Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   PROCEDURA din 6 iulie 2001  de autorizare a functionarii comerciantilor din punct de vedere sanitar veterinar    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

PROCEDURA din 6 iulie 2001 de autorizare a functionarii comerciantilor din punct de vedere sanitar veterinar

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 383 din 13 iulie 2001
CAP. 1
Dispoziţii generale

ART. 1
(1) Prezenta procedura reglementeazã condiţiile de solicitare şi de emitere a autorizaţiei sanitare veterinare, denumita în continuare autorizaţie, perioada de valabilitate şi modalitatea de reinnoire a acesteia, precum şi cuantumul taxelor aferente, în vederea autorizãrii functionarii comercianţilor în conformitate cu prevederile <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 76/2001 .
(2) Autorizaţia reprezintã documentul care conditioneaza funcţionarea comercianţilor de respectarea legislaţiei sanitare veterinare, în scopul asigurãrii securitãţii alimentelor şi pentru apãrarea sãnãtãţii publice.
(3) Eliberarea autorizaţiei în urma evaluãrii sediului social şi a activitãţilor desfãşurate în acesta da dreptul comerciantului sa funcţioneze şi sa desfãşoare activitãţile pentru care a fost autorizat.
(4) Neeliberarea autorizaţiei atrage neeliberarea certificatului de înregistrare.
ART. 2
În conformitate cu prevederile <>Legii sanitare veterinare nr. 60/1974 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, comercianţii care deţin unitãţi în care se desfãşoarã activitãţi supuse controlului sanitar veterinar sunt obligaţi sa solicite autorizarea sanitarã veterinara de funcţionare pentru obiectivele proprii la înfiinţarea acestora, precizând fiecare activitate pentru care se solicita autorizarea.
ART. 3
(1) În cazul în care la sediul social al comerciantului nu se desfãşoarã activitãţi supuse procedurii de autorizare sanitarã veterinara nu este necesarã eliberarea autorizaţiei în aceasta etapa.
(2) Eliberarea autorizaţiei se solicita de cãtre comercianţi numai la înfiinţarea obiectivelor în care urmeazã sa se desfãşoare activitãţi supuse controlului sanitar veterinar.
ART. 4
Autorizaţia se elibereazã de autoritatea sanitarã veterinara competenta în a carei raza teritorialã se afla sediul social al comerciantului, respectiv direcţiile sanitare veterinare judeţene şi a municipiului Bucureşti, prin reprezentantul delegat la Biroul unic din cadrul camerei de comerţ şi industrie teritoriale.
ART. 5
Direcţia sanitarã veterinara teritorialã are urmãtoarele obligaţii:
a) sa delege la Biroul unic unul sau mai mulţi reprezentanţi cu drept de semnatura în conformitate cu prevederile <>art. 6 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 76/2001 ;
b) sa evalueze sediul social, obiectivele şi activitãţile desfãşurate în acesta şi sa transmitã reprezentantului delegat la Biroul unic un referat care sa conţinã rezultatul evaluãrii, în termen de maximum 10 zile de la data pronunţãrii încheierii judecãtorului delegat.

CAP. 2
Obligaţiile solicitantului

ART. 6
(1) În vederea obţinerii autorizaţiei solicitantul va depune la Biroul unic cererea de înregistrare tip, în care va mentiona datele de identificare a sediului social, precum şi a obiectivelor şi activitãţilor care se desfãşoarã la sediu, codificate în conformitate cu nomenclatorul CAEN.
(2) Anexate la cererea de înregistrare, conform opisului de documente necesare autorizãrii, se vor depune:
a) schita tehnica cu fluxul tehnologic;
b) memoriul tehnic;
c) contractul de munca cu un medic veterinar pentru unitãţile de producţie şi procesare;
d) schita de amplasare şi proiectare pentru obiective nou-construite;
e) dovada achitãrii taxei de autorizare, în cuantumul prevãzut în anexa nr. 3.1 care face parte integrantã din prezenta procedura.

CAP. 3
Procedura de autorizare a functionarii comercianţilor

1. Atribuţiile reprezentantului direcţiei sanitare veterinare teritoriale delegat la Biroul unic

ART. 7
Reprezentantul direcţiei sanitare veterinare teritoriale delegat la Biroul unic are urmãtoarele obligaţii, cu respectarea termenelor stabilite prin <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 76/2001 :
a) sa verifice dosarul pentru obţinerea autorizaţiei, cuprinzând documentele prevãzute la art. 6 alin. (2), şi sa îl transmitã de îndatã direcţiei sanitare veterinare teritoriale (cu borderou);
b) sa verifice încadrarea corecta a fiecãrei solicitãri în cuantumul taxelor aferente autorizãrii;
c) sa comunice direcţiei sanitare veterinare teritoriale, concomitent cu transmiterea dosarului, termenul pana la care trebuie sa primeascã referatul cu privire la acordarea autorizaţiei solicitate sau, dupã caz, respingerea solicitãrii;
d) sa comunice solicitantului data vizitei personalului de specialitate al direcţiei sanitare veterinare teritoriale la sediile supuse autorizãrii;
e) sa completeze şi sa semneze anexa la certificatul de înregistrare, pe baza concluziilor cuprinse în referatul primit, sau, dupã caz, sa asigure informarea în scris a solicitantului cu privire la neconformitãţile constatate şi la actele normative ale cãror prevederi nu sunt îndeplinite.

2. Evaluarea sediilor şi/sau a activitãţilor pentru care se solicita autorizarea

ART. 8
(1) Direcţia sanitarã veterinara teritorialã, prin personalul sau de specialitate, verifica condiţiile sanitare veterinare de funcţionare, în conformitate cu prevederile legislaţiei sanitare veterinare în vigoare.
(2) Direcţia sanitarã veterinara teritorialã va întocmi referatul cuprinzând concluziile evaluãrii, propunand clar una dintre variantele prevãzute la <>art. 6 alin. (3) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 76/2001 ; în situaţia în care se constata ca nu sunt îndeplinite condiţiile pentru autorizarea functionarii vor fi precizate neconformitãţile şi actele normative ale cãror prevederi nu sunt îndeplinite, care motiveaza neeliberarea autorizaţiei.
(3) Directorul direcţiei sanitare veterinare teritoriale sau persoana imputernicita de acesta, dupã caz, va semna referatul şi îl va transmite reprezentantului delegat la Biroul unic.
ART. 9
În cazul în care la depunerea la Biroul unic a documentaţiei pentru înregistrarea şi autorizarea functionarii comercianţii nu dispun decât de sediul social şi nu deţin obiective în care se desfãşoarã activitãţi supuse controlului sanitar veterinar, reprezentantul direcţiei sanitare veterinare teritoriale delegat la Biroul unic va completa rubrica corespunzãtoare din anexa la certificatul de înregistrare, cu menţiunea ca în aceasta etapa nu îi este necesarã autorizarea.

CAP. 4
Perioada de valabilitate a autorizaţiei, precum şi cuantumul taxelor aferente

ART. 10
(1) Autorizaţia sanitarã veterinara de funcţionare îşi pãstreazã valabilitatea pe perioada în care sunt îndeplinite condiţiile pentru care comerciantul a fost autorizat.
(2) Pentru orice modificãri ulterioare ale fluxului tehnologic, pentru modernizãri, extinderi sau pentru schimbarea profilului de activitate, comercianţii sunt obligaţi sa solicite autorizarea de funcţionare din punct de vedere sanitar veterinar.
ART. 11
(1) Autorizaţia se retrage de cãtre direcţia sanitarã veterinara teritorialã în cazul în care comerciantul nu mai îndeplineşte condiţiile sanitare veterinare de funcţionare pentru care a fost autorizat, prin completarea rubricii corespunzãtoare din anexa la certificatul de înregistrare.
(2) Retragerea autorizaţiei se face pe baza unui procesverbal întocmit de direcţia sanitarã veterinara teritorialã, cu o motivatie temeinica privind neconformitãţile şi actele normative ale cãror prevederi au fost incalcate. Un exemplar al procesului-verbal se transmite comerciantului, iar o copie de pe acesta, Biroului unic.
ART. 12
Direcţiile sanitare veterinare teritoriale asigura arhivarea documentaţiei specifice, prevãzutã la art. 6 alin. (2), care a stat la baza eliberãrii autorizaţiei şi a retragerii acesteia.
ART. 13
Camerele de comerţ şi industrie teritoriale vor asigura arhivarea referatelor de evaluare şi a copiilor de pe documentele referitoare la retragerea sau revizuirea autorizaţiei, respectiv la reautorizare.
ART. 14
(1) Obiectivele şi activitãţile pentru care se emite autorizaţia, precum şi cuantumul taxelor aferente sunt prevãzute în anexa nr. 3.1.
(2) Taxele pentru eliberarea avizului sanitar veterinar privind amplasarea, proiectarea şi construirea de noi obiective supuse controlului sanitar veterinar sunt în valoare de 50% din taxa prevãzutã pentru autorizarea sanitarã veterinara de funcţionare a acestora.

CAP. 5
Dispoziţii finale

ART. 15
Prevederile prezentei proceduri se aplica în mod corespunzãtor şi pentru autorizarea functionarii filialelor, sucursalelor şi celorlalte sedii secundare - agenţii, reprezentante, puncte de lucru sau alte asemenea sedii, altele decât sediul social, prin Biroul unic din judeţul unde acestea sunt amplasate.



ANEXA 1

Obiectivele şi activitãţile pentru care se emite autorizaţia sanitarã
veterinara, precum şi cuantumul taxelor aferente

┌────────────────────────────────────────────────────────────────┬─────────────┐
│ Obiectivul │ Taxa │
│ │ (lei/U.M.)│
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│Statie de incubatie tip gospodãresc │ 30.000 │
│Tabara de vara │ │
│Stana │ │
│Stupina │ │
│Menajerie │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│Punct de insamantari artificiale │ 50.000 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│Genoteca de animale │ 70.000 │
│Expoziţie de animale şi gradina zoologica │ │
│Magazin pentru desfacere animale de companie şi/sau hrana pentru│ │
│acestea │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│Ferma de animale │ 100.000 │
│Târg de animale │ │
│Staţiune de monta naturala la animale │ │
│Cabinet medical veterinar │ │
│Laborator de control furaje │ │
│Laborator sanitar veterinar │ │
│Canisa │ │
│Şcoala pentru dresaj caini │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│Punct farmaceutic veterinar │ 100.000 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│Centru colectare lapte │ 100.000 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│Punct sau centru de colectare oua/miere │ 100.000 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│Bazine piscicole pentru creşterea materialului piscicol │ 150.000 │
│Statie (punct) portuara de spalare şi dezinfecţie │ │
│Statie (punct) portuara de spalare şi dezinfecţie rutiera din │ │
│aeroport │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│Unitãţi de tehnica medicalã veterinara │ 500.000 │
│Ferma zootehnica de elita │ │
│Herghelie │ │
│Depozit de material seminal │ │
│Baze de achiziţie a animalelor │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│Statie de incubatie tip industrial │ 500.000 │
│Bazine piscicole pentru material biologic │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│Farmacie veterinara │ 500.000 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│Dispensar veterinar │ 500.000 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│Clinica veterinara sau spital veterinar │ 500.000 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│Unitãţi de tehnica medicalã veterinara │ 500.000 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│Pensiune pentru animale de companie │ 500.000 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│Frizerie pentru animale de companie │ 500.000 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│Depozit furaje │ 500.000 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│Depozit de produse de uz veterinar │ 500.000 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│Ferma de carantina │ 500.000 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│Unitãţi de dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare │ 500.000 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│Unitãţi de reproducţie şi selecţie animala │ 500.000 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│Fabrica pentru hrana animalelor │ 500.000 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│Unitate de cercetare ştiinţificã inclusiv cea care utilizeazã │ 500.000 │
│animale de experienta │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│Unitãţi specializate pentru producerea unor biostimulatori, │ 500.000 │
│premixuri şi nutreturi medicamentate │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│Laborator pentru producerea unor biopreparate sau medicamente │ 500.000 │
│de uz veterinar │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│Fabrica pentru nutreturi combinate │1.000.000 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│Fabrica producãtoare de medicamente, biopreparate şi alte │1.000.000 │
│produse de uz veterinar │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│Puţuri seci, cimitire de animale, crematorii │Nu se taxeaza│
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│Unitate prelucrare industriala a cadavrelor, produse de origine │ 300.000 │
│animala confiscate, subproduse necomestibile │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│Centru (punct) tãiere │ 500.000 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│Depozit subproduse necomestibile │ 500.000 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│Punct de desfacere carne, peste, oua etc. │ 500.000 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│Punct sau centru colectare peste, produse din peste │ 500.000 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│Chiosc desfacere peste, produse din peste │ 500.000 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│Punct sau centru colectare batracieni, gasteropode, crustacee, │ 500.000 │
│fructe de mare │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│Centru colectare prelucrare lapte │ 500.000 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│Carmangerie, macelarie │ 500.000 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│Unitãţi portionare, preambalare carne şi produse din carne │ 500.000 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│Alte unitãţi nenominalizate de prelucrare, depozitare carne, │ 500.000 │
│produse şi subproduse comestibile şi necomestibile │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│Atelier semiconserve peste │ 500.000 │
│Alte unitãţi nenominalizate de prelucrare, depozitare peste, │ 500.000 │
│produse din peste, batracieni, gasteropode, crustacee, fructe de│ │
│mare │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│Unitãţi portionare preambalare produse lactate │ 500.000 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│Unitãţi de colectare, depozitare oua │ 500.000 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│Unitate de colectare şi prelucrare miere, alte produse │ 500.000 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│Alte unitãţi nenominalizate pentru lapte, oua, miere, produse │ 500.000 │
│apicole │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│Atelier preparate carne │ 700.000 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│Catering │ 700.000 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│Depozit alimentar, depozit frigorific peste, depozit produse │ 800.000 │
│lactate │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│Restaurant clasic cu specific local/naţional, restaurant │ 800.000 │
│crama, restaurant specializat pescaresc, vanatoresc, tip zahana,│ │
│lacto-vegetarian, dietetic, restaurant cantina │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│Hala pentru desfacere produse de origine animala │ 800.000 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│Fabrica branzeturi │1.000.000 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│Fabrica lapte praf, fabrica inghetata │1.000.000 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│Unitãţi prelucrare batracieni, gasteropode, crustacee, fructe de│1.000.000 │
│mare │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│Fabrica produse din carne, conserve, semiconserve, preparate din│1.200.000 │
│carne, salamuri crude │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│Fabrica semipreparate culinare din carne şi mixte │1.200.000 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│Unitãţi transare carne │1.200.000 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│Unitãţi prelucrare membrane naturale │1.200.000 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│Unitãţi fabricaţie membrane artificiale │1.200.000 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│Fabrica conserve, semiconserve peste │1.200.000 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│Fabrica produse lactate │1.200.000 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│Fabrica produse oua │1.200.000 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│Abator │1.500.000 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│Antrepozit frigorific │1.500.000 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│Supermarket │1.500.000 │
├────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
│Combinat de carne │2.000.000 │
└────────────────────────────────────────────────────────────────┴─────────────┘



-------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016