Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   REGULAMENT-CADRU din 13 august 2019  de organizare şi funcţionare al Consiliului Naţional al Muntelui    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 REGULAMENT-CADRU din 13 august 2019 de organizare şi funcţionare al Consiliului Naţional al Muntelui

EMITENT: Prim-Ministrul
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 675 din 13 august 2019
──────────
    Aprobat prin DECIZIA nr. 200 din 13 august 2019, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 675 din 13 august 2019.
──────────
    ART. 1
    (1) Regulamentul-cadru de organizare şi funcţionare al Consiliului Naţional al Muntelui, denumit în continuare CNM, reglementează organizarea şi funcţionarea Consiliului Naţional al Muntelui.
    (2) Consiliul Naţional al Muntelui este constituit în baza prevederilor art. 4 alin. (2) din Legea muntelui nr. 197/2018 şi ale art. 7 din Hotărârea Guvernului nr. 332/2019 privind stabilirea componenţei, atribuţiilor şi responsabilităţilor comitetului de masiv şi ale Consiliului Naţional al Muntelui.

    ART. 2
    (1) Membrii CNM au următoarele atribuţii:
    a) participă la reuniunile CNM şi la procesul de luare a hotărârilor în cadrul CNM;
    b) acţionează în vederea ducerii la îndeplinire a hotărârilor CNM.

    (2) Membrii CNM sunt numiţi pentru o perioadă de 4 ani şi îşi exercită mandatul cu titlu gratuit.
    (3) Calitatea de membru încetează, în timpul exercitării mandatului, când persoana nominalizată nu mai deţine funcţia în cadrul autorităţii publice, instituţiei sau organismului din partea căruia a fost desemnată; în acest caz structura respectivă comunică secretariatului CNM un alt reprezentant, în termen de 30 de zile.
    (4) Invitaţii participă la reuniunile CNM fără drept de vot.

    ART. 3
    (1) CNM îşi desfăşoară activitatea atât prin reuniuni în plen, cât şi prin grupuri de lucru, pe domenii de dezbatere, cu reprezentarea echilibrată a factorilor implicaţi.
    (2) CNM analizează şi avizează activitatea comitetelor de masiv.
    (3) Reuniunile CNM pot fi conduse, prin delegare, de unul dintre cei doi vicepreşedinţi.
    (4) Prima întrunire a CNM va avea loc după stabilirea componenţei nominale a acestuia, la convocarea preşedintelui, în baza propunerii ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale.
    (5) Reuniunile CNM vor avea loc, de regulă, la sediul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.
    (6) Convocarea reuniunilor ordinare, extraordinare sau de urgenţă, transmiterea invitaţiilor şi a agendei preliminare către membri se realizează de comisia tehnică a CNM.
    (7) Agenda de lucru, precum şi documentele-suport aferente vor fi transmise membrilor cu cel puţin 10 zile lucrătoare înaintea reuniunilor ordinare şi 5 zile lucrătoare înaintea reuniunilor extraordinare.
    (8) Membrii CNM pot propune modificarea/completarea agendei de lucru cu cel puţin 3 zile lucrătoare înaintea fiecărei reuniuni.
    (9) În cazuri excepţionale, când are loc convocarea de urgenţă a CNM, termenele prevăzute la alin. (7) şi (8) nu se respectă.
    (10) În cazul în care este necesar, la reuniunile CNM pot participa, în calitate de invitaţi, şi reprezentanţi ai altor entităţi publice.
    (11) La începutul fiecărei reuniuni se adoptă agenda şi minuta precedentei reuniuni a CNM.
    (12) Minuta reuniunii este întocmită de comisia tehnică şi se transmite membrilor şi invitaţilor în termen de 10 zile calendaristice de la data reuniunii.
    (13) Observaţiile asupra minutei pot fi transmise comisiei tehnice în termen de maximum 5 zile calendaristice de la transmiterea acesteia. Observaţiile trimise sunt avute în vedere la întocmirea textului final al minutei.

    ART. 4
    (1) Reuniunile în plen ale CNM se pot desfăşura numai în prezenţa a minimum jumătate plus unu din numărul total al membrilor cu drept de vot.
    (2) La reuniuni pot participa membri cu drept de vot sau un reprezentant nominalizat în scris de către membrul cu drept de vot.
    (3) Dacă nu este întrunită condiţia de la alin. (1), întâlnirea se reprogramează la o dată ulterioară care va fi comunicată de comisia tehnică.
    (4) Reuniunile reprogramate se vor desfăşura indiferent dacă este sau nu îndeplinită condiţia de la alin. (1).
    (5) Hotărârile în cadrul CNM se adoptă prin consens şi au rol consultativ.
    (6) În situaţia în care nu se poate ajunge la consens, se va aplica procedura de vot prin majoritate simplă din numărul total al membrilor, iar în caz de egalitate votul preşedintelui este decisiv.
    (7) Amendamentele propuse cu privire la documentele consultative în cadrul reuniunilor CNM vor fi comunicate în scris comisiei tehnice, în termen de 5 zile lucrătoare, sub sancţiunea de a nu fi luate în considerare.
    (8) Pentru o colaborare eficientă, membrii CNM pot fi consultaţi şi în scris, prin fax sau e-mail.
    (9) Dacă în termen de 5 zile lucrătoare de la data transmiterii comisia tehnică nu primeşte obiecţii asupra documentelor transmise conform procedurii de consultare scrisă, acestea se transmit persoanelor de decizie care dispun sau nu modificarea lor.
    (10) Documentele rezultate vor fi transmise tuturor membrilor CNM, pentru consultare.
    (11) În lipsa unui răspuns în scris din partea membrilor CNM, în termen de 5 zile lucrătoare de la data transmiterii, documentele se consideră agreate.
    (12) Hotărârile CNM se consemnează în procese-verbale care se semnează de preşedintele CNM şi persoana responsabilă din cadrul comisiei tehnice.

    ART. 5
    (1) Comisia tehnică are, în principal, următoarele atribuţii:
    a) organizarea reuniunilor şi ale grupurilor de lucru CNM;
    b) întocmirea rapoartelor şi a altor documente specifice cu privire la activităţile CNM;
    c) orice alte activităţi specifice necesare pentru buna desfăşurare a reuniunilor CNM.

    (2) Preşedintele comisiei tehnice este ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale.

    ART. 6
    (1) Grupurile de lucru de specialitate vor fi formate din 3 până la 5 membri, desemnaţi de către preşedintele comisiei tehnice, la propunerea membrilor CNM.
    (2) Membrii din grupurile de lucru de specialitate vor fi cooptaţi din cadrul ministerelor, institutelor şi staţiunilor de cercetare cu incidenţă asupra zonei montane, organizaţiilor neguvernamentale cu activitate relevantă în zona montană.
    (3) Fiecare grup de lucru va avea drept coordonator un membru al CNM.
    (4) Grupurile de lucru vor acorda consultanţă de specialitate la cererea CNM pe teme de interes - dezvoltarea durabilă şi incluzivă a zonei montane, punerea în valoare a resurselor naturale şi umane, păstrarea echilibrului ecologic şi protecţia mediului natural.
    (5) Grupurile de lucru se întâlnesc periodic, conform calendarului agreat, şi ori de câte ori se impune.
    (6) Membrii grupurilor de lucru formulează propuneri şi recomandări şi pot participa la şedinţele CNM, la solicitarea acestuia.

    ART. 7
    (1) Principalele atribuţii ale grupurilor de lucru în cadrul CNM sunt:
    a) contribuie la elaborarea analizelor sectoriale, pe domenii prioritare de intervenţie a zonei montane, elaborarea de indicatori specifici de rezultat, identificarea grupurilor-ţintă;
    b) contribuie la furnizarea de informaţii de specialitate specifice zonei montane necesare la elaborarea strategiilor naţionale de dezvoltare a zonei montane sau a altor documente programatice;
    c) contribuie la efectuarea de studii şi analize de specialitate referitoare la dezvoltarea durabilă şi incluzivă a zonei montane.

    (2) Grupurile de lucru pot avea şi alte atribuţii în funcţie de specificul fiecărui grup de lucru.

    ART. 8
    Secretariatul CNM îndeplineşte următoarele atribuţii:
    a) întocmeşte lista şi evidenţa membrilor CNM;
    b) informează CNM asupra modificărilor legislative în domeniul protecţiei şi dezvoltării zonei montane;
    c) acordă sprijin comisiei tehnice la organizarea şedinţelor CNM;
    d) asigură convocarea membrilor acestuia în condiţiile prezentului regulament-cadru;
    e) întocmeşte procesele-verbale ale şedinţelor;
    f) ţine evidenţa hotărârilor adoptate în cadrul CNM;
    g) asigură evidenţa şi arhivarea documentelor;
    h) îndeplineşte orice alte sarcini, stabilite prin regulamentul-cadru de organizare şi funcţionare a CNM, care să asigure condiţiile necesare unei bune desfăşurări a activităţii consiliului.


    ART. 9
    Membrii şi invitaţii CNM au obligaţia de a respecta următoarele reguli de conduită:
    a) să acţioneze în interesul CNM, în concordanţă cu rolul şi obiectivele stabilite;
    b) să ia decizii în interes public şi să nu acţioneze în scopul obţinerii de avantaje financiare sau alte beneficii pentru sine sau pentru alţii;
    c) să declare responsabililor CNM, la începutul oricărei reuniuni sau pe parcursul acesteia, orice situaţie de conflict de interese în care s-ar putea afla în legătură cu un anumit subiect dezbătut;
    d) să informeze, după încheierea reuniunilor, autoritatea publică, instituţia sau organismul pe care îl reprezintă în legătură cu principalele chestiuni discutate şi deciziile luate;
    e) să păstreze confidenţialitatea acelor informaţii prin a căror divulgare s-ar putea leza interesul legitim al oricărei instituţii, organizaţii sau persoane sau prin a căror utilizare privilegiată s-ar putea crea avantaje nelegitime;
    f) să acţioneze în conformitate cu hotărârile CNM adoptate în condiţiile regulamentului-cadru;
    g) să respecte libertatea opiniilor şi să nu se lase influenţaţi de considerente personale;
    h) să manifeste o atitudine conciliantă şi să evite generarea conflictelor datorate schimbului de păreri.


    ART. 10
    (1) Prevederile prezentului regulament-cadru sunt obligatorii pentru toţi membrii CNM.
    (2) Modificarea sau completarea prezentului regulament-cadru se realizează la propunerea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi se aprobă prin decizie a prim-ministrului.


    ------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016