Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   PROCEDURA din 14 august 2002  de implementare a Subprogramului national multianual pe perioada 2002-2005 pentru sustinerea accesului intreprinderilor mici si mijlocii la servicii de instruire si consultanta    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

PROCEDURA din 14 august 2002 de implementare a Subprogramului national multianual pe perioada 2002-2005 pentru sustinerea accesului intreprinderilor mici si mijlocii la servicii de instruire si consultanta

EMITENT: MINISTERUL PENTRU INTREPRINDERILE MICI SI MIJLOCII SI COOPERATIE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 682 din 16 septembrie 2002

1. Obiectivul subprogramului
Obiectivul Subprogramului naţional multianual pe perioada 2002-2005 pentru susţinerea accesului întreprinderilor mici şi mijlocii la servicii de instruire şi consultanţa, denumit în continuare subprogram, îl constituie afirmarea şi valorificarea potenţialului lor de producţie şi de servicii, prin diminuarea decalajului de instruire a personalului de decizie şi de execuţie din întreprinderile mici şi mijloci (IMM) româneşti fata de cele din Uniunea Europeanã şi facilitarea accesului IMM la servicii de consultanţa.
Subprogramul urmãreşte:
- dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale bazate pe cunoaşterea şi gestionarea optima a resurselor, în vederea adaptãrii rapide la rigorile determinate de globalizarea pieţelor şi de integrarea în Uniunea Europeanã;
- creşterea numãrului de întreprinzãtori de succes;
- îmbunãtãţirea performantelor economice şi tehnice ale IMM prin creşterea gradului de pregãtire a personalului IMM şi utilizarea serviciilor specializate de instruire şi consultanţa;
- promovarea investiţiilor în producţie şi servicii prin creşterea potenţialului de accesare a surselor de finanţare.
2. Beneficiari eligibili
2.1. Pot beneficia de prevederile subprogramului agenţii economici care îndeplinesc cumulativ la data solicitãrii urmãtoarele criterii de eligibilitate:
a) sunt organizati în baza <>Legii nr. 31/1990 privind societãţile comerciale, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
b) au capital social integral privat;
c) au cifra de afaceri anuala pana la echivalentul a 8 milioane euro, conform datelor din declaraţia pe propria rãspundere a reprezentantului legal al agentului economic, potrivit <>Hotãrârii Guvernului nr. 244/2001 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a <>Legii nr. 133/1999 *) privind stimularea întreprinzãtorilor privati pentru înfiinţarea şi dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii;



──────────
*) Textul se referã la <>Legea nr. 133/1999 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.

d) au numãrul mediu scriptic anual de personal pana la 49 (inclusiv), conform <>Hotãrârii Guvernului nr. 244/2001 ;
e) ponderea în capitalul social al agentului economic a societãţilor care nu se conformeazã definitiei de întreprindere mica şi mijlocie, în calitate acţionar sau asociat, este mai mica de 25%.
2.2. Pot beneficia de prevederile subprogramului şi persoanele fizice şi asociaţiile familiale autorizate conform <>Decretului-lege nr. 54/1990 privind organizarea şi desfãşurarea activitãţilor economice pe baza liberei iniţiative.
3. Tipurile de ajutor financiar
3.1. Prin subprogram se susţin, prin alocatie financiarã nerambursabila acordatã IMM, urmãtoarele categorii de servicii:
a) instruirea personalului IMM având funcţii de decizie şi/sau de execuţie, pe tematici prioritare: management (inclusiv managementul calitãţii şi managementul financiar), marketing, strategie şi planificare, surse şi metode de finanţare a investiţiilor, legislaţie şi practici ale Uniunii Europene în domeniul IMM şi în alte domenii prioritare pentru desfãşurarea activitãţii întreprinderii;
b) consultanţa acordatã IMM eligibile pentru elaborarea planurilor de afaceri şi de marketing, accesarea surselor de finanţare, consultanţa în domeniul sistemelor de standardizare, certificare, calitate şi norme ale Uniunii Europene, în domeniul cooperãrii interne şi internaţionale (parteneriate de complementaritate, subcontractare).
3.2. Valoarea maxima a finanţãrii pentru fiecare dintre serviciile şi activitãţile eligibile precizate la pct. 3.1, precum şi cheltuielile eligibile sunt prevãzute în anexa nr. 1 la prezenta procedura.
3.3. Valoarea alocaţiei financiare nerambursabile acordate beneficiarilor selectaţi este egala cu echivalentul a 60% din valoarea fiecãrei cheltuieli eligibile efectuate (exclusiv TVA), dar nu mai mult de 80 milioane lei pentru un beneficiar, fãrã sa depãşeascã plafoanele maxime prevãzute în anexa nr. 1 la prezenta procedura.
3.4. Fiecare beneficiar poate obţine pe parcursul a 2 ani consecutivi o alocatie financiarã nerambursabila totalã de maximum 80 milioane lei în cadrul acestui subprogram.
4. Procedura de solicitare a acordului de principiu pentru finanţare
4.1. Orice aplicant trebuie sa obţinã o aprobare de principiu a finanţãrii în cadrul subprogramului înainte de a beneficia de serviciile de instruire şi consultanţa prevãzute în anexa nr. 1 la prezenta procedura.
4.2. În vederea obţinerii aprobãrii de principiu a finanţãrii solicitantul va completa şi va transmite Ministerului pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii şi Cooperatie (MIMMC) o cerere-tip de acord de principiu pentru finanţare, conform anexei nr. 2 la prezenta procedura.
4.2.1. În cazul beneficiarilor prevãzuţi la pct. 2.1 cererea-tip de acord de principiu pentru finanţare va fi însoţitã de urmãtoarele documente justificative:
a) o copie de pe certificatul de înregistrare a solicitantului sau, dupã caz, de pe certificatul de înmatriculare şi certificatul de înregistrare fiscalã;
b) o copie de pe actul de identitate al persoanei autorizate sa semneze cererea-tip de acord de principiu pentru finanţare;
c) dovada numãrului mediu scriptic anual de personal şi a cifrei de afaceri în anul fiscal anterior, în conformitate cu prevederile <>Legii nr. 133/1999 privind stimularea întreprinzãtorilor privati pentru înfiinţarea şi dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
d) împuternicirea pentru reprezentantul agentului economic care semneazã cererea-tip de acord de principiu pentru finanţare, dacã este cazul.
4.2.2. În cazul beneficiarilor prevãzuţi la pct. 2.2 cererea-tip de acord de principiu pentru finanţare va fi însoţitã de urmãtoarele documente justificative:
a) o copie de pe certificatul de înregistrare a solicitantului sau, dupã caz, de pe certificatul de înmatriculare şi certificatul de înregistrare fiscalã;
b) o copie de pe autorizaţia administrativã eliberata de primãrie;
c) o copie de pe actul de identitate al persoanei autorizate sa semneze cererea-tip de acord de principiu pentru finanţare;
d) copie de pe declaraţia anuala de impunere a venitului.
4.3. Cererea-tip de acord de principiu pentru finanţare completatã, însoţitã de documentele justificative, va fi transmisã prin posta sau prin curier la Unitatea de Implementare a Programului (UIP) - Subprogram pentru susţinerea accesului întreprinderilor mici şi mijlocii la servicii de instruire şi consultanţa - din cadrul MIMMC, municipiul Bucureşti, str. Poterasi nr. 11, sectorul 4.
Cererea-tip de acord de principiu pentru finanţare poate fi ridicatã de la sediul MIMMC, fiind disponibilã şi pe pagina de Internet www.mimmc.ro.
Cererea-tip de acord de principiu pentru finanţare se completeazã în limba romana şi poarta semnatura în original a reprezentantului legal sau a împuternicitului agentului economic, caz în care se anexeazã împuternicirea în original, semnatã şi stampilata de agentul economic. Completarea cererii-tip de acord de principiu pentru finanţare se face prin tehnoredactare.
5. Procedura de înregistrare, evaluare şi selecţie a beneficiarilor
5.1. Cererea-tip de acord de principiu pentru finanţare completatã, însoţitã de documentele justificative, va fi înregistratã la UIP - MIMMC în Registrul special al subprogramului, menţionându-se data, ora şi numãrul de înregistrare a cererii.
Înregistrarea cererilor-tip de acord de principiu pentru finanţare se va efectua conform urmatorului program: luni-vineri - ora 8,30-16,30.
5.2. Solicitarile vor fi analizate şi selectate conform principiului "primul venit - primul servit", în limita bugetului alocat subprogramului, în concordanta cu data şi ora înregistrãrii la MIMMC a documentelor prevãzute la pct. 4.2, în baza verificãrii cererii-tip de acord de principiu pentru finanţare, a conformitatii criteriilor de eligibilitate a beneficiarilor, serviciilor/activitãţilor şi cheltuielilor eligibile.
5.3. MIMMC are obligaţia de a face publica epuizarea bugetului alocat subprogramului pentru anul bugetar în curs, data de la care nu se mai înregistreazã cereri-tip de acord de principiu pentru finanţare.
5.4. Data limita de depunere a cererii-tip de acord de principiu pentru finanţare este 1 noiembrie a anului bugetar în curs, în condiţiile neepuizarii bugetului alocat subprogramului pentru anul bugetar în curs pana la aceasta data.
5.5. MIMMC va finaliza procesul de evaluare a solicitãrii în termen de maximum 15 zile calendaristice de la data primirii cererii-tip de acord de principiu pentru finanţare, însoţitã de toate documentele justificative. Pentru solicitantii selectaţi în vederea finanţãrii, MIMMC va transmite o notificare privind acordul de principiu pentru finanţare, conform anexei nr. 3 la prezenta procedura, pentru realizarea finanţãrii în condiţiile precizate în cererea-tip de acord de principiu pentru finanţare.
În cazul în care cererea-tip de acord de principiu pentru finanţare nu este completatã corect sau nu este însoţitã de toatã documentaţia necesarã ori exista neconcordante în informaţiile furnizate, atunci procesul de evaluare se va relua de la data înregistrãrii noii cereri-tip de acord de principiu pentru finanţare, cu completãrile şi corectiile efectuate.
5.6. Solicitantii care nu îndeplinesc criteriile de eligibilitate prevãzute la pct. 2, cei care nu îndeplinesc criteriile de eligibilitate privind serviciile/activitãţile şi cheltuielile în conformitate cu anexa nr. 1 la prezenta procedura sau cei care au depus cererile-tip de acord de principiu pentru finanţare dupã data la care bugetul alocat subprogramului a fost epuizat vor primi scrisoare de înştiinţare a respingerii cererii-tip de acord de principiu pentru finanţare, în termen de maximum 15 zile calendaristice, conform pct. 5.5.
5.7. În vederea implementarii corespunzãtoare a subprogramului se va constitui Unitatea de Implementare a Programului (UIP) în cadrul MIMMC. Structura organizatoricã, numãrul de persoane, atribuţiile şi responsabilitãţile vor fi stabilite prin ordin al ministrului pentru întreprinderile mici şi mijlocii şi cooperatie.
6. Acordarea alocaţiei financiare nerambursabile
6.1. Alocaţia financiarã nerambursabila va fi acordatã solicitanţilor care au fost selectaţi, dupã ce aceştia au efectuat activitatea/activitãţile eligibile şi plata cheltuielilor eligibile aferente acestora, în conformitate cu notificarea privind acordul de principiu pentru finanţare.
6.2. Acordarea alocaţiei financiare nerambursabile se face pe baza unei cereri-tip de eliberare a alocaţiei financiare nerambursabile, prezentatã în anexa nr. 4 la prezenta procedura, pe care solicitantul selectat trebuie sa o transmitã la MIMMC prin posta sau curier, însoţitã de urmãtoarele documente:
a) notificarea privind acordul de principiu pentru finanţare, în original;
b) formularul de decont prevãzut în anexa nr. 5 la prezenta procedura, însoţit de documentele justificative prevãzute în anexa nr. 1 la prezenta procedura, în original şi în copie, în ordinea activitãţilor şi documentelor justificative completate în formularul de decont.
6.3. Termenul limita pentru depunerea cererii-tip de eliberare a alocaţiei financiare nerambursabile completate este 1 decembrie a anului bugetar în curs.
6.4. Nu se accepta deconturi de cheltuieli prin efectuarea de plati compensatorii între pãrţile contractante în cadrul activitãţilor şi cheltuielilor eligibile.
6.5. Virarea efectivã a sumei care constituie alocatie financiarã nerambursabila se face de cãtre MIMMC pe baza analizei setului de documente prevãzute la pct. 6.2, în termen de 20 de zile calendaristice de la data înregistrãrii cererii-tip de eliberare a alocaţiei financiare nerambursabile, conform anexei nr. 4 la prezenta procedura. Documentele originale vor fi restituite dupã verificarea conformitatii copiilor şi virarea efectivã a sumei reprezentând alocaţia financiarã nerambursabila.
6.6. MIMMC are dreptul sa verifice la sediul beneficiarilor subprogramului veridicitatea şi conformitatea declaraţiilor şi cheltuielilor fãcute de beneficiar în cadrul subprogramului.
În cazul în care, în urma controalelor efectuate de reprezentanţii MIMMC sau la sesizarea organelor de control abilitate ale statului, se constata ca beneficiarii au fãcut declaraţii incomplete şi/sau false pentru a obţine alocaţia financiarã nerambursabila ori au deturnat destinaţia acesteia, beneficiarul are obligaţia de a rambursa sumele primite.
7. Anularea cererii de solicitare a alocaţiei financiare nerambursabile
7.1. În cazul în care una sau mai multe dintre informaţiile cuprinse în cererea-tip de acord de principiu pentru finanţare, pentru care MIMMC a transmis solicitantului notificarea privind acordul de principiu, se modifica, solicitantii au obligaţia de a transmite la MIMMC prin posta sau curier cererea-tip de anulare totalã sau parţialã a finanţãrii pentru care exista acord de principiu, conform anexei nr. 6 la prezenta procedura. Solicitantul beneficiazã de alocatie financiarã nerambursabila pentru activitãţile şi cheltuielile rãmase nemodificate. Pentru activitãţile, cheltuielile eligibile şi pãrţile contractante care au suferit modificãri solicitantul poate transmite o noua cerere-tip de acord de principiu pentru finanţare concomitent sau ulterior transmiterii cererii-tip de anulare totalã sau parţialã a finanţãrii.
7.2. Cererea-tip de anulare totalã sau parţialã a finanţãrii pentru care exista acord de principiu se completeazã în limba romana şi poarta semnatura în original a reprezentantului legal sau a împuternicitului agentului economic, caz în care se anexeazã împuternicirea în original, semnatã şi stampilata de agentul economic. Completarea cererii-tip de anulare totalã sau parţialã a finanţãrii se face prin tehnoredactare.






ANEXA 1
────────
la procedura
────────────

SERVICIILE
şi cheltuielile eligibile aferente care constituie obiectul finanţãrii
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Valoarea
maxima
Nr. Activitãţile Cheltuielile a finanţãrii Documentele
crt. eligibile eligibile pe justificative
activitate
- lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Participarea personalului a)cheltuieli pentru 10.000.000 - Contracte de
IMM având funcţii de instruire pe prestãri de
decizie şi/sau de individualã: participant servicii
execuţie la cursuri - taxa de (cursant) încheiate
de pregãtire participare 50.000.000 cu organiza-
organizate pe tematici individualã, torul
prioritare: management inclusiv instruirii
(inclusiv managementul documentaţia - Factura
calitãţii şi managementul necesarã fiscalã/
financiar), marketing, instruirii chitanţa
strategie şi planificare, b)cheltuieli fiscalã
surse şi metode de finanţare pentru - Ordine de
a investiţiilor, instruire plata
legislaţie şi practici de grup, - Copie de pe
ale Uniunii la solicitarea extrasul
Europene în domeniul IMM IMM, cu de cont
şi în alte domenii tematica
prioritare pentru la comanda:
desfãşurarea activitãţii - taxa de
întreprinderii participare,
inclusiv
documentaţia
necesarã
instruirii
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2. Contractarea de servicii - Cheltuieli 50.000.000 - Contracte de
de consultanţa pentru pentru achiziţia prestãri de
elaborarea planurilor de servicii servicii
de afaceri şi de marketing, de consultanţa - Factura
accesarea surselor fiscalã/
de finanţare, consultanţa chitanţa
în domeniul sistemelor de fiscalã
standardizare, certificare, - Ordine de
calitate şi norme ale plata
Uniunii Europene în domeniul - Copie de pe
cooperãrii interne şi extrasul
internaţionale (parteneriate de cont
de complementaritate,
subcontractare)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────





ANEXA 2
────────
la procedura
─────────────
┌────────────────────────────────────────────┐
│ Se completeazã numai de cãtre Ministerul │
│ pentru Întreprinderile Mici │
│ şi Mijlocii şi Cooperatie. │
│ │
│ Data şi ora înregistrãrii ............... │
│ │
│ Numãrul cererii ......................... │
│ │
│ Numele reprezentantului Ministerului │
│ pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii │
│ şi Cooperatie ........................... │
│ │
│ Semnatura │
└────────────────────────────────────────────┘




CERERE - TIP
de acord de principiu pentru finanţare
(Se completeazã toate rubricile din formularul-tip
în limba romana, prin tehnoredactare.)

Subscrisã ........., având datele de identificare menţionate la secţiunea A, reprezentatã legal prin domnul/doamna ........., având calitatea de ......, solicit finanţarea în condiţiile prevederilor subprogramului aprobat prin Hotãrârea Guvernului nr. .......... .

SECŢIUNEA A
Prezentarea solicitantului

Denumirea societãţii comerciale/solicitantului ...........................
Data înregistrãrii societãţii comerciale/data înregistrãrii autorizaţiei administrative eliberate de primãrie (dupã caz) ...............
Numãrul de înmatriculare la Oficiul registrului comerţului (dupã caz) ........
codul fiscal (dupã caz) ......................................................
Codul unic de înregistrare (dupã caz).........................................
Numãrul de cont în care se solicita transferarea alocaţiei financiare nerambursabile (ROL) ............................., deschis la ...................
Sediul/adresa ................................................................
Telefon ................ Fax ..................... E-mail ....................
Forma juridicã ...............................................................


Forma de proprietate 100% privatã DA []
NU []
Capitalul social: ........... milioane lei deţinut de:
- persoane fizice ...........%
- IMM*1) ...........%
- societãţi comerciale
mari*2) ...........%.



Obiectul principal de activitate .......................................
Cod CAEN ..............................................................
Numãrul mediu scriptic anual de personal (în anul fiscal anterior)*3) .............................................
Cifra de afaceri (conform ultimului bilanţ contabil anual aprobat)*3) ............................................. mii lei
Profit net/pierdere (conform ultimului bilanţ contabil anual aprobat) ............................................. mii lei
Venitul anual (conform Declaraţiei anuale de impunere a venitului în cazul persoanelor fizice autorizate şi asociaţiilor familiale) ............................................. mii lei



────────────────
*1) IMM sunt definite ca societãţi comerciale cu numãrul mediu scriptic de personal pana la 249 (inclusiv) raportat în anul anterior, au cifra de afaceri anuala pana la echivalentul a 8 milioane euro, conform datelor din bilanţul contabil al ultimului an fiscal încheiat, şi cu o pondere a societãţii mari în capitalul social al actionarilor IMM mai mica de 25%.
*2) Societatea comercialã mare este acea societate comercialã cu numãrul mediu scriptic de personal mai mare de 250 (inclusiv) şi/sau cifra de afaceri anuala peste echivalentul a 8 milioane euro.
*3) Anexati dovada numãrului mediu scriptic anual de personal şi a cifrei de afaceri conform <>art. 5 din Legea nr. 133/1999 privind stimularea întreprinzãtorilor privati pentru înfiinţarea şi dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi în conformitate cu pct. 4.2 al Procedurii de implementare a Subprogramului naţional multianual pe perioada 2002-2005 pentru susţinerea accesului întreprinderilor mici şi mijlocii la servicii de instruire şi consultanţa, aprobatã prin Ordinul ministrului pentru întreprinderile mici şi mijlocii şi cooperatie nr. 101/2002.

SECŢIUNEA B
Prezentarea activitãţilor pentru care solicit finanţare
în cadrul subprogramului

Tipul de servicii pentru care se solicita finanţarea:
[] Participarea personalului IMM având funcţii de decizie şi/sau de execuţie la cursuri de pregãtire organizate pe tematici prioritare: management (inclusiv managementul calitãţii şi managementul financiar), marketing, strategie şi planificare, surse şi metode de finanţare a investiţiilor, legislaţie şi practici ale Uniunii Europene în domeniul IMM şi în alte domenii prioritare pentru desfãşurarea activitãţii întreprinderii
[] Contractarea de servicii de consultanţa pentru elaborarea planurilor de afaceri şi de marketing, accesarea surselor de finanţare, consultanţa în domeniul sistemelor de standardizare, certificare, calitate şi norme ale Uniunii Europene în domeniul cooperãrii interne şi internaţionale (parteneriate de complementaritate, subcontractare)





───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Valoarea total Valoarea
Denumirea Tipul de cheltuiala a cheltuielilor finanţãrii
activitãţii pentru care se solicita eligibile solicitate
finanţare - lei - - lei -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
[] Participarea [] a) cheltuieli pentru
personalului IMM instruire
având funcţii de individualã:
decizie şi/sau de - taxa de participare
execuţie la cursuri individualã, inclusiv
de pregãtire documentaţia
organizate pe tematici necesarã instruirii*1)
prioritare: management [] b) cheltuieli pentru
inclusiv managementul instruire de
calitãţii şi mana- grup, la solicitarea
gementul financiar), IMM, cu tematica la comanda:
marketing, strategie şi - taxa de participare,
planificare, surse şi inclusiv documentaţia
metode de finanţare a necesarã instruirii*2)
investiţiilor, legislaţie TOTAL: ........ .........
şi practici ale Uniunii
Europene în domeniul IMM Denumirea şi tematica
şi în alte domenii pri- cursului*3):
oritare pentru desfãşurarea Date privind
activitãţii întreprinderii organizatorul*4):

Denumirea .......................
Adresa ..........................
Telefon .........................
Fax .............................

[] Contractarea de [] Cheltuieli pentru ......... .........
servicii de achiziţia de
consultanţa pentru servicii de
elaborarea planurilor consultanţa*5)
de afaceri şi de Obiectul contractului .........
marketing, accesarea de consultanţa
surselor de
finanţare, Date privind prestatorul
consultanţa în serviciului de consultanţa*6) .........
domeniul sistemelor
de standardizare, Denumirea ...............................
certificare, calitate Adresa ..................................
şi norme ale Uniunii Telefon .................................
Europene în domeniul Fax .....................................
cooperãrii interne şi
internaţionale
(parteneriate de complemen-
taritate, subcontractare)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────





──────────────────
*1) Suma totalã a alocaţiei financiare nerambursabile nu va depãşi 10 milioane lei/participant (cursant).
*2) Suma totalã a alocaţiei financiare nerambursabile nu va depãşi 50 milioane lei.
*3) Se completeazã pentru fiecare curs.
*4) Se completeazã pentru fiecare organizator.
*5) Suma totalã a alocaţiei financiare nerambursabile nu va depãşi 50 milioane lei.
*6) Se completeazã pentru fiecare prestator al serviciului de consultanţa.

SECŢIUNEA C
Declaraţie pe propria rãspundere

Subsemnatul/subsemnata ........., identificat/identificata cu actul de identitate seria ..... nr. ......, eliberat de ...... la data de ......, cu domiciliul în localitatea ......., str. ........... nr. ...., bl. ...., sc. ...., ap. ...., sectorul/judeţul ............., în calitate de persoana fizica, reprezentant legal al Societãţii Comerciale/Asociaţiei familiale .............., declar pe propria rãspundere ca toate informaţiile furnizate şi consemnate în prezenta cerere sunt corecte şi complete.
Înţeleg ca orice omisiune sau incorectitudine în prezentarea informaţiilor în scopul de a obţine avantaje pecuniare este pedepsita conform legii.
Declar pe propria rãspundere ca activitãţile pentru care solicit finanţarea prin subprogram nu fac obiectul altui program de finanţare de la bugetul de stat.
De asemenea declar pe propria rãspundere ca în ultimii 3 ani nu am beneficiat de ajutor de stat/am beneficiat de urmãtoarele ajutoare de stat:





┌─┬───────────┬────────────────┬──────────┬────────────┬──────────────────────┐
│N│ Anul │Forma ajutorului│Instituţia│Subprogramul│Cuantumul ajutorului │
│r│acordãrii │ de stat │financiarã│prin care a │ de stat acordat │
│ │ajutorului │ │ │beneficiat │ │
│c│de stat │ │ │de finanţare│ │
│r│ │ │ │ │ │
│t│ │ │ │ │ │
├─┼───────────┼────────────────┼──────────┼────────────┼──────────────────────┤
├─┼───────────┼────────────────┼──────────┼────────────┼──────────────────────┤
├─┼───────────┼────────────────┼──────────┼────────────┼──────────────────────┤
├─┼───────────┼────────────────┼──────────┼────────────┼──────────────────────┤
├─┼───────────┼────────────────┼──────────┼────────────┼──────────────────────┤
├─┼───────────┼────────────────┼──────────┼────────────┼──────────────────────┤
└─┴───────────┴────────────────┴──────────┴────────────┴──────────────────────┘

Semnatura autorizata şi ştampila solicitantului Funcţia

Data semnãrii



ANEXA 3


────────
la procedura
──────────────
┌───────────────────────────────────┐
│Data ............................ │
│Numãrul notificãrii ............. │
└───────────────────────────────────┘

NOTIFICARE
privind acordul de principiu pentru finanţare*1)

Destinatar:
Denumirea societãţii comerciale/solicitantului ...............................
Data înregistrãrii societãţii comerciale/data înregistrãrii autorizaţiei administrative eliberate de primãrie (dupã caz)...................................
Numãrul de înmatriculare la Oficiul registrului comerţului (dupã caz) ........
codul fiscal (dupã caz) ......................................................
Codul unic de înregistrare (dupã caz) ........................................
Sediul/Adresa ................................................................
Fax .........................................................................
Ca urmare a cererii-tip de acord de principiu pentru finanţare nr. .......... din data de ......................., va notificam prin prezenta acordul nostru de principiu pentru finanţarea urmãtoarelor activitãţi şi cheltuieli aferente acestora:





──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Denumirea activitãţii Tipul de cheltuiala Valoarea
pentru care se acorda finanţãrii
finanţare aprobate de
principiu
- lei -
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
[] Participarea personalului [] a) cheltuieli pentru instruire
IMM având funcţii de individualã:
decizie şi/sau de execuţie - taxa de participare indivi- ..........
la cursuri de pregãtire duala, inclusiv documentaţia
organizate pe tematici necesarã instruirii*2)
prioritare: management [] b) cheltuieli pentru instruire de
(inclusiv managementul grup, la solicitarea IMM, cu
calitãţii şi managementul tematica la comanda:
financiar), marketing, - taxa de participare, inclusiv ..........
strategie şi planificare, documentaţia necesarã
surse şi metode de instruirii*3)
finanţare a investiţiilor,
legislaţie şi practici ale TOTAL: ..........
Uniunii Europene în domeniul
IMM şi în alte domenii
prioritare pentru
desfãşurarea activitãţii
întreprinderii
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────





────────────────────
*1) Se completeazã de cãtre Ministerul pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii şi Cooperatie.
*2) Suma totalã a alocaţiei financiare nerambursabile nu va depãşi 10 milioane lei/participant (cursant).
*3) Suma totalã a alocaţiei financiare nerambursabile nu va depãşi 50 milioane lei.





──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Denumirea activitãţii Tipul de cheltuiala Valoarea
pentru care se acorda finanţãrii
finanţare aprobate de
principiu
- lei -
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
[] Contractarea de servicii de [] Cheltuieli pentru achiziţia
consultanţa pentru elaborarea de servicii de consultanţa*1)
planurilor de afaceri şi de
marketing, accesarea surselor
de finanţare, consultanţa în
domeniul sistemelor de stan-
dardizare, certificare, calitate
şi norme ale Uniunii Europene
în domeniul cooperãrii interne
şi internaţionale (parteneriate
de complementaritate, subcon-
tractare)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



Semnatura autorizata



──────────────
*1) Suma totalã a alocaţiei financiare nerambursabile nu va depãşi 50 milioane lei.


ANEXA 4
────────
la procedura
────────────

CERERE - TIP
de eliberare a alocaţiei financiare nerambursabile
(Se completeazã toate rubricile în limba romana, prin tehnoredactare.)

Subscrisã ............, având datele de identificare menţionate mai jos, reprezentatã legal prin domnul/doamna ........, având calitatea de ..........., identificat/identificata cu actul de identitate seria ......... nr. ......, eliberat de ....... la data de .........., cu domiciliul în localitatea ........., str. ...... nr. ....., bl. ...., sc. ......, ap. ....., sectorul/judeţul ......., cod poştal ............., solicit eliberarea alocaţiei financiare nerambursabile în condiţiile prevederilor subprogramului aprobat prin Hotãrârea Guvernului nr. ................. .
Datele de identificare a societãţii comerciale/solicitantului:
Denumirea societãţii comerciale/solicitantului ...............................
Data înregistrãrii societãţii comerciale/data înregistrãrii autorizaţiei administrative eliberate de primãrie (dupã caz) ..................................
Numãrul de înmatriculare la Oficiul registrului comerţului (dupã caz).........
codul fiscal (dupã caz) ......................................................
Codul unic de înregistrare (dupã caz) ........................................
Sediul/Adresa ................................................................
Telefon .............. Fax .............. E-mail .............................
Cont bancar nr. ................., deschis la Banca ..........................
Anexez la prezenta formularul de decont (conform anexei nr. 6 la procedura), precum şi documentele justificative prevãzute în anexa nr. 1 la procedura, în original şi în copie, în ordinea activitãţilor şi documentelor justificative completate în formularul de decont.

Semnatura autorizata şi ştampila solicitantului

Funcţia
Data semnãrii






ANEXA 5
────────
la procedura
────────────

FORMULAR DE DECONT*1)

Societatea Comercialã/solicitantul ........................
Data ...............................
- lei -
┌────────┬──────┬────────┬────────┬────────┬───────────────────────────────────┐
│Activi- │Obie- │Numãrul │ Data │Valoarea│ Documentul de plata │
│tatea*2)│ctul │facturii│facturii│facturii├─────┬───┬────┬────────────────────┤
│ │factu-│ │ ├───┬────┤Felul│Nr.│Data│ Valoarea │
│ │rii │ │ │cu │fãrã│docu-│ │ ├───────┬────────────┤
│ │ │ │ │TVA│ TVA│men- │ │ │cu TVA │ Fãrã TVA │
│ │ │ │ │ │ │tului│ │ │ │ │
├────────┼──────┼────────┼────────┼───┼────┼─────┼───┼────┼───────┼────────────┤
├────────┼──────┼────────┼────────┼───┼────┼─────┼───┼────┼───────┼────────────┤
├────────┼──────┼────────┼────────┼───┼────┼─────┼───┼────┼───────┼────────────┤
├────────┼──────┼────────┼────────┼───┼────┼─────┼───┼────┼───────┼────────────┤
├────────┼──────┼────────┼────────┼───┼────┼─────┼───┼────┼───────┼────────────┤
├────────┼──────┼────────┼────────┼───┼────┼─────┼───┼────┼───────┼────────────┤
│TOTAL: ├──────┼────────┼────────┼───┼────┼─────┼───┼────┼───────┼────────────┤
└────────┴──────┴────────┴────────┴───┴────┴─────┴───┴────┴───────┴────────────┘

Semnatura şi ştampila





────────────
*1) La prezentul decont se va anexa lista documentelor justificative în conformitate cu anexa nr. 1 la procedura şi în ordinea activitãţilor prezentate în decont, precum şi documentele justificative în original şi în copie.
*2) Conform cheltuielilor eligibile prevãzute în anexa nr. 1 la procedura.


ANEXA 6
────────
la procedura
─────────────

CERERE - TIP
de anulare totalã sau parţialã a finanţãrii pentru care exista acord
de principiu

(Se completeazã în cazul modificãrii uneia dintre condiţiile în care s-a obţinut acordul de principiu asupra finanţãrii.)

Subscrisã .........., având datele de identificare menţionate la secţiunea A, reprezentatã legal prin domnul/doamna ........, având calitatea de ............, solicit anularea finanţãrii pentru categoriile de cheltuieli prezentate în secţiunea B.

SECŢIUNEA A - Prezentarea solicitantului

Denumirea societãţii comerciale/solicitantului ..............................
Data înregistrãrii societãţii comerciale/data înregistrãrii autorizaţiei administrative eliberate de primãrie (dupã caz) .................................
Numãrul de înmatriculare la Oficiul registrului comerţului (dupã caz) .......
codul fiscal (dupã caz) .....................................................
Codul unic de înregistrare (dupã caz) .......................................
Numãrul de cont în care se solicita transferarea alocaţiei financiare nerambursabile (ROL) ......................, deschis la .........................
Sediul/Adresa ...............................................................
Telefon ............ Fax ................... E-mail .........................

SECŢIUNEA B - Cheltuieli pentru care se solicita anularea finanţãrii





──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Valoarea
Denumirea activitãţii Tipul de cheltuiala finanţãrii
pentru care
se solicita
anularea
- lei -
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
[] Participarea personalului IMM [] a) cheltuieli pentru
având funcţii de decizie instruire individualã:
şi/sau de execuţie la cursuri - taxa de participare
de pregãtire organizate pe individualã,
tematici prioritare: manage- inclusiv documentaţia
ment (inclusiv managementul necesarã instruirii
calitãţii şi managementul [] b) cheltuieli pentru
financiar), marketing, strate- instruire de grup,
gie şi planificare, surse şi la solicitarea IMM,
metode de finanţare a cu tematica la comanda:
investiţiilor, legislaţie şi - taxa de participare,
practici ale Uniunii Europene în inclusiv documentaţia
domeniul IMM şi în alte dome- necesarã instruirii
nii prioritare pentru desfasura-
rea activitãţii întreprinderii TOTAL: ........

Denumirea şi tematica
cursului*1):
Date privind
organizatorul*2):
Denumirea ..........................
Adresa .............................
Telefon ............................
Fax ................................

[] Contractarea de servicii de [] Cheltuieli pentru achiziţia
consultanţa pentru elaborarea de servicii de consultanţa .........
planurilor de afaceri şi de
marketing, accesarea surselor Obiectul contractului
de finanţare, consultanţa în de consultanţa .........
domeniul sistemelor de stan-
dardizare, certificare, Date privind prestatorul
calitate şi norme ale Uniunii serviciului de consultanţa*3):
Europene în domeniul cooperãrii
interne şi internaţionale Denumirea ...................
(parteneriate de complementa- Adresa ......................
ritate, sub contractare) Telefon .....................
Fax .........................
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────





──────────────
*1) Se completeazã pentru fiecare curs.
*2) Se completeazã pentru fiecare organizator.
*3) Se completeazã pentru fiecare prestator al serviciului de consultanţa.


──────────────────
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016