Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   PROCEDURA din 24 ianuarie 2007  de stabilire si de identificare a gradului de risc fiscal in cazul produselor accizabile expediate din Romania, in regim suspensiv, pe teritoriul comunitar    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

PROCEDURA din 24 ianuarie 2007 de stabilire si de identificare a gradului de risc fiscal in cazul produselor accizabile expediate din Romania, in regim suspensiv, pe teritoriul comunitar

EMITENT: MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 121 din 19 februarie 2007

I. Aspecte generale
Procedura prevãzutã în aceastã anexã se aplicã în vederea determinãrii gradului de risc pe care îl comportã toate livrãrile de produse accizabile transportate în regim suspensiv pe teritoriul comunitar.
Analiza de risc se realizeazã în douã etape, aşa cum sunt descrise la cap. II şi III:
- stabilirea punctajului indicatorilor care reflectã comportamentul fiscal al antrepozitarului autorizat;
- stabilirea punctajului indicatorilor care reflectã riscul prezentat de livrarea de produse accizabile în regim suspensiv pe teritoriul comunitar.
Dupã parcurgerea acestor etape se va obţine Coeficientul de risc al transportului (CRT). Coeficientul de risc al transportului (CRT) reprezintã o sumã obţinutã automat în urma analizei de risc, clasificatã ulterior pe 3 niveluri de risc, indicând proporţional şi în ordine crescãtoare riscul dezvoltat:
- CRT stabilit este sub valoarea de 10 puncte ponderate - fãrã risc;
- CRT stabilit este între valorile de 11-60 de puncte ponderate - risc scãzut;
- CRT stabilit este între valorile 61-100 de puncte ponderate - risc ridicat.
Un CRT se va acorda fiecãrui DAI aferent unui transport pe teritoriul comunitar şi va fi determinat la momentul primirii exemplarului 5 din DAI de cãtre Serviciul central de legãturi, cu suportul Direcţiei generale a tehnologiei informaţiei, în baza de date centralã.
Se va identifica un grad de risc al transportului respectiv, pe baza datelor deţinute despre antrepozitarul autorizat şi antrepozitul fiscal expeditor şi a celor din documentul administrativ de însoţire. Fiecãrui indicator de risc i se acordã o pondere la calcularea CRT, care reprezintã procentul ariei de risc în cadrul riscului general.
Valoarea CRT reprezintã ponderea punctajelor indicatorilor de risc care reflectã comportamentul fiscal al antrepozitarului şi a celor asociaţi livrãrii de produse accizabile în regim suspensiv pe teritoriul comunitar.
Excepţie vor face de la analiza de risc urmãtoarele categorii de operaţiuni care se vor califica în mod automat ca având un risc ridicat:
- operaţiuni având ca obiect tranzacţiile cu ţigarete, alcool etilic şi bãuturi spirtoase provenind sau având ca destinaţie o ţarã terţã;
- livrãri de produse accizabile realizate de antrepozitarii aflaţi în stare de insolvabilitate;
- livrãrile de produse accizabile realizate de antrepozitarii care se aflã în prima lunã de activitate;
- operaţiuni realizate de antrepozitari care au fost declaraţi inactivi.
II. Indicatori care reflectã comportamentul fiscal al antrepozitarului autorizat expeditor
II.1. Indicatori calculaţi de cãtre autoritatea fiscalã teritorialã în a cãrei administrare se aflã antrepozitarul expeditor
Indicatorii se calculeazã pentru prima datã în termen de 10 zile de la intrarea în vigoare a prezentei proceduri şi apoi semestrial, începând cu data de 5 august 2007, într-un termen de maximum 5 zile.
Înainte de stabilirea punctajelor acestor indicatori, compartimentul de specialitate din cadrul autoritãţii fiscale de administrare a antrepozitarului autorizat expeditor va solicita în scris compartimentelor de specialitate implicate confirmarea actualizãrii la zi a tuturor bazelor de date care furnizeazã informaţii utilizate în aplicarea procedurii.
Dupã calcularea indicatorilor, compartimentul de specialitate din cadrul autoritãţii fiscale de administrare a antrepozitarului autorizat expeditor va comunica punctajele cãtre Serviciul central de legãturi.
Indicatorii urmãriţi şi punctajul aferent acestora sunt:

1. Mãrimea contribuabilului
Punctaj:
0 puncte - mari contribuabili;
50 de puncte - contribuabili mijlocii şi mici.
2. Antecedente fiscale
Punctaj:
0 puncte - nu are fapte înscrise în cazierul fiscal;
100 de puncte - are fapte înscrise în cazierul fiscal.
3. Modul de verificare a antrepozitarului (sumele reprezintã rezultatele cumulate ale tuturor inspecţiilor fiscale efectuate în perioada de referinţã)
Punctaj:
0 puncte - a avut inspecţii fiscale în ultimii 3 ani şi au fost calculate sume suplimentare pentru accize, inclusiv accesorii mai mari de 10.000 lei;
50 de puncte - a avut inspecţii fiscale în ultimii 3 ani şi au fost calculate sume suplimentare pentru accize, inclusiv accesorii mai mari de 10.000 lei şi pânã la 100.000 lei;
70 de puncte - a avut inspecţii fiscale în ultimii 3 ani şi au fost calculate sume suplimentare pentru accize, inclusiv accesorii mai mari de 100.000 lei;
100 de puncte - nu a avut inspecţii fiscale în ultimii 3 ani.
4. Sancţiuni aplicate
Punctaj:
0 puncte - antrepozitarul nu a primit nicio sancţiune contravenţionalã la regimul produselor accizabile, prevãzutã în Codul de procedurã fiscalã, în ultimele 12 luni;
50 de puncte - antrepozitarul a primit pânã la 3 sancţiuni contravenţionale la regimul produselor accizabile, prevãzute în Codul de procedurã fiscalã, în ultimele 12 luni;
100 de puncte - antrepozitarul a primit mai mult de 3 sancţiuni contravenţionale la regimul produselor accizabile, prevãzute în Codul de procedurã fiscalã, în ultimele 12 luni.
5. Documente administrative de însoţire neînchise
Punctaj:
0 puncte - nu are documente administrative de însoţire neînchise în ultimele 12 luni;
100 de puncte - are documente administrative de însoţire neînchise în ultimele 12 luni.
6. Gradul de conformare la îndeplinirea obligaţiilor declarative prevãzute de vectorul fiscal
Punctaj:
0 puncte - îndeplinirea voluntarã şi la termen a tuturor obligaţiilor declarative în ultimele 12 luni;
50 de puncte - îndeplinirea tuturor obligaţiilor declarative în ultimele 12 luni, dar fãrã respectarea termenelor legale;
100 de puncte - neîndeplinirea parţialã sau totalã a obligaţiilor declarative în ultimele 12 luni (cel puţin un impozit sau o taxã nedeclaratã în ultimele 12 luni).
7. Executãri silite înregistrate
Punctaj:
0 puncte - antrepozitarul nu a fost supus unei executãri silite de la autorizarea sa;
50 de puncte - antrepozitarul a fost supus unei executãri silite mai vechi de un an;
100 de puncte - antrepozitarul a fost supus unei executãri silite în ultimul an.
8. Nivelul datoriilor nete la bugetul general consolidat (total datorat - total de rambursat/restituit)
Punctaj:
0 puncte - contribuabili care nu au datorii;
10 puncte - contribuabili mari care au datorii sub 500.000 lei, contribuabili mici şi mijlocii care au datorii sub 350.000 lei;
50 de puncte - contribuabili mari care au datorii între 500.001 lei şi 1.000.000 lei, contribuabili mici şi mijlocii care au datorii între 350.001 lei şi 1.000.000 lei;
100 de puncte - contribuabilii care au datorii ce depãşesc 1.000.000 lei.
9. Nivelul capitalurilor totale (se calculeazã potrivit bilanţului pentru ultimul an fiscal încheiat)
Punctaj:
0 puncte - antrepozitarul deţine capitaluri totale de peste 10.000.000 lei;
10 puncte - antrepozitarul deţine capitaluri totale între 5.000.001 şi 10.000.000 lei;
50 de puncte - antrepozitarul deţine capitaluri totale între 1.000.001 şi 5.000.000 lei;
100 de puncte - antrepozitarul deţine capitaluri totale sub 1.000.000 lei sau nu existã date pentru calcularea indicatorului.
10. Active imobilizate (se calculeazã potrivit bilanţului pentru ultimul an fiscal încheiat)
Punctaj:
0 puncte - antrepozitarul deţine active imobilizate de peste 10.000.000 lei;
10 puncte - antrepozitarul deţine active imobilizate între 5.000.001 şi 10.000.000 lei;
50 de puncte - antrepozitarul deţine active imobilizate între 1.000.001 şi 5.000.000 lei;
100 de puncte - antrepozitarul deţine capitaluri totale sub 1.000.000 lei sau nu existã date pentru calcularea indicatorului.
11. Variaţii ale rezultatelor fiscale anuale - profit/pierdere (se calculeazã potrivit bilanţurilor depuse pentru ultimii 2 ani fiscali încheiaţi)
Punctaj:
0 puncte - dacã a înregistrat profit în ultimii 2 ani fiscali încheiaţi, pentru care existã bilanţ depus, sau în cazul în care antrepozitarul este nou-înfiinţat, dacã a încheiat primul an fiscal având profit;
30 de puncte - dacã a înregistrat profit în ultimul an şi pierdere în anul anterior;
50 de puncte - dacã a înregistrat în ultimul an fiscal pierdere şi profit în anul anterior;
70 de puncte - dacã a înregistrat pierdere în ultimii 2 ani consecutivi;
100 de puncte - dacã a înregistrat pierdere în ultimii 3 ani consecutivi sau nu existã date pentru calcularea indicatorului.
12. Variaţii ale cifrei de afaceri în ultimii 2 ani (se calculeazã potrivit bilanţurilor depuse pentru ultimii 2 ani fiscali încheiaţi)
Se calculeazã:
Variaţia = [(CA din ultimul an - CA din penultimul an)/CA din penultimul an] x 100
Punctaj:
0 puncte - dacã a înregistrat o variaţie pozitivã a cifrei de afaceri în ultimii 2 ani consecutivi de peste 25%;
30 de puncte - dacã a înregistrat o variaţie pozitivã a cifrei de afaceri în ultimii 2 ani consecutivi între 0-25%;
100 de puncte - dacã a înregistrat o variaţie negativã a cifrei de afaceri în ultimii 2 ani consecutivi sau nu existã date pentru calcularea indicatorului.
13. Gradul de îndatorare = (datorii totale/total active imobilizate) x 100 (se calculeazã potrivit bilanţului pentru ultimul an fiscal încheiat)
Punctaj:
0 puncte - gradul de îndatorare este sub 100%;
50 de puncte - gradul de îndatorare este între 101% şi 150%;
100 de puncte - gradul de îndatorare este peste 150% sau nu existã date pentru calcularea indicatorului.
II.2. Indicatori calculaţi la nivel central
Indicatorii se calculeazã pentru prima datã în termen de 10 zile de la intrarea în vigoare a prezentei proceduri şi apoi semestrial începând cu data de 5 august 2007, într-un termen maxim de 5 zile.
Înainte de stabilirea punctajelor acestor indicatori, Direcţia generalã a tehnologiei informaţiei va lua mãsuri în vederea actualizãrii la zi a tuturor bazelor de date care furnizeazã informaţii utilizate în aplicarea procedurii.
Dupã calcularea indicatorilor, punctajele obţinute împreunã cu punctajele calculate pentru indicatorii menţionaţi la pct. II.1 şi comunicaţi de cãtre autoritatea fiscalã de administrare a antrepozitarului autorizat expeditor vor fi pãstrate într-o bazã de date.
Indicatorii urmãriţi şi punctajul aferent acestora sunt:
14. Istoricul activitãţii antrepozitarului
Punctaj:
0 puncte - data autorizãrii antrepozitarului depãşeşte 3 ani, iar în aceastã perioadã a funcţionat fãrã întreruperi de nicio naturã (suspendarea autorizaţiei unui antrepozit, încetarea activitãţii);
20 de puncte - data autorizãrii antrepozitarului este între 1 şi 3 ani, iar în aceastã perioadã a funcţionat fãrã întreruperi de nicio naturã (suspendarea autorizaţiei unui antrepozit, încetarea activitãţii);
50 de puncte - data autorizãrii antrepozitarului depãşeşte un an, iar în aceastã perioadã activitatea antrepozitarului a suferit întreruperi (încetarea activitãţii urmatã de o nouã autorizare, suspendarea autorizaţiei unui/unor antrepozit/antrepozite);
70 de puncte - data autorizãrii antrepozitarului este între un an şi 6 luni;
100 de puncte - data autorizãrii antrepozitarului nu depãşeşte 6 luni.
15. Schimbarea recentã a proprietarilor (potrivit ultimelor date comunicate de registrul comerţului):
Punctaj:
0 puncte - acelaşi acţionar majoritar în ultimele 12 luni;
100 de puncte - acţionarul majoritar a fost schimbat în ultimele 12 luni.
III. Indicatori care reflectã riscul prezentat de livrarea de produse accizabile în regim suspensiv
La momentul recepţionãrii exemplarului 5 al DAI, în format electronic, de cãtre autoritatea fiscalã în a cãrei razã teritorialã îşi desfãşoarã activitatea antrepozitul fiscal expeditor, acesta va fi transmis în aceeaşi zi lucrãtoare Direcţiei generale a tehnologiei informaţiei, într-o bazã de date centralã.
DAI-urile recepţionate dupã ora 18,00 vor fi transmise a doua zi lucrãtoare pânã cel târziu la ora 10,00.
Calcularea punctajelor indicatorilor de mai jos se va realiza la nivel central pe baza datelor din DAI.
Indicatorii urmãriţi şi punctajul aferent acestora sunt:
16. Tipul de autorizare atribuit locului de expediere a produselor în funcţie de codul de accize completat în cãsuţa 15 din DAI (se urmãreşte codul de accize al antrepozitarului român şi codul din Nomenclatorul activitãţilor desfãşurate în cadrul antrepozitului fiscal)
Punctaj:
0 puncte - antrepozite de producţie şi depozitare vin şi bãuturi fermentate, altele decât bere şi vin (caracterele 10 şi 11 din codul de accize sunt DD şi PP, iar produsele autorizate în SEED au codurile W2 şi W3);
20 de puncte - antrepozite de producţie şi depozitare bere (caracterele 10 şi 11 din codul de accize sunt DD şi PP, iar produsul autorizat în SEED are codul B);
30 de puncte - antrepozite de producţie ţigãri şi ţigãri de foi, tutun destinat rulãrii în ţigarete şi alt tutun de fumat (caracterele 10 şi 11 din codul de accize sunt PP, iar produsele autorizate în SEED au codurile T3, T4 sau T5);
40 de puncte - antrepozite de producţie şi depozitare ţigarete (caracterele 10 şi 11 din codul de accize sunt DD şi PP, iar produsul autorizat în SEED are codul T2);
50 de puncte - antrepozite de producţie şi depozitare produse intermediare (caracterele 10 şi 11 din codul de accize sunt DD şi PP, iar produsul autorizat în SEED are codul I);
70 de puncte - antrepozite de producţie şi depozitare produse energetice (caracterele 10 şi 11 din codul de accize sunt DD şi PP, iar produsele autorizate în SEED au codurile E2, E3, E5, E6, E7, E8, E9.1 şi E9.2);
80 de puncte - antrepozite de producţie/depozitare alcool etilic şi bãuturi spirtoase (caracterele 10 şi 11 din codul de accize sunt PP sau DD, iar produsele autorizate în SEED au codurile S2, S3, S4 şi S5);
90 de puncte - antrepozite de depozitare produse energetice (caracterele 10 şi 11 din codul de accize sunt DD şi produsele autorizate în SEED au codurile E4.1-E4.9);
100 de puncte - antrepozite de producţie produse energetice (caracterele 10 şi 11 din codul de accize sunt PP şi produsele autorizate în SEED au codurile E4.1-E4.9).
17. Tipul de autorizare a operatorului destinatar (se urmãreşte codul de accize al primitorului din cãsuţa 7 din DAI)
Punctaj:
0 puncte - antrepozitar autorizat;
50 de puncte - operator înregistrat;
100 de puncte - operator neînregistrat.
18. Tipul de autorizare atribuit locului livrãrii produselor conform datelor declarate în cãsuţa 7a din DAI (se verificã în baza de date SEED şi se urmãreşte pentru ce este autorizat conform nomenclatorului de activitãţi din SEED)
Punctaj:
0 puncte - vin şi bãuturi fermentate, altele decât bere şi vin (codurile W2 şi W3);
20 de puncte - bere (codul B);
40 de puncte - produse din tutun (codurile T2, T3, T4 sau T5);
50 de puncte - produse intermediare (codul I);
70 de puncte - produse energetice (codurile E2, E3, E5, E6, E7, E8, E9.1 şi E9.2);
80 de puncte - alcool etilic şi bãuturi spirtoase (codul S2, S3, S4 şi S5);
100 de puncte - produse energetice (coduri E4.1 E4.9) sau nu existã nicio codificare.
19. Produsele accizabile care fac obiectul transportului în regim suspensiv (cãsuţele 19a, 19b şi 19c)
Punctaj:
0 puncte - vinuri (NC 2204, 2205), bere (NC 2203 00 sau orice produs care conţine un amestec de bere şi de bãuturi nealcoolice, încadrat la codul NC 2206 00), precum şi alte coduri NC care nu se regãsesc la punctajele de mai jos;
20 de puncte - tutun prelucrat (NC 2400, 2401, 2402, 2403);
50 de puncte - benzinã cu plumb (NC 2710 11 31, 2710 11 51, 2710 11 59), benzinã fãrã plumb (NC 2710 11 31, NC 2710 11 41, NC 2710 11 45, 2710 11 49, 2710 11 70 şi 2710 11 90), motorinã (NC de la 2710 1941 pânã la 2710 19 49), petrol lampant (kerosen) - 2710 19 21 şi 2710 19 25, gaz petrolier lichefiat cu codurile NC de la 2711 12 11 pânã la 2711 19 00, gaz natural cu codurile NC 2711 11 00 şi 2711 21 00, pãcurã cu codurile NC de la 2710 19 61 pânã la 2710 19 69, cãrbune şi cocs cu codurile NC 2701, 2702 şi 2704;
100 de puncte - alcool etilic (NC 2207, 2208, 2204, 2205 şi 2206).
20. Cantitatea sau greutatea netã a produselor accizabile livrate în regim suspensiv
Plafon cantitativ:
- NC 2207 alcool etilic nedenaturat cu o concentraţie alcoolicã mai mare sau egalã cu 80% în cantitate de 20 Hl alcool pur (20°C);
- NC 2208 bãuturi spirtoase în cantitate de 12 Hl volum de bãuturi;
- NC 2402.20 ţigarete în cantitate de 500.000 unitãţi.
Punctaj:
10 puncte - antrepozitarul livreazã cantitãţi sub plafonul cantitativ mai sus menţionat;
50 de puncte - antrepozitarul livreazã cantitãţi care nu depãşesc cu mai mult de 20% plafonul cantitativ mai sus menţionat;
100 de puncte - antrepozitarul livreazã cantitãţi care depãşesc cu mai mult de 20% plafonul cantitativ mai sus menţionat.
IV. Ponderea punctajelor indicatorilor de risc
Punctajul final (CRT) se calculeazã prin însumarea punctajelor aferente fiecãruia dintre indicatorii menţionaţi la pct. II şi III, ponderate cu procentele prevãzute în tabelul de mai jos:


┌───┬───────────────────────────────────────────────────────────────┬────────┐
│Nr.│ │ │
│crt│ Indicatori │Pondere │
├───┼───────────────────────────────────────────────────────────────┼────────┤
│ 1.│Mãrimea contribuabilului │ 2% │
├───┼───────────────────────────────────────────────────────────────┼────────┤
│ 2.│Antecedente fiscale │ 8% │
├───┼───────────────────────────────────────────────────────────────┼────────┤
│ 3.│Modul de verificare a antrepozitarului │ 11% │
├───┼───────────────────────────────────────────────────────────────┼────────┤
│ 4.│Sancţiuni aplicate │ 6% │
├───┼───────────────────────────────────────────────────────────────┼────────┤
│ 5.│Documente administrative de însoţire neînchise │ 6% │
├───┼───────────────────────────────────────────────────────────────┼────────┤
│ 6.│Gradul de conformare la îndeplinirea obligaţiilor declarative │ 8% │
├───┼───────────────────────────────────────────────────────────────┼────────┤
│ 7.│Executãri silite înregistrate │ 6% │
├───┼───────────────────────────────────────────────────────────────┼────────┤
│ 8.│Nivelul datoriilor nete la bugetul general consolidat │ 5% │
├───┼───────────────────────────────────────────────────────────────┼────────┤
│ 9.│Nivelul capitalurilor totale │ 3% │
├───┼───────────────────────────────────────────────────────────────┼────────┤
│10.│Active imobilizate │ 3% │
├───┼───────────────────────────────────────────────────────────────┼────────┤
│11.│Variaţii ale rezultatelor fiscale anuale │ 4% │
├───┼───────────────────────────────────────────────────────────────┼────────┤
│12.│Variaţii ale cifrei de afaceri în ultimii 2 ani │ 3% │
├───┼───────────────────────────────────────────────────────────────┼────────┤
│13.│Gradul de îndatorare │ 3% │
├───┼───────────────────────────────────────────────────────────────┼────────┤
│14.│Istoricul activitãţii antrepozitarului │ 6% │
├───┼───────────────────────────────────────────────────────────────┼────────┤
│15.│Schimbarea recentã a proprietarilor │ 2% │
├───┼───────────────────────────────────────────────────────────────┼────────┤
│16.│Tipul de autorizare atribuit locului de expediere a produselor │ 4% │
├───┼───────────────────────────────────────────────────────────────┼────────┤
│17.│Tipul de autorizare a operatorului destinatar │ 2% │
├───┼───────────────────────────────────────────────────────────────┼────────┤
│18.│Tipul de autorizare atribuit locului livrãrii produselor │ 4% │
├───┼───────────────────────────────────────────────────────────────┼────────┤
│19.│Produsele accizabile care fac obiectul transportului în │ │
│ │regim suspensiv │ 8% │
├───┼───────────────────────────────────────────────────────────────┼────────┤
│20.│Cantitatea sau greutatea netã a produselor accizabile livrate │ │
│ │în regim suspensiv │ 6% │
└───┴───────────────────────────────────────────────────────────────┴────────┘


Dacã prin ponderare CRT nu este numãr întreg, acesta va fi rotunjit.
Calculul CRT aferent unui DAI recepţionat se realizeazã automat de cãtre sistemul informatic, la primirea DAI în baza de date centralã.
V. Utilizarea rezultatelor analizei de risc
Dupã calcularea CRT pentru DAI-urile primite într-o zi lucrãtoare, Serviciul central de legãturi, cu suportul Direcţiei generale a tehnologiei informaţiei, va lua urmãtoarele mãsuri:
- va transmite DAI-urile împreunã cu CRT aferent compartimentului de schimb internaţional de informaţii din cadrul autoritãţii competente în a cãrei razã îşi desfãşoarã activitatea antrepozitul fiscal expeditor, în vederea asigurãrii evidenţei la nivel judeţean;
- va transmite DAI-urile cu risc ridicat Direcţiei supraveghere produse accizabile şi tranzite din cadrul Autoritãţii Naţionale a Vãmilor, în vederea supravegherii transporturilor ce se desfãşoarã pe teritoriul naţional pentru a asigura legalitatea mişcãrii produselor accizabile în regim suspensiv;
- va transmite un mesaj de alertã cãtre statul membru, de destinaţie al transportului, atunci când CRT este cuprins între 61-100 de puncte ponderate;
- atunci când CRT este cuprins între 11-60 de puncte ponderate, va analiza DAI-urile respective şi va decide asupra oportunitãţii transmiterii unui mesaj de informare cãtre statul membru, de destinaţie al transportului.
Baza de date cu DAI-uri intracomunitare clasificate în funcţie de nivelul de risc va fi disponibilã pentru consultare Serviciului central de legãturi, în vederea îndeplinirii angajamentelor ce revin României conform legislaţiei naţionale şi comunitare în ceea ce priveşte schimbul de informaţii şi cooperarea administrativã pe linie de accize.


---------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016