Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   PROTOCOLUL din 22 iunie 2016  Sesiunii a XXVII-a a Comisiei hidrotehnice româno-ungare    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 PROTOCOLUL din 22 iunie 2016 Sesiunii a XXVII-a a Comisiei hidrotehnice româno-ungare

EMITENT: Act Internaţional
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 716 bis din 16 septembrie 2016

──────────
    Aprobat de Hotărârea Guvernului nr. 620/2016 publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 716 din 16 septembrie 2016
──────────

     În baza prevederilor « Acordului între Guvernul României şi Guvernul Republicii Ungare privind colaborarea pentru protecţia şi utilizarea durabilă a apelor de frontieră» , semnat la Budapesta, la 15 septembrie 2003, intrat în vigoare la 17 mai 2004, a avut loc la Târgu Mureş, pe teritoriul României, în perioada 21-22 iunie 2016, Sesiunea a XXVII-a a Comisiei hidrotehnice româno-ungare.


        Au participat:

        Delegaţia Părţii române:
        Simona Olimpia Negru Împuternicit Guvernamental
        Nicolae Bărbieru Supleant al Împuternicitului Guvernamental
        Anna Roman Secretar pentru ape de frontieră al Comisiei
                                    hidrotehnice
        Dragoş Cazan Şeful Subcomisiei de calitate a apei
        Cristian Ban Şeful Subcomisiei de gospodărirea apelor şi
                                    hidrometeorologie
        Anemari Ciurea expert
        Carmen Mihăilescu expert
        David Csaba expert

        Delegaţia Părţii ungare:
        Kovacs Peter Împuternicit Guvernamental
        Bak Sandor Supleant al Împuternicitului Guvernamental
        Nagy Zoltan Secretar pentru ape de frontieră al Comisiei
                                    hidrotehnice
        Nemethy Timea Şeful Subcomisiei de calitate a apei
        Bara Sandor Şeful Subcomisiei de apărare împotriva
                                    inundaţiilor
        Szabo Janos Şeful Subcomisiei de gospodărirea apelor şi
                                    hidrometeorologie
        Banyai Krisztina expert



     Comisia a stabilit următoarea ordine de zi:
    I. Informare asupra îndeplinirii hotărârilor Protocolului Sesiunii a XXVI-a a Comisiei hidrotehnice româno-ungare (denumită în continuare Comisie), semnat Nyiregyhaza în 30 aprilie 2015.
    II. Diverse


    I. Informare asupra îndeplinirii hotărârilor Protocolului Sesiunii a XXVI-a a Comisiei.
    I.1. Activitatea Subcomisiei de coordonare şi dezvoltare a colaborării
    I.1.a. Comisia constată:
     ● Subcomisia a avut o întâlnire la Morahalom, în perioada 23-27 mai 2016.
     ● Subcomisia a analizat procesele verbale ale Subcomisiilor permanente şi a constatat că de la Sesiunea a XXVI-a a Comisiei hidrotehnice româno-ungare şi până în prezent au fost semnate următoarele procese verbale:
    a. Procesul verbal al întâlnirii Subcomisiei de gospodărirea apelor şi hidrometeorologie, care a avut loc la Băile Felix, în perioada 26-30 octombrie 2015;
    b. Procesul verbal al întâlnirii Subcomisiei de calitate a apei, care a avut loc la Morahalom, în perioada 02-06 noiembrie 2015;
    c. Procesul verbal al întâlnirii Subcomisiei de apărare împotriva inundaţiilor, care a avut loc la Debrecen, în perioada 07-11 decembrie 2015.
     Subcomisia a analizat procesele verbale mai sus amintite şi propune Comisiei aprobarea acestora.

     ● Subcomisia a luat la cunoştinţă că, în perioada 16-17 februarie 2016 a avut loc la Gyula, întâlnirea extraordinară a împuterniciţilor Guvernamentali ai Comisiei hidrotehnice româno-ungare.
     ● Subcomisia a continuat analiza stadiului revizuirii Regulamentelor existente şi finalizarea anexelor Regulamentelor aflate în lucru şi a constatat următoarele:
     ● Referitor la "Regulamentul privind transmiterea reciprocă a datelor şi informaţiilor meteorologice şi hidrologice între România şi Ungaria", Subcomisia constată că:
    - În cadrul întâlnirii Subcomisiei de gospodărirea apelor şi hidrometeorologie, care a avut loc la Băile Felix, în perioada 26-30 octombrie 2015, au fost analizate propunerile de modificare ale anexelor nr. 7b şi 7c ale "Regulamentul privind transmiterea reciprocă a datelor şi informaţiilor meteorologice şi hidrologice între România şi Ungaria", elaborate de către Subcomisia de calitate a apei.
    – Subcomisia de gospodărirea apelor şi hidrometeorologie a fost de acord cu propunerile de modificare ale anexelor nr. 7b şi 7c ale Regulamentului.
    – Subcomisia constată că din cauza unor modificări la nivel instituţional, pe lângă modificarea anexelor 7b şi 7c, este necesară şi modificarea anexelor 7a şi 9 ale Regulamentului. În acest sens, Subcomisia solicită Secretarilor pentru ape de frontieră să armonizeze propunerile de modificare ale anexelor 7a şi 9 în vederea aprobării acestora la următoarea Sesiune a Comisiei hidrotehnice româno-ungare;
    – Subcomisia propune Comisiei să solicite Subcomisiei de gospodărirea apelor şi hidrometeorologie să prezinte stadiul actual al implementării în fluxul informaţional existent între Părţi a datelor de la staţiile automate din cadrul proiectului naţional DESWAT pentru staţiile care figurează în anexa 4a a Regulamentului.

     ● Referitor la "Regulamentul pentru urmărirea calităţii apelor pe râurile care formează sau traversează frontiera româno-ungară", Subcomisia constată că:
    - În cadrul întâlnirii Subcomisiei de calitate a apei care a avut loc la Morahalom, în perioada 02-06 noiembrie 2015, Partea ungară a informat reprezentanţii Părţii române despre modificările survenite în structura organizatorică a instituţiilor care efectuează analizele apelor de frontieră în Ungaria. Ca urmare a acestor modificări la nivel instituţional au fost modificate denumirile instituţiilor ungare care execută prelevările de probe şi analizele de calitate, cuprinse în anexa nr. 1 la "Regulamentul pentru urmărirea calităţii apelor pe râurile care formează sau traversează frontiera româno-ungară".

     ● Referitor la "Regulamentul privind procedura de urmat în vederea prevenirii, combaterii, limitării şi controlului efectelor dăunătoare ale poluărilor accidentale periculoase pe râurile care formează sau traversează frontiera româno-ungară", Subcomisia constată că:
    - În cadrul întâlnirii Subcomisiei de calitate a apei care a avut loc la Morahalom, în perioada 02-06 noiembrie 2015, Partea ungară a informat reprezentanţii Părţii române despre modificările produse în structura organizatorică a instituţiilor care efectuează analiza calitativă a apelor de frontieră în Ungaria. Aceste modificări produse la nivel instituţional vor afecta şi instituţiile care vor contribui la schimbul de informaţii în eventualitatea producerii neaşteptate a degradării calităţii apei, cum este stabilit în anexa nr. 2 la "Regulamentul privind procedura de urmat în vederea prevenirii, combaterii, limitării şi controlului efectelor dăunătoare ale poluărilor accidentale periculoase pe râurile care formează sau traversează frontiera româno-ungară".

     ● Referitor la continuarea activităţii de finalizare a anexelor 2 şi 3 ale Regulamentului de apărare împotriva inundaţiilor produse de cursuri de apă, Subcomisia constată că:
     În perioada 16-17 februarie 2016, a avut loc la Gyula, întâlnirea extraordinară a Împuterniciţilor Guvernamentali ai Comisiei hidrotehnice româno-ungare.
     La întâlnire împuterniciţii Guvernamentali au convenit următoarele:
    - La următoarea întâlnire a Subcomisiei de apărare împotriva inundaţiilor trebuie să se înceapă elaborarea anexelor pentru cursurile de apă pentru care au fost convenite şi aprobate domeniul de aplicare (Tur, Someş, Crasna, Barcău, Crişul Repede, Crişul Negru, Crişul Alb şi Mureş);
    – Elaborarea unui studiu pentru a analiza efectul acumulărilor Cărand-Răpsig (Teuz) şi Tauţ (Cigher), în secţiunea de frontieră, în anumite condiţii hidrometeorologice. În măsura în care studiul va demonstra efectul transfrontier al râurilor şi acumulărilor menţionate, acestea vor fi introduse în anexele Regulamentului de apărare împotriva inundaţiilor produse de cursuri de apă. Totodată, au convenit ca Partea română să realizeze studiul pe baza unei metodologii, agreată de comun acord, în cadrul unei întâlniri de experţi, ce va avea loc la Oradea, la sfârşitul lunii martie 2016. Studiul va fi realizat pe cât posibil, până la sfârşitul lunii mai 2016.

     În data de 31 martie 2016 a avut loc la Oradea întâlnirea româno-ungară de experţi, care a avut ca scop discutarea unei metodologii de elaborare a unui studiu.
     În cadrul întâlnirii experţii Părţilor au convenit asupra metodologiei de elaborare a studiului privind analiza efectelor acumulărilor Cărand-Răpsig (Teuz) şi Tauţ (Cigher), în secţiunea de frontieră, în anumite condiţii hidrometeorologice
     Termenele de realizare au fost convenite ţinându-se cont de modelele hidraulice alese, ipotezele de lucru şi necesitatea unui volum semnificativ de date de teren (topogeodezice).
     Experţii Părţilor au propus ca termenul stabilit în cadrul întâlnirii extraordinare a împuterniciţilor Guvernamentali ai Comisiei hidrotehnice româno-ungare este necesar a fi decalat după cum urmează:
    - Partea română va finaliza baza de date topogeodezice şi celelalte date necesare modelării până la data de 31 august 2016;
    – Experţii Părţilor consideră oportună o întâlnire a colectivelor de lucru pentru validarea datelor, în perioada 1-10 septembrie 2016;

     Rezultatele modelării vor fi prezentate Părţilor spre validare până la data de 15 noiembrie 2016, pentru a fi înaintată Subcomisiei de apărare împotriva inundaţiilor.
     Având în vedere cele de mai sus, Subcomisia propune Comisiei să aprobe programul de realizare a studiului stabilit la întâlnirea experţilor care a avut loc în data de 31 martie 2016, la Oradea şi să solicite Subcomisiei de apărare împotriva inundaţiilor să înceapă elaborarea anexelor noului "Regulamentul de apărare împotriva inundaţiilor produse de cursuri de apă" pentru cursurile de apă pentru care a fost convenit şi aprobat domeniul de aplicare (Tur, Someş, Crasna, Barcău, Crişul Repede, Crişul Negru, Crişul Alb şi Mureş).

     ● Referitor la finalizarea anexelor 2 şi 5c ale "Regulamentului de apărare împotriva inundaţiilor produse de ape interne", Subcomisia constată că:
    - Experţii Părţii ungare au finalizat anexele nr. 2 şi 5c ale Regulamentului pe baza metodologiei agreate şi le-au transmis Secretarului pentru ape de frontieră al Comisiei.
    – Experţii Părţii române au finalizat anexele nr. 2 şi 5c ale Regulamentului pe baza metodologiei agreate şi le-au transmis Secretarului pentru ape de frontieră al Comisiei.
     Subcomisia propune Comisiei să solicite Subcomisiei de apărare împotriva inundaţiilor să finalizeze anexele 2 şi 5c ale Regulamentului de apărare împotriva inundaţiilor produse de ape interne şi să le anexeze la Procesul verbal al următoarei întâlniri a Subcomisiei de apărare împotriva inundaţiilor.

     ● Referitor la "Regulamentul privind regimul de exploatare a barajului Bekeş la nivel ridicat +510 cm de pe teritoriul ungar, corelat cu funcţionarea staţiei de pompare Ant de pe teritoriul român", Subcomisia constată că:
     În cadrul întâlnirii Subcomisiei de apărare împotriva inundaţiilor, care a avut loc la Debrecen, în perioada 07-11 decembrie 2015, Partea română a informat Partea ungară cu privire la modificările organizatorice care au intervenit la nivelul Agenţiei Naţionale de îmbunătăţiri Funciare. în acest sens, în conformitate cu prevederile Ordinului Ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale nr. 2267 din 03.11.2015, Agenţia Naţională de îmbunătăţiri Funciare este organizată pe 16 filiale teritoriale şi 36 de unităţi de administrare. Ca urmare a acestei reorganizări anexa nr. 4 a "Regulamentului privind regimul de exploatare a barajului Bekeş la nivel ridicat +510 cm de pe teritoriul ungar, corelat cu funcţionarea staţiei de pompare Ant de pe teritoriul român", care include denumirile instituţiilor responsabile pentru aplicarea Regulamentului, se va modifica prin înlocuirea denumirii instituţiei şi a datelor de contact ale Agenţiei Naţionale de îmbunătăţiri Funciare.


     ● Subcomisia a examinat modul de îndeplinire a sarcinilor cuprinse în "Regulamentul privind decontarea cheltuielilor pentru transferul de apă" şi a constatat următoarele:
    - În legătură cu îndeplinirea sarcinilor cuprinse în "Regulamentul privind decontarea cheltuielilor pentru transferul de apă" Subcomisia a constatat că în anul 2015 s-au încheiat contracte pentru prestarea serviciilor specifice de gospodărirea apelor în vederea asigurării transferului de debite şi volume de apă, din râul Mureş, în scopul irigării suprafeţelor agricole, cu Domeniile Hergheliei SA Mezohegyes şi SC nonprofit de gospodărire a apelor cu răspundere limitată Dombegyhazi, în calitate de beneficiari şi Administraţia Naţională "Apele Române" şi respectiv Agenţia Naţională de îmbunătăţiri Funciare, în calitate de prestatori de servicii.
    – În baza contractelor şi a documentelor adiţionale semnate între Părţi, în anul 2015 s-au tranzitat următoarele volume:

    
        Domeniile Hergheliei SA Mezohegyes - 1.099.286 mc în valoare de 10.146,40 Euro
        SC Nonprofit de gospodărire a apelor - 2.009.874 mc în valoare de 18.551,12 Euro
        cu răspundere limitată Dombegyhazi
        ─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
        Total 3.109.160 mc în valoare de 28.692,52 Euro


    – Sumele au fost achitate de partea ungară.
    – Pentru anul 2016 s-au semnat contractele pentru transferul de volume de apă din râul Mureş în scop de irigare conform solicitărilor.

     ● În cadrul întâlnirii, a fost întocmit proiectul de text al Protocolului Sesiunii a XXVII-a a Comisiei cât şi anexele acestuia, iar Subcomisia a stabilit detaliile organizatorice ale Sesiunii a XXVII-a a Comisiei.

    I.1.b. Comisia hotărăşte:
     ● Se aprobă procesul verbal al întâlnirii Subcomisiei de coordonare şi dezvoltare a colaborării, semnat la Morahalom, în 27 mai 2016.
     ● Se aprobă modificarea anexelor nr. 7a, 7b şi 7c ale "Regulamentului privind transmiterea reciprocă a datelor şi informaţiilor meteorologice şi hidrologice între România şi Ungaria, care reprezintă anexa nr. 1 la prezentul Protocol.
     ● Se aprobă modificarea anexei nr. 9 a "Regulamentului privind transmiterea reciprocă a datelor şi informaţiilor meteorologice şi hidrologice între România şi Ungaria, care reprezintă anexa nr. 2 la prezentul Protocol.
     ● Se aprobă modificarea anexei nr. 1 a "Regulamentului pentru urmărirea calităţii apelor pe râurile care formează sau traversează frontiera româno-ungară", care reprezintă anexa nr. 3 la prezentul Protocol.
     ● Se aprobă modificarea anexei nr. 2 a "Regulamentului privind procedura de urmat în vederea prevenirii, combaterii, limitării şi controlului efectelor dăunătoare ale poluărilor accidentale periculoase pe râurile care formează sau traversează frontiera româno-ungară", care reprezintă anexa nr. 4 la prezentul Protocol.
     ● Se aprobă procesul verbal al întâlnirii extraordinare a împuterniciţilor Guvernamentali ai Comisiei hidrotehnice româno-ungare, care a avut loc la Gyula, semnat în data de 17 februarie 2016, care reprezintă anexa nr. 5 la prezentul Protocol.
     ● Se aprobă procesul verbal al întâlnirii experţilor, care a avut loc la Oradea, în data de 31 martie 2016 şi termenele de realizare, cuprinse în acesta, care reprezintă anexa nr. 6 la prezentul Protocol.
     ● Se aprobă modificarea anexei nr. 4 a "Regulamentului privind regimul de exploatare a barajului Bekeş la nivel ridicat +510 cm de pe teritoriul ungar, corelat cu funcţionarea staţiei de pompare Ant de pe teritoriul român, care reprezintă anexa nr. 7 la prezentul Protocol.
     ● Subcomisia va continua analiza proceselor verbale ale Subcomisiilor permanente.
     ● Subcomisia va continua activitatea de analiză a stadiului revizuirii Regulamentelor existente şi finalizarea anexelor Regulamentelor aflate în lucru.
     ● Să examineze situaţia îndeplinirii sarcinilor cuprinse în "Regulamentul privind decontarea cheltuielilor pentru transferul de apă".
     ● Următoarea întâlnire a Subcomisiei de coordonare şi dezvoltare a colaborării va avea loc pe teritoriul României, în trimestrul IV al anului 2016, sau cel mai târziu în trimestrul I al anului 2017.


    I.2. Activitatea Subcomisiei de calitate a apei
    I.2.a. Comisia constată:
     ● Subcomisia a avut o întâlnire la Morahalom, în perioada 02-06 noiembrie 2015.
     ● Sarcinile prevăzute în "Regulamentul privind urmărirea calităţii apelor pe râurile care formează sau traversează frontiera româno-ungară" au fost îndeplinite.
     Conform prevederilor "Regulamentului pentru urmărirea calităţii apelor pe râurile care formează sau traversează frontiera româno-ungară" în vigoare, experţii Părţilor au efectuat în anul 2014, prelevări de probe de apă pe râurile Tur, Someş, Crasna, Ier, Barcău, Crişul Repede, Crişul Negru, Crişul Alb şi Mureş.
     Evaluarea stării calităţii cursurilor de apă a fost făcută pe baza analizelor fizico-chimice şi biologice efectuate în anul 2014, de către ambele Părţi, în conformitate cu art. 9-11 ale Regulamentului.
     Evaluarea tendinţei de evoluţie pe 10 ani se va face în anul 2016 pentru perioada 20112015 comparativ cu perioada anterioară 2006-2010.
     Se păstrează tendinţa generală de îmbunătăţire calitativă a apei râurilor care formează sau traversează frontiera de stat româno-ungară.
     În conformitate cu prevederile art. 5, pct. d) al Regulamentului, în perioada 13-16 octombrie 2015 a avut loc acţiunea de intercomparare a laboratoarelor care participă la supravegherea calităţii apelor râurilor care formează sau traversează frontiera româno-ungară.
     În cadrul acţiunii de intercomparare toate laboratoarele au obţinut calificativul "foarte bine" pentru indicatorii chimici şi calificativul "bine" pentru indicatorii biologici.
     Părţile consideră de comun acord că acţiunea de intercomparare chimică şi biologică a laboratoarelor şi-a atins scopul.
     În continuare se propune ca în cadrul acţiunii de intercomparare, şi în viitor, să se pună un accent deosebit pe analiza indicatorilor biologici şi micropoluanţilor (anorganici şi organici), domenii în dezvoltare continuă în UE şi de importanţă deosebită ale Directivei Cadru a Apei.

     ● În perioada scursă de la Sesiunea a XXVI-a a Comisiei (Nyiregyhaza, 28-30 aprilie 2015) şi până la prezenta Sesiune, nu s-au înregistrat poluări accidentale cu efect transfrontalier în înţelesul "Regulamentului privind procedura de urmat în vederea prevenirii, combaterii, limitării şi controlului efectelor dăunătoare ale poluărilor accidentale periculoase pe râurile care formează sau traversează frontiera româno-ungară".
     ● Părţile s-au informat reciproc că în prezent nu sunt în derulare proiecte comune care au legătură cu activitatea Subcomisiei.
     Experţii Părţilor vor intensifica, în viitor, eforturile pentru propuneri de proiecte cu tematici comune privind protecţia calităţii apelor în vederea accesării de fonduri externe pentru finanţarea acestora.

     ● Referitor la evaluarea rezultatelor măsurătorilor de calitate a apei pe canalul CPE 2, în secţiunea amonte de posibilul obiect de artă de tranzitare a apei, conform punctului 6 al Procesului verbal al Subcomisiei de gospodărirea apelor şi hidrometeorologie, semnat la data de 03 octombrie 2014, la Nyiregyhaza, Comisia constată următoarele:
    - În data de 9 octombrie 2015 s-a efectuat prelevarea unei probe comune de apă din Canalul CPE2, la podul de pe şoseaua Salonta-Mehkerek. Coordonatele stabilite de Partea ungară au fost verificate la faţa locului de către delegaţia română utilizând un GPS, coordonatele reale măsurate fiind consemnate în Procesul verbal încheiat cu ocazia prelevării din data de 9 octombrie 2015.
    – Cu această ocazie s-au efectuat şi măsurători ale debitului înregistrat la momentul prelevării. Probele de apă au fost transportate în laboratoarele proprii fiecărei Părţi unde au fost efectuate determinările analitice.
    – Rezultatele măsurătorilor pentru indicatorii de calitate determinaţi în laboratoarele române şi ungare, au fost analizate, concordate şi luate la cunoştinţă de către experţii Părţilor
    – Experţii Părţilor au stabilit în cadrul Subcomisiei de calitate faptul că evaluarea calităţii apei pe canalul CPE2 nu se poate realiza în conformitate cu prevederile "Regulamentului pentru urmărirea calităţii apei râurilor care formează sau traversează frontiera de stat româno-ungară".
    – Cu titlu informativ rezultatele măsurătorilor momentane au fost prezentate în format tabelar alături de valorile limită cuprinse în anexa nr. 7 la Regulament, fără ca aceasta să reprezinte o evaluare a stării de calitate a apei canalului CPE2 în conformitate cu Regulamentul. Anexa nr. 7 a procesului verbal împreună cu concluziile de mai sus au fost înaintate Subcomisiei de gospodărirea apelor şi hidrometeorologie prin intermediul secretarilor pentru ape de frontieră.
     Partea ungară a informat reprezentanţii Părţii române despre modificările produse de la ultima întâlnire a Subcomisiei, în structura organizaţională a instituţiilor care efectuează analizele apelor de frontieră în Ungaria.
     În acest sens, experţii Părţii ungare au propus modificarea denumirilor instituţiilor (ungare) care execută prelevările de probe şi analizele de calitate, cuprinse în anexa nr. 1 la "Regulamentul pentru urmărirea calităţii apelor pe râurile care formează sau traversează frontiera româno-ungară".
     A fost actualizată şi lista instituţiilor abilitate pentru efectuarea schimburilor de informaţii la constatarea unei stări de alterare bruscă a calităţii cursurilor de apă, din anexa nr. 2 la "Regulamentul privind procedura de urmat în vederea prevenirii, combaterii, limitării şi controlului efectelor dăunătoare ale poluărilor accidentale periculoase pe râurile care formează sau traversează frontiera româno-ungară".
     Experţii Părţii ungare au transmis spre analiză Părţii române propunerile de modificare ale anexelor "Regulamentului pentru urmărirea calităţii apelor pe râurile care formează sau traversează frontiera româno-ungară".
     Experţii Părţii române vor analiza propunerile experţilor Părţii ungare până la următoarea întâlnire a Subcomisiei de calitate a apei.


    I.2.b. Comisia hotărăşte:
     ● Se aprobă procesul-verbal al întâlnirii Subcomisiei, semnat la Morahalom, la 6 noiembrie 2015.
     ● Să se examineze îndeplinirea sarcinilor cuprinse în "Regulamentul pentru urmărirea calităţii apelor pe râurile care formează sau traversează frontiera româno-ungară".
     ● Să se examineze îndeplinirea sarcinilor cuprinse în "Regulamentul privind procedura de urmat în vederea prevenirii, combaterii, limitării şi controlului efectelor dăunătoare ale poluărilor accidentale periculoase pe râurile care formează sau traversează frontiera româno-ungară".
     ● Experţii Părţilor să se informeze reciproc în legătură cu proiectele în curs de derulare, care au legătură cu activitatea Subcomisiei.
     ● Partea română va analiza, până la următoarea întâlnire a Subcomisiei de calitate a apei, propunerile de modificare ale anexelor "Regulamentului pentru urmărirea calităţii apelor pe râurile care formează sau traversează frontiera româno-ungară".
     ● Următoarea întâlnire a Subcomisiei va avea loc în trimestrul IV, al anului 2016, pe teritoriul României.


    I.3. Activitatea Subcomisiei de apărare împotriva inundaţiilor
    I.3.a. Comisia constată:
     ● Subcomisia a avut o întâlnire la Debrecen, în perioada 07-11 decembrie 2015.
     ● Subcomisia de apărare împotriva inundaţiilor a continuat activitatea de actualizare a anexelor "Regulamentului privind apărarea împotriva inundaţiilor produse de ape interne".
     Experţii Părţii ungare au finalizat anexele nr. 2 şi 5c ale Regulamentului pe baza metodologiei agreate şi le-au transmis Secretarului pentru ape de frontieră al Comisiei.
     Experţii Părţii române au finalizat anexele nr. 2 şi 5c ale Regulamentului pe baza metodologiei agreate şi le-au transmis Secretarului pentru ape de frontieră al Comisiei.

     ● În anul 2015 barajul Bekeş de pe râul Crişul Dublu nu a fost exploatat la nivel ridicat. De aceea nu a fost nevoie de aplicarea "Regulamentului privind regimul de exploatare al barajului Bekeş la nivelul ridicat +510 cm, de pe teritoriul ungar, corelat cu funcţionarea staţiei de pompare Ant de pe teritoriul român".
     ● Referitor la analiza stadiului de urmărire a funcţionării şi exploatării acumulării permanente Suplacul de Barcău de către ABA Crişuri şi TIVIZIG -Debrecen, experţii Părţii române au transmis Părţii ungare informarea privind modul de funcţionare şi exploatare, în perioada 1 iunie 2014-31 mai 2015, a acumulării permanente Suplacul de Barcău.
     Partea ungară a transmis Părţii române punctul de vedere cu privire la această informare în luna iunie 2015.
     Experţii Părţilor au convenit că exploatarea acumulării permanente Suplacul de Barcău a fost eficientă.
     Experţii Părţii române au elaborat un raport de evaluare a funcţionării acumulării Suplacul de Barcău pentru perioada 2011-2015.
     Partea română a înaintat raportul de evaluare, în primul semestru al anului 2016, către Partea ungară pentru punct de vedere. Punctul de vedere va fi transmis Părţii române prin Secretarul pentru ape de frontieră al Comisiei, până la următoarea întâlnire a Subcomisiei.

     ● În perioada de 27-30 iulie 2015, experţii Părţilor au efectuat măsurătorile geodezice comune pentru urmărirea modificărilor sau colmatărilor albiei datorită influenţei pragului de fund de pe Crişul Repede din secţiunea de râu km 55,760 şi a Barajului cu Ace de pe Crişul Alb din secţiunea de râu km 7,320 (luat în considerare de la confluenţă). Experţii Părţilor au concordat datele şi au constatat că în profilele transversale nu s-au evidenţiat modificări semnificative. Experţii Părţilor propun continuarea în anul 2020 a măsurătorilor geodezice comune.
     ● Experţii Părţilor au efectuat în perioada 1 septembrie - 15 octombrie 2015, examinarea anuală a lucrărilor de apărare împotriva inundaţiilor produse de cursuri de apă şi de ape interne, din domeniul de aplicare al Acordului, de pe teritoriile celor două ţări.
     În conformitate cu cele consemnate în procesele verbale întocmite cu ocazia verificărilor, lucrările de apărare împotriva inundaţiilor sunt în stare corespunzătoare.
     Totodată, au constat că procesele verbale întocmite cu ocazia acestor examinări, ca formă şi conţinut, sunt în conformitate cu cele înscrise în anexa nr. 1 a Protocolului Sesiunii a XI-a a Comisiei mixte hidrotehnice româno-ungare.
     Experţii Părţilor şi-au predat reciproc dările de seamă referitoare la activitatea de apărare împotriva inundaţiilor, desfăşurată în perioada ce s-a scurs de la ultima verificare.

     ● Experţii Părţilor s-au informat reciproc că nu au proiecte aflate în derulare, care au legătură cu activitatea Subcomisiei.
     ● Experţii Părţilor s-au informat reciproc cu privire la stadiul actual al implementării Directivei 2007/60/CE a Parlamentului European şi a Consiliului din 23 octombrie 2007 privind evaluarea şi gestionarea riscurilor de inundaţii.
     Partea ungară a informat Partea română că documentele privind gestionarea riscului la inundaţii sunt disponibile la următoarea adresă de internet: https://www.vizugy.hu/index.php?module=vizstrat&programelemid=145.
     Partea română a informat Partea ungară că hărţile de hazard şi de risc la inundaţii, precum şi Planurile de Management al Riscului la Inundaţii sunt disponibile la următoarele adrese de internet:
     www.mmediu.ro/articol/stadiul-implementării-directivele-europene/388
     www.rowater.ro/directiva inundaţii
     www.rowater.ro/dasomes/directiva inundaţii
     www.rowater.ro/dacrisuri/directiva inundaţii
     www.rowater.ro/damures/directiva inundaţii
     www.inhga.ro/planurile de management al riscului la inundaţii

     Experţii Părţilor au constatat că informările prezentate sunt în concordanţă cu prevederile art. 8 al Directivei 2007/60/CE privind evaluarea şi gestionarea riscului la inundaţii şi cu prevederile Acordului hidrotehnic româno-ungar.
     Referitor la sarcinile conform prevederilor Directivei EC/60/2007, Părţile se vor informa reciproc în cadrul unor întâlniri viitoare.

     ● Partea ungară a informat detaliat Partea română cu privire la investiţia finalizată: "Modernizarea acumulării nepermanente Kisdelta". în acest sens a prezentat în detaliu lucrările de modernizare a acumulării nepermanente Kisdelta: scopul investiţiei, detaliile de construcţie şi detaliile de exploatare. Totodată a fost predată documentaţia în extenso.
     ● Partea ungară a informat Partea română cu privire la investiţia finalizată: "Dezvoltarea acumulării nepermanente Malyvadi". În acest sens a prezentat în detaliu lucrările de dezvoltare a acumulării nepermanente Malyvadi: scopul investiţiei, detaliile de construcţie şi detaliile de exploatare. Totodată a fost predată documentaţia în extenso.
     ● Partea română a informat Partea ungară cu privire la modificările organizatorice care au intervenit la nivelul Agenţiei Naţionale de îmbunătăţiri Funciare. în acest sens, în conformitate cu prevederile Ordinului Ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale nr. 2267 din 03.11.2015, Agenţia Naţională de îmbunătăţiri Funciare este organizată pe 16 filiale teritoriale şi 36 de unităţi de administrare. Ca urmare a acestei reorganizări anexa nr. 4 a "Regulamentului privind regimul de exploatare a barajului Bekeş la nivel ridicat +510 cm de pe teritoriul ungar, corelat cu funcţionarea staţiei de pompare Ant de pe teritoriul român", care conţine denumirile instituţiilor responsabile pentru aplicarea Regulamentului, se va modifica prin înlocuirea denumirii instituţiei şi a datelor de contact ale Agenţiei Naţionale de îmbunătăţiri Funciare.
     ● Partea ungară a informat Partea română despre faptul că, în Ungaria, a intrat în vigoare un nou ordin referitor la modificarea nivelurilor determinante folosite la proiectare.
     Partea ungară a predat Părţii române în format electronic, spre informare, Ordinul ministrului de interne nr. 74/2014 (23 decembrie) conţinând nivelurile de apărare determinante, modificate folosite la proiectare.

     ● Partea ungară a informat şi predat Părţii române o informare scrisă despre întocmirea planurilor de management ale albiilor majore.

    I.3.b. Comisia hotărăşte:
     ● Se aprobă procesul verbal al întâlnirii Subcomisiei, semnat la Debrecen, la 11 decembrie 2015.
     ● Pentru cursurile de apă pentru care au fost convenite şi aprobate domeniul de aplicare (Tur, Someş, Crasna, Barcău, Crişul Repede, Crişul Negru, Crişul Alb şi Mureş) Subcomisia de apărare împotriva inundaţiilor să înceapă elaborarea anexelor "Regulamentului de apărare împotriva inundaţiilor produse de cursuri de apă";
     ● Să se finalizeze anexele 2 şi 5c a "Regulamentului de apărare împotriva inundaţiilor produse de ape interne" şi să se transmită spre aprobare până la următoarea întâlnire a Subcomisiei.
     ● Să se examineze îndeplinirea sarcinilor cuprinse în Regulamentul privind regimul de exploatare a barajului Bekeş la nivel ridicat +510 cm de pe teritoriul ungar, corelat cu funcţionarea staţiei de pompare Ant de pe teritoriul român.
     ● Să fie discutate îndeplinirea prevederilor cuprinse în "Regulamentul privind decontarea cheltuielilor pentru pompări de ape interne".
     ● Experţii Părţilor vor efectua în anul 2020 măsurători geodezice comune pentru urmărirea modificărilor sau colmatărilor albiei datorită influenţei pragului de fund de pe Crişul Repede din secţiunea de râu km 55,760 şi a Barajului cu Ace de pe Crişul Alb din secţiunea de râu km 7,320 (luat în considerare de la confluenţă).
     ● Să se analizeze raportul de evaluare a funcţionării acumulării permanente Suplacul de Barcău pentru perioada 2011-2015.
     ● Să se examineze Procesele verbale ale întâlnirilor de experţi pentru verificarea lucrărilor de apărare împotriva inundaţiilor, din anul 2016.
     ● Experţii Părţilor să se informeze în legătură cu proiectele aflate în curs de derulare, care au legătură cu activitatea Subcomisiei.
     ● Experţii Părţilor să se informeze reciproc în legătură cu stadiul implementării Directivei 2007/60/CE a Parlamentului European şi a Consiliului din 23 octombrie 2007 privind evaluarea şi gestionarea riscurilor de inundaţii.
     ● Următoarea întâlnire a Subcomisiei va avea loc în trimestru IV al anului 2016, pe teritoriul României.


    I.4. Activitatea Subcomisiei de gospodărirea apelor şi hidrometeorologie
    I.4.a. Comisia constată:
     ● Subcomisia a avut o întâlnire la Băile Felix, în perioada 26-30 octombrie 2015.
     ● Sarcinile prevăzute în "Regulamentul privind transmiterea reciprocă a datelor şi informaţiilor meteorologice şi hidrologice între România şi Ungaria" au fost îndeplinite.
     ● Sarcinile prevăzute în "Regulamentul privind efectuarea de observaţii hidrometrice sistematice şi determinarea în comun a resurselor de apă pe apele de frontieră" au fost îndeplinite.
     ● Referitor la sarcinile prevăzute în "Regulamentul de colaborare între organele hidrotehnice teritoriale în cazul scurgerii apelor mici (extraordinare) pe râurile din subunităţile hidrografice care formează sau traversează frontiera româno-ungară" se constată că în perioada scursă de la Sesiunea a XXVI-a a Comisei (Nyiregyhaza, 28-30 aprilie 2015) şi până la prezenta Sesiune, valorile debitelor nu au scăzut sub valorile debitelor limită (prag) stabilite în anexa Regulamentului, nefiind necesar să se aplice măsurile stabilite în Regulament.
     ● Referitor la examinarea propunerii Subcomisiei de calitate a apei privind modificarea anexelor 7b şi 7c ale "Regulamentului privind transmiterea reciprocă a datelor şi informaţiilor meteorologice şi hidrologice între România şi Ungaria", Comisia constată că Subcomisia de calitate a apei şi Subcomisia de gospodărirea apelor şi hidrometeorologie au analizat, agreat şi propus spre aprobare propunerile de modificare ale anexelor nr. 7b şi 7c ale "Regulamentul privind transmiterea reciprocă a datelor şi informaţiilor meteorologice şi hidrologice între România şi Ungaria", prin eliminarea parametrilor ortofosfaţi HCO(3) şi CO(3) din anexa 7b şi stabilirea frecvenţei de determinare a indicatorilor de calitate a apei, din anexa 7c să fie de 2 probe/an pentru forajele cu adâncime de foraj mai mică de 50 m şi de 1 probă/an pentru forajele cu adâncime de foraj mai mare de 50 m, frecvenţa de determinare a nivelului apei freatice rămânând neschimbată.
     ● Referitor la examinarea tabelului conţinând solicitarea de date a Părţii ungare şi analizarea oportunităţii introducerii acestora în fluxul de date pe baza prevederilor "Acordului între Guvernul României şi Guvernul Republicii Ungare privind colaborarea pentru protecţia şi utilizarea durabilă a apelor de frontieră" şi a Regulamentelor anexate aflate în vigoare, Comisia constată că:
    1. experţii Părţilor şi-au prezentat punctele de vedere referitor la cererea Părţii ungare de suplimentare de date, care reprezintă anexa nr. 6 a Procesului verbal al întâlnirii Subcomisiei de gospodărirea apelor şi hidrometeorologie, semnat la Nyiregyhaza, care a avut loc în perioada 29 septembrie-03 octombrie 2014.
    2. Partea română a examinat în detaliu tabelul predat de Partea ungară şi a transmis Părţii ungare observaţiile şi propunerile de modificare.

     ● Schimbul de experienţă între experţii români şi unguri implicaţi în elaborarea prognozelor hidrologice a continuat în cadrul unei întâlniri care a avut loc la Budapesta, 14-15 octombrie 2015.
     Experţii Părţilor propun continuarea schimbului de experienţă în cadrul unei întâlniri ce se va desfăşura la Bucureşti, în perioada septembrie-octombrie 2016.

     ● Referitor la analizarea posibilităţii de includere în fluxul informaţional existent între Părţi a datelor din proiectul DESWAT pentru staţiile din anexa 4.a a "Regulamentului privind transmiterea reciprocă a datelor şi informaţiilor meteorologice şi hidrologice între România şi Ungaria", după finalizarea proiectului, Comisia constată că staţiile automate de transmitere a datelor din programul naţional DESWAT, cuprinse în anexa 4.a a Regulamentului, vor fi incluse în fluxul informaţional existent între Părţi pe măsură ce vor fi disponibile pe serverele FTP ale Administraţiilor Bazinale de Apă.
     ● Referitor la activitatea grupului comun de experţi pentru examinarea posibilităţilor teoretice de tranzitare a apelor pe canalul Ghepeş conform punctului 8 al Procesului verbal al Subcomisiei de gospodărirea apelor şi hidrometeorologie, semnat la Vama, în data de 08 noiembrie 2013, Comisia constată că:
    1. în data de 9 octombrie 2015 s-au efectuat prelevări de apă şi măsurători de debit comune româno-ungare pe canalul CPE 2 la Podul de pe ruta Salonta-Mehkerek. Proba de apă a fost împărţită între laboratoarele celor două Părţi.
    2. analiza fizico-chimică a fost efectuată conform art. 5 al "Regulamentului pentru urmărirea calităţii apelor pe râurile care formează sau traversează frontiera româno-ungară" după procedura măsurătorilor lunare pe apele de frontieră (lista simplificată).
    3. măsurătorile de debit au fost efectuate în acelaşi timp cu măsurătorile de calitate a apei de către experţii fiecărei Direcţii de Apă (Administraţia Bazinală de Apă Crişuri şi Direcţia de Apă Crişuri-Gyula) în parte. Rezultatele măsurătorilor de debit pe canalul CPE2 sunt:
    - ABA Crişuri: 0,162 mc/s
    – DA Crişuri-Gyula: 0,151 mc/s

    4. Rezultatele măsurătorilor de calitate nu au fost disponibile la data întâlnirii Subcomisiei de gospodărirea apelor şi hidrometeorologie, acestea urmând a fi analizate la întâlnirea Subcomisiei de calitate a apei.
     Partea română informează că nu există posibilitatea teoretică de tranzitare a apelor pe canalul Ghepeş în limita resursei, şi ca urmare consideră închis acest punct de pe ordinea de zi.
     Experţii Părţii ungare au informat experţii Părţii române asupra faptului că prezentul punct de pe ordinea de zi îl consideră închis şi în acelaşi timp propun elaborarea, în funcţie de posibilităţi, a unor studii şi proiecte pentru realizarea de lucrări al căror rezultat să conducă la tranzitarea de debite de apă pe canalul Ghepeş.

     ● Referitor la elaborarea unei informări comune despre starea şi posibilităţile de tranzitare a apei pentru canalele Galamboş, Boghiş, Senaşi, Topronghioş şi Cutaş Mureş de către experţii Părţilor care va fi prezentată Comisiei, Comisia constată că:
    1. în urma verificărilor comune privind starea şi posibilităţile de tranzitare a apei pe canalele Galamboş, Boghiş, Senaşi, Topronghioş şi Cutaş Mureş, experţii Părţilor au constatat că toate aceste canale, făcând parte din sistemul de desecare, nu au sursă permanentă de apa care poate fi tranzitată pe teritoriul ungar.
    2. experţii Părţilor propun scoaterea acestei problematici de pe ordinea de zi a Subcomisiei.

     ● Părţile s-au informat reciproc că nu au proiecte în curs de derulare, care au legătură cu activitatea Subcomisiei.
     ● Experţii Părţilor s-au informat reciproc cu privire la stadiul realizării sarcinilor Directivei Cadru Apa din Planul Integrat de Management al b.h. Tisa, pentru corpurile de apă de suprafaţă de frontieră şi corpurile de apă subterană transfrontaliere, pe baza obiectivelor Comisiei Internaţionale pentru Protecţia Fluviului Dunărea;
     Experţii Părţilor s-au informat cu privire la stadiul elaborării celui de al 2-lea Plan Naţional de Management aferent teritoriului naţional, în relaţie cu corpurile de apă de suprafaţă de frontieră şi corpurile de apă subterană transfrontiere cuprinse în Planul Integrat de Management al b.h. Tisa, ce a fost realizat sub coordonarea Comisiei Internaţionale pentru Protecţia Fluviului Dunărea (ICPDR).
     Experţii Părţii române au prezentat rezoluţiile pentru grupul Tisa, adoptate la şedinţa Standing Working Group (iunie 2015) din cadrul Comisiei Internaţionale pentru Protecţia Fluviului Dunărea (ICPDR), prin care s-a stabilit că pentru elaborarea celui de al 2-lea Plan Integrat de Management al bazinului hidrografic Tisa se va realiza o propunere de proiect, de către grupul Tisa.
     Experţii Părţilor au propus continuarea informării privind stadiul elaborării propunerii de proiect pentru realizarea celui de al 2-lea Plan Integrat de Management al b. h. Tisa, în baza calendarului şi obiectivelor Comisiei Internaţionale pentru Protecţia Fluviului Dunărea (ICPDR) pentru grupul Tisa.


    I.4.b. Comisia hotărăşte:
     ● Se aprobă procesul verbal al întâlnirii Subcomisiei, semnat la Băile Felix, în 30 octombrie 2015.
     ● Să se examineze îndeplinirea sarcinilor cuprinse în "Regulamentul privind transmiterea reciprocă a datelor şi informaţiilor meteorologice şi hidrologice între România şi Ungaria".
     ● Să se examineze îndeplinirea sarcinilor cuprinse în "Regulamentul privind efectuarea de observaţii hidrometrice sistematice şi determinarea în comun a resurselor de apă pe cursurile de apă pe apele de frontieră".
     ● Să se examineze îndeplinirea sarcinilor cuprinse în "Regulamentul de colaborare între organele hidrotehnice teritoriale în cazul scurgerii apelor mici (extraordinare) pe râurile din subunităţile hidrografice care formează sau traversează frontiera româno-ungară".
     ● Să se continue schimbul de experienţă între experţii români şi unguri implicaţi în elaborarea prognozelor hidrologice.
     ● Să se analizeze includerea în fluxul informaţional existent între Părţi a datelor din proiectul DESWAT pentru staţiile din anexa 4 a a "Regulamentului privind transmiterea reciprocă a datelor şi informaţiilor meteorologice şi hidrologice între România şi Ungaria", după finalizarea proiectului.
     ● Părţile să depună eforturi pentru realizarea în comun a unui proiect care are ca scop tranzitarea de apă pe canalul Ghepeş.
     ● Părţile să continue discuţiile iniţiate de către Partea ungară privind concordarea solicitării de date.
     ● Experţii Părţilor să se informeze în legătură cu proiectele aflate în derulare, care au legătură cu activitatea Subcomisiei.
     ● Experţii Părţilor să se informeze reciproc în legătură cu stadiul sarcinilor Directivei Cadru a Apei din Planul Integrat de Management al b. h. Tisa, pentru corpurile de apă de suprafaţă de frontieră şi corpurile de apă subterană transfrontiere, pe baza obiectivelor Comisiei Internaţionale pentru Protecţia Fluviului Dunărea (ICPDR).
     ● Următoarea întâlnire a Subcomisiei va avea loc în trimestrul IV al anului 2016, pe teritoriul Ungariei.


    I.5. Întâlnirea împuterniciţilor în scopul verificării pe teren a lucrărilor hidrotehnice
     În anul 2015 nu a avut loc întâlnirea împuterniciţilor cu ocazia verificării comune pe teren a lucrărilor de apărare împotriva inundaţiilor.

    I.6. Colaborarea autorităţilor teritoriale:
    I.6.a. Comisia apreciază favorabil colaborarea directă dintre autorităţile hidrotehnice teritoriale ale Părţilor, desfăşurată între cele două Sesiuni, în diferitele domenii ale gospodăririi apelor care formează sau sunt întretăiate de frontiera de stat.
    I.6.b. Comisia hotărăşte sprijinirea în continuare a colaborării directe între autorităţile hidrotehnice teritoriale precum şi participarea specialiştilor din autorităţile centrale şi teritoriale la manifestările din domeniul gospodăririi apelor, organizate de oricare dintre Părţi.

    I.7. Examinarea programelor noi de dezvoltare
    I.7.a. Comisia constată:
     În perioada de la Sesiunea a XXVI-a a Comisiei (la Nyiregyhaza, 28-30 aprilie 2015) şi până la prezenta Sesiune, Partea română, în înţelesul "Regulamentului privind procedura de urmat pentru examinarea intervenţiilor şi proiectelor cu posibil efect transfrontalier", a predat spre examinare documentaţia tehnică "Creşterea capacităţii de atenuare a acumulării Călineşti şi de tranzitare a debitelor de viitură până la frontiera cu Ungaria, Judeţul Satu-Mare".
     Documentaţia transmisă a fost analizată de către Partea ungară şi în răspunsul acesteia nu au fost ridicate obiecţiuni.

    I.7.b. Comisia hotărăşte:
     Autorităţile hidrotehnice teritoriale competente trebuie să transmită Comisiei, spre analiză, documentaţiile intervenţiilor cu posibil efect transfrontier, conform procedurii prevăzute în "Regulamentul privind procedura de urmat pentru examinarea intervenţiilor şi proiectelor cu posibil efect transfrontalier".


    I.8. Examinarea stadiului de elaborare a proiectelor realizate în domeniul de aplicare al Acordului hidrotehnic cu asistenţă tehnică sau financiară terţă
    I.8.a. Comisia constată că, în prezent nu sunt în derulare proiectele comune realizate cu asistenţă tehnică şi financiară terţă.
    I.8.b. Comisia hotărăşte sprijinirea şi urmărirea în continuare, cu atenţie, a proiectelor care se realizează în domeniul de aplicare a Acordului cu asistentă tehnică şi financiară terţă, cât şi a celor din bazinele hidrografice ale Tisei şi al Dunării.

    I.9. Următoarea întâlnire a Comisiei
     Comisia hotărăşte că următoarea Sesiune ordinară aferentă anului 2016 să aibă loc pe teritoriul Ungariei, în trimestrul IV al anului 2016, sau cel mai târziu în trimestrul I al anului 2017.


    II. Diverse.
    II. 1. a) Partea ungară a informat despre schimbarea structurală privind transferul de apă între cele două ţări, conform căreia în viitor structura care primeşte apa va fi direcţia de apă teritorială.
     Partea ungară a solicitat modificarea acestei schimbări structurale în "Regulamentul privind decontarea cheltuielilor pentru transferul de apă".

    II.1. b) Comisia aprobă modificarea "Regulamentul privind decontarea cheltuielilor pentru transferul de apă", care reprezintă anexa nr. 8 la prezentul Protocol


     *
     * *

     Anexele nr. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 şi 8 fac parte integrantă din prezentul Protocol.
     Hotărârile prezentului Protocol vor intra în vigoare după aprobarea lor de către Guvernele celor două state, conform capitolului III, articolul 10, punctul 5 al Acordului.
     Odată cu acesta îşi pierd valabilitatea:
    1. Anexele nr. 7a, 7b şi 7c ale Regulamentului privind transmiterea reciprocă a datelor şi informaţiilor meteorologice şi hidrologice între România şi Ungaria, intrate în vigoare la data de 10 octombrie 2012;
    2. Anexa nr. 9 a "Regulamentului privind transmiterea reciprocă a datelor şi informaţiilor meteorologice şi hidrologice între România şi Ungaria, intrată în vigoare la data de 1 august 2013;
    3. Anexa nr. 1 a "Regulamentului pentru urmărirea calităţii apelor pe râurile care formează sau traversează frontiera româno-ungară", intrată în vigoare la data de 20 octombrie 2015;
    4. Anexei nr. 2 a "Regulamentului privind procedura de urmat în vederea prevenirii, combaterii, limitării şi controlului efectelor dăunătoare ale poluărilor accidentale periculoase pe râurile care formează sau traversează frontiera româno-ungară", intrată în vigoare la data de 1 august 2013
    5. Anexa nr. 4 a "Regulamentului privind regimul de exploatare a barajului Bekeş la nivel ridicat +510 cm de pe teritoriul ungar, corelat cu funcţionarea staţiei de pompare Ant de pe teritoriul român", intrată în vigoare la data de 1 august 2013.
    6. "Regulamentul privind decontarea cheltuielilor pentru transferul de apă", intrat în vigoare la data de 1 august 2013.


     Prezentul Protocol a fost semnat la Târgu Mureş, la 22 iunie 2016, în câte două exemplare originale, fiecare în limba română şi limba maghiară, toate textele fiind egal autentice.


        PENTRU PARTEA ROMÂNĂ PENTRU PARTEA UNGARĂ
        Simona Olimpia Negru Kovacs Peter



    ANEXA nr. 1

    la Protocolul Sesiunii a XXVII-a a Comisiei hidrotehnice româno-ungare semnat la Târgu Mureş în data de 22 iunie 2016

    ANEXA nr. 7a

    La Regulamentul privind transmiterea datelor şi informaţiilor meteorologice şi hidrologice între România şi Ungaria

     Niveluri caracteristice ale apelor subterane în anul ______

     DIN PARTEA ROMÂNĂ:
     Se va transmite tabelul următor:

     ┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
     │ NIVELURI CARACTERISTICE ÎN CM │
     ├────┬──────┬─────┬─────┬─────┬────┬────┬────┬────┬────┬───┬───┬───┬───┬─────┤
     │Nr. │ │ IAN │ FEB │ MAR │APR │MAI │IUN │IUL │AUG │SEP│OCT│NOI│DEC│ANUAL│
     │crt.│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼──────┴─────┴─────┴─────┴────┴────┴────┴────┴────┴───┴───┴───┴───┴─────┤
     │ 1.│ATEA ORD II - F1 │
     │ ├──────┬─────┬─────┬─────┬────┬────┬────┬────┬────┬───┬───┬───┬───┬─────┤
     │ │Mediu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Maxim │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Ziua │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Minim │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Ziua │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼──────┴─────┴─────┴─────┴────┴────┴────┴────┴────┴───┴───┴───┴───┴─────┤
     │ 2.│TĂMĂŞENI ORD.II - F1 │
     │ ├──────┬─────┬─────┬─────┬────┬────┬────┬────┬────┬───┬───┬───┬───┬─────┤
     │ │Mediu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Maxim │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Ziua │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Minim │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Ziua │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼──────┴─────┴─────┴─────┴────┴────┴────┴────┴────┴───┴───┴───┴───┴─────┤
     │ 3.│BERCU ORD.II - F1MA │
     │ ├──────┬─────┬─────┬─────┬────┬────┬────┬────┬────┬───┬───┬───┬───┬─────┤
     │ │Mediu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Maxim │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Ziua │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Minim │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Ziua │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼──────┴─────┴─────┴─────┴────┴────┴────┴────┴────┴───┴───┴───┴───┴─────┤
     │ 4.│BERVENI ORD. II - F1 │
     │ ├──────┬─────┬─────┬─────┬────┬────┬────┬────┬────┬───┬───┬───┬───┬─────┤
     │ │Mediu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Maxim │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Ziua │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Minim │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Ziua │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼──────┴─────┴─────┴─────┴────┴────┴────┴────┴────┴───┴───┴───┴───┴─────┤
     │ 5.│SCĂRIŞOARA NOUĂ ORD. II - F1 │
     │ ├──────┬─────┬─────┬─────┬────┬────┬────┬────┬────┬───┬───┬───┬───┬─────┤
     │ │Mediu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Maxim │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Ziua │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Minim │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Ziua │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼──────┴─────┴─────┴─────┴────┴────┴────┴────┴────┴───┴───┴───┴───┴─────┤
     │ 6.│CENAD - F1 │
     │ ├──────┬─────┬─────┬─────┬────┬────┬────┬────┬────┬───┬───┬───┬───┬─────┤
     │ │Mediu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Maxim │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Ziua │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Minim │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Ziua │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼──────┴─────┴─────┴─────┴────┴────┴────┴────┴────┴───┴───┴───┴───┴─────┤
     │ 7.│ŞOFRONEA ORD. II - F1 │
     │ ├──────┬─────┬─────┬─────┬────┬────┬────┬────┬────┬───┬───┬───┬───┬─────┤
     │ │Mediu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Maxim │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Ziua │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Minim │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Ziua │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼──────┴─────┴─────┴─────┴────┴────┴────┴────┴────┴───┴───┴───┴───┴─────┤
     │ 8.│VARIAŞU MARE ORD. II - F1 │
     │ ├──────┬─────┬─────┬─────┬────┬────┬────┬────┬────┬───┬───┬───┬───┬─────┤
     │ │Mediu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Maxim │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Ziua │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Minim │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Ziua │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼──────┴─────┴─────┴─────┴────┴────┴────┴────┴────┴───┴───┴───┴───┴─────┤
     │ 9.│ROVINE NV. ORD. II - F1 │
     │ ├──────┬─────┬─────┬─────┬────┬────┬────┬────┬────┬───┬───┬───┬───┬─────┤
     │ │Mediu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Maxim │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Ziua │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Minim │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Ziua │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼──────┴─────┴─────┴─────┴────┴────┴────┴────┴────┴───┴───┴───┴───┴─────┤
     │ 10.│ŞEMLAC ORD. II - F1 │
     │ ├──────┬─────┬─────┬─────┬────┬────┬────┬────┬────┬───┬───┬───┬───┬─────┤
     │ │Mediu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Maxim │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Ziua │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Minim │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Ziua │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼──────┴─────┴─────┴─────┴────┴────┴────┴────┴────┴───┴───┴───┴───┴─────┤
     │ 11.│CHERESIG - F2 │
     │ ├──────┬─────┬─────┬─────┬────┬────┬────┬────┬────┬───┬───┬───┬───┬─────┤
     │ │Mediu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Maxim │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Ziua │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Minim │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Ziua │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼──────┴─────┴─────┴─────┴────┴────┴────┴────┴────┴───┴───┴───┴───┴─────┤
     │ 12.│VÂRŞAND - F5 │
     │ ├──────┬─────┬─────┬─────┬────┬────┬────┬────┬────┬───┬───┬───┬───┬─────┤
     │ │Mediu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Maxim │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Ziua │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Minim │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Ziua │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼──────┴─────┴─────┴─────┴────┴────┴────┴────┴────┴───┴───┴───┴───┴─────┤
     │ 13.│CURTUIUŞENI ORD. II - F1 │
     │ ├──────┬─────┬─────┬─────┬────┬────┬────┬────┬────┬───┬───┬───┬───┬─────┤
     │ │Mediu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Maxim │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Ziua │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Minim │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Ziua │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼──────┴─────┴─────┴─────┴────┴────┴────┴────┴────┴───┴───┴───┴───┴─────┤
     │ 14.│SĂCUIENI DRD. II - F1 │
     │ ├──────┬─────┬─────┬─────┬────┬────┬────┬────┬────┬───┬───┬───┬───┬─────┤
     │ │Mediu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Maxim │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Ziua │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Minim │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Ziua │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼──────┴─────┴─────┴─────┴────┴────┴────┴────┴────┴───┴───┴───┴───┴─────┤
     │ 15.│TĂMĂŞEU - F2 │
     │ ├──────┬─────┬─────┬─────┬────┬────┬────┬────┬────┬───┬───┬───┬───┬─────┤
     │ │Mediu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Maxim │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Ziua │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Minim │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Ziua │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼──────┴─────┴─────┴─────┴────┴────┴────┴────┴────┴───┴───┴───┴───┴─────┤
     │ 16.│SÂNTAUL MIC ORD. II - F1 │
     │ ├──────┬─────┬─────┬─────┬────┬────┬────┬────┬────┬───┬───┬───┬───┬─────┤
     │ │Mediu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Maxim │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Ziua │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Minim │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Ziua │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼──────┴─────┴─────┴─────┴────┴────┴────┴────┴────┴───┴───┴───┴───┴─────┤
     │ 17.│CUŞTEANA ORD. II-F1 │
     │ ├──────┬─────┬─────┬─────┬────┬────┬────┬────┬────┬───┬───┬───┬───┬─────┤
     │ │Mediu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Maxim │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Ziua │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Minim │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Ziua │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼──────┴─────┴─────┴─────┴────┴────┴────┴────┴────┴───┴───┴───┴───┴─────┤
     │ 18.│CIUMEGHIU SUD ORD. II-F1 │
     │ ├──────┬─────┬─────┬─────┬────┬────┬────┬────┬────┬───┬───┬───┬───┬─────┤
     │ │Mediu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Maxim │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Ziua │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Minim │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Ziua │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼──────┴─────┴─────┴─────┴────┴────┴────┴────┴────┴───┴───┴───┴───┴─────┤
     │ 19.│SICLĂU ORD. II - F1 │
     │ ├──────┬─────┬─────┬─────┬────┬────┬────┬────┬────┬───┬───┬───┬───┬─────┤
     │ │Mediu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Maxim │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Ziua │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Minim │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Ziua │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     └────┴──────┴─────┴─────┴─────┴────┴────┴────┴────┴────┴───┴───┴───┴───┴─────┘


     Frecvenţa transmiterii: anual, până la data de 30 iunie a anului următor.
     Modul de transmitere: INHGA va stoca datele pe serverul FTP propriu şi le va transmite pe serverul FTP de la OFV. Datele vor rămâne stocate pe serverul FTP al INHGA timp de 30 de zile.
     Forma de transmitere: tabel excel
     Modul de completare a datelor lipsă:
     Datele lipsă ce se pot recupera din informările anuale vor fi transmise până la data de 31 august al anului următor.

     DIN PARTEA UNGARĂ:

     ┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
     │ NIVELURI CARACTERISTICE ÎN CM │
     ├────┬──────┬─────┬─────┬─────┬────┬────┬────┬────┬────┬───┬───┬───┬───┬─────┤
     │Nr. │ │ IAN │ FEB │ MAR │APR │MAI │IUN │IUL │AUG │SEP│OCT│NOI│DEC│ANUAL│
     │crt.│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼──────┴─────┴─────┴─────┴────┴────┴────┴────┴────┴───┴───┴───┴───┴─────┤
     │ 1.│Kispalad/4337 │
     │ ├──────┬─────┬─────┬─────┬────┬────┬────┬────┬────┬───┬───┬───┬───┬─────┤
     │ │Mediu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Maxim │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Ziua │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Minim │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Ziua │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼──────┴─────┴─────┴─────┴────┴────┴────┴────┴────┴───┴───┴───┴───┴─────┤
     │ 2.│Csengersima/1660 │
     │ ├──────┬─────┬─────┬─────┬────┬────┬────┬────┬────┬───┬───┬───┬───┬─────┤
     │ │Mediu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Maxim │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Ziua │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Minim │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Ziua │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼──────┴─────┴─────┴─────┴────┴────┴────┴────┴────┴───┴───┴───┴───┴─────┤
     │ 3.│Merk-Vallaj-Pusztaterem/1627 │
     │ ├──────┬─────┬─────┬─────┬────┬────┬────┬────┬────┬───┬───┬───┬───┬─────┤
     │ │Mediu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Maxim │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Ziua │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Minim │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Ziua │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼──────┴─────┴─────┴─────┴────┴────┴────┴────┴────┴───┴───┴───┴───┴─────┤
     │ 4.│Nyîrbeltek/1644 │
     │ ├──────┬─────┬─────┬─────┬────┬────┬────┬────┬────┬───┬───┬───┬───┬─────┤
     │ │Mediu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Maxim │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Ziua │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Minim │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼──────┴─────┴─────┴─────┴────┴────┴────┴────┴────┴───┴───┴───┴───┴─────┤
     │ 5.│Nyîrlugos/3614 │
     │ ├──────┬─────┬─────┬─────┬────┬────┬────┬────┬────┬───┬───┬───┬───┬─────┤
     │ │Mediu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Maxim │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Ziua │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Minim │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼──────┴─────┴─────┴─────┴────┴────┴────┴────┴────┴───┴───┴───┴───┴─────┤
     │ 6.│Fulop/2621 │
     │ ├──────┬─────┬─────┬─────┬────┬────┬────┬────┬────┬───┬───┬───┬───┬─────┤
     │ │Mediu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Maxim │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Ziua │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Minim │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼──────┴─────┴─────┴─────┴────┴────┴────┴────┴────┴───┴───┴───┴───┴─────┤
     │ 7.│Nyîrabrany/2619 │
     │ ├──────┬─────┬─────┬─────┬────┬────┬────┬────┬────┬───┬───┬───┬───┬─────┤
     │ │Mediu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Maxim │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Ziua │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Minim │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼──────┴─────┴─────┴─────┴────┴────┴────┴────┴────┴───┴───┴───┴───┴─────┤
     │ 8.│Bagamer/2648 │
     │ ├──────┬─────┬─────┬─────┬────┬────┬────┬────┬────┬───┬───┬───┬───┬─────┤
     │ │Mediu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Maxim │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Ziua │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Minim │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼──────┴─────┴─────┴─────┴────┴────┴────┴────┴────┴───┴───┴───┴───┴─────┤
     │ 9.│Biharkeresztes/2662 │
     │ ├──────┬─────┬─────┬─────┬────┬────┬────┬────┬────┬───┬───┬───┬───┬─────┤
     │ │Mediu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Maxim │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Ziua │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Minim │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼──────┴─────┴─────┴─────┴────┴────┴────┴────┴────┴───┴───┴───┴───┴─────┤
     │ 10.│Berekboszormeny/2661 │
     │ ├──────┬─────┬─────┬─────┬────┬────┬────┬────┬────┬───┬───┬───┬───┬─────┤
     │ │Mediu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Maxim │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Ziua │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Minim │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼──────┴─────┴─────┴─────┴────┴────┴────┴────┴────┴───┴───┴───┴───┴─────┤
     │ 11.│Letavertes/2647 │
     │ ├──────┬─────┬─────┬─────┬────┬────┬────┬────┬────┬───┬───┬───┬───┬─────┤
     │ │Mediu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Maxim │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Ziua │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Minim │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼──────┴─────┴─────┴─────┴────┴────┴────┴────┴────┴───┴───┴───┴───┴─────┤
     │ 12.│Biharugra/2804 │
     │ ├──────┬─────┬─────┬─────┬────┬────┬────┬────┬────┬───┬───┬───┬───┬─────┤
     │ │Mediu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Maxim │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Ziua │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Minim │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼──────┴─────┴─────┴─────┴────┴────┴────┴────┴────┴───┴───┴───┴───┴─────┤
     │ 13.│Geszt/2803 │
     │ ├──────┬─────┬─────┬─────┬────┬────┬────┬────┬────┬───┬───┬───┬───┬─────┤
     │ │Mediu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Maxim │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Ziua │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Minim │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼──────┴─────┴─────┴─────┴────┴────┴────┴────┴────┴───┴───┴───┴───┴─────┤
     │ 14.│Mehkerek/2981 │
     │ ├──────┬─────┬─────┬─────┬────┬────┬────┬────┬────┬───┬───┬───┬───┬─────┤
     │ │Mediu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Maxim │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Ziua │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Minim │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼──────┴─────┴─────┴─────┴────┴────┴────┴────┴────┴───┴───┴───┴───┴─────┤
     │ 15.│Gyula/2822 │
     │ ├──────┬─────┬─────┬─────┬────┬────┬────┬────┬────┬───┬───┬───┬───┬─────┤
     │ │Mediu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Maxim │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Ziua │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Minim │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼──────┴─────┴─────┴─────┴────┴────┴────┴────┴────┴───┴───┴───┴───┴─────┤
     │ 16.│Nagykamaras/2827 │
     │ ├──────┬─────┬─────┬─────┬────┬────┬────┬────┬────┬───┬───┬───┬───┬─────┤
     │ │Mediu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Maxim │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Ziua │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Minim │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼──────┴─────┴─────┴─────┴────┴────┴────┴────┴────┴───┴───┴───┴───┴─────┤
     │ 17.│Kevermes/2341 │
     │ ├──────┬─────┬─────┬─────┬────┬────┬────┬────┬────┬───┬───┬───┬───┬─────┤
     │ │Mediu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Maxim │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Ziua │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Minim │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼──────┴─────┴─────┴─────┴────┴────┴────┴────┴────┴───┴───┴───┴───┴─────┤
     │ 18.│Kiszombor/2346 │
     │ ├──────┬─────┬─────┬─────┬────┬────┬────┬────┬────┬───┬───┬───┬───┬─────┤
     │ │Mediu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Maxim │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Ziua │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Minim │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼──────┴─────┴─────┴─────┴────┴────┴────┴────┴────┴───┴───┴───┴───┴─────┤
     │ 19.│Apatfalva/2348 │
     │ ├──────┬─────┬─────┬─────┬────┬────┬────┬────┬────┬───┬───┬───┬───┬─────┤
     │ │Mediu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Maxim │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Ziua │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Minim │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼──────┴─────┴─────┴─────┴────┴────┴────┴────┴────┴───┴───┴───┴───┴─────┤
     │ 20.│Nagylak/2350 │
     │ ├──────┬─────┬─────┬─────┬────┬────┬────┬────┬────┬───┬───┬───┬───┬─────┤
     │ │Mediu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Maxim │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Ziua │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ ├──────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┼────┼────┼────┼───┼───┼───┼───┼─────┤
     │ │Minim │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     └────┴──────┴─────┴─────┴─────┴────┴────┴────┴────┴────┴───┴───┴───┴───┴─────┘


     Frecvenţa transmiterii: anual, până la data de 30 iunie a anului.
     Modul de transmitere: OVF va stoca datele pe serverul FTP propriu şi le va transmite pe serverul FTP de la INHGA.
     Datele vor rămâne stocate pe serverul FTP al OVF timp de 30 de zile.
     Forma de transmitere: tabel excel
     Modul de completare a datelor lipsă:
     Datele lipsă ce se pot recupera din informările anuale vor fi transmise până la data de 31 august al anului următor.


    ANEXA nr. 7b

    La Regulamentul privind transmiterea datelor şi informaţiilor meteorologice şi hidrologice între România şi Ungaria

     Calitatea apelor subterane în anul ________

     DIN PARTEA ROMÂNĂ:
     Se va transmite tabelul următor:

    
     ┌────┬─────┬───────────────┬──────┬──────┬─────┬────────┬─────┬─────┬────┬───────┬────┬────┬────┬────┬────┬─────┬─────┬────┬─────┬──────┬─────┬─────┬─────────┐
     │Nr. │Cod │ Localitatea │Data │O(2) │ pH │Conduct,│NO(3)│NH(4)│ T │Fe │Mn*)│Na │K │Ca │Mg │PO(4)│NO(2)│Cl │SO(4)│HCO(3)│CO(3)│Duri-│Alcali- │
     │crt.│foraj│ │recol-│dizol-│ in │la 20°C │(mg/ │(mg/ │apa │total*)│(mg/│(mg/│(mg/│(mg/│(mg/│(mg/ │(mg/ │(mg/│(mg/ │**) │**) │tate │nitate │
     │ │ │ │tării │vat │situu│(μS/cm) │l) │l) │(°C)│(mg/l) │l) │l) │l) │l) │l) │l) │l) │l) │l) │(mg/ │(mg/ │tota-│(ml HCl) │
     │ │ │ │(zi, │(mg/l)│(uni-│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │l) │l) │lă ├───┬─────┤
     │ │ │ │luna) │ │tăţi │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │(°G) │ m │p***)│
     │ │ │ │ │ │pH) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼─────┼───────────────┼──────┼──────┼─────┼────────┼─────┼─────┼────┼───────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼─────┼──────┼─────┼─────┼───┼─────┤
     │ 1│F1 │ATEA ORD II │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼─────┼───────────────┼──────┼──────┼─────┼────────┼─────┼─────┼────┼───────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼─────┼──────┼─────┼─────┼───┼─────┤
     │ 2│F1 │TĂMĂŞENI ORD.II│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼─────┼───────────────┼──────┼──────┼─────┼────────┼─────┼─────┼────┼───────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼─────┼──────┼─────┼─────┼───┼─────┤
     │ 3│F1MA │BERCU ORD.II │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼─────┼───────────────┼──────┼──────┼─────┼────────┼─────┼─────┼────┼───────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼─────┼──────┼─────┼─────┼───┼─────┤
     │ 4│F1 │BERVENI ORD.II │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼─────┼───────────────┼──────┼──────┼─────┼────────┼─────┼─────┼────┼───────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼─────┼──────┼─────┼─────┼───┼─────┤
     │ 5│F1 │SCĂRIŞOARA NOUA│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ │ │ORD.II │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼─────┼───────────────┼──────┼──────┼─────┼────────┼─────┼─────┼────┼───────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼─────┼──────┼─────┼─────┼───┼─────┤
     │ 6│F1 │CENAD │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼─────┼───────────────┼──────┼──────┼─────┼────────┼─────┼─────┼────┼───────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼─────┼──────┼─────┼─────┼───┼─────┤
     │ 7│F1 │ŞOFRONEA ORD.II│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼─────┼───────────────┼──────┼──────┼─────┼────────┼─────┼─────┼────┼───────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼─────┼──────┼─────┼─────┼───┼─────┤
     │ 8│F1 │VARIASU MARE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ │ │ORD.II │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼─────┼───────────────┼──────┼──────┼─────┼────────┼─────┼─────┼────┼───────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼─────┼──────┼─────┼─────┼───┼─────┤
     │ 9│F1 │ROVINE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ │ │NV.ORD.II │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼─────┼───────────────┼──────┼──────┼─────┼────────┼─────┼─────┼────┼───────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼─────┼──────┼─────┼─────┼───┼─────┤
     │ 10│F1 │SEMLAC ORD.II │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼─────┼───────────────┼──────┼──────┼─────┼────────┼─────┼─────┼────┼───────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼─────┼──────┼─────┼─────┼───┼─────┤
     │ 11│F2 │CHERESIG │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼─────┼───────────────┼──────┼──────┼─────┼────────┼─────┼─────┼────┼───────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼─────┼──────┼─────┼─────┼───┼─────┤
     │ 12│F5 │VARSAND │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼─────┼───────────────┼──────┼──────┼─────┼────────┼─────┼─────┼────┼───────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼─────┼──────┼─────┼─────┼───┼─────┤
     │ 13│F1 │CURTUIUSENI │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ │ │ORD.II │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼─────┼───────────────┼──────┼──────┼─────┼────────┼─────┼─────┼────┼───────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼─────┼──────┼─────┼─────┼───┼─────┤
     │ 14│F1 │SĂCUIENI ORD.II│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼─────┼───────────────┼──────┼──────┼─────┼────────┼─────┼─────┼────┼───────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼─────┼──────┼─────┼─────┼───┼─────┤
     │ 15│F2 │TĂMĂŞEU │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼─────┼───────────────┼──────┼──────┼─────┼────────┼─────┼─────┼────┼───────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼─────┼──────┼─────┼─────┼───┼─────┤
     │ 16│F1 │SANTAUL MIC │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ │ │ORD.II │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼─────┼───────────────┼──────┼──────┼─────┼────────┼─────┼─────┼────┼───────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼─────┼──────┼─────┼─────┼───┼─────┤
     │ 17│F1 │CUSTEANA ORD.II│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼─────┼───────────────┼──────┼──────┼─────┼────────┼─────┼─────┼────┼───────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼─────┼──────┼─────┼─────┼───┼─────┤
     │ 18│F1 │CIUMEGHIU SUD │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ │ │ORD.II │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼─────┼───────────────┼──────┼──────┼─────┼────────┼─────┼─────┼────┼───────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼─────┼──────┼─────┼─────┼───┼─────┤
     │ 19│F1 │SICLAU ORD.II │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     └────┴─────┴───────────────┴──────┴──────┴─────┴────────┴─────┴─────┴────┴───────┴────┴────┴────┴────┴────┴─────┴─────┴────┴─────┴──────┴─────┴─────┴───┴─────┘


──────────
    *) se determină concentraţia formei dizolvate
     **) se determină prin calcul în baza valorii obţinute la determinarea alcalinităţii
     ***) alcalinitatea permanentă (p) se determina la valori ale pH > 8.3
──────────

     Balanţa ionică
     Suma cationilor: [Na/23+K/39,1+Ca/20,04+Mg/12,16+Fe/18,62+Mn/27,47+NH(4)/18,04], în mmol/l
     Suma anionilor: [NO(2)/46+NO(3)/62+Cl/34,45+SO(4)/48,03+HCO(3)/61,02+CO(3)/30], în mmol/l

     Observaţii:
    1. Valorile indicatorilor se vor reda cu 2 zecimale, exceptând valorile NO(2) şi Mn, care se vor reda cu 3 zecimale; valoarea conductivităţii se va reda fără zecimale; valoarea temperaturii se va reda cu o zecimală;
    2. În cazul în care valoarea unui indicator este sub limita de cuantificare atunci valoarea acestuia va egala cu LoQ/2.

     Frecventa transmiterii: anual, până la data de 30 iunie a anului următor.
     Modul de transmitere: INHGA va stoca datele pe serverul FTP propriu şi le va transmite pe serverul FTP de la OVF Datele vor rămâne stocate pe serverul FTP al INHGA timp de 30 de zile.
     Forma de transmitere: tabel excel
     Modul de completare a datelor lipsa:
     Datele lipsă ce se pot recupera din informările anuale vor fi transmise până la data de 31 august al anului următor.



     DIN PARTEA UNGARĂ:

    
     ┌────┬────────────┬─────────┬──────────┬──────┬─────┬────────┬─────┬─────┬─────┬──────┬────┬────┬────┬────┬────┬─────┬─────┬────┬─────┬──────┬─────┬─────────┬────────┐
     │Sor │ Telepules │ Kut │Mintavetel│Oldott│ pH │Fajlagos│NO(3)│NH(4)│Vizho│Osszes│Mn*)│Na │K │Ca │Mg │PO(4)│NO(2)│Cl │SO(4)│HCO(3)│CO(3)│Osszes │Lugossag│
     │szam│ │azonosîto│idopontja │O(2) │ in │elektro-│(mg/ │(mg/ │ T │Fe*) │(mg/│(mg/│(mg/│(mg/│(mg/│(mg/ │(mg/ │(mg/│(mg/ │**) │**) │kemenyseg│(ml HCl)│
     │ │ │ szam │(honap, │(mg/l)│situu│mos │l) │l) │(°C) │(mg/l)│l) │l) │l) │l) │l) │l) │l) │l) │l) │(mg/ │(mg/ │(nK°) │ │
     │ │ │ │nap) │ │(uni-│vezeto- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │l) │l) │ ├───┬────┤
     │ │ │ │ │ │tăţi │kepesseg│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ m │p │
     │ │ │ │ │ │pH) │20°C │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │***)│
     │ │ │ │ │ │ │(μS/cm) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼────────────┼─────────┼──────────┼──────┼─────┼────────┼─────┼─────┼─────┼──────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼─────┼──────┼─────┼─────────┼───┼────┤
     │ 1.│Mako │k05057022│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ │ │ 0 ├──────────┼──────┼─────┼────────┼─────┼─────┼─────┼──────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼─────┼──────┼─────┼─────────┼───┼────┤
     │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼────────────┼─────────┼──────────┼──────┼─────┼────────┼─────┼─────┼─────┼──────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼─────┼──────┼─────┼─────────┼───┼────┤
     │ 2.│Csanadpalota│k05052006│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ │ │ 4 ├──────────┼──────┼─────┼────────┼─────┼─────┼─────┼──────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼─────┼──────┼─────┼─────────┼───┼────┤
     │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼────────────┼─────────┼──────────┼──────┼─────┼────────┼─────┼─────┼─────┼──────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼─────┼──────┼─────┼─────────┼───┼────┤
     │ 3.│Lokoshaza │k03067006│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ │ │ 9 ├──────────┼──────┼─────┼────────┼─────┼─────┼─────┼──────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼─────┼──────┼─────┼─────────┼───┼────┤
     │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼────────────┼─────────┼──────────┼──────┼─────┼────────┼─────┼─────┼─────┼──────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼─────┼──────┼─────┼─────────┼───┼────┤
     │ 4.│Gyula │k03044049│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ │ │ 2 ├──────────┼──────┼─────┼────────┼─────┼─────┼─────┼──────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼─────┼──────┼─────┼─────────┼───┼────┤
     │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼────────────┼─────────┼──────────┼──────┼─────┼────────┼─────┼─────┼─────┼──────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼─────┼──────┼─────┼─────────┼───┼────┤
     │ 5.│Sarkad │k03036010│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ │ │ 6 ├──────────┼──────┼─────┼────────┼─────┼─────┼─────┼──────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼─────┼──────┼─────┼─────────┼───┼────┤
     │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼────────────┼─────────┼──────────┼──────┼─────┼────────┼─────┼─────┼─────┼──────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼─────┼──────┼─────┼─────────┼───┼────┤
     │ 6.│Sarkadkere- │ TIM- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ │ │ I2604A ├──────────┼──────┼─────┼────────┼─────┼─────┼─────┼──────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼─────┼──────┼─────┼─────────┼───┼────┤
     │ │sztur │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼────────────┼─────────┼──────────┼──────┼─────┼────────┼─────┼─────┼─────┼──────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼─────┼──────┼─────┼─────────┼───┼────┤
     │ 7.│Artand │k08072003│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ │ │ 4 ├──────────┼──────┼─────┼────────┼─────┼─────┼─────┼──────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼─────┼──────┼─────┼─────────┼───┼────┤
     │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼────────────┼─────────┼──────────┼──────┼─────┼────────┼─────┼─────┼─────┼──────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼─────┼──────┼─────┼─────────┼───┼────┤
     │ 8.│Merk │k14226001│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ │ │ 1 ├──────────┼──────┼─────┼────────┼─────┼─────┼─────┼──────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼─────┼──────┼─────┼─────────┼───┼────┤
     │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼────────────┼─────────┼──────────┼──────┼─────┼────────┼─────┼─────┼─────┼──────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼─────┼──────┼─────┼─────────┼───┼────┤
     │ 9.│Csenger │k14208005│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ │ │ 7 ├──────────┼──────┼─────┼────────┼─────┼─────┼─────┼──────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼─────┼──────┼─────┼─────────┼───┼────┤
     │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼────────────┼─────────┼──────────┼──────┼─────┼────────┼─────┼─────┼─────┼──────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼─────┼──────┼─────┼─────────┼───┼────┤
     │ 10.│Gacsaly │k14179001│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ │ │ 6 ├──────────┼──────┼─────┼────────┼─────┼─────┼─────┼──────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼─────┼──────┼─────┼─────────┼───┼────┤
     │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼────────────┼─────────┼──────────┼──────┼─────┼────────┼─────┼─────┼─────┼──────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼─────┼──────┼─────┼─────────┼───┼────┤
     │ 11.│Gacsaly │k14179001│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ │ │ 8 ├──────────┼──────┼─────┼────────┼─────┼─────┼─────┼──────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼─────┼──────┼─────┼─────────┼───┼────┤
     │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼────────────┼─────────┼──────────┼──────┼─────┼────────┼─────┼─────┼─────┼──────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼─────┼──────┼─────┼─────────┼───┼────┤
     │ 12.│Vamospercs │k08024002│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ │ │ 2 ├──────────┼──────┼─────┼────────┼─────┼─────┼─────┼──────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼─────┼──────┼─────┼─────────┼───┼────┤
     │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼────────────┼─────────┼──────────┼──────┼─────┼────────┼─────┼─────┼─────┼──────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼─────┼──────┼─────┼─────────┼───┼────┤
     │ 13.│Nyirlugos │k14232004│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ │ │ 2 ├──────────┼──────┼─────┼────────┼─────┼─────┼─────┼──────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼─────┼──────┼─────┼─────────┼───┼────┤
     │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼────────────┼─────────┼──────────┼──────┼─────┼────────┼─────┼─────┼─────┼──────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼─────┼──────┼─────┼─────────┼───┼────┤
     │ 14.│Battonya │k03078014│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ │ │ 0 ├──────────┼──────┼─────┼────────┼─────┼─────┼─────┼──────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼─────┼──────┼─────┼─────────┼───┼────┤
     │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼────────────┼─────────┼──────────┼──────┼─────┼────────┼─────┼─────┼─────┼──────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼─────┼──────┼─────┼─────────┼───┼────┤
     │ 15.│Letavertes │k08038003│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ │ │ 9 ├──────────┼──────┼─────┼────────┼─────┼─────┼─────┼──────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼─────┼──────┼─────┼─────────┼───┼────┤
     │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼────────────┼─────────┼──────────┼──────┼─────┼────────┼─────┼─────┼─────┼──────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼─────┼──────┼─────┼─────────┼───┼────┤
     │ 16.│Csenger │ GACSG01 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ │ │ B ├──────────┼──────┼─────┼────────┼─────┼─────┼─────┼──────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼─────┼──────┼─────┼─────────┼───┼────┤
     │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼────────────┼─────────┼──────────┼──────┼─────┼────────┼─────┼─────┼─────┼──────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼─────┼──────┼─────┼─────────┼───┼────┤
     │ 17.│Dombegyhaz │ GADOE01 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ │ │ B ├──────────┼──────┼─────┼────────┼─────┼─────┼─────┼──────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼─────┼──────┼─────┼─────────┼───┼────┤
     │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼────────────┼─────────┼──────────┼──────┼─────┼────────┼─────┼─────┼─────┼──────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼─────┼──────┼─────┼─────────┼───┼────┤
     │ 18.│Terem │ GATER01 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     │ │ │ B ├──────────┼──────┼─────┼────────┼─────┼─────┼─────┼──────┼────┼────┼────┼────┼────┼─────┼─────┼────┼─────┼──────┼─────┼─────────┼───┼────┤
     │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     └────┴────────────┴─────────┴──────────┴──────┴─────┴────────┴─────┴─────┴─────┴──────┴────┴────┴────┴────┴────┴─────┴─────┴────┴─────┴──────┴─────┴─────────┴───┴────┘


──────────
    *) se determină concentraţia formei dizolvate
     **) se determină prin calcul în baza valorii obţinute la determinarea alcalinităţii
     ***) alcalinitatea permanentă (p) se determina la valori ale pH > 8.3
──────────
     Balanţa ionică
     Suma cationilor: [Na/23+K/39,1+Ca/20,04+Mg/12,16+Fe/18,62+Mn/27,47+NH(4)/18,04], în mmol/l
     Suma anionilor: [NO(2)/46+NO(3)/62+Cl/34,45+SO(4)/48,03+HCO(3)/61,02+CO(3)/30], în mmol/l
     Observaţii:
    1. Valorile indicatorilor se vor reda cu 2 zecimale, exceptând valorile NO(2) şi Mn, care se vor reda cu 3 zecimale; valoarea conductivităţii se va reda fără zecimale; valoarea temperaturii se va reda cu o zecimală;
    2. În cazul în care valoarea unui indicator este sub limita de cuantificare atunci valoarea acestuia va egala cu LoQ/2.


     Frecvenţa transmiterii: anual, până la data de 30 iunie a anului următor.
     Modul de transmitere: INHGA va stoca datele pe serverul FTP propriu şi le va transmite pe serverul FTP de la OVF. Datele vor rămâne stocate pe serverul FTP al INHGA timp de 30 de zile.
     Forma de transmitere: tabel excel
     Modul de completare a datelor lipsa: Datele lipsă ce se pot recupera din informările anuale ce vor fi transmise până la data de 31 al anului următor


    ANEXA nr. 7.c

    La Regulamentul privind transmiterea reciprocă a datelor şi informaţiilor meteorologice şi hidrologice între România şi Ungaria

     DATELE DE BAZĂ ALE FORAJELOR PENTRU CARE SE FACE SCHIMBUL DE DATE

     DIN PARTEA ROMÂNĂ:
     Se va transmite tabelul următor:

    
     ┌────┬─────┬──────┬────────────┬────────────┬─────────────────┬──────┬─────┬──────────────┬─────────┬──────────────────┐
     │Nr. │Cod │Corpul│Localitatea │ Folosinţa │Coordonata geogr.│Nivel │Adân-│Poziţie filtru│ Anul │ Frecvenţa de │
     │crt.│foraj│de apă│ │ terenului │ (WGS'84) │teren │cime │ (m) │începerii│ măsurare │
     │ │ │ │ │(CORINE LC) ├────────┬────────┤(MB) │foraj├───────┬──────┤observa- ├───────┬──────────┤
     │ │ │ │ │ │ X │ Y │ │ (m) │ Sup. │ Inf. │ţiilor │Np/luna│Chimism/an│
     ├────┼─────┼──────┼────────────┼────────────┼────────┼────────┼──────┼─────┼───────┼──────┼─────────┼───────┼──────────┤
     │ 1│F1 │ROSO01│ATEA ORD II │Teren arabil│22.78434│47.87500│119.51│20.30│ 5.60 │ 17.60│ 1972 │ 10 │ 2 │
     │ │ │ │ │ (211) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼─────┼──────┼────────────┼────────────┼────────┼────────┼──────┼─────┼───────┼──────┼─────────┼───────┼──────────┤
     │ 2│F1 │ROSO01│TĂMĂŞENI │Teren arabil│23.09007│47.99756│126.53│28.00│ 5.00 │ 24.50│ 1977 │ 10 │ 2 │
     │ │ │ │ORD.II │ (211) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼─────┼──────┼────────────┼────────────┼────────┼────────┼──────┼─────┼───────┼──────┼─────────┼───────┼──────────┤
     │ 3│F1MA │ROSO01│BERCU ORD.II│Teren arabil│22.88376│47.92557│121.62│70.00│ 4.30 │ 46.10│ 1978 │ 10 │ 1 │
     │ │ │ │ │ (211) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼─────┼──────┼────────────┼────────────┼────────┼────────┼──────┼─────┼───────┼──────┼─────────┼───────┼──────────┤
     │ 4│F1 │ROSO06│BERVENI │ Păşune │22.47770│47.76333│115.91│15.50│ 3.50 │ 12.30│ 1973 │ 10 │ 2 │
     │ │ │ │ORD.II │ (231) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼─────┼──────┼────────────┼────────────┼────────┼────────┼──────┼─────┼───────┼──────┼─────────┼───────┼──────────┤
     │ 5│F1 │ROCR01│SCĂRIŞOARA │Teren arabil│22.23022│47.62054│145.76│25.60│ 12.40 │ 21.50│ 1974 │ 10 │ 2 │
     │ │ │ │NOUA ORD.II │ (211) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼─────┼──────┼────────────┼────────────┼────────┼────────┼──────┼─────┼───────┼──────┼─────────┼───────┼──────────┤
     │ 6│F1 │ROMU20│CENAD │Teren arabil│20.61278│46.13417│ 85.35│ 9.60│ 3.30 │ 7.60│ 1967 │ 10 │ 2 │
     │ │ │ │ │ (211) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼─────┼──────┼────────────┼────────────┼────────┼────────┼──────┼─────┼───────┼──────┼─────────┼───────┼──────────┤
     │ 7│F1 │ROMU20│ŞOFRONEA │Teren arabil│21.18494│46.17176│107.74│22.30│ 8.60 │ 20.30│ 1972 │ 10 │ 2 │
     │ │ │ │ORD.II │ (211) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼─────┼──────┼────────────┼────────────┼────────┼────────┼──────┼─────┼───────┼──────┼─────────┼───────┼──────────┤
     │ 8│F1 │ROMU20│VARIASU MARE│Teren arabil│21.20464│46.26149│102.86│14.00│ 9.50 │ 11.90│ 1973 │ 10 │ 2 │
     │ │ │ │ORD.II │ (211) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼─────┼──────┼────────────┼────────────┼────────┼────────┼──────┼─────┼───────┼──────┼─────────┼───────┼──────────┤
     │ 9│F1 │ROMU20│ROVINE │Teren arabil│21.04119│46.23557│105.90│33.50│ 20.40 │ 31.40│ 1973 │ 10 │ 2 │
     │ │ │ │NV.ORD.II │ (211) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼─────┼──────┼────────────┼────────────┼────────┼────────┼──────┼─────┼───────┼──────┼─────────┼───────┼──────────┤
     │ 10│F1 │ROMU20│SEMLAC │Teren arabil│20.92975│46.18968│104.27│31.00│ 23.00 │ 29.00│ 1971 │ 10 │ 2 │
     │ │ │ │ORD.II │ (211) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼─────┼──────┼────────────┼────────────┼────────┼────────┼──────┼─────┼───────┼──────┼─────────┼───────┼──────────┤
     │ 11│F2 │ROCR01│CHERESIG │ Păşune │21.68775│47.03143│ 96.99│40.50│ 27.50 │ 37.40│ 1974 │ 10 │ 2 │
     │ │ │ │ │ (231) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼─────┼──────┼────────────┼────────────┼────────┼────────┼──────┼─────┼───────┼──────┼─────────┼───────┼──────────┤
     │ 12│F5 │ROCR01│VARSAND │Teren arabil│21.38341│46.60198│ 88.77│11.00│ 6.60 │ 8.90│ 1967 │ 10 │ 2 │
     │ │ │ │ │ (211) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼─────┼──────┼────────────┼────────────┼────────┼────────┼──────┼─────┼───────┼──────┼─────────┼───────┼──────────┤
     │ 13│F1 │ROCR01│CURTUIUSENI │Teren arabil│22.19629│47.53276│128.00│20.00│ 11.00 │ 18.00│ 1971 │ 10 │ 2 │
     │ │ │ │ORD.II │ (211) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼─────┼──────┼────────────┼────────────┼────────┼────────┼──────┼─────┼───────┼──────┼─────────┼───────┼──────────┤
     │ 14│F1 │ROCR01│SĂCUIENI │Teren arabil│22.08357│47.34679│103.50│15.00│ 5.00 │ 10.00│ 1971 │ 10 │ 2 │
     │ │ │ │ORD.II │ (211) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼─────┼──────┼────────────┼────────────┼────────┼────────┼──────┼─────┼───────┼──────┼─────────┼───────┼──────────┤
     │ 15│F2 │ROCR01│TĂMĂŞEU │Teren arabil│21.94005│47.23922│105.27│15.00│ 5.00 │ 12.70│ 1967 │ 10 │ 2 │
     │ │ │ │ │ (211) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼─────┼──────┼────────────┼────────────┼────────┼────────┼──────┼─────┼───────┼──────┼─────────┼───────┼──────────┤
     │ 16│F1 │ROCR01│SANTAUL MIC │Teren arabil│21.83830│47.15186│103.46│16.00│ 2.50 │ 13.80│ 1972 │ 10 │ 2 │
     │ │ │ │ORD.II │ (211) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼─────┼──────┼────────────┼────────────┼────────┼────────┼──────┼─────┼───────┼──────┼─────────┼───────┼──────────┤
     │ 17│F1 │ROCR01│CUSTEANA │Teren arabil│21.50636│46.76972│ 89.94│70.00│ 25.00 │ 67.00│ 1976 │ 10 │ 1 │
     │ │ │ │ORD.II │ (211) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼─────┼──────┼────────────┼────────────┼────────┼────────┼──────┼─────┼───────┼──────┼─────────┼───────┼──────────┤
     │ 18│F1 │ROCR01│CIUMEGHIU │Teren arabil│21.56471│46.71547│ 91.70│23.50│ 16.10 │ 19.50│ 1975 │ 10 │ 2 │
     │ │ │ │SUD ORD.II │ (211) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼─────┼──────┼────────────┼────────────┼────────┼────────┼──────┼─────┼───────┼──────┼─────────┼───────┼──────────┤
     │ 19│F1 │ROCR01│SICLAU │Teren arabil│21.35013│46.49953│ 95.52│25.00│ 5.10 │ 19.90│ 1974 │ 10 │ 2 │
     │ │ │ │ORD.II │ (211) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
     └────┴─────┴──────┴────────────┴────────────┴────────┴────────┴──────┴─────┴───────┴──────┴─────────┴───────┴──────────┘


     Frecvenţa transmiterii: prima dată până la data de 30 iunie a anului următor, apoi, de câte ori au loc schimbări ale datelor de bază ale forajelor
     Modul de transmitere: INHGA va stoca datele pe serverul FTP propriu şi le va transmite pe serverul FTP de la OVF. Datele vor rămâne stocate pe serverul FTP al INHGA timp de minim un an de zile.
     Forma de transmitere: tabel excel


     DIN PARTEA UNGARĂ:
     Se va transmite tabelul următor:

    
     ┌────┬────────────┬──────────┬───────────────┬────────────┬───────────────────┬───────┬─────┬──────────────┬─────────┬────────────┐
     │Nr. │ Cod │ Corpul │ Localitatea │ Folosinţa │ Coordonata geogr. │ Nivel │Adân-│Poziţie filtru│ Anul │Frecvenţa de│
     │crt.│ foraj │ de apă │ │ terenului │ (WGS'84) │ teren │cime │ (m) │începerii│ măsurare │
     │ │ │ │ │(CORINE LC) ├─────────┬─────────┤ (MB) │foraj├───────┬──────┤observa- │ │
     │ │ │ │ │ │ X │ Y │ │ (m) │ Sup. │ Inf. │ţiilor │ │
     ├────┴────────────┴──────────┴───────────────┴────────────┴─────────┴─────────┴───────┴─────┴───────┴──────┴─────────┴────────────┤
     │Puţuri de observaţie pentru nivelul apei freatice │
     ├────┬────────────┬──────────┬───────────────┬────────────┬─────────┬─────────┬───────┬─────┬───────┬──────┬─────────┬────────────┤
     │ 1│HU_p.2.1.2 │4337 │Kispalad │ Localitate │48,022470│22,838540│ 117,25│ 6,50│ 6,00 │ 3,00│ 2001 │ 4 pe zi │
     │ │ │ │ │ (112) │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼────────────┼──────────┼───────────────┼────────────┼─────────┼─────────┼───────┼─────┼───────┼──────┼─────────┼────────────┤
     │ 2│HU_p.2.1.2 │1660 │Csengersima │ Localitate │47,868506│22,726032│ 118,47│17,60│ 17,1 │ 13,6│ 1974 │ 4 pe zi │
     │ │ │ │ │ (112) │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼────────────┼──────────┼───────────────┼────────────┼─────────┼─────────┼───────┼─────┼───────┼──────┼─────────┼────────────┤
     │ 3│HU_p.2.3.1 │1627 │Merk-Vallaj- │ Pădure │47,794860│22,308716│ 127,4 │ 7,50│ 4,02 │ 4,04│ 1953 │ 4 pe zi │
     │ │ │ │Pusztaterem │ (324) │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼────────────┼──────────┼───────────────┼────────────┼─────────┼─────────┼───────┼─────┼───────┼──────┼─────────┼────────────┤
     │ 4│HU_p.2.3.1 │1644 │Nyirbeltek │ Păşune │47,698379│22,125993│ 153,63│ 8,62│ 8,12 │ 5,12│ 1953 │ 4 pe zi │
     │ │ │ │ │ (231) │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼────────────┼──────────┼───────────────┼────────────┼─────────┼─────────┼───────┼─────┼───────┼──────┼─────────┼────────────┤
     │ 5│HU_p.2.6.1 │3614 │Nyirlugos │ Localitate │47,69406 │22.045582│ 158,91│11,30│ 7,50 │ 6,00│ 1992 │ 2 pe sapt. │
     │ │ │ │ │ (112) │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼────────────┼──────────┼───────────────┼────────────┼─────────┼─────────┼───────┼─────┼───────┼──────┼─────────┼────────────┤
     │ 6│HU_p.2.6.1 │2621 │Fulop │Teren arabil│47,63292 │ 22,04367│ 150,53│ 6,70│ 6,61 │ 5,11│ 1955 │ 2 pe sapt. │
     │ │ │ │ │ (242) │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼────────────┼──────────┼───────────────┼────────────┼─────────┼─────────┼───────┼─────┼───────┼──────┼─────────┼────────────┤
     │ 7│HU_p.2.6.1 │2619 │Nyirabrany │ Localitate │47,55310 │ 22,02360│ 137,02│ 5,80│ 5,80 │ 2,80│ 1935 │ 2 pe sapt. │
     │ │ │ │ │ (112) │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼────────────┼──────────┼───────────────┼────────────┼─────────┼─────────┼───────┼─────┼───────┼──────┼─────────┼────────────┤
     │ 8│HU_p.2.6.1 │2648 │Bagamer │Teren arabil│47,45807 │ 21,99354│ 125,19│ 7,95│ 7,95 │ 6,45│ 1954 │ 2 pe sapt. │
     │ │ │ │ │ (242) │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼────────────┼──────────┼───────────────┼────────────┼─────────┼─────────┼───────┼─────┼───────┼──────┼─────────┼────────────┤
     │ 9│HU_p.2.12.2 │2662 │Biharkeresztes │ Localitate │47,13088 │21,715142│ 98,34 │ 6,97│ 6,97 │ 3,97│ 1934 │ 2 pe sapt. │
     │ │ │ │ │ (112) │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼────────────┼──────────┼───────────────┼────────────┼─────────┼─────────┼───────┼─────┼───────┼──────┼─────────┼────────────┤
     │ 10│HU_p.2.12.2 │2661 │Berekboszorme │ Localitate │47,06284 │ 21,67967│ 99,49 │ 8,32│ 8,32 │ 4,32│ 1954 │ 2 pe sapt. │
     │ │ │ │ny │ (112) │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼────────────┼──────────┼───────────────┼────────────┼─────────┼─────────┼───────┼─────┼───────┼──────┼─────────┼────────────┤
     │ 11│HU_p.2.6.1 │2647 │Letavertes │ Localitate │47,38972 │ 21,87917│ 114,86│ 8,63│ 8,63 │ 5,63│ 1935 │ 2 pe sapt. │
     │ │ │ │ │ (112) │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼────────────┼──────────┼───────────────┼────────────┼─────────┼─────────┼───────┼─────┼───────┼──────┼─────────┼────────────┤
     │ 12│HU_p.2.12.2 │2804 │Biharugra │ Localitate │46,969284│21,597994│ 93,58 │ 7,25│ 6,90 │ 5,40│ 1954 │ 1 pe sapt. │
     │ │ │ │ │ (112) │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼────────────┼──────────┼───────────────┼────────────┼─────────┼─────────┼───────┼─────┼───────┼──────┼─────────┼────────────┤
     │ 13│HU_p.2.12.2 │2803 │Geszt │Teren arabil│46,885603│21,577904│ 91,90 │ 6,50│ 6,14 │ 3,14│ 1943 │ 2 pe sapt. │
     │ │ │ │ │ (243) │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼────────────┼──────────┼───────────────┼────────────┼─────────┼─────────┼───────┼─────┼───────┼──────┼─────────┼────────────┤
     │ 14│HU_p.2.12.2 │2981 │Mehkerek │ Localitate │46,776584│21,444667│ 91,57 │ 11,0│ 9,20 │ 5,40│ 1985 │ 6 pe zi │
     │ │ │ │ │ (112) │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼────────────┼──────────┼───────────────┼────────────┼─────────┼─────────┼───────┼─────┼───────┼──────┼─────────┼────────────┤
     │ 15│HU_p.2.13.2 │2822 │Gyula │ Localitate │46,646580│21,284396│ 88,69 │ 4,02│ 4,80 │ 1,80│ 1934 │ 1 pe sapt. │
     │ │ │ │ │ (112) │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼────────────┼──────────┼───────────────┼────────────┼─────────┼─────────┼───────┼─────┼───────┼──────┼─────────┼────────────┤
     │ 16│HU_p.2.13.1 │2827 │Nagykamaras │ Localitate │46,466119│21,124880│ 96,93 │ 7,08│ 6,56 │ 3,64│ 1953 │ 6 pe zi │
     │ │ │ │ │ (112) │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼────────────┼──────────┼───────────────┼────────────┼─────────┼─────────┼───────┼─────┼───────┼──────┼─────────┼────────────┤
     │ 17│HU_p.2.13.1 │2341 │Kevermes │ Localitate │46,415949│ 21,18188│ 99,31 │ 7,00│ 7,03 │ 5,53│ 1953 │ 2 pe sapt. │
     │ │ │ │ │ (112) │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼────────────┼──────────┼───────────────┼────────────┼─────────┼─────────┼───────┼─────┼───────┼──────┼─────────┼────────────┤
     │ 18│HU_p.2.13.2 │2346 │Kiszombor │ Localitate │46,18570 │ 20,42648│ 81,18 │ 8,75│ 7,17 │ 4,27│ 1954 │ 2 pe zi │
     │ │ │ │ │ (112) │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼────────────┼──────────┼───────────────┼────────────┼─────────┼─────────┼───────┼─────┼───────┼──────┼─────────┼────────────┤
     │ 19│HU_p.2.13.2 │2348 │Apatfalva │Teren arabil│46,18802 │ 20,56375│ 87,66 │ 9,25│ 8,42 │ 4,26│ 1954 │ 2 pe sapt. │
     │ │ │ │ │ (211) │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼────────────┼──────────┼───────────────┼────────────┼─────────┼─────────┼───────┼─────┼───────┼──────┼─────────┼────────────┤
     │ 20│HU_p.2.13.2 │2350 │Nagylak │ Păşune │46,18923 │ 20,71619│ 89,58 │ 7,99│ 8,2 │ 2,75│ 1954 │ 2 pe zi │
     │ │ │ │ │ (231) │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┴────────────┴──────────┴───────────────┴────────────┴─────────┴─────────┴───────┴─────┴───────┴──────┴─────────┴────────────┤
     │Puţuri de observaţie pentru calitatea apei │
     ├────┬────────────┬──────────┬───────────────┬────────────┬─────────┬─────────┬───────┬─────┬───────┬──────┬─────────┬────────────┤
     │ 21│HU_p.2.13.2 │K050570220│Mako │Teren arabil│46,260696│20,173979│ 86,56 │ 54,0│ 43,0 │ 48,0│ 2006 │ 1 pe an │
     │ │ │ │ │ (211) │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼────────────┼──────────┼───────────────┼────────────┼─────────┼─────────┼───────┼─────┼───────┼──────┼─────────┼────────────┤
     │ 22│HU_p.2.13.2 │k050520064│Csanadpalota │ Păşune │46,238471│20,715517│ 92,0 │170,0│ 154,0 │ 165,0│ 2006 │ 1 pe an │
     │ │ │ │ │ (234) │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼────────────┼──────────┼───────────────┼────────────┼─────────┼─────────┼───────┼─────┼───────┼──────┼─────────┼────────────┤
     │ 23│HU_p.2.13.1 │k030670069│Lokoshaza │ Livada │46,452620│21,252304│ 99,22 │ 91,0│ 64,0 │ 86,0│ 2006 │ 1 pe an │
     │ │ │ │ │ (324) │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼────────────┼──────────┼───────────────┼────────────┼─────────┼─────────┼───────┼─────┼───────┼──────┼─────────┼────────────┤
     │ 24│HU_p.2.13.2 │k030440492│Gyula │Teren arabil│46,633696│21,281509│ 87,65 │ 125│ 85,4 │ 115│ 2006 │ 2 pe an │
     │ │ │ │ │ (243) │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼────────────┼──────────┼───────────────┼────────────┼─────────┼─────────┼───────┼─────┼───────┼──────┼─────────┼────────────┤
     │ 25│HU_p.2.12.2 │k030360106│Sarkad │ Localitate │46,727672│21,385237│ 88,552│ 200│ 170,2 │ 186,7│ 2006 │ 1 pe an │
     │ │ │ │ │ (112) │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼────────────┼──────────┼───────────────┼────────────┼─────────┼─────────┼───────┼─────┼───────┼──────┼─────────┼────────────┤
     │ 26│HU_p.2.12.2 │TIM-I2604A│Sarkadkeresztur│Teren arabil│46,788651│ 21,36022│ 86,28 │ 6,03│ 5,84 │ 5,98│ 2006 │ 2 pe an │
     │ │ │ │ │ (211) │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼────────────┼──────────┼───────────────┼────────────┼─────────┼─────────┼───────┼─────┼───────┼──────┼─────────┼────────────┤
     │ 27│HU_p.2.12.2 │k080720034│Artand │Teren arabil│47,12054 │ 21,78679│ 153,8 │ 63,0│ 18,0 │ 60,0│ 2006 │ 1 pe an │
     │ │ │ │ │ (211) │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼────────────┼──────────┼───────────────┼────────────┼─────────┼─────────┼───────┼─────┼───────┼──────┼─────────┼────────────┤
     │ 28│HU_p.2.1.2 │k142260011│Merk │ Localitate │47,794368│22,403738│ 114,0 │ 70,8│ 65,8 │ 68,8│ 2006 │ 1 pe an │
     │ │ │ │ │ (122) │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼────────────┼──────────┼───────────────┼────────────┼─────────┼─────────┼───────┼─────┼───────┼──────┼─────────┼────────────┤
     │ 29│HU_p.2.1.2 │k142080057│Csenger │Teren arabil│47,845814│22,632056│ 117,26│ 78,0│ 69,4 │ 75│ 2006 │ 1 pe an │
     │ │ │ │ │ (211) │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼────────────┼──────────┼───────────────┼────────────┼─────────┼─────────┼───────┼─────┼───────┼──────┼─────────┼────────────┤
     │ 30│HU_p.2.1.2 │k141790016│Gacsaly │Teren arabil│47,926295│22,774062│ 117,21│ 57,0│ 41,0 │ 54,0│ 2006 │ 2 pe an │
     │ │ │ │ │ (211) │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼────────────┼──────────┼───────────────┼────────────┼─────────┼─────────┼───────┼─────┼───────┼──────┼─────────┼────────────┤
     │ 31│HU_p.2.1.2 │K141790020│Gacsaly │ Localitate │47,926071│22,743569│ 117,15│161,0│ 127,4 │ 138,0│ 2006 │ 1 pe an │
     │ │ │ │ │ (112) │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼────────────┼──────────┼───────────────┼────────────┼─────────┼─────────┼───────┼─────┼───────┼──────┼─────────┼────────────┤
     │ 32│HU_p.2.6.1 │k080240022│Vamospercs │ Localitate │47,51752 │ 21,91267│ 88,6 │200,0│ 170,2 │ 187,0│ 2006 │ 1 pe an │
     │ │ │ │ │ (112) │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼────────────┼──────────┼───────────────┼────────────┼─────────┼─────────┼───────┼─────┼───────┼──────┼─────────┼────────────┤
     │ 33│HU_p.2.6.1 │K142320042│Nyirlugos │Teren arabil│47,69594 │ 22,05762│ 87,7 │126,0│ 85,0 │ 115,0│ 2006 │ 1 pe an │
     │ │ │ │ │ (211) │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼────────────┼──────────┼───────────────┼────────────┼─────────┼─────────┼───────┼─────┼───────┼──────┼─────────┼────────────┤
     │ 34│HU_p.2.1.3.1│K030780140│Battonya │ Pădure │46,274778│21,005312│ 100,5 │ 60,0│ 57,0 │ 59,0│ 2006 │ 1 pe an │
     │ │ │ │ │ (324) │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼────────────┼──────────┼───────────────┼────────────┼─────────┼─────────┼───────┼─────┼───────┼──────┼─────────┼────────────┤
     │ 35│HU_p.2.6.1 │k08038003 │Letavertes │Teren arabil│47,32166 │ 21,89191│ 100,9 │ 13,5│ 11,6 │ 12,6│ 2006 │ 1 pe an │
     │ │ │ │ │ (242) │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼────────────┼──────────┼───────────────┼────────────┼─────────┼─────────┼───────┼─────┼───────┼──────┼─────────┼────────────┤
     │ 36│HU_p.2.1.2 │ GACSG01B │Csenger │Teren arabil│47,490824│22,383965│116,530│ 8,90│ 7,40 │ 8,40│ 2006 │ 2 pe an │
     │ │ │ │ │ (211) │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼────────────┼──────────┼───────────────┼────────────┼─────────┼─────────┼───────┼─────┼───────┼──────┼─────────┼────────────┤
     │ 37│HU_p.2.13.1 │ GADOEOIB │Dombegyhaz │Teren arabil│46,314677│21,090762│ 100,85│12,27│ 8,41 │ 11,49│ 2006 │ 2 pe an │
     │ │ │ │ │ (211) │ │ │ │ │ │ │ │ │
     ├────┼────────────┼──────────┼───────────────┼────────────┼─────────┼─────────┼───────┼─────┼───────┼──────┼─────────┼────────────┤
     │ 38│HU_p.2.3.1 │ GATER01B │Terem │ Păşune │47,463919│22,164187│ 131,86│ 9,2│ 7,7 │ 8,7│ 2006 │ 2 pe an │
     │ │ │ │ │ (234) │ │ │ │ │ │ │ │ │
     └────┴────────────┴──────────┴───────────────┴────────────┴─────────┴─────────┴───────┴─────┴───────┴──────┴─────────┴────────────┘


     Frecvenţa transmiterii: prima dată până la data de 30 iunie a anului următor, apoi, de câte ori au loc schimbări ale datelor de bază ale forajelor
     Modul de transmitere: OVF va stoca datele pe serverul FTP propriu şi le va transmite pe serverul FTP de la INHGA. Datele vor rămâne stocate pe serverul FTP al OVF timp de minim un an de zile.
     Forma de transmitere: tabel excel


    ANEXA nr. 2

    la Protocolul Sesiunii a XXVII-a a Comisiei hidrotehnice româno-ungare semnat la Târgu Mureş în data de 22 iunie 2016

    ANEXA nr. 9

    La Regulamentul privind transmiterea reciprocă a datelor şi informaţiilor meteorologice şi hidrologice între România şi Ungaria

     ADRESELE POŞTALE ŞI TELEFOANELE INSTITUŢIILOR CARE PARTICIPĂ LA
     SCHIMBUL DE DATE METEOROLOGICE ŞI HIDROLOGICE

     Din Partea română:
     ORGANE CENTRALE:
    1. ADMINISTRAŢIA NAŢIONALĂ DE METEOROLOGIE - BUCUREŞTI
     Sos. Bucureşti - Ploieşti, nr. 97, Sector 1, Bucureşti, codul 013686, România
     Telefon centrală: 40-21-3183240; Fax: 40-21-3163116
     E-mail: relaţii@meteoromania.ro
     Director General: Tel: 40-21-3164292; Fax: 40-21-3163143
     Director Executiv Ştiinţific Meteorologie Operaţională: Tel./fax: 40-21-316 21 93
     Director Executiv Ştiinţific Cercetare-Dezvoltare: Tel./fax: 40-21-316 60 98
     CENTRUL NAŢIONAL DE PROGNOZĂ METEOROLOGICĂ:
     Telefon + Fax: +40-21-3163732
     Telefon + Fax: +40-21-3161191
     Mobil: +40-723-344447
     E-mail: meteorolog@meteoromania.ro
     prognoza.meteo@meteoromania.ro


    2. ADMINISTRAŢIA NAŢIONALĂ "APELE ROMÂNE"
     Str. Edgar Quinetnr. 6, sector 1, codul 010018, Bucureşti, România
     Telefon centrală: +40-21-3110146
     Telefonmobil: +40-788-235751
     +40-788-235752
     +40-788-235753
     DISPECERATUL CENTRAL:
     Telefon/Fax: +40-21-3103526
     E-mail: dispecer@rowater.ro
     SECRETARIAT:
     Telefon: +40-21-3151301
     Fax: +40-21-3122174


     INSTITUTUL NAŢIONAL DE HIDROLOGIE ŞI GOSPODĂRIRE A APELOR CENTRUL NAŢIONAL DE PROGNOZE BAZINALE:
     Şos. Bucureşti-Ploieşti, nr. 97, sector 1, codul 013686, Bucureşti, România
     Tel +40-21-3179994;
     Fax.: +40-21-3179995;
     Mobil: +40-724405329;
     E-mail: comun@hidro.ro;



     ORGANE LOCALE:
    ADMINISTRAŢIA NAŢIONALĂ "APELE ROMÂNE" - ADMINISTRAŢIA BAZINALĂ DE APĂ SOMEŞ-TISA
     Str. Vânătorului nr. 17, 3400, Cluj Napoca, România
     Telefon Centrală : +40 - 264 - 433028
     Telefon mobil: +40 - 788 - 235758
     +40 - 788 - 235759
     +40 - 746 - 046240
     DISPECERAT:
     Telefon + Fax: +40-264-433021
     Fax: +40-264-433026
     +40-364806670
     Mobil: +40-740316686
     +40-765035532
     +40-770967847
     E-mail: dispecer@dast.rowater.ro;


    ADMINISTRAŢIA NAŢIONALĂ "APELE ROMÂNE" - ADMINISTRAŢIA BAZINALĂ DE APĂ CRIŞURI
     Str. Ion Bogdan nr. 35, Oradea, 3700, România
     DISPECERAT
     Tel/Fax +40-259-444237
     E-mail dispecerat@dac.rowater.ro

     SECRETARIAT:
     Telefon +40-259-443892


    ADMINISTRAŢIA NAŢIONALĂ "APELE ROMÂNE" - ADMINISTRAŢIA BAZINALĂ DE APĂ MUREŞ
     Str. Samuel Koteles nr.33, Tg. Mureş, codul 4300, România
     Telefon: +40-265-265420
     +40-265-261303
     Fax: +40-265-265303
     Fax: +40-265-267 955
     E-mail: dispecer@dam.rowater.ro




     Din Partea ungară:
     ORGANE CENTRALE:
    - ORSZAGOS VIZUGYI FOIGAZGATOSAG (OVF) (Direcţia Generală pentru Gospodărirea Apelor)
     ORSZAGOS VIZJELZO SZOLGALAT (OVSZ)
     (SERVICIUL NAŢIONAL DE PROGNOZA HIDROLOGICĂ)
     H- 1012 Budapest, Marvany utca 1/D
     Telefon: 36-1-225 4493
     Telefax: 36-1-225 4491
     E-mail: ovsz@vizugy.hu, csik.andras@ovf.hu
     FTP: ftp.ovf.hu

    – ORSZAGOS METEOROLOGIAI SZOLGALAT (OMSZ) (SERVICIUL NAŢIONAL DE METEOROLOGIE),
     H-1024 Budapest, Kitaibel Pal u. 1.
     H-1525 Budapest, Pf.38.
     Telefon: 36-1-346 4694, 36-1-346 4672
     Telefax: 36-1-346 4684
     E-mail: bonta.i@met.hu


     ORGANE LOCALE:
    - FELSO-TISZA-VIDEKI VIZUGYI IGAZGATOSAG (FETIVIZIG) (DIRECŢIA APELOR TISA SUPERIOARĂ)
     H-4400 Nyiregyhaza, Szechenyiu. 19., Pf. 14.
     Telefon: 36-42-502 200 Telefax: 36-42-502 202
     E-mail: vizrajz@fetivizig.hu

    – TISZANTULI VIZUGYI IGAZGATOSAG (TIVIZIG) (DIRECŢIA APELOR DE DINCOLO DE TISA)
     H-4025 Debrecen, Hatvan u. 8-10., Pf. 57
     Telefon: 36-52-410 677
     Telefax: 36-52-316 662
     E-mail: vizrajz@tivizig.hu

    – KOROS-VIDEKI VIZUGYI IGAZGATOSAG (KORVIZIG) (DIRECŢIA APELOR CRIŞURI)
     H-5700 Gyula, Varoshaz u.26., Pf. 19
     Telefon: 36 -66- 526 400
     Telefax: 36 -66- 526 407
     E-mail: vizrajz@kovizig.hu

    – ALSO-TISZA-VIDEKI VIZUGYI IGAZGATOSAG (ATIVIZIG) (DIRECŢIA APELOR TISA INFERIOARĂ)
     H-6720 Szeged, Ştefania 4. Pf. 390
     Telefon: 36-62-599 599
     Telefax: 36-62-599 555
     E-mail: vizrajz@ativizig.hu




    ANEXA nr. 3

    la Protocolul Sesiunii a XXVII-a a Comisiei hidrotehnice româno-ungare semnat la Târgu Mureş în data de 22 iunie 2016

    ANEXA nr. 1/1. sz. melleklet

    la Regulamentul pentru urmărirea calităţii apelor pe râurile care formează sau traversează frontiera româno-ungară/ Szabalyzat a magyar roman hatart alkoto vagy a hatar altal atmetszett folyok vizminosegenek kovetesere

     Lista şi datele de identificare ale instituţiilor
     care execută prelevările de probe
     şi analizele de calitate/
     A mintaveteleket es elemzeseket vegzo vegrehajto
     szervek es elerhetoseguk
    A. pentru râurile Tur, Someş şi Crasna/Tur Szamos, Kraszna folyok eseten
    a. Instituţii competente din România/Romaniai intezmenyek:
     Administraţia Bazinala de Apa Someş - Tisa
     400213 Cluj - Napoca, Str. Vânătorului nr. 17
     Tel: +40-264-433028
     Mobil: +40-788-235758
     +40-788-235759
     +40-746-046240
     DISPECERAT:
     Tel + Fax: +40-246-433021
     E-mail: dispecerat@dast.rowater.ro


     Sistemul de Gospodărire a Apelor Satu Mare-de rezervă
     440112 Satu Mare, Str. Mircea cel Bătrân nr. 8/A
     Tel: +40-261-770177
     Fax: +40-261-768302
     E-mail: sgasm@dast.rowater.ro


    b. Instituţii competente din Ungaria/Magyarorszagi intezmenyek:
     Haidu-Bihar Megyei Kormanyhivatal
     4024 Debrecen, Piac u. 54.
     Tel: +36-52-504 100
     Fax: +36-52-504 105
     E-mail: hivatal@hbmkh.hu

     Szabolcs-Szatmar-Bereg Megyei Kormanyhivatal
     400 Nyiregyhaza, Hosok tere 5.
     Tel: +36-42-599 300
     Fax: +36-42-599 309
     E-mail: hivatal@szszbmkh.hu



    B. pentru râurile Ier, Barcău, Crişul Repede, Crişul Negru şi Crişul Alb/Er, Berettyo, Sebes-Koros, Fekete-Koros, Feher-Koros folyok eseten
    a. Instituţii competente din România/Romaniai intezmenyek:
     Administraţia Bazinala de Apa Crişuri
     410125 Oradea, Str. Ion Bogdan nr. 35
     Tel: +40-259-443892
     Fax: +40-259-444237
     +40-259-242064
     E-mail: dispecerat@dac.rowater.ro
     laborator@dac.rowater.ro


    b. Instituţii competente din Ungaria/Magyarorszagi intezmenyek:
     Haidu-Bihar Megvei Kormanyhivatal
     4024 Debrecen, Piac u. 54.
     Tel: +36-52-504 100
     Fax: +36-52-504 105
     E-mail: hivatal@hbmkh.hu



    C. pentru râul Mureş/Maros folyo eseten
    a. Instituţii competente din România/Romaniai intezmenyek:
     Administraţia Bazinala de Apa Mureş
     540057 Tg. Mureş, Str. Koteles Samuel nr. 33
     Tel: +40-265-265420
     Dispecerat: +40-265-261303
     Fax: +40-265-264290, 267955
     E-mail: dispecer@dam.rowater.ro

     Sistemul de Gospodărire a Apelor Arad
     310414 Arad, Str. Liviu Rebreanu nr. 101
     Tel: +40-257-280362
     Fax: +40-257-280812
     E-mail: dispecer@sgaar.dam.rowater.ro


    b. Instituţii competente din Ungaria/Magyarorszagi intezmenyek:
     Csongrad Megvei Kormanyhivatal
     6722 Szeged, Rakoczi ter 1.
     Tel: +36-62-562 663
     Fax: +36-62-562 601
     E-mail: vezeto@csmkh.hu




    ANEXA nr. 4

    la Protocolul Sesiunii a XXVII-a a Comisiei hidrotehnice româno-ungare semnat la Târgu Mureş în data de 22 iunie 2016

    ANEXA nr. 2

    La Regulamentul privind procedura de urmat în vederea prevenirii, combaterii, limitării şi controlului efectelor dăunătoare ale poluărilor accidentale periculoase pe râurile care formează sau traversează frontiera româno-ungară

     Lista instituţiilor abilitate
     pentru efectuarea schimburilor de informaţii la constatarea
     unei stări de alterare bruscă a calităţii cursurilor de apă
     care traversează frontiera de stat dintre România şi Ungaria
    A. pentru râurile Tur, Someş şi Crasna
    a. Instituţii competente din România:
     Administraţia Bazinală de Apă Someş - Tisa
     400213 Cluj - Napoca, Str. Vânătorului nr. 17
     Tel: +40-264-433028
     Mobil: +40-788-235758
     +40-788-235759
     +40-746-046240
     DISPECERAT:
     Tel + Fax: +40-246-433021
     E-mail: dispecerat@dast.rowater.ro


     Sistemul de Gospodărire a Apelor Satu Mare
     440012 Satu Mare, Str. Mircea cel Bătrân nr. 8/A
     Tel: + 40-261-770177
     Fax: + 40-261-768302
     E-mail: sgam@dast.rowater.ro


    b. Instituţii competente din Ungaria:
     Felso-Tisza-videki Vizugyi Igazgatosag (FETIVIZIG)
     H-4400 Nyiregyhaza, Szechenyi u. 19., Pf.14.
     Tel: + 36-42-502200
     Fax: + 36-42-502202
     E-mail: vizrajz@fetikovizig.hu

     Szabolcs-Szatmar-Bereg Megyei Katasztrofavedelmi Igazgatosag
     H-4400 Nyiregyhâza, Erdo sor 5.
     Tel.: +36/42/594-609
     Fax.: +36/42/404-425
     E-mail: szabolcs.ugyelet@katved.gov.hu, szabolcs.titkarsag@katved.gov.hu

     Hajdu-Bihar Megyei Kormanyhivatal
     4024 Debrecen, Piac u. 54.
     Tel: +36-52-504 100
     Fax: +36-52-504 105
     E-mail: hivatal@hbmkh.hu

     Szabolcs-Szatmar-Bereg Megyei Kormanyhivatal
     400 Nyiregyhaza, Hosok tere 5.
     Tel: +36-42-599 300
     Fax: +36-42-599 309
     E-mail: hivatal@szszbmkh.hu



    B. pentru râurile Ier şi Barcău
    a. Instituţii competente din România:
     Administraţia Bazinală de Apă Crişuri
     410204 Oradea, Str. Ion Bogdan nr. 35
     Tel: +40-259-443892
     Fax: +40-259-444237
     +40-259-242064
     E-mail: dispecerat@dac.rowater.ro
     laborator@dac.rowater.ro


    b. Instituţii competente din Ungaria:
     Tiszantuli Vizugyi Igazgatosag (TIVIZIG)
     H-4025 Debrecen, Hatvan u. 8-10., Pf. 57.
     Tel: +36-52-410 677
     Fax: +36-52-316 662
     E-mail: vizraiz@tikovizig.hu

     Hajdu-Bihar Megyei Katasztrofavedelmi Igazgatosag
     H-4027 Debrecen, Boszormenyi u. 46-56.
     Tel.: +36/52/521-942
     Fax.: +36/52/521-923
     E-mail: haidu.ugyelet@katved.gov.hu, haidu.titkarsag@katved.gov.hu

     Hajdu-Bihar Megyei Kormanyhivatal
     4024 Debrecen, Piac u. 54.
     Tel: +36-52-504 100
     Fax: +36-52-504 105
     E-mail: hivatal@hbmkh.hu



    C. pentru râurile Crişul Repede, Crişul Negru şi Crişul Alb
    a. Instituţii competente din România:
     Administraţia Bazinală de Apă Crişuri
     410204 Oradea, Str. Ion Bogdan nr. 35
     Tel: +40-259-443892
     Fax: +40-259-444237
     +40-259-242064
     E-mail: dispecerat@dac.rowater.ro
     laborator@dac.rowater.ro


    b. Instituţii competente din Ungaria:
     Koros-videki Vizugyi Igazgatosag (KQVIZIG)
     H-5700 Gyula, Varoshaz u. 26., Pf. 19.
     Tel: +36-66-526400
     Fax: +36-66- 526407
     E-mail: vizraiz@korkovizig.hu


     Tiszantuli Vizugyi Igazgatosag (TIVIZIG) csak Sebes-Koros eseten
     H-4025 Debrecen, Hatvan u. 8-10., Pf. 57.
     Tel: +36-52-410 677
     Fax: +36-52-316 662
     E-mail: vizraiz@tikovizig.hu


     Bekes Megyei Katasztrofavedelmi Igazgatosag
     H-5600 Bekescsaba, Kazinczy u. 9.
     Tel.: +36/66/549-480
     Fax.: +36/66/441-628
     E-mail: bekes.ugyelet@katved.gov.hu, bekes.titkarsag@katved.gov.hu


     Haidu-Bihar Megyei Kormanyhivatal
     4024 Debrecen, Piac u. 54.
     Tel: +36-52-504 100
     Fax: +36-52-504 105
     E-mail: hivatal@hbmkh.hu



    D. pentru râul Mureş
    a. Instituţii competente din România:
     Administraţia Bazinală de Apă Mureş
     540057 Tg. Mureş, Str. Koteles Samuel nr. 33
     Tel: + 40-265-265420
     Dispecerat: + 40-265-261303
     Fax: + 40-265-267955
     + 40-265-264290
     E-mail: dispecer@dam.rowater.ro


     Sistemul de Gospodărire a Apelor Arad
     310414 Arad, Str. Liviu Rebreanu nr. 101
     Tel: +40-257-280362
     Fax: +40-257-280812
     E-mail: dispecer@sgaar.dam.rowater.ro


    b. Instituţii competente din Ungaria:
     Also-Tisza-videki Vizugyi Igazgatosag (ATIVIZIG)
     6720 Szeged, Ştefania 4., Pf. 390.
     Telefon: +36-62-599599
     Ugyelet: +36-30-4158100
     Telefax: +36-62-420774
     E-mail: titkarsag@atikovizig.hu


     Csongrad Megyei Katasztrofavedelmi Igazgatosag
     H-6721 Szeged, Berlini krt. 16-18.
     Tel.: +36/62/621-290
     Fax.: +36/62/621-299
     E-mail: csongrad.ugyelet@katved.gov.hu, csongrad.titkarsag@katved.gov.hu


     Csongrad Megyei Kormanyhivatal
     6722 Szeged, Rakoczi ter 1.
     Tel: +36-62- 562 663
     Fax: +36-62-562601
     E-mail: vezeto@csmkh.hu




    ANEXA nr. 5

    la Protocolul Sesiunii a XXVII-a a Comisiei hidrotehnice româno-ungare semnat la Târgu Mureş în data de 22 iunie 2016

     Proces verbal
     al întâlnirii extraordinare a Împuterniciţilor
     Guvernamentali ai Comisiei hidrotehnice româno-ungare,
     care a avut loc la Gyula, în perioada 16-17 februarie 2016

     Întâlnirea a avut loc în conformitate cu prevederilor cuprinse la punctul I.1.b al Protocolul Sesiunii a XXVI-a a Comisiei hidrotehnice româno-ungare, semnat la Nyiregyhaza, în data de 30 aprilie 2015.

     Au participat:
     Delegaţia Părţii române:

        Iulian Jugan Împuternicit Guvernamental
        Anna Roman Secretar pentru ape de frontieră al
                                       Comisiei hidrotehnice
        Sorin Ionel Rîndaşu-Beuran Şeful Subcomisiei de apărare împotriva
                                       inundaţiilor
        Zenovia Popa Reprezentant Ambasada României la Budapesta
        Anemari Ciurea expert



     Delegaţia Părţii ungare:

        Kovacs Peter Împuternicitul Guvernamental
        Bak Sandor Supleant al împuternicitului Guvernamental
        Domahidy Laszlo Secretar pentru ape de frontieră al Comisiei
                                       hidrotehnice
        Bara Sandor Şeful Subcomisiei de apărare împotriva
                                       inundaţiilor
        Szabo Janos Şeful Subcomisiei de gospodărirea apelor şi
                                       hidrometeorologie
        Nagyne Sos Ida expert
        Dr. Ivanyi Janos expert
        Banyai Krisztina expert




     Împuterniciţii Părţilor a stabilit următoarea ordinea de zi:
     Stabilirea domeniului de aplicare a Regulamentului de apărare împotriva inundaţiilor produse de cursuri de apă
     La prezenta întâlnire împuterniciţii Părţilor au convenit următoarele:
    - La următoarea întâlnire a Subcomisiei de apărare împotriva inundaţiilor trebuie să se înceapă elaborarea anexelor pentru cursurile de apă pentru care au fost convenite şi aprobate domeniul de aplicare (Tur, Someş, Crasna, Barcău, Crişul Repede, Crişul Negru, Crişul Alb şi Mureş)
    – Elaborarea unui studiu pentru a analiza efectul acumulărilor Cărand- Răpsig (Teuz) şi Tauţ (Cigher), în secţiunea de frontieră, în anumite condiţii hidrometeorologice. În măsura în care studiul va demonstra efectul transfrontalier al râurilor şi acumulărilor menţionate, acestea vor fi introduse în anexele Regulamentului de apărare împotriva inundaţiilor produse de cursuri de apă.

     Totodată, au convenit ca Partea română să realizeze studiul pe baza unei metodologii, agreată de comun acord, în cadrul unei întâlniri de experţi, ce va avea loc la Oradea, la sfârşitul lunii martie 2016. Studiul va fi realizat pe realizat pe cât posibil, până la sfârşitul lunii mai 2016.


     *
     * *

     Prezentul Proces verbal a fost semnat la Gyula, la 17 februarie 2016, în câte două exemplare originale, fiecare în limba română şi limba maghiară, toate textele fiind egal autentice.
     Procesul verbal semnat la întâlnire va reprezenta anexa la Protocolul Sesiunii a XXVII-a a Comisiei hidrotehnice româno-ungare.


        PENTRU PARTEA ROMÂNĂ PENTRU PARTEA UNGARĂ
        Iulian Jugan Kovacs Peter



    ANEXA nr. 6

    la Protocolul Sesiunii a XXVII-a a Comisiei hidrotehnice româno-ungare semnat la Târgu Mureş în data de 22 iunie 2016

     PROCES VERBAL
     încheiat la întâlnirea româno-ungară de experţi,
     care a avut loc la Oradea, în data de 31 martie 2016

     Întâlnirea a avut loc în conformitate cu prevederile cuprinse în procesul verbal al întâlnirii extraordinare a împuterniciţilor Guvernamentali ai Comisiei hidrotehnice româno-ungare, semnat la Gyula, în data de17 februarie 2016.

     Au participat:
     Delegaţia Părţii române:

        Nicolae Bărbieru conducătorul delegaţiei
        Olimpia Negru expert
        Sorin Ionel Rîndaşu-Beuran expert
        Daniela Rădulescu expert
        Dan Stematiu expert
        Carmen Mihăilescu expert
        Dorel Dume expert
        Pasztor Sandor expert
        Loredana Buz expert
        Sebastian Palcu expert




     Delegaţia Părţii ungare:

        Szabo Janos conducătorul delegaţiei
        Kiss Attila expert
        Laurinyecz Pal expert




     Ordinea de zi a acestei întâlniri este următoarea:
     Realizarea unei metodologii de elaborare a unui studiu pentru a analiza efectul acumulărilor Cărand-Răpsig (Teuz) şi Tauţ (Cigher), în secţiunea de frontieră, în anumite condiţii hidrometeorologice.
     În cadrul întâlnirii experţii Părţilor au convenit asupra metodologiei de elaborare a studiului privind analiza efectelor acumulărilor Cărand-Răpsig (Teuz) şi Tauţ (Cigher), în secţiunea de frontieră, în anumite condiţii hidrometeorologice:
    - Efectul în zona de frontieră se analizează în raport cu tranzitarea viiturii în condiţiile lipsei acumulărilor;
    – Condiţiile hidrometeorologice care vor fi analizate în studiu vor fi asociate viiturii înregistrate în anul 2000;
    – Modelarea hidraulică va fi realizată cu MIKE 11 şi/sau HEC-RAS;
    – Ipotezele care vor fi luate în considerare sunt următoarele :
     ● Ipoteza exploatării acumulărilor conform Regulamentelor de exploatare în vigoare;
     ● Ipoteza în care apar disfuncţionalităţi în exploatare:
     ■ în cazul acumulării Tăuţ: producerea unei breşe în barajul Tauţ, urmând un scenariu stipulat în normativul din România;
     ■ în cazul acumulării Cărand - Răpsig: colmatarea acumulării datorită unei viituri anterioare.
    - Condiţiile de margine pentru modelare sunt;


     ● pe afluenţi: hidrograf aval de acumulare,
     ● pe cursul principal: hidrograful înregistrat la staţiile Talpoş/râul Crişul Negru şi Ineu/râul Crişul Alb la viitura din anul 2000,
     ● condiţia aval este nivelul din acumularea Bekeş.


     Termenele de realizare au fost convenite ţinându-se cont de modelele hidraulice alese, ipotezele de lucru şi necesitatea unui volum semnificativ de date de teren (topogeodezice). Experţii Părţilor au convenit că termenul stabilit în cadrul întâlnirii extraordinare a Împuterniciţilor Guvernamentali ai Comisiei hidrotehnice româno-ungare este necesar a fi decalat după cum urmează:
    - Partea română va finaliza baza de date topogeodezice şi celelalte date necesare modelării până la data de31 august 2016;
    – Experţii Părţilor consideră oportună o întâlnire a colectivelor de lucru pentru validarea datelor, în perioada 1-10 septembrie 2016;
    – Rezultatele modelării vor fi prezentate Părţilor spre validare până la data de 15 noiembrie 2016, pentru a fi înaintată Subcomisiei de apărare împotriva inundaţiilor.


     *
     * *

     Prezentul Proces verbal a fost semnat la Oradea, la 31 martie 2016, în câte două exemplare originale, fiecare în limba română şi limba maghiară, toate textele fiind egal autentice.


        DIN PARTEA ROMÂNĂ DIN PARTEA UNGARĂ
        Nicolae Bărbieru Szabo Janos



    ANEXA nr. 7

    la Protocolul Sesiunii a XXVII-a a Comisiei hidrotehnice româno-ungare semnat la Târgu Mureş în data de 22 iunie 2016

    ANEXA nr. 4

    la Regulamentul privind regimul de exploatare al barajului Bekes la nivelul ridicat +510 cm de pe teritoriul ungar corelat cu funcţionarea staţiei de pompare Ant de pe teritoriul român

    ORGANELE HIDROTEHNICE TERITORIALE COMPETENTE ALE PĂRŢILOR
     DIN PARTEA ROMÂNĂ:
     ADMINISTRAŢIA NAŢIONALĂ "APELE ROMÂNE"
     Administraţia Bazinală de Apă Crişuri
     410204 Oradea, Str. Ion Bogdan nr. 35
     Tel: +40-259-443892
     Fax: +40-259-444237
     +40-259-242064
     E-mail: dispecerat@dac.rowater.ro



     AGENŢIA NAŢIONALĂ DE ÎMBUNĂTĂŢIRI FUNCIARE FILIALA TERITORIALĂ SOMEŞ-CRIŞ
     Nojorid, nr.141/D,jud. Bihor, Cod poştal: 417345
     Telefon 004-0259-417509
     Fax 004-0259-416061
     E-mail bihor@anif.ro



     DIN PARTEA UNGARĂ:
     KOROS-VIDEKI VIZUGYI IGAZGATOSAG (KOVIZIG) (DIRECŢIA APELOR CRIŞURI),
     H-5700 Gyula, Vâroshâz u. 26., Pf. 19.
     Telefon: 36-66-526-400
     Telefax: 36-66-526-407
     E-mail: kovizig@kovizig.hu




    ANEXA nr. 8

    la Protocolul Sesiunii a XXVII-a a Comisiei hidrotehnice româno-ungare semnat la Târgu Mureş în data de 22 iunie 2016

     REGULAMENT
     PRIVIND DECONTAREA CHELTUIELILOR PENTRU
     TRANSFERUL DE APĂ


 Principiile de bază ale Regulamentului
    ART. 1
     Prezentul Regulament are la bază art. 9 paragraful 4, alin. c, respectiv art. 16 paragraful 5 din "Acordul între Guvernul României şi Guvernul Republicii Ungare privind colaborarea pentru protecţia şi utilizarea durabilă a apelor de frontieră" (în continuare Acord), încheiat la Budapesta pe 15 septembrie 2003 şi intrat în vigoare la 17 mai 2004.



 Domeniul de aplicare al Regulamentului
    ART. 2
    a). Regulamentul se aplică pentru decontarea costurilor activităţilor de pomparea şi transferul apelor pentru diferite utilităţi prevăzute în art. 9, paragraful 4, alin c. din Acord.



 Transferul volumelor de apă
    ART. 3
    a). Potrivit celor prevăzute la art. 9, paragraful 4, alin. c din Acord, transferul apelor pentru diferite utilităţi (alimentarea cu apă şi evacuarea apelor la sistemele de irigaţii, la pescării şi la unităţile industriale, pentru satisfacerea nevoilor de ape ecologice şi ale nevoilor de apă tehnologică ale activităţilor de înlăturare ale pagubelor ecologice) se va face cu avizul Comisiei hidrotehnice româno-ungare, denumit în continuare Comisie.
     Părţile consideră că transferul de apă pentru diferite utilităţi efectuat între Părţi conform Acordului, potrivit prevederilor Directivei Cadru a Apei şi cu respectarea legislaţiei în vigoare a celor două Părţi, nu este activitate comercială, apa din sursă prin definiţie nefiind produs comercial.
     Transferul de apă trebuie să se efectueze astfel încât această activitate să nu împiedice evacuarea apelor interne, să nu producă efecte păgubitoare transfrontiere şi în cazul canalelor prevăzute în Regulamentul de apărare împotriva inundaţiilor produse de ape interne, din domeniul de aplicare al Acordului, să nu depăşească parametrii reglementaţi ale evacuării de ape.

    b). Pentru utilităţile de apă din zona Mezohegyes, avizate anterior de Comisie, transferul de apă are loc de pe teritoriul român pentru teritoriul ungar prin canalul Ier de pe teritoriul român şi canalul Szarazer pe teritoriul ungar.
     Partea româna asigură, prelevarea apei din râul Mureş la staţia de pompare Arad, şi dirijează debitele prin canalul Mureşel, canalul Legător, iar prin intermediul staţiei de pompare Turnu în canalul Ier.
     Partea ungară prin direcţia teritorială de gospodărirea apelor competentă preia apele canalului Ier în secţiunea de frontieră şi le dirijează prin canalul Szârazer în zona Mezohegyes.




 Decontarea pentru transferul volumului de apă
    ART. 4
    a). Decontarea pentru transferul volumului de apă are loc pe bază de contract încheiat între Solicitant şi Prestator. Contractul intră în vigoare la data semnării acestuia de către Părţi.
    b). Contractul va cuprinde următoarele condiţii pentru transferul de apă:
    - modul de solicitare şi modul de îndeplinire a transferului de apă;
    – debitul şi volumul de apă solicitat;
    – locul şi modalităţile determinării calităţii şi cantităţii apei transferate;
    – frecvenţa şi modalităţile verificărilor prevăzute în procedura de transfer a apei;
    – modalităţile şi termenele de decontare;
    – tarifele aplicate pentru transferul de apă;
    – modul de achitare ale deconturilor;
    – alte condiţii speciale, respectiv procedura de urmat în cazul apariţiei unei probleme litigioase .

    c). Părţile implicate în transferul de apă sunt de acord ca unitatea de măsură să fie exprimată în 1000 mc, iar tariful în EUR.



 Îmbunătăţirea calităţii livrărilor de apă
    ART. 5
    a). Părţile se străduiesc pentru îndeplinirea obiectivelor prevăzute în art. 3 al Acordului privind transferul de apă.
    b). În vederea realizării celor prevăzute în paragraful a, Părţile contractante, funcţie de posibilităţile de care dispun, se străduiesc să realizeze dezvoltarea sistemelor proprii.



 Modul de comunicare a activităţii de pompare şi transfer de apă
    ART. 6
    a). Partea care efectuează prestarea de serviciu transmite celeilalte părţi, prin telefax ori prin E-mail, următoarele date caracteristice:
    - data (ziua şi ora) începerii şi opririi pompării;
    – cotele apelor la mirele hidrometrice amplasate pe canal;
    – zilnic, datele debitelor şi ale volumelor de apă pompate şi transferate peste frontieră în ziua precedentă;

    b). Partea care beneficiază de prestările de serviciu, confirmă prin fax ori prin e-mail transferul în secţiunea de frontieră (luna, ziua şi ora).
     Datele mai susmenţionate vor fi comunicate şi la autorităţile competente de gospodărirea apelor


 Modalităţile măsurătorilor necesare în vederea determinării volumelor de apă pompate şi transferate şi verificarea acestora
    ART. 7
     În vederea concordării măsurătorilor de debite, experţii Părţilor vor proceda la concordarea şi la corectarea periodică a cheilor limnimetrice ale aparatelor de măsurare a debitelor, amplasate pe ambele sectoare ale canalelor transfrontieră aferente staţiilor de pompare respective.
     Pe durata efectuării pompărilor şi transferurilor de apă, Părţile semnatare ale contractului transmit reciproc, prin fax sau prin e-mail, volumele de apă transferate/recepţionate zilnic. În caz că abaterile dintre datele comunicate reciproc de Părţile semnatare ale contractului nu depăşesc 20%, atunci baza decontării se consideră media aritmetică a datelor comunicate.
     În caz că abaterile dintre debitele de apă comunicate reciproc de Părţile semnatare ale contractului depăşesc 20%, în următoarele 24 de ore vor fi executate măsurători comune.
     Dacă măsurătorile comune în termen de 24 de ore nu au loc din vina celui care efectuează prestarea de serviciu, la decontare se iau în considerare datele prezentate de cel care beneficiază de pomparea apelor transferate.



 Tariful de pomparea şi transferul apelor
    ART. 8
     Tariful de pomparea şi transferul apelor se stabileşte pe baza principiului "recuperării costurilor" de către Prestator şi se negociază între părţile semnatare ale contractului.



 Întocmirea şi transmiterea decontului privind pomparea şi transferul de ape
    ART. 9
     Decontul este întocmit anual de două ori de către Prestator.
     Decontul va cuprinde următoarele:
    - denumirea staţiei de pompare;
    – perioada de pompare;
    – volumul de apă măsurat în secţiunea de frontieră;
    – volumul de apă pompat/transferat;
    – tariful convenit;
    – suma facturată.

     Deconturile se întocmesc în şase exemplare, din care trei exemplare se transmit celeilalte Părţi în termen de30de zile după terminarea semestrului respectiv.



 Achitarea sumelor decontate
    ART. 10
     În termen de 30 de zile de la primirea decontului, partea obligată la plată va efectua verificarea acestuia şi va comunica celeilalte părţi acceptul sau obiecţiile în legătură cu decontul. Decontul respins în totalitate sau parţial va fi verificat în comun în termen de 30 de zile de la primirea obiecţiilor.
     Transferul sumelor datorate urmare prestărilor de servicii confirmate se va efectua în termen de 15 zile de la primirea decontului, sau de la verificarea ulterioară comună a acestuia, pe bază de factură.
     Anual părţile întocmesc lista centralizatoare a decontărilor realizate în anul anterior şi va informa Comisia la următoarea Sesiune ordinară.



 Rezolvarea problemelor litigioase
    ART. 11
     Problemele litigioase ce se ivesc în cursul aplicării prezentului Regulament vor fi rezolvate la următoarea Sesiune a Comisiei.



 Dispoziţii finale
    ART. 12
    a). Prezentul Regulament poate fi modificat sau completat pe baza hotărârii Comisiei hidrotehnice la cererea oricăruia dintre împuterniciţi. Intrarea în vigoare a modificărilor sau completărilor se va face pe baza articolelor privind intrarea în vigoare a acestui Regulament.
    b). Prezentul Regulament a fost întocmit în câte două exemplare originale, în limba română şi limba maghiară, ambele texte fiind egal autentice.
    c). Prezentul Regulament intra în vigoare după aprobarea Protocolului Sesiunii a XXVII-a a Comisiei hidrotehnice româno-ungare, conform sistemului juridic intern.
    d). Odată cu intrarea în vigoare a prezentului Regulament, anexa 7 a Protocolului Sesiunii a XVIV-a a Comisiei, intitulat "Regulament privind decontarea cheltuielilor pentru transferul de apă" îşi pierde valabilitatea.



        DIN PARTEA ROMÂNĂ DIN PARTEA UNGARĂ
        Simona Olimpia Negru Kovacs Peter


     -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016