Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   PROGRAM din 9 septembrie 2004  pentru sprijinirea dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii prin fonduri in limita sumelor platite pentru impozitul pe profitul reinvestit    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

PROGRAM din 9 septembrie 2004 pentru sprijinirea dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii prin fonduri in limita sumelor platite pentru impozitul pe profitul reinvestit

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 852 din 17 septembrie 2004
1. Obiectivul Programului
Obiectivul principal al Programului pentru sprijinirea dezvoltãrii întreprinderilor mici şi mijlocii prin fonduri în limita sumelor plãtite pentru impozitul pe profitul reinvestit, denumit în continuare Program, îl constituie creşterea competitivitãţii şi capitalizarea întreprinderilor mici şi mijlocii prin alocarea de fonduri în limita sumelor plãtite pentru impozitul pe profitul reinvestit, realizându-se astfel o mai bunã consolidare a capitalului autohton în perspectiva integrãrii României în Uniunea Europeanã şi a competiţiei la care vor fi supuse aceste societãţi pe piaţa unicã.
2. Bugetul Programului
Suma alocatã Programului se stabileşte anual prin legea bugetului de stat.
3. Implementarea Programului
Agenţia Naţionalã pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie, denumitã în continuare ANIMMC, este administratorul Programului.
4. Beneficiari eligibili
4.1. Pot beneficia de prevederile Programului agenţii economici care:
a) sunt organizaţi în baza <>Legii nr. 31/1990 privind societãţile comerciale, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi îşi desfãşoarã activitatea în România;
b) sunt organizaţi în baza Drecretului-lege nr. 66/1990 privind organizarea şi funcţionarea cooperaţiei meşteşugãreşti, cu modificãrile ulterioare, şi a <>Legii nr. 109/1996 privind organizarea şi funcţionarea cooperaţiei de consum şi a cooperaţiei de credit, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
4.2. Agenţii economici menţionaţi la pct. 4.1 pot beneficia de prevederile Programului, dacã îndeplinesc cumulativ la data solicitãrii urmãtoarele criterii de eligibilitate:
a) au capital social integral privat;
b) îndeplinesc condiţiile prevãzute de <>Legea nr. 346/2004 privind stimularea înfiinţãrii şi dezvoltãrii întreprinderilor mici şi mijlocii, pentru a fi întreprinderi mici şi mijlocii;
c) şi-au îndeplinit la termen obligaţiile exigibile de platã a contribuţiilor, impozitelor şi taxelor cãtre bugetul de stat, prevãzute de legislaţia în vigoare;
d) nu sunt în stare de faliment ori de lichidare, nu au afacerile administrate de un judecãtor-sindic, nu au activitãţile comerciale suspendate sau nu se aflã într-o situaţie similarã cu cele menţionate mai sus, reglementatã de lege;
e) nu fac obiectul unei proceduri legale pentru declararea lor în una dintre situaţiile prevãzute la lit. d);
f) au încheiat anul fiscal anterior anului în curs cu bilanţ pozitiv şi au reinvestit în tot sau în parte profitul;
g) nu au aplicat amortizarea acceleratã prevãzutã de Codul fiscal.
5. Tipurile de ajutor financiar
5.1. Prin Program beneficiarii eligibili primesc fonduri în limita impozitului aferent profitului reinvestit.
5.2. Profitul brut reinvestit reprezintã sumele utilizate pentru efectuarea de investiţii în active corporale (echipamente tehnologice, respectiv maşini, unelte şi instalaţii, precum şi pentru computerele şi echipamentele periferice ale acestora) şi necorporale (brevete, drepturi de autor, licenţe, mãrci de comerţ sau de fabricã şi alte valori similare, precum şi achiziţionarea sau producerea programelor informatice) prevãzute la <>art. 24 alin. (6) lit. b) şi alin. (10) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificãrile ulterioare, aferente obiectului de activitate, exclusiv cele care au alte surse de finanţare decât profitul brut, cum sunt: credite, împrumuturi nerambursabile sau civile.
5.3. Pentru investiţiile în active corporale şi necorporale, altele decât cele prevãzute la pct. 5.2, întreprinderile mici şi mijlocii beneficiazã de prevederile <>art. 24 alin. (12) din Legea nr. 571/2003 , cu modificãrile ulterioare.
5.4. Suma maximã asupra cãreia se calculeazã valoarea fondului de stimulare este cea plãtitã cu titlu de impozit pe profitul reinvestit, începând cu trimestrul IV al anului 2004.
5.5. Pentru anul 2005, fondurile vor fi alocate în limita sumelor plãtite pentru impozitul pe profitul reinvestit în activele menţionate la pct. 5.2, achitate dupã data de 1 octombrie 2004 şi puse în funcţiune pânã la sfârşitul anului respectiv.
6. Modalitatea de derulare a Programului
6.1. (1) Beneficiarul potenţial va înainta cererea pentru alocarea de fonduri în limita sumelor plãtite pentru impozitul pe profitul reinvestit la sediul ANIMMC - Unitatea de implementare a Programului, însoţitã de urmãtoarele documente justificative:
a) copie certificatã de pe certificatul de înregistrare eliberat de oficiul registrului comerţului de pe lângã tribunal;
b) certificatul constatator, în original, emis de oficiul registrului comerţului de pe lângã tribunalul în a cãrui razã teritorialã îşi are sediul societatea, în care sã menţioneze acţionarii/asociaţii, reprezentanţii legali ai societãţii, precum şi toate domeniile de activitate principale şi secundare ale societãţii solicitante;
c) declaraţia pe propria rãspundere privind numãrul mediu anual al salariaţilor;
d) copie de pe bilanţul contabil din anul precedent, vizat şi înregistrat de organele competente, semnatã, pentru conformitate cu originalul, de cãtre reprezentantul legal al societãţii;
e) declaraţia pe propria rãspundere, din care rezultã cã nu are datorii exigibile de platã a contribuţiilor, impozitelor şi taxelor cãtre bugetul de stat, bugetele speciale şi bugetele locale, prevãzute de legislaţia în vigoare;
f) documente care atestã valoarea investiţiei (contracte, facturi fiscale, extrase de cont, ordine de platã, chitanţe fiscale şi alte documente fiscale care pot dovedi efectuarea de plãţi);
g) declaraţia pe propria rãspundere, prevãzutã în anexa care face parte integrantã din prezentul Program.
(2) Modelul cererii pentru alocarea de fonduri în limita sumelor plãtite pentru impozitul pe profitul reinvestit şi procedura de implementare a Programului se vor stabili prin ordin al preşedintelui ANIMMC.
6.2. Evaluarea cererilor pentru alocarea de fonduri în limita sumelor plãtite pentru impozitul pe profitul reinvestit va fi efectuatã de cãtre Unitatea de implementare a Programului, numitã prin ordin al preşedintelui ANIMMC.
6.3. Decizia cu privire la acordarea fondurilor în limita sumelor plãtite pentru impozitul pe profitul reinvestit este de competenţa Unitãţii de implementare a Programului.
6.4. Acordarea fondurilor în limita sumelor plãtite pentru impozitul pe profitul reinvestit se face în baza documentelor justificative prezentate de cãtre beneficiar.
7. Confidenţialitate
Documentele justiticative depuse de cãtre solicitanţi în cadrul Programului sunt confidenţiale, membrii Unitãţii de implementare a Programului având obligaţia de a nu dezvãlui informaţiile menţionate în acestea cãtre terţe persoane.
8. Soluţionarea contestaţiilor
Contestaţiile formulate împotriva deciziilor Unitãţii de implementare a Programului sau sesizãrile privind activitatea acesteia vor fi prezentate Comitetului consultativ pentru dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii şi vor fi soluţionate în baza avizului acestuia.
9. Prevederi finale
ANIMMC, prin Unitatea de implementare a Programului, va prezenta lunar Comitetului consultativ pentru dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii un raport de activitate privind derularea Programului.

ANEXĂ
-----
la Program
----------

Aplicant
..................
(denumirea/numele)

DECLARAŢIE PE PROPRIA RĂSPUNDERE


1. Subsemnatul ................/(numele, prenumele, funcţia în cadrul societãţii comerciale, cartea de identitate - seria, numãrul, data eliberãrii şi instituţia care a emis-o), reprezentant împuternicit al ......../(denumirea/numele şi sediul/adresa aplicantului), declar pe propria rãspundere, sub sancţiunile aplicate faptei de fals în acte publice şi a respingerii cererii-tip pentru alocarea de fonduri în limita sumelor plãtite pentru impozitul pe profitul reinvestit, cã societatea comercialã pe care o reprezint îndeplineşte criteriile de eligibilitate prevãzute la pct. 4.2 lit. a)-g) din Programul pentru sprijinirea dezvoltãrii întreprinderilor mici şi mijlocii prin fonduri în limita sumelor plãtite pentru impozitul pe profitul reinvestit.
2. Subsemnatul declar cã informaţiile furnizate sunt complete şi corecte în fiecare detaliu şi înţeleg cã ANIMMC, prin Unitatea de implementare a Programului, are dreptul de a solicita, în scopul verificãrii şi confirmãrii, orice informaţii suplimentare privind eligibilitatea noastrã, precum şi experienţa, competenţa şi resursele de care dispunem.
3. Subsemnatul declar cã societatea comercialã a luat cunoştinţã de prevederile procedurii de implementare a Programului şi de dispoziţiile legale referitoare la ajutorul de stat.
4. Subsemnatul declar cã societatea comercialã pe care o reprezint se angajeazã sã restituie fondurile alocate în limita sumelor plãtite pentru impozitul pe profitul reinvestit împreunã cu dobânzile şi penalitãţile stabilite de prevederile Codului de procedurã fiscalã pentru întârzierea plãţii datoriilor bugetare, în situaţia în care se constatã ulterior cã societatea comercialã nu îndeplinea criteriile de eligibilitate prevãzute la pct. 4.2 lit. a)-g) din Program.


Data completãrii .............

Aplicant,
....................
(semnãtura autorizatã)
-------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016