Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   PROCEDURA din 9 februarie 2006  de predare/primire a carnetelor de munca aflate in evidenta inspectoratelor teritoriale de munca la casele teritoriale de pensii, in vederea aplicarii prevederilor   art. 160 alin. (6) din Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

PROCEDURA din 9 februarie 2006 de predare/primire a carnetelor de munca aflate in evidenta inspectoratelor teritoriale de munca la casele teritoriale de pensii, in vederea aplicarii prevederilor art. 160 alin. (6) din Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare

EMITENT: MINISTERUL MUNCII, SOLIDARITATII SOCIALE SI FAMILIEI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 190 din 28 februarie 2006
Prezentele proceduri reglementeazã modul de organizare şi desfãşurare a activitãţii de predare/primire cãtre casele teritoriale de pensii a carnetelor de muncã aflate în evidenţa inspectoratelor teritoriale de muncã, în vederea desfãşurãrii activitãţii de preluare a datelor referitoare la perioadele de stagiu de cotizare realizat în sistemul public de pensii anterior datei de 1 aprilie 2001, precum şi la veniturile salariale aferente.
1. În temeiul prevederilor <>art. 2 alin. (1) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.768/2005 privind preluarea din carnetele de muncã a datelor referitoare la perioadele de stagiu de cotizare realizat în sistemul public de pensii anterior datei de 1 aprilie 2001, inspectoratele teritoriale de muncã la care se pãstreazã, se completeazã, se verificã şi se certificã, potrivit prevederilor legale, carnetele de muncã, urmeazã sã punã aceste documente la dispoziţia casei teritoriale de pensii în a cãrei razã teritorialã îşi au sediul.
2. Carnetele de muncã trebuie sã fie completate, în baza actelor depuse de angajatorii prevãzuţi la <>art. 8 din Legea nr. 130/1999 privind unele mãsuri de protecţie a persoanelor încadrate în muncã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, cu toate înscrisurile pânã la data de 1 aprilie 2001 şi sã fie certificate de inspectoratele teritoriale de muncã pentru perioadele de pânã la aceastã datã, conform documentelor gestionate de aceste instituţii. Certificarea se va efectua pe primul rând liber din cap. VI "Date referitoare la activitatea în muncã" al carnetului de muncã şi va cuprinde menţionarea perioadei pentru care inspectoratul teritorial de muncã deţine documentele care atestã vechimea în muncã a acestor salariaţi.
3. Carnetele de muncã vor fi însoţite de copii ale actelor de identitate ale titularilor, din care sã rezulte codul numeric personal. Copiile actelor de identitate vor fi prinse cu capse de prima paginã a carnetului de muncã.
4. În scopul obţinerii copiilor actelor de identitate, inspectoratele teritoriale de muncã vor solicita în scris angajatorilor pentru care pãstreazã şi completeazã carnetele de muncã sã transmitã copiile solicitate în termen de 30 de zile lucrãtoare de la primirea înştiinţãrii scrise.
5. Pentru angajatorii care au aprobarea din partea inspectoratelor teritoriale de muncã sã efectueze înscrisurile în carnetele de muncã ale propriilor angajaţi, inspectoratul teritorial de muncã va întocmi un grafic de solicitare de la aceştia a carnetelor de muncã, însoţite de copiile actelor de identitate ale titularilor. Graficul de preluare a carnetelor de muncã va ţine cont de capacitatea de prelucrare de la nivelul caselor teritoriale de pensii şi de minimizarea timpului în care carnetele de muncã nu se vor afla în posesia angajatorilor.
6. În cazurile prevãzute la pct. 5 inspectoratele teritoriale de muncã vor solicita în scris angajatorilor sã predea carnetele de muncã în termen de 30 de zile lucrãtoare de la primirea înştiinţãrii scrise.
7. La preluarea carnetelor de muncã de la angajatorii prevãzuţi la pct. 5 se va încheia un proces-verbal, iar personalul inspectoratelor teritoriale de muncã va verifica îndeplinirea condiţiilor prevãzute la pct. 2 şi 3.
8. În situaţia în care se constatã neîndeplinirea condiţiilor prevãzute la pct. 2 şi/sau 3, documentele preluate potrivit prevederilor pct. 7 vor fi returnate angajatorilor, urmând ca solicitarea scrisã prevãzutã la pct. 6 sã fie reînnoitã pentru documentele necorespunzãtoare, pânã se constatã îndeplinirea respectivelor condiţii.
9. Inspectoratele teritoriale de muncã vor depozita carnetele de muncã aflate în evidenţa lor, însoţite de copii ale actelor de identitate ale titularilor, din care sã rezulte codul numeric personal, în ordinea alfabeticã a numelui titularilor, în cutii de carton, puse la dispoziţie în acest scop de casele teritoriale de pensii.
Cutiile utilizate la depozitarea carnetelor de muncã vor avea aplicatã o etichetã conţinând codul casei teritoriale de pensii ce urmeazã sã efectueze preluarea datelor din carnetul de muncã, codul inspectoratului teritorial de muncã la care se depun carnetele de muncã, precum şi numãrul cutiei. Numãrul cutiei este unic la nivelul casei teritoriale de pensii care va ţine evidenţa cutiilor distribuite.
10. În vederea transmiterii carnetelor de muncã la casele teritoriale de pensii, inspectoratele teritoriale de muncã le vor centraliza şi vor întocmi pentru fiecare cutie, cu ajutorul unui program informatic furnizat de casa teritorialã de pensii, un formular conţinând douã procese-verbale de predare/primire, întocmit potrivit modelului prezentat în anexa nr. 4 la ordin.
Formularul va fi întocmit în douã exemplare, pe hârtie, însoţit de un fişier pe suport electronic, care va conţine seria şi numãrul carnetului de muncã, numele şi prenumele titularului, codul numeric personal al acestuia, codul unic de identificare (CUI) al angajatorului, codul inspectoratului teritorial de muncã, precum şi numãrul de înregistrare al angajatorului la inspectoratul teritorial de muncã la care se aflã în evidenţã. De asemenea, vor fi înscrise datele de identificare a cutiei în care este depozitat carnetul de muncã: codul casei teritoriale de pensii şi numãrul cutiei.
11. Cutiile conţinând carnetele de muncã, însoţite de procesele-verbale şi de fişierele pe suport electronic prevãzute la pct. 10, vor fi predate, sãptãmânal sau ori de câte ori este nevoie, de reprezentanţii desemnaţi ai inspectoratelor teritoriale de muncã reprezentanţilor desemnaţi ai caselor teritoriale de pensii.
Cu aceastã ocazie se verificã similitudinea datelor încrise în fişierul pe suport electronic cu cele înscrise în procesele-verbale, prin obţinerea unui opis intern de prelucrare, al cãrui conţinut trebuie sã fie identic cu cel înscris în procesele-verbale.
Predarea/primirea carnetelor de muncã se va face ulterior verificãrii conţinutului cutiilor, prin semnarea de cãtre reprezentanţii desemnaţi ai inspectoratelor teritoriale de muncã şi, respectiv, de cãtre reprezentanţii desemnaţi ai caselor teritoriale de pensii a procesului-verbal de predare/primire 1.
În cazul în care se constatã lipsa sau deteriorarea unor carnete de muncã ori corecturi sau ştersãturi în mãsurã sã producã apariţia unor suspiciuni legate de corectitudinea datelor, acest fapt va fi consemnat în procesul-verbal de predare/primire 1 la rubrica 1 "Observaţii la primirea carnetelor de muncã la casa teritorialã de pensii" şi va fi sesizatã conducerea respectivului inspectorat teritorial de muncã, în vederea luãri mãsurilor ce se impun, potrivit legii.
12. Dupã încheierea operaţiunilor de preluare şi înregistrare a datelor, reprezentanţii desemnaţi ai caselor teritoriale de pensii vor preda reprezentanţilor desemnaţi ai inspectoratelor teritoriale de muncã cutiile conţinând carnetele de muncã, pe baza completãrii procesului-verbal de predare/primire 2.
Predarea/primirea carnetelor de muncã se va face ulterior verificãrii conţinutului cutiilor. În cazul în care se constatã lipsa sau deteriorarea unor carnete de muncã, acest lucru va fi consemnat în procesul-verbal de predare/primire 2 la rubrica 2 "Observaţii la predarea carnetelor de muncã de cãtre casa teritorialã de pensii" şi va fi sesizatã conducerea respectivei case teritoriale de pensii, în vederea luãrii mãsurilor ce se impun, potrivit legii.
13. În termen de 15 zile lucrãtoare de la primirea cutiilor, inspectoratele teritoriale de muncã vor proceda, pe baza datelor din procesele-verbale, la verificarea carnetelor de muncã predate şi ulterior, în cazul prevãzut la pct. 5, la returnarea acestora cãtre angajatori, încheindu-se în acest sens un proces-verbal de predare/primire.
14. Activitatea de predare/primire la şi de la casele teritoriale de pensii a carnetelor de muncã pãstrate, verificate şi certificate de inspectoratele teritoriale de muncã, în vederea aplicãrii prevederilor <>art. 160 alin. (6) din Legea nr. 19/2000 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se realizeazã de cãtre personalul din cadrul inspectoratelor teritoriale de muncã, desemnat prin decizii ale inspectorilor-şefi.
15. Activitatea de predare/primire la casele teritoriale de pensii a carnetelor de muncã, în vederea aplicãrii prevederilor <>art. 160 alin. (6) din Legea nr. 19/2000 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se realizeazã de personalul desemnat prin decizie a directorului executiv al casei teritoriale de pensii.
16. Degradarea, distrugerea ori pierderea carnetelor de muncã de cãtre persoanele desemnate potrivit pct. 14 şi 15 se sancţioneazã potrivit legii.
_________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016