Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   PROCEDURA din 6 iulie 2001  de avizare/autorizare sanitara a functionarii comerciantilor    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

PROCEDURA din 6 iulie 2001 de avizare/autorizare sanitara a functionarii comerciantilor

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 383 din 13 iulie 2001
CAP. 1
Dispoziţii generale

ART. 1
(1) Prezenta procedura reglementeazã condiţiile de solicitare şi de emitere a avizului şi/sau autorizaţiei sanitare, denumite în continuare aviz, respectiv autorizaţie, perioada de valabilitate şi modalitatea de reinnoire a acestora, precum şi cuantumul tarifelor aferente, în vederea autorizãrii functionarii comercianţilor în conformitate cu prevederile <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 76/2001 .
(2) Avizul/autorizaţia reprezintã documentul care conditioneaza funcţionarea comercianţilor de respectarea legislaţiei sanitare.
(3) Eliberarea avizului/autorizaţiei în urma evaluãrii sediului social şi a activitãţilor desfãşurate în acesta da dreptul comerciantului sa funcţioneze şi sa desfãşoare activitãţile pentru care a fost avizat/autorizat.
(4) Neeliberarea avizului/autorizaţiei atrage neeliberarea certificatului de înregistrare.
ART. 2
(1) Avizarea sanitarã şi autorizarea sanitarã în vederea functionarii comercianţilor reprezintã acte de analiza şi de investigatie sanitarã care conditioneaza din punct de vedere tehnic şi juridic amplasarea, construcţia, amenajarea, punerea în funcţiune şi desfãşurarea activitãţilor la sediul social al comercianţilor.
(2) Avizul sanitar şi autorizaţia sanitarã se emit în baza <>Legii nr. 100/1998 privind asistenta de sãnãtate publica, cu respectarea atribuţiilor din competenta direcţiilor de sãnãtate publica judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, stabilite prin ordin al ministrului sãnãtãţii şi familiei.
(3) Avizul sanitar se emite înainte de amplasarea, construcţia sau amenajarea sediului social, iar autorizaţia sanitarã se emite înainte de punerea în funcţiune, scopul lor fiind prevenirea apariţiei oricãror situaţii care ar putea pune în pericol sãnãtatea publica.
(4) Avizul sanitar şi autorizaţia sanitarã fiind acte de analiza şi investigatie sanitarã vor fi emise numai în situaţia în care sediul social şi/sau activitãţile care urmeazã sa fie avizate sau autorizate se încadreazã în dispoziţiile legale în vigoare.
(5) Avizul/autorizaţia se elibereazã de autoritãţile competente în a cãror raza teritorialã se afla sediul social al comerciantului, respectiv de direcţiile de sãnãtate publica teritoriale, prin reprezentantul delegat la Biroul unic din cadrul camerei de comerţ şi industrie teritoriale.
ART. 3
Direcţia de sãnãtate publica are urmãtoarele obligaţii:
a) sa delege la Biroul unic unul sau mai mulţi reprezentanţi cu drept de semnatura, în conformitate cu prevederile <>art. 6 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 76/2001 ;
b) sa evalueze sediul social şi activitãţile desfãşurate în acesta şi sa comunice reprezentantului delegat la Biroul unic un referat care sa conţinã rezultatul evaluãrii, în termen de maximum 10 zile de la data pronunţãrii încheierii judecãtorului delegat.

CAP. 2
Obligaţiile solicitantului

ART. 4
(1) În vederea obţinerii avizului/autorizaţiei, solicitantul va depune la Biroul unic cererea de înregistrare tip, în care va mentiona datele de identificare a sediului social şi activitãţile care se desfãşoarã la sediu, codificate în conformitate cu nomenclatorul CAEN.
(2) Anexate la cererea de înregistrare, conform opisului de documente necesare, se vor depune:
a) avizul sanitar, pentru cazurile în care acest document a fost obţinut anterior solicitãrii de înregistrare şi autorizare a functionarii;
b) memoriul tehnic, reprezentând piesa scrisã ce cuprinde date generale, descrierea funcţiunilor, a instalaţiilor sanitare şi a punctelor critice pentru sãnãtatea publica şi a salariaţilor, descrierea procesului tehnologic de la materia prima pana la produsul finit, cu specificarea spaţiilor de lucru şi a utilajelor;
c) schite sau planuri cu detalierea arhitecturala, de structura interioarã şi de dotãri, în care sa figureze dimensiunile încãperilor, amplasarea acestora în circuitele functionale, iluminatul natural şi artificial, ventilatia naturala şi artificiala, reţelele de utilitãţi, finisajele, utilajele;
d) dovada privind achitarea tarifului de avizare/autorizare.
(3) Dupã caz, vor mai fi depuse şi urmãtoarele documente:
a) declaraţia pe propria rãspundere referitoare la respectarea legislaţiei în domeniul igienico-sanitar, conform modelului prezentat în anexa nr. 2.1;
b) documente din care sa rezulte ca personalul a fost instruit şi şi-a insusit notiunile fundamentale de igiena specifice meseriei şi locului de munca;
c) documente din care sa rezulte starea de sãnãtate a personalului (examen medical la angajare sau control medical periodic), conform reglementãrilor Ministerului Sãnãtãţii şi Familiei;
d) lista cuprinzând substantele toxice care implica periculozitate pentru manipulatorii expusi profesional sau pentru populaţie (materii prime, produşi intermediari sau produse finite), dovada instruirii personalului cu responsabilitãţi în domeniu.
(4) În cazurile în care reglementãrile legale sau riscul estimat o impun, iar în faza de avizare sanitarã nu s-a efectuat studiul de impact asupra sãnãtãţii populaţiei, autorizarea sanitarã va fi precedatã de acest studiu.

CAP. 3
Procedura de autorizare a functionarii comercianţilor

1. Atribuţiile reprezentantului direcţiei teritoriale de sãnãtate publica delegat la Biroul unic

ART. 6
Reprezentantul direcţiei teritoriale de sãnãtate publica delegat la Biroul unic are urmãtoarele obligaţii, cu respectarea termenelor stabilite prin <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 76/2001 :
a) sa înregistreze şi sa verifice dosarul depus pentru obţinerea autorizaţiei, cuprinzând documentele prevãzute la art. 4 alin. (2)-(4), şi sa îl transmitã de îndatã direcţiei teritoriale de sãnãtate publica;
b) sa verifice încadrarea corecta a fiecãrei solicitãri în cuantumul tarifelor aferente avizãrii/autorizãrii;
c) sa comunice direcţiei teritoriale de sãnãtate publica, concomitent cu transmiterea dosarului, termenul pana la care trebuie sa primeascã referatul cu privire la emiterea avizului/autorizaţiei solicitate sau, dupã caz, respingerea autorizãrii;
d) sa comunice solicitantului, prin Biroul unic, data vizitei personalului de specialitate al direcţiei teritoriale de sãnãtate publica la sediile supuse autorizãrii;
e) sa completeze şi sa semneze anexa la certificatul de înregistrare, pe baza concluziilor cuprinse în referatul primit, sau, dupã caz, sa asigure informarea în scris a solicitantului cu privire la neconformitãţile constatate şi la actele normative ale cãror prevederi nu sunt îndeplinite.
2. Evaluarea sediilor şi/sau a activitãţilor pentru care se solicita autorizarea
ART. 7
(1) Direcţia teritorialã de sãnãtate publica, prin personalul sau de specialitate, verifica condiţiile sanitare de funcţionare, în conformitate cu prevederile legislaţiei sanitare în vigoare.
(2) Direcţia teritorialã de sãnãtate publica va întocmi referatul cuprinzând concluziile evaluãrii, propunand clar una dintre variantele prevãzute la <>art. 6 alin. (3) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 76/2001 ; în situaţia în care se constata ca nu sunt îndeplinite condiţiile pentru autorizarea functionarii, vor fi precizate neconformitãţile şi actele normative ale cãror prevederi nu sunt îndeplinite, care motiveaza neeliberarea autorizaţiei.
(3) Directorul direcţiei teritoriale de sãnãtate publica sau persoana imputernicita de acesta, dupã caz, va semna referatul şi îl va transmite reprezentantului în Biroul unic.
ART. 8
(1) Pentru sediile şi/sau activitãţile prevãzute în anexa nr. 2.2 reprezentantul direcţiei teritoriale de sãnãtate publica în Biroul unic va completa referatul tip în care va consemna conformitatea cu datele din declaraţia pe propria rãspundere.
(2) Pentru activitãţile/sediile care nu sunt menţionate în anexa nr. 2.2 direcţiile teritoriale de sãnãtate publica vor analiza documentaţia în conformitate cu prevederile normelor de igiena, standardelor, normativelor sau ale altor reglementãri legale şi vor întocmi referatul de evaluare în termenul legal.

CAP. 4
Perioada de valabilitate şi modalitatea de reinnoire a avizului/autorizaţiei sanitare, precum şi cuantumul tarifelor aferente
ART. 9
(1) Avizul/autorizaţia sunt valabile atâta timp cat nu s-au modificat condiţiile iniţiale pentru care acestea au fost emise.
(2) La modificarea condiţiilor iniţiale comerciantul va solicita Biroului unic revizuirea avizului/autorizaţiei.
ART. 10
(1) Autorizaţia se retrage de cãtre direcţia teritorialã de sãnãtate publica, în cazul în care se constata ca nu sunt menţinute condiţiile existente la data obţinerii acesteia, iar comerciantul nu a solicitat revizuirea autorizaţiei, prin completarea rubricii corespunzãtoare din anexa la certificatul de înregistrare.
(2) Retragerea autorizaţiei se face pe baza unui procesverbal întocmit de direcţia teritorialã de sãnãtate publica cu o motivatie temeinica privind neconformitãţile şi actele normative ale cãror prevederi au fost incalcate. Un exemplar din procesul-verbal se transmite comerciantului, iar câte o copie de pe acesta, Biroului unic.
ART. 11
Reînnoirea autorizaţiei sanitare se face în urmãtoarele situaţii:
a) pentru diversificarea, extinderea sau restrangerea activitãţii în cadrul activitãţii principale (cod CAEN) consemnate în certificatul de înregistrare;
b) modificarea obiectului de activitate sau structurii functionale a sediului social.
ART. 12
(1) Tarifele aferente avizãrii/autorizãrii sanitare a functionarii comercianţilor sunt prevãzute în anexa nr. 2.3.
(2) Activitãţile de evaluare care necesita investigaţii sanitare, analize, evaluãri, instructaje, consultanţa specializatã vor fi tarifate la nivelul unitãţii ofertante în baza devizelor şi documentelor financiare încheiate între beneficiar şi prestatorul abilitat de Ministerul Sãnãtãţii şi Familiei.
ART. 13
Direcţia teritorialã de sãnãtate publica asigura arhivarea documentaţiei specifice, prevãzutã la art. 4 alin. (2)-(4), care a stat la baza eliberãrii avizului/autorizaţiei, inclusiv a revizuirilor, retragerilor şi reautorizarilor.
ART. 14
Camerele de comerţ şi industrie teritoriale vor asigura arhivarea referatelor de evaluare şi a copiilor de pe documentele referitoare la retragerea sau revizuirea autorizaţiei, respectiv la reautorizare.

CAP. 5
Dispoziţii finale

ART. 15
Prevederile prezentei proceduri se aplica în mod corespunzãtor şi pentru autorizarea functionarii filialelor, sucursalelor şi celorlalte sedii secundare - agenţii, reprezentante, puncte de lucru sau alte asemenea sedii, altele decât sediul social, prin Biroul unic din judeţul unde acestea sunt amplasate.
ART. 16
Anexele nr. 2.1, 2.2 şi 2.3 fac parte integrantã din prezenta procedura.

ANEXA 1


DECLARAŢIE
referitoare la condiţiile igienico-sanitare
(model)

Subsemnatul ....................................................., în calitate de asociat/acţionar, declar urmãtoarele pe propria rãspundere, cunoscând ca falsul în declaraţii este pedepsit de legea penalã:

1. Posed Acordul asociaţiei de proprietari nr. .................. din data de ................................ şi al vecinilor din imediata apropiere (conform <>Legii nr. 114/1996 ).

2. În obiectiv sunt asigurate urmãtoarele utilitãţi:
- apa potabilã (în sistem centralizat sau put propriu);
- apa calda;
- canalizare sau alt sistem de evacuare a reziduurilor menajere lichide.

3. Evacuarea deşeurilor menajere solide se face cu unitãţi specializate conform Contractului nr. .................................. .

4. Obiectivul are urmãtoarea structura funcţionalã: .................
........(se enumera destinaţia spaţiilor/încãperilor, menţionându-se şi suprafata acestora) .................................................

5. Posed urmãtoarele dotãri şi echipamente specifice:
.....................................................................
.....................................................................
..................................

6. Obiectivul este deservit de .............. persoane.

7. Deţin documente care atesta însuşirea noţiunilor fundamentale de igiena pentru un numãr de ................ persoane.

8. Obiectivul este asigurat cu anexe sanitare.

9. Ma angajez sa respect normele igienico-sanitare în vigoare.

................ ................
(data) (semnatura)




ANEXA 2

Activitãţi pentru care autorizaţia sanitarã va fi eliberata în baza
declaraţiei pe propria rãspundere referitor la condiţiile
igienico-sanitare
┌───────────────┬──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Cod CPSA │ │
│ (Clasificarea │ │
│ produselor │ Denumirea grupei │
│ şi serviciilor│ │
│ asociate │ │
│ activitãţilor)│ │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5010 │Vânzãri de autovehicule │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5010.1 │Vânzãri cu ridicatã de autovehicule noi, uzate sau │
│ │reconditionate │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5010.12 │Vânzãri cu ridicatã de autoturisme │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5010.2 │Vânzãri cu amãnuntul de autovehicule │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5010.21 │Vânzãri cu amãnuntul de autovehicule noi │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5010.22 │Vânzãri cu amãnuntul de autovehicule uzate │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5010.3 │Servicii de intermedieri în comerţul cu autovehicule │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5010.30 │Servicii de intermedieri în comerţul cu autovehicule │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5030 │Vânzãri de piese şi accesorii pentru autovehicule │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5030.1 │Vânzãri cu ridicatã de piese şi accesorii pentru autovehicule │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5030.11 │Vânzãri cu ridicatã ale anvelopelor pentru autovehicule │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5030.12 │Vânzãri cu ridicatã ale altor piese şi accesorii pentru │
│ │autovehicule │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5030.2 │Vânzãri cu amãnuntul ale pieselor şi accesoriilor pentru │
│ │autovehicule │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5030.21 │Vânzãri cu amãnuntul ale anvelopelor pentru autovehicule │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5030.22 │Vânzãri cu amãnuntul ale altor piese şi accesorii pentru │
│ │autovehicule │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5041 │Vânzãri ale motocicletelor, pieselor şi accesoriilor aferente │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5041.1 │Vânzãri cu ridicatã ale motocicletelor, pieselor şi │
│ │accesoriilor aferente │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5041.10 │Vânzãri cu ridicatã ale motocicletelor, pieselor şi │
│ │accesoriilor aferente │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5041.2 │Vânzãri cu amãnuntul ale motocicletelor, pieselor şi │
│ │accesoriilor aferente │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5041.20 │Vânzãri cu amãnuntul ale motocicletelor, pieselor şi │
│ │accesoriilor aferente │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5042 │Repararea şi întreţinerea motocicletelor │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5042.1 │Servicii de reparare şi întreţinere a motocicletelor │
┼───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5042.10 │Servicii de reparare şi întreţinere a motocicletelor │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5122 │Vânzãri cu ridicatã ale florilor şi plantelor │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5122.1 │Vânzãri cu ridicatã ale florilor şi plantelor │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5122.10 │Vânzãri cu ridicatã ale florilor şi plantelor │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5135 │Vânzãri cu ridicatã ale tutunului prelucrat şi ale produselor │
│ │din tutun │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5135.1 │Vânzãri cu ridicatã ale tutunului prelucrat şi ale produselor │
│ │din tutun │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5135.11 │Vânzãri cu ridicatã ale tutunului prelucrat şi ale produselor │
│ │din tutun │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5136 │Vânzãri cu ridicatã ale zahãrului, ciocolatei şi produselor │
│ │zaharoase │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5136.1 │Vânzãri cu ridicatã ale zahãrului, ciocolatei şi produselor │
│ │zaharoase │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5136.11 │Vânzãri cu ridicatã ale zahãrului │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5136.12 │Vânzãri cu ridicatã ale ciocolatei, produselor zaharoase │
│ │şi de cofetarie, ale produselor de patiserie │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5141 │Vânzãri cu ridicatã ale produselor textile │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5141.1 │Vânzãri cu ridicatã ale produselor textile │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5141.11 │Vânzãri cu ridicatã ale produselor textile pentru │
│ │îmbrãcãminte │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5141.12 │Vânzãri cu ridicatã ale altor produse textile │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5141.13 │Vânzãri cu ridicatã ale articolelor de mercerie │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5141.14 │Vânzãri cu ridicatã de lenjerie de uz casnic │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5142 │Vânzãri cu ridicatã ale articolelor de îmbrãcãminte şi ale │
│ │incaltamintei │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5142.1 │Vânzãri cu ridicatã ale articolelor de îmbrãcãminte şi ale │
│ │incaltamintei │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5142.11 │Vânzãri cu ridicatã ale articolelor de îmbrãcãminte (cu │
│ │excepţia lenjeriei de corp) │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5142.12 │Vânzãri cu ridicatã ale lenjeriei de corp │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5142.13 │Vânzãri cu ridicatã ale articolelor din blana şi piele │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5142.14 │Vânzãri cu ridicatã ale incaltamintei │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5142.15 │Vânzãri cu ridicatã ale accesoriilor pentru îmbrãcãminte │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5143 │Vânzãri cu ridicatã ale aparatelor electrice şi electronice │
│ │de uz casnic │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5143.1 │Vânzãri cu ridicatã ale aparatelor electrice de uz casnic │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5143.11 │Vânzãri cu ridicatã ale aparatelor electrocasnice │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5143.12 │Vânzãri cu ridicatã ale aparatelor de iluminat, de uz casnic │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5143.13 │Vânzãri cu ridicatã ale accesoriilor pentru aparate şi │
│ │echipamente de uz casnic │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5143.2 │Vânzãri cu ridicatã ale aparatelor electronice de uz casnic │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5143.21 │Vânzãri cu ridicatã ale aparatelor electronice de uz casnic │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5143.22 │Vânzãri cu ridicatã ale discurilor, benzilor şi casetelor │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5144 │Vânzãri cu ridicatã ale produselor din ceramica, sticla, ale │
│ │tapetelor, articolelor metalice de masa şi de bucatarie şi │
│ │ale produselor de întreţinere şi curãţenie │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5144.1 │Vânzãri cu ridicatã ale produselor din ceramica, sticla, ale │
│ │tapetelor, articolelor metalice de masa şi de bucatarie şi │
│ │ale produselor de întreţinere şi curãţenie │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5144.11 │Vânzãri cu ridicatã ale articolelor metalice de masa şi de │
│ │bucatarie │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5144.12 │Vânzãri cu ridicatã ale produselor din sticla, portelan şi │
│ │ceramica, pentru menaj │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5144.13 │Vânzãri cu ridicatã ale tapetelor │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5144.14 │Vânzãri cu ridicatã ale produselor de întreţinere şi │
│ │curãţenie │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5145 │Vânzãri cu ridicatã ale produselor cosmetice şi de parfumerie │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5145.1 │Vânzãri cu ridicatã ale produselor cosmetice şi de parfumerie │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5145.10 │Vânzãri cu ridicatã ale produselor cosmetice şi de parfumerie │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5147 │Vânzãri cu ridicatã ale altor bunuri de consum nealimentare │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5147.1 │Vânzãri cu ridicatã ale altor bunuri de consum casnice │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5147.11 │Vânzãri cu ridicatã ale mobilei │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5147.12 │Vânzãri cu ridicatã ale aparatelor neelectrice de uz casnic │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5147.13 │Vânzãri cu ridicatã ale produselor din impletituri, din │
│ │pluta, de dogarie şi ale altor produse din lemn │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5147.14 │Vânzãri cu ridicatã ale produselor pentru acoperirea │
│ │pardoselilor │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5147.15 │Vânzãri cu ridicatã ale altor produse de uz casnic │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5147.2 │Vânzãri cu ridicatã ale articolelor de papetarie şi librarie │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5147.21 │Vânzãri cu ridicatã ale cãrţilor, revistelor şi ziarelor │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5147.22 │Vânzãri cu ridicatã ale articolelor de papetarie │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5147.3 │Vânzãri cu ridicatã ale altor bunuri de consum │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5147.31 │Vânzãri cu ridicatã ale instrumentelor muzicale şi │
│ │partiturilor │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5147.32 │Vânzãri cu ridicatã ale materialelor fotografice şi optice │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5147.33 │Vânzãri cu ridicatã ale jocurilor şi jucariilor │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5147.34 │Vânzãri cu ridicatã ale ceasurilor şi bijuteriilor │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5147.35 │Vânzãri cu ridicatã ale articolelor de sport │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5147.36 │Vânzãri cu ridicatã ale articolelor de voiaj şi marochinarie │
│ │şi ale diverselor articole din piele │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5147.37 │Vânzãri cu ridicatã ale altor bunuri de consum necuprinse │
│ │anterior │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │Vânzãri cu ridicatã ale produselor medicale şi paramedicale │
│ │de uz uman şi veterinar │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │Vânzãri cu ridicatã ale produselor biologice, reactivilor, │
│ │detergentilor şi substanţelor dezinfectante │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5151 │Vânzãri cu ridicatã ale combustibililor │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5151.1 │Vânzãri cu ridicatã ale combustibililor │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5151.11 │Vânzãri cu ridicatã ale combustibililor solizi │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5151.13 │Vânzãri cu ridicatã ale altor combustibili lichizi sau gazosi │
│ │şi ale produselor derivate │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5153 │Vânzãri cu ridicatã ale materialului lemnos şi ale │
│ │materialelor pentru construcţii │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5153.1 │Vânzãri cu ridicatã ale lemnului neprelucrat şi ale │
│ │produselor derivate ale acestuia │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5153.11 │Vânzãri cu ridicatã ale lemnului prelucrat │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5153.12 │Vânzãri cu ridicatã ale produselor din lemn │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5153.2 │Vânzãri cu ridicatã ale materialelor pentru construcţii │
│ │şi ale obiectelor sanitare │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5153.21 │Vânzãri cu ridicatã ale obiectelor sanitare │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5153.22 │Vânzãri cu ridicatã ale lacurilor şi vopselelor │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5153.23 │Vânzãri cu ridicatã ale geamurilor şi vopselelor │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5153.24 │Vânzãri cu ridicatã ale altor materiale de construcţii │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5154 │Vânzãri cu ridicatã ale articolelor de fierarie, ale │
│ │echipamentelor şi furniturilor de fierãrie pentru instalaţii │
│ │sanitare şi de încãlzire │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5154.1 │Vânzãri cu ridicatã ale articolelor de fierãrie, ale │
│ │echipamentelor şi furniturilor de fierãrie pentru instalaţii │
│ │sanitare şi de încãlzire │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5154.11 │Vânzãri cu ridicatã ale articolelor de fierãrie │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5154.12 │Vânzãri cu ridicatã ale echipamentelor şi furniturilor pentru │
│ │instalaţii tehnico-sanitare şi încãlzit │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5154.13 │Vânzãri cu ridicatã ale uneltelor de mana │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5170 │Vânzãri cu ridicatã specializate şi nespecializate ale altor │
│ │produse n.c.a. │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5170.1 │Vânzãri cu ridicatã specializate şi nespecializate ale altor │
│ │produse n.c.a. │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5170.10 │Vânzãri cu ridicatã specializate şi nespecializate ale altor │
│ │produse n.c.a. │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │Vânzãri cu amãnuntul, în unitãţi comerciale alimentare, din │
│ │incinta unitãţilor sanitare şi de învãţãmânt, ale produselor │
│ │alimentare │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5212 │Vânzãri cu amãnuntul, în magazine nespecializate, cu │
│ │desfacere preponderenta de produse nealimentare │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5212.1 │Vânzãri cu amãnuntul, în magazine nespecializate, cu │
│ │desfacere preponderenta de produse nealimentare │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5212.10 │Vânzãri cu amãnuntul, în magazine nespecializate, cu │
│ │desfacere preponderenta de produse nealimentare │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │Vânzãri cu amãnuntul, în spaţii comerciale nespecializate │
│ │mai mici de 50 mp şi cu un numãr de salariaţi mai mic de │
│ │8-10 persoane, cu desfacere de produse nealimentare │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5226 │Vânzãri cu amãnuntul, în magazine specializate, ale │
│ │produselor din tutun │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5226.1 │Vânzãri cu amãnuntul, în magazine specializate, ale │
│ │produselor din tutun şi tigaretelor │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5226.10 │Vânzãri cu amãnuntul, în magazine specializate, ale │
│ │produselor din tutun şi tigaretelor │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │Vânzãri cu amãnuntul, în farmacii veterinare, a pesticidelor │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │Vânzãri cu amãnuntul, în unitãţi specializate, ale produselor │
│ │medicale şi paramedicale de uz uman şi veterinar │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5233 │Vânzãri cu amãnuntul, în magazine specializate, ale │
│ │produselor cosmetice şi de parfumerie │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5241 │Vânzãri cu amãnuntul, în magazine specializate, ale │
│ │articolelor textile │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5241.1 │Vânzãri cu amãnuntul, în magazine specializate, ale │
│ │articolelor textile şi de mercerie │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5241.11 │Vânzãri cu amãnuntul, în magazine specializate, ale │
│ │articolelor textile diverse │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5241.12 │Vânzãri cu amãnuntul, în magazine specializate, ale │
│ │articolelor de mercerie │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5242 │Vânzãri cu amãnuntul, în magazine specializate, ale │
│ │articolelor de îmbrãcãminte şi ale accesoriilor acestora │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5242.1 │Vânzãri cu amãnuntul, în magazine specializate, ale │
│ │articolelor de îmbrãcãminte şi ale accesoriilor acestora │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5242.10 │Vânzãri cu amãnuntul, în magazine specializate, ale │
│ │articolelor de îmbrãcãminte şi ale accesoriilor acestora │
│ │(inclusiv ale articolelor de îmbrãcãminte din piele şi blana) │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5243 │Vânzãri cu amãnuntul, în magazine specializate, ale │
│ │incaltamintei şi ale articolelor de marochinarie din piele │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5243.1 │Vânzãri cu amãnuntul, în magazine specializate, ale │
│ │incaltamintei şi ale articolelor de marochinarie din piele │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5243.11 │Vânzãri cu amãnuntul, în magazine specializate, ale │
│ │incaltamintei │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5243.12 │Vânzãri cu amãnuntul, în magazine specializate, ale │
│ │articolelor de marochinarie, articolelor de voiaj din piele │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5244 │Vânzãri cu amãnuntul, în magazine specializate, ale mobilei, │
│ │articolelor de iluminat şi ale altor articole de uz casnic │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5244.1 │Vânzãri cu amãnuntul, în magazine specializate, ale mobilei, │
│ │articolelor de iluminat şi ale altor articole de uz casnic │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5244.11 │Vânzãri cu amãnuntul, în magazine specializate, ale mobilei │
│ │de uz casnic │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5244.12 │Vânzãri cu amãnuntul, în magazine specializate, ale │
│ │articolelor de menaj şi decorative │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5244.13 │Vânzãri cu amãnuntul, în magazine specializate, ale │
│ │articolelor de iluminat │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5244.14 │Vânzãri cu amãnuntul, în magazine specializate, perdelelor, │
│ │draperiilor şi ale altor obiecte din materiale textile de │
│ │uz casnic │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5244.15 │Vânzãri cu amãnuntul, în magazine specializate, ale │
│ │produselor din lemn, pluta şi impletituri │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5244.16 │Vânzãri cu amãnuntul, în magazine specializate, ale altor │
│ │articole de casnice neelectrice n.c.a. │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5245 │Vânzãri cu amãnuntul, în magazine specializate, ale │
│ │articolelor şi aparatelor electromenajere, ale aparatelor │
│ │de radio şi televizoarelor │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5245.1 │Vânzãri cu amãnuntul, în magazine specializate, ale │
│ │articolelor şi aparatelor electromenajere │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5245.10 │Vânzãri cu amãnuntul, în magazine specializate, ale │
│ │articolelor şi aparatelor electromenajere │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5245.2 │Vânzãri cu amãnuntul, în magazine specializate, ale │
│ │aparatelor de radio, televizoarelor, ale aparatelor de │
│ │înregistrare şi ale instrumentelor muzicale │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5245.21 │Vânzãri cu amãnuntul, în magazine specializate, ale │
│ │aparatelor de radio, televizoarelor şi ale echipamentelor │
│ │audio-video │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5245.22 │Vânzãri cu amãnuntul, în magazine specializate, ale │
│ │discurilor şi casetelor │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5245.23 │Vânzãri cu amãnuntul, în magazine specializate, ale │
│ │instrumentelor, accesoriilor şi partiturilor muzicale │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5246 │Vânzãri cu amãnuntul, în magazine specializate, ale │
│ │articolelor de fierãrie, vopsitorie, ale sticlei şi ale │
│ │articolelor din sticla │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5246.1 │Vânzãri cu amãnuntul, în magazine specializate, ale │
│ │articolelor de fierãrie, vopsitorie, ale sticlei şi ale │
│ │articolelor din sticla │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5246.11 │Vânzãri cu amãnuntul, în magazine specializate, ale │
│ │articolelor de fierãrie │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5246.12 │Vânzãri cu amãnuntul, în magazine specializate, ale │
│ │vopselelor, lacurilor şi emailurilor şi ale produselor de │
│ │drogherie │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5246.13 │Vânzãri cu amãnuntul, în magazine specializate, ale sticlei, │
│ │ale articolelor din sticla şi oglinzilor │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5246.14 │Vânzãri cu amãnuntul, în magazine specializate, ale │
│ │obiectelor marunte, pentru gospodãrie │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5246.15 │Vânzãri cu amãnuntul, în magazine specializate, ale │
│ │echipamentelor sanitare │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5246.16 │Vânzãri cu amãnuntul, în magazine specializate, ale │
│ │materialelor de construcţii │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5247 │Vânzãri cu amãnuntul, în magazine specializate, ale cãrţilor, │
│ │ziarelor şi ale articolelor de papetarie │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5247.1 │Vânzãri cu amãnuntul, în magazine specializate, ale cãrţilor, │
│ │ziarelor şi ale articolelor de papetarie │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5247.11 │Vânzãri cu amãnuntul, în magazine specializate, ale cãrţilor │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5247.12 │Vânzãri cu amãnuntul, în magazine specializate, ale ziarelor │
│ │şi revistelor │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5247.13 │Vânzãri cu amãnuntul, în magazine specializate, ale │
│ │articolelor de papetarie │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5248 │Vânzãri cu amãnuntul, în magazine specializate, ale altor │
│ │produse n.c.a. │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5248.1 │Vânzãri cu amãnuntul, în magazine specializate, ale │
│ │materialelor de birou, calculatoarelor, articolelor optice şi │
│ │fotografice (inclusiv birotica) │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5248.11 │Vânzãri cu amãnuntul, în magazine specializate, ale │
│ │mobilierului de birou │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5248.12 │Vânzãri cu amãnuntul, în magazine specializate, ale maşinilor │
│ │de birou │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5248.13 │Vânzãri cu amãnuntul, în magazine specializate, ale │
│ │calculatoarelor şi software-ului de uz general │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5248.14 │Vânzãri cu amãnuntul, în magazine specializate, ale │
│ │articolelor optice, fotografice şi de precizie │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5248.15 │Vânzãri cu amãnuntul, în magazine specializate, ale │
│ │echipamentelor de telecomunicaţii - numai pentru echipamentul │
│ │terminal (telefoane) │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5248.2 │Vânzãri cu amãnuntul, în magazine specializate, ale │
│ │ceasurilor, bijuteriilor, articolelor de sport şi jucariilor │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5248.21 │Vânzãri cu amãnuntul, în magazine specializate, ale │
│ │ceasurilor şi bijuteriilor │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5248.22 │Vânzãri cu amãnuntul, în magazine specializate, ale │
│ │articolelor pentru sport şi pentru jocuri în aer liber │
│ │(inclusiv biciclete) │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5248.23 │Vânzãri cu amãnuntul, în magazine specializate, ale jocurilor │
│ │şi jucariilor (inclusiv jocuri video) │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5248.3 │Vânzãri cu amãnuntul, în magazine specializate, ale altor │
│ │produse nealimentare n.c.a. │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5248.31 │Vânzãri cu amãnuntul, în magazine specializate, ale │
│ │materialelor pentru acoperit pereţii şi pardoselile şi ale │
│ │materialelor de întreţinere a acestora │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5248.32 │Vânzãri cu amãnuntul, în magazine specializate, ale plantelor │
│ │florilor, seminţelor │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5248.33 │Vânzãri cu amãnuntul, în magazine specializate, ale │
│ │animalelor de companie, ale produselor alimentare şi │
│ │accesoriilor pentru acestea │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5248.34 │Vânzãri cu amãnuntul, în magazine specializate, de suveniruri │
│ │şi articole religioase │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5248.35 │Vânzãri cu amãnuntul, în magazine specializate, ale │
│ │combustibililor solizi, lichizi şi gazosi │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5248.36 │Vânzãri cu amãnuntul, în magazine specializate, ale │
│ │articolelor de filatelie, numismatica şi similare │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5248.37 │Vânzãri cu amãnuntul, în magazine specializate, ale │
│ │obiectelor de arta │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5248.38 │Vânzãri cu amãnuntul, în magazine specializate, ale │
│ │produselor nealimentare n.c.a. │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5250 │Vânzãri cu amãnuntul ale bunurilor de ocazie, efectuate │
│ │prin magazine │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5250.1 │Vânzãri cu amãnuntul ale antichitatilor şi bunurilor de │
│ │ocazie, efectuate prin magazine │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5250.11 │Vânzãri cu amãnuntul ale antichitatilor │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5250.12 │Vânzãri cu amãnuntul ale cãrţilor de ocazie │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5250.13 │Vânzãri cu amãnuntul ale altor bunuri de ocazie │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5261 │Vânzãri cu amãnuntul prin corespondenta │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5261.1 │Vânzãri cu amãnuntul prin corespondenta │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5261.11 │Vânzãri cu amãnuntul prin corespondenta, specializate în │
│ │textile şi confecţii │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5261.12 │Vânzãri cu amãnuntul prin corespondenta, specializate în │
│ │alte bunuri │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5261.13 │Vânzãri cu amãnuntul prin corespondenta, nespecializate │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5263 │Vânzãri cu amãnuntul care se efectueazã în afarã magazinelor │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5263.1 │Vânzãri cu amãnuntul care se efectueazã în afarã magazinelor │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5263.10 │Vânzãri cu amãnuntul care se efectueazã în afarã magazinelor │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │Servicii de tehnica dentara, protezare şi ortozare │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │Întreţinerea şi repararea aparaturii medicale │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │Servicii de asistenta medicalã primara umanã │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │Servicii de asistenta medicalã veterinara │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │Producerea şi repararea, în scop didactic, a articolelor din │
│ │lemn, metal, sticla │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│7020 │Servicii de închiriere a bunurilor imobiliare │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│7020.1 │Servicii de închiriere a bunurilor imobiliare │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│7020.11 │Servicii de închiriere (subinchiriere) a proprietãţilor │
│ │rezidentiale │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│7020.12 │Servicii de închiriere a terenurilor şi a altor bunuri │
│ │imobiliare nerezidentiale │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│7032 │Servicii de administrare a imobilelor pe baza de tarife sau │
│ │contract │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│7032.11 │Servicii de administrare a imobilelor rezidentiale pe baza de │
│ │tarife sau contract │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│7032.12 │Servicii de administrare a altor bunuri imobiliare │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│7110 │Servicii de închiriere a autoturismelor şi utilitarelor mai │
│ │mici de 3,5 tone │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│7110.1 │Servicii de închiriere a autoturismelor şi utilitarelor mai │
│ │mici de 3,5 tone │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│7110.10 │Servicii de închiriere pe termen scurt sau lung a │
│ │autoturismelor particulare şi a vehiculelor utilitare de pana │
│ │la 3,5 tone, fãrã sofer │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│7133 │Servicii de închiriere de echipamente de birou şi │
│ │calculatoare │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│7133.1 │Servicii de leasing sau de închiriere de echipamente de birou │
│ │şi calculatoare, fãrã operatori │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│7133.11 │Servicii de leasing sau de închiriere de echipamente de birou │
│ │(maşini de scris, fotocopiatoare, duplicatoare, material │
│ │telefonic) fãrã operatori │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│7133.12 │Servicii de leasing sau de închiriere a calculatoarelor şi │
│ │echipamentelor periferice │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│7140 │Servicii de închiriere a bunurilor personale şi gospodãreşti │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│7140.1 │Servicii de închiriere a bunurilor personale şi gospodãreşti │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│7140.11 │Servicii de închiriere: televizoare, radiouri, magnetoscoape, │
│ │echipamente audiovizuale şi accesoriile lor (discuri şi casete│
│ │audio) │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│7140.12 │Servicii de închiriere a benzilor şi casetelor video │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│7140.13 │Servicii de închiriere: mobilier şi echipamente gospodãreşti │
│ │(mobila, aparate electromenajere, vesela, plante decorative │
│ │etc.) │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│7140.14 │Servicii de închiriere a echipamentelor recreative (articole │
│ │de sport, nave şi avioane, biciclete, planoare, skiuri │
│ │nautice etc.) │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│7140.15 │Servicii de închiriere a instrumentelor muzicale │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│7140.16 │Servicii de închiriere a altor bunuri personale şi │
│ │gospodãreşti (lenjerie, îmbrãcãminte, incaltaminte, bijuterii,│
│ │aparate fotografice, aparate optice etc.) │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│7470.1 │Servicii de întreţinere şi curãţenie │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│7470.12 │Servicii de curãţire a geamurilor │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│7470.13 │Servicii de curãţenie şi întreţinere curenta a clãdirilor │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│7470.14 │Servicii de curãţenie specializatã │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│7470.15 │Servicii de curãţire a sobelor şi coşurilor │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│7470.16 │Alte servicii de curãţire │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│7481 │Servicii fotografice │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│7481.1 │Plãci fotografice, filme expuse (altele decât cinematografice)│
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│7481.11 │Plãci fotografice şi filme, expuse dar nedevelopate │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│7481.2 │Servicii de fotografiere │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│7481.21 │Servicii de fotografiere cu ajutorul aparatelor automate │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│7481.22 │Servicii realizate de studiourile fotografice │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│7481.24 │Servicii fotografice pentru ceremonii │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│7481.3 │Servicii de prelucrare a materialelor fotografice │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│7481.31 │Servicii de developare şi multiplicare fotografica │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼
│7481.33 │Servicii de restaurare, copiere şi retusare a fotografiilor │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│7481.34 │Alte servicii fotografice │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│7483 │Servicii de secretariat, dactilografiere, multiplicare şi │
│ │traduceri pe baza de tarif sau contract, contabilitate, │
│ │avocatura │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│7483.12 │Servicii de multiplicare │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│7483.13 │Servicii de traduceri │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│7483.14 │Servicii de interpretare │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │Servicii de contabilitate │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │Servicii de avocatura │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│9303 │Servicii funerare │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│9303.1 │Servicii funerare │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│9303.11 │Pompe funebre │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│9303.12 │Servicii conexe inhumarii şi incinerarii │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│9305 │Alte servicii personale │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│9305.1 │Alte servicii personale │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│9305.10 │Alte servicii personale (servicii ale agentiilor matrimoniale │
│ │imobiliare, schimb valutar, amanet, turism, Loto-Prono, │
│ │publicitate, jocuri de calculator, jocuri mecanice, de noroc, │
│ │astrologie, spiritism, etc.) │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │Servicii bancare şi tip CEC │
├───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │Servicii de import-comercializare pesticide │
└───────────────┴──────────────────────────────────────────────────────────────┘



ANEXA 3


Tarifele aferente autorizãrii functionarii comercianţilor
din punct de vedere al protecţiei sanitare

1. Tarife percepute pentru emiterea avizelor sanitare:
a) extindere - 200.000 lei;
b) construcţie - 500.000 lei;
c) amenajare - 500.000 lei;
d) amplasare - 200.000 lei.

2. Tarife percepute pentru emiterea autorizaţiilor sanitare:
a) pentru comercianţii autorizaţi în baza declaraţiei pe propria rãspundere referitoare la condiţiile igienico-sanitare - 300.000 lei;
b) pentru comercianţi autorizaţi în urma evaluãrii riscului pentru sãnãtatea publica:
- pana la 50 de persoane - 1.000.000 lei
- între 50-200 de persoane - 2.000.000 lei;
- peste 200 de persoane - 3.000.000 lei.

3. Nu se percep tarife comercianţilor cãrora nu le sunt necesare avizul/autorizaţia sanitarã în momentul înregistrãrii.

------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016