Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   REGULAMENT din 10 octombrie 2002  de aplicare a   Legii nr. 300/2002 privind regimul juridic al precursorilor folositi la fabricarea ilicita a drogurilor    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

REGULAMENT din 10 octombrie 2002 de aplicare a Legii nr. 300/2002 privind regimul juridic al precursorilor folositi la fabricarea ilicita a drogurilor

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 772 din 23 octombrie 2002

ART. 1
(1) Operaţiunile cu precursori din categoriile I şi a II-a, prevãzuţi în anexa nr. 1 la <>Legea nr. 300/2002 privind regimul juridic al precursorilor folosiţi la fabricarea ilicitã a drogurilor, se autorizeaza de cãtre Ministerul Sãnãtãţii şi Familiei - Direcţia generalã farmaceutica.
(2) Autorizaţia prevãzutã la alin. (1) se elibereazã în termen de 60 de zile de la data înregistrãrii cererii, pentru fiecare dintre operaţiunile desfãşurate şi pentru fiecare produs cuprins în categoriile I şi a II-a din anexa nr. 1 la <>Legea nr. 300/2002 , în baza urmãtoarelor documente:
a) cerere scrisã, întocmitã potrivit modelului prevãzut în anexa nr. 1;
b) avizul prealabil şi obligatoriu, emis de Inspectoratul General al Poliţiei Romane prin unitatea de poliţie antidrog competenta teritorial.
(3) Sunt exceptate de la obţinerea autorizaţiei pentru operaţiuni cu precursori din categoriile I şi a II-a, pana la data de 30 iunie 2003, farmaciile şi depozitele de produse medicamentoase care, la data intrãrii în vigoare a <>Legii nr. 300/2002 , deţin autorizaţia pentru activitatea cu stupefiante, eliberata de Ministerul Sãnãtãţii şi Familiei. Modelul autorizaţiei pentru operaţiunile cu precursori din categoriile I şi a II-a este prevãzut în anexa nr. 2.
(4) În termen de 60 de zile de la data intrãrii în vigoare a prezentului regulament operatorii mentionati la alin. (3) au obligaţia sa se înregistreze la unitatea de poliţie antidrog competenta teritorial, la sediul cãreia vor depune o copie a autorizaţiei pentru stupefiante.
(5) Autorizaţia pentru operaţiunile cu precursori din categoriile I şi a II-a se retrage în situaţiile prevãzute la <>art. 21 din Legea nr. 300/2002 şi se anuleazã atunci când se constata încãlcarea oricãreia dintre condiţiile care au stat la baza avizãrii.
(6) Retragerea autorizaţiei pentru operaţiunile cu precursori din categoriile I şi a II-a se face motivat, prin dispoziţie scrisã a şefului autoritãţii competente din Ministerul Sãnãtãţii şi Familiei, şi se comunica de îndatã operatorului prin scrisoare recomandatã cu dovada de primire, prin telegrama, telex, fax sau prin orice mijloc de comunicare ce asigura transmiterea textului actului şi confirmarea primirii acestuia. Retragerea autorizaţiei se dispune, fãrã alte formalitãţi, în toate cazurile în care Inspectoratul General al Poliţiei Romane notifica Ministerului Sãnãtãţii şi Familiei, prin unitatea de poliţie antidrog competenta teritorial, anularea avizului care a stat la baza eliberãrii acesteia şi motivele care au determinat anularea.
(7) Operatorul poate depune contestaţie la sediul autoritãţii competente din Ministerul Sãnãtãţii şi Familiei impotriva refuzului autorizãrii, precum şi impotriva retragerii/ anulãrii autorizaţiei, în termen de 15 zile de la data primirii comunicãrii scrise a deciziei acestei autoritãţi.
(8) Contestaţiile formulate în condiţiile alin. (7) se soluţioneazã în termen de 15 zile de la înregistrare de cãtre o comisie mixtã de contestaţii compusa din 5 membri, dintre care 2 politisti desemnaţi de Inspectoratul General al Poliţiei Romane şi 3 specialişti din Ministerul Sãnãtãţii şi Familiei. Componenta nominalã şi regulamentul de organizare şi funcţionare ale comisiei mixte de contestaţii se stabilesc prin ordin comun al ministrului de interne şi ministrului sãnãtãţii şi familiei.
(9) Contestaţia cu privire la retragerea/anularea autorizaţiei pentru operaţiuni cu precursori din categoriile I şi a II-a suspenda executarea.
(10) Operatorul cãruia i-a fost retrasã/anulatã autorizaţia pentru operaţiuni cu precursori din categoriile I şi a II-a este obligat sa o depunã în original la Ministerul Sãnãtãţii şi Familiei, în termen de 30 de zile de la data comunicãrii. Concomitent cu depunerea autorizaţiei la Ministerul Sãnãtãţii şi Familiei operatorul este obligat sa notifice aceasta unitãţii de poliţie antidrog care a avizat în prealabil autorizarea.
(11) Prelungirea valabilitãţii, dupã 3 ani, a autorizaţiei pentru operaţiuni cu precursori din categoriile I şi a II-a se face de cãtre Ministerul Sãnãtãţii şi Familiei, în baza unei cereri în care se va mentiona, pe propria rãspundere a conducatorului unitãţii, ca nu exista modificãri ale condiţiilor care au stat la baza obţinerii autorizaţiei iniţiale.
ART. 2
(1) Avizul prealabil autorizãrii operaţiunilor cu precursori din categoriile I şi a II-a, prevãzuţi în anexa nr. 1 la <>Legea nr. 300/2002 , se emite de cãtre Inspectoratul General al Poliţiei Romane prin unitatea de poliţie antidrog competenta teritorial pe a carei raza îşi are sediul social persoana juridicã solicitanta ori reprezentanta, sucursala sau filiala, în cazul persoanei juridice strãine.
(2) Pentru obţinerea avizului prealabil prevãzut la alin. (1) persoana juridicã solicitanta trebuie sa prezinte, alãturi de cererea scrisã, urmãtoarele documente:
a) copii ale actelor de constituire, respectiv statutul, contractul de societate ori hotãrârea Guvernului, dupã caz, precum şi copia autentificatã a certificatului de înregistrare fiscalã şi a certificatului de înmatriculare;
b) documente privind modul de asigurare a securitãţii precursorilor din categoriile I şi a II-a;
c) certificatul de cazier judiciar al persoanelor care gestioneazã precursori, al persoanei responsabile cu activitatea cu precursori, precum şi al celor care exercita atribuţii de control în operaţiuni cu precursori;
d) copii ale autorizaţiilor de funcţionare şi ale avizelor emise de autoritãţile competente, stabilite prin alte acte normative în vigoare;
e) o documentaţie cu privire la amplasarea fabricilor, punctelor de lucru şi a celorlalte clãdiri care adapostesc depozite, laboratoare, birouri, precum şi referitoare la procesul tehnologic utilizat pentru efectuarea operaţiunilor de fabricare, producere, testare, sinteza, extracţie, condiţionare sau folosire, din care sa rezulte în mod obligatoriu cantitãţile de materie prima ce se utilizeazã şi randamentul procesului tehnologic pentru un ciclu de fabricaţie, inclusiv documente justificative privind legalitatea operaţiunilor cu precursori din categoriile I şi a II-a, pentru care se solicita avizul.
(3) Cererea de avizare prealabilã prevãzutã la alin. (1) se soluţioneazã în termen de 40 de zile de la data înregistrãrii ei la unitatea de poliţie antidrog competenta teritorial.
(4) Modelul avizului prealabil autorizãrii pentru operaţiuni cu precursori din categoriile I şi a II-a, emis de cãtre Inspectoratul General al Poliţiei Romane prin unitatea de poliţie antidrog competenta teritorial, este prevãzut în anexa nr. 3.
(5) În cazul în care se constata încãlcarea uneia dintre condiţiile care au stat la baza avizului pentru operaţiunile cu precursori din categoriile I şi a II-a, unitatea centrala de poliţie antidrog din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Romane dispune anularea acestuia.
(6) În cazul avizului negativ sau al anulãrii acestuia solicitantul poate face contestaţie la unitatea centrala de poliţie antidrog din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Romane, care o soluţioneazã în termen de 15 zile de la data înregistrãrii.
(7) Dispoziţia privind anularea avizului se motiveaza şi se comunica autoritãţii competente din cadrul Ministerului Sãnãtãţii şi Familiei în termen de 48 de ore de la emitere, prin scrisoare recomandatã cu dovada de primire, prin telegrama, telex, fax sau prin orice mijloc de comunicare care asigura transmiterea textului actului şi confirmarea primirii acestuia.
ART. 3
(1) Operatorii, persoane juridice care efectueazã operaţiuni de fabricare, producere, tratare, sinteza, extracţie, condiţionare, distribuire, punere în vânzare, plasare pe piata, livrare, procurare, folosire, ambalare, transport, stocare-depozitare, manipulare sau orice alta activitate legalã de import, export, tranzit sau intermediere de precursori din categoria a III-a, pot efectua astfel de activitãţi pe baza avizului de funcţionare pentru operaţiuni cu precursori din aceasta categorie, emis de Ministerul Industriei şi Resurselor. Modelul avizului de funcţionare pentru operaţiuni cu precursori din categoria a III-a este prevãzut în anexa nr. 4.
(2) Operatorii prevãzuţi la alin. (1) solicita Ministerului Industriei şi Resurselor eliberarea unui aviz de funcţionare pentru operaţiuni cu precursori, pentru fiecare dintre activitãţile desfãşurate şi pentru fiecare precursor din categoria a III-a.
(3) Cererile de avizare privind activitãţile cu precursori din categoria a III-a se soluţioneazã în termen de 30 de zile de la data înregistrãrii acestora la Ministerul Industriei şi Resurselor. Modelul cererii de avizare este prevãzut în anexa nr. 5.
(4) Condiţiile avizãrii şi documentaţia necesarã în vederea acordãrii avizului de funcţionare pentru operaţiuni cu precursori din categoria a III-a sunt prevãzute în anexa nr. 6.
(5) Avizul de funcţionare pentru operaţiuni cu precursori din categoria a III-a se anuleazã în situaţiile prevãzute la <>art. 21 din Legea nr. 300/2002 şi atunci când se constata încãlcarea oricãreia dintre condiţiile care au stat la baza avizãrii.
(6) Retragerea/anularea avizului de funcţionare pentru operaţiunile cu precursori din categoria a III-a se face motivat, prin dispoziţie scrisã a şefului autoritãţii competente din cadrul Ministerului Industriei şi Resurselor, şi se comunica de îndatã operatorului prin scrisoare recomandatã cu dovada de primire, telegrama, telex, fax sau prin orice mijloc de comunicare care asigura transmiterea textului actului şi confirmarea primirii acestuia.
(7) Operatorul poate depune contestaţie la sediul autoritãţii competente din cadrul Ministerului Industriei şi Resurselor impotriva refuzului avizãrii, precum şi impotriva retragerii/anulãrii avizului de funcţionare, în termen de 15 zile de la data primirii comunicãrii scrise a deciziei acestei autoritãţi.
(8) Contestaţiile formulate în condiţiile alin. (7) se soluţioneazã în termen de 5 zile de la data înregistrãrii de cãtre o comisie de contestaţii, desemnatã de autoritatea competenta din cadrul Ministerului Industriei şi Resurselor. Hotãrârea comisiei de contestaţii se comunica autorului contestaţiei în termen de 3 zile de la pronunţare.
(9) Contestaţia cu privire la retragerea/anularea avizului de funcţionare suspenda executarea.
(10) Operatorul cãruia i-a fost retras/anulat avizul de funcţionare este obligat sa îl depunã în original la Ministerul Industriei şi Resurselor în termen de 30 de zile de la data comunicãrii.
ART. 4
(1) Persoanele fizice şi persoanele juridice pot deţine şi folosi, fãrã a fi obligate sa obţinã avizul de funcţionare pentru operaţiuni cu precursori din categoria a III-a, urmãtoarele cantitãţi de astfel de substanţe:
a) acetona - 1 litru;
b) eter etilic - 0,5 litri;
c) metiletilcetona - 0,5 litri;
d) toluen - 2 litri;
e) acid sulfuric - 2 litri;
f) acid clorhidric - 2 litri.
(2) Cantitãţile de substanţe prevãzute la alin. (1) se actualizeazã anual, prin ordin al ministrului industriei şi resurselor, care se publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.
ART. 5
Producãtorii de precursori din categoriile I şi a II-a notifica Ministerului Sãnãtãţii şi Familiei anual, pana la data de 31 ianuarie, situaţia pentru anul precedent privind producţia şi comercializarea acestor substanţe, iar pentru cei din categoria a III-a, pana la aceeaşi data, Ministerului Industriei şi Resurselor, conform documentului de notificare al cãrui model este prezentat în anexa nr. 7.
ART. 6
Operatorii sunt obligaţi ca în cuprinsul documentelor comerciale sa precizeze denumirea completa a substanţelor care fac obiectul tranzacţiilor cu precursori, astfel cum sunt acestea prevãzute în anexa nr. 1 la <>Legea nr. 300/2002 .
ART. 7
(1) În farmacii precursorii din categoriile I şi a II-a se pãstreazã separat sau împreunã cu substantele şi produsele stupefiante, în dulapuri închise cu cheia şi prevãzute cu inscripţia "VENENA".
(2) În laboratoare precursorii din categoriile I şi a II-a se pãstreazã într-o încãpere specialã, dotatã cu dulapuri sau rafturi metalice, cu gratii la ferestre şi cu usa prevãzutã cu cheie.
ART. 8
(1) Ambalarea şi etichetarea precursorilor se fac în condiţiile prevãzute de lege.
(2) Ambalarea precursorilor se face astfel încât sa fie posibila identificarea cu usurinta a oricãror urme de sustragere a produselor sau substanţelor ambalate. Ambalajele care conţin precursori se sigileaza de producãtor sau furnizor, dupã caz.
(3) Etichetele cuprind în mod obligatoriu cel puţin denumirea legalã a substanţei, numãrul seriei sau al lotului de fabricaţie, data ambalarii, denumirea şi adresa sediului fabricantului acesteia şi, dacã substanta a suferit o reambalare, numele operatorului care a efectuat-o.
(4) În cazul amestecurilor care conţin precursori din categoriile I şi a II-a etichetele cuprind în mod obligatoriu şi procentul substanţelor menţionate, aflate în compozitia amestecului.
(5) Amestecurile ce conţin precursori care nu pot fi recuperati sau utilizaţi prin metode simple de laborator sunt acele amestecuri care au în compoziţie precursori din categoria a III-a în proporţie de maximum 50% din cantitatea de amestec.
(6) Operatorii trebuie sa se asigure ca etichetele prevãzute la alin. (2) sunt aplicate înainte de livrare sau de plasarea pe piata a precursorilor. Ambalajele pot fi etichetate suplimentar şi cu etichetele utilizate în mod obişnuit de operator.
ART. 9
(1) Operatorii care deruleazã operaţiuni de transport de precursori din categoriile I şi a II-a sunt autorizaţi de Ministerul Sãnãtãţii şi Familiei, cu respectarea procedurii prevãzute la art. 1, pe baza licenţei prealabile eliberate de Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei.
(2) Operatorii care deruleazã operaţiuni de transport de precursori din categoria a III-a sunt avizaţi de Ministerul Industriei şi Resurselor, cu respectarea procedurilor prevãzute la art. 3, pe baza licenţei prealabile eliberate de Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei.
(3) Operatorii predau o data cu precursorii destinaţi transportului, suplimentar fata de documentele prevãzute prin reglementãrile specifice fiecãrui mod de transport, şi ordinul de transport, conform modelului prevãzut în anexa nr. 7 la <>Legea nr. 300/2002 .
(4) Ordinul de transport se emite de cãtre predatorul mãrfii şi va fi semnat de conducãtorul unitãţii şi de persoana responsabilã de activitatea cu precursori.
(5) Se excepteazã de la prevederile alin. (1) urmãtoarele unitãţi, cu condiţia ca acestea sa efectueze transportul de precursori prin mijloace proprii:
a) depozitele de produse medicamentoase (pentru substanţe farmaceutice şi medicamente);
b) farmaciile publice sau cu circuit închis;
c) laboratoarele farmaceutice şi unitãţile de producţie pentru produse medicamentoase;
d) unitãţile de cercetare, control şi învãţãmânt.
ART. 10
(1) Exportul şi importul precursorilor se efectueazã în condiţiile prevãzute de <>Legea nr. 300/2002 , pe baza licenţei de export/import emise de Departamentul de comerţ exterior din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, numai dupã obţinerea avizului Inspectoratului General al Poliţiei Romane prin unitatea de poliţie antidrog competenta teritorial, pentru fiecare operaţiune şi pentru fiecare substanta.
(2) Exportatorul este obligat sa prezinte autoritãţii vamale competente licenta de export eliberata în condiţiile alin. (1).
(3) Nu se elibereazã licenta de export pentru medicamentele de uz uman sau veterinar şi pentru substantele de uz casnic sau personal în cantitãţile şi sortimentele care se stabilesc prin ordine ale ministrului sãnãtãţii şi familiei şi ministrului industriei şi resurselor.
(4) Eliberarea licenţei de export nu exonereaza comerciantul de îndeplinirea celorlalte acte şi obligaţii prevãzute de lege sau de prezentul regulament.
(5) Pentru substantele din categoriile I şi a II-a este necesarã şi obţinerea unui certificat de export eliberat de Ministerul Sãnãtãţii şi Familiei, întocmit conform anexei nr. 4 la <>Legea nr. 300/2002 .
ART. 11
(1) Pentru obţinerea avizului prevãzut la art. 10 alin. (1) persoanele juridice solicitante prezintã unitãţii de poliţie antidrog competente teritorial urmãtoarele documente:
a) copie a autorizaţiei sau avizului de funcţionare, dupã caz, pentru activitatea cu precursori, eliberata conform prevederilor <>Legii nr. 300/2002 ;
b) copie a documentelor de înfiinţare a societãţii comerciale, statut, contract de societate, certificat de înmatriculare, certificat de înregistrare fiscalã, pentru persoanele juridice care solicita pentru prima data acest aviz;
c) copie a documentelor care stau la baza tranzacţiei cu partenerul extern, respectiv contract, precontract, convenţie, cerere de oferta;
d) copie a documentului emis de autoritatea nationala competenta a partenerului extern privind aprobarea tranzacţiei ce urmeazã sa se deruleze, pentru cazurile în care legislaţia importatorului prevede acest lucru;
e) declaraţia de utilizare finala sau declaraţia de utilizare, conform anexei nr. 5A, respectiv 5B, la <>Legea nr. 300/2002 , pentru cazul importurilor, iar pentru cazul exporturilor, declaraţia de utilizare finala a substanţei.
(2) Avizul Inspectoratului General al Poliţiei Romane se emite prin unitatea de poliţie antidrog competenta teritorial, în termen de 20 de zile de la data înregistrãrii cererii.
(3) Inspectoratul General al Poliţiei Romane, prin unitatea de poliţie antidrog competenta teritorial, refuza eliberarea avizului prevãzut la art. 10 alin. (1) în toate cazurile prevãzute la <>art. 22 din Legea nr. 300/2002 , precum şi pana la clarificarea situaţiilor în care:
a) exista motive serioase de suspiciune privind veridicitatea şi corectitudinea informaţiilor furnizate;
b) exista date ca importul precursorilor nu a fost corect autorizat de cãtre autoritãţile competente din ţara de destinaţie;
c) exista indicii ca precursorii care fac obiectul exportului urmeazã sa fie folosiţi pentru producerea ilicitã a drogurilor.
(4) Avizul prevãzut la art. 10 alin. (1) se retrage în toate cazurile în care se constata ca a intervenit una dintre situaţiile prevãzute la alin. (3).
(5) Retragerea avizului atrage anularea de drept a licenţei de export şi se comunica de îndatã, motivat, Departamentului de comerţ exterior din cadrul Ministerului Afacerilor Externe şi Ministerului Finanţelor Publice Direcţia Generalã a Vamilor.
ART. 12
(1) Plasarea pe piata a mãrfurilor strãine conţinând precursori şi acordarea unuia dintre regimurile vamale suspensive, definite potrivit reglementãrilor vamale în materie, mãrfurilor strãine conţinând precursori sunt condiţionate de prezentarea la autoritãţile vamale romane a documentelor, licenţelor şi avizelor prevãzute de lege.
(2) În cazul tranzacţiilor încheiate prin Internet sau prin bursa documentele şi avizele prevãzute de lege se prezintã în mod obligatoriu înainte de perfectarea documentelor comerciale care atesta efectuarea tranzacţiei între pãrţile contractante.
ART. 13
Furnizorul de precursori va trimite o copie a declaraţiei de utilizare, prevãzutã la <>art. 8 din Legea nr. 300/2002 , unitãţii de poliţie antidrog competente teritorial pe raza cãreia acesta îşi are sediul social, în termen de 15 zile de la data depunerii declaraţiei.
ART. 14
(1) Prenotificarea prevãzutã la <>art. 25 din Legea nr. 300/2002 se efectueazã în mod obligatoriu în cazul precursorilor din categoriile I şi a II-a de cãtre unitatea de poliţie centrala antidrog din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Romane şi trebuie sa cuprindã datele complete privind denumirea şi adresa exportatorului, importatorului, distribuitorului, denumirea legalã a substanţei, cantitatea, precum şi detalii privind transportul.
(2) La primirea unei prenotificari Inspectoratul General al Poliţiei Romane este obligat sa efectueze verificãri privind legalitatea operaţiunilor de export în România şi sa rãspundã în scris, în termen de 15 zile lucrãtoare, autoritãţii competente a statului solicitant, menţionând dacã sunt sau nu obiecţiuni asupra tranzacţiei prenotificate.
ART. 15
Pentru constituirea bãncii de date privind operaţiunile cu precursori, operatorii şi autoritãţile administraţiei publice cu atribuţii în aplicarea prevederilor <>Legii nr. 300/2002 pun la dispoziţie Inspectoratului General al Poliţiei Romane orice date şi informaţii privind operaţiunile cu precursori.
ART. 16
Anexele nr. 1-7 fac parte integrantã din prezentul regulament.

ANEXA 1


────────
la regulament
──────────────

MODEL DE CERERE SCRISĂ
pentru solicitarea autorizaţiei prevãzute la
<>art. 4 alin. (1) din Legea nr. 300/2002

Operatorul .......................
Nr. ............/.................

CERERE
pentru acordarea autorizaţiei pentru operaţiuni cu precursori
prevãzute la <>art. 4 alin. (1) din Legea nr. 300/2002
privind regimul juridic al precursorilor
folosiţi la fabricarea ilicitã a drogurilor

Operatorul ......., adresa/sediul ......, str. ...... nr. ...., judeţul/sectorul ....., înregistrat la Oficiul registrului comerţului sub nr. ...., cod unic de înregistrare ......, telefon/fax ......., reprezentat prin .........., având funcţia de ........., solicita acordarea autorizaţiei pentru operaţiunile ....... cu precursorul .......... .
Ne asumam rãspunderea, potrivit legii penale, ca documentele prezentate în copie sunt conforme cu originalul.

Data ....................
......................
(semnatura şi ştampila)

ANEXA 2
────────
la regulament
──────────────

MODEL
de autorizaţie pentru operaţiunile cu precursori din
categoriile I şi a II-a, prevãzuţi în anexa nr. 1
la <>Legea nr. 300/2002

ROMÂNIA
MINISTERUL SĂNĂTĂŢII ŞI FAMILIEI

AUTORIZAŢIE PENTRU OPERAŢIUNI CU PRECURSORI Nr. ....../......
pentru activitatea ............. cu precursorul ............ .

Operatorul ....., adresa/sediul în ....., str. .... nr. ....., judeţul/sectorul ......, înregistrat la Oficiul registrului comerţului sub nr. ....., cod unic de înregistrare ......., poate desfasura activitãţi de ............. cu precursorul ........ .
Prezenta autorizaţie s-a eliberat în baza prevederilor <>Legii nr. 300/2002 privind regimul juridic al precursorilor folosiţi la fabricarea ilicitã a drogurilor.

Valabilã pana la data de ..........

Preşedintele Comisiei de autorizare,
....................................

ANEXA 3
────────
la regulament
──────────────

MODELUL
avizului prealabil autorizãrii pentru operaţiuni cu precursori
din categoriile I şi a II-a, emis de cãtre unitatea de poliţie
antidrog competenta teritorial

ROMÂNIA
MINISTERUL DE INTERNE
Inspectoratul General al Poliţiei Romane
AVIZ PREALABIL PENTRU OPERAŢIUNI CU PRECURSORI Nr. .../....
pentru activitatea..... cu precursori ........

Operatorul ......., adresa/sediul în ...., str. .... nr. ....., judeţul/sectorul ......., înregistrat la Oficiul registrului comerţului sub nr. ...., cod unic de înregistrare ......., poate desfasura activitãţi de ..... cu precursorul ......... .
Prezentul aviz s-a eliberat în baza prevederilor <>Legii nr. 300/2002 privind regimul juridic al precursorilor folosiţi la fabricarea ilicitã a drogurilor.

Valabil pana la data de ..............

Preşedintele Comisiei de avizare,
.................................

ANEXA 4
────────
la regulament
──────────────

MODELUL
avizului de funcţionare pentru operaţiuni cu precursori
din categoria a III-a

ROMÂNIA
MINISTERUL INDUSTRIEI ŞI RESURSELOR
AVIZ DE FUNCŢIONARE PENTRU OPERAŢIUNI CU PRECURSORI Nr. .../....
pentru activitatea ........ cu precursorul ..............

Operatorul ....., adresa/sediul în ......, str. .... nr. ...., judeţul/sectorul ........., înregistrat la Oficiul registrului comerţului sub nr. ......, cod unic de înregistrare ........, poate desfasura activitãţi de ............. cu precursorul ........... .

Prezentul aviz s-a eliberat în baza prevederilor <>Legii nr. 300/2002 privind regimul juridic al precursorilor folosiţi la fabricarea ilicitã a drogurilor.

Valabil pana la data de ..........

Preşedintele Comisiei de avizare,
.................................
ANEXA 5
────────
la regulament
──────────────

MODEL
de cerere de avizare privind activitãţile cu precursori
din categoria a III-a

Operatorul .........................
Nr. ............/...................

CERERE
pentru acordarea avizului de funcţionare pentru operaţiuni
cu precursori din categoria a III-a, prevãzut de
<>Legea nr. 300/2002 privind regimul juridic al precursorilor
folosiţi la fabricarea ilicitã a drogurilor

Operatorul ....., adresa/sediul ......, str. ...... nr. ....., judeţul/sectorul ......., înregistrat la Oficiul registrului comerţului sub nr. ......, cod unic de înregistrare ........, telefon/fax ......., reprezentat prin ....., având funcţia de ...., solicita acordarea avizului de funcţionare pentru operaţiunile .......... cu precursorul din categoria a III-a ............ .
Anexãm documentaţia conform anexei nr. 6 la Regulamentul de aplicare a <>Legii nr. 300/2002 privind regimul juridic al precursorilor folosiţi la fabricarea ilicitã a drogurilor.
Ne asumam rãspunderea, potrivit legii penale, ca documentele prezentate în copie sunt conforme cu originalul.

Data ....................

......................
(semnatura şi ştampila)

ANEXA 6
────────
la regulament
──────────────

CONDIŢIILE
avizãrii şi documentaţia necesarã pentru acordarea avizului de
funcţionare pentru operaţiuni cu precursori din categoria
a III-a, prevãzut de <>Legea nr. 300/2002 privind regimul
juridic al precursorilor folosiţi la fabricarea ilicitã
a drogurilor

A. Condiţiile avizãrii
● Avizul de funcţionare îşi pãstreazã valabilitatea numai în condiţiile respectãrii destinaţiei şi/sau utilizãrii precursorului, indicate în cerere şi în declaraţia pe propria rãspundere.
● Avizul de funcţionare îşi pãstreazã valabilitatea timp de 3 ani, cu condiţia ca producãtorul sa notifice anual, pana la data de 31 ianuarie, situaţia pentru anul precedent privind producţia şi comercializarea precursorului.
B. Documentaţia necesarã pentru acordarea avizului de funcţionare pentru operaţiuni cu precursori din categoria a III-a:
1. declaraţie pe propria rãspundere privind destinaţia şi utilizarea fiecãrui precursor pentru care se solicita avizul de funcţionare pentru operaţiuni cu precursori;
2. declaraţie pe propria rãspundere a producãtorului/ fabricantului privind capacitatea maxima de producţie pentru fiecare precursor din categoria a III-a pentru care se solicita avizul de funcţionare pentru operaţiuni cu precursori;
3. copie de pe certificatul de abilitare pentru importul de precursori din categoria a III-a, care sunt sub incidenta <>Hotãrârii Guvernului nr. 437/1992 ;
4. copie de pe licenta transportatorului eliberata de Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei.


ANEXA 7
────────
la regulament
──────────────

MODELUL
documentului de notificare anuala ce se întocmeşte de
producãtorii de precursori din categoria a III-a

NOTIFICARE
privind situaţia pentru anul .... a producţiei
şi comercializãrii precursorilor din categoria ..........

I. Date privind producãtorul de precursori din categoria a III-a:
1. numele/denumirea producãtorului
- nr. de înregistrare la registrul comerţului
- cod unic de înregistrare
2. adresa/sediul în România al producãtorului
- nr. de telefon
- fax
- adresa electronica
II. Date privind precursorul de categoria a III-a
- denumire
III. Situaţia producţiei de precursor de categoria a III-a în anul .........
- kg/an
IV. Situaţia comercializãrii precursorului din categoria a III-a în anul ............
- în ţara ..................... kg/an
- la export ................... kg/an.

────────────────
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016