de poliţie judiciară.
    ART. 3
    Prin conducătorul parchetului, în sensul art. 6 alin. (3) din Legea nr. 364/2004 privind organizarea şi funcţionarea poliţiei judiciare, republicată, se înţelege:
    a) prim-procurorii parchetelor de pe lângă judecătorii, în cazul evaluării profesionale a lucrătorilor de poliţie judiciară, care îşi desfăşoară activitatea în cadrul: posturilor de poliţie, secţiilor de poliţie rurală, poliţiilor de staţiuni, poliţiilor orăşeneşti şi poliţiilor municipale ale inspectoratelor de poliţie judeţene, secţiilor de poliţie şi poliţiilor de sector ale Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, precum şi în cadrul punctelor şi sectoarelor poliţiei de frontieră organizate la nivelul Poliţiei de Frontieră Române;
    b) prim-procurorii parchetelor de pe lângă tribunale, în cazul evaluării profesionale a lucrătorilor de poliţie judiciară, care îşi desfăşoară activitatea în cadrul aparatului central al inspectoratelor de poliţie judeţene şi al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, precum şi în cadrul serviciilor teritoriale ale poliţiei transporturi, al secţiilor de poliţie autostrăzi, al Serviciului de Poliţie Delta Dunării, al Serviciului de poliţie transporturi maritime, precum şi în cadrul serviciilor din inspectoratele teritoriale ale Poliţiei de Frontieră şi Garda de Coastă;
    c) procurorii generali ai parchetelor de pe lângă curţile de apel, în cazul evaluării profesionale a lucrătorilor de poliţie judiciară, care îşi desfăşoară activitatea în cadrul serviciilor de operaţiuni speciale ale Poliţiei Române;
    d) procurorii şefi ai serviciilor teritoriale ale Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, în cazul evaluării profesionale a lucrătorilor de poliţie judiciară ce îşi desfăşoară activitatea în cadrul brigăzilor de combatere a criminalităţii organizate ale Poliţiei Române, precum şi a lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul structurilor teritoriale ale Poliţiei de Frontieră, care şi-au desfăşurat activitatea sub coordonarea, controlul şi conducerea structurilor teritoriale a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism;
    e) procurorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, în cazul evaluării profesionale a lucrătorilor de poliţie judiciară, care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Direcţiei de combatere a criminalităţii organizate de la nivelul Inspectoratului General al Poliţiei Române, precum şi lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră Române care şi-au desfăşurat activitatea sub coordonarea, controlul şi conducerea structurii centrale a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism;
    f) procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în cazul evaluării profesionale a lucrătorilor de poliţie judiciară care îşi desfăşoară activitatea în cadrul celorlalte structuri ale Inspectoratului General al Poliţiei Române, ale Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră şi ale Direcţiei Generale Anticorupţie, precum şi în cadrul Corpului de control al ministrului afacerilor interne.
    ART. 4
    (1) Şefii structurilor de poliţie prevăzute la art. 3, cu 30 de zile înainte de perioada realizării evaluării anuale profesionale a poliţiştilor din cadrul poliţiei judiciare, au obligaţia să solicite conducătorului parchetului competent întocmirea referatului de evaluare.
    (2) Pentru posturile de poliţie şi secţiile de poliţie rurală, solicitarea se va formula de către şeful poliţiei orăşeneşti sau al poliţiei municipale, sub coordonarea căruia se află acestea.
    ART. 5
    Solicitările de întocmire a referatului vor fi transmise parchetelor competente, însoţite de un tabel centralizator privind lucrătorii de poliţie judiciară, înscris care va cuprinde menţiuni referitoare la: gradul profesional, numele şi prenumele, studiile de formare iniţială şi continuă, studiile de pregătire sau perfecţionare, funcţiile ocupate şi profilul activităţii, calificativele obţinute în ultimii trei ani, recompensele şi decoraţiile acordate, sancţiunile aplicate şi neradiate, măsurile procesual penale adoptate faţă de poliţişti, inclusiv soluţiile procurorului şi hotărârile judecătoreşti, precum şi menţiuni referitoare la procurorii sub coordonarea, controlul, conducerea cărora şi-au desfăşurat activitatea poliţiştii supuşi evaluării.
    ART. 6
    În baza datelor comunicate, conducătorul parchetului, căruia i-a fost transmisă solicitarea de întocmire a referatului de evaluare, poate solicita procurorilor sub coordonarea, controlul, conducerea cărora poliţiştii şi-au desfăşurat activitatea realizarea unor aprecieri cu caracter general, cu privire la poliţiştii evaluaţi, cu prezentarea rezultatelor superioare, respectiv a rezultatelor inferioare, în raport cu aprecierea generală.
    ART. 7
    Aprecierile vizează calitatea actelor întocmite şi operativitatea în soluţionarea cauzelor, precum şi modul de relaţionare cu organele judiciare.
    ART. 8
    (1) În baza aprecierilor realizate conform art. 6 şi 7, conducătorul parchetului întocmeşte un referat ce cuprinde:
    a) aprecieri generale privind activitatea de constatare a infracţiunilor şi de urmărire penală desfăşurată de poliţiştii de poliţie judiciară din cadrul structurilor de poliţie prevăzute la art. 3, cu prezentarea unor recomandări privind îmbunătăţirea activităţii de urmărire penală;
    b) aprecieri specifice cu privire la activitatea poliţiştilor care, prin raportare la aprecierea generală formulată la lit. a), au obţinut rezultate superioare;
    c) aprecieri specifice cu privire la activitatea poliţiştilor care, prin raportare la aprecierea generală formulată la lit. a), au obţinut rezultate inferioare.
    (2) Modelul referatului este prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezentul regulament.
    ART. 9
    (1) Referatul de evaluare se întocmeşte anual, în perioada realizării evaluării profesionale a poliţiştilor din cadrul poliţiei judiciare, dar nu mai târziu de 30 de zile de la data cererii de întocmire a acestuia, şi se va comunica, în termenul arătat, şefului structurii de poliţie judiciară care a solicitat întocmirea referatului.
    (2) În cazul evaluării şefilor structurilor de poliţie prevăzute la art. 3, referatul de evaluare se va comunica şefului ierarhic, care are competenţa de a efectua evaluarea poliţiştilor arătaţi.
    ART. 10
    Constatările cuprinse în referatul de evaluare se au în vedere de către şeful nemijlocit al poliţistului cu ocazia aprecierii indicatorilor de evaluare referitori la exercitarea atribuţiilor specifice organelor de cercetare penală ale poliţiei judiciare.
    ART. 11
    Evaluarea profesională anuală a poliţiştilor care au calitatea de organe de cercetare penală ale poliţiei judiciare se realizează în conformitate cu prevederile ordinului ministrului afacerilor interne, ocazie cu care se va ţine cont de aprecierile generale şi specifice cuprinse în referatul de evaluare, întocmit şi transmis de conducătorul parchetului, în condiţiile prezentului regulament.


    ANEXĂ
la regulament

    Parchetul de pe lângă
    ......................


                                    REFERAT
             privind evaluarea profesională a poliţiştilor care au
          calitatea de organ de cercetare penală al poliţiei judiciare

┌──────────────────────────────────────────────────────┬──────────────────────┐
│1. Unitatea de poliţie din care fac parte poliţiştii │ │
│cu privire la care se realizează evaluarea: │... │
├──────────────────────────────────────────────────────┼──────────────────────┤
│2. Perioada de activitate pentru care este realizată │ │
│evaluarea: │... │
├──────────────────────────────────────────────────────┼──────────────────────┤
│3. Poliţişti din cadrul unităţii de poliţie: │1. ... │
│(gradul, numele, prenumele) ├──────────────────────┤
│ │2. ... │
│ ├──────────────────────┤
│ │3. ... │
├──────────────────────────────────────────────────────┼──────────────────────┤
│4. Aprecieri generale privind activitatea de urmărire │ │
│penală: │... │
├──────────────────────────────────────────────────────┼──────────────────────┤
│5. Recomandări privind îmbunătăţirea activităţii de │ │
│urmărire penală: │... │
├──────────────────────────────────────────────────────┼──────────────────────┤
│6. Aprecieri specifice cu privire la poliţiştii care, │ │
│prin raportare la aprecierea generală formulată, au │ │
│obţinut rezultate superioare*): │... │
├──────────────────────────────────────────────────────┼──────────────────────┤
│7. Aprecieri specifice privind activitatea │ │
│poliţiştilor care, prin raportare la aprecierea │ │
│generală formulată, au obţinut rezultate inferioare*):│... │
├──────────────────────────────────────────────────────┼──────────────────────┤
│8. Concluzii: │... │
└──────────────────────────────────────────────────────┴──────────────────────┘


──────────
    *) Se completează doar dacă este cazul, prin raportare la aprecierea generală formulată la pct. 4. Aprecierile vizează calitatea lucrărilor/actelor întocmite, operativitatea în soluţionarea dosarelor şi modul de relaţionare cu organele judiciare.
──────────

                  Conducătorul unităţii de parchet,
                ....................................
              (numele, prenumele, semnătura, ştampila)


                                    ------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele de Contracte, Cereri si Notificari modificate conform GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele de Contracte, Cereri si Notificari modificate conform GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016