Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   REGULAMENT din 1 martie 2017  privind organizarea şi desfăşurarea examenului de promovare a personalului de specialitate juridică, cu funcţii de execuţie, asimilat judecătorilor şi procurorilor, din cadrul Direcţiei Naţionale de Probaţiune    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 REGULAMENT din 1 martie 2017 privind organizarea şi desfăşurarea examenului de promovare a personalului de specialitate juridică, cu funcţii de execuţie, asimilat judecătorilor şi procurorilor, din cadrul Direcţiei Naţionale de Probaţiune

EMITENT: Ministerul Justiţiei
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 207 din 27 martie 2017
──────────
    Aprobat de Ordinul nr. 539/C din 1 martie 2017, publicat în Monitorul Oficial al României nr. 207 din 27 martie 2017.
──────────
    CAP. I
    Dispoziţii generale
    ART. 1
    Prezentul regulament se aplică personalului de specialitate juridică, cu funcţii de execuţie, asimilat judecătorilor şi procurorilor, potrivit Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, din cadrul Direcţiei Naţionale de Probaţiune, denumit în continuare personal de specialitate juridică asimilat.

    ART. 2
    Promovarea în funcţii de execuţie a personalului de specialitate juridică asimilat se face pe bază de examen, organizat anual sau ori de câte ori este necesar de către Serviciul resurse umane din cadrul Direcţiei Naţionale de Probaţiune.

    ART. 3
    (1) Data, locul, modul de organizare a examenului, precum şi tematica pentru proba scrisă teoretică, aprobate de conducerea Direcţiei Naţionale de Probaţiune la propunerea Serviciului resurse umane, se comunică tuturor persoanelor interesate prin intermediul conducătorilor compartimentelor în care acestea îşi desfăşoară activitatea şi se publică pe pagina de internet a Ministerului Justiţiei, cu cel puţin 30 de zile înainte de data stabilită pentru examen.
    (2) Cererile de înscriere la examen se depun, în termen de 10 zile de la afişarea datei examenului, la Serviciul resurse umane din cadrul Direcţiei Naţionale de Probaţiune.
    (3) În cererea de înscriere la examen candidatul va preciza gradul profesional pentru care solicită susţinerea examenului, precum şi materia sau, după caz, materiile la care optează să susţină examenul.

    CAP. II
    Condiţii pentru înscrierea la examen
    ART. 4
    (1) Pentru a participa la examenul de promovare în funcţii de execuţie, personalul de specialitate juridică asimilat trebuie să îndeplinească, până în ziua organizării examenului inclusiv, condiţiile minime de vechime prevăzute la art. 44 alin. (1) lit. a), b) şi c) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în funcţia de personal de specialitate juridică asimilat, să aibă la ultima evaluare calificativul „Foarte bine“ şi să nu fi fost sancţionat disciplinar în ultimii 3 ani.
    (2) La calcularea vechimii prevăzute la alin. (1) se ia în considerare şi perioada în care personalul de specialitate juridică asimilat a fost judecător sau procuror.

    CAP. III
    Organizarea şi desfăşurarea examenului
    ART. 5
    (1) Examenul de promovare a personalului de specialitate juridică asimilat constă în întocmirea unei lucrări scrise, cu caracter teoretic şi practic, şi susţinerea unei probe scrise teoretice.
    (2) Lucrarea scrisă va fi întocmită pe o temă la alegerea candidatului, din următoarele materii: drept civil, drept penal, drept comercial, drept administrativ, drept financiar şi fiscal, dreptul muncii, dreptul familiei, drept internaţional privat, jurisprudenţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, jurisprudenţa Curţii Constituţionale, jurisprudenţa Curţii Europene a Drepturilor Omului, jurisprudenţa Curţii de Justiţie a Comunităţilor Europene, procedura civilă, procedura penală.
    (3) Proba scrisă teoretică va fi susţinută la una dintre materiile prevăzute la alin. (2), la alegerea candidatului.

    ART. 6
    (1) La propunerea Direcţiei Naţionale de Probaţiune, ministrul justiţiei numeşte, prin ordin: a) comisia de organizare a examenului;
    b) comisia pentru soluţionarea contestaţiilor împotriva rezultatelor verificării condiţiilor de participare la examen;
    c) comisiile pentru verificarea lucrărilor scrise;
    d) comisiile pentru soluţionarea contestaţiilor împotriva notării lucrărilor scrise.

    (2) Din comisiile prevăzute la alin. (1) lit. c) şi d) pot face parte specialişti - personal de specialitate juridică asimilat din cadrul Direcţiei Naţionale de Probaţiune, precum şi din cadrul Ministerului Justiţiei, care au cel puţin gradul profesional pentru care candidatul susţine examenul.
    (3) Membrii comisiilor prevăzute la alin. (1) lit. c) şi d) se stabilesc în funcţie de numărul candidaţilor, precum şi în funcţie de materiile pentru care aceştia au optat.
    (4) Nu pot fi numite în comisiile prevăzute la alin. (1) persoanele care au soţul sau soţia, rude ori afini până la gradul al patrulea inclusiv în rândul candidaţilor. Dacă incompatibilitatea se iveşte ulterior desemnării membrilor comisiilor, persoana în cauză are obligaţia să se retragă şi să comunice de îndată această situaţie comisiei de organizare a examenului, în vederea înlocuirii sale.
    (5) Comisia de organizare a examenului este formată din persoane din cadrul Direcţiei Naţionale de Probaţiune.

    ART. 7
    Comisia de organizare a examenului are, în principal, următoarele atribuţii: a) primeşte cererile de înscriere la examen, verifică îndeplinirea condiţiilor necesare pentru participarea la examen şi respinge cererile candidaţilor care nu îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru participarea la examen;
    b) asigură publicitatea rezultatelor verificării condiţiilor de participare la examen;
    c) asigură publicitatea rezultatelor obţinute de candidaţi la lucrările scrise;
    d) îndeplineşte orice sarcini specifice necesare pentru buna desfăşurare a examenului.


    ART. 8
    (1) Verificarea îndeplinirii condiţiilor pentru participarea la examen se face în termen de 3 zile lucrătoare de la data expirării termenului de înscriere la examen, prevăzut la art. 3 alin. (2).
    (2) Rezultatele verificării îndeplinirii condiţiilor pentru participarea la examen se comunică candidaţilor prin intermediul conducătorilor compartimentelor în care aceştia îşi desfăşoară activitatea şi se publică pe site-ul Ministerului Justiţiei.

    ART. 9
    (1) Candidaţii ale căror cereri de înscriere la examen au fost respinse pot face contestaţie în termen de 48 de ore de la afişarea rezultatelor verificării îndeplinirii condiţiilor pentru participarea la examen.
    (2) Contestaţiile depuse de candidaţi cu privire la rezultatul verificării îndeplinirii condiţiilor pentru participarea la examen se soluţionează în termen de 2 zile lucrătoare.
    (3) Rezultatele contestaţiilor se comunică candidaţilor prin intermediul conducătorilor compartimentelor în care aceştia îşi desfăşoară activitatea şi se publică pe site-ul Ministerului Justiţiei.

    ART. 10
    (1) Lucrările scrise întocmite de către candidaţi vor fi depuse la Serviciul resurse umane din cadrul Direcţiei Naţionale de Probaţiune, la data stabilită pentru examen.
    (2) Lucrarea scrisă va avea între 10 şi 20 de pagini, font Times New Roman, corp 14, interlinie la 1 1/2 rânduri.

    ART. 11
    (1) Examinarea lucrărilor scrise se va face în maximum 5 zile lucrătoare de la data examenului.
    (2) Lucrările scrise se notează cu „Admis“ sau „Respins“.

    ART. 12
    (1) Rezultatele obţinute la lucrările scrise întocmite de către candidaţi se publică pe site-ul Ministerului Justiţiei.
    (2) Candidatul declarat respins poate face contestaţie, în termen de 48 de ore de la afişarea rezultatelor, care se depune la Serviciul resurse umane din cadrul Direcţiei Naţionale de Probaţiune.
    (3) Contestaţiile se soluţionează în maximum 3 zile lucrătoare de la expirarea termenului de depunere.
    (4) Soluţia comisiei de contestaţii este definitivă.
    (5) Rezultatele obţinute de către candidaţi în urma soluţionării contestaţiilor se publică pe site-ul Ministerului Justiţiei.

    ART. 13
    (1) Proba scrisă teoretică se susţine în termen de 48 de ore de la afişarea rezultatelor obţinute în urma soluţionării contestaţiilor împotriva notării la lucrările scrise întocmite de către candidaţi.
    (2) Proba scrisă teoretică constă în două subiecte teoretice din materia pentru care candidatul a optat.
    (3) Comisiile de verificare a lucrărilor scrise au obligaţia de a elabora 3 variante de subiecte de examen.
    (4) Fiecare dintre variantele cu subiectele de examen este introdusă într-un plic sigilat şi semnat de membrii comisiilor de verificare a lucrărilor scrise, cu cel puţin două ore înainte de desfăşurarea probei scrise.
    (5) Timpul alocat pentru desfăşurarea probei scrise teoretice va fi stabilit de membrii comisiilor de verificare a lucrărilor scrise şi nu poate depăşi 3 ore din momentul comunicării subiectelor.

    ART. 14
    Rezultatele obţinute la proba scrisă teoretică se publică pe site-ul Ministerului Justiţiei.

    ART. 15
    Pentru a fi declarat admis la proba scrisă teoretică, candidatul trebuie să obţină cel puţin nota 6,00.

    ART. 16
    Candidaţii nemulţumiţi de notele obţinute la proba scrisă teoretică pot face contestaţie în termen de 48 de ore de la afişarea rezultatelor. Contestaţiile se soluţionează în maximum 3 zile lucrătoare de la expirarea termenului de depunere.

    ART. 17
    Rezultatele obţinute în urma soluţionării contestaţiilor împotriva notării la proba scrisă teoretică se publică pe site-ul Ministerului Justiţiei.

    CAP. IV
    Dispoziţii finale
    ART. 18
    În termen de cel mult 30 de zile de la afişarea rezultatelor finale, Serviciul resurse umane va lua măsuri pentru acordarea coeficientului de multiplicare imediat superior personalului de specialitate juridică asimilat declarat admis la examenul de promovare.

    ART. 19
    Plata membrilor comisiilor prevăzute la art. 6 alin. (1) se face potrivit dispoziţiilor legale referitoare la salarizarea judecătorilor, procurorilor şi a altor categorii de personal din sistemul justiţiei.


    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016