Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   REGLEMENTARI SI NORME TEHNICE din 5 decembrie 2000  privind modificarea instalatiilor de alimentare a motoarelor autovehiculelor, care au fost omologate pentru circulatia pe drumurile publice din Romania    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

REGLEMENTARI SI NORME TEHNICE din 5 decembrie 2000 privind modificarea instalatiilor de alimentare a motoarelor autovehiculelor, care au fost omologate pentru circulatia pe drumurile publice din Romania

EMITENT: MINISTERUL TRANSPORTURILOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 55 din 1 februarie 2001



┌───────────────────────────────────────────────────────────┬────────────────┐
│ Ministerul Transporturilor │ RNTR 6 │
├───────────────────────────────────────────────────────────┼────────────────┤
│ │ │
│ Reglementãri şi norme tehnice privind modificarea │ Aprobate prin │
│ instalaţiilor de alimentare a motoarelor autovehiculelor, │ Ordinul │
│ care au fost omologate pentru circulaţia pe drumurile │ ministrului │
│ publice din România cu un anumit carburant prevãzut de │transporturilor │
│ constructor, pentru funcţionarea şi cu gaze petroliere │ 924 din 5 │
│ lichefiate (GPL) şi autorizarea agenţilor economici care │ decembrie 2000 │
│ executa montarea, reviziile tehnice şi repararea │ │
│ instalaţiilor de alimentare a motoarelor cu GPL │ │
│ │ │
└───────────────────────────────────────────────────────────┴────────────────┘



1. Obiectul şi domeniul de aplicare

1.1. Prezentele reglementãri se referã la reechiparea autovehiculelor omologate iniţial sa funcţioneze cu benzina, motorina sau cu alţi carburanţi lichizi, pentru a funcţiona alternativ şi cu gaze petroliere lichefiate (GPL).
Acestea se aplica tuturor autovehiculelor prevãzute la alin. 1 care pot circula în mod permanent sau ocazional pe drumurile publice din România, indiferent dacã sunt destinate transportului de persoane sau de mãrfuri ori efectuãrii de servicii sau lucrãri.
1.2. In scopul armonizarii reglementãrilor tehnice care se aplica pe plan naţional cu reglementãrile tehnice aplicabile pe plan european, la baza prezentelor reglementãri stau regulamentele Comisiei Economice pentru Europa a O.N.U. şi prevederile aplicabile ale directivelor Uniunii Europene, care se referã la echipamentele de alimentare cu GPL şi la montarea acestora, precum şi la autovehiculele echipate cu instalaţii de alimentare cu GPL, urmãrindu-se în mod permanent alinierea la modificãrile regulamentelor şi directivelor care ţin seama de progresul tehnic din acest domeniu.

2. Dispoziţii generale

2.1. Instalatia de alimentare a motorului unui autovehicul care a fost omologat în ansamblu pentru circulaţia pe drumurile publice cu un anumit combustibil convenţional prevãzut de constructorul autovehiculului (benzina, motorina) poate fi modificatã şi pentru funcţionarea cu gaze petroliere lichefiate (GPL) numai în urmãtoarele condiţii:
a) toate echipamentele speciale şi fiecare componenta a sistemului de alimentare cu GPL trebuie sa fie omologate în funcţie de clasa de presiune de funcţionare, conform prevederilor Regulamentului nr. 67 al Comisiei Economice pentru Europa a O.N.U., seria de amendamente 01, partea întâi;
b) autovehiculul modificat pentru alimentarea alternativa a motorului cu GPL trebuie sa fie certificat pentru funcţionarea cu GPL, conform Regulamentului nr. 67 al Comisiei Economice pentru Europa a O.N.U., seria de amendamente 01, partea a doua; prin modificarea instalaţiei de alimentare se înţelege montarea unei instalaţii de alimentare a motorului unui autovehicul cu GPL, precum şi toate intervenţiile ce se efectueazã asupra autovehiculului în acest scop;
c) emisiile poluante din gazele de evacuare ale autovehiculului trebuie sa fie verificate conform prevederilor RNTR 1, atât pentru funcţionarea cu carburantul convenţional prevãzut iniţial de constructor, cat şi pentru funcţionarea cu GPL;
d) masa totalã maxima de înmatriculare a autovehiculului şi repartiţia maselor pe axe dupã montarea echipamentului GPL nu trebuie sa le depãşeascã pe cele declarate de constructor la omologarea autovehiculului;
e) performanţele dinamice ale autovehiculului nu trebuie sa fie afectate în mod notabil.
2.2. Instalaţiile de alimentare cu GPL a motoarelor autovehiculelor pot fi comercializate numai dacã sunt certificate de Regia Autonomã "Registrul Auto Roman", denumita în continuare Registrul Auto Roman, şi dacã sunt montate de un agent economic autorizat de Registrul Auto Roman, conform prezentelor reglementãri.
2.3. Atelierele de montare, revizii tehnice periodice şi reparaţii se autorizeazã de Registrul Auto Roman pe baza evaluãrii proceselor respective, folosindu-se proceduri specifice de evaluare a conformitãţii, conform SR 10000-1: 1994 şi SR ISO 10013: 1997, anexa B.
2.4. In urma evaluãrii Registrul Auto Roman emite certificatul de conformitate, prin care se aproba utilizarea tipului respectiv de instalatie de alimentare a motorului cu GPL pe autovehicul.
2.5. Autovehiculele având instalatia de alimentare a motorului modificatã pentru a putea funcţiona şi cu GPL trebuie sa aibã menţionat în cartea de identitate a autovehiculului tipul instalaţiei şi trebuie sa fie marcate cu etichete autoadezive confecţionate din material rezistent la factorii de mediu, aplicate în fata, în spate şi în exteriorul uşilor de pe partea dreapta, conform anexei nr. 1. Pentru autoturisme etichetele trebuie sa fie aplicate numai pe parbriz şi luneta, prin interior. Aceste etichete se aplica de agentul economic care a montat instalatia de alimentare cu GPL, iar conformitatea etichetelor cu modelul prevãzut în anexa nr. 1 se verifica de cãtre Registrul Auto Roman cu ocazia modificãrii cãrţii de identitate a autovehiculului.

3. Condiţii tehnice pentru certificarea instalaţiilor de alimentare cu GPL a motorului autovehiculului

3.1. Certificarea se solicita de producãtorul instalaţiei de alimentare cu GPL sau de reprezentantul autorizat al acestuia, care trebuie sa prezinte dovezile din care sa reiasã ca echipamentul şi componentele menţionate în Regulamentul nr. 67 al Comisiei Economice pentru Europa a O.N.U. au fost omologate conform prevederilor acestui regulament, precum şi declaraţia de conformitate a distribuitorului acestora.
3.2. Se interzice montarea componentelor care prezintã defecte, lovituri sau care provin din dezmembrãri, ce pot afecta siguranţa instalaţiei sau a autovehiculului.
3.3. Solicitantul trebuie sa declare în cererea de certificare marca, tipul şi componenta integrala a instalaţiei, precum şi familia de motoare cãreia ii este destinatã.
3.4. Familia de motoare trebuie sa fie identificata prin tipul carburantului convenţional prevãzut de constructor, sistemul de alimentare (cu carburator, cu injecţie), gama de capacitãţi cilindrice şi puterea maxima dezvoltatã.
3.5. Durata de valabilitate a certificatului de conformitate este de 2 ani, în conformitate cu normele specifice în vigoare.

4. Condiţii tehnice pentru evaluarea capabilitãţii şi autorizarea agenţilor economici care executa lucrãri de montare/revizii tehnice/reparaţii ale instalaţiei de alimentare cu GPL a motoarelor autovehiculelor

4.1. Agenţii economici respectivi pot fi autorizaţi numai pentru familiile de autovehicule pentru care s-a obţinut certificatul de funcţionare cu GPL, eliberat de Registrul Auto Roman, în conformitate cu pct. 19.15 alin. 3 din Reglementãrile privind condiţiile tehnice pe care trebuie sa le îndeplineascã vehiculele rutiere în vederea admiterii în circulaţie pe drumurile publice din România - RNTR 2, aprobate prin <>Ordinul ministrului transporturilor nr. 251/1999 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
4.2. Agentul economic care solicita evaluarea capabilitãţii sale tehnice va depune la Registrul Auto Roman dosarul de evaluare/autorizare, care va conţine urmãtoarele documente:
a) cererea-tip de evaluare a capabilitãţii tehnice pentru prestarea de activitãţi de montare/revizii tehnice/reparaţii pentru alimentare alternativa a autovehiculelor cu GPL, conform modelului prezentat în anexa nr. 2;
b) chestionarul de autoevaluare, conform modelului prezentat în anexa nr. 3;
c) copie de pe statutul de funcţionare al agentului economic, din care sa rezulte ca acesta are ca obiect de activitate prestarea unor servicii de montare/revizii tehnice/reparaţii;
d) copie de pe certificatul de înmatriculare la oficiul registrului comerţului;
e) certificatul de atestare a capacitãţii profesionale a conducãtorului atelierului de montare/revizii tehnice/reparaţii, eliberat de Registrul Auto Roman în condiţiile prevãzute în Reglementãrile privind certificarea si/sau omologarea echipamentelor, pieselor de schimb şi materialelor utilizate la vehicule rutiere şi autorizarea agenţilor economici care presteazã servicii de reparaţii sau desfãşoarã activitate de reconstrucţie a vehiculelor rutiere - RNTR 4, aprobate prin <>Ordinul ministrului transporturilor nr. 536/1997 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
f) certificatele de atestare profesionalã eliberate de Inspecţia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat (ISCIR) pentru personalul direct implicat în aceste activitãţi de montare/revizii tehnice/reparaţii (cel puţin o persoana din atelier);
g) documentul prin care se confirma ca încercãrile efectuate pentru familia de autovehicule dotatã cu sistemul de alimentare cu GPL au fost evaluate ca fiind satisfãcãtoare.
4.3. Auditul capabilitãţii tehnice se va efectua de Registrul Auto Roman, în conformitate cu prevederile standardului SR ISO 10011-1:1994, care trebuie sa verifice îndeplinirea urmãtoarelor condiţii necesare:
a) existenta infrastructurii cu caracter general (spaţii tehnologice adecvate, instalaţii de diagnosticare, rampe de vizitare, instalaţii de ridicare fixe/mobile, sisteme de încãlzire şi ventilare, surse de energie);
b) existenta spaţiilor pentru amplasarea autovehiculelor pe care se vor monta instalaţiile de alimentare cu GPL, cu respectarea condiţiilor reglementate (protecţia muncii, P.S.I.), precum şi a maşinilor şi uneltelor, SDV şi a setului de dispozitive specificat de furnizorul echipamentelor GPL. Dotarea minimala cu echipamente necesarã pentru prestarea activitãţilor (lucrãrilor) de montare/revizii tehnice/reparaţii ale instalaţiilor de alimentare a motoarelor autovehiculelor cu GPL este indicatã în anexa nr. 4;
c) existenta documentaţiei tehnologice de montare/revizii tehnice/reparaţii, incluzând desenele de montaj ale furnizorului componentelor, schemele şi desenele de montaj pe baza cãrora tipul (modelul) de autovehicul a fost certificat de Registrul Auto Roman, desenele de execuţie pentru componentele auxiliare de montaj, desenele de modificare a unor componente ale autovehiculului în vederea adaptãrii la alimentarea cu GPL;
d) existenta documentaţiei de utilizare/exploatare ce va fi livrata proprietarilor autovehiculelor care au fost adaptate la alimentarea cu GPL, cu indicarea atelierelor în care se vor efectua revizii tehnice periodice şi reparaţii, cu specificarea condiţiilor şi a termenelor de garanţie.
4.4. Autorizarea se acorda pe baza concluziilor raportului de evaluare, în cazul în care nu exista neconformitãţi majore; în cazul neconformitatilor minore, care nu pot afecta siguranţa autovehiculului, autorizarea se va acorda numai dupã prezentarea unui program de mãsuri cu termene pentru eliminarea neconformitatilor.
4.5. Pe perioada de valabilitate a autorizaţiei titularul de autorizaţie va fi supravegheat de Registrul Auto Roman în baza contractului de autorizare şi supraveghere încheiat, prin audituri programate anual (primul dupã 6 luni de la data autorizãrii) sau inopinate, în cazul unor reclamaţii ori la cererea expresã a Ministerului Transporturilor sau a Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor.
Menţinerea valabilitãţii autorizaţiei este condiţionatã de pãstrarea de cãtre titularul acesteia a capabilitãţii tehnice corespunzãtoare condiţiilor de acordare a autorizaţiei. In funcţie de gravitatea abaterilor constatate fata de condiţiile iniţiale de autorizare, autorizaţia poate fi suspendatã, restrânsã sau retrasã.
4.6. Agenţii economici autorizaţi vor încheia contracte cu furnizorii instalaţiilor pe o perioada cel puţin egala cu perioada de valabilitate a certificatului si, dacã nu efectueazã decât montajul instalaţiei, vor asigura service şi reparaţii prin intermediul unui agent economic autorizat sa efectueze astfel de operaţiuni.
4.7. Agenţii economici care efectueazã modificarea instalaţiilor de alimentare a motoarelor autovehiculelor pentru funcţionarea alternativa şi cu GPL vor elibera clienţilor:
a) certificat de garanţie pentru buna montare şi funcţionare a instalaţiei de alimentare cu GPL;
b) declaraţie de conformitate;
c) instrucţiuni de utilizare, care sa conţinã toate indicaţiile şi avertismentele necesare pentru utilizarea instalaţiei în deplina siguranţa.
Din documente trebuie sa reiasã unitatea care a efectuat montajul şi identificarea instalaţiei montate.
4.8. Atelierele care efectueazã numai revizii şi reparaţii se autorizeazã în aceleaşi condiţii ca şi cele pentru montare/revizii tehnice/reparaţii.
4.9. In cazul efectuãrii serviciilor de revizii tehnice si/sau reparaţii pentru autovehiculele din import, pe care sunt montate instalaţii de alimentare cu GPL, atelierele respective pot fi autorizate numai dacã:
a) îndeplinesc condiţiile generale de autorizare cuprinse în prezentele reglementãri şi dispun de documentaţie tehnica şi de reparare a sistemelor de alimentare cu GPL care echipeaza autovehiculul;
b) asigura procurarea pieselor de schimb specifice; componentele care necesita omologare conform Regulamentului nr. 67 al Comisiei Economice pentru Europa a O.N.U. vor putea fi înlocuite la reparaţii numai cu componente de prim montaj sau de origine, însoţite de certificatul de omologare şi prevãzute cu marca de omologare respectiva;
c) dispun de echipamentele specifice pentru instalatia respectiva de alimentare cu GPL.

5. Dispoziţii finale

5.1. Prezentele reglementãri vor fi adaptate, prin ordine ale ministrului transporturilor, la progresul tehnic prin preluarea amendamentelor care se vor aduce regulamentelor Comisiei Economice pentru Europa a O.N.U. şi prevederilor aplicabile ale directivelor Uniunii Europene în domeniul utilizãrii GPL drept carburant alternativ pentru autovehicule.
5.2. Anexele nr. 1-4 fac parte integrantã din prezentele reglementãri.


ANEXA 1
-------
la reglementãri
---------------


MODEL DE ETICHETA DE MARCAJ
pentru vehiculele care funcţioneazã şi cu GPL


.
. .
. .
. LPG .
. .
. .
.


Culori
------
Fondul: verde
Bordura: alb sau alb reflectorizant
Literele: alb sau alb reflectorizant

Dimensiuni
----------
Lãţimea bordurii: 4-6 mm
Înãlţimea literelor: ≥ 25 mm
Grosimea liniilor: ≥ 4 mm
Lãţimea etichetei: 110-150 mm
Înãlţimea etichetei: 80-110 mm
Literele "LPG" se vor pozitiona central în interiorul etichetei.


ANEXA 2
-------
la reglementãri
---------------


CERERE - TIP
de evaluare a capabilitãţii tehnice pentru
prestarea de activitãţi de montare/revizii
tehnice/reparaţii pentru alimentare alternativa
a autovehiculelor cu GPL

1. Denumirea agentului economic
.............................................................
.............................................................
2. Numãrul de înmatriculare la oficiul registrului comerţului ......
3. codul fiscal .....................................
4. Contul bancar/Banca ...............................
5. Sediul agentului economic
.............................................................
.............................................................
6. Telefon/fax/telex/e-mail .................................
7. Adresa atelierului în care se desfãşoarã activitãţile pentru care se solicita evaluarea/autorizarea ...............................
.............................................................
8. Lista cuprinzând familiile de autovehicule pentru care se efectueazã lucrãrile de montare/revizii tehnice/reparaţii ale sistemelor de alimentare cu GPL pentru care se solicita evaluarea capabilitãţii tehnice (se prezintã într-un tabel anexat la cererea-tip)
............................................................
............................................................
9. Tipul/modelul echipamentelor care GPL care vor fi autorizate pentru a fi montate pe autovehicul
.............................................................
.............................................................
10. Lista cuprinzând echipamentele care se utilizeazã la efectuarea activitãţilor pentru care se solicita evaluarea capabilitãţii tehnice (se prezintã într-un tabel anexat la cererea-tip)
.............................................................
11. Numãrul personalului care va fi autorizat: ........., din care:
............ ingineri;
............ maiştri/tehnicieni;
............ muncitori.
12. Imputernicim pe domnul/doamna .........................., având funcţia de ..................................... şi care poate fi contactat/contactata la telefon .................., fax .............., sa ne reprezinte în toate aspectele legate de evaluare.
13. Numele şi semnãtura directorului/managerului general
..........................................................

LS

14. Numele şi semnãtura contabilului-şef/directorului economic .....
15. Data ......................



ANEXA 3
-------
la reglementãri
---------------

CHESTIONAR DE AUTOEVALUARE
a capabilitãţii tehnice pentru prestarea de activitãţi
de montare/revizii tehnice/reparaţii pentru alimentare
alternativa a autovehiculelor cu GPL (se completeazã
pentru fiecare atelier)

1. Date de identificare

1.1. Denumirea agentului economic ............................
1.2. Numãrul de înmatriculare la oficiul registrului comerţului
.............................................................
1.3. codul fiscal ...........................................
1.4. Contul bancar/Banca: ...................................
1.5. Sediul agentului economic
.............................................................
.............................................................
1.6. Telefon/fax/e-mail .....................................
1.7. Adresa atelierului unde se desfãşoarã activitãţile pentru care se solicita evaluarea
.............................................................

2. Organizare
2.1. Structura organizatoricã (se anexeazã organigrama/fluxul activitãţii ca anexa A)
2.2. Sunt definite responsabilitãţile personalului care conduce/efectueazã/verifica activitãţile de montare/revizii tehnice/reparaţii? (DA/NU)
Dacã DA, numiţi documentul în care sunt specificate responsabilitãţile personalului .................................
.............................................................
.............................................................

3. Resurse
3.1. Planurile la scara ale spaţiilor de lucru disponibile, cu indicarea surselor de energie electrica, aer comprimat, ventilaţie etc. (se anexeazã ca anexa B)
3.2. Lista cuprinzând liniile tehnologice (dupã caz, desenele schemelor-flux), utilajele, echipamentele de inspecţie (se anexeazã ca anexa C):
3.3. Exista echipamente necesare pentru efectuarea inspectiilor pe parcursul procesului de montare/revizii tehnice/reparaţii? (DA/NU)
Dacã DA, se va prezenta lista cuprinzând aceste echipamente
.............................................................
.............................................................
.............................................................
.............................................................
.............................................................

4. Analiza comenzilor
4.1. Sunt convenite cu clienţii şi consemnate în scris activitãţile de montare/revizii tehnice/reparaţii solicitate de aceştia? (DA/NU)
Dacã DA, se va indica documentul în care sunt consemnate aceste activitãţi .....................................................
............................................................
Documentul respectiv specifica:
4.1.1. Activitãţile implicate de montarea/reviziile tehnice/reparaţiile solicitate? (DA/NU)
4.1.2. Materialele, componentele, manopera, costurile implicate şi termenul de realizare a lucrãrilor? (DA/NU)
4.1.3. Acordarea termenelor de garanţie legale pentru componentele montate pe autovehicul şi pentru lucrãrile efectuate (DA/NU)
Dacã DA, se va indica termenul de garanţie acordat:
- pentru componente .........................................
- pentru lucrãri ............................................

5. Controlul documentaţiei
5.1. Sunt disponibile instrucţiuni de lucru sau alte documente care definesc modul de execuţie şi de verificare a lucrãrilor care se efectueazã? (DA/NU)
Dacã DA, sunt acestea aprobate de factorii responsabili? (DA/NU)
5.2. Se utilizeazã documente externe (standarde, reglementãri, desene ale clientului etc.)? DA/NU)
5.2.1. Se asigura ca aceste documente sunt în vigoare? (DA/NU/NEAPLICATE)
5.2.2. Se cunosc condiţiile din RNTR 1 în vigoare referitoare la inspecţia finala a motorului? (DA/NU)

6. Aprovizionare
6.1. Sunt definite condiţii referitoare la produsele aprovizionate? (DA/NU)
Dacã DA, se vor indica documentele în care sunt specificate condiţiile referitoare la produsele aprovizionate
.............................................................
.............................................................
6.2. Componentele specificate în Regulamentul CEE-O.N.U. nr. 67 sunt omologate? (DA/NU)
6.3. Componentele şi materialele specificate în documentaţia de montare/revizii tehnice/reparaţii sunt certificate pe autovehicul? (DA/NU)
6.4. Componentele şi materialele utilizate au termen de garanţie? (DA/NU)

7. Identificare
7.1. Se asigura identificarea unica a serviciului de montare/revizii tehnice/reparaţii? (DA/NU)
Dacã DA, se vor indica documentele
.............................................................
.............................................................
7.2. Se înregistreazã şi se identifica toate operaţiunile de montare/revizii tehnice/reparaţii şi de inspecţii efectuate, specificate în comanda? (DA/NU)
7.3. Este menţinut un registru de evidenta a comenzilor? (DA/NU)

8. Controlul proceselor de montare/revizii tehnice/reparaţii
8.1. Exista o planificare a comenzilor prin care sa se asigure toate resursele necesare pentru realizarea acestora în termenul stabilit? (DA/NU)
8.2. Exista instrucţiuni de execuţie a operaţiunilor de montare/revizii tehnice/reparaţii? (DA/NU)
8.3. Exista personal propriu calificat adecvat? (DA/NU)
Dacã DA, indicaţi numãrul şi calificarea personalului (ingineri, tehnicieni/maiştri/muncitori):
- ingineri: ..................................................
- tehnicieni: ................................................
- maiştri: ...................................................
- muncitori: .................................................

9. Inspecţii (CTC)
9.1. Sunt stabilite şi documentate metode de verificare a calitãţii operaţiunilor de montare/revizii tehnice/reparaţii? (DA/NU)
Dacã DA, se va (vor) indica documentul (documentele)
.............................................................
.............................................................
.............................................................
9.2. Se verifica în final dacã gazele de evacuare ale autovehiculului cu sistemul de alimentare cu GPL montat/revizuit/reparat şi cu sistemul de alimentare cu carburantul iniţial se încadreazã în limitele stabilite de RNTR 1 în vigoare? (DA/NU)
9.3. Sunt menţinute înregistrãri care sa ateste ca gazele de evacuare ale autovehiculului cu sistemul de alimentare cu GPL montat/revizuit/reparat şi cu sistemul de alimentare cu carburantul iniţial se încadreazã în limitele stabilite de RNTR 1 în vigoare? (DA/NU)
9.4. Aceste înregistrãri identifica unitatea în care s-au efectuat masurarile şi personalul implicat? (DA/NU)
9.5. Se verifica în final dacã la trecerea de pe alimentarea cu carburantul iniţial pe alimentarea cu GPL şi invers motorul funcţioneazã normal? (DA/NU)

10. Controlul echipamentelor de inspecţie (CTC)
10.1. Exista echipamentele de inspecţie necesare? (DA/NU)
Dacã DA, se vor indica aceste echipamente
.............................................................
.............................................................
.............................................................
.............................................................
10.2. Echipamentele de inspecţie sunt verificate metrologic? (DA/NU)
10.3. Sunt menţinute înregistrãri referitoare la verificarea metrologica a echipamentelor de inspecţie? (DA/NU)
10.4. Exista instrucţiuni de utilizare a echipamentelor de inspecţie în limba romana? (DA/NU)
10.5. Sunt asigurate condiţiile de utilizare prevãzute de fabricantul echipamentelor de inspecţie? (DA/NU)

11. Controlul lucrãrilor neconforme
11.1. Este stabilitã o procedura de tratare a reclamatiilor clienţilor? (DA/NU)
11.2. Sunt menţinute înregistrãri privind tratarea reclamatiilor? (DA/NU)

12. Manipularea şi depozitarea
12.1. Exista spaţii adecvate pentru a permite manipularea vehiculelor şi a echipamentelor astfel încât sa se previnã deteriorarea acestora? (DA/NU)
12.2. Exista condiţii de depozitare a componentelor, a materiilor prime şi a materialelor care sa asigure menţinerea calitãţii acestora? (DA/NU)

Persoana care a completat chestionarul şi care rãspunde de corectitudinea datelor înscrise:
Numele şi prenumele .........................................
Funcţia .....................................................
Telefon ........................ Fax ........................
Semnãtura ......................................
Data ......................................

NOTA:
Datele completate trebuie sa corespundã cu situaţia la zi la data transmiterii chestionarului la Registrul Auto Roman.


ANEXA 4
-------
la reglementãri
---------------


DOTAREA MINIMALA
cu echipamente necesarã pentru prestarea activitãţilor
(lucrãrilor) de montare/revizii tehnice/reparaţii ale
instalaţiilor de alimentare a motoarelor autovehiculelor
cu GPL



┌─────────────────────────┬────────────────┬─────────────────┬───────────────┐
│. │Diagnosticarea │Montarea sistemu-│Reviziile │
│ . Activitatea │preliminarã a │lui de alimentare│tehnice │
│ . │autovehiculului │a motorului cu │periodice şi │
│ . │si a motorului │GPL şi a echipa- │reparaţiile │
│ . │acestuia (dupã │mentelor electri-│autovehiculelor│
│ . │caz, în condiţii│ce aferente, │alimentate │
│ . │specificate în │verificarea │cu GPL │
│ . │comanda, │funcţionarii cu │ │
│ . │efectuarea │GPL şi cu carbu- │ │
│ . │remedierilor │rantul cu care a │ │
│ . │necesare) │fost omologat │ │
│ Dotarea minimala . │ │iniţial │ │
├─────────────────────────┼────────────────┼─────────────────┼───────────────┤
│ Canal de vizitare sau │ │ │ │
│ elevatoare fixe ori │ │ │ │
│ mobile, instalatie de │ │ │ │
│ ventilare │ x │ x │ x │
├─────────────────────────┼────────────────┼─────────────────┼───────────────┤
│ Detector de gaze │ │ x │ x │
├─────────────────────────┼────────────────┼─────────────────┼───────────────┤
│ Tester electronic pentru│ │ │ │
│ diagnosticarea motorului│ x │ x │ x │
├─────────────────────────┼────────────────┼─────────────────┼───────────────┤
│ Analizor de gaze de │ │ │ │
│ evacuare*) │ x │ x │ x │
├─────────────────────────┼────────────────┼─────────────────┼───────────────┤
│ Compresmetru │ x │ x │ x │
├─────────────────────────┼────────────────┼─────────────────┼───────────────┤
│ Recuperator de ulei │ │ │ x │
├─────────────────────────┼────────────────┼─────────────────┼───────────────┤
│ Chei dinamometrice │ x │ x │ x │
├─────────────────────────┼────────────────┼─────────────────┼───────────────┤
│ Truse de SDV generale │ x │ x │ x │
├─────────────────────────┼────────────────┼─────────────────┼───────────────┤
│ Truse de SDV specifice │ │ │ │
│ (indicate de furnizorul │ │ │ │
│ echipamentelor GPL) │ x │ x │ x │
├─────────────────────────┼────────────────┼─────────────────┼───────────────┤
│ Trusa de scule de │ │ │ │
│ tinichigerie │ │ x │ │
├─────────────────────────┼────────────────┼─────────────────┼───────────────┤
│ Trusa de electrician │ │ │ │
│ (auto) │ │ x │ x │
├─────────────────────────┼────────────────┼─────────────────┼───────────────┤
│ Compresor de aer │ x │ x │ x │
│ │ │ │ │
└─────────────────────────┴────────────────┴─────────────────┴───────────────┘



Observatie:
Analizorul de gaze de evacuare (marcat cu un asterisc în tabel) va trebui sa aibã caracteristicile constructive şi metrologice specificate de RNTR 1 în vigoare.
Pentru celelalte echipamente se vor avea în vedere prevederile constructorilor autovehiculelor si, respectiv, ai sistemelor de alimentare cu GPL.

-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016