Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   PROCEDURILE din 27 martie 2008  de inscriere a organizatiilor furnizoare de educatie, care organizeaza si desfasoara pe teritoriul Romaniei activitati de invatamant corespunzatoare unui sistem educational din alta tara, in Registrul special al organizatiilor furnizoare de educatie care organizeaza si desfasoara pe teritoriul Romaniei activitati de invatamant corespunzatoare unui sistem educational din alta tara si de recunoastere a studiilor efectuate de elevii scolarizati in cadrul acestor unitati de invatamant    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

PROCEDURILE din 27 martie 2008 de inscriere a organizatiilor furnizoare de educatie, care organizeaza si desfasoara pe teritoriul Romaniei activitati de invatamant corespunzatoare unui sistem educational din alta tara, in Registrul special al organizatiilor furnizoare de educatie care organizeaza si desfasoara pe teritoriul Romaniei activitati de invatamant corespunzatoare unui sistem educational din alta tara si de recunoastere a studiilor efectuate de elevii scolarizati in cadrul acestor unitati de invatamant

EMITENT: MINISTERUL EDUCATIEI, CERCETARII SI TINERETULUI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 293 din 15 aprilie 2008

CAP. I
Dispoziţii generale

ART. 1
Organizaţiile furnizoare de educaţie pot organiza şi desfãşura pe teritoriul României activitãţi de învãţãmânt corespunzãtoare unui sistem educaţional din altã ţarã, cu respectarea prevederilor <>Hotãrârii Guvernului nr. 22/2007 privind aprobarea Metodologiei de evaluare instituţionalã în vederea autorizãrii, acreditãrii şi evaluãrii periodice a organizaţiilor furnizoare de educaţie.

CAP. II
Procedurile de înscriere în Registrul special al organizaţiilor furnizoare de educaţie care organizeazã şi desfãşoarã pe teritoriul României activitãţi de învãţãmânt corespunzãtoare unui sistem educaţional din altã ţarã

ART. 2
În vederea înscrierii în Registrul special al organizaţiilor furnizoare de educaţie care organizeazã şi desfãşoarã pe teritoriul României activitãţi de învãţãmânt corespunzãtoare unui sistem educaţional din altã ţarã, persoanele juridice interesate trebuie sã depunã la Departamentul de acreditare al ARACIP un dosar, care sã cuprindã urmãtoarele documente, în copie certificatã de conducãtorul organizaţiei furnizoare de educaţie:
a) cererea de declanşare a procedurii de înscriere în Registrul special al organizaţiilor furnizoare de educaţie care organizeazã şi desfãşoarã pe teritoriul României activitãţi de învãţãmânt corespunzãtoare unui sistem educaţional din altã ţarã;
b) fişa-tip a dosarului;
c) documentele prevãzute la <>art. 26 din Hotãrârea Guvernului nr. 22/2007 ;
d) copie de pe ordinul de platã a tarifului de evaluare, conform prevederilor <>art. 4 din Hotãrârea Guvernului nr. 320/2007 privind aprobarea tarifelor de autorizare, acreditare şi evaluare externã periodicã a unitãţilor de învãţãmânt preuniversitar.
ART. 3
(1) Experţii din cadrul Departamentului de acreditare al ARACIP întocmesc fişa de analizã şi expertizã a documentelor din dosarul depus de organizaţia respectivã, în maximum 30 de zile de la înregistrarea acestuia.
(2) Rezultatul expertizei se comunicã organizaţiei depunãtoare în termen de maximum 15 zile de la data finalizãrii expertizei documentaţiei respective.
(3) În situaţia în care se constatã caracterul incomplet al documentelor prezentate, persoana juridicã respectivã este obligatã sã completeze documentaţia în termen de 30 de zile de la comunicare, în caz contrar, cererea se respinge ca inadmisibilã.
(4) În cazul în care dosarul este complet, fişa de analizã şi expertizã se înainteazã Centrului Naţional pentru Recunoaşterea şi Echivalarea Diplomelor, însoţitã de propunerea ARACIP de înscriere a unitãţii de învãţãmânt respective în Registrul special al organizaţiilor furnizoare de educaţie care organizeazã şi desfãşoarã pe teritoriul României activitãţi de învãţãmânt corespunzãtoare unui sistem educaţional din altã ţarã.
(5) În urma analizei documentelor prevãzute la alin. (4), Centrul Naţional pentru Recunoaşterea şi Echivalarea Diplomelor emite un aviz în termen de maximum 30 de zile de la înregistrarea documentelor.
ART. 4
În cazul unui aviz favorabil al Centrului Naţional pentru Recunoaşterea şi Echivalarea Diplomelor, ARACIP înscrie unitatea de învãţãmânt respectivã în Registrul special al organizaţiilor furnizoare de educaţie care organizeazã şi desfãşoarã pe teritoriul României activitãţi de învãţãmânt corespunzãtoare unui sistem educaţional din altã ţarã şi emite o adeverinţã în acest sens în termen de maximum 15 zile de la înscrierea acesteia.
ART. 5
(1) În cazul unui aviz nefavorabil al Centrului Naţional pentru Recunoaşterea şi Echivalarea Diplomelor, ARACIP va comunica organizaţiei furnizoare de educaţie, în termen de maximum 30 de zile, motivele care au stat la baza emiterii acestuia, conform justificãrii Centrului Naţional pentru Recunoaşterea şi Echivalarea Diplomelor.
(2) Unitatea de învãţãmânt menţionatã la alin. (1) are obligaţia de a transmite la ARACIP documentele care atestã remedierea tuturor deficienţelor care au stat la baza emiterii avizului nefavorabil, în caz contrar, cererea acesteia se respinge ca inadmisibilã, iar unitatea respectivã va intra în lichidare în sistemul educaţional respectiv, începând cu anul şcolar urmãtor, şi se va supune procesului de evaluare şi acreditare în sistemul educaţional românesc, în condiţiile legii.
ART. 6
Dupã înscrierea în Registrul special al organizaţiilor furnizoare de educaţie care organizeazã şi desfãşoarã pe teritoriul României activitãţi de învãţãmânt corespunzãtoare unui sistem educaţional din altã ţarã, organizaţia respectivã are obligaţia de a înainta la ARACIP, anual, un raport de evaluare internã, care sã cuprindã urmãtoarele elemente:
a) denumirea şi sediul unitãţii de învãţãmânt respective;
b) nivelurile de învãţãmânt, specializãrile, precum şi durata de şcolarizare, conform structurii din sistemul educaţional respectiv;
c) date referitoare la personalul angajat;
d) date referitoare la elevii şcolarizaţi: numãrul de elevi/an de studiu, naţionalitatea;
e) date referitoare la spaţiile de învãţãmânt şi baza materialã, regimul de deţinere a acestora, precum şi autorizaţia sanitarã de funcţionare, vizatã pe anul în curs.
ART. 7
Organizaţiile prevãzute la art. 6 au obligaţia de a solicita ARACIP, din 5 în 5 ani, reînscrierea în Registrul special al organizaţiilor furnizoare de educaţie care organizeazã şi desfãşoarã pe teritoriul României activitãţi de învãţãmânt corespunzãtoare unui sistem educaţional din altã ţarã. În caz contrar, organizaţia respectivã se considerã desfiinţatã.

CAP. III
Recunoaşterea studiilor efectuate la organizaţiile furnizoare de educaţie care organizeazã şi desfãşoarã pe teritoriul României activitãţi de învãţãmânt corespunzãtoare unui sistem educaţional din altã ţarã

ART. 8
Perioadele de studii (minimum un semestru) efectuate la organizaţiile furnizoare de educaţie care organizeazã şi desfãşoarã pe teritoriul României activitãţi de învãţãmânt corespunzãtoare unui sistem educaţional din altã ţarã, acreditate în ţara de origine şi înscrise în Registrul special al organizaţiilor furnizoare de educaţie care organizeazã şi desfãşoarã pe teritoriul României activitãţi de învãţãmânt corespunzãtoare unui sistem educaţional din altã ţarã, se recunosc automat.
ART. 9
Perioadele de studii efectuate la organizaţiile furnizoare de educaţie care organizeazã şi desfãşoarã pe teritoriul României activitãţi de învãţãmânt corespunzãtoare unui sistem educaţional din altã ţarã, altele decât cele menţionate la art. 8, se recunosc de cãtre Centrul Naţional pentru Recunoaşterea şi Echivalarea Diplomelor, în vederea preluãrii elevilor în sistemul naţional de învãţãmânt, în urma susţinerii unor teste de cunoştinţe stabilite de Centrul Naţional pentru Recunoaşterea şi Echivalarea Diplomelor, ca mãsuri compensatorii.
ART. 10
(1) Diplomele de bacalaureat sau actele echivalente, obţinute la unitãţile de învãţãmânt înscrise în Registrul special al organizaţiilor furnizoare de educaţie care organizeazã şi desfãşoarã pe teritoriul României activitãţi de învãţãmânt corespunzãtoare unui sistem educaţional din altã ţarã, se recunosc automat pe teritoriul României, în condiţiile legii.
(2) Diplomele de bacalaureat internaţional [IBO, Cambridge, GCE (A level) şi alte forme de bacalaureat recunoscute oficial], obţinute la unitãţile de învãţãmânt acreditate în ţara de origine şi neînscrise în Registrul special al organizaţiilor furnizoare de educaţie care organizeazã şi desfãşoarã pe teritoriul României activitãţi de învãţãmânt corespunzãtoare unui sistem educaţional din altã ţarã, vor fi recunoscute pe teritoriul României, dupã susţinerea examenelor de diferenţe stabilite de Centrul Naţional pentru Recunoaşterea şi Echivalarea Diplomelor, în funcţie de profilul absolvit, ca mãsuri compensatorii.
(3) Diplomele sau certificatele de absolvire, emise de organizaţiile furnizoare de educaţie care organizeazã şi desfãşoarã pe teritoriul României activitãţi de învãţãmânt corespunzãtoare unui sistem educaţional din altã ţarã, altele decât cele menţionate la alin. (1) şi (2), se supun recunoaşterii de cãtre Centrul Naţional pentru Recunoaşterea şi Echivalarea Diplomelor, în urma aplicãrii de mãsuri compensatorii, stabilite de Centrul Naţional pentru Recunoaşterea şi Echivalarea Diplomelor.
(4) Elevii care au fost şcolarizaţi în cadrul organizaţiilor furnizoare de educaţie care organizeazã şi desfãşoarã pe teritoriul României activitãţi de învãţãmânt corespunzãtoare unui sistem educaţional din altã ţarã, neînscrise în Registrul special al organizaţiilor furnizoare de educaţie care organizeazã şi desfãşoarã pe teritoriul României activitãţi de învãţãmânt corespunzãtoare unui sistem educaţional din altã ţarã, şi care au avut acces în învãţãmântul superior într-o altã ţarã vor beneficia de echivalarea diplomei de absolvire a liceului, în urma aplicãrii de mãsuri compensatorii, stabilite de Centrul Naţional pentru Recunoaşterea şi Echivalarea Diplomelor.

CAP. IV
Dispoziţii tranzitorii şi finale

ART. 11
Denumirea organizaţiei furnizoare de educaţie trebuie sã reflecte curriculumul corespunzãtor sistemului educaţional adoptat.
ART. 12
În cazul în care organizaţiile furnizoare de educaţie care organizeazã şi desfãşoarã pe teritoriul României activitãţi de învãţãmânt corespunzãtoare unui sistem educaţional din altã ţarã nu solicitã înscrierea în Registrul special al organizaţiilor furnizoare de educaţie care organizeazã şi desfãşoarã pe teritoriul României activitãţi de învãţãmânt corespunzãtoare unui sistem educaţional din altã ţarã, acestea sunt obligate sã se supunã procesului de evaluare şi acreditare în sistemul educaţional românesc, în condiţiile legii.

------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016