Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   PROCEDURA din 13 noiembrie 2013  de plata a sumelor din titlurile de plata emise in conditiile art. 41 alin. (4) din Legea nr. 165/2013 privind masurile pentru finalizarea procesului de restituire, in natura sau prin echivalent, a imobilelor preluate in mod abuziv in perioada regimului comunist in Romania    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

PROCEDURA din 13 noiembrie 2013 de plata a sumelor din titlurile de plata emise in conditiile art. 41 alin. (4) din Legea nr. 165/2013 privind masurile pentru finalizarea procesului de restituire, in natura sau prin echivalent, a imobilelor preluate in mod abuziv in perioada regimului comunist in Romania

EMITENT: MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 726 din 26 noiembrie 2013

    ART. 1
    Proceduri de plată
    (1) Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, denumită în continuare ANRP, răspunde de realitatea, corectitudinea şi legalitatea datelor înscrise în titlurile de plată. În baza acestor date, Ministerul Finanţelor Publice dispune plata.
    (2) Ministrul finanţelor publice sau altă persoană împuternicită în acest sens acţionează ca ordonator principal de credite şi îndeplineşte atribuţiile şi răspunderile prevăzute în Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv cele privind aprobarea angajării bugetare, lichidării şi ordonanţării cheltuielilor din fonduri publice.
    (3) Titlurile de plată emise conform Ordinului preşedintelui ANRP nr. 20/2013*) se transmit săptămânal de către ANRP la Ministerul Finanţelor Publice în 5 zile de la emitere. Transmiterea se face prin Serviciul de informaţii clasificate, în mod centralizat conform anexei care face parte integrantă din prezenta procedură.
----------
    *) Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor nr. 20/2013 nu a fost publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.

    (4) Anexa se certifică de ANRP pe fiecare pagină în parte, din punctul de vedere al corectitudinii datelor cuprinse în aceasta şi se transmite în original şi în format electronic.
    (5) Lichidarea cheltuielilor se face pe baza Notei de lichidare care poartă viza pentru "Bun de plată" a ordonatorului principal de credite sau a persoanei delegate cu aceste atribuţii şi care stă la baza înregistrării în contabilitatea patrimonială a instituţiei publice a obligaţiei de plată faţă de terţii creditori.
    (6) Plăţile se efectuează de către Ministerul Finanţelor Publice în termen de maximum 175 de zile de la primirea titlului, fără a depăşi termenul prevăzut de art. 41 alin (4) din Legea nr. 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România. Acestea vor fi procesate în ordinea cronologică primirii de la ANRP şi în limita creditelor bugetare deschise cu această destinaţie.
    (7) Sumele destinate plăţii titlurilor se vor derula prin contul deschis la Activitatea de Trezorerie şi Contabilitate Publică a Municipiului Bucureşti corespunzător cheltuielii bugetare.
    (8) Ministerul Finanţelor Publice deschide un cont de consemnări speciale la CEC Bank - S.A., denumită în continuare bancă, în care se virează sumele aferente titlurilor de plată emise în condiţiile art. 41 alin. (4) din Legea nr. 165/2013.
    ART. 2
    Dreptul de dispoziţie asupra sumelor consemnate prin dispoziţiile prezentului act normativ
    (1) Sumele derulate prin conturile prevăzute la art. 1 alin. (7) şi (8) sunt destinate unei afectaţiuni speciale în sensul art. 780 alin. (5) lit. a) din Legea nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv pentru achitarea titlurilor de plată emise conform art. 41 alin. (4) din Legea nr. 165/2013.
    (2) Ministerul Finanţelor Publice comunică băncii prin Serviciul informaţii clasificate tabelul centralizator al sumei virate care va cuprinde datele de identificare şi suma consemnată pentru beneficiarii titlurilor de plată.
    (3) Banca emite electronic în mod individual recipise de consemnare specială pe numele beneficiarilor.
    (4) Ministerul Finanţelor Publice comunică în scris fiecărei persoane în parte la adresa de domiciliu/sediul social o înştiinţare privind virarea sumei prevăzute în titlul de plată.
    (5) Persoana fizică sau juridică indicată în dispoziţiile de consemnare speciale se prezintă la orice unitate bancară CEC Bank - S.A. şi solicită retragerea în numerar/virament a sumelor consemnate, pe baza următoarelor acte:
    a) actul de identitate valabil în cazul persoanelor fizice, respectiv certificatul de înmatriculare la registrul comerţului în cazul persoanelor juridice, în original şi copie; copia se reţine de către bancă;
    b) procura specială autentificată, certificat de moştenitor şi alte documente legale, după caz, în original şi copie; copiile se reţin de către bancă;
    c) originalul titlului de plată primit de la ANRP, emis în condiţiile art. 41 alin. (4) din Legea nr. 165/2013; se reţine de către bancă;
    d) ordinul de retragere numerar sau ordinul de plată/dispoziţia de transfer pentru plăţile prin virament; se pun la dispoziţie de către bancă.
    (6) Ministerul Finanţelor Publice primeşte lunar de la bancă, până pe data de 15 a fiecărei luni, situaţia plăţilor efectuate în luna precedentă raportării, însoţită de originalele titlurilor de plată achitate (cupoanele beneficiarilor).
    (7) Banca solicită în termenul prevăzut mai sus Ministerului Finanţelor Publice îndreptarea erorilor materiale în cazul în care se află în imposibilitatea efectuării plăţii din următoarele cauze:
    a) codul numeric personal sau codul de identificare fiscală al beneficiarului nu corespunde cu numele beneficiarului transmis;
    b) orice altă neconcordanţă care împiedică efectuarea plăţii.
    (8) Ministerul Finanţelor Publice, împreună cu ANRP, va proceda la îndreptarea erorilor materiale.
    (9) Până la primirea datelor rectificate, sumele se vor păstra de către bancă.
    (10) Sumele consemnate la bancă nu sunt purtătoare de dobânzi, iar pentru administrarea acestora nu se percep comisioane.
    ART. 3
    Raportarea
    În baza evidenţelor proprii şi a extraselor de cont, Ministerul Finanţelor Publice va raporta pe site-ul www.mfinante.ro titlurile de plată achitate.


    ANEXĂ
    la procedură


    Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor

    Către
    Ministerul Finanţelor Publice

    În conformitate cu prevederile art. 1 alin. (3) din Procedura de plată a sumelor din titlurile de plată emise în condiţiile art. 41 alin. (4) din Legea nr. 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România, aprobată prin Ordinul viceprim-ministrului, ministrul finanţelor publice, nr. 1.857/2013, vă transmitem situaţia centralizatoare a titlurilor de plată pentru perioada ...:

┌────┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Nr. │ Titlurile de plată aferente titlurilor de despăgubire │
│crt.├────────────┬────────────┬──────────────────────────────────────────────┤
│ │ Datele de │ │ Datele de identificare ale beneficiarului │
│ │identificare│ │ titlului de plată │
│ │ale titlului│ ├──────────────┬──────────────┬────────────────┤
│ │ de plată │ Valoarea │ Numele şi │Codul numeric │ Adresa de │
│ │ (seria şi │ în lei │ prenumele │ personal/ │ domiciliu/ │
│ │ │ │beneficiarului│ Codul unic de│ sediul social │
│ │ │ │ conform │ înregistrare │(ţara, localita-│
│ │ │ │ actului de │ │ tea, judeţul/ │
│ │ │ │ identitate/ │ │ regiunea, │
│ │ │ │certificatului│ │strada, numărul,│
│ │ │ │ de înmatri- │ │ blocul, │
│ │ │ │ culare la │ │ apartamentul, │
│ │ │ │ registrul │ │ codul poştal) │
│ │ │ │ comerţului │ │ │
├────┼────────────┼────────────┼──────────────┼──────────────┼────────────────┤
├────┼────────────┼────────────┼──────────────┼──────────────┼────────────────┤
├────┼────────────┼────────────┼──────────────┼──────────────┼────────────────┤
├────┼────────────┼────────────┼──────────────┼──────────────┼────────────────┤
├────┼────────────┼────────────┼──────────────┼──────────────┼────────────────┤
├────┼────────────┼────────────┼──────────────┼──────────────┼────────────────┤
│ │ │TOTAL/pagină│ │ │ │
│ │ │şi total │ │ │ │
│ │ │general ... │ │ │ │
└────┴────────────┴────────────┴──────────────┴──────────────┴────────────────┘


    Prezenta anexă se completează conform art. 1 alin. (3) şi (4) din Procedura de plată a sumelor din titlurile de plată emise în condiţiile art. 41 alin. (4) din Legea nr. 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România, aprobată prin Ordinul viceprim-ministrului, ministrul finanţelor publice, nr. 1.857/2013.

                            Semnătură reprezentant
                            ......................

                                     -------


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016