Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   PROCEDURA din 14 august 2007  in vederea aplicarii derogarilor temporare de la dispozitiile Deciziei Comisiei 2006/802/CE pentru miscarea porcinelor pentru taiere provenind din exploatatiile nonprofesionale din Romania si utilizarea ulterioara a carnii acestora    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

PROCEDURA din 14 august 2007 in vederea aplicarii derogarilor temporare de la dispozitiile Deciziei Comisiei 2006/802/CE pentru miscarea porcinelor pentru taiere provenind din exploatatiile nonprofesionale din Romania si utilizarea ulterioara a carnii acestora

EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII SI DEZVOLTARII RURALE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 569 din 20 august 2007
PROCEDURĂ? din 14 august 2007
în vederea aplicãrii derogãrilor temporare de la dispoziţiile Deciziei Comisiei 2006/802/CE pentru mişcarea porcinelor pentru tãiere provenind din exploataţiile nonprofesionale din România şi utilizarea ulterioarã a cãrnii acestora
EMITENT: AUTORITATEA NAŢIONALÃ SANITARÃ VETERINARÃ ŞI PENTRU SIGURANŢA ALIMENTELOR
MINISTERUL AGRICULTURII ŞI DEZVOLTÃRII RURALE
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 569 din 20 august 2007


ART. 1
(1) Porcinele provenite din exploataţiile nonprofesionale, aşa cum sunt definite în <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.700/2006 pentru aprobarea Programului strategic privind monitorizarea, controlul şi eradicarea pestei porcine clasice în România, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 991 din 12 decembrie 2006, vaccinate cu vaccin convenţional viu atenuat, se sacrificã numai pânã la 31 august 2007 şi numai în unitãţi de sacrificare autorizate sanitar-veterinar, care beneficiazã de supraveghere sanitarã veterinarã din partea direcţiei sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene.
(2) Tãierea porcinelor vaccinate cu vaccin convenţional viu atenuat din exploataţiile nonprofesionale se face la o unitate autorizatã sanitar veterinar aflatã în acelaşi judeţ cu exploataţiile de origine sau la o unitate aflatã într-un judeţ vecin.
ART. 2
Porcinele provenite din exploataţiile nonprofesionale se sacrificã în unitãţile de sacrificare numai în partidã separatã, separat în timp, urmatã de curãţare şi dezinfecţie şi numai în condiţiile respectãrii urmãtoarelor cerinţe:
a) mişcãrile porcinelor sunt permise numai în cadrul judeţului de origine în mod direct, numai între exploataţia de origine şi unitatea desemnatã de direcţia sanitar-veterinarã şi pentru siguranţa alimentelor judeţeanã, cu porci obligatoriu vaccinaţi, fiind excluşi porcii care nu au fost vaccinaţi;
b) porcinele sã provinã din exploataţii înregistrate în registrul exploataţiilor de porcine de la direcţia sanitar-veterinarã şi pentru siguranţa alimentelor judeţeanã şi a municipiului Bucureşti;
c) animalele sã fie identificate şi înregistrate în baza de date;
d) sã provinã din afara zonelor de protecţie şi supraveghere a unui focar activ de pestã porcinã clasicã;
e) animalele sã fie însoţite de un certificat de sãnãtate emis de medicul veterinar de liberã practicã împuternicit, în care sunt precizate:
(i) numele şi prenumele deţinãtorului;
(ii) localitatea;
(iii) codul exploataţiei;
(iv) numãrul porcilor încãrcaţi în mijlocul de transport, cu evidenţierea individualã a numãrului crotaliei de identificare şi a categoriei;
(v) confirmarea identificãrii suplimentare prin tatuare dupã vaccinarea contra pestei porcine clasice;
(vi) numãrul de înmatriculare a mijlocului de transport;
(vii) data aplicãrii vaccinãrii de necesitate cu vaccin convenţional viu atenuat;
(viii) data efectuãrii şi rezultatul examenului clinic, inclusiv termometria, efectuate cu 24 de ore înainte de mişcarea porcilor;
(ix) rezultatul examenelor de laborator, dacã este cazul;
(x) fiecare transport este însoţit de un jurnal de cãlãtorie sau plan de rutã aprobat de direcţia sanitar-veterinarã şi pentru siguranţa alimentelor judeţeanã şi a municipiului Bucureşti.
ART. 3
Animalele sosite la sacrificare în conformitate cu art. 2 sunt supuse examinãrilor ante- şi post-mortem, iar rezultatul examinãrilor se înscrie separat în registrele de control.
ART. 4
În cazul în care la un animal sosit la unitatea de sacrificare, în urma examenului ante-mortem, medicul veterinar oficial suspicioneazã o boalã infectocontagioasã, inclusiv pesta porcinã, izoleazã animalul, notificã la direcţia sanitar-veterinarã şi pentru siguranţa alimentelor judeţeanã şi a municipiului Bucureşti despre aceasta şi dispune toate mãsurile stabilite de legislaţia sanitarã veterinarã în vigoare.
ART. 5
Carnea provenitã de la porcii crescuţi în exploataţiile nonprofesionale, vaccinaţi cu vaccin convenţional viu atenuat, se acceptã pentru consum numai dacã la examenul post-mortem nu a fost declaratã suspectã sau improprie pentru consum uman, în conformitate cu prevederile Regulamentului Parlamentului European şi Consiliului nr. 853/2004 de stabilire a unor norme specifice de igienã care se aplicã alimentelor de origine animalã, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L 139 din 30 aprilie 2004.
ART. 6
(1) Carnea provenitã de la porcii crescuţi în exploataţiile nonprofesionale, vaccinaţi cu vaccin convenţional viu atenuat, se marcheazã cu o ştampilã diferitã de cea folositã pentru carnea obţinutã de la alţi porci - ovalã, hexagonalã, de formã pãtratã, cu latura de 5 cm -, care conţine urmãtoarele înscrisuri:
a) în partea superioarã, ROMÂNIA sau codul ISO al ţãrii "RO", cu majuscule;
b) în centru, codul judeţului şi numãrul de autorizare sanitar-veterinarã al unitãţii de tãiere;
c) în partea inferioarã, CONTROLAT SANITAR VETERINAR, cu majuscule.
(2) Dimensiunea cifrelor este de 1 cm şi a literelor de 0,8 cm.
ART. 7
Carnea provenitã de la porcii crescuţi în exploataţiile nonprofesionale se depoziteazã astfel încât sã nu vinã în contact cu celelalte cãrnuri provenite de la animale din exploataţiile profesionale de porcine, iar în înregistrãrile de producţie întocmite de fiecare unitate de sacrificare sã se evidenţieze separat traseul cãrnii provenite de la porcii crescuţi în exploataţiile nonprofesionale, vaccinaţi cu vaccin convenţional viu atenuat.
ART. 8
Carnea provenitã de la porcii crescuţi în exploataţiile nonprofesionale este comercializatã numai prin unitãţi autorizate sanitar-veterinar, de tipul carmangeriilor, mãcelãriilor, halelor agroalimentare, în acelaşi judeţ cu exploataţia de origine a porcilor, cu respectarea condiţiilor generale de igienã.
ART. 9
Carnea provenitã de la porcii crescuţi în exploataţiile nonprofesionale, vaccinaţi cu vaccin convenţional viu atenuat, nu face obiectul schimburilor intracomunitare şi nici nu este procesatã în unitãţile autorizate sanitar-veterinar, care deruleazã schimburi intracomunitare cu produse de origine animalã.
ART. 10
Medicul veterinar oficial care asigurã supravegherea sanitarã veterinarã a unitãţii, înscrie în certificatul de sãnãtate publicã menţiunea PROVENIT DIN EXPLOATAŢIE NONPROFESIONALÃ, IAR CARNEA ESTE COMERCIALIZATÃ PE RAZA JUDEŢULUI, numele şi numãrul de înregistrare veterinarã ale unitãţii de destinaţie.
ART. 11
Carnea provenitã de la porcii crescuţi în exploataţiile nonprofesionale, vaccinaţi cu vaccin convenţional viu atenuat, trebuie sã fie înregistratã la abator în conformitate cu instrucţiunile direcţiei sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene
ART. 12
În cazul în care, în urma unui control din partea unei direcţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene, unitatea beneficiarã nu realizeazã trasabilitatea separat pentru carnea provenitã de la porcii crescuţi în exploataţiile nonprofesionale, vaccinaţi cu vaccin convenţional viu atenuat, sau se constatã cã în mod intenţionat a schimbat destinaţia cãrnii, alta decât cum este precizatã la art. 6 şi 7, se dispun retragerea de pe piaţã a cãrnii, sancţionarea contravenţionalã a persoanei responsabile şi chiar suspendarea activitãţii de sacrificare a porcinelor.
ART. 13
Derogarea se aplicã numai pânã la data de 31 august 2007, timp în care crescãtorii de porcine implicaţi decid dacã rãmân ca exploataţie cu acces doar pe piaţa localã sau solicitã autorizarea ca exploataţie comercialã dacã îndeplinesc cerinţele de biosecuritate şi alte cerinţe care le asigurã accesul la piaţa naţionalã.
ART. 14
(1) Direcţiile agricole şi pentru dezvoltare ruralã judeţene şi a municipiului Bucureşti, prin reprezentanţii acestora şi prin intermediul mass-mediei, informeazã populaţia cu privire la posibilitatea oferitã de a sacrifica pe o perioadã temporarã porcinele din exploataţiile nonprofesionale şi gestioneazã modul de afluire a porcilor din aceste exploataţii din judeţ cãtre unitãţile de tãiere, conform evidenţelor întocmite de cãtre primãrie, pentru fiecare localitate de origine în parte.
(2) Direcţiile sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene şi a municipiului Bucureşti coordoneazã şi controleazã în exclusivitate respectarea prevederilor procedurii referitoare la aspectele sanitar-veterinare, inclusiv emiterea certificatului de sãnãtate şi a formularului de mişcare, fãrã sã fie altfel implicaţi în activitatea comercialã propriu-zisã.
--------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016