Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   PROCEDURA din 14 august 2002  de implementare a Subprogramului national multianual pe perioada 2002-2005 de sprijinire a intreprinderilor mici si mijlocii in dezvoltarea exportului    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

PROCEDURA din 14 august 2002 de implementare a Subprogramului national multianual pe perioada 2002-2005 de sprijinire a intreprinderilor mici si mijlocii in dezvoltarea exportului

EMITENT: MINISTERUL PENTRU INTREPRINDERILE MICI SI MIJLOCII SI COOPERATIE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 682 din 16 septembrie 2002

1. Obiectivul subprogramului
Obiectivul Subprogramului naţional multianual pe perioada 2002-2005 de sprijinire a întreprinderilor mici şi mijlocii în dezvoltarea exportului, denumit în continuare subprogram, este facilitarea accesului întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM) româneşti pe pieţele externe, a afirmarii şi valorificãrii potenţialului de export al acestora, precum şi reducerea decalajului în ceea ce priveşte informaţiile de piata, serviciile de consultanţa şi de instruire ale IMM româneşti fata de cele din Uniunea Europeanã.
Subprogramul urmãreşte:
a) promovarea produselor şi serviciilor IMM pe pieţele externe;
b) stimularea comunicãrii şi a parteneriatului în afaceri la extern;
c) pregãtirea întreprinzãtorilor în domeniul tehnicilor de promovare a exportului;
d) îmbunãtãţirea accesului IMM la informaţii de piata şi facilitarea valorificãrii acestor informaţii pe pieţele externe.
2. Beneficiari eligibili
Pot beneficia de alocaţii financiare nerambursabile în cadrul subprogramului agenţii economici care îndeplinesc cumulativ la data solicitãrii urmãtoarele criterii de eligibilitate:
a) sunt organizati în baza <>Legii nr. 31/1990 ;
b) au capital social integral privat;
c) au cifra de afaceri anuala pana la echivalentul a 8 milioane euro, conform datelor din bilanţul contabil al ultimului an fiscal încheiat;
d) numãrul mediu scriptic anual de personal este pana la 249 (inclusiv), raportat în anul anterior;
e) societãţile care nu se conformeazã definitiei de întreprindere mica şi mijlocie au o pondere mai mica de 25% în capitalul social al agentului economic;
f) au o durata de funcţionare de cel puţin un an la data depunerii solicitãrii.
3. Tipurile de ajutor financiar
3.1. Prin subprogram se susţin, prin alocatie financiarã nerambursabila, urmãtoarele activitãţi de promovare a exportului desfãşurate de IMM:
a) participari la târguri şi expoziţii internaţionale, organizate în strãinãtate, cu stand propriu sau în asociere cu alţi agenţi economici;
b) participari la târguri şi expoziţii internaţionale, organizate în ţara, cu stand propriu sau în asociere cu alţi agenţi economici;
c) elaborarea şi producţia de materiale tipãrite pentru promovarea agentului economic;
d) realizarea unui site pe Internet pentru prezentarea activitãţii solicitantului şi a produselor promovate;
e) participari la cursuri de pregãtire, în ţara şi/sau în strãinãtate, în domeniul tehnicilor de promovare a exportului;
f) contractarea unor servicii de consultanţa pentru elaborarea strategiilor de export şi/sau a studiilor de piata;
g) achiziţionarea de informaţii privind pieţele externe, furnizate de firme specializate.
3.2. Valoarea maxima a finanţãrii pentru fiecare dintre activitãţile eligibile precizate la pct. 3.1, cheltuielile eligibile, precum şi cuantumul alocaţiei financiare nerambursabile sunt prevãzute în anexa nr. 1 la prezenta procedura.
3.3. În cadrul subprogramului nu se deconteazã cheltuielile pentru care solicitantii au beneficiat de alocatie financiarã nerambursabila în cadrul altor programe/subprograme de sprijinire a exporturilor, cu finanţare de la bugetul de stat.
3.4. Valoarea alocaţiei financiare nerambursabile oferite beneficiarilor selectaţi este echivalentul a 60% din valoarea fiecãrei cheltuieli eligibile efectuate (exclusiv T.V.A.), dar fãrã sa depãşeascã plafoanele maxime stabilite pentru fiecare activitate eligibilã şi în limita sumei maxime de 80 milioane lei pentru un beneficiar.
3.5. Fiecare beneficiar poate obţine pe parcursul a 2 ani consecutivi o alocatie financiarã nerambursabila totalã de maximum 80 milioane lei în cadrul acestui subprogram.
4. Procedura de solicitare a acordului de principiu pentru finanţare
4.1. Orice aplicant trebuie sa obţinã o aprobare de principiu a finanţãrii în cadrul subprogramului înainte de a executa activitatea/activitãţile eligibile de promovare a exportului, conform anexei nr. 1 la prezenta procedura.
4.2. În vederea obţinerii aprobãrii de principiu a finanţãrii solicitantul va completa şi va transmite la Ministerul pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii şi Cooperatie (MIMMC), cu cel puţin 20 de zile calendaristice înainte de a începe activitatea declarata de promovare a exportului, o cerere-tip de acord de principiu pentru finanţare, conform anexei nr. 2 la prezenta procedura, însoţitã de urmãtoarele documente justificative:
a) o copie de pe certificatul de înregistrare a solicitantului;
b) o copie de pe actul de identitate al persoanei autorizate sa semneze cererea-tip de acord de principiu pentru finanţare;
c) dovada numãrului mediu scriptic anual de personal şi a cifrei de afaceri în anul fiscal anterior, în conformitate cu prevederile <>Legii nr. 133/1999 privind stimularea întreprinzãtorilor privati pentru înfiinţarea şi dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
d) împuternicirea pentru reprezentantul agentului economic care semneazã cererea-tip de acord de principiu pentru finanţare, dacã este cazul.
4.3. Cererea-tip de acord de principiu pentru finanţare completatã, însoţitã de documentele justificative, va fi transmisã prin posta sau prin curier la Unitatea de Implementare a Programului (UIP) - Subprogram de sprijinire a întreprinderilor mici şi mijlocii în dezvoltarea exportului - din cadrul MIMMC, municipiul Bucureşti, str. Poterasi nr. 11, sectorul 4.
Cererea-tip de acord de principiu pentru finanţare poate fi ridicatã de la sediul MIMMC, fiind disponibilã şi pe pagina de Internet www.mimmc.ro.
Cererea-tip de acord de principiu pentru finanţare se completeazã în limba romana şi poarta semnatura în original a reprezentantului legal sau a împuternicitului agentului economic, caz în care se anexeazã împuternicirea în original, semnatã şi stampilata de agentul economic. Completarea cererii-tip de acord de principiu pentru finanţare se face prin tehnoredactare.
5. Procedura de înregistrare, evaluare şi selecţie a beneficiarilor
5.1. Cererea-tip de acord de principiu pentru finanţare completatã, însoţitã de documentele justificative, va fi înregistratã la UIP - MIMMC în Registrul special al subprogramului, menţionându-se data, ora şi numãrul de înregistrare al cererii.
Înregistrarea cererilor-tip de acord de principiu pentru finanţare se va efectua conform urmatorului program:
luni-vineri - ora 8,30-16,30.
5.2. Solicitarile vor fi analizate şi selectate conform principiului "primul venit - primul servit", în limita bugetului alocat subprogramului, în concordanta cu data şi ora înregistrãrii la MIMMC a documentelor prevãzute la pct. 4.2, în baza verificãrii cererii-tip de acord de principiu pentru finanţare, a conformitatii criteriilor de eligibilitate a beneficiarilor, activitãţilor şi cheltuielilor eligibile.
5.3. MIMMC are obligaţia de a face publica epuizarea bugetului alocat subprogramului pentru anul bugetar în curs, data de la care nu se mai înregistreazã cereri-tip de acord de principiu pentru finanţare.
5.4. Data limita de depunere a cererii-tip de acord de principiu pentru finanţare este 1 noiembrie a anului bugetar în curs, în condiţiile neepuizarii bugetului alocat subprogramului pentru anul bugetar în curs pana la aceasta data.
5.5. MIMMC va finaliza procesul de evaluare a solicitãrii în termen de maximum 15 zile calendaristice de la data primirii cererii-tip de acord de principiu pentru finanţare, însoţitã de toate documentele justificative, şi va transmite solicitanţilor scrisori de înştiinţare asupra rezultatului evaluãrii. Pentru solicitantii selectaţi în vederea finanţãrii MIMMC va trimite scrisoarea de înştiinţare însoţitã de o notificare privind acordul de principiu pentru finanţare, conform anexei nr. 3 la prezenta procedura, pentru realizarea finanţãrii în condiţiile precizate în cererea-tip de acord de principiu pentru finanţare.
În cazul în care cererea-tip de acord de principiu pentru finanţare nu este completatã corect sau nu este însoţitã de toatã documentaţia necesarã ori exista neconcordante în informaţiile furnizate, atunci procesul de evaluare se va relua de la data înregistrãrii noii cereri-tip de acord de principiu pentru finanţare, cu completãrile şi corectiile efectuate.
5.6. Solicitantii care nu îndeplinesc criteriile de eligibilitate prevãzute la pct. 2, cei care nu îndeplinesc criteriile de eligibilitate privind activitãţile şi cheltuielile în conformitate cu anexa nr. 1 la prezenta procedura sau cei care au depus cererile-tip de acord de principiu pentru finanţare dupã data la care bugetul alocat subprogramului a fost epuizat vor primi scrisoare de înştiinţare a respingerii cererii-tip de acord de principiu pentru finanţare.
5.7. Prin ordin al ministrului pentru întreprinderile mici şi mijlocii şi cooperatie se constituie Unitatea de Implementare a Programului (UIP), compusa din reprezentanţi ai MIMMC, în scopul evaluãrii solicitãrilor şi implementarii subprogramului.
6. Acordarea alocaţiei financiare nerambursabile
6.1. Alocaţia financiarã nerambursabila va fi acordatã solicitanţilor care au fost selectaţi, dupã ce aceştia au efectuat activitatea/activitãţile eligibile şi plata cheltuielilor eligibile aferente acestora, în conformitate cu notificarea privind acordul de principiu pentru finanţare.
6.2. Acordarea alocaţiei financiare nerambursabile se face pe baza unei cereri-tip de eliberare a alocaţiei financiare nerambursabile, prevãzutã în anexa nr. 5 la prezenta procedura, pe care solicitantul selectat trebuie sa o transmitã la MIMMC prin posta sau curier, însoţitã de urmãtoarele documente:
a) notificarea privind acordul de principiu pentru finanţare, în original;
b) formularul de decont prevãzut în anexa nr. 6 la prezenta procedura, însoţit de documentele justificative prevãzute în anexa nr. 1 la prezenta procedura, în original şi în copie, în ordinea activitãţilor şi documentelor justificative completate în formularul de decont.
6.3. Termenul limita pentru depunerea cererii-tip de eliberare a alocaţiei financiare nerambursabile completate este 1 decembrie a anului bugetar în curs.
6.4. Nu se accepta deconturi de cheltuieli prin efectuarea de plati compensatorii între pãrţile contractante în cadrul activitãţilor şi cheltuielilor eligibile.
6.5. În cazul plãţilor în valuta se deconteazã valoarea în lei la cursul Bãncii Naţionale a României din ziua efectuãrii plãţii de cãtre beneficiar.
6.6. Virarea efectivã a sumei care constituie alocatie financiarã nerambursabila se face de cãtre MIMMC pe baza analizei setului de documente prevãzute la pct. 6.2, în termen de 20 de zile calendaristice de la înregistrarea cererii-tip de eliberare a alocaţiei financiare nerambursabile, conform anexei nr. 5 la prezenta procedura. Documentele originale vor fi restituite dupã verificarea conformitatii copiilor şi virarea efectivã a sumei reprezentând alocaţia financiarã nerambursabila.
6.7. MIMMC are dreptul sa verifice la sediul beneficiarilor subprogramului veridicitatea şi conformitatea declaraţiilor şi cheltuielilor fãcute de beneficiar în cadrul subprogramului.
În cazul în care, în urma controalelor efectuate de reprezentanţii MIMMC sau la sesizarea organelor de control abilitate ale statului, se constata ca beneficiarii au fãcut declaraţii incomplete şi/sau false pentru a obţine alocaţia financiarã nerambursabila sau au deturnat destinaţia acesteia, beneficiarul are obligaţia de a rambursa sumele primite.
7. Anularea cererii de solicitare a alocaţiei financiare nerambursabile
7.1. În cazul în care una sau mai multe dintre informaţiile cuprinse în cererea-tip de acord de principiu pentru finanţare, pentru care MIMMC a transmis solicitantului notificarea privind acordul de principiu, se modifica, solicitantii au obligaţia de a transmite la MIMMC prin posta sau curier cererea-tip de anulare totalã sau parţialã a finanţãrii pentru care exista acord de principiu, conform anexei nr. 4 la prezenta procedura. Solicitantul beneficiazã de alocatie financiarã nerambursabila pentru activitãţile şi cheltuielile rãmase nemodificate. Pentru activitãţile, cheltuielile eligibile şi pãrţile contractante care au suferit modificãri solicitantul poate transmite o noua cerere-tip de acord de principiu pentru finanţare concomitent sau ulterior transmiterii cererii-tip de anulare totalã sau parţialã a finanţãrii.
7.2. Cererea-tip de anulare totalã sau parţialã a finanţãrii pentru care exista acordul de principiu se completeazã în limba romana şi poarta semnatura în original a reprezentantului legal sau a împuternicitului agentului economic, caz în care se anexeazã împuternicirea în original, semnatã şi stampilata de agentul economic. Completarea cererii-tip de anulare totalã sau parţialã a finanţãrii se face prin tehnoredactare.



ANEXA 1


la procedura
------------

ACTIVITĂŢILE
de stimulare a exportului şi cheltuielile eligibile aferente,
care constituie obiectul finanţãrii


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Valoarea maxima
Nr. Activitatea Cheltuielile a finanţãrii Documentele
crt. eligibilã eligibile pe activitãţi justificative
- lei -
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Participari la - Cheltuieli 80.000.000 - Contractul cu
târguri şi pentru: organizatorul targului/
expoziţii - închirierea expoziţiei
internaţionale, standului - Ordin de deplasare
organizate în - amenajarea - Factura fiscalã
strãinãtate, standului /chitanţa fiscalã
cu stand - Cheltuieli de - Documente de plata -
propriu sau în transport*1) bilete pentru mijloacele
asociere cu - Cheltuieli de de transport
alţi agenţi cazare*1) - Asigurare auto şi
economici - Cheltuieli cu carte verde (dacã este
transportul cazul)
mostrelor - Foaie de parcurs (dacã
este cazul)
- Ordine de plata
- Dispoziţii de plata
valutarã externa
- Declaraţie de export
temporar (pentru mostre)
- Copie de pe extrasul
de cont
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2. Participari la - Cheltuieli 50.000.000 - Contractul cu
târguri şi pentru: organizatorul targului/
expoziţii - închirierea expoziţiei
internaţionale, standului - Ordin de deplasare
organizate în - amenajarea - Factura fiscalã/
ţara, cu stand standului chitanţa fiscalã
propriu sau în - Cheltuieli de - Documente de plata -
asociere cu alţi transport*2) bilete pentru mijloacele
agenţi economici - Cheltuieli de de transport
cazare*2) - Foaie de parcurs
(dacã este cazul)
- Ordine de plata
- Copie de pe extrasul de
cont
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3. Elaborarea şi - Cheltuieli 80.000.000 - Contracte de furnizare
producţia de pentru elaborarea - Factura fiscalã/
materiale şi producţia chitanţa fiscalã
tipãrite în materialelor de - Ordine de plata
scopul promovare: - Copie de pe extrasul
promovãrii a) pliante de cont
agentului b) broşuri
economic*3) c) cataloage
d) bannere
e) afişe
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4. Realizarea unui - Elaborare 10.000.000 - Contracte de prestãri
site pe Internet de pagini web de servicii
pentru pentru prezentarea - Factura fiscalã/
prezentarea pe Internet a chitanţa fiscalã
activitãţii activitãţii - Ordine de plata
solicitantului solicitantului şi - Copie de pe extrasul
şi a produselor a produselor de cont
promovate promovate la
export, conform
celor stipulate în
contractul ce
urmeazã sa fie
semnat cu
furnizorul de
servicii
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
*1) Va fi decontatã o cota de 60% din valoarea cheltuielilor pentru
transport şi cazare, în baza documentelor de plata, la nivelul sumelor
prevãzute în <>Hotãrârea Guvernului nr. 518/1995 privind unele drepturi şi
obligaţii ale personalului roman trimis în strãinãtate pentru îndeplinirea
unor misiuni cu caracter temporar, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
Se deconteazã numai transportul pana la/de la destinaţia unde se desfãşoarã
targul/expozitia, exclusiv transportul în localitate.
*2) Va fi decontatã o cota de 60% din valoarea cheltuielilor pentru
transport şi cazare, în baza documentelor de plata, la nivelul sumelor
prevãzute în <>Hotãrârea Guvernului nr. 543/1995 privind drepturile bãneşti
ale salariaţilor instituţiilor publice şi regiilor autonome cu specific deosebit
pe perioada delegarii, detaşãrii în alta localitate, precum şi în cazul
deplasarii în cadrul localitãţii în interesul serviciului (exclusiv transportul
mostrelor). Se deconteazã numai transportul pana la/de la destinaţia unde se
desfãşoarã targul/expozitia, exclusiv transportul în localitate.
*3) Materialele promotionale vor fi realizate în limbi de circulaţie
internationala.

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Valoarea maxima
Nr. Activitatea Cheltuielile a finanţãrii Documentele
crt. eligibilã eligibile pe activitãţi justificative
- lei -
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
5. Participari la - Taxa de
cursuri de participare
pregãtire în pentru salariaţii
ţara şi/sau în solicitantului 80.000.000 - Contracte de prestãri
strãinãtate în - Cheltuieli de servicii
domeniul pentru transport*1) - Factura fiscalã/
tehnicilor de - Cheltuieli pentru chitanţa fiscalã
promovare a cazarea personalului - Ordine de plata
exportului angajat al - Ordin de deplasare
solicitantului*1) - Documente de plata -
bilete pentru mijloacele
de transport
- Asigurare auto şi carte
verde (dacã este cazul)
- Foaie de parcurs (dacã
este cazul)
- Copie de pe extrasul
de cont
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
6. Contractarea - Cheltuieli 50.000.000 - Contracte de furnizare
unor servicii de pentru achiziţia - Factura fiscalã/
consultanţa de servicii de chitanţa fiscalã
pentru consultanţa în - Ordine de plata
elaborarea vederea elaborãrii - Copie de pe extrasul
strategiilor de strategiei de export de cont
export şi/sau a şi/sau a studiilor
studiilor de de piata de la firme
piata specializate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
7. Achiziţionarea - Cheltuieli pentru 30.000.000 - Factura fiscalã/
de informaţii achiziţionarea de chitanţa fiscalã
privind pieţele informaţii - Ordine de plata
externe, referitoare la - Copie de pe extrasul
furnizate de pieţele externe, de cont
firme furnizate de firme
specializate specializate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
*1) Pentru acţiunile din ţara va fi decontatã o cota de 60% din valoarea
cheltuielilor pentru transport şi cazare, în baza documentelor de plata, la
nivelul sumelor prevãzute în <>Hotãrârea Guvernului nr. 543/1995 (exclusiv
transportul mostrelor).
Pentru acţiuni care se desfãşoarã în strãinãtate va fi decontatã o
cota de 60% din valoarea cheltuielilor pentru transport şi cazare, în baza
documentelor de plata, la nivelul sumelor prevãzute în Hotãrârea Guvernului
nr. 518/1995, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
Se deconteazã numai transportul pana la/de la destinaţia unde se
desfãşoarã cursul, exclusiv transportul în localitate.


┌───────────────────────────────────────────────┐
│ Se completeazã numai de cãtre │
│ Ministerul pentru Întreprinderile Mici │
│ şi Mijlocii şi Cooperatie. │
│ │
│Data şi ora înregistrãrii .................... │
│Numãrul cererii .............................. │
│Numele reprezentantului MIMMC ................ │
│Semnatura .................................... │
└───────────────────────────────────────────────┘





ANEXA 2


la procedura
------------

CERERE - TIP
de acord de principiu pentru finanţare

(Se completeazã toate rubricile din formularul-tip în limba romana,
prin tehnoredactare.)

Subscrisã ....................................., având datele de
identificare menţionate la secţiunea A, reprezentatã legal prin domnul/doamna
..................................., având calitatea de ....................,
solicit finanţarea în condiţiile prevederilor programului aprobat prin
Hotãrârea Guvernului nr. .........................

SECŢIUNEA A - Prezentarea solicitantului

Denumirea societãţii comerciale ..................................
Data înregistrãrii societãţii comerciale .........................
Numãrul de înmatriculare la Oficiul registrului comerţului (dupã caz)
...................................................................
codul fiscal (dupã caz) ...........................................
Codul unic de înregistrare (dupã caz) .............................
Numãrul de cont în care se solicita transferarea alocaţiei financiare
nerambursabile (ROL)...............................,
deschis la ........................................................
Sediul ............................................................
Telefon ....... Fax .......... E-mail .............................
Forma juridicã ...................................................
Forma de proprietate 100% privatã DA []
NU []
Capitalul social: ........... milioane lei deţinut de
- persoane fizice .........%
- IMM*1) .........%
- societãţi comerciale mari*2) .........%.

Obiectul principal de activitate ...................................
....................................................................
....................................................................
....................................................................
....................................................................

Cod CAEN ...........................................................
Numãrul mediu scriptic anual de personal (în anul fiscal anterior)*3)
....................................................................
Cifra de afaceri (conform ultimului bilanţ contabil anual aprobat)
............................................................ mii lei
Profit net/pierdere (conform ultimului bilanţ contabil anual aprobat)
............................................................. mii lei

În prezent desfasor activitate de export:
[] DA Valoarea exportului realizat în anul fiscal precedent (mii euro)
...............................................................
...............................................................
Tari în care am realizat export ...............................
...............................................................
...............................................................
Produsele pe care doresc sa le promovez la export în viitor
...............................................................
...............................................................
...............................................................
...............................................................

[] NU Produsele pe care doresc sa le promovez la export în viitor
...............................................................
...............................................................
...............................................................

---------------
*1) IMM sunt definite ca societãţi comerciale cu numãrul mediu scriptic de
personal pana la 249 (inclusiv), raportat în anul anterior, au cifra de
afaceri anuala pana la echivalentul a 8 milioane euro, conform datelor din
bilanţul contabil al ultimului an fiscal încheiat, şi cu o pondere a societãţii
mari în capitalul social al actionarilor IMM mai mica de 25%.
*2) Societatea mare este acea societate comercialã cu numãrul mediu
scriptic de personal mai mare de 250 (inclusiv) sau cu cifra de afaceri
anuala peste echivalentul a 8 milioane euro.
*3) Anexati dovada numãrului mediu scriptic anual de personal şi a cifrei
de afaceri, conform <>art. 5 din Legea nr. 133/1999 privind stimularea
întreprinzãtorilor privati pentru înfiinţarea şi dezvoltarea întreprinderilor
mici şi mijlocii, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi în
conformitate cu pct. 4.2 din Procedura de implementare a Subprogramului
naţional multianual pe perioada 2002-2005 de sprijinire a întreprinderilor
mici şi mijlocii în dezvoltarea exportului, aprobatã prin Ordinul ministrului
pentru întreprinderile mici şi mijlocii şi cooperatie nr. 103/2002.


SECŢIUNEA B - Prezentarea activitãţilor pentru care solicit
finanţare în cadrul subprogramului

Tipul activitãţilor pentru care se solicita finanţarea:
[] Participari la târguri şi expoziţii internaţionale, organizate în strãinãtate, cu stand propriu sau în asociere cu alţi agenţi economici

[] Participari la târguri şi expoziţii internaţionale, organizate în ţara, cu stand propriu sau în asociere cu alţi agenţi economici

[] Elaborarea şi producţia de materiale tipãrite în scopul promovãrii agentului economic

[] Realizarea unui site pe Internet pentru prezentarea activitãţii solicitantului şi a produselor promovate

[] Participari la cursuri în ţara şi/sau în strãinãtate în domeniul tehnicilor de promovare a exportului

[] Contractarea unor servicii de consultanţa pentru elaborarea strategiilor de export şi/sau a studiilor de piata

[] Achiziţionarea de informaţii privind pieţele externe, furnizate de firme specializate



──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Valoarea
totalã Valoarea
Denumirea activitãţii Tipul de cheltuiala a chel- finanţãrii
pentru care se solicita tuielilor solicitate
finanţare eligibile
- lei - - lei -
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
[] Participari la [] Cheltuieli de participare
târguri şi conform contractului
expoziţii cu organizatorul, incluzând:
internaţionale, [] Închirierea standului ....... .......
organizate în [] Amenajarea standului ....... .......
strãinãtate, cu [] Cheltuieli de transport ....... .......
stand propriu sau [] Cheltuieli de cazare ....... .......
în asociere cu [] Cheltuieli cu transportul
alţi agenţi mostrelor ....... .......
economici*1) TOTAL: ....... .......
Denumirea targului/expoziţiei
internaţionale*2) ........................
Perioada de desfãşurare a
activitãţii: de la ........ la ............
(ziua/luna/anul) (ziua/luna/anul)
Date privind organizatorul*3):
Denumirea ............................................
Adresa
......................................................
Telefon .................
Fax .....................
Numãrul de persoane care vor participa în activitate
din partea solicitantului
......................................................

[] Participari la [] Cheltuieli de participare
târguri şi expoziţii conform contractului
internaţionale, cu organizatorul, incluzând:
organizate în ţara, [] Închirierea standului .......... ..........
cu stand propriu [] Amenajarea standului .......... ..........
asociere cu alţi
agenţi economici*4)
[] Cheltuieli de transport .......... ..........
[] Cheltuieli de cazare .......... ..........
TOTAL: .......... ..........
Denumirea targului/
expoziţiei internaţionale*2) .......................
Perioada de desfãşurare a
activitãţii: de la ........ la ...........
(ziua/luna/anul) (ziua/luna/anul)

Date privind organizatorul*5):
Denumirea .....................................
Adresa
................................................
................................................
................................................
Telefon ....................
Fax ........................
Numãrul de persoane care vor participa în
activitate din partea solicitantului
...............................................


[] Elaborarea şi [] Elaborarea şi producţia
producţia de materialelor publicitare
materiale stipulate în contractul
tipãrite în ce urmeazã sa fie semnat
scopul cu furnizorul*5) ......... .........
promovãrii TOTAL: .........
agentului Denumirea .......................................
economic*6) Adresa
- pliante .................................................
- broşuri .................................................
- cataloage Telefon ................
- bannere Fax ....................
- afişe


*1) Suma totalã nu trebuie sa depãşeascã 80 milioane lei.
*2) Se completeazã pentru fiecare târg/expoziţie internationala.
*3) Se completeazã pentru fiecare organizator.
*4) Suma totalã nu trebuie sa depãşeascã 50 milioane lei.
*5) Se completeazã pentru fiecare organizator/furnizor.
*6) Suma solicitatã nu va depãşi 80 milioane lei.



──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Valoarea
totalã Valoarea
Denumirea activitãţii Tipul de cheltuiala a chel- finanţãrii
pentru care se solicita tuielilor solicitate
finanţare eligibile
- lei - - lei -
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
[] Realizarea unui [] Elaborarea de pagini web pentru
site pe prezentarea pe Internet a
Internet activitãţii solicitantului şi a
pentru produselor promovate la export,
prezentarea conform celor stipulate în
activitãţii contractul ce urmeazã sa fie
solicitantului semnat cu partenerul contractual ....... ........
şi a produselor Date privind partenerul
promovate*1) contractual:
Denumirea ...............................................
Adresa
.........................................................
.........................................................
.........................................................
Telefon .....................
Fax .........................
[] Participari la [] Taxa de participare pentru
cursuri de salariaţii solicitantului ....... ........
de pregãtire [] Cheltuieli pentru transport ....... ........
în ţara şi/sau [] Cheltuieli pentru cazarea
în strãinãtate personalului angajat al
în domeniul solicitantului ....... ........
tehnicilor de
promovare
a exportului*2)
TOTAL: ....... ........
Denumirea cursului*3) ....... ........
Date privind organizatorul*4):
Denumirea ............................................
Adresa
......................................................
......................................................
......................................................
Telefon................
Fax....................

[] Contractarea [] Cheltuieli pentru achiziţia
unor servicii de servicii de consultanţa în
de consultanţa vederea elaborãrii strategiei
pentru elaborarea de export şi/sau a studiilor
strategiilor de de piata de la firme
export şi/sau a specializate ....... ........
studiilor de TOTAL: ....... ........
piata*5)
Date privind organizatorul*4):
Denumirea .......................................
Adresa
..................................................
..................................................
..................................................
Telefon .................
Fax .....................
[] Achiziţionarea [] Cheltuieli pentru
de informaţii achiziţionarea de informaţii
privind pieţele privind pieţele externe,
externe, furnizate furnizate de firme
de firme specializate ....... .......
specializate*6) TOTAL: ....... .......
Date privind partenerul/
partenerii contractual/
contractuali*6):
Denumirea ...........................................
Adresa
.....................................................
.....................................................
.....................................................
Telefon...................
Fax.......................


*1) Suma solicitatã nu va depãşi 10 milioane lei.
*2) Suma totalã nu va depãşi 80 milioane lei.
*3) Se completeazã pentru fiecare curs.
*4) Se completeazã pentru fiecare organizator/partener.
*5) Suma totalã nu va depãşi 50 milioane lei.
*6) Suma totalã nu va depãşi 30 milioane lei.



SECŢIUNEA C - Declaraţie pe propria rãspundere

Subsemnatul/subsemnata ............................................., identificat/identificata cu actul de identitate seria ........... nr. ..........., eliberat de ............................ la data de ....................., cu domiciliul în localitatea ......................., str. ....................... nr. ......, bl. ...., sc. ..., ap. ..., sectorul/judeţul ....................., în calitate de persoana fizica/reprezentant legal al Societãţii Comerciale/Asociaţiei familiale ................................, declar pe propria rãspundere ca toate informaţiile furnizate şi consemnate în prezenta cerere sunt corecte şi complete.
Înţeleg ca orice omisiune sau incorectitudine în prezentarea informaţiilor în scopul de a obţine avantaje pecuniare este pedepsita conform legii.
Declar pe propria rãspundere ca activitãţile pentru care solicit finanţarea prin prezentul subprogram nu fac obiectul altui program de finanţare de la bugetul de stat.
De asemenea, declar pe propria rãspundere ca în ultimii 3 ani nu am beneficiat de ajutoare de stat care, cumulate şi împreunã cu alocaţia financiarã nerambursabila solicitatã în anul 2002, cu valoare peste pragul minim de 1 miliard lei, prevãzut la <>art. 20 din Legea nr. 143/1999 privind ajutorul de stat.

Semnatura autorizata şi ştampila solicitantului Funcţia


Data semnãrii:



ANEXA 3


la procedura

│Data ...........................│
│Numãrul notificãrii ............│


└────────────────────────────────┘

NOTIFICARE*1)
privind acordul de principiu pentru finanţare
(în condiţiile prevãzute în anexa nr. 2 la procedura)

Destinatar: Societatea Comercialã ....................................
Data înregistrãrii societãţii comerciale .................
Numãrul de înmatriculare la Oficiul registrului comerţului
(dupã caz) ...............................................
codul fiscal (dupã caz) ..................................
Codul unic de înregistrare (dupã caz) ....................
Sediul ...................................................
Fax .....................................



Ca urmare a cererii-tip de acord de principiu pentru finanţare nr. ......... din data de ............., va notificam prin prezenta acordul nostru de principiu pentru finanţarea urmãtoarelor activitãţi şi cheltuieli aferente acestora:



──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Valoarea
finanţãrii
Denumirea activitãţii Tipul de cheltuiala pentru care aprobate
se acorda finanţare de principiu
- lei -
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
[] Participari la târguri [] Cheltuieli de participare conform
şi expoziţii contractului cu organizatorul,
internaţionale, incluzând:
organizate în [] Închirierea standului ..........
strãinãtate, cu [] Amenajarea standului ..........
stand propriu sau [] Cheltuieli de transport ..........
în asociere cu alţi [] Cheltuieli de cazare ..........
agenţi economici [] Cheltuieli cu transportul mostrelor ..........
TOTAL: ..........


*1) Se completeazã de cãtre Ministerul pentru Întreprinderile
Mici şi Mijlocii şi Cooperatie.



──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Valoarea
finanţãrii
Denumirea activitãţii Tipul de cheltuiala pentru care aprobate
se acorda finanţare de principiu
- lei -
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
[] Participari la târguri [] Cheltuieli de participare
şi expoziţii conform contractului cu
internaţionale, organizatorul, incluzând:
organizate în ţara, [] Închirierea standului ..........
cu stand propriu sau [] Amenajarea standului ..........
în asociere cu alţi [] Cheltuieli de transport ..........
agenţi economici [] Cheltuieli de cazare ..........
TOTAL: ..........
[] Elaborarea şi producţia [] Elaborarea şi producţia materialelor
de materiale tipãrite publicitare stipulate în contractul
în scopul promovãrii ce urmeazã sa fie semnat cu furnizorul
agentului economic ..........
[] Realizarea unui site pe [] Elaborarea de pagini web pentru
Internet pentru prezentarea pe Internet a activitãţii
prezentarea activitãţii solicitantului şi a produselor
solicitantului şi a promovate la export, conform celor
produselor promovate stipulate în contractul ce urmeazã
sa fie semnat cu partenerul
contractual ..........
[] Participari la cursuri [] Taxa de participare pentru
de pregãtire în ţara salariaţii solicitantului ..........
şi/sau în strãinãtate [] Cheltuieli pentru transport ..........
în domeniul tehnicilor [] Cheltuieli pentru cazarea
de promovare a personalului angajat al ..........
exportului solicitantului
TOTAL: ..........
[] Contractarea unor [] Cheltuieli pentru achiziţia de
servicii de consultanţa servicii de consultanţa în vederea
pentru elaborarea elaborãrii strategiei de export
strategiilor de export şi/sau a studiilor de piata
şi/sau a studiilor de la firme specializate .........
de piata
[] Achiziţionarea de [] Cheltuieli pentru achiziţionarea
informaţii privind de informaţii privind pieţele
pieţele externe, externe, furnizate de firme
furnizate specializate .........
de firme specializate

Semnatura autorizata ............



ANEXA 4
-------
la procedura
------------

CERERE - TIP
de anulare totalã sau parţialã a finanţãrii pentru care exista
acord de principiu

(Se completeazã în cazul modificãrii uneia dintre condiţiile în care s-a obţinut acordul de principiu asupra finanţãrii.)

Subscrisã ........................................................, având datele de identificare menţionate la secţiunea A, reprezentatã legal prin domnul/doamna ............................................................, având calitatea de ...................................., solicit anularea finanţãrii pentru categoriile de cheltuieli prezentate în secţiunea B.

SECŢIUNEA A - Prezentarea solicitantului

Denumirea societãţii comerciale ......................................
Data înregistrãrii societãţii comerciale .............................
Numãrul de înmatriculare la Oficiul registrului comerţului (dupã caz)
......................................................................
codul fiscal (dupã caz) ..............................................
Codul unic de înregistrare (dupã caz) ................................
Numãrul de cont în care se solicita transferarea alocaţiei financiare nerambursabile (ROL) ....................................................,
deschis la ...............................................................
Sediul ...............................................................
Telefon ........... Fax .......... E-mail ......................




SECŢIUNEA B - Cheltuieli pentru care se solicita anularea finanţãrii
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Valoarea
finanţãrii
Denumirea activitãţii Tipul de cheltuiala pentru care
se solicita
anularea
- lei -
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
[] Participari la târguri [] Cheltuieli de participare conform
şi expoziţii contractului cu organizatorul,
internaţionale, incluzând:
organizate în [] Închirierea standului ........
strãinãtate, cu stand [] Amenajarea standului ........
propriu sau în asociere [] Cheltuieli de transport ........
cu alţi agenţi [] Cheltuieli de cazare ........
economici [] Cheltuieli cu transportul mostrelor ........
TOTAL: ........
Denumirea targului/expoziţiei
internaţionale la care se renunţa:
..................................................
[] Participari la târguri [] Cheltuieli de participare conform
şi expoziţii contractului cu organizatorul,
internaţionale, incluzând:
organizate în ţara, [] Închirierea standului ........
cu stand propriu sau [] Amenajarea standului ........
în asociere cu alţi
agenţi economici [] Cheltuieli de transport ........
[] Cheltuieli de cazare ........
TOTAL: ........
Denumirea targului/expoziţiei
internaţionale la care se renunţa*1):
.................................................
[] Elaborarea şi producţia [] Elaborarea şi producţia materialelor
de materiale tipãrite în publicitare stipulate în contractul
scopul promovãrii ce urmeazã sa fie semnat cu
agentului economic furnizorul ........
- pliante Denumirea partenerului contractual*1)
- broşuri la care se renunţa:
- cataloage ................................................
- bannere
- afişe

[] Realizarea unui site [] Elaborarea de pagini web pentru
pe Internet pentru prezentarea pe Internet
prezentarea activitãţii a activitãţii solicitantului şi a
solicitantului şi a produselor promovate la export,
produselor promovate conform celor stipulate în
contractul ce urmeazã sa fie
semnat cu partenerul contractual ........
Denumirea partenerului contractual*1)
la care se renunţa:
.....................................
[] Participari la cursuri [] Taxa de participare pentru
de pregãtire în ţara salariaţii solicitantului ........
şi/sau în strãinãtate [] Cheltuieli pentru transport ........
în domeniul tehnicilor [] Cheltuieli pentru cazarea
de promovare a personalului angajat al ........
exportului solicitantului

TOTAL: ........
Denumirea cursului la care se
renunţa*2):
...............................................
[] Contractarea unor [] Cheltuieli pentru achiziţia de
servicii de consultanţa servicii de consultanţa
pentru elaborarea în vederea elaborãrii strategiei
strategiilor de export de export şi/sau a studiilor de
şi/sau a studiilor de piata de la firme specializate ........
piata

Denumirea partenerului la care se
renunţa*3):
..............................................
[] Achiziţionarea de [] Cheltuieli pentru achiziţionarea
informaţii privind de informaţii privind pieţele
pieţele externe, externe, furnizate de firme
furnizate de firme specializate .......
specializate
Denumirea partenerului la care
se renunţa*4):
.............................................


*1) Se completeazã pentru fiecare partener.
*2) Se completeazã pentru fiecare curs.
*3) Se completeazã pentru fiecare partener.
*4) Se completeazã pentru fiecare partener.


SECŢIUNEA C - Declaraţie pe propria rãspundere

Subsemnatul/subsemnata ........................, identificat/identificata cu actul de identitate/pasaportul seria ...... nr. ......, eliberat de .............. la data de .............., cu domiciliul în localitatea ........................, str. ................................ nr. ...., bl. ..., sc. ..., ap. ....., sectorul/judeţul ............................., în calitate de reprezentant legal al Societãţii Comerciale ..........................................., declar pe propria rãspundere ca solicit anularea totalã sau parţialã a finanţãrii pentru care am primit acordul de principiu al Ministerului pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii şi Cooperatie.

Semnatura autorizata şi ştampila solicitantului Funcţia

Data semnãrii:

ANEXA 5
-------
la procedura
------------

CERERE - TIP
de eliberare a alocaţiei financiare nerambursabile

(Se completeazã toate rubricile în limba romana, prin tehnoredactare.)

Subscrisã ..........................................................., având datele de identificare menţionate mai jos, reprezentatã legal prin domnul/doamna ................., având calitatea de ........................................., identificat/identificata cu actul de identitate seria ....... nr. ........, eliberat de .......................... la data de .........................., cu domiciliul în localitatea .............................., str. ................. nr. ...., bl. ..., sc. .., ap. ..., sectorul/judeţul ......................, cod poştal ............................., solicit eliberarea alocaţiei financiare nerambursabile în condiţiile prevederilor subprogramului aprobat prin Hotãrârea Guvernului nr. ................. .

Datele de identificare a societãţii comerciale solicitante:
Denumirea societãţii comerciale ......................................
Data înregistrãrii societãţii comerciale .............................
Numãrul de înmatriculare la Oficiul registrului comerţului (dupã caz) .............................................................
codul fiscal (dupã caz) ..............................................
Codul unic de înregistrare (dupã caz) ................................
Sediul ...............................................................
Telefon ........... Fax ............. E-mail ......................
Cont bancar nr. ............., deschis la Banca ......................
Anexez la prezenta formularul de decont (conform anexei nr. 6 la procedura), precum şi documentele justificative prevãzute în anexa nr. 1 la procedura, în original şi în copie, în ordinea activitãţilor şi documentelor justificative completate în formularul de decont.

Semnatura autorizata şi ştampila solicitantului Funcţia

Data semnãrii:



ANEXA 6


la procedura
------------

FORMULAR DE DECONT*1)

Societatea comercialã solicitanta........... Data .............

- lei*2) -


┌────────┬──────┬────────┬────────┬────────┬───────────────────────────────────┐
│Activi- │Obie- │Numãrul │ Data │Valoarea│ Documentul de plata │
│tatea*3)│ctul │facturii│facturii│facturii├─────┬───┬────┬────────────────────┤
│ │factu-│ │ ├───┬────┤Felul│Nr.│Data│ Valoarea │
│ │rii │ │ │cu │fãrã│docu-│ │ ├───────┬────────────┤
│ │ │ │ │TVA│ TVA│men- │ │ │cu TVA │ Fãrã TVA │
│ │ │ │ │ │ │tului│ │ │ │ │
├────────┼──────┼────────┼────────┼───┼────┼─────┼───┼────┼───────┼────────────┤
├────────┼──────┼────────┼────────┼───┼────┼─────┼───┼────┼───────┼────────────┤
├────────┼──────┼────────┼────────┼───┼────┼─────┼───┼────┼───────┼────────────┤
├────────┼──────┼────────┼────────┼───┼────┼─────┼───┼────┼───────┼────────────┤
├────────┼──────┼────────┼────────┼───┼────┼─────┼───┼────┼───────┼────────────┤
├────────┼──────┼────────┼────────┼───┼────┼─────┼───┼────┼───────┼────────────┤
│TOTAL: ├──────┼────────┼────────┼───┼────┼─────┼───┼────┼───────┼────────────┤
└────────┴──────┴────────┴────────┴───┴────┴─────┴───┴────┴───────┴────────────┘

Semnatura şi ştampila


*1) La prezentul decont se va anexa lista cuprinzând documentele
justificative, în conformitate cu anexa nr. 1 la procedura şi în ordinea
activitãţilor prezentate în decont, precum şi documentele justificative în
original şi în copie.
*2) Pentru plãţile în valuta conversia se face utilizându-se cursul de
schimb comunicat de Banca Nationala a României la data efectuãrii plãţii
de cãtre beneficiar.
*3) Conform cheltuielilor eligibile prevãzute în anexa nr. 1 la procedura.


------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016