Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   PROTOCOL*) din 5 aprilie 1973  privind dezvoltarea anumitor prevederi ale Acordului intre Regatul Belgiei, Regatul Danemarcei, Republica Federala Germania, Irlanda, Republica Italiana, Marele Ducat al Luxemburgului, Regatul Olandei, Comunitatea Europeana a Energiei Atomice si Agentia Internationala pentru Energie Atomica, cu privire la aplicarea art. III alin. 1 si alin. 4 din Tratatul cu privire la neproliferarea armelor nucleare (78/164/EURATOM)    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

PROTOCOL*) din 5 aprilie 1973 privind dezvoltarea anumitor prevederi ale Acordului intre Regatul Belgiei, Regatul Danemarcei, Republica Federala Germania, Irlanda, Republica Italiana, Marele Ducat al Luxemburgului, Regatul Olandei, Comunitatea Europeana a Energiei Atomice si Agentia Internationala pentru Energie Atomica, cu privire la aplicarea art. III alin. 1 si alin. 4 din Tratatul cu privire la neproliferarea armelor nucleare (78/164/EURATOM)

EMITENT: ACT INTERNATIONAL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 467 din 11 iulie 2007

--------
*) Traducere.

ART. 1
Prezentul protocol dezvolta anumite prevederi ale Acordului si, in special, specifica conditiile si mijloacele in conformitate cu care se va implementa cooperarea in aplicarea controlului de garantii nucleare prevazut in baza prezentului acord, in asa fel incat sa se evite dublarea inutila a activitatilor de control de garantii nucleare ale Comunitatii.
ART. 2
Comunitatea va colecta informatiile asupra instalatiilor si materialelor nucleare din exteriorul instalatiilor care urmeaza sa fie furnizate Agentiei in cadrul Acordului in baza chestionarului si va furniza Agentiei, in cadrul prezentului acord, informatii despre instalatii si materiale nucleare din afara instalatiilor pe baza chestionarului preliminar convenit, anexat la intelegerile subsidiare.
ART. 3
Agentia si Comunitatea intreprind in comun analiza informatiilor descriptive prevazute la art. 46 lit. a)-f) din Acord si vor include rezultatele convenite in intelegerile subsidiare. Verificarea informatiilor descriptive prevazute la art. 48 din acord va fi intreprinsa de Agentie in cooperare cu Comunitatea.
ART. 4
La momentul furnizarii catre Agentie a informatiilor prevazute la art. 2 din prezentul protocol, Comunitatea va transmite si informatiile referitoare la metodele de inspectie pe care le propune a fi utilizate si propunerile complete, inclusiv estimarile eforturilor de inspectie pentru activitatile de inspectie curente, pentru anexele la intelegerile subsidiare pentru instalatii si zonele de bilant material exterioare instalatiilor.
ART. 5
Elaborarea anexelor la intelegerile subsidiare va fi efectuata de Comunitate impreuna cu Agentia.
ART. 6
Comunitatea va colecta rapoartele de la operatori, va tine registrul de inregistrare centralizata pe baza acestor rapoarte si va proceda la controlul contabil si tehnic, precum si la analiza informatiilor primite.
ART. 7
Dupa finalizarea sarcinilor prevazute la art. 6 din prezentul protocol, Comunitatea va elabora si va furniza Agentiei, lunar, rapoarte cu privire la variatiile de inventar, la termenul specificat in intelegerile subsidiare.
ART. 8
In plus, Comunitatea va transmite Agentiei rapoarte de bilant material si liste cu inventare fizice, a caror frecventa depinde de frecventa cu care sunt elaborate inventarele fizice dupa cum este mentionat in intelegerile subsidiare.
ART. 9
Forma si formatul rapoartelor specificate la art. 7 si 8 din prezentul protocol, dupa cum s-a convenit intre Agentie si Comunitate, vor fi mentionate in intelegerile subsidiare.
ART. 10
Activitatile de inspectii curente ale Comunitatii si ale Agentiei, inclusiv si inspectiile prevazute la art. 84 din Acord, in scopurile Acordului, vor fi coordonate in conformitate cu prevederile art. 11-23 din prezentul protocol.
ART. 11
Conform art. 79 si 80 din Acord, la determinarea numarului curent, a intensitatii, duratei, programului si a modului inspectiilor Agentiei la fiecare instalatie, se va tine cont de efortul de inspectie depus de Comunitate in cadrul sistemului sau multinational de garantii nucleare, in conformitate cu prevederile prezentului protocol.
ART. 12
Efortul de inspectie pentru fiecare instalatie, in baza prezentului acord, va fi determinat utilizandu-se criteriile din art. 81 din Acord. Aceste criterii vor fi aplicate cu ajutorul regulilor si procedurilor prevazute in intelegerile subsidiare care au fost utilizate pentru calculul efortului de inspectie in legatura cu exemplele anexate la intelegerile subsidiare. Aceste reguli si metode vor fi revizuite din cand in cand, in conformitate cu art. 7 din Acord, tinand cont de dezvoltarea tehnologica in domeniul controlului de garantii nucleare si de experienta castigata.
ART. 13
Astfel de eforturi de inspectie, formulate conform estimarilor convenite asupra eforturilor de inspectii efective care urmeaza sa fie aplicate, vor fi prevazute in intelegerile subsidiare impreuna cu descrierile relevante ale metodelor de verificare si ale scopurilor inspectiilor care trebuie efectuate de catre Comunitate si Agentie. Aceste eforturi de inspectie constituie efortul de inspectie maxim efectiv la instalatii, in baza prezentului acord, in conditiile normale de operare si in conditiile prevazute mai jos:
a) valabilitatea neintrerupta a informatiilor despre controlul de garantii nucleare al Comunitatii, prevazute la art. 32 din Acord, dupa cum se specifica in intelegerile subsidiare;
b) valabilitatea neintrerupta a informatiilor furnizate Agentiei in conformitate cu art. 2 din prezentul protocol;
c) furnizarea neintrerupta de catre Comunitate a rapoartelor in conformitate cu art. 60, 61, 63-65 si 67-69 din Acord, dupa cum se specifica in intelegerile subsidiare;
d) aplicarea neintrerupta de catre Comunitate a intelegerilor de coordonare a inspectiilor conform art. 10-23 din prezentul protocol, dupa cum se specifica in intelegerile subsidiare; si
e) aplicarea de catre Comunitate a eforturilor sale de inspectii cu privire la instalatii, dupa cum se specifica in intelegerile subsidiare, conform prezentului articol.
ART. 14
a) In conditiile art. 13 din prezentul protocol, inspectiile Agentiei vor fi efectuate simultan cu activitatile de inspectie ale Comunitatii. Inspectorii Agentiei vor fi prezenti in timpul efectuarii anumitor inspectii ale Comunitatii.
b) In conditiile prevederilor lit. a), Agentia poate oricand sa atinga scopurile inspectiilor sale curente prevazute in Acord si inspectorii Agentiei vor aplica prevederile art. 74 si 75 din Acord, prin observarea activitatilor de inspectie ale inspectorilor Comunitatii, cu conditia ca:
(i) in ceea ce priveste activitatile de inspectie ale inspectorilor Agentiei care trebuie implementate, altele decat cele de observare a activitatilor de inspectie ale inspectorilor Comunitatii, care pot fi prevazute, acestea vor fi specificate in intelegerile subsidiare; si
(ii) in cursul unei inspectii, inspectorii Agentiei pot efectua activitati de inspectie, altele decat cele de observare a activitatii inspectorilor Comunitatii, acolo unde considera acest lucru ca fiind esential si urgent, daca Agentia nu poate atinge altfel scopurile inspectiilor sale curente si acest lucru nu a putut fi prevazut.
ART. 15
Programul general si planificarea inspectiilor Comunitatii prevazute in baza Acordului vor fi stabilite de catre Comunitate in cooperare cu Agentia.
ART. 16
Aranjamentele legate de prezenta inspectorilor Agentiei in timpul efectuarii anumitor inspectii ale Comunitatii vor fi convenite in avans de catre Agentie si Comunitate pentru fiecare tip de instalatie si, in masura necesara, pentru fiecare instalatie in parte.
ART. 17
In scopul de a-i da posibilitatea Agentiei sa ia decizii, pe baza cerintelor pentru a preleva probe statistice, la fel ca si prezenta la o anumita inspectie a Comunitatii, Comunitatea va furniza Agentiei o declaratie prealabila asupra numarului, tipului si continutului articolelor care urmeaza a fi inspectate, pe baza informatiilor puse la dispozitia Comunitatii de catre operatorul instalatiei.
ART. 18
Procedurile tehnice generale pentru fiecare tip de instalatie si, in masura necesara, pentru instalatii individuale vor fi convenite in prealabil de catre Agentie si Comunitate, in special cu privire la:
a) determinarea tehnicilor pentru alegerea aleatoare a probelor statistice; si
b) verificarea si identificarea standardelor.
ART. 19
Intelegerile de coordonare pentru fiecare tip de instalatie stabilite in intelegerile subsidiare servesc ca baza pentru intelegerile de coordonare care trebuie specificate in fiecare anexa cu privire la instalatie.
ART. 20
Masuri de coordonare specifice cu referire la aspectele mentionate in anexele cu privire la instalatii, conform art. 19 din prezentul protocol, vor fi luate de functionarii Comunitatii si ai Agentiei desemnati in acest scop.
ART. 21
Comunitatea va transmite Agentiei documentele sale de lucru pentru acele inspectii la care au fost prezenti inspectorii Agentiei si rapoarte de inspectie pentru toate celelalte inspectii ale Comunitatii efectuate in baza prezentului acord.
ART. 22
Probele de material nuclear pentru Agentie vor fi prelevate din acelasi lot de articole selectat aleator ca si pentru Comunitate si vor fi prelevate impreuna cu probele pentru Comunitate, cu exceptia cazului in care mentinerea sau reducerea la cel mai scazut nivel posibil al efortului de inspectie al Agentiei necesita prelevarea independenta de catre Agentie, asa cum s-a convenit in prealabil si s-a precizat in intelegerile subsidiare.
ART. 23
Frecventa cu care sunt efectuate inventarele fizice de catre operatorii instalatiilor si sunt verificate in scopurile controlului de garantii nucleare va fi conforma celei mentionate cu scop de indrumare in intelegerile subsidiare. Daca activitatile suplimentare in baza prezentului acord in legatura cu inventarele fizice sunt considerate ca fiind esentiale, vor fi discutate in Comitetul de legatura prevazut la art. 25 din prezentul protocol si convenite inainte de implementare.
ART. 24
Ori de cate ori Agentia poate atinge scopurile inspectiilor sale ad-hoc, mentionate in prezentul acord, prin observarea activitatii de inspectie a inspectorilor Comunitatii, va proceda in consecinta.
ART. 25
a) In vederea inlesnirii aplicarii Acordului si a prezentului protocol, va fi infiintat un Comitet de legatura, compus din reprezentanti ai Comunitatii si ai Agentiei.
b) Comitetul se va intruni cel putin o data pe an, pentru:
(i) a examina, in special, realizarea aranjamentelor de coordonare prevazute in prezentul protocol, inclusiv estimarile convenite asupra eforturilor de inspectie;
(ii) a analiza stadiul dezvoltarii metodelor si tehnicilor controlului de garantii nucleare; si
(iii) a discuta orice problema care i-a fost inaintata la intalnirile periodice mentionate la lit. c).
c) Comitetul se intruneste periodic, la nivel restrans, pentru a discuta, in special si in masura necesara, pentru instalatiile individuale, despre administrarea aranjamentelor de coordonare, prevazute in prezentul protocol, inclusiv, prin prisma dezvoltarilor tehnice si operationale, despre actualizarea estimarilor convenite asupra eforturilor de inspectie cu privire la schimbarile privind materialele prelucrate, inventarul si programele de operare a instalatiilor si despre aplicarea procedurilor de inspectie in diferite tipuri de activitati de inspectie curenta si, in termeni generali, despre cerintele prelevarii de probe statistice. Orice problema care nu poate fi solutionata va fi inaintata la intalnirile mentionate la lit. b).
d) Fara a aduce atingere masurilor urgente care ar putea fi necesare in baza prezentului acord, in cazul in care apar probleme in aplicarea art. 13 din prezentul protocol, in special atunci cand Agentia considera ca nu au fost indeplinite conditiile specificate in aceasta privinta, Comitetul se va intalni in cel mai scurt timp si la nivelul necesar pentru a evalua situatia si pentru a discuta masurile care trebuie luate. Daca o problema nu poate fi solutionata, Comitetul va face partilor propuneri adecvate, in special in vederea modificarii estimarilor privind eforturile de inspectie pentru activitatile de inspectie curente.
e) Comitetul va elabora propuneri, dupa caz, tinand seama de problemele care necesita acordul partilor.
Incheiat la Bruxelles, in doua exemplare originale, pe 5 aprilie 1973, in limbile engleza si franceza, ambele texte fiind egal autentice.

-----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016