Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   PROCEDURA din 23 iulie 2004  privind declararea lunara de catre angajatori a evidentei nominale a asiguratilor si a obligatiilor de plata la bugetul asigurarilor pentru somaj    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

PROCEDURA din 23 iulie 2004 privind declararea lunara de catre angajatori a evidentei nominale a asiguratilor si a obligatiilor de plata la bugetul asigurarilor pentru somaj

EMITENT: MINISTERUL MUNCII, SOLIDARITATII SOCIALE SI FAMILIEI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 765 din 20 august 2004

I. Organizarea depunerii/transmiterii de cãtre angajatori a declaraţiei lunare privind evidenta nominalã a asiguraţilor şi a obligaţiilor de plata la bugetul asigurãrilor pentru şomaj

ART. 1
Obligaţia depunerii/transmiterii de cãtre angajatori a declaraţiei lunare privind evidenta nominalã a asiguraţilor şi a obligaţiilor de plata la bugetul asigurãrilor pentru şomaj, denumita în continuare declaraţie lunarã, se realizeazã prin completarea documentelor prezentate în anexele nr. 1 şi 2.
ART. 2
Declaraţia lunarã se depune/transmite, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmãtoare celei pentru care se datoreazã drepturile salariale şi/sau veniturile de natura acestora, la agenţia pentru ocuparea forţei de munca judeteana, respectiv a municipiului Bucureşti, în a carei raza teritorialã se afla sediul angajatorului persoana juridicã sau domiciliul angajatorului persoana fizica.
ART. 3
(1) Angajatorii persoane juridice care au sucursale şi/sau puncte de lucru depun/transmit declaraţia lunarã cumulat, atât pentru activitatea proprie, cat şi pentru activitatea sucursalelor şi/sau a punctelor de lucru, la agenţia pentru ocuparea forţei de munca judeteana, respectiv a municipiului Bucureşti, în a carei raza teritorialã îşi are sediul angajatorul, denumit în continuare unitatea centrala.
(2) În declaraţia lunarã depusa/transmisã cumulat de unitatea centrala, se va preciza distinct fiecare categorie de subventie deductibilã sau reducere a contribuţiei datorate de angajator, realizatã în temeiul <>Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurãrilor pentru şomaj şi stimularea ocupãrii forţei de munca, cu modificãrile şi completãrile ulterioare (deducerile prevãzute la art. 80 şi 85, precum şi reducerile prevãzute la <>art. 93 şi 94 din Legea nr. 76/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, deducerile prevãzute de <>Legea nr. 116/2002 privind prevenirea şi combaterea marginalizarii sociale, deducerile conform <>art. 7 alin. (3) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 58/2001 privind organizarea şi finanţarea rezidentialului, stagiaturii şi activitãţii de cercetare medicalã în sectorul sanitar, aprobatã şi modificatã prin <>Legea nr. 41/2002 , cu modificãrile ulterioare).
(3) Sumele deduse/reduse din contribuţia datoratã şi/sau, dupã caz, cele care se recupereazã de la bugetul asigurãrilor pentru şomaj se declara prin completarea de cãtre unitatea centrala a anexei nr. 2 "Date despre angajator - deduceri şi reduceri" la prezenta procedura.
(4) Deducerile şi reducerile din contribuţiile la bugetul asigurãrilor pentru şomaj se opereazã la nivelul unitãţii centrale, care poate efectua regularizari între sumele datorate de cãtre sucursalele şi/sau punctele sale de lucru şi sumele pe care le are de recuperat pe seama acelor sucursale şi/sau puncte de lucru care au dreptul la deduceri şi reduceri ale contribuţiilor datorate, mai mari decât volumul acestora.
ART. 4
(1) Încheierea convenţiilor în baza cãrora se acorda subvenţiile sus-menţionate se realizeazã la nivel teritorial, între unitãţile centrale, în calitate de angajatori persoane juridice, şi agenţiile pentru ocuparea forţei de munca judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, în a cãror raza teritorialã îşi au sediul şi îşi desfãşoarã activitatea sucursalele şi/sau punctele de lucru respective.
(2) Controlul asupra respectãrii condiţiilor în care au fost încheiate convenţiile se efectueazã de cãtre corpurile proprii de control mãsuri active ale agentiilor pentru ocuparea forţei de munca judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, care au încheiat convenţiile.
ART. 5
(1) Angajatorii depun/transmit declaraţia, în mod obligatoriu, în format electronic (discheta, CD, e-mail sau SEN). Transmiterea declaraţiei prin SEN (Sistemul electronic naţional) se face în condiţiile <>Legii nr. 161/2003 privind unele mãsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnitatilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea coruptiei, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(2) Pot transmite declaraţia prin e-mail numai angajatorii care au comunicat în scris agenţiei pentru ocuparea forţei de munca judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, unde au obligaţia sa depunã declaraţia lunarã, adresa de e-mail de la care urmeazã sa fie transmisã declaraţia.
(3) În cazuri temeinic justificate directorul executiv al agenţiei pentru ocuparea forţei de munca judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, poate sa aprobe pentru angajatorii cu mai puţin de 5 salariaţi depunerea declaraţiei lunare pe suport hârtie. Persoanele care depun declaraţia trebuie sa prezinte, la depunerea lunarã a declaraţiei, o împuternicire din partea angajatorului, în care sa fie înscrise denumirea/numele angajatorului, codul fiscal/CNP al angajatorului, precum şi numele, prenumele, funcţia şi CNP ale persoanei împuternicite sa depunã declaraţia pentru luna respectiva.
(4) În termen de 15 zile de la publicarea prezentului ordin în Monitorul Oficial al României, Partea I, formularul declaraţiei şi programul informatic destinat completãrii de cãtre angajatori a declaraţiilor pentru şomaj vor fi publicate pe site-ul Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Munca (www.anofm.ro).
ART. 6
Directorul executiv al fiecãrei agenţii pentru ocuparea forţei de munca judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, va stabili prin decizie arondarea angajatorilor pentru depunerea/transmiterea declaraţiei lunare, în funcţie de sediul sau de domiciliul acestora, precum şi de resursele agentiilor de prelucrare a datelor din declaraţiile lunare.
II. Modul de completare a declaraţiei lunare
ART. 7
"Declaraţie privind evidenta nominalã a asiguraţilor şi a obligaţiilor de plata la bugetul asigurãrilor pentru şomaj" din anexa nr. 1 la prezenta procedura se completeazã dupã cum urmeazã:
1. La rubrica "CUI (Cod fiscal)" se înscrie numai partea numericã a acestuia.
2. La rubrica "Cod numeric personal" se înscrie codul numeric personal al angajatorului care nu are cod fiscal sau care nu este înregistrat la oficiul registrului comerţului (de exemplu, persoane fizice care angajeazã personal casnic conform legii).
3. La rubrica "Denumire angajator" se înscrie denumirea completa a angajatorului, asa cum este înregistrat la oficiul registrului comerţului.
4. Evidenta nominalã a asiguraţilor are în vedere persoanele care se afla în urmãtoarele situaţii prevãzute de lege:
a) persoanele care desfãşoarã activitãţi pe baza de contract individual de munca sau pe baza de contract de munca temporarã, în condiţiile legii;
b) functionarii publici şi alte persoane care desfãşoarã activitãţi pe baza actului de numire;
c) persoanele care îşi desfãşoarã activitatea în funcţii elective sau care sunt numite în cadrul autoritãţii executive, legislative ori judecãtoreşti, pe durata mandatului;
d) militarii angajaţi pe baza de contract;
e) persoanele care au raport de munca în calitate de membru cooperator;
f) alte persoane care realizeazã venituri din activitãţi desfãşurate potrivit legii şi care nu se regãsesc în una dintre situaţiile menţionate mai sus.
5. Rubrica "Tip contract" se completeazã cu:
a) "1" pentru toate raporturile de munca/serviciu cu durata normalã a timpului de munca/lucru cu norma intreaga;
b) "2" pentru contractul individual de munca cu timp parţial de lucru, unde timpul normal de lucru este de 8 ore;
c) "3" pentru contractul individual de munca cu timp parţial de lucru, unde timpul normal de lucru este de 7 ore;
d) "4" pentru contractul individual de munca cu timp parţial de lucru, unde timpul normal de lucru este de 6 ore;
e) "5" pentru contractul de munca temporarã cu durata normalã a timpului de munca/lucru cu norma intreaga;
f) "6" pentru contractul de munca temporarã cu timp parţial de lucru, unde timpul normal de lucru este de 8 ore;
g) "7" pentru contractul de munca temporarã cu timp parţial de lucru, unde timpul normal de lucru este de 7 ore;
h) "8" pentru contractul de munca temporarã cu timp parţial de lucru, unde timpul normal de lucru este de 6 ore;
i) "9" pentru toate raporturile de munca/serviciu ale angajaţilor militari cu durata normalã a timpului de munca/lucru cu norma intreaga.
6. Rubrica "Numãr ore norma în zi" se completeazã cu numãrul de ore de lucru normate în zi, conform tipului de contract.
7. Rubrica "Numãr zile lucrate în luna" se completeazã cu numãrul de zile efectiv lucrate în luna, conform tipului de contract.
8. Rubrica "Numãr zile suspendate în luna" se completeazã cu numãrul de zile suspendate în luna, conform legii, cu excepţia suspendãrii pentru incapacitate temporarã de munca de cel mult 30 de zile.
9. Rubrica "Baza de calcul" se completeazã cu drepturile bãneşti determinate în conformitate cu prevederile <>art. 14 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurãrilor pentru şomaj şi stimularea ocupãrii forţei de munca, aprobate prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 174/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, pentru asiguraţii prevãzuţi la <>art. 19 din Legea nr. 76/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare. În lunile în care raporturile de munca sau de serviciu se stabilesc, înceteazã, se suspenda, respectiv se reiau, cu excepţia suspendãrii pentru incapacitate temporarã de munca, dacã aceasta nu depãşeşte 30 de zile, baza de calcul se considera în funcţie de numãrul de ore efectiv lucrate în luna respectiva. Pentru persoana care are raporturile de munca sau de serviciu suspendate pentru incapacitate temporarã de munca de cel mult 30 de zile, rubrica se va completa în acelaşi mod în care se completeazã pentru persoanele care au lucrat toatã luna.
10. Rubrica "Contribuţie individualã datoratã" se completeazã cu suma rezultatã prin aplicarea cotei de 1% asupra bazei de calcul determinate conform pct. 9.
ART. 8
"Date despre angajator - deduceri şi reduceri" din anexa nr. 2 la prezenta procedura se completeazã dupã cum urmeazã:
1. Rubrica "Total fond salarii brute realizate de asiguraţi" se completeazã cu fondul de salarii determinat în conformitate cu prevederile <>art. 13 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurãrilor pentru şomaj şi stimularea ocupãrii forţei de munca, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
2. Deducerile şi reducerile se completeazã doar de cãtre angajatorii care beneficiazã de acestea.
ART. 9
Nedepunerea declaraţiei lunare pana la termenul stabilit, precum şi completarea acesteia altfel decât conform modelelor prevãzute în anexele nr. 1 şi 2 sau cu date eronate se sancţioneazã potrivit legii.
III. Modalitatea de transmitere în format electronic a declaraţiei lunare şi condiţiile tehnice standard pentru formatul electronic
ART. 10
(1) Declaraţia lunarã în format electronic se transmite prin e-mail ca fisiere sau ca arhiva*1) ataşate la un mesaj care precizeazã denumirea/numele angajatorului, codul fiscal/CNP al angajatorului, precum şi numele, prenumele, funcţia şi CNP ale persoanei împuternicite sa transmitã declaraţia pentru luna respectiva.
--------------
*1) Se va utiliza arhivatorul ARJ.exe, iar arhiva va fi denumita "declaraţie.arj".

(2) Pentru declaraţiile lunare transmise prin e-mail, la rubrica "subiect" se trec codul fiscal/CNP al angajatorului, luna şi anul pentru care se transmite declaraţia.
(3) Declaraţia lunarã care se depune pe discheta FD 3,5" sau CD trebuie însoţitã de o împuternicire din partea angajatorului, în care sa fie înscrise denumirea/numele angajatorului, codul fiscal/CNP al angajatorului, precum şi numele, prenumele, funcţia şi CNP ale persoanei împuternicite sa depunã declaraţia pentru luna respectiva.
(4) Nu se preia declaraţia lunarã depusa pe mai multe dischete sau arhivata. Declaraţia care nu poate fi înregistratã pe o singura discheta se depune pe CD. Discheta sau CD-ul vor fi etichetate şi vor conţine urmãtoarele informaţii:
1. denumirea/numele angajatorului;
2. codul fiscal/CNP al angajatorului;
3. anul şi luna pentru care se depune declaraţia.
(5) Declaraţia lunarã în format electronic depusa pe discheta FD 3,5" sau CD se verifica la depunere şi se preia doar dacã este valida.
ART. 11
(1) Declaraţia electronica va conţine doua fisiere de tip DBF sau TXT (înregistrãri de lungime fixa) pentru anexele nr. 1 şi 2, care vor avea în mod obligatoriu urmãtoarele denumiri şi conţinut:
1. DBF sau TXT - anexa nr. 1;
2. DBF sau TXT - anexa nr. 2.
(2) Campurile din structura fisierelor sunt de lungime fixa, iar ordinea lor este obligatorie, indiferent dacã se completeazã sau nu.
(3) În descrierea fisierelor, rubrica "Tip camp" are urmãtoarea semnificatie:
N - numeric, aliniat la dreapta;
C - caracter (alfanumeric), aliniat la stanga, fãrã diacritice.
(4) În situaţia transmiterii fisierelor tip DBF se va respecta în mod obligatoriu denumirea campurilor date în structurile de fisier.
(5) Descrierile fisierelor (anexele nr. 1 şi 2) sunt prezentate în anexa nr. 3.
IV. Validari suplimentare
ART. 12
(1) Toate campurile numerice din anexele nr. 1 şi 2 sunt pozitive.
(2) În anexa nr. 1:
a) completarea tuturor campurilor este obligatorie; fac excepţie: câmpul "CNPANT" care se completeazã numai dacã câmpul "REC" = "C", şi câmpul "REC" care se completeazã numai pentru declaraţiile rectificative;
b) suma dintre numãrul de zile lucrate în luna (NZL) şi numãrul de zile suspendate în luna (NZS) poate fi cel mult egala cu numãrul de zile lucrãtoare în luna (respectiv numãrul de zile calendaristice în luna, dacã tipul de contract este "9").
(3) În anexa nr. 2:
a) campurile obligatorii sunt: LD, AD, DEN, CUI (CF/CNPA), LOC, JUD, FS, NUMEA, PREA, FUNCTA; angajatorii care au sediul în municipiul Bucureşti vor completa câmpul "JUD" cu "Bucureşti";
b) campurile care se completeazã numai dacã este cazul sunt: STR, NRA, BL, SC, ET, AP, SECT, TEL, FAX, MAIL, DED80REC, DED80RES, DED85REC, DED85RES, DED58REC, DED58RES, DED116REC, DED116RES, RED9394REC, RED9394RES;
c) suma deducerilor recuperate din contribuţia datoratã (DED80REC, DED85REC, DED58REC, DED116REC, RED9394REC) nu poate depãşi 3% din FS (cu rotunjire matematica fãrã zecimale)
V. Declaraţiile rectificative
ART. 13
(1) Declaraţiile rectificative se depun pe discheta/CD sau se transmit prin SEN. Declaraţiile rectificative se pot depune pe suport hârtie doar de angajatorii care au primit aprobarea de a depune declaraţia lunarã în acest sistem potrivit art. 5 alin. (3).
(2) Declaraţia rectificativa cuprinsã în anexa nr. 1 va conţine numai înregistrãrile care se modifica, dupã cum urmeazã:
a) pentru a corecta o înregistrare gresita se completeazã înregistrarea cu datele corecte, câmpul REC completandu-se cu "M";
b) pentru a adauga o noua înregistrare se completeazã înregistrarea cu toate informaţiile necesare, câmpul REC completandu-se cu "A";
c) pentru a şterge o înregistrare se completeazã AD, LD, CF/CNPA, CNP, TC cu datele înregistrãrii iniţiale, restul campurilor numerice se completeazã cu zero, câmpul REC completandu-se cu "S";
d) pentru a modifica CNP din declaraţia iniţialã se completeazã CNPANT cu CNP-ul din declaraţia iniţialã (eronat), se completeazã CNP cu CNP-ul corect, restul campurilor rãmânând necompletate, câmpul REC completandu-se cu "C".
(3) Pentru persoanele care au mai multe contracte individuale de munca cu acelaşi angajator, se completeazã declaraţia rectificativa cuprinsã în anexa nr. 1, dupã cum urmeazã:
a) pentru a corecta o înregistrare gresita se completeazã atât înregistrarea cu datele corecte, cat şi celelalte înregistrãri referitoare la asiguratul respectiv, câmpul REC completandu-se cu "M" la toate înregistrãrile;
b) pentru a adauga o noua înregistrare se completeazã înregistrarea cu toate informaţiile necesare, câmpul REC completandu-se cu "A";
c) pentru a şterge o înregistrare se completeazã AD, LD, CF/CNPA, CNP, TC cu datele înregistrãrii iniţiale, restul campurilor numerice se completeazã cu zero, câmpul REC completandu-se cu "S"; celelalte înregistrãri referitoare la acelaşi asigurat se completeazã cu toate datele, câmpul REC completandu-se cu "M";
d) pentru a modifica CNP-ul din declaraţia iniţialã se completeazã CNPANT cu CNP-ul din declaraţia iniţialã (eronat), se completeazã CNP cu CNP-ul corect, restul campurilor rãmânând necompletate, câmpul REC completandu-se cu "C".
(4) Declaraţia rectificativa cuprinsã în anexa nr. 2 se completeazã dupã cum urmeazã:
a) pentru a modifica o înregistrare se completeazã înregistrarea cu datele corecte, câmpul REC completandu-se cu "M";
b) pentru a modifica CF-ul din declaraţia iniţialã se completeazã CFANT cu CF-ul din declaraţia iniţialã (eronat), se completeazã CF cu CF-ul corect; toate celelalte câmpuri se completeazã cu datele corecte, câmpul REC completandu-se cu "C";
c) pentru a modifica CNPA-ul din declaraţia iniţialã se completeazã CNPAANT cu CNPA-ul din declaraţia iniţialã (eronat), se completeazã CNPA cu CNP-ul (corect) al angajatorului; toate celelalte câmpuri se completeazã cu datele corecte, câmpul REC completandu-se cu "C".
VI. Metoda de stabilire a stagiului de cotizare
ART. 14
(1) Numãrul de zile cu norma intreaga lucrate în luna, folosite la stabilirea stagiului de cotizare, se calculeazã cu formula: NON x NZL: numãrul de ore corespunzãtoare unui contract individual de munca cu norma intreaga.
(2) Pentru asiguraţii cu mai multe contracte individuale de munca, NON utilizat în formula prevãzutã la alin. (1) se obţine prin însumarea numãrului de ore normate în zi, corespunzãtoare fiecãrui contract individual de munca.
ART. 15
Anexele nr. 1-3 fac parte integrantã din prezenta procedura.


ANEXA 1
-------
la procedura
-------------
DECLARAŢIE
privind evidenta nominalã a asiguraţilor şi a
obligaţiilor de plata la bugetul asigurãrilor pentru şomaj
pentru luna |_|_| anul |_|_|_|_|


───────────────┬───────┬──────────────────┬────────────────────────────────────┐
CUI(Cod Fiscal)│ │ │ │
sau ├───────┤Denumire angajator├────────────────────────────────────┤
CNP │ │ │ │
──┬────────┬───┴──────┬┴────────┬───────┬─┴───┬───────┬─────┬──────┬────────┬──┤
N │Nume │ Cod │ Cod │ Tip │ Nr. │ Nr. │ Nr. │ Baza│ Contri-│ R│
r.│ şi │ numeric │ numeric │ contr.│ ore │ zile │zile │ de │ butia │ E│
c │prenume │ personal │ personal│ (TC) │norma│ lucra-│sus- │ cal- │ indivi-│ C│
r │asigurat│ al asi- │ anterior│ │în zi│ te în │pen- │ cul │ duala │ │
t.│ │ guratului│al asigu-│ │(NON)│ luna │date │ (BC) │ dato- │ │
│ │ (CNP) │ ratului │ │ │ (NZL) │ în │ │ rata │ │
│ │ │ (CNPANT)│ │ │ │luna │ │ (CID) │ │
│ │ │ *numai │ │ │ │(NZS)│ │ │ │
│ │ │ dacã │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ REC="C"│ │ │ │ │ │ │ │
──┼────────┼──────────┼─────────┼───────┼─────┼───────┼─────┼──────┼────────┼──┤
0│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │10│
──┼────────┼──────────┼─────────┼───────┼─────┼───────┼─────┼──────┼────────┼──┤
1│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
──┼────────┼──────────┼─────────┼───────┼─────┼───────┼─────┼──────┼────────┼──┤
2│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
──┼────────┼──────────┼─────────┼───────┼─────┼───────┼─────┼──────┼────────┼──┤
3│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
──┼────────┼──────────┼─────────┼───────┼─────┼───────┼─────┼──────┼────────┼──┤
4│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
──┼────────┼──────────┼─────────┼───────┼─────┼───────┼─────┼──────┼────────┼──┤
5│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
──┼────────┼──────────┼─────────┼───────┼─────┼───────┼─────┼──────┼────────┼──┤
6│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
──┼────────┼──────────┼─────────┼───────┼─────┼───────┼─────┼──────┼────────┼──┤
7│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
──┼────────┼──────────┼─────────┼───────┼─────┼───────┼─────┼──────┼────────┼──┤
8│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
──┼────────┼──────────┼─────────┼───────┼─────┼───────┼─────┼──────┼────────┼──┤
9│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
──┼────────┼──────────┼─────────┼───────┼─────┼───────┼─────┼──────┼────────┼──┤
10│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
──┴────────┴──────────┴─────────┴───────┴─────┴───────┴─────┴──────┴────────┴──┘



NOTA: Evidenta asiguraţilor conform <>art. 20 din Legea nr. 76/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se tine de agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de munca, respectiv a municipiului Bucureşti, în baza contractelor încheiate cu asiguraţii.


ANEXA 2
--------
la procedura
-------------



DATE DESPRE ANGAJATOR - DEDUCERI ŞI REDUCERI




───────────────┬───┐ ┌──────────────────┬──────┐
│┌─┐│ │CUI(Cod fiscal) │ │
Rectificativa││ ││ │ sau ├──────┤
│└─┘│ │ CNP │ │
───────────────┴───┼─────────────────────────────────┼──────────────────┼──────┤
│ │CUI(Cod Fiscal) │ │
Denumire angajator├─────────────────────────────────┤sau CNP anterior │ │
│ │*numai dacã ├──────┤
────────┬───┬──────┴─────────┬───┬───────────────────┤REC="C" │ │
│Loc│ │Str│ ├──────────────────┼──────┤
├──┬┴┬──┬─┬──┬─┬───┬─┼───┼─┬──────┬─┬────┬───┤Total fond salarii│ │
Adresa │Nr│ │Bl│ │Sc│ │Et.│ │Ap.│ │Sector│ │Jud.│ │brute realizate │ │
────────┴──┴─┴──┴─┴──┴─┴───┴─┴───┴─┴──────┴─┴────┴───┤de asiguraţi ├──────┤
Telefon Fax e-mail │ (lei) │ │
───┬─────────────────────────────────────────────────┼────────────┬─────┴──────┤
│ Deduceri şi Reduceri (dupã caz) │ Recuperatã │De restituit│
Nr.│ │din contri- │ de la │
crt│ │ butia │ Bugetul │
│ │ datoratã │Asigurãrilor│
│ │ │pentru Şomaj│
───┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────┼────────────┤
0 │ 1 │ 2 │ 3 │
───┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────┼────────────┤
1│Deduceri din contribuţia datoratã de angajator, │ │ │
│conform <>art. 80 din Legea nr. 76/2002 │ │ │
───┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────┼────────────┤
2│Deduceri din contribuţia datoratã de angajator, │ │ │
│conform <>art. 85 din Legea nr. 76/2002 │ │ │
───┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────┼────────────┤
3│Deduceri din contribuţia datoratã de angajator, │ │ │
│conform art. 7 alin. (3) din OUG. 58/2001 │ │ │
───┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────┼────────────┤
4│Deduceri din contribuţia datoratã de angajator, │ │ │
│în baza <>Legii nr. 116/2002 şi a Normelor │ │ │
│metodologice aprobate prin Hotãrârea Guvernului │ │ │
│nr. 1.149/2002 │ │ │
───┼─────────────────────────────────────────────────┼────────────┼────────────┤
5│Reduceri ale contribuţiei datoratã de angajator, │ │ │
│conform art. 93 şi <>art. 94 din Legea nr. 76/2002 │ │ │
───┴─────────────────────────────────────────────────┴────────────┴────────────┘



Sub sancţiunile aplicate falsului în acte publice, declar ca am examinat aceasta declaraţie şi în conformitate cu informaţiile furnizate, o declar corecta şi completa
Acest formular se foloseşte numai la depunerea declaraţiilor pe suport de hârtie de cãtre angajatorii care au primit aprobare în acest sens.


Persoana autorizata: Numele------- Prenumele--------- Funcţia --------


Semnatura şi ştampila -----------


AJOFM/ANOFM
Nr. inreg._____/_______


ANEXA 3
-------
la procedura
------------


Fisierul DBF sau TXT
conţine câte o înregistrare pentru fiecare asigurat*1)
şi are urmãtoarea structura:

────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Denumire Tip Lung Semnificatie
camp camp
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Luna declaraţiei LD N 2 Se completeazã cu luna anului
pentru care se întocmeşte
declaraţia
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Anul declaraţiei AD N 4 Se completeazã cu anul
pentru care se întocmeşte declaraţia
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Cod unic de CF N 10 Se completeazã partea
înregistrare (CUI)/CF numericã a codului unic de
pentru angajatori înregistrare /codului fiscal
persoane juridice atribuit angajatorilor - persoane
juridice
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Cod unic de înregistrare CNPA N 13 Conţine Codul unic de
(CUI)/CNP angajator înregistrare atribuit prin
persoane fizice Certificatul de înregistrare
angajatorilor persoane fizice
(codul numeric personal al
angajatorului).
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nume şi prenume NUME C 30 Conţine numele şi prenumele
asigurat asiguratului
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Cod numeric personal CNP N 13 Conţine codul numeric personal
al asiguratului
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Cod numeric personal CNPANT N 13 Se completeazã numai în cazul
anterior declaraţiilor rectificative
(REC="C") şi conţine codul numeric
personal al asiguratului din
declaraţia iniţialã care trebuie
schimbat
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Tip contract TC C 2 Se completeazã cu:
"1" - pentru toate raporturile
de munca/serviciu cu durata
normalã a timpului de
munca/lucru cu norma intreaga;
"2" - pentru contractul
individual de munca cu timp
parţial de lucru, unde timpul
normal de lucru este de 8 ore;
"3" - pentru contractul individual
de munca cu timp parţial de lucru,
unde timpul normal de lucru este
de 7 ore;
"4" - pentru contractul individual
de munca cu timp parţial de lucru,
unde timpul normal de lucru este
de 6 ore;
"5" - pentru contract de munca
temporarã cu durata normalã a
timpului de munca/lucru cu norma
intreaga;
"6" - pentru contract de munca
temporarã cu timp parţial de lucru,
unde timpul normal de lucru este
de 8 ore;
"7" - pentru contract de munca
temporarã cu timp parţial de
lucru, unde timpul normal de
lucru este de 7 ore;
"8" - pentru contract de munca
temporarã cu timp parţial de
lucru, unde timpul normal de
lucru este de 6 ore;
"9" - pentru toate raporturile
de munca/serviciu ale
angajaţilor militari cu durata
normalã a timpului de munca/lucru
cu norma intreaga.
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Numãr ore norma în zi NON N 2 Se completeazã cu numãrul de
ore de lucru normate în zi
conform tipului de contract.
Dacã TC=1, 5 sau 9
NON = 6,7 sau 8
Dacã TC = 2 sau 6
NON = 2, 3, 4, 5, 6, 7
Dacã TC = 3 sau 7
NON = 2, 3, 4, 5, 6
Dacã TC = 4 sau 8
NON = 2, 3, 4, 5
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Numãr de zile lucrate NZL N 2 Se completeazã cu numãrul de
în luna zile efectiv lucrate în luna,
conform tipului de contract (mai
mic sau egal cu numãrul de zile
lucrãtoare din luna respectiva,
sau dupã caz, mai mic sau egal
cu numãrul de zile calendaristice
din luna respectiva).
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Numãr de zile NZS N 2 Se completeazã cu numãrul de
suspendate în luna zile suspendate în luna,
conform legii, cu excepţia
suspendãrii pentru incapacitate
temporarã de munca de cel mult
30 de zile
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Baza de calcul BC N 10 Se completeazã cu drepturile
bãneşti determinate în conformitate
cu prevederile art. 14 din Normele
metodologice de aplicare a Legii
nr. 76/2002 privind sistemul
asigurãrilor pentru şomaj şi
stimularea ocupãrii forţei de munca,
aprobate prin Hotãrârea Guvernului
nr. 174/2002, cu modificãrile şi
completãrile ulterioare, pentru
asiguraţii prevãzuţi la art. 19 din
<>Legea nr. 76/2002 , cu modificãrile
şi completãrile ulterioare.
În lunile în care raporturile de
munca sau de serviciu se stabilesc,
înceteazã, se suspenda, respectiv
se reiau, cu excepţia suspendãrii
pentru incapacitate temporarã de
munca, dacã aceasta nu depãşeşte
30 de zile, baza de calcul se
considera în funcţie de numãrul
de ore efectiv lucrate în luna
respectiva. Pentru persoana care
are raporturile de munca sau de
serviciu suspendate pentru
incapacitate temporarã de munca
de cel mult 30 de zile,
rubrica se va completa în acelaşi
mod cum se completeazã pentru
persoanele care au lucrat toatã
luna.
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Contribuţia individualã CID N 8 Conţine contribuţia datoratã de
datoratã asigurat şi reţinutã de angajator
(1% din BC - cu rotunjire
matematica fãrã zecimale)
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Rectificativa REC C 1 - nimic dacã declaraţia nu este
rectificativa
- "M" dacã se doreşte modificarea
înregistrãrii iniţiale
- "A" dacã se doreşte adãugarea
unei înregistrãri noi
- "S" dacã se doreşte ştergerea
înregistrãrii iniţiale
- "C" dacã se doreşte modificarea
CNP-ului din declaraţia iniţialã.
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


*1) pentru persoanele care au mai multe contracte individuale de munca la
acelaşi angajator, declaraţia se va completa cu câte o înregistrare pentru
fiecare contract în parte.

Fisierul DBF sau TXT
conţine o singura înregistrare şi are urmãtoarea structura:



────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Denumire Tip Lung Semnificatie
camp
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Luna declaraţiei LD N 2 Se completeazã cu luna anului
pentru care se întocmeşte
declaraţia
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Anul declaraţiei AD N 4 Se completeazã cu anul pentru
care se întocmeşte declaraţia
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Denumire angajator DEN C 30 Conţine denumirea angajatorului
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Cod unic de CF N 10 Se completeazã partea
înregistrare numericã a codului unic de
(CUI)/CF pentru înregistrare /codului fiscal
angajatori persoane atribuit angajatorilor - persoane
juridice juridice
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Cod unic de CFANT N 10 Se completeazã numai în cazul
înregistrare anterior declaraţiilor rectificative
(CUI)/CF pentru (REC= "C") şi conţine codul
angajatori persoane fiscal al angajatorului din
juridice declaraţia iniţialã care trebuie
schimbat (a fost introdus eronat
în declaraţia iniţialã)
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Cod unic de CNPA N 13 Conţine Codul unic de
înregistrare înregistrare atribuit prin
(CUI)/CNP angajator Certificatul de înregistrare
persoane fizice angajatorilor persoane fizice
(codul numeric personal al
angajatorului).
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Cod unic de CNPAANT N 13 Se completeazã numai în cazul
înregistrare declaraţiilor rectificative
(CUI)/CNP angajator (REC="C") şi conţine codul
persoane fizice numeric personal al
angajatorului persoana fizica
din declaraţia iniţialã care
trebuie schimbat (a fost introdus
eronat în declaraţia iniţialã)
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Localitatea LOC C 30 Adresa, sediu angajator-
(oraş, comuna) localitate (oraş sau comuna)
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Strada (strada, STR C 30 Adresa, sediu angajator-strada
satul) sau satul;
- dacã localitatea este oraş, se
completeazã obligatoriu şi
strada
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Numãr NRA C 10 Adresa, sediu angajator-numãr
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Bloc BL C 10 Adresa, sediu angajator-bioc
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Scara SC C 4 Adresa, sediu angajator-scara
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Etaj ET C 2 Adresa, sediu angajator-etaj
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Apartament AP C 4 Adresa, sediu angajator-
apartament.
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Sector SECT N 1 Adresa, sediu angajator-sector
(numai pentru Bucureşti)
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Judeţ JUD C 15 Adresa, sediu angajator-judeţ
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Telefon TEL N 9 Telefon de legatura angajator
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Fax FAX N 9 Numãrul de fax al angajatorului
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
e-mail MAIL C 30 Adresa de e-mail a
angajatorului de la care se
trimite declaraţia, respectiv cea
comunicatã în scris în condiţiile
art. 5 alin. (2)
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Total fond salarii FS N 15 Conţine total fond de salarii
brute realizate brute realizate de asiguraţii
mentionati la art. 19 din Legea
nr. 76/2002 privind sistemul
asigurãrilor pentru şomaj şi
stimularea ocupãrii forţei de munca,
cu modificãrile şi completãrile
ulterioare, determinat în
conformitate cu prevederile art. 13
din Normele metodologice de aplicare
a <>Legii nr. 76/2002 , aprobate prin
<>Hotãrârea Guvernului nr. 174/2002 ,
cu modificãrile şi completãrile
ulterioare.
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Deducere DED80REC N 10 Deduceri din contribuţia
recuperatã cf. art. 80 datoratã de angajator,
din Legea nr. recuperatã conform art. 80 din
76/2002 <>Legea nr. 76/2002
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Deducere de restituit DED80RES N 10 Deduceri din contribuţia
cf. art. 80 din Legea datoratã de angajator, de
nr. 76/2002 restituit conform art. 80 din
<>Legea nr. 76/2002
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Deducere DED85REC N 10 Deduceri din contribuţia
recuperatã cf. art. 85 datoratã de angajator,
din Legea nr. recuperatã conform art. 85 din
76/2002 <>Legea nr. 76/2002
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Deducere de restituit DED85RES N 10 Deduceri din contribuţia
cf. art. 85 din Legea datoratã de angajator, de
nr. 76/2002 restituit conform art. 85 din
<>Legea nr. 76/2002
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Deducere DED58REC N 10 Deduceri din contribuţia
recuperatã cf. art. 7 datoratã de angajator
alin.(3) din O.U.G, nr. recuperatã conform art. 7 alin.(3)
58/2001 din O.U.G. nr. 58/2001
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Deducere de restituit DED58RES N 10 Deduceri din contribuţia
cf. art.7 alin.(3) din datoratã de angajator, de
O.U.G. nr. 58/2001 restituit conform art. 7 alin.(3) din
O.U.G. nr. 58/2001
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Deducere DED116REC N 10 Deduceri din contribuţia
recuperatã în baza datoratã de angajator,
<>Legii nr. 116/2002 recuperatã în baza Legii nr.
116/2002 şi a Normelor
metodologice aprobate prin
<>Hotãrârea Guvernului nr. 1.149/2002
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Deducere de restituit DED116RES N 10 Deduceri din contribuţia
în baza Legii nr. datoratã de angajator, de
116/2002 restituit în baza Legii nr.
116/2002 şi a Normelor metodologice
aprobate prin: Hotãrârea Guvernului
nr. 1.149/2002
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Reducere RED9394REC N 10 Reduceri ale contribuţiei
recuperatã conform datorate de angajator,
art. 93 şi art. 94 din recuperate conform art. 93 şi
<>Legea nr. 76/2002 <>art. 94 din Legea nr. 76/2002
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Reducere de restituit RED9394RES N 10 Reduceri ale contribuţiei
conform art. 93 şi datorate de angajator, de
art. 94 din Legea nr. restituit conform art. 93 şi art.
76/2002 94 din <>Legea nr. 76/2002
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Numele persoanei NUMEA C 15 Numele persoanei autorizate
autorizate sa depunã declaraţia
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Prenumele PREA C 15 Prenumele persoanei
persoanei autorizate autorizate sa depunã declaraţia
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Funcţia persoanei FUNCTA C 15 Funcţia persoanei autorizate sa
autorizate depunã declaraţia
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Rectificativa REC C 1 - nimic dacã declaraţia nu este
rectificativa
- "M" dacã se doreşte modificarea
înregistrãrii iniţiale
- "C" dacã se doreşte modificarea
CF/CNPA-ului din declaraţia iniţialã.
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016