Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   PROCEDURA din 14 martie 2007  de predare-primire la casele teritoriale de pensii a carnetelor de munca aflate in pastrarea titularilor, in vederea aplicarii prevederilor   art. 160 alin. (6) din Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

PROCEDURA din 14 martie 2007 de predare-primire la casele teritoriale de pensii a carnetelor de munca aflate in pastrarea titularilor, in vederea aplicarii prevederilor art. 160 alin. (6) din Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare

EMITENT: MINISTERUL MUNCII, SOLIDARITATII SOCIALE SI FAMILIEI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 205 din 27 martie 2007
Prezentele proceduri reglementeazã modul de organizare şi desfãşurare a activitãţii de predare-primire la casele teritoriale de pensii a carnetelor de muncã aflate în pãstrarea titularilor acestora, în vederea desfãşurãrii activitãţii de preluare a datelor referitoare la perioadele de stagiu de cotizare realizat în sistemul public de pensii anterior datei de 1 aprilie 2001, precum şi la salariile aferente acestor perioade.
1. În temeiul prevederilor <>art. 2 alin. (1) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.768/2005 privind preluarea din carnetele de muncã a datelor referitoare la perioadele de stagiu de cotizare realizat în sistemul public de pensii anterior datei de 1 aprilie 2001, persoanele care au în pãstrare propriul carnet de muncã urmeazã sã punã aceste documente la dispoziţia casei teritoriale de pensii în a cãrei razã teritorialã îşi au domiciliul sau reşedinţa, dacã datele din aceste carnete nu au fost preluate deja sau dacã persoanele în cauzã nu au calitatea de beneficiar al unei categorii de pensie.
2. Carnetele de muncã ale acestor persoane se pot prelua de cãtre casele teritoriale de pensii numai dacã sunt completate conform dispoziţiilor legale în vigoare şi dacã toate înregistrãrile pânã la data de 1 aprilie 2001 sunt certificate potrivit legii.
3. Carnetele de muncã vor fi însoţite de copii ale actelor de identitate ale titularilor, din care sã rezulte şi codul numeric personal. Copiile actelor de identitate se vor prinde cu capse de prima paginã a carnetului de muncã.
4. În scopul prelucrãrii carnetelor de muncã şi a copiilor actelor de identitate, casele teritoriale de pensii vor comunica prin mass-media perioada de preluare a acestora şi categoria de persoane titulare de la care se preiau, în funcţie de criteriile şi de ordinea de prioritate a prelucrãrii acestora, stabilite de Casa Naţionalã de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurãri Sociale.
5. La preluarea carnetelor de muncã de la titulari sau de la reprezentanţii acestora, se va încheia un proces-verbal, al cãrui model este prevãzut în anexa nr. 1, iar personalul desemnat pentru aceastã acţiune din cadrul caselor teritoriale de pensii va verifica îndeplinirea condiţiilor prevãzute la pct. 2 şi 3.
6. Casele teritoriale de pensii vor depozita carnetele de muncã preluate de la titulari, însoţite de copii ale actelor de identitate ale acestora, în cutii de carton confecţionate în acest scop.
Cutiile utilizate la depozitarea carnetelor de muncã vor avea aplicatã o etichetã conţinând codul casei teritoriale de pensii care le-a preluat şi care urmeazã a efectua prelucrarea datelor din ele, precum şi numãrul cutiei. Numãrul cutiei este unic la nivelul casei teritoriale de pensii şi va fi acordat intercalat cu numãrul celorlalte cutii distribuite angajatorilor, agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncã şi inspectoratelor teritoriale de muncã.
7. În scopul realizãrii acestei activitãţi, casele teritoriale de pensii vor înfiinţa un compartiment de predare-primire şi expediere a carnetelor de muncã de la, respectiv cãtre titulari, denumit în continuare CPPE.
8. În vederea transmiterii spre prelucrare a carnetelor de muncã preluate de la titulari, CPPE va centraliza carnetele de muncã şi va întocmi pentru fiecare cutie, cu ajutorul unui program informatic, un formular conţinând douã procese-verbale de predare-primire, întocmit potrivit modelului prezentat în anexa nr. 2, în câte douã exemplare, pe hârtie, însoţit de un fişier pe suport electronic, care va conţine seria şi numãrul carnetului de muncã, numele şi prenumele titularului, codul numeric personal al titularului, adresa titularului, numele şi prenumele persoanei care a depus carnetul de muncã şi adresa acestei persoane, pentru cazurile în care carnetul de muncã a fost predat de altã persoanã decât titularul.
9. Cutiile conţinând carnetele de muncã, însoţite de procesele-verbale şi de fişierele corespunzãtoare, vor fi predate zilnic sau în acele zile în care se completeazã cel puţin o cutie de 50 de carnete de muncã, de cãtre reprezentanţii CPPE, reprezentanţilor Compartimentului pentru recepţionare, evidenţa distribuirii şi înapoierea carnetelor de muncã (CREDI) din casa teritorialã de pensii.
Cu aceastã ocazie se verificã similitudinea datelor înscrise în fişierul pe suport electronic cu cele înscrise în procesele-verbale, pentru obţinerea unui opis intern de prelucrare, al cãrui conţinut trebuie sã fie identic cu cel înscris în procesele-verbale, mai puţin adresa titularului şi datele despre persoana care a predat carnetul de muncã, unde este cazul.
Predarea-primirea carnetelor de muncã se va face ulterior verificãrii conţinutului cutiilor, prin semnarea procesului-verbal de cãtre reprezentanţii desemnaţi ai celor douã compartimente (CPPE şi CREDI) din casa teritorialã de pensii.
În cazul în care se constatã lipsa sau deteriorarea unor carnete de muncã, corecturi ori ştersãturi în mãsurã sã producã incertitudini legate de corectitudinea datelor, acest lucru va fi consemnat în rubrica "1. Observaţii la primirea carnetelor de muncã la CREDI" şi va fi sesizatã conducerea casei teritoriale de pensii în vederea luãrii mãsurilor ce se impun, potrivit legii.
10. Dupã încheierea operaţiunilor de preluare şi înregistrare a datelor, reprezentantul CREDI va preda reprezentantului CPPE din casa teritorialã de pensii cutiile conţinând carnetele de muncã. Modelul procesului-verbal de predare-primire este prevãzut în anexa nr. 2. Predarea-primirea carnetelor de muncã se va face ulterior verificãrii conţinutului cutiilor. În cazul în care se constatã lipsa sau deteriorarea unor carnete de muncã, acest lucru va fi consemnat în rubrica "2. Observaţii la predarea carnetelor de muncã cãtre compartimentul CPPE" şi va fi sesizatã conducerea casei teritoriale de pensii în vederea luãrii mãsurilor ce se impun, potrivit legii.
11. În termen de 3 zile lucrãtoare de la primire, CPPE va proceda la expedierea prin poştã, cu confirmare de primire, cãtre titulari, respectiv cãtre persoanele care le-au predat, a carnetelor de muncã din care au fost preluate datele referitoare la perioadele de stagiu de cotizare realizat în sistemul public de pensii anterior datei de 1 aprilie 2001.
12. Pentru persoanele care se prezintã la sediul casei teritoriale de pensii pentru preluarea carnetelor de muncã prelucrate, restituirea acestora se va face în baza unui proces-verbal de predare-primire şi se va încheia în douã exemplare, conform modelului prevãzut în anexa nr. 3.
13. Activitatea de predare-primire la şi de la CREDI din casele teritoriale de pensii şi activitatea de primire, respectiv predare sau expediere de la şi cãtre titularii carnetelor de muncã ce le au în pãstrare proprie se efectueazã de cãtre personalul CPPE din cadrul caselor teritoriale de pensii care va fi desemnat prin decizie a directorului executiv.
14. Activitatea de predare-primire la şi de la CREDI din cadrul caselor teritoriale de pensii se efectueazã de cãtre personalul desemnat prin decizie a directorului executiv.
15. Degradarea, distrugerea ori pierderea carnetelor de muncã de cãtre persoanele desemnate potrivit pct. 13 şi 14 se sancţioneazã potrivit legii.
16. Anexele nr. 1-3 fac parte integrantã din prezentele proceduri.

ANEXA 1


───────
la proceduri
────────────

CASA TERITORIALĂ DE PENSII
......................................
Cutia nr. ............................
Poziţia nr. ..........................

PROCES -VERBAL
de predare-primire a Carnetului de muncã seria ...... nr. ...., titular ........, CNP ......, în vederea preluãrii datelor potrivit prevederilor <>Hotãrârii Guvernului nr. 1.768/2005 privind preluarea din carnetele de muncã a datelor referitoare la perioadele de stagiu de cotizare realizat în sistemul public de pensii anterior datei de 1 aprilie 2001

Subsemnatul ........, reprezentant al Casei teritoriale de pensii ........, am procedat la preluarea carnetului de muncã sus-menţionat de la domnul/doamna ........, având calitatea declaratã de *) ............. şi urmãtoarele date de identificare:
1. act de identitate: BI/CI seria ...... nr. ......, eliberat/eliberatã de .......... la data de .................;
2. adresa declaratã pentru expedierea carnetului de muncã dupã preluarea datelor: localitatea ........, str. ....... nr. ...., bl. ..., sc. ..., et. ..., ap. ...., judeţul/sectorul ................
Carnetul de muncã este însoţit de copia actului de identitate al titularului: BI/CI seria .......... nr. ............... .
Ultima linie completatã a carnetului de muncã poartã numãrul curent ......., iar numãrul paginilor completate din cap. IX (date privind activitatea în muncã) este de .................. .
Se fac urmãtoarele menţiuni referitoare la starea fizicã şi/sau la modul de completare a acestuia:
.........................................................................
.........................................................................
.........................................................................
.........................................................................
___________
*) Se completeazã, dupã caz, titular sau calitatea în care reprezintã titularul.

Data predãrii/primirii: ....................





Pentru predare Pentru primire
────────────── ──────────────
Titularul/reprezentantul Reprezentantul casei
titularului, teritoriale de pensii,
........................ ......................




ANEXA 2


───────
la proceduri
────────────

Judeţul ......................................
Casa teritorialã de pensii cod ....... CREDI .......... *)
Nr. ...... din ......./.......200.... CPPE ...........**)

PROCES -VERBAL DE PREDARE -PRIMIRE 1
Subsemnatul ..........., împuternicit al CREDI, am primit de la ........, împuternicit al CPPE, cutia cu numãrul ........, conţinând un numãr de ....... carnete de muncã, dupã cum urmeazã:





┌────┬────────────┬───────────────┬──────────────────────┬────────────────────┐
│Nr. │ Seria/Nr. │ Codul numeric │ Numele şi prenumele │ Nr. de pagini │
│crt.│ carnetului │ personal │ beneficiarului │ │
├────┼────────────┼───────────────┼──────────────────────┼────────────────────┤
│01 │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────────────┼──────────────────────┼────────────────────┤
│02 │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────────────┼──────────────────────┼────────────────────┤
│03 │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────────────┼──────────────────────┼────────────────────┤
│04 │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────────────┼──────────────────────┼────────────────────┤
│05 │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────────────┼──────────────────────┼────────────────────┤
│06 │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────────────┼──────────────────────┼────────────────────┤
│07 │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────────────┼──────────────────────┼────────────────────┤
│08 │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────────────┼──────────────────────┼────────────────────┤
│09 │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────────────┼──────────────────────┼────────────────────┤
│10 │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────────────┼──────────────────────┼────────────────────┤
│11 │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────────────┼──────────────────────┼────────────────────┤
│12 │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────────────┼──────────────────────┼────────────────────┤
│13 │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────────────┼──────────────────────┼────────────────────┤
│14 │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────────────┼──────────────────────┼────────────────────┤
│15 │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────────────┼──────────────────────┼────────────────────┤
│16 │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────────────┼──────────────────────┼────────────────────┤
│17 │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────────────┼──────────────────────┼────────────────────┤
│18 │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────────────┼──────────────────────┼────────────────────┤
│19 │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────────────┼──────────────────────┼────────────────────┤
│20 │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────────────┼──────────────────────┼────────────────────┤
│21 │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────────────┼──────────────────────┼────────────────────┤
│22 │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────────────┼──────────────────────┼────────────────────┤
│23 │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────────────┼──────────────────────┼────────────────────┤
│24 │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────────────┼──────────────────────┼────────────────────┤
│25 │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────────────┼──────────────────────┼────────────────────┤
│26 │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────────────┼──────────────────────┼────────────────────┤
│27 │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────────────┼──────────────────────┼────────────────────┤
│28 │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────────────┼──────────────────────┼────────────────────┤
│29 │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────────────┼──────────────────────┼────────────────────┤
│30 │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────────────┼──────────────────────┼────────────────────┤
│31 │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────────────┼──────────────────────┼────────────────────┤
│32 │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────────────┼──────────────────────┼────────────────────┤
│33 │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────────────┼──────────────────────┼────────────────────┤
│34 │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────────────┼──────────────────────┼────────────────────┤
│35 │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────────────┼──────────────────────┼────────────────────┤
│36 │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────────────┼──────────────────────┼────────────────────┤
│37 │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────────────┼──────────────────────┼────────────────────┤
│38 │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────────────┼──────────────────────┼────────────────────┤
│39 │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────────────┼──────────────────────┼────────────────────┤
│40 │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────────────┼──────────────────────┼────────────────────┤
│41 │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────────────┼──────────────────────┼────────────────────┤
│42 │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────────────┼──────────────────────┼────────────────────┤
│43 │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────────────┼──────────────────────┼────────────────────┤
│44 │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────────────┼──────────────────────┼────────────────────┤
│45 │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────────────┼──────────────────────┼────────────────────┤
│46 │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────────────┼──────────────────────┼────────────────────┤
│47 │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────────────┼──────────────────────┼────────────────────┤
│48 │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────────────┼──────────────────────┼────────────────────┤
│49 │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────────────┼──────────────────────┼────────────────────┤
│50 │ │ │ │ │
└────┴────────────┴───────────────┴──────────────────────┴────────────────────┘


_________
*) CREDI - Compartimentul pentru recepţionare, evidenţa distribuirii şi înapoierea carnetelor de muncã.
**) CPPE - Compartimentul primire, predarea şi expedierea carnetelor de muncã de la şi cãtre titularii deţinãtori.



1. OBSERVAŢII la primirea carnetelor de muncã la casa teritorialã de pensii:


┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



Încheiat astãzi, ....../.......200....., între:



Împuternicitul CREDI, Împuternicitul CPPE,
.................... ....................



PROCES -VERBAL DE PREDARE -PRIMIRE 2
Subsemnatul ........, împuternicit al CPPE, am primit de la .........., împuternicit al CREDI, cutia cu numãrul ......, conţinând un numãr de ..... carnete de muncã.
2. OBSERVAŢII la predarea carnetelor de muncã de cãtre casa teritorialã de pensii:


┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



Încheiat astãzi, ....../.......200....., între:



Împuternicitul CREDI, Împuternicitul CPPE,
.................... ....................




ANEXA 3


───────
la proceduri
─────────────

CASA TERITORIALĂ DE PENSII
..........................

PROCES -VERBAL
de restituire cãtre titular (reprezentantul acestuia) a Carnetului de muncã seria .... nr. ...., titular ......., CNP .................

Dupã preluarea datelor din carnetul de muncã sus-menţionat, subsemnatul, .........., reprezentant al CPPE din Casa Teritorialã de Pensii ........., am procedat la restituirea acestuia cãtre domnul/doamna ........, având calitatea declaratã de*) ......, posedând BI/CI seria ........... nr. ......., eliberat/eliberatã de .......... la data de ..................... .
Prin semnarea de primire a prezentului proces-verbal se recunoaşte restituirea carnetului de muncã sus-menţionat în original, în starea fizicã în care a fost preluat, fãrã deteriorãri sau modificãri ale acestuia.
__________
*) Se completeazã, dupã caz, titular sau calitatea în care reprezintã titularul.

Data .............................





Pentru predare Pentru primire
Reprezentantul casei teritoriale Titularul/Reprezentantul
de pensii, titularului,
................................ ........................


___________


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016