Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   PROCEDURA din 8 decembrie 2004  de emitere, utilizare si decontare a biletelor de calatorie gratuita pentru transportul pe calea ferata a beneficiarilor Legii recunostintei fata de eroii-martiri si luptatorii care au contribuit la victoria Revolutiei romane din decembrie 1989 nr. 341/2004    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

PROCEDURA din 8 decembrie 2004 de emitere, utilizare si decontare a biletelor de calatorie gratuita pentru transportul pe calea ferata a beneficiarilor Legii recunostintei fata de eroii-martiri si luptatorii care au contribuit la victoria Revolutiei romane din decembrie 1989 nr. 341/2004

EMITENT: SECRETARIATUL DE STAT PENTRU PROBLEMELE REVOLUTIONARILOR DIN DECEMBRIE 1989
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 118 din 7 februarie 2005

ART. 1
(1) Beneficiarii Legii recunoştinţei faţã de eroiimartiri şi luptãtorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989 nr. 341/2004, cu modificãrile ulterioare, au dreptul, anual, la 12 cãlãtorii gratuite pe calea feratã, dus-întors, la clasa I, cu toate categoriile de trenuri. De aceste cãlãtorii gratuite beneficiazã şi însoţitorii pensionarului de invaliditate de gradul I şi ai marelui mutilat.
(2) În limita celor 12 cãlãtorii gratuite pot cãlãtori şi membrii familiei beneficiarilor <>Legii nr. 341/2004 , cu modificãrile ulterioare, nefiind necesarã prezenţa titularului la efectuarea cãlãtoriei.
ART. 2
(1) Pentru cãlãtoria pe calea feratã a beneficiarilor <>Legii nr. 341/2004 , cu modificãrile ulterioare, se utilizeazã:
- biletul de cãlãtorie gratuitã în contul S.S.P.R., acordat în baza <>Legii nr. 42/1990 , valabil pânã la 31 decembrie 2004, al cãrui model este prevãzut în anexa nr. 1;
- biletul de cãlãtorie gratuitã acordat în baza <>Legii nr. 341/2004 , valabil începând cu 1 ianuarie 2005, al cãrui model este prevãzut în anexa nr. 2.
(2) Biletele de cãlãtorie gratuitã sunt nominale şi anuale. Biletele speciale de cãlãtorie gratuitã sunt de culoare verde şi au tipãrite aceeaşi serie, acelaşi numãr şi anul de valabilitate pe fiecare dintre pãrţile componente. Elementele de siguranţã ale biletelor de cãlãtorie sunt: filigran C.F.R. Cãlãtori în masa hârtiei şi numãrul care este tipãrit în interiorul unei casete orange pe fiecare parte componentã.
(3) Biletul de cãlãtorie gratuitã se compune din:
- biletul de cãlãtorie gratuitã dus-întors;
- cuponul statistic pentru cãlãtoria dus;
- cuponul statistic pentru cãlãtoria întors;
- cupoanele-anexã nr. 1 şi 2 pentru dus;
- cupoanele-anexã nr. 3 şi 4 pentru întors.
ART. 3
(1) Înainte de începerea cãlãtoriei, beneficiarul <>Legii nr. 341/2004 , cu modificãrile ulterioare, va prezenta la casa de bilete biletul propriu-zis, cupoanele statistice şi cupoanele-anexã nedetaşate, având completate rubricile cu cernealã sau pastã: "Dl/Dna ...", "Act identitate ...", "Certificat nr. ..." (la biletul de cãlãtorie gratuitã în contul S.S.P.R. - <>Legea nr. 42/1990 ), "Legitimaţie nr. ..." (biletul de cãlãtorie gratuitã - <>Legea nr. 341/2004 ), "De la staţia ...", "La staţia ...", respectând instrucţiunile de pe versoul biletului. Casierul de bilete va completa, conform solicitãrii beneficiarului, rubrica "Via ..." atât pe biletul propriu-zis, cât şi pe cuponul statistic "Dus" sau "Întors" ori cuponul-anexã, dupã caz.
(2) Biletul de cãlãtorie gratuitã folosit pentru cãlãtoria membrilor de familie ai titularului se va completa de cãtre beneficiar cu cernealã sau pastã, astfel:
a) la rubrica "Dl (Dna)" se completeazã numele şi prenumele celui care foloseşte biletul şi, în continuarea numelui, se va completa menţiunea "membru de familie";
b) la rubrica "Act identitate" se completeazã seria şi numãrul actului de identitate al utilizatorului sau codul numeric personal pentru copii;
c) la rubrica "Legitimaţie nr..." se va trece numãrul legitimaţiei de revoluţionar pentru biletele de cãlãtorie gratuitã - <>Legea nr. 341/2004 ;
d) la rubrica "Certificat nr..." se va trece numãrul certificatului de revoluţionar pentru biletul de cãlãtorie gratuitã în contul S.S.P.R. - <>Legea nr. 42/1990 .
Celelalte rubrici se vor completa în acelaşi mod ca acelea ale biletului folosit de titular.
(3) Dupã verificarea concordanţei datelor din rubricile completate pe cupoanele statistice şi pe biletul propriu-zis, casierul de bilete completeazã rubrica "Via...", detaşeazã cuponul statistic, pe care îl reţine, completându-l cu distanţa în kilometri dintre staţia de urcare şi cea de coborâre, cu tariful corespunzãtor rangului trenului la data respectivã. În acest scop, casierul de bilete va trece atât pe versoul biletului de cãlãtorie propriu-zis, cât şi pe cuponul statistic urmãtoarele tarife:
- tren persoane;
- supliment tren accelerat, rapid sau Intercity, în funcţie de rangul trenului utilizat;
- tichet de rezervare, dupã caz.
(4) Viza de valabilitate se aplicã de casier pe versoul biletului de cãlãtorie, în cãsuţa rezervatã pentru viza la dus, respectiv întors, prin aplicarea anexei de control şi a ştampilei cu tipe, înscriindu-se data de valabilitate şi numãrul de tren. În sistem electronic, viza de valabilitate se aplicã prin ştampilare, fãrã a aplica anexa de control.
(5) Pentru trenurile cu regim de rezervare, casierul va elibera tichet gratuit care va fi menţionat pe cuponul statistic şi care va fi prezentat împreunã cu biletul de cãlãtorie gratuitã, în tren, la verificarea legitimaţiilor de cãlãtorie de cãtre personalul de tren. În sistem electronic se va emite bilet electronic gratuit, corespunzãtor solicitãrii beneficiarului.
(6) Pentru a fi valabil, biletul de cãlãtorie trebuie vizat la casa de bilete a staţiei de cale feratã atât la dus, cât şi la întors.
ART. 4
În cazul în care beneficiarul unui bilet special de cãlãtorie gratuitã se urcã în tren într-o staţie de cale feratã în care nu se vând bilete de cãlãtorie, şeful de tren sau conductorul va proceda conform celor prevãzute la art. 3, iar biletul special propriu-zis, vizat cu anexa de control, îl înmâneazã beneficiarului de cãlãtorie gratuitã.
ART. 5
(1) Membrii de familie ai beneficiarilor <>Legii nr. 341/2004 pot cãlãtori pe calea feratã singuri sau însoţind titularul.
(2) Pensionarii cu grad de invaliditate I şi marii mutilaţi au dreptul sã cãlãtoreascã cu însoţitor. Însoţitorul poate cãlãtori doar în prezenţa persoanei cu drept de însoţitor. Datele înscrise pe biletul însoţitorului sunt identice cu ale persoanei cu drept de însoţitor, numele şi prenumele fiind ale însoţitorului.
ART. 6
(1) Biletele de cãlãtorie gratuitã acordate în baza <>Legii nr. 341/2004 trebuie sã fie semnate şi ştampilate de emitent în locurile rezervate în acest scop, atât pe biletul propriu-zis, pe cupoanele statistice, cât şi pe cupoanele-anexã. Biletele folosite de cãtre titulari sunt valabile numai însoţite de documentul de identitate şi legitimaţia de revoluţionar, al cãrei model este prezentat în anexa nr. 3 la Normele metodologice de aplicare a Legii recunoştinţei faţã de eroii-martiri şi luptãtorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989 nr. 371/2004, aprobate prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.412/2004 .
(2) Biletele de cãlãtorie gratuitã dus-întors acordate în baza <>Legii nr. 341/2004 , folosite de cãtre membrii de familie ai revoluţionarilor, sunt valabile numai însoţite de documentul de identitate (buletin de identitate, carte de identitate sau certificat de naştere pentru copii).
ART. 7
Biletele de cãlãtorie gratuitã, cupoanele statistice şi cupoanele-anexã care prezintã ştersãturi, corecturi sau modificãri nu vor fi primite nici la casele de bilete ale staţiilor şi agenţiilor de voiaj, nici în tren de cãtre personalul de tren.
ART. 8
Folosirea biletelor de cãlãtorie gratuitã pentru cãlãtoria la vagonul de dormit/cuşetã sau pe o altã rutã decât cea înscrisã pe biletul de cãlãtorie propriu-zis se poate face numai cu plata integralã a diferenţelor tarifare corespunzãtoare.
ART. 9
În cazul în care posesorul unui bilet de cãlãtorie gratuitã schimbã în parcurs trenul cu un tren de rang superior sau cu un tren pentru care solicitã rezervare ori îşi continuã cãlãtoria dupã întreruperea acesteia, casierul va emite un bilet bianco din depozit special constituit, fãrã sumã. Casierul va menţiona în coloana "Tarife" tarifele aferente (supliment tren, diferenţã supliment tren, tichet de rezervare), fãrã a le încasa, şi va înscrie la rubrica "Specificaţia diferenţelor" urmãtoarele menţiuni: "L 341/2004, bilet nr. ... de la .... la ....", reţinând în schimb un cupon-anexã pe care îl va completa ca şi biletul bianco, anexându-l la cuponul de control. Acest bilet se va elibera numai ca anexã a legitimaţiei de cãlãtorie. În acest sens, la fiecare gestiune se va constitui separat un depozit de bilete bianco care se vor emite numai pentru beneficiarii <>Legii nr. 341/2004 . Fişele de scontare ale biletelor bianco se vor reţine de cãtre casier şi vor fi înaintate, împreunã cu cupoanele de control ale biletelor bianco, la regionala de transport feroviar de cãlãtori de care aparţine casierul, o datã cu conturile.
ART. 10
(1) Renunţarea la cãlãtorie se poate face numai în staţia iniţialã emitentã a biletului de cãlãtorie, înainte de efectuarea cãlãtoriei, cel târziu la o orã dupã plecarea trenului pentru care s-a solicitat legitimaţia de cãlãtorie. Beneficiarul poate solicita restituirea imediatã a cuponului statistic.
(2) Dacã legitimaţia de cãlãtorie a fost emisã de agenţia de voiaj de cale feratã din localitatea de plecare, beneficiarul va solicita la staţie, în termenul menţionat mai sus, aplicarea vizei "Renunţat la cãlãtorie", urmând ca ulterior sã cearã în scris de la agenţia de voiaj de cale feratã cuponul statistic. Solicitarea de restituire se poate face numai în cursul lunii pentru care s-a dorit cãlãtoria iniţialã.
(3) Cuponul statistic restituit poate fi folosit ulterior pentru o altã cãlãtorie, dar numai pentru ruta înscrisã iniţial în cursul anului de valabilitate pentru care a fost emis.
ART. 11
Biletele de cãlãtorie gratuitã acordate în baza <>Legii nr. 341/2004 dau dreptul la o întrerupere a cãlãtoriei de pânã la 5 zile atât la dus, cât şi la întors.
ART. 12
(1) Tipãrirea biletelor de cãlãtorie gratuitã se face de cãtre Societatea Comercialã "Tipografica Filaret" S.A., pe baza comenzii fãcute de Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989 cãtre Societatea Naţionalã de Transport Feroviar de Cãlãtori "C.F.R. Cãlãtori" - S.A., Serviciul legitimaţii de cãlãtorie.
(2) Comanda de bilete se face pânã la data de 15 august a anului în curs pentru anul urmãtor. Societatea Naţionalã de Transport Feroviar de Cãlãtori "C.F.R. Cãlãtori" - S.A. va onora comanda pânã la data de 1 octombrie a anului în curs.
(3) Distribuirea biletelor de cãlãtorie gratuitã se face prin grija Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989 pânã la data de 30 decembrie a anului în curs pentru anul urmãtor.
(4) Pentru anul 2005, comanda se face pânã la 15 noiembrie şi se va onora pânã la 15 decembrie.
ART. 13
(1) Calculul cheltuielilor pentru transportul cu trenul al beneficiarilor <>Legii nr. 341/2004 se va face de cãtre Societatea Naţionalã de Transport Feroviar de Cãlãtori "C.F.R. Cãlãtori" - S.A. sau de cãtre operatorii de transport feroviar de cãlãtori, pe baza cupoanelor statistice şi a cupoanelor-anexã, care vor fi pãstrate un an calendaristic ce urmeazã anului în care a avut loc cãlãtoria.
(2) Pentru Societatea Naţionalã de Transport Feroviar de Cãlãtori "C.F.R. Cãlãtori" - S.A., calculul cheltuielilor de transport se face pe baza centralizatoarelor întocmite la nivelul fiecãrei regionale de transport feroviar de cãlãtori. Staţiile de cale feratã vor întocmi deconturi pentru cãlãtoria beneficiarilor <>Legii nr. 341/2004 , pe care le vor înainta serviciilor verificarea veniturilor din cadrul regionalei de transport feroviar de cãlãtori proprii. Serviciile verificarea veniturilor din cadrul regionalei de transport feroviar de cãlãtori vor întocmi Situaţia centralizatoare a prestaţiilor efectuate pe raza Regionalei de Transport Feroviar de Cãlãtori... pentru beneficiarii <>Legii nr. 341/2004 , coduri statistice 6.1., în luna ... 200..., al cãrei model este prevãzut în anexa nr. 3. Societatea Naţionalã de Transport Feroviar de Cãlãtori "C.F.R. Cãlãtori" - S.A. va întocmi pe baza acestor tabele centralizatoare Decontul biletelor de cãlãtorie pe calea feratã a beneficiarilor <>Legii nr. 341/2004 , pentru luna ... 200..., al cãrui model este prevãzut în anexa nr. 4.
(3) Operatorii de transport feroviar de cãlãtori vor întocmi Decontul biletelor de cãlãtorie pe calea feratã pentru beneficiarii <>Legii nr. 341/2004 , pentru luna ... 200..., al cãrui model este prevãzut în anexa nr. 5.
(4) Cheltuielile pentru transportul cu trenul al beneficiarilor <>Legii nr. 341/2004 se finanţeazã din bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, de la capitolul 60.01 "Asistenţã socialã, alocaţii, pensii, ajutoare şi indemnizaţii", titlul "Cheltuieli materiale şi servicii", conform prevederilor legii bugetului de stat.
(5) Decontarea cãlãtoriilor gratuite efectuate de beneficiarii <>Legii nr. 341/2004 se va efectua lunar prin Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului - Direcţia generalã economicã şi buget, pe baza situaţiilor centralizatoare întocmite.
ART. 14
Cheltuielile aferente tipãririi biletelor de cãlãtorie gratuitã pentru beneficiarii <>Legii nr. 341/2004 comandate de cãtre Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989 se deconteazã de cãtre acesta conform facturilor emise de unitatea care a tipãrit biletele.
ART. 15
Anexele nr. 1-5 fac parte integrantã din prezenta procedurã.

ANEXA 1


────────
la procedurã
────────────


BILET DE CALATORIE GRATUITA IN CONTUL
S.S.P.R. - LEGEA 42/1990
- FATA -


NOTA CTCE Piatra Neamt
Reprezentarea grafica a biletului de calatorie gratuit in contul SSPR Legea 42/1990 (fata) se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 118 din 17 februarie 2005, la pagina 43, a se vedea imaginea asociata.



NOTA CTCE Piatra Neamt
Reprezentarea grafica a biletului de calatorie gratuit in contul SSPR Legea 42/1990 (verso) se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 118 din 17 februarie 2005, la pagina 44, a se vedea imaginea asociata.




ANEXA 2
────────────
la procedurã
──────────────

BILET DE CALATORIE GRATUITA ACORDAT
IN BAZA <>LEGII nr. 341/2004
(fata)

NOTA CTCE Piatra Neamt
Reprezentarea grafica a biletului de calatorie gratuit acordat in baza <>legii nr. 341/2004 (fata) se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 118 din 17 februarie 2005, la pagina 45, a se vedea imaginea asociata.



NOTA CTCE Piatra Neamt
Reprezentarea grafica a biletului de calatorie gratuit acordat in baza <>legii nr. 341/2004 (verso) se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 118 din 17 februarie 2005, la pagina 46, a se vedea imaginea asociata.



ANEXA 3
────────
la procedurã
────────────


Regionala de Transport Feroviar de Cãlãtori .....................
Serviciul VV TL
Nr. ..........

SITUAŢIA CENTRALIZATOARE
a prestaţiilor efectuate pe raza Regionalei de Transport Feroviar
de Cãlãtori ...............................
pentru beneficiarii <>Legii nr. 341/2004 , coduri statistice
6.1., în luna ............ 200...





┌─────────────────────────┬─────────────┬────────────┬────────────┐
│ Unitatea │Cãlãtori │Cãlãtori │TOTAL SUMA │
│ │expediaţi │ km │ (lei) │
├─────────────────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┤
│Staţii CF │ │ │ │
├─────────────────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┤
│Societatea Comercialã │ │ │ │
│"C.F.R. Voiaj" │ │ │ │
├─────────────────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┤
│ TOTAL: │ │ │ │
└─────────────────────────┴─────────────┴────────────┴────────────┘


data
.........
Şef Serviciu VV TL, Director,
................... ...............




ANEXA 4


────────
la procedurã
────────────


Societatea Naţionalã de Transport Feroviar de Cãlãtori
"C.F.R. Cãlãtori" - S.A.
Serviciul Distribuire şi Facturare Legitimaţii
Nr. ........../200 .....

DECONTUL
biletelor de cãlãtorie pe calea feratã a beneficiarilor
<>Legii nr. 341/2004 , pentru luna .... 200 ..





┌─────────────────────────┬─────────────┬────────────┬────────────┐
│ Regionala de Transport │ Cãlãtori │ Cãlãtori │ Valoare │
│ Feroviar de Cãlãtori │ expediaţi │ km │ (lei) │
├─────────────────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┤
│Bucureşti │ │ │ │
├─────────────────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┤
│Craiova │ │ │ │
├─────────────────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┤
├─────────────────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┤
├─────────────────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┤
│TOTAL: │ *) │ *) │ *) │
└─────────────────────────┴─────────────┴────────────┴────────────┘
____________
*) Se face totalul coloanelor "cãlãtori expediaţi",
"cãlãtori km" şi "valoare".

Director general,
......................

Director economic,
..................



ANEXA 5


────────
la procedurã
────────────

Operatorul de Transport Feroviar de Cãlãtori
.......................................................
(denumirea acestuia)
Nr. ..../ 200 ..

DECONTUL
biletelor de cãlãtorie pe calea feratã pentru beneficiarii
<>Legii nr. 341/2004 , pentru luna ....... 200 ....





┌─────────────────────────┬─────────────┬────────────┬────────────┐
│ UNITATEA │ Cãlãtori │ Cãlãtori │ Valoare │
│ │ expediaţi│ km │ (lei) │
├─────────────────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┤
├─────────────────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┤
├─────────────────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┤
├─────────────────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┤
├─────────────────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┤
│TOTAL: │ *) │ *) │ *) │
└─────────────────────────┴─────────────┴────────────┴────────────┘
___________
*) Se face totalul coloanelor "cãlãtori expediaţi",
"cãlãtori km" şi "valoare".

Director general,
...................

Director economic,
....................


_______________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016