Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
PROGRAMUL DE INTERES NATIONAL din 9 februarie 2006 privind "Combaterea excluziunii sociale a persoanelor fara adapost prin crearea de centre sociale de urgenta"
Scop: a) integrarea socialã a persoanelor fãrã adãpost; b) creşterea responsabilitãţii autoritãţilor locale faţã de persoanele fãrã adãpost; c) îmbunãtãţirea calitãţii serviciilor sociale furnizate; d) creşterea accesibilitãţii la serviciile direct orientate spre reintegrarea socialã a persoanelor aflate în stradã şi prevenţia abuzului şi violenţei; e) creşterea numãrului de centre sociale de urgenţã pentru persoanele fãrã adãpost.
Obiective: a) prevenirea excluziunii sociale şi asigurarea protecţiei sociale a persoanelor fãrã adãpost; b) crearea de centre sociale de urgenţã pentru persoane fãrã adãpost, care vor asigura, în principal, servicii de gãzduire şi de îngrijire; c) crearea şi dezvoltarea unor centre de sprijin şi consiliere pe termen lung, în vederea integrãrii sociale a persoanelor fãrã adãpost; d) elaborarea şi implementarea unei metodologii pentru identificarea şi evaluarea persoanelor care trãiesc în stradã; e) monitorizarea, pe baza unor date reale, a numãrului de persoane fãrã adãpost, precum şi a procentului de rezolvare a cazurilor existente.
Indicatori cantitativi: a) înfiinţarea în sectoarele municipiului Bucureşti şi în oraşele reşedinţã de judeţ, prin reabilitarea unor spaţii corespunzãtoare şi dotarea cu mobilier şi echipamente strict necesare, a unui numãr de 50 de centre sociale de urgenţã; b) acordarea de servicii sociale în cadrul centrelor sociale de urgenţã pentru un numãr de aproximativ 10.000 de persoane fãrã adãpost; c) creşterea numãrului persoanelor fãrã adãpost care beneficiazã de servicii sociale.
Indicatori de eficienţã: a) asigurarea unor condiţii minimale de viaţã, respectiv gãzduire, îngrijire, consiliere, suport în vederea integrãrii sociale, în vederea combaterii marginalizãrii sociale a acestei categorii de persoane; b) reintegrarea socialã a unui numãr de persoane fãrã adãpost prin gãsirea unui loc de muncã, gãsirea unui spaţiu de locuit, posibilitatea acordãrii unor cursuri de calificare şi recalificare, educaţie pentru sãnãtate.
Indicatori de rezultate: a) 50 de centre sociale de urgenţã înfiinţate în sectoarele municipiului Bucureşti şi în oraşele reşedinţã de judeţ şi dotate cu mobilier şi echipamente strict necesare; b) aproximativ 10.000 de persoane fãrã adãpost beneficiazã de servicii sociale în centrele sociale de urgenţã.
Perioadã de derulare: - Programul se deruleazã pe o perioadã de 3 ani.
Buget: a) bugetul total al acestui program de interes naţional este de 36.500 mii lei; b) planificarea este multianualã, cu un buget de 28.000 mii lei pentru asigurarea înfiinţãrii şi dotãrii centrelor sociale de urgenţã pentru persoanele fãrã adãpost şi de 8.500 mii lei pentru asigurarea furnizãrii serviciilor sociale pentru anul urmãtor înfiinţãrii centrelor sociale de urgenţã; c) pentru anul 2006, bugetul este de 10.000 mii lei pentru înfiinţarea şi dotarea unor centre sociale. -----------
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email