Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   PROGRAM din 26 septembrie 2007  de reconstructie a caselor de locuit afectate de calamitatile naturale produse in judetele Bacau, Galati, Vaslui si Vrancea in luna septembrie 2007    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

PROGRAM din 26 septembrie 2007 de reconstructie a caselor de locuit afectate de calamitatile naturale produse in judetele Bacau, Galati, Vaslui si Vrancea in luna septembrie 2007

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 667 din 28 septembrie 2007

ART. 1
(1) Programul de reconstrucţie a caselor de locuit afectate de calamitãţile naturale produse în judeţele Bacãu, Galaţi, Vaslui şi Vrancea în luna septembrie 2007, denumit în continuare Program, are drept scop achiziţia de materiale cu finanţare de la bugetul de stat, pentru reconstrucţia în regie proprie de cãtre proprietari sau prin prestatori de servicii şi executanţi specializaţi a caselor afectate de calamitãţile naturale, în condiţiile legii.
(2) Programul se realizeazã prin achiziţionarea în mod centralizat prin Agenţia Naţionalã pentru Locuinţe, aflatã sub autoritatea Ministerului Dezvoltãrii, lucrãrilor Publice şi Locuinţelor, a materialelor destinate reconstruirii unor case de locuit afectate de calamitãţile naturale, conform abilitãrii date prin <>Legea nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(3) Ministerul Dezvoltãrii, lucrãrilor Publice şi Locuinţelor, în baza solicitãrilor transmise de instituţiile prefectului, va stabili sumele necesare pentru sprijinirea acţiunilor prevãzute la alin. (2).
ART. 2
(1) Instituţiile prefectului monitorizeazã inventarierea caselor de locuit afectate, situate în raza administrativ-teritorialã în care îşi exercitã autoritatea, şi fac propuneri pentru reconstrucţia acestora, propuneri pe care le transmit Ministerului Dezvoltãrii, lucrãrilor Publice şi Locuinţelor în vederea stabilirii şi solicitãrii sumelor necesare a fi alocate de la bugetul de stat pentru achiziţionarea de materiale, conform modelului prevãzut în anexa nr. 1 la prezentul program, pentru fiecare zonã de autoritate a consiliilor locale din judeţ.
(2) Pentru efectuarea propunerilor precizate la alin. (1) instituţiile prefectului vor lua urmãtoarele mãsuri:
a) constituirea prin ordin al prefectului a unei comisii de inventariere din care sã facã parte primarul sau viceprimarul unitãţii administrativ-teritoriale, un reprezentant al instituţiei prefectului, un reprezentant al inspectoratului judeţean în construcţii sau al direcţiei de urbanism judeţene şi, dupã caz, experţi sau specialişti în construcţii ori în economia construcţiilor;
b) constituirea prin dispoziţie a primarului a unei comisii sociale care va analiza starea socialã a familiilor sinistrate, numãrul de persoane din fiecare familie, situaţia materialã a acestora şi alte aspecte de naturã sã conducã la concluzia cã respectivii pot sau nu sã îşi reconstruiascã sau sã îşi reabiliteze locuinţa în regie proprie.
(3) Comisia de inventariere prevãzutã la alin. (2) va prezenta instituţiei prefectului inventarul caselor distruse sau avariate, dupã modelul prevãzut în anexa nr. 1, defalcat pentru fiecare razã administrativ-teritorialã în care îşi exercitã autoritatea consiliile locale, inventar care va fi şi însoţit în mod obligatoriu de fişele tehnice ale caselor de locuit, întocmite conform modelului prevãzut în anexa nr. 2 la prezentul program.
(4) Propunerile instituţiilor prefectului, prevãzute la alin. (1), se întocmesc în baza inventarelor efectuate în condiţiile alin. (3) şi a rezultatelor anchetelor sociale prezentate de comisiile prevãzute la alin. (2) lit. a), precizându-se distinct casele care nu pot fi reconstruite sau reparate în regie proprie de cãtre proprietari datoritã incapacitãţii fizice a acestora de a realiza asemenea lucrãri şi/sau a lipsei surselor de finanţare pentru contractarea lor cu prestatori de servicii şi executanţi specializaţi.
(5) Consiliile locale, cu sprijinul direcţiilor de urbanism judeţene şi al oficiilor de cadastru, vor asigura întocmirea planurilor de urbanism pentru amplasamente noi propuse, în cazul strãmutãrii gospodãriilor afectate, stabilind şi regimul juridic cu privire la dreptul de proprietate şi/sau de folosinţã asupra terenurilor de construcţie din noile amplasamente, în conformitate cu legislaţia în vigoare.
ART. 3
(1) Achiziţia materialelor principale de construcţii prevãzutã la art. 1 alin. (2) şi repartizarea acestora pe judeţe şi localitãţi se fac pe baza necesarului stabilit de Ministerul Dezvoltãrii, lucrãrilor Publice şi Locuinţelor, conform solicitãrilor transmise de primarii localitãţilor prin instituţia prefectului din judeţele de care aparţin. Primarii localitãţilor rãspund, potrivit legii, pentru legalitatea, necesitatea, oportunitatea, realitatea şi exactitatea datelor transmise.
(2) Materialele principale de construcţii se achiziţioneazã, în condiţiile legii, de cãtre Agenţia Naţionalã pentru Locuinţe franco-destinaţie şi se predau pe bazã de proces-verbal primarilor localitãţilor, potrivit repartizãrii stabilite în condiţiile alin. (1), în depozite centralizate la nivel local, stabilite şi comunicate agenţiei de cãtre primãrii.
(3) Primarii localitãţilor rãspund de depozitarea, gestionarea şi predarea cãtre persoanele şi familiile sinistrate a materialelor preluate de la Agenţia Naţionalã pentru Locuinţe în condiţiile alin. (2) în scopul reconstruirii sau reparãrii caselor distruse sau avariate în urma inundaţiilor.
ART. 4
Prefecţii judeţelor coordoneazã acţiunile primarilor privind reconstruirea caselor de locuit distruse sau avariate, în vederea utilizãrii cu eficienţã şi în scopul pentru care au fost alocate materialele necesare, pe judeţe, potrivit prezentului program.
ART. 5
(1) Instituţiile prefectului vor monitoriza realizarea alimentãrii cu apã, a reţelelor de alimentare cu energie electricã şi, dupã caz, a celor de alimentare cu gaze naturale, precum şi a branşãrii la acestea a caselor de locuit reconstruite, în concordanţã cu programul de finalizare şi punere în funcţiune a construcţiilor.
(2) Consiliile locale vor asigura folosinţa gratuitã a unor terenuri de cãtre antreprenorii generali prin care se executã lucrãrile de reconstrucţie a caselor de locuit, în vederea realizãrii organizãrii de şantier, şi vor asigura prin obiective de investiţii proprii realizarea drumurilor şi a cãilor de acces pentru amplasamentele noi, în cazul strãmutãrii gospodãriilor afectate de calamitãţile naturale, în conformitate cu legislaţia în vigoare.
ART. 6
Anexele nr. 1-2 fac parte integrantã din prezentul program.

ANEXA 1
-------
la Program
-----------


APROB,
PREFECT
..............

Localitatea .............
Judeţul .................
Nr. ....../..............


FIŞA (INVENTAR)
de analizã în teren a caselor de locuit distruse sau grav
avariate ca efect al calamitãţilor naturale, care sunt propuse
a fi reconstruite în localitãţile aflate pe raza de autoritate
a Consiliului Local ..............



┌────┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬───────────────┬───────────────────────┬───────────┐
│Nr. │ │ │ │ │ │ │ Descrierea │ Gradul de avariere │ Observaţii│
│crt.│ │ │ │ │ │ │casei de locuit│ a imobilului │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────┬─────┬────┼──────┬────────┬───────┼───────────┤
│ 0 │1│2│3│4│5│6│ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │ 12 │ 13 │
├────┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴────┴─────┴────┴──────┴────────┴───────┴───────────┤
│1.Localitatea (1)......... │
├────┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬────┬─────┬────┬──────┬────────┬───────┬───────────┤
│ x │x│x│x│x│x│x│x │x │x │x │ x │x │ │
├────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────┼─────┼────┼──────┼────────┼───────┼───────────┤
│ x │x│x│x│x│x│x│x │x │x │x │ x │x │ │
├────┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴────┴─────┴────┴──────┴────────┴───────┴───────────┤
│n.Localitatea (n)......... │
├────┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬────┬─────┬────┬──────┬────────┬───────┬───────────┤
│ x │x│x│x│x│x│x│x │x │x │x │ x │x │ │
├────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────┼─────┼────┼──────┼────────┼───────┼───────────┤
│ x │x│x│x│x│x│x│x │x │x │x │ x │x │ │
├────┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴────┴─────┴────┴──────┴────────┴───────┴───────────┤
│TOTAL case propuse pentru a fi reconstruite pe raza de autoritate a │
│ Consiliului local .................. │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



Legendã


────────
1 = Numele si prenumele proprietarului
2 = Numãrul membrilor de familie
3 = Adresa casei de locuit
4 = Suprafaţa totalã a terenului (mp)
5 = Deschiderea terenului la stradã (m)
6 = Numãrul cadastral (parcelã)

7 = Numãr de camere
8 = Materialul din care a fost construitã
9 = Suprafaţa construitã (mp)

10 = Distrusã (prãbuşitã)
11 = Avarii structurale (în pericol de prãbuşire)
12 = Avarii nestructurale (uşor afectatã)

13 = Observaţii

Notã:
Coloana 1 - Se menţioneazã numele şi prenumele proprietarului casei de locuit.
Coloana 2 - Se va înregistra numãrul membrilor familiei care gospodãresc efectiv în casa de locuit.
Coloana 3 - Adresa va fi cât mai exactã pentru a se putea identifica în teren.
Coloana 4 - Suprafaţa totalã a terenului pe care se afla casa de locuit (nu se cuprind alte terenuri).
Coloana 5 - Se va menţiona deschiderea terenului la stradã în ml.
Coloana 6 - Se menţioneazã numãrul cadastral (parcelã).
Coloanele 7, 8, 9 cuprind date referitoare la casa de locuit, respectiv nr. de camere (se va detalia numãrul camerelor de locuit, vestibul, bucãtãrie etc.), tipul de material din care a fost construitã, suprafaţa desfãşuratã construitã (fãrã anexe gospodãreşti).
Coloanele 10, 11, 12 - Se va marca cu semnul X situaţia existentã la momentul întocmirii fişei.
Coloana 13 - Se vor trece orice observaţii se considerã necesar a fi menţionate cu privire la posibilitatea de execuţie a lucrãrilor în regie proprie de cãtre proprietari sau prin prestatori de servicii şi executanţi specializaţi.


AVIZAT


Inspectoratul Judeţean în Construcţii PRIMAR

Inspector şef judeţean ......... ............


ANEXA 2
-------
la Program
----------



Localitatea ........
Judeţul ...........

VIZAT
──────
CONSILIUL LOCAL
.............................
PRIMAR,
............................

FIŞA TEHNICĂ*)
a casei de locuit

Numele şi prenumele:
Numãr membri de familie locatarã a casei:
Adresa casei:
Suprafaţa totalã a terenului pe care este amplasatã construcţia (mp):
Deschiderea terenului la stradã (m):
Numãr parcelã:
Descrierea casei distruse:
- camere de locuit
-'c7bucãtãrie
- baie
- (hol (vestibul,'c7cãmarã)
- materialul din care a fost construitã:
- suprafaţa desfãşuratã construitã a casei (fãrã anexe gospodãreşti) (mp):
- starea de degradare: - distrusã (prãbuşitã)
- avarii structurale (în pericol de prãbuşire)
- avarii nestructurale (uşor afectatã)
Concluzii privind acţiunea necesarã: (reconstruire/reparare)


Data De acord,
(Semnãturã proprietar)


Reprezentanţi ai Consiliului Local
....................................
Reprezentant al instituţiei prefectului
....................................
Reprezentant al inspectoratului judeţean în construcţii
....................................
Experţi/specialişti în construcţii
....................................


-----------
*) Se completeazã de cãtre reprezentanţii autoritãţii publice locale în comisia de inventariere.
-------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016