Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
PROCEDURA din 17 decembrie 2003 de eliberare a atestatelor de recunoastere a calificarii pregatire profesionala sau experienta profesionala - dobandite in strainatate, in afara sistemului de invatamant, de cetateni romani sau cetateni ai statelor membre ale Uniunii Europene si ai statelor apartinand Spatiului economic european, precum si de membrii de familie ai acestora, care doresc sa desfasoare pe teritoriul Romaniei activitati economice in mod independent, in cadrul unor asociatii familiale sau ca salariat
EMITENT: MINISTERUL MUNCII, SOLIDARITATII SOCIALE SI FAMILIEI PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 19 din 9 ianuarie 2004
1. În vederea obţinerii atestatului de recunoaştere a calificãrii, prevãzut de prezentul ordin, solicitanţii depun la Registratura Ministerului Muncii, Solidaritãţii Sociale şi Familiei un dosar care trebuie sã conţinã urmãtoarele documente:
a) cerere în limba românã (se vor menţiona adresa şi telefonul solicitantului);
b) copia documentului de identitate;
c) copia certificatului de naştere, tradusã în limba românã şi legalizatã;
d) copia documentului care atestã calificarea dobânditã în strãinãtate, tradusã în limba românã şi legalizatã, însoţitã de documentul original;
e) copia de pe dovada recunoaşterii documentului de calificare a solicitantului, eliberatã de autoritatea competentã dintr-un stat membru al Uniunii Europene sau al Spaţiului economic european, tradusã în limba românã şi legalizatã, însoţitã de documentul original*).
------------
*) Documentele prevãzute la pct. 1 lit. e) sunt obligatorii numai pentru persoanele care au dobândit calificarea într-un stat din afara Uniunii Europene sau a Spaţiului economic european şi pentru persoanele care au dobândit calificarea într-un stat membru al Uniunii Europene sau al Spaţiului economic european care nu a aderat la Convenţia cu privire la suprimarea cerinţei supralegalizãrii actelor oficiale strãine, adoptatã la Haga la 5 octombrie 1961. <>Legea nr. 52/2000 aprobã <>Ordonanţa Guvernului nr. 66/1999 pentru aderarea României la Convenţia cu privire la suprimarea cerinţei supralegalizãrii actelor oficiale strãine, adoptatã la Haga la 5 octombrie 1961.
2. Cererile de eliberare a atestatelor de recunoaştere a calificãrii însoţite de documentaţia completã se soluţioneazã în termen de 30 de zile de la data înregistrãrii acestora.
3. În cazul în care în urma analizei dosarului se constatã neregularitãţi privind documentele prevãzute la pct. 1, Direcţia politici forţã de muncã va notifica acest lucru solicitantului, cu cel puţin 10 zile înainte de expirarea termenului prevãzut la pct. 2, indicând modul în care pot fi remediate acestea. În acest caz, termenul prevãzut la pct. 2 se prelungeşte în mod corespunzãtor cu 10 zile.
4. Dupã expirarea termenului prevãzut la pct. 2 sau, dupã caz, la pct. 3, în lipsa unei comunicãri scrise din partea Ministerului Muncii, Solidaritãţii Sociale şi Familiei - Direcţia politici forţã de muncã, se aplicã prevederile <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 27/2003 privind procedura aprobãrii tacite, aprobatã şi modificatã prin <>Legea nr. 486/2003 .
5. Respingerea cererii şi motivele care au stat la baza acestei decizii se comunicã în scris, în termenul prevãzut la pct. 2. Decizia de neacordare a atestatului poate fi contestatã la instanţa judecãtoreascã competentã, în condiţiile prevãzute de <>Legea contenciosului administrativ nr. 29/1990 , cu modificãrile ulterioare.
6. Atestatele de recunoaştere a calificãrii eliberate de Direcţia politici forţã de muncã vor fi înscrise într-un registru.
7. Direcţia politici forţã de muncã elibereazã atestatul de recunoaştere a calificãrii solicitantului sau persoanei desemnate de acesta prin procurã şi returneazã documentele originale prevãzute la pct. 1 lit. d) şi e).
-------------
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect: