Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   REGLEMENTARE TEHNICA din 14 noiembrie 2005  Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

REGLEMENTARE TEHNICA din 14 noiembrie 2005 "Normativ privind prevenirea si combaterea inzapezirii drumurilor publice", indicativ AND 525-2005*)

EMITENT: MINISTERUL TRANSPORTURILOR, CONSTRUCTIILOR SI TURISMULUI MINISTERUL ADMINISTRATIILOR SI INTERNELOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 476 bis din 1 iunie 2006
-----------
*) Aprobata de <>Ordinul nr. 1945 din 14.11.2005 , publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 476 din 01.06.2006


CAP. 1
Generalitati

SECŢIUNEA 1
Obiect si domeniu de aplicare

ART. 1
Prezentul normativ reglementeaza modul de prevenire si organizare a interventiilor pentru combaterea poleiului si inzapezirii drumurilor publice (exclusiv strazile si drumurile vicinale), de conducere si coordonare a acestei activitati in vederea asigurarii viabilitatii drumurilor pe timp de iarna.
ART. 2
La strazi aplicarea acestui normativ se poate face numai in masura in care el corespunde situatiei concrete privind amplasarea strazilor, organizarea circulatiei rutiere si pietonale in interiorul localitatii si a altor elemente caracteristice ce le asigura conditii asemanatoare unui drum public clasat. Organele administratiei locale vor stabili prin asimilare cu prezentul normativ modul de tratare a acestor probleme pentru strazile ce le au in administrare.

SECŢIUNEA a 2-a
Prevederi generale

ART. 3
Administratorul drumului isi va organiza sistemul de informare si control asupra starii drumurilor cat si a modului de pregatire si actionare pe timp de iarna.
ART. 4
Conducerea si coordonarea activitatii de prevenire si interventie pentru combaterea poleiului si inzapezirii drumurilor se realizeaza prin comandamente instituite la nivel central si teritorial, aprobate prin ordine si decizii.
ART. 5
(1) Pe timp de viscol, ninsoare abundenta sau alte fenomene meteorologice care genereaza blocarea cailor rutiere, se va interzice accesul autovehiculelor spre zonele afectate, prin montarea mijloacelor de semnalizare rutiera corespunzatoare, in scopul facilitarii interventiei operative cu utilajele specifice.
(2) Aprobarea pentru inchiderea temporara a circulatiei rutiere pe un sector de drum afectat de fenomenele mentionate, se da, pentru drumurile nationale, de catre comandamentul central de iarna al MTCT la initiativa CNADNR si a Directiei Politiei Rutiere din Inspectoratul General al Politiei, iar pentru drumurile de interes judetean sau local de catre comandamentele judetene sau al municipiului Bucuresti cu acordul Inspectoratelor Judetene de Politie Serviciul de circulatie rutiera.
ART. 6
(1) In cazuri de urgenta, cand starea timpului impune inchiderea circulatiei rutiere pe un sector de drum pentru a se evita producerea unor evenimente grave ce ar putea periclita viata participantilor la trafic si cand sistemul de informare existent nu permite luarea operativa a aprobarii mentionate mai sus, seful sectiei drumurilor nationale impreuna cu seful Serviciului Politiei Rutiere pot opera inchiderea circulatiei cu instalarea mijloacelor de semnalizare corespunzatoare si a informarii participantilor la trafic.
(2) In aceste cazuri, in termenul cel mai scurt posibil, seful sectiei va informa simultan asupra masurilor luate, conducerea CNADNR, DRDP, Consiliul Judetean si Inspectoratul Judetean al Situatiilor de Urgenta, iar seful Serviciului Politiei Rutiere va informa operativ Directia Politiei Rutiere asupra masurilor dispuse.
ART. 7
Pe timp de viscol nu se va actiona pentru deszapezire decat in situatii cu totul exceptionale, cand sunt in pericol vieti omenesti, datorita surprinderii pe drum a unor persoane, autovehicule sau utilaje de deszapezire, in colaborare cu comandamentele judetene de deszapezire impreuna cu Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta, in vederea acordarii primului ajutor persoanelor afectate de calamitati.
ART. 8
(1) Participantii la trafic au obligatia sa-si pregateasca corespunzator si din timp autovehiculele pentru circulatia pe timp de iarna, sa le echipeze cu lanturi, materiale antiderapante si sculele necesare, sa utilizeze combustibili corespunzatori perioadei friguroase si sa se informeze din timp si permanent, inainte de plecare, privind starea drumurilor si prognozele meteo pentru zonele respective. Acestia nu se vor deplasa in zone inzapezite, zone cu viscole sau polei generalizat sau unde dispeceratele drumurilor ii avertizeaza asupra situatiei existente, cu recomandarea sa nu circule in perioada respectiva.
(2) Pentru nerespectarea prevederilor de mai sus, participantii la traficul rutier sunt direct raspunzatori si vor suferi consecintele legale in vigoare.
ART. 9
Administratorul drumului are obligatia sa informeze din timp participantii la traficul rutier privind orice restrictie introdusa pe drum, sa le semnalizeze corespunzator normelor in vigoare si sa recomande variante ocolitoare.

SECŢIUNEA a 3-a
Notatii

a) MTCT - Ministerul Transporturilor Constructiilor si Turismului;
b) CNADNR - Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania;
c) DRDP - Directia Regionala de Drumuri si Poduri;
d) SDN - Sectia de Drumuri Nationale;
e) ADL - Administratia Drumurilor Locale;
f) DN - Drum National;
g) DJ - Drum Judetean;
h) DC - Drum Comunal;
i) CJ - Consiliul Judetean;
j) ANM - Administratia Nationala de Meteorologie;
k) PSI - Paza si Stingerea Incendiilor;
l) DPR - Directia Politiei Rutiere;
m) ARL - Antrepriza de Reparatii si Lucrari;
n) TAF - Tractor Auto Forestier;
o) CGMB - Consiliul General al Municipiului Bucuresti;
p) IJSU - Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta;
r) MZA - Media zilnica anuala;
s) Auto cu RSP - auto care are in bena raspanditor pentru sare, amestec sare-nisip, amestec sare cu solutie de clorura de calciu.

SECŢIUNEA a 4-a
Referinte

a) <>Ordonanta Guvernului nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, republicata si aprobata prin <>Legea nr. 82/1998 cu modificarile si completarile ulterioare;
b) <>Legea nr. 481/2004 privind protectia civila;
c) <>Ordonanta de Urgenta a Guvernului Romaniei nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, cu modificarile si completarile ulterioare;
d) <>Hotararea Guvernului nr. 85/2003 pentru aplicare <>Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, cu modificarile si completarile ulterioare;
e) <>Hotararea Guvernului nr. 2.288/2004 pentru repartizarea functiilor de sprijin pe care le asigura ministerele, celelalte organe centrale si organizatiile neguvernamentale privind prevenirea si gestionarea situatiilor de urgenta;
f) <>Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 21/2004 privind Sistemul National al Managementului al Situatiilor de Urgenta;
g) Norme metodologice privind conditiile de inchidere a circulatiei si de instituire a restrictiilor de circulatie in vederea executarii de lucrari in zona drumului public si/sau pentru protejarea drumului, aprobate prin <>Ordin comun M.I. - M.T.C.T., nr. 1.112/411/2000 , publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 397/24.08.2000;
h) Norme tehnice privind stabilirea clasei tehnice a drumurilor publice aprobate prin <>Ordin M.T. nr. 46/27.01.1998 ;
i) SR 1848-1: 2004 - Semnalizare rutiera. Indicatoare si mijloace de semnalizare rutiera. Clasificare, simboluri si amplasare;
j) Dictionarul explicativ al limbii romane, ed. 1975 - Definitii.

CAP. 2
ORGANIZAREA INTERVENTIILOR PENTRU ASIGURAREA CIRCULATIEI RUTIERE IN PERIOADA DE IARNA

ART. 10
(1) Pentru asigurarea circulatiei rutiere in timpul iernii, administratorul drumurilor publice va stabili urmatoarele masuri:
- masuri pregatitoare;
- masuri de prevenire a inzapezirii si de deszapezire;
- masuri de prevenire si combatere a poleiului;
- intocmirea anual a programelor comune la nivel central, intre C.N.A.D.N.R. - D.P.R., cu termen 1 octombrie, iar in plan teritorial, intre serviciile de politie rutiera si sectiile de drumuri nationale, respectiv Consiliile locale, cu termen 15 octombrie;
(2) Pentru drumurile incadrate la nivelul IV de viabilitate, definit conform tabelului 1, la care cheltuielile necesare intretinerii pe timpul iernii sunt nejustificate economic, deszapezirea lor sau combaterea poleiului se va efectua numai in cazuri exceptionale, cand sunt in pericol vieti omenesti.
ART. 11
Administratorul drumurilor va lua masurile de organizare a interventiilor pe timp de iarna, care constau in:
- stabilirea nivelurilor de viabilitate a drumurilor, de interventie si dotare a bazelor de deszapezire pe timp de iarna;
- organizarea unitatilor operative de actiune;
- intocmirea planului operativ;
- elaborarea programului pregatirilor pentru iarna.
ART. 12
Unitatile de administrare a drumurilor publice vor analiza si clasifica in fiecare an reteaua aferenta pe niveluri de viabilitate si vor stabili nivelurile de interventie in conformitate cu tabelul nr. 1.
Propunerile vor fi inaintate administratorului drumului pana la data de 1 iulie, in vederea aprobarii si retransmiterii la unitatile de administrare.
ART. 13
In functie de nivelul de viabilitate si de interventie pe timp de iarna administratorul drumurilor va organiza unitatile operative de actiune (bazele de deszapezire, punctele de sprijin si de informare) si vor face dotarea acestora cu utilaje si echipamente de interventie, respectand prevederile din tabelul nr. 2.
ART. 14
In baza nivelului de viabilitate si de interventie pe timp de iarna aprobat, unitatile de administrare a drumurilor publice vor intocmi si transmite administratorului drumurilor publice pana la data de 1 august planurile operative de actiune pe timpul iernii, care vor fi analizate si aprobate pana la data de 15 august.
Planul operativ de actiune in timpul iernii se intocmeste pe perioada 1 noiembrie a.c. - 15 martie anul viitor si va cuprinde:
1. Planul operativ de actiune in timpul iernii conform anexei 2;
2. Centralizatorul materialelor chimice si antiderapante, al carburantilor si lubrifiantilor pe baze si sectii prevazute in planul de actiuni pe timpul iernii, conform anexei nr. 2.1;
3. Centralizatorul autoutilajelor si mijloacelor de transport prevazute in planul operativ de actiune in timpul iernii, conform anexei nr. 2.2;
4. Centralizatorul bazelor de deszapezire si al punctelor de sprijin conform anexei nr. 2.3;
5. Lista bazelor de deszapezire si a punctelor de sprijin care deservesc zona de munte, conform anexei nr. 2.4;
6. Centralizatorul panourilor de parazapezi care se vor monta in iarna conform anexei nr. 2.5;
7. Lista sectoarelor de drum care se vor apara cu panouri de parazapezi conform anexei nr. 2.6;
8. Lista mijloacelor de comunicare conform anexei 2.7 si anexei 2.8;
9. Lista subunitatilor (sectiilor) din cadrul DRDP (Administratia drumurilor locale) cu adresa unitatii, seful unitatii si numerele de telefon de la serviciu si acasa, conform anexei nr. 2.9;
10. Lista bazelor de deszapezire, cu adresa unitatii, seful bazei si numerele de telefon de la serviciu si de acasa, conform anexei nr. 2.10;
11. Lista indicatoarelor, de circulatie fixe si mobile specifice semnalizarii rutiere pe timp de iarna conform anexei nr. 2.11;
12. Necesarul de carburanti, lubrifianti, inventar gospodaresc, echipament de protectie si PSI la sectie (baza), conform anexei nr. 2.12, care se gaseste in planul operativ de la sectie si baze;
13. Lista sectoarelor de drum pe care se actioneaza cu materiale antiderapante conform anexei 2.13.
14. Lista mijloacelor de semnalizare mobile necesare inchiderii temporare a circulatiei rutiere pe sectoarele de drumuri blocate, conform anexei nr. 2.14.

Tabelul 1

CLASIFICAREA DRUMURILOR PE NIVELURI DE INTERVENTIE (NI)
DUPA NIVELURILE DE VIABILITATE IN TIMPUL IERNII




┌────┬───────────┬───────────┬─────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │ │ │ Incadrarea drumurilor publice pe niveluri de viabilitate in timpul │
│Nr. │Niveluri de│Niveluri de│ iernii, in functie de: │
│crt.│viabilitate│interventie├─────────────┬───────────────────────────────────────────────────────┤
│ │ │ │Clasa tehnica│Importanta economica si administrativa a drumurilor │
├────┼───────────┼───────────┼─────────────┼───────────────────────────────────────────────────────┤
│ │ │ │ │Autostrazile, drumurile publice cu 4 benzi de │
│ │ │ │ │circulatie, drumuri publice cu 2 benzi de circulatie, │
│ │ │ │ │care leaga capitala de orasele resedinta de judet, de │
│ 1 │ NIVEL I │ N.I.1 │ I, II si o │municipii si orasele resedinte de judet intre ele. │
│ │ │ │parte din III│Drumurile publice (nationale, judetene sau comunale), │
│ │ │ │ │care asigura legatura cu garile, porturile, │
│ │ │ │ │aeroporturile si punctele de treceri de frontiera sau │
│ │ │ │ │care conditioneaza aprovizionarea centrelor economice │
│ │ │ │ │importante cu materii prime, alimente sau forta de │
│ │ │ │ │munca. │
├────┼───────────┼───────────┼─────────────┼───────────────────────────────────────────────────────┤
│ │ │ │IV si restul │Restul drumurilor nationale care fac parte din clasa │
│ 2 │ NIVEL II │ N.I.2 │ drumurilor │tehnica III si drumurile judetene care asigura legatura│
│ │ │ │ din clasa │cu centrele de comuna. │
│ │ │ │ tehnica III │ │
├────┼───────────┼───────────┼─────────────┼───────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3 │ NIVEL III │ N.I.3 │ V │Restul drumurilor publice care trebuiesc mentinute in │
│ │ │ │ │stare de viabilitate. │
├────┼───────────┼───────────┼─────────────┼───────────────────────────────────────────────────────┤
│ │ │ │ │Sectoarele de drumuri publice cu trafic redus de │
│ 4 │ NIVEL IV │ N.I.4 │ MZA < 500 │vehicule pentru care cheltuielile necesare mentinerii │
│ │ │ │ │in 24 ore in stare de viabilitate depasesc cheltuielile│
│ │ │ │ │produse prin devierea circulatiei pe trasee ocolitoare.│
└────┴───────────┴───────────┴─────────────┴───────────────────────────────────────────────────────┘




Tabelul 2

FORMATIA DE UTILAJE SI ECHIPAMENTE CORESPUNZATOARE
NIVELELOR DE INTERVENTIE


┌──────────────────────┬───────────────────────────┬──────────┬────────────────┐
│ Nivel de interventie │ Formatie de utilaje │ Nr. buc. │ Km echivalenti │
├──────────────────────┼───────────────────────────┼──────────┼────────────────┤
│ │Unimog echipat │ 2 │ 15-25 │
│ ├───────────────────────────┼──────────┼────────────────┤
│ │Incarcator │ 2 │ 15-25 │
│ ├───────────────────────────┼──────────┼────────────────┤
│ │Auto cu RSP si lama │ 2 │ 15-20 │
│ ├───────────────────────────┼──────────┼────────────────┤
│ │Autofreza │ 2 │ 100 │
│ N.I.1. ├───────────────────────────┼──────────┼────────────────┤
│ │Buldoexcavator │ 1 │ 50 │
│ ├───────────────────────────┼──────────┼────────────────┤
│ │Autogreder │ 1 │ 50 │
│ ├───────────────────────────┼──────────┼────────────────┤
│ │Remorcher │ 1 │ 150 │
│ ├───────────────────────────┼──────────┼────────────────┤
│ │Macara > 30 t │ 1 │ 150 │
├──────────────────────┼───────────────────────────┼──────────┼────────────────┤
│ │Unimog echipat │ 2 │ 20-30 │
│ ├───────────────────────────┼──────────┼────────────────┤
│ │Incarcator │ 2 │ 20-30 │
│ ├───────────────────────────┼──────────┼────────────────┤
│ │Auto cu RSP si lama │ 2 │ 20-25 │
│ ├───────────────────────────┼──────────┼────────────────┤
│ │Autofreza │ 1 │ 100 │
│ ├───────────────────────────┼──────────┼────────────────┤
│ N.I.2. │Buldoexcavator │ 1 │ 60 │
│ ├───────────────────────────┼──────────┼────────────────┤
│ │Autogreder │ 1 │ 60 │
│ ├───────────────────────────┼──────────┼────────────────┤
│ │Remorcher │ 1 │ 200 │
│ ├───────────────────────────┼──────────┼────────────────┤
│ │Macara > 30 t │ 1 │ 200 │
│ ├───────────────────────────┼──────────┼────────────────┤
│ │Tractor │ 1 │ 30 │
├──────────────────────┼───────────────────────────┼──────────┼────────────────┤
│ │Unimog echipat │ 2 │ 25-40 │
│ ├───────────────────────────┼──────────┼────────────────┤
│ │Incarcator │ 2 │ 25-40 │
│ ├───────────────────────────┼──────────┼────────────────┤
│ │Auto cu RSP si lama │ 2 │ 25-30 │
│ ├───────────────────────────┼──────────┼────────────────┤
│ │Autofreza │ 1 │ 150 │
│ ├───────────────────────────┼──────────┼────────────────┤
│ N.I.3. │Buldoexcavator │ 1 │ 75 │
│ ├───────────────────────────┼──────────┼────────────────┤
│ │Autogreder │ 1 │ 75 │
│ ├───────────────────────────┼──────────┼────────────────┤
│ │Remorcher │ 1 │ 250 │
│ ├───────────────────────────┼──────────┼────────────────┤
│ │Macara > 30 t │ 1 │ 250 │
│ ├───────────────────────────┼──────────┼────────────────┤
│ │Tractor │ 1 │ 45 │
└──────────────────────┴───────────────────────────┴──────────┴────────────────┘



ART. 15
Programul pregatirilor in vederea iernii se elaboreaza de catre unitatile teritoriale de administrare a drumurilor publice si va cuprinde ansamblul de masuri necesare/cantitatile de lucrari estimate si termenele de realizare pentru:
- punerea in ordine a drumurilor;
- pregatirea bazelor de deszapezire;
- apararea drumurilor cu panouri parazapezi;
- revizuirea si repararea utilajelor, a echipamentelor si mijloacelor de transport prevazute in programul de iarna;
- aprovizionarea cu materiale pentru combaterea poleiului, pregatirea, completarea si revizuirea spatiilor de depozitare, stabilirea sectoarelor de drum pe care se actioneaza numai cu materiale antiderapante;
- instruirea personalului;
- organizarea retelei de coordonare operativa si informare;
- asigurarea necesarului de indicatoare si mijloace de semnalizare rutiera pentru inchiderea, la nevoie, a sectoarelor de drum inzapezite;
- incheierea contractului cu ANM pentru furnizarea informatiilor meteo.
ART. 16
Programul de punere in ordine a partii carosabile a drumurilor (reparatii izolate sau pe suprafete intinse, impermeabilizarea partii carosabile, asigurarea scurgerii apelor, inlaturarea obstacolelor ce ar putea provoca inzapezirea drumurilor) se intocmeste, pentru perioada 15 august - 1 noiembrie conform anexei nr. 3.
ART. 17
In vederea pregatirii pentru iarna a bazelor de deszapezire si a punctelor de sprijin, se vor face din timp verificari pe teren referitoare la starea cladirilor, instalatiilor electrice, de alimentare cu apa, sanitare si canalizare, de incalzire, a mijloacelor de informare radio-telefonie meteorologica, starea cazarmamentului, echipamentelor de PSI si protectie, a depozitelor de carburanti, lubrifianti, materiale antiderapante sau chimice, in urma carora se vor stabili masurile necesare, in scopul crearii unor conditii corespunzatoare desfasurarii operative a activitatii unitatilor pe toata durata iernii.
Punerea in ordine a bazelor de deszapezire se va incheia:
- pana la 20 octombrie pentru zonele de munte;
- pana la 1 noiembrie pentru restul bazelor.
ART. 18
Lista sectoarelor de drumuri inzapezite se va evidentia conform anexei nr. 4, iar lista sectoarelor de drum ce vor fi aparate cu panouri de parazapezi, numarul randurilor si lungimea acestora se vor evidentia conform anexei 2.6 si va fi aprobata de administratorul drumului, acestea facand parte integranta din planul operativ de actiune pe timp de iarna, al unitatilor respective.
Panourile de parazapezi ce urmeaza a fi folosite pentru apararea drumurilor, vor fi revizuite, reparate si depozitate corespunzator iar montarea lor se va face in functie de disponibilizarea terenurilor, termen 15 noiembrie - 1 decembrie. Termenele de montare, vor fi depuse odata cu planul operativ aprobat, la Comandamentul Central de Iarna al MTCT de deszapezire, in vederea acordarii sprijinului necesar unitatilor de drumuri, in relatiile cu proprietarii terenurilor pe care acestea urmeaza sa se monteze.
ART. 19
Utilajele si echipamentele specifice pentru deszapezirea drumurilor si combaterea poleiului se vor prezenta in bazele de deszapezire pana la:
- 20 octombrie pentru zonele de munte;
- 1 noiembrie pentru celelalte zone.
Contractele pentru activitatea de iarna cu terti se vor incheia pana la data de 10 octombrie.
ART. 20
Aprovizionarea cu materiale se va desfasura astfel:
- Materiale antiderapante (concasate cu granulozitate 0-8 cu sortul 0-1 sub 10%) toata cantitatea pana la 1 noiembrie atat pentru zona de ses cat si pentru zona de munte;
- Materiale chimice (sare, solutie de sare, clorura de calciu):
■ 50% din cantitatea necesara pana la 1 noiembrie;
■ 75% din cantitatea necesara pana la 31 decembrie;
■ Completare pana la 100% in functie de conditiile meteo si stocuri.
Acolo unde se actioneaza cu amestec de material antiderapant si sare proportia amestecului este de 1:1.
ART. 21
Cantitatile de carburanti (benzina, motorina) pentru minimum 14 zile de actionare se vor stabili in functie de numarul autovehiculelor si utilajelor din fiecare baza si vor fi aprovizionate pana la 5 octombrie in bazele din zona de munte si pana la 1 noiembrie in restul bazelor, si care se va mentine la acest nivel, prin completarea pe toata perioada iernii.
ART. 22
Se va organiza reteaua de coordonare operativa si informare pana la 15 octombrie prin care se vor stabili:
- posturile telefonice de la unitatile proprii si de la alte unitati amplasate de-a lungul drumurilor, inclusiv a programului de serviciu pentru informare;
- personalul pentru coordonare si informare, in functie de nivelul de viabilitate pe timp de iarna, la fiecare baza, punct de sprijin si de informare, de pe retea si la unitati si dispecerate.
ART. 23
Intreg personalul din cadrul bazelor de deszapezire sau a punctelor de sprijin, inclusiv cel de coordonare si informare va fi instruit corespunzator specificului activitatii sale pe baza unui program care va cuprinde pe specialitati: perioada de instruire, locul unde se va efectua instructajul si responsabilul cu instruirea.
Instruirea pe specialitati, pe linie de protectie a muncii si PSI se va face in conformitate cu prevederile din Metodologia de aplicare a prezentului Normativ la data prezentarii in bazele de deszapezire pana la 15 octombrie.
ART. 24
Informarile si prognozele meteo primite de la ANM se vor transmite de administratorii drumurilor la unitatile de administrare.
ART. 25
Pentru verificarea pregatirii actiunilor pe timp de iarna se vor institui comisii la nivelul administratorilor drumurilor publice. Comisiile constituite au sarcina sa verifice pregatirea actiunilor pentru iarna, conform programelor intocmite.
In perioada 1 noiembrie - 25 noiembrie aceste comisii vor verifica obligatoriu stadiul pregatirilor de iarna la fiecare unitate de drumuri si baza de deszapezire.
Rezultatul acestor verificari se consemneaza intr-un proces verbal tip, conform anexei nr. 5, in care se inscrie, dupa caz, daca unitatea verificata este pregatita sau nu pentru iarna, stabilindu-se termene pentru fiecare problema nerezolvata. Aceste termene nu pot depasi cu mai mult de 10 zile, termenul final de pregatire a bazelor.
ART. 26
Calendarul privind indeplinirea sarcinilor referitoare la pregatirea activitatii pe timp de iarna este prezentat in anexa nr. 6 si este obligatoriu pentru toti administratorii de drept ai drumurilor publice.

CAP. 3
PREVENIREA SI COMBATEREA POLEIULUI SI INZAPEZIRII DRUMURILOR SI APARAREA ACESTORA IMPOTRIVA DEGRADARII PE TIMP DE DEZGHET

ART. 27
Administratorii drumurilor publice vor lua masuri pentru prevenirea si combaterea poleiului si inzapezirii drumurilor in toata perioada iernii si de aparare a lor impotriva degradarii acestora in perioada de dezghet.
Masurile de prevenire, combatere si de aparare vor fi cele cuprinse in planurile operative de actiune aprobate conform prevederilor din capitolul precedent.
ART. 28
Caracteristicile generale ale fiecarui nivel de interventie sunt prezentate in tabelul nr. 3 si sunt obligatorii pentru toti administratorii drumurilor publice.
Intervalele de timp maxime admise pentru interventiile mentionate sunt prezentate in tabelul nr. 3, ele putand fi depasite numai in cazuri exceptionale (viscole de durata sau viscole repetate, perturbarea actiunii de deszapezire produsa de blocarea vehiculelor pe drum etc.)

Tabelul 3

Caracteristici generale si intervale de timp maxim necesare,
corespunzatoare fiecarui nivel de interventie pe drumuri





┌────┬───────────┬────────────────────────────┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │ │ │Interval de timp admis interventiilor pe drumuri │
│ │ │ ├──────────────┬─────────────────┬───────────────────────────────────────┤
│ │ │ │ │Curatirea zapezii│ Raspandirea materialelor chimice in │
│Nr. │ Nivel de │Caracteristici generale ale │ Deszapezirea │ de pe platforma │ amestec cu antiderapante │
│crt.│interventie│ fiecarui nivel de │ drumului pe │ drumului si ├────────────────────────────┬──────────┤
│ │ │ interventie │minim o banda │acostament (asig.│ │Raspandire│
│ │ │ │de circulatie │circul. pe toata │ Raspandire preventiva cu │ pentru │
│ │ │ │ │ partea │ materiale chimice │combaterea│
│ │ │ │ │ carosabila) │ │poleiului │
├────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────────┼─────────────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │
├────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────────┼─────────────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │ │- Asigurarea unei informari │ │ │Cand prognoza meteorologica │ │
│ │ │permanente asupra │ │ │generala sau mijloacele de │ │
│ │ │viabilitatii si coordonarea │ │ │detectare locale indica │ │
│ │ │operativa a interventiilor; │ │ │posibilitate aparitiei │ │
│ │ │- Dotarea cu utilaje │ │ │poleiului, ghetii sau a │ │
│ │ │suficiente si organizarea │ 10 ore dupa │ │ninsorii si in perioada in │ │
│ 1 │ N.I.1. │lucrului permanent al │ incetarea │ Max. 4 zile │care se manifesta variatii │max. 3 ore│
│ │ │acestora; │viscolului sau│ │de temp. (+ ziua si │ │
│ │ │- Prioritate in interventie;│ a ninsorii │ │- noaptea) │ │
│ │ │- Asigurarea raspandirii │ │ │ │ │
│ │ │preventive de materiale │ │ │ │ │
│ │ │antiderapante, continuu si │ │ │ │ │
│ │ │prioritar. │ │ │ │ │
├────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────────┼─────────────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │ │- Asigurarea unei informari │ │ │ │ │
│ │ │permanente asupra │ │ │ │ │
│ │ │viabilitatii si coordonarea │ │ │ │ │
│ │ │operativa a interventiilor; │ 24 ore dupa │ │ │ │
│ │ │- Dotarea cu utilaje │ incetarea │ │ │ │
│ 2 │ N.I.2. │suficiente independent de │viscolului sau│ Max. 5 zile │ idem │Max. 5 ore│
│ │ │nivelul I; │ a ninsorii │ │ │ │
│ │ │- Asigurarea raspandirii │ viscolite │ │ │ │
│ │ │preventive a materialelor │ │ │ │ │
│ │ │antiderapante tratate cu │ │ │ │ │
│ │ │antiaglomerant. │ │ │ │ │
├────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────────┼─────────────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │ │- Asigurarea unei informari │ │ │ │ │
│ │ │permanente; │ │ │ │ │
│ 3 │ N.I.3. │- Se pot folosi si utilaje │ 48 ore │ Max. 7 zile │ idem │Max. 7 ore│
│ │ │repartizate nivelului I si │ │ │ │ │
│ │ │II. │ │ │ │ │
├────┼───────────┼────────────────────────────┼──────────────┼─────────────────┼────────────────────────────┼──────────┤
│ │ │- Organizarea activitatii de│ │ │ │ │
│ │ │iarna si a informarii, fara │ │ │ │ │
│ 4 │ N.I.4. │prioritate, numai in cazul │ - │ - │ - │ - │
│ │ │necesitatii asigurarii │ │ │ │ │
│ │ │circulatiei pe sectoarele de│ │ │ │ │
│ │ │drum respective. │ │ │ │ │
└────┴───────────┴────────────────────────────┴──────────────┴─────────────────┴────────────────────────────┴──────────┘



ART. 29
Combaterea poleiului se face utilizand materiale antiderapante cat si fondanti chimici.
Amestecurile trebuie sa fie omogene, iar raspandirea lor cat mai uniforma pe suprafata partii carosabile.
Utilizarea sarii este eficienta numai pentru temperaturi la suprafata carosabilului mai mari de -7°C.
Sarea pura se va utiliza numai pe imbracaminti bine etanseizate.
Pentru temperaturi mai scazute (pana la -30°C) se va utiliza clorura de calciu.
ART. 30
Pe drumurile de nivel I de viabilitate pe timp de iarna este interzisa raspandirea manuala de materiale antiderapante si fondanti chimici.
ART. 31
Depozitarea materialelor chimice si antiderapante, incarcarea acestora, amplasarea depozitelor, modul de utilizare si raspandire a acestora, utilajele si echipamentele de raspandire a lor, viteza de lucru a acestora, semnalizarea vehiculelor care fac aceste operatiuni, organizarea actiunii de raspandire se va face in conformitate cu prevederile din Metodologia de aplicare a prezentului Normativ.
ART. 32
In cazul in care se intalneste un vehicul inzapezit, care ingreuneaza actiunea de deszapezire, personalul care insoteste utilajul de deszapezire, va comunica imediat la baza cea mai apropiata, datele de identificare a vehiculului, care va lua masuri de degajare a partii carosabile impreuna cu organele politiei rutiere.
ART. 33
Se interzice tractarea de catre utilajele de deszapezire a vehiculelor ramase pe drum, cu exceptia celor singulare, care impiedica actiunea de deszapezire.
ART. 34
Utilajele de combatere a poleiului si de deszapezire vor fi dotate cu semnale speciale luminoase de avertizare cu lumina galbena, montate astfel incat sa fie vizibile din toate directiile. Acestea vor functiona numai in timpul actiunii sau a deplasarii spre locul de actiune. Punctele extreme ale gabaritului acestor utilaje se vor marca cu stegulete galbene.
ART. 35
Autovehiculele de insotire si principalele utilaje de deszapezire (autofreze, buldoexcavatoare, masini echipate pentru interventii, autoraspanditoare de materiale chimice sau antiderapante etc.) vor fi dotate cu aparate radio-telefon sau telefon mobil avand totodata instalatiile de lumini si semnalizari prevazute de lege.
ART. 36
In baza <>art. 44 alin. 2 din Ordonanta Guvernului nr. 43/1997 republicata, aprobata prin <>Legea nr. 82/1998 , pentru protectia unor sectoare de drumuri sensibile la inghet-dezghet, administratorii acestora pot introduce in perioada de dezghet restrictii cu caracter temporar privind sarcinile admise sa circule pe drumul respectiv (bariere de dezghet).
ART. 37
Calendarul privind indeplinirea sarcinilor referitoare la pregatirea activitatii pe timpul iernii este prezentat in anexa 6.
ART. 38
Evidenta activitatii privind combaterea poleiului si deszapezirii drumurilor din administrare pe timp de iarna, pe fiecare baza de deszapezire se va tine in registre numerotate si sigilate, conform anexei nr. 7 - Jurnal de activitate pe timp de iarna, care constituie documentul primar de baza.
In cazul executarii acestei activitati pe baza de contract prin terti, se va tine aceeasi evidenta, se va semna zilnic de responsabilul autorizat din partea executantului, va fi verificata zilnic si acceptata de catre seful de district pe raza caruia se efectueaza prestatia.
ART. 39
Raportarea situatiei drumurilor nationale se face de catre Comandamentul central de iarna, conform modelului prezentat in anexa 8 si se difuzeaza Ministerului Transporturilor Constructiilor si Turismului, Ministerului Administratiei si Internelor, Inspectoratului General al Politiei Romane, Directiei Politiei Rutiere si Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania.

CAP. 4
CONDUCEREA SI COORDONAREA ACTIUNILOR DE PREVENIRE SI COMBATERE A POLEIULUI SI INZAPEZIRII DRUMURILOR PUBLICE, SISTEMUL DE INFORMARE PRIVIND STAREA DRUMURILOR PE TIMP DE IARNA. MASURI DE PROTECTIA MUNCII SI PSI

ART. 40
Conducerea si coordonarea actiunilor de prevenire si interventie pentru combaterea poleiului si inzapezirii drumurilor se realizeaza prin comandamente instituite la nivel central si teritorial, aprobate prin ordine si decizii.
Raportarea situatiei drumurilor nationale se face de catre Comandamentul central de iarna, conform modelului prezentat in anexa 8 si catre Ministerul Transporturilor Constructiilor si Turismului, Ministerul Administratiei si Internelor, Inspectoratului General al Politiei Romane, Directiei Politiei Rutiere si Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania.
ART. 41
Pentru coordonarea masurilor ce trebuie avute in vederea desfasurarii traficului rutier pe drumurile publice in perioada de iarna, in conditii de siguranta, la nivel central, CNADNR impreuna cu Directia Politiei Rutiere din Inspectoratul General al Politiei Romane, va organiza teleconferinte periodice, cu participarea administratiilor drumurilor si serviciilor de politie rutiere din Inspectoratele de Politie Judetene.
Baza masurilor ce trebuie luate pentru asigurarea unei circulatii rutiere in conditii de siguranta in perioada friguroasa o constituie programul comun de masuri ce se stabileste anual, intre CNADNR si Inspectoratul General al Politiei Romane, ce sunt obligatorii pentru unitatile centrale si teritoriale de administrare a drumului si a politiei rutiere si de ordine publica.
ART. 42
(1) Pentru desfasurarea operativa a actiunilor de interventie pe timpul iernii in vederea cunoasterii exacte a situatiei reale de pe teren este necesara efectuarea reviziilor (dimineata intre 3 si 5 si dupa amiaza intre orele 15 si 17 si ori de cate ori se considera necesar).
(2) In vederea coordonarii actiunilor de interventie pe timpul iernii se va organiza din timp o retea de informare care sa permita transmiterea in timp util a informatiilor, privind viabilitatea drumurilor la comandamentele judetene, regionale si Comandamentul Central de Iarna al MTCT, la mass-media si participantilor la trafic.
ART. 43
Pentru desfasurarea intregii actiuni atat pe perioada de iarna cat si pregatirea conditiilor in perioada premergatoare, se vor respecta normativele in vigoare privind protectia muncii si PSI.

ANEXA 1

UNITATEA

PROPUNERI DE INCADRARE A DRUMURILOR
PE NIVELURI DE VIABILITATE IN TIMPUL IERNII





┌────────────┬─────────────┬────────────┬───────┬─────────────────┬───────────────────────────┐
│ Categoria │ Sectorul de │ │ │ Nivelul de │ │
│functionala │ drum │ Intre │Lungime│ interventie si │ Motivarea incadrarii │
│a drumurilor│De la km ....│localitatile│ (km) │ formatia de │ │
│ │ La km .... │ │ │ utilaje │ │
├────────────┴─────────────┴────────────┴───────┴─────────────────┴───────────────────────────┤
│A. DRUMURI NATIONALE │
├────────────┬─────────────┬────────────┬───────┬─────────────────────────────────────────────┤
│ │ 132 + 435 │Mihaesti │ 52 │Nivelul I de viabilitate │
│ DN 6 │ │ │ ├─────────────────┬───────────────────────────┤
│ │ 184 + 230 │Radomir │ │ NI 1 │Leaga municipiul de reteaua│
│ │ │ │ │ │judetului si capitala │
├────────────┼─────────────┼────────────┼───────┼─────────────────┼───────────────────────────┤
│ DN 55 │ 4 + 400 │Craiova │ 66 │ NI 1 │Leaga municipiul Craiova cu│
│ │ 71 + 105 │Bechet │ │ │sudul Olteniei │
├────────────┴─────────────┴────────────┴───────┴─────────────────┴───────────────────────────┤
│Total niv. I 118 │
├────────────┬─────────────┬────────────┬───────┬─────────────────────────────────────────────┤
│ │ 1 + 550 │Caracal │ │Nivelul II de viabilitate │
│ DN 54 │ │ │ 52 ├─────────────────┬───────────────────────────┤
│ │ 54 + 500 │Islaz │ │ NI 2 │Legatura Caracal - Corabia │
├────────────┴─────────────┴────────────┼───────┼─────────────────┼───────────────────────────┤
│Total niv. II │ 52 │ │ │
├───────────────────────────────────────┴───────┴─────────────────┴───────────────────────────┤
│ Nivel III de viabilitate │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Nivel IV de viabilitate │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│B. DRUMURI JUDETENE │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘




ANEXA 2

UNITATEA
PLAN OPERATIV DE ACTIUNE PE TIMPUL IERNII
SECTIA





┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Denumirea bazei ....... DN .... km .... nr. tel. .............. OF. PTTR ... Resp. baza ..........│
│Sector activitate DN (DJ, DC) ............. km ............ km ............ L = ..................│
├────┬─────────────┬──────────────┬─────────┬────────────────┬──────────────────┬──────────────────┤
│ │ Denumirea │ │ │ │ Necesarul de │ │
│ │utilajelor si│ │ │ │ carburanti si │ Stoc tampon │
│ │ mijloacelor │ Numele si │ │ Pozitia │lubrifianti pentru│ carburanti si │
│ │de transport │ prenumele │ │ depozitelor de │ toata perioada │ lubrifianti │
│Nr. │ de insotire │conducatorilor│Puncte de│ materiale │ de iarna │ pentru 14 zile │
│crt.│ proprii sau │ auto sau │informare│antiderapante si│ │ │
│ │ inchiriate. │mecanicilor si│ si │antiaglomerante,│Benzina .... tone,│Benzina .... tone │
│ │ Sectorul de │insotitorilor,│ politie │ DN, DJ, DC, km │ │ │
│ │drum pe care │adresa si nr. │ │ si cantitatea │Motorina ... tone,│Motorina .... tone│
│ │se actioneaza│ de telefon │ │ │ │ │
│ │ DN (DJ, DC) │ │ │ (mc, tone) │ Ulei ... kg │ │
│ │Km ... km ...│ │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼──────────────┼─────────┼────────────────┼──────────────────┼──────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │
├────┼─────────────┼──────────────┼─────────┼────────────────┼──────────────────┼──────────────────┤
├────┼─────────────┼──────────────┼─────────┼────────────────┼──────────────────┼──────────────────┤
├────┼─────────────┼──────────────┼─────────┼────────────────┼──────────────────┼──────────────────┤
└────┴─────────────┴──────────────┴─────────┴────────────────┴──────────────────┴──────────────────┘




ANEXA 2.1

UNITATEA

CENTRALIZATORUL MATERIALELOR CHIMICE SI ANTIDERAPANTE,
AL CARBURANTILOR SI LUBRIFIANTILOR, PE BAZE SI SECTII PREVAZUTE
IN PLANUL DE ACTIUNI PE TIMPUL IERNII



┌──────┬─────────────────────────┬──────────────────┬──────────────────┬───────┐
│ │ Materiale │ Benzina │ Motorina │ Ulei │
│Sectia│ antiderapante │ tone │ tone │ kg │
│ baza ├────────┬──────┬─────────┼──────────┬───────┼──────────┬───────┼───────┤
│ │ Nisip │ Sare │ Solutii │ 14 zile │ Toata │ 14 zile │ Toata │ Toata │
│ │ (tone) │(tone)│ sare │activitate│ iarna │activitate│ iarna │ iarna │
├──────┼────────┼──────┼─────────┼──────────┼───────┼──────────┼───────┼───────┤
├──────┼────────┼──────┼─────────┼──────────┼───────┼──────────┼───────┼───────┤
├──────┼────────┼──────┼─────────┼──────────┼───────┼──────────┼───────┼───────┤
├──────┼────────┼──────┼─────────┼──────────┼───────┼──────────┼───────┼───────┤
├──────┼────────┼──────┼─────────┼──────────┼───────┼──────────┼───────┼───────┤
└──────┴────────┴──────┴─────────┴──────────┴───────┴──────────┴───────┴───────┘



NOTA:
Centralizatorul se face la DRDP (Consiliul Judetean) pe sectii si baze in mod analog la sectie pe baze.


ANEXA 2.2

UNITATEA

CENTRALIZATORUL AUTOUTILAJELOR SI MIJLOACELOR DE TRANSPORT PREVAZUTE
IN PLANUL OPERATIV DE ACTIUNE IN TIMPUL IERNII



┌────┬─────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────┐
│Nr. │ Denumirea utilajului si a │ Sectia │
│crt.│ echipamentului ├───────┬──────┬──────┬──────┬──────┤
│ │ UM = buc. │ TOTAL │ Baza │ Baza │ Baza │ Baza │
├────┴─────────────────────────────────────┴───────┴──────┴──────┴──────┴──────┤
│A. Utilaje si echipamente proprii │
├────┬─────────────────────────────────────┬───────┬──────┬──────┬──────┬──────┤
│ 1 │Autofreze │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 2 │Autogredere │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 3 │Buldozere │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 4 │Tractoare │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 5 │Incarcatoare │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 6 │Remorchere │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 7 │Unimog │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 8 │Autobasculante │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 9 │Automacarale │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 10 │Autocisterne │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 11 │Lame pentru auto │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 12 │Lame pentru tractoare │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 13 │Gredere semipurtate │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 14 │Raspanditoare pentru auto │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 15 │Raspanditoare pentru tractor │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 16 │Perii rotative │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 17 │Buldoexcavatoare │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 18 │Autospeciale cu raspanditor si lama │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 19 │Autovehicul revizie drum │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 20 │Alte utilaje │ │ │ │ │ │
├────┴─────────────────────────────────────┴───────┴──────┴──────┴──────┴──────┤
│B. Utilaje si echipamente inchiriate │
├────┬─────────────────────────────────────┬───────┬──────┬──────┬──────┬──────┤
│ 21 │Autofreze │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 22 │Autogredere │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 23 │Buldozere │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 24 │Tractoare │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 25 │Incarcatoare │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 26 │Remorchere │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 27 │Unimog │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 28 │Autobasculante │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 29 │Automacarale │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 30 │Autocisterne │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 31 │Lame pentru auto │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 32 │Lame pentru tractoare │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 33 │Gredere semipurtate │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 34 │Raspanditoare pentru auto │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 35 │Raspanditoare pentru tractor │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 36 │Perii rotative │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 37 │Buldoexcavatoare │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 38 │Autospeciale cu raspanditor si lama │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 39 │Autovehicul revizie drum │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 40 │Macara │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────────────┼───────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 41 │Alte utilaje │ │ │ │ │ │
├────┴─────────────────────────────────────┴───────┴──────┴──────┴──────┴──────┤
│C. TOTAL │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘




ANEXA 2.3

UNITATEA

CENTRALIZATORUL BAZELOR DE DESZAPEZIRE SI AL PUNCTELOR DE SPRIJIN



┌────┬───────────────────┬────────────────┬────────────────────┬───────────────┐
│Nr. │ Sectie │ Baze │ Puncte sprijin │ TOTAL │
│crt.│ Baza │ │ │ │
├────┼───────────────────┼────────────────┼────────────────────┼───────────────┤
├────┼───────────────────┼────────────────┼────────────────────┼───────────────┤
├────┼───────────────────┼────────────────┼────────────────────┼───────────────┤
└────┴───────────────────┴────────────────┴────────────────────┴───────────────┘



NOTA:
Centralizatorul se face la DRDP (Consiliul Judetean) pe sectii si baze si in mod analog la sectie pe baze.

ANEXA 2.4
UNITATEA

LISTA BAZELOR DE DESZAPEZIRE SI A PUNCTELOR DE SPRIJIN
CARE DESERVESC ZONA DE MUNTE



┌────┬───────────────────┬──────────────┬───────────────────┬──────────────────┐
│Nr. │ Sectia │ Baze │ DN │Programul de lucru│
│crt.│ │ │ Poz. km │ al bazei │
├────┼───────────────────┼──────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
├────┼───────────────────┼──────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
├────┼───────────────────┼──────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
└────┴───────────────────┴──────────────┴───────────────────┴──────────────────┘



NOTA:
In mod analog se face lista pentru administratiile de drumuri locale.

ANEXA 2.5

UNITATEA ..........................

CENTRALIZATORUL PANOURILOR DE PARAZAPEZI
CE SE VOR MONTA PE PERIOADA IERNII



┌────┬────────┬────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Nr. │ │ Lungimea (m) │
│crt.│ Sectia ├───────────────────────────────┬────────────────────────────────┤
│ │ Baza │ Panourilor ce se vor monta │ Sectoarelor de drum │
│ │ │ │ care se vor apara │
├────┼────────┼───────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
├────┼────────┼───────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
├────┼────────┼───────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
└────┴────────┴───────────────────────────────┴────────────────────────────────┘


NOTA:
In mod analop se face centralizatorul pentru Administratiile drumurilor locale.

ANEXA 2.6

UNITATEA

LISTA SECTOARELOR DE DRUM CARE SE VOR APARA
CU PANOURI PARAZAPEZI PE PERIOADA IERNII



┌──────────────────┬───────────┬────────┬──────────────────────────────────────┐
│ DN, DJ, DC, │ │ Nr. │ Lungime (m) │
│sectorul aparat cu│Dreapta sau│randuri ├─────────────┬─────────────┬──────────┤
│panouri parazapezi│ stanga │necesare│Panourilor ce│Drumurilor ce│Observatii│
│ pe subunitati │ │ │se vor monta │ se vor apara│ │
├──────────────────┼───────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼──────────┤
├──────────────────┼───────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼──────────┤
├──────────────────┼───────────┼────────┼─────────────┼─────────────┼──────────┤
└──────────────────┴───────────┴────────┴─────────────┴─────────────┴──────────┘


NOTA:
In mod analog se face centralizatorul pentru Administratiile drumurilor locale.

ANEXA 2.7

UNITATEA

CENTRALIZATORUL STATIILOR DE RADIO FIXE
SI MOBILE CE VOR FUNCTIONA PE PERIOADA IERNII



┌────┬───────────────────┬─────────────────────────────────────────────────────┐
│Nr. │ Sectia │ Statii (buc.) │
│crt.│ Baza ├──────────────────┬─────────────────┬────────────────┤
│ │ │ Fixe │ Mobile │ Total │
├────┼───────────────────┼──────────────────┼─────────────────┼────────────────┤
├────┼───────────────────┼──────────────────┼─────────────────┼────────────────┤
├────┼───────────────────┼──────────────────┼─────────────────┼────────────────┤
├────┼───────────────────┼──────────────────┼─────────────────┼────────────────┤
└────┴───────────────────┴──────────────────┴─────────────────┴────────────────┘


NOTA:
In mod analog se completeaza centralizatorul pentru Administratiile de drumuri locale.


ANEXA 2.8

UNITATEA

LISTA STATIILOR FIXE DE RADIO CARE VOR FI FOLOSITE IN CAMPANIA DE IARNA



┌────────────────────────────┬──────────────────────┬──────────────────────────┐
│ Locul amplasarii │ Canal lucru │ Indicativ apel │
├────────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────────┤
├────────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────────┤
├────────────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────────────┤
└────────────────────────────┴──────────────────────┴──────────────────────────┘



ANEXA 2.9

UNITATEA

LISTA SUBUNITATILOR (SECTIILOR) DIN CADRUL D.R.D.P.
(ADMINISTRATIA DRUMURILOR LOCALE)
cu adresa unitatii, seful unitatii si numerele de telefon
de la serviciu si de acasa



┌────┬────────────┬───────────────┬────────────┬────────────┬──────────────────┐
│Nr. │ │ │ Numele │ Prefix │ Nr. telefon │
│crt.│Specificatia│Adresa unitatii│si prenumele│PT/CFR/mobil├─────────┬────────┤
│ │ │ │ sef sectie │ │Serviciu │ Acasa │
├────┼────────────┼───────────────┼────────────┼────────────┼─────────┼────────┤
│ 1 │Sectia │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────────────┼────────────┼────────────┼─────────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────────────┼────────────┼────────────┼─────────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────────────┼────────────┼────────────┼─────────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
└────┴────────────┴───────────────┴────────────┴────────────┴─────────┴────────┘



ANEXA 2.10

UNITATEA

LISTA BAZELOR DE DESZAPEZIRE
cu adresa unitatii, seful bazei si numerele
de telefon de la serviciu si de acasa



┌────┬──────────────┬────────┬───────────────┬──────────────┬──────────────────┐
│Nr. │ Specificatia │ Adresa │ Numele si │ Prefix │ Nr. telefon │
│crt.│ │unitatii│ prenumele sef │ PT/CFR/mobil ├──────────┬───────┤
│ │ │ │ district │ │ Serviciu │ Acasa │
├────┼──────────────┼────────┼───────────────┼──────────────┼──────────┼───────┤
│ 1 │Sectia │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────────┼───────────────┼──────────────┼──────────┼───────┤
│ │Baza │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────────┼───────────────┼──────────────┼──────────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────────┼───────────────┼──────────────┼──────────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
└────┴──────────────┴────────┴───────────────┴──────────────┴──────────┴───────┘



ANEXA 2.11

UNITATEA

LISTA INDICATOARELOR DE CIRCULATIE FIXE SI MOBILE SPECIFICE
SEMNALIZARII RUTIERE PE TIMP DE IARNA

UM = buc.





┌────┬───────┬───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Nr. │ DN │ Nr. indic. de circulatie fig. .... │
│crt.│Poz. km│ │
├────┼───────┼──────────────────┬─────────────────────┬─────────────────────┬──────────────────────┬─────────┤
│ │ │ Fig. A 19 │ Fig. D 15 │ Fig. C 1 │ Fig. F 37 │ │
│ │ │ (Drum lunecos) + │ (Lanturi pentru │(Accesul interzis) + │ │ │
│ │ │ aditionala │zapada) + aditionala │ aditionala │(Ocolire) + aditionala│ Fig. A9 │
│ │ │ P 27 - polei, │P 27 - polei, gheata,│P 27 - polei, gheata,│P 27 - polei, gheata, │ (Drum │
│ │ │ gheata, zapada │ zapada sau │ zapada sau │ zapada sau │ingustat)│
│ │ │sau P 29 - ploaie,│P 29 - ploaie, ceata,│P 29 - ploaie, ceata,│P 29 - ploaie, ceata, │ │
│ │ │ ceata, viscol │ viscol │ viscol │ viscol │ │
├────┼───────┼──────────────────┼─────────────────────┼─────────────────────┼──────────────────────┼─────────┤
├────┼───────┼──────────────────┼─────────────────────┼─────────────────────┼──────────────────────┼─────────┤
├────┼───────┼──────────────────┼─────────────────────┼─────────────────────┼──────────────────────┼─────────┤
├────┼───────┼──────────────────┼─────────────────────┼─────────────────────┼──────────────────────┼─────────┤
└────┴───────┴──────────────────┴─────────────────────┴─────────────────────┴──────────────────────┴─────────┘



- Indicatoarele din coloanele 4, 5 si 6 se stabilesc de catre sectie in functie de numarul drumurilor si al sectoarelor inzapezite cu posibilitatile de ocolire pe ruta cea mai apropiata.
- Figurile: A 19, D 15, C 1, F 37, A 9 si placutele aditionale: P 27 si P 29 au ca referinta standardul roman SR 1848-1:2004.

NOTA:
In coloana 3 pentru sectoare mai lungi de 2 km se monteaza panoul aditional P 8 "lungimea sectorului periculos". Anexa se completeaza la planul operativ al bazei, sectiei, DRDP, Administratia Drumurilor Locale.


ANEXA 2.12

UNITATEA

NECESARUL DE CARBURANTI, LUBRIFIANTI, INVENTAR GOSPODARESC,
ECHIPAMENT DE PROTECTIE SI PSI LA SECTIA (BAZA)



┌────┬──────────────────────────────────────┬─────┬────────────────────┬───────┐
│Nr. │ │ N │ Baza │ │
│crt.│ Dotari ├─────┼──────┬──────┬──────┤ Total │
│ │ │ E │ Baza │ Baza │ Baza │ │
├────┴──────────────────────────────────────┴─────┴──────┴──────┴──────┴───────┤
│A. Cazarmament │
├────┬──────────────────────────────────────┬─────┬──────┬──────┬──────┬───────┤
│ 1 │Paturi │ N │ │ │ │ │
│ │Buc. ├─────┼──────┼──────┼──────┼───────┤
│ │ │ E │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼───────┤
│ 2 │Saltele │ N │ │ │ │ │
│ │Buc. ├─────┼──────┼──────┼──────┼───────┤
│ │ │ E │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼───────┤
│ 3 │Paturi │ N │ │ │ │ │
│ │Buc. ├─────┼──────┼──────┼──────┼───────┤
│ │ │ E │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼───────┤
│ 4 │Cearceafuri │ N │ │ │ │ │
│ │Buc. ├─────┼──────┼──────┼──────┼───────┤
│ │ │ E │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼───────┤
│ 5 │Perne │ N │ │ │ │ │
│ │Buc. ├─────┼──────┼──────┼──────┼───────┤
│ │ │ E │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼───────┤
│ 6 │Fete perna │ N │ │ │ │ │
│ │Buc. ├─────┼──────┼──────┼──────┼───────┤
│ │ │ E │ │ │ │ │
├────┴──────────────────────────────────────┴─────┴──────┴──────┴──────┴───────┤
│B. Echipament de protectie │
├────┬──────────────────────────────────────┬─────┬──────┬──────┬──────┬───────┤
│ 7 │Sube │ N │ │ │ │ │
│ │Buc. ├─────┼──────┼──────┼──────┼───────┤
│ │ │ E │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼───────┤
│ 8 │Scurte imblanite │ N │ │ │ │ │
│ │Buc. ├─────┼──────┼──────┼──────┼───────┤
│ │ │ E │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼───────┤
│ 9 │Cisme paslari │ N │ │ │ │ │
│ │Buc. ├─────┼──────┼──────┼──────┼───────┤
│ │ │ E │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼───────┤
│ 10 │Manusi │ N │ │ │ │ │
│ │Buc. ├─────┼──────┼──────┼──────┼───────┤
│ │ │ E │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼───────┤
│ 11 │Caciuli │ N │ │ │ │ │
│ │Buc. ├─────┼──────┼──────┼──────┼───────┤
│ │ │ E │ │ │ │ │
├────┴──────────────────────────────────────┴─────┴──────┴──────┴──────┴───────┤
│C. Carburanti, lubrifianti, combustibili │
├────┬──────────────────────────────────────┬─────┬──────┬──────┬──────┬───────┤
│ 13 │Benzina │ N │ │ │ │ │
│ │Tone ├─────┼──────┼──────┼──────┼───────┤
│ │ │ E │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼───────┤
│ 14 │Motorina │ N │ │ │ │ │
│ │Tone ├─────┼──────┼──────┼──────┼───────┤
│ │ │ E │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼───────┤
│ 15 │Ulei │ N │ │ │ │ │
│ │Kg ├─────┼──────┼──────┼──────┼───────┤
│ │ │ E │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼───────┤
│ 16 │Carbuni (lemne de foc)**) │ N │ │ │ │ │
│ │Tone ├─────┼──────┼──────┼──────┼───────┤
│ │ │ E │ │ │ │ │
├────┴──────────────────────────────────────┴─────┴──────┴──────┴──────┴───────┤
│D. Unelte, protectia muncii si PSI │
├────┬──────────────────────────────────────┬─────┬──────┬──────┬──────┬───────┤
│ 17 │Lopeti │ N │ │ │ │ │
│ │Buc. ├─────┼──────┼──────┼──────┼───────┤
│ │ │ E │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼───────┤
│ 18 │Cazmale │ N │ │ │ │ │
│ │Buc. ├─────┼──────┼──────┼──────┼───────┤
│ │ │ E │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼───────┤
│ 19 │Tarnacoape │ N │ │ │ │ │
│ │Buc. ├─────┼──────┼──────┼──────┼───────┤
│ │ │ E │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼───────┤
│ 20 │Trusa sanitara │ N │ │ │ │ │
│ │Buc. ├─────┼──────┼──────┼──────┼───────┤
│ │ │ E │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼───────┤
│ 21 │Veste avertizare │ N │ │ │ │ │
│ │Buc. ├─────┼──────┼──────┼──────┼───────┤
│ │ │ E │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼───────┤
│ 22 │Pichet de incendiu │ N │ │ │ │ │
│ │Buc. ├─────┼──────┼──────┼──────┼───────┤
│ │ │ E │ │ │ │ │
├────┴──────────────────────────────────────┴─────┴──────┴──────┴──────┴───────┤
│E. Mijloace de iluminat, vesela │
├────┬──────────────────────────────────────┬─────┬──────┬──────┬──────┬───────┤
│ 23 │Lampi cu petrol │ N │ │ │ │ │
│ │Buc. ├─────┼──────┼──────┼──────┼───────┤
│ │ │ E │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼───────┤
│ 24 │Felinare de vant │ N │ │ │ │ │
│ │Buc. ├─────┼──────┼──────┼──────┼───────┤
│ │ │ E │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼───────┤
│ 25 │Lanterne │ N │ │ │ │ │
│ │Buc. ├─────┼──────┼──────┼──────┼───────┤
│ │ │ E │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼───────┤
│ 26 │Ligheane │ N │ │ │ │ │
│ │Buc. ├─────┼──────┼──────┼──────┼───────┤
│ │ │ E │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼───────┤
│ 27 │Galeti pentru apa │ N │ │ │ │ │
│ │Buc. ├─────┼──────┼──────┼──────┼───────┤
│ │ │ E │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼───────┤
│ 28 │Cani de baut apa │ N │ │ │ │ │
│ │Buc. ├─────┼──────┼──────┼──────┼───────┤
│ │ │ E │ │ │ │ │
├────┴──────────────────────────────────────┴─────┴──────┴──────┴──────┴───────┤
│F. Materiale pentru combaterea poleiului │
├────┬──────────────────────────────────────┬─────┬──────┬──────┬──────┬───────┤
│ 29 │Sare │ N │ │ │ │ │
│ │Tone ├─────┼──────┼──────┼──────┼───────┤
│ │ │ E │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼───────┤
│ 30 │Nisip │ N │ │ │ │ │
│ │mc ├─────┼──────┼──────┼──────┼───────┤
│ │ │ E │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼───────┤
│ 31 │Zgura │ N │ │ │ │ │
│ │mc ├─────┼──────┼──────┼──────┼───────┤
│ │ │ E │ │ │ │ │
├────┴──────────────────────────────────────┴─────┴──────┴──────┴──────┴───────┤
│G. Alte dotari │
├────┬──────────────────────────────────────┬─────┬──────┬──────┬──────┬───────┤
│ 32 │Statii radio fixe │ N │ │ │ │ │
│ │Buc. ├─────┼──────┼──────┼──────┼───────┤
│ │ │ E │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼───────┤
│ 33 │Statii radio mobile │ N │ │ │ │ │
│ │Buc. ├─────┼──────┼──────┼──────┼───────┤
│ │ │ E │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼───────┤
│ 34 │Antena statie radio │ N │ │ │ │ │
│ │Buc. ├─────┼──────┼──────┼──────┼───────┤
│ │ │ E │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼───────┤
│ 35 │Giruieta │ N │ │ │ │ │
│ │Buc. ├─────┼──────┼──────┼──────┼───────┤
│ │ │ E │ │ │ │ │
├────┼──────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼───────┤
│ 36 │Termometre │ N │ │ │ │ │
│ │Buc. ├─────┼──────┼──────┼──────┼───────┤
│ │ │ E │ │ │ │ │
└────┴──────────────────────────────────────┴─────┴──────┴──────┴──────┴───────┘
N = necesar
E = existent
**) Se completeaza numai in cazul in care baza este dotata cu incalzire
centrala si/sau alimentare cu apa.



ANEXA 2.13

UNITATEA

LISTA SECTOARELOR DE DRUM PE CARE SE ACTIONEAZA
NUMAI CU MATERIALE ANTIDERAPANTE



┌────┬──────────────────┬───────────────────┬──────────────────────────────────┐
│Nr. │ DN │Lungimea sectorului│ Observatii │
│crt.│ Pozitia km │ (km) │(pod, pasaj, sector fisurat, beton│
│ │ │ │ de ciment cu vechime sub 5 ani) │
├────┼──────────────────┼───────────────────┼──────────────────────────────────┤
├────┼──────────────────┼───────────────────┼──────────────────────────────────┤
├────┼──────────────────┼───────────────────┼──────────────────────────────────┤
└────┴──────────────────┴───────────────────┴──────────────────────────────────┘



ANEXA 2.14

UNITATEA

LISTA MIJLOACELOR DE SEMNALIZARE MOBILE NECESARE INCHIDERII TEMPORARE
A CIRCULATIEI RUTIERE PE SECTOARELE DE DRUMURI BLOCATE

UM = buc.



┌────┬────┬────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │ │ Nr. indic. de circulatie fig. .... │
│ │ ├─────────┬────────────┬────────────┬──────────────┬─────────────────┤
│Nr. │ DN │ │ │ Fig. a.54 │ Fig. a.60 │Fig. a.14 si a.21│
│crt.│Poz.│Fig. a.55│ Fig. a56 │ Lampa cu │ Parapet │ Indicatoare │
│ │ km │ Bariera │ Bariera │ lumina │ lestabil din │ rutiere │
│ │ │ normala │directionala│ galbena │ material │(accesul interzis│
│ │ │ │ │intermitenta│ plastic │ si ocolire) │
├────┼────┼─────────┼────────────┼────────────┼──────────────┼─────────────────┤
├────┼────┼─────────┼────────────┼────────────┼──────────────┼─────────────────┤
├────┼────┼─────────┼────────────┼────────────┼──────────────┼─────────────────┤
├────┼────┼─────────┼────────────┼────────────┼──────────────┼─────────────────┤
├────┼────┼─────────┼────────────┼────────────┼──────────────┼─────────────────┤
└────┴────┴─────────┴────────────┴────────────┴──────────────┴─────────────────┘


- Figurile: a.55, a.56, a.54, a.60, a.14 si a.21 au ca referinta standardul roman SR 1848-1:2004.

ANEXA 3

UNITATEA

PROGRAM DE PUNERE IN ORDINE A PARTII CAROSABILE PENTRU CAMPANIA DE
IARNA ............... LA SECTIA ...........................





┌────┬────┬───────┬───────────────────┬─────────┬────────────┬───────────────────┬───────────┐
│ │ │ │ PROGRAM │ Necesar │ │ Raspunde: │Observatii │
│Nr. │ DN │Pozitie├─────────┬─────────┤ mixtura │Termen final│- din partea DRDP │Reabilitare│
│crt.│ │ km │Reparatii│Colmatari│asfaltica│de executie │- din partea sectie│Constructor│
│ │ │ │ (mp) │ (ml) │ │ │ │ │
├────┼────┼───────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────────┼───────────────────┼───────────┤
│ 1. │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────┼───────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────────┼───────────────────┼───────────┤
│ 2. │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────┼───────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────────┼───────────────────┼───────────┤
│ 3. │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴────┴───────┴─────────┴─────────┴─────────┴────────────┴───────────────────┴───────────┘



ANEXA 4

UNITATEA

SITUATIA SECTOARELOR DE DRUM INZAPEZIBILE



┌────┬───────────────────┬──────────┬──────────────┬───────────────────────────┐
│ │ Sectorul de drum │ Lungimea │ │ Observatii │
│Nr. ├───────┬───────────┤sectorului│Caracteristici│- perdele de protectie │
│crt.│DN, DJ │ Pozitia │ de drum │ sector │- panouri parazapezi mobile│
│ │sau DC │kilometrica│ (m) │ │ │
├────┼───────┼───────────┼──────────┼──────────────┼───────────────────────────┤
├────┼───────┼───────────┼──────────┼──────────────┼───────────────────────────┤
├────┼───────┼───────────┼──────────┼──────────────┼───────────────────────────┤
└────┴───────┴───────────┴──────────┴──────────────┴───────────────────────────┘



ANEXA 5

UNITATEA

SECTIA

PROCES VERBAL
de verificare a pregatirilor pentru iarna

Subsemnatii
din partea DRDP (ADL) si
din partea Sectiei verificand pregatirile de iarna ale sectiei, am constatat urmatoarele:
I. Punerea in ordine a partii carosabile
II. Instalarea panourilor - parazapezi - ml
III. Concluzii asupra locatiei
Pagina 2
IV. Instruirea personalului
V. Pregatirea bazelor




┌────┬────────────────────────────┬────────┬──────────────────────────┬────────┐
│Nr. │ │ N │ Baza │ │
│crt.│ Dotari ├────────┼─────────┬────────┬───────┤ Total │
│ │ │ E │ Baza │ Baza │ Baza │ │
├────┴────────────────────────────┴────────┴─────────┴────────┴───────┴────────┤
│A. Cazarmament │
├────┬────────────────────────────┬────────┬─────────┬────────┬───────┬────────┤
│ 1 │Paturi │ N │ │ │ │ │
│ │ ├────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┤
│ │Buc. │ E │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────┼────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┤
│ 2 │Saltele │ N │ │ │ │ │
│ │ ├────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┤
│ │Buc. │ E │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────┼────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┤
│ 3 │Paturi │ N │ │ │ │ │
│ │ ├────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┤
│ │Buc. │ E │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────┼────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┤
│ 4 │Cearceafuri │ N │ │ │ │ │
│ │ ├────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┤
│ │Buc. │ E │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────┼────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┤
│ 5 │Perne │ N │ │ │ │ │
│ │ ├────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┤
│ │Buc. │ E │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────┼────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┤
│ 6 │Fete perna │ N │ │ │ │ │
│ │ ├────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┤
│ │Buc. │ E │ │ │ │ │
├────┴────────────────────────────┴────────┴─────────┴────────┴───────┴────────┤
│B. Echipament de protectie │
├────┬────────────────────────────┬────────┬─────────┬────────┬───────┬────────┤
│ 7 │Sube │ N │ │ │ │ │
│ │ ├────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┤
│ │Buc. │ E │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────┼────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┤
│ 8 │Scurte imblanite │ N │ │ │ │ │
│ │ ├────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┤
│ │Buc. │ E │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────┼────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┤
│ 9 │Cisme paslari │ N │ │ │ │ │
│ │ ├────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┤
│ │Buc. │ E │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────┼────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┤
│ 10 │Manusi │ N │ │ │ │ │
│ │ ├────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┤
│ │Buc. │ E │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────┼────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┤
│ 11 │Caciuli │ N │ │ │ │ │
│ │ ├────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┤
│ │Buc. │ E │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
├────┴────────────────────────────┴────────┴─────────┴────────┴───────┴────────┤
│C. Carburanti, lubrifianti, combustibili │
├────┬────────────────────────────┬────────┬─────────┬────────┬───────┬────────┤
│ 13 │Benzina │ N │ │ │ │ │
│ │ ├────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┤
│ │Tone │ E │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────┼────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┤
│ 14 │Motorina │ N │ │ │ │ │
│ │ ├────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┤
│ │Tone │ E │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────┼────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┤
│ 15 │Ulei │ N │ │ │ │ │
│ │ ├────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┤
│ │Kg │ E │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────┼────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┤
│ 16 │Carbuni (lemne de foc)*) │ N │ │ │ │ │
│ │ ├────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┤
│ │Tone │ E │ │ │ │ │
├────┴────────────────────────────┴────────┴─────────┴────────┴───────┴────────┤
│D. Unelte, protectia muncii si PSI │
├────┬────────────────────────────┬────────┬─────────┬────────┬───────┬────────┤
│ 17 │Lopeti │ N │ │ │ │ │
│ │ ├────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┤
│ │Buc. │ E │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────┼────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┤
│ 18 │Cazmale │ N │ │ │ │ │
│ │ ├────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┤
│ │Buc. │ E │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────┼────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┤
│ 19 │Tarnacoape │ N │ │ │ │ │
│ │ ├────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┤
│ │Buc. │ E │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────┼────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┤
│ 20 │Trusa sanitara │ N │ │ │ │ │
│ │ ├────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┤
│ │Buc. │ E │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────┼────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┤
│ 21 │Veste avertizare │ N │ │ │ │ │
│ │ ├────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┤
│ │Buc. │ E │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────┼────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┤
│ 22 │Pichet de incendiu │ N │ │ │ │ │
│ │ ├────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┤
│ │Buc. │ E │ │ │ │ │
├────┴────────────────────────────┴────────┴─────────┴────────┴───────┴────────┤
│E. Mijloace de iluminat, vesela │
├────┬────────────────────────────┬────────┬─────────┬────────┬───────┬────────┤
│ 23 │Lampi cu petrol │ N │ │ │ │ │
│ │ ├────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┤
│ │Buc. │ E │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────┼────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┤
│ 24 │Felinare de vant │ N │ │ │ │ │
│ │ ├────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┤
│ │Buc. │ E │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────┼────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┤
│ 25 │Lanterne │ N │ │ │ │ │
│ │ ├────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┤
│ │Buc. │ E │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────┼────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┤
│ 26 │Ligheane │ N │ │ │ │ │
│ │ ├────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┤
│ │Buc. │ E │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────┼────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┤
│ 27 │Galeti pentru apa │ N │ │ │ │ │
│ │ ├────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┤
│ │Buc. │ E │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────┼────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┤
│ 28 │Cani de baut apa │ N │ │ │ │ │
│ │ ├────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┤
│ │Buc. │ E │ │ │ │ │
├────┴────────────────────────────┴────────┴─────────┴────────┴───────┴────────┤
│F. Materiale pentru combaterea poleiului │
├────┬────────────────────────────┬────────┬─────────┬────────┬───────┬────────┤
│ 29 │Sare │ N │ │ │ │ │
│ │ ├────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┤
│ │Tone │ E │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────┼────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┤
│ 30 │Nisip │ N │ │ │ │ │
│ │ ├────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┤
│ │mc │ E │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────┼────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┤
│ 31 │Zgura │ N │ │ │ │ │
│ │ ├────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┤
│ │mc │ E │ │ │ │ │
├────┴────────────────────────────┴────────┴─────────┴────────┴───────┴────────┤
│G. Alte dotari │
├────┬────────────────────────────┬────────┬─────────┬────────┬───────┬────────┤
│ 32 │Statii radio fixe │ N │ │ │ │ │
│ │ ├────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┤
│ │Buc. │ E │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────┼────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┤
│ 33 │Statii radio mobile │ N │ │ │ │ │
│ │ ├────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┤
│ │Buc. │ E │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────┼────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┤
│ 34 │Antena statie radio │ N │ │ │ │ │
│ │ ├────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┤
│ │Buc. │ E │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────┼────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┤
│ 35 │Giruieta │ N │ │ │ │ │
│ │ ├────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┤
│ │Buc. │ E │ │ │ │ │
├────┼────────────────────────────┼────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┤
│ 36 │Termometre │ N │ │ │ │ │
│ │ ├────────┼─────────┼────────┼───────┼────────┤
│ │Buc. │ E │ │ │ │ │
└────┴────────────────────────────┴────────┴─────────┴────────┴───────┴────────┘


N = necesar
E = existent
*) Se completeaza numai in cazul in care baza este dotata cu incalzire
centrala si/sau alimentare cu apa.
Pagina 3
Pagina 4
N = necesar
E = existent
*) Se completeaza numai in cazul in care baza este dotata cu incalzire
centrala si/sau alimentare cu apa.

Semnaturile comisiei


ANEXA 6

CALENDARUL
privind indeplinirea sarcinilor
referitoare la pregatirea activitatii pe timpul iernii





┌────┬─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┬──────────┐
│Nr. │ Denumirea sarcinii │Termen de │
│crt.│ │ executie │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────┤
│ 1 │Transmiterea la CNADNR a situatiei privind evolutia precipitatiilor a │ 30 V │
│ │numarului mediu anual de zile cu polei si cu viscol pentru iarna precedenta │ │
│ │pe fiecare sectie │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────┤
│ 2 │Aprobarea programului de revizie si reparare a utilajelor specifice de │ 30 V │
│ │deszapezire, de catre DRDP, respectiv Administratia drumurilor locale │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────┤
│ 3 │Intocmirea propunerilor de incadrare a drumurilor pe nivele de viabilitate in│ 1 VII │
│ │timpul iernii si inaintarea acestora la CNADNR │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────┤
│ 4 │Aprobarea nivelurilor de viabilitate in CA - CNADNR si transmiterea la DRDP │ 15 VII │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────┤
│ 5 │Transmiterea la DRDP-uri si CJ a nivelurilor de viabilitate aprobate in │ 30 VII │
│ │CA - AND │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────┤
│ 6 │Intocmirea planului operativ de actiune pe timpul iernii la sectii si │ 15 VII │
│ │inaintarea lui la DRDP, respectiv Administratia drumurilor Locale │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────┤
│ 7 │Transmiterea la CNADNR respectiv CJ a planurilor operative pentru aprobare │ 1 VIII │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────┤
│ 8 │Aprobarea planurilor operative de actiune pe timpul iernii de catre CNADNR │ 15 VIII │
│ │respectiv CJ si transmiterea lor la DRDP si Administratia Drumurilor Locale │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────┤
│ 9 │Transmiterea planurilor operative la baze │ 10 IX │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────┤
│ 10 │Punerea in ordine a drumurilor, pentru intrare in iarna │15 VIII - │
│ │ │ 1 IX │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────┤
│ 11 │Instruirea personalului care participa la activitatea de iarna, la │ 15 X │
│ │prezentarea in baze │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────┤
│ 12 │Organizarea retelei de coordonare operativa si informare │ 15 X │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────┤
│ 13 │Pregatirea bazelor de deszapezire si a punctelor de sprijin │ 20 X │
│ │- zone de munte │ 1 XI │
│ │- celelalte zone │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────┤
│ 14 │Aprovizionarea bazelor cu carburanti pentru 14 zile de functionare │ 5 X │
│ │- zona de munte │ 1 XI │
│ │- celelalte zone │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────┤
│ 15 │Aprovizionarea cu materiale antiderapante │ 1 XI │
│ │- 50% din cantitate │ │
│ │- 75 % din cantitate │ │
│ │- 25 % din cantitate │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────┤
│ 16 │Aprovizionarea cu materiale chimice antiaglomerante │ 1 XI │
│ │75% din cantitate │ 31 XII │
│ │100% din cantitate │Functie de│
│ │ │conditiile│
│ │ │ meteo si │
│ │ │ stocuri │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────┤
│ 17 │Montarea indicatoarelor pentru semnalizarea rutiera pe timpul iernii │ 1 XI │
│ │- zona de munte │ 15 XI │
│ │- celelalte zone │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────┤
│ 18 │Montarea panourilor de parazapezi │ 15 XI - │
│ │ │ 1 XII │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────┤
│ 19 │Perfectarea contractelor de inchiriere a utilajelor necesare intretinerii │ 10 X │
│ │drumurilor pe timpul iernii │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────┤
│ 20 │Prezentarea utilajelor inchiriate in baze si puncte de sprijin │ 20 X │
│ │- zona de munte │ 1 XI │
│ │- celelalte zone │ │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼──────────┤
│ 21 │Verificarea pregatirilor la bazele de deszapezire de catre comisii │ 1 XI │
│ │- zona de munte │ 25 XI │
│ │- celelalte zone │ │
└────┴─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┴──────────┘



ANEXA 7

BAZA DE DESZAPEZIRE

JURNAL DE ACTIVITATE PE TIMP DE IARNA
privind combaterea lunecusului
si a zapezii pe drumurile din administrare

Ofiter de serviciu,
Ora intrare si ora iesire;
Activitate prestata;
Numar de muncitori prezenti;
Modul de actionare a utilajelor: patrulare, actionare cu lama, raspandire material antiderapant.


ANEXA 8

UNITATEA

BULETIN METEO-RUTIER
privind starea drumurilor (nationale, judetene, comunale)
Din data de ............. ora ......

1. Evenimente rutiere (accidente)
2. Sectoare de drumuri inchise temporar circulatiei rutiere
3. Utilaje cu care se actioneaza la pct. 2
4. Drumuri cu circulatie ingreunata
5. Utilaje cu care se actioneaza la pct. 4
6. Starea partii carosabile pe restul drumurilor
curata si uscata (DN ..... poz. km ....)
curata si umeda (DN ..... poz. km ....)
zapada continua (DN poz. km grosimea stratului variaza intre 0 ... 10 cm)
suluri de zapada (DN poz. km h variaza intre ... cm)
partial gheata in grosime de la ... pana la ... cm, DN ... km ... km
polei DN ... km ... km
mazga etc. DN ... km ... km
7. Starea timpului in restul zonei din administrare
- cerul (senin, acoperit, partial acoperit)
- vantul (calm sau daca bate se comunica viteza in km/ora si directia)
- precipitatii (ninsoare, lapovita, ploaie, burnita) DN ... km ... km ... localitatea, judetul
- fenomene speciale (polei, ceata, viscol, vijelie) DN ... km ... km ... localitatea, judetul
- vizibilitatea: buna, peste 300 m, redusa, sub 300 m, din cauza (ceata, viscol, ninsoare abundenta, vijelie etc.) DN ... km ... km ... localitatea, judetul
- temperaturi atmosferice din principalele localitati, in ordinea descrescatoare.
8. Alte aspecte de mentionat .............................................. .

Ofiter de serviciu,

-----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016