Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   PROTOCOL DE COLABORARE din 22 iunie 2017  în vederea schimbului de informaţii dintre Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică - ICI Bucureşti    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 PROTOCOL DE COLABORARE din 22 iunie 2017 în vederea schimbului de informaţii dintre Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică - ICI Bucureşti

EMITENT: Agenţia Naţională de Administrare Fiscală
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 635 din 3 august 2017

──────────
    Aprobat prin Ordinul nr. 2.152 din 14 iulie 2017, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 635 din 3 august 2017.
──────────

    Agenţia Naţională de Administrare Fiscală - ANAF
    Nr. A_PRS 2.441 din 22 iunie 2017
    Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică - ICI Bucureşti
    Nr. 1.191 din 22 iunie 2017
    PROTOCOL DE COLABORARE
    În temeiul următoarelor prevederi legale:
    - art. 7 lit. A pct. 23 din Hotărârea Guvernului nr. 520/2013 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, cu modificările şi completările ulterioare;
    – art. 11, 68, 69 şi 70 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare;
    – Legea nr. 158/2008 privind publicitatea înşelătoare şi publicitatea comparativă, republicată;
    – Hotărârea Guvernului nr. 1.621/2003 pentru organizarea şi funcţionarea Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică - ICI - Bucureşti, cu modificările ulterioare;
    – Legea nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, cu modificările şi completările ulterioare,

    Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, cu sediul în str. Apolodor nr. 17, sectorul 5, 050741 - Bucureşti, denumită A.N.A.F., reprezentată prin preşedinte, Bogdan-Nicolae Stan,
    şi
    Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică - ICI Bucureşti, denumit generic în cuprinsul prezentului protocol ICI - Bucureşti, cu sediul în bd. Mareşal Averescu nr. 8-10, sectorul 1, 011455, Bucureşti, reprezentat prin director general, prof. dr. ing. Gheorghe-Decebal Popescu, denumite în continuare părţi, au convenit de comun acord încheierea prezentului protocol.
    ART. 1
    Scopul protocolului
    În conformitate cu atribuţiile specifice ale ICI - Bucureşti şi cele ale A.N.A.F., scopul Protocolului îl reprezintă asigurarea cadrului de colaborare în vederea punerii la dispoziţia A.N.A.F. a datelor necesare, în baza unei motivări temeinic justificate, pentru îndeplinirea unor măsuri de interes public naţional în scopul prevenirii şi combaterii fenomenelor de evaziune, fraudă fiscală şi vamală, precum şi al creşterii gradului de colectare a impozitelor, taxelor şi contribuţiilor sociale în România.

    ART. 2
    Obiectul protocolului
    Protocolul are ca obiect colaborarea părţilor în vederea transmiterii datelor de identificare, aşa cum sunt definite de Codul de procedură fiscală, raportat la datele de identificare (nume, prenume, adresă de domiciliu, CNP) din baza de date a ICI - Bucureşti ale deţinătorilor dreptului de utilizare a domeniilor cu extensia „ro" către A.N.A.F.

    ART. 3
    Obligaţiile părţilor
    În îndeplinirea obiectivelor prezentului protocol, părţile semnatare au obligaţia respectării prevederilor referitoare la protejarea secretului fiscal, conform Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, şi a drepturilor şi libertăţilor persoanelor, conform prevederilor Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, cu modificările şi completările ulterioare.
    3.1. Obligaţiile A.N.A.F.
    3.1.1. Domeniile pentru care se solicită date de către direcţiile de specialitate din cadrul A.N.A.F. se vor transmite către ICI - Bucureşti, în baza unor motivări temeinic justificate, asumate şi semnate de A.N.A.F., de la o adresa de e-mail a A.N.A.F. (rotld.ro@anaf.ro) către o adresă de e-mail a ICI - Bucureşti (anaf@rotld.ro), agreate de comun acord, printr-o conexiune securizată.
    3.1.2. Acordarea suportului de specialitate, în cazul unor incidente tehnice care constituie o excepţie, se realizează de către specialiştii din domeniul de activitate al A.N.A.F. şi ai ICI Bucureşti.

    3.2. Obligaţiile ICI - Bucureşti
    3.2.1. Serviciile de specialitate ale Registrului RoTLD din cadrul ICI - Bucureşti vor transmite informaţiile solicitate de A.N.A.F.
    3.2.2. Lista datelor solicitate şi transmise către A.N.A.F. va fi conformă cu baza de date a Registrului RoTLD.
    3.2.3. Acordarea suportului de specialitate, în cazul unor incidente tehnice care constituie o excepţie, se realizează de către specialiştii din domeniul de activitate al ICI Bucureşti şi ai A.N.A.F.
    3.2.4. ICI - Bucureşti nu este răspunzător de corectitudinea datelor din baza de date a Registrului RoTLD. Responsabilitatea corectitudinii datelor înregistrate în baza de date a Registrului RoTLD îi aparţine deţinătorului numelui de „domeniu.ro“.



    ART. 4
    Modalităţi de realizare a schimbului de informaţii
    4.1. Comunicarea informaţiilor între părţi se va realiza operativ cu asigurarea securităţii transmiterii datelor printr-o conexiune securizată, precum şi potrivit prevederilor procedurilor Registrului RoTLD.
    4.2. Orice modificare adusă de una dintre părţi la formatul şi structura informaţiilor ce fac obiectul schimbului va fi notificată, în termen de 10 zile calendaristice, celeilalte părţi.

    ART. 5
    Protecţia datelor cu caracter personal
    5.1. Prelucrarea datelor ce constituie obiectul prezentului protocol intră sub incidenţa Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, cu modificările şi completările ulterioare.
    5.2. Datele cu caracter personal vor fi utilizate exclusiv pentru realizarea scopului prevăzut la art. 1 din prezentul protocol, cu respectarea legislaţiei în vigoare.
    5.3. Prelucrarea datelor se face de către cele două părţi, cu respectarea dreptului persoanei vizate, de informare, de acces, de intervenţie asupra datelor, de opoziţie, de a nu fi supus unei decizii individuale şi de a se adresa justiţiei.
    5.4. Prelucrarea datelor se face de ambele părţi cu respectarea confidenţialităţii şi securităţii datelor; în acest sens, părţile se obligă să aplice măsurile tehnice şi organizatorice adecvate pentru protejarea datelor cu caracter personal împotriva distrugerii accidentale sau ilegale, pierderii, modificării, dezvăluirii sau accesului neautorizat, precum şi împotriva oricărei altei forme de prelucrare ilegală. Respectivele măsuri trebuie să asigure un nivel de securitate adecvat în ceea ce priveşte riscurile pe care le reprezintă prelucrarea, raportat la natura datelor care trebuie protejate şi la tehnologia utilizată în procesul de prelucrare.
    5.5. În situaţia în care părţile constată existenţa unui incident cu privire la securitatea datelor, se vor informa reciproc şi vor suspenda imediat orice transmisie de date până la remedierea şi reglementarea situaţiei apărute, după caz.
    5.6. În vederea asigurării respectării prevederilor Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, cu modificările şi completările ulterioare, părţile vor publica prezentul protocol pe site-ul propriu, după aprobarea publicării acestuia în Monitorul Oficial al României, Partea I, prin ordin al preşedintelui A.N.A.F.

    ART. 6
    Dispoziţii finale
    6.1. Datele şi informaţiile furnizate de ICI - Bucureşti sunt confidenţiale, se utilizează şi se păstrează respectând prevederile legale în vigoare cu privire la deţinerea datelor cu caracter personal. Acestea nu pot fi folosite în alte scopuri decât în conformitate cu prevederile legale aplicabile.
    6.2. Prezentul protocol intră în vigoare la data publicării ordinului preşedintelui A.N.A.F. în Monitorul Oficial al României, Partea I.
    6.3. Prezentul protocol poate fi modificat şi/sau completat numai cu acordul scris al ambelor părţi, prin act adiţional, care va deveni parte integrantă a prezentului protocol.
    6.4. Partea care are iniţiativa modificării şi/sau completării Protocolului va transmite celeilalte părţi, spre analiză, propunerile sale motivate.
    6.5. Oricare dintre părţi are dreptul de a denunţa unilateral prezentul protocol, cu înştiinţarea celeilalte părţi, prin notificare cu cel puţin 30 de zile calendaristice înainte de expirarea acestuia.
    6.6. Începând cu data de 25 mai 2018, când va intra în vigoare, de fapt şi de drept, Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date, prezentele părţi contractante se obligă să modifice şi/sau să completeze, după caz, prezentul protocol în conformitate cu prevederile legale europene şi naţionale aplicabile.
    6.7. Prezentul protocol este încheiat pe o perioadă de 12 luni, calculate de la data publicării ordinului preşedintelui A.N.A.F. în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi se prelungeşte de drept pe o perioadă identică, dacă nu este denunţat unilateral de una din părţi.

    Prezentul protocol s-a încheiat astăzi, 22.06.2017, în două exemplare originale, câte unul pentru fiecare parte semnatară.


                    AGENŢIA NAŢIONALĂ DE ADMINISTRARE FISCALĂ,
                    BOGDAN-NICOLAE STAN,
                    preşedinte
                    INSTITUTUL NAŢIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE
                    ÎN INFORMATICĂ - ICI - BUCUREŞTI,
                    prof. dr. ing. Gheorghe-Decebal Popescu,
                    director general

    ----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016