Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   PROCEDURA din 12 octombrie 2011  pentru evaluarea performantelor individuale profesionale ale membrilor Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

PROCEDURA din 12 octombrie 2011 pentru evaluarea performantelor individuale profesionale ale membrilor Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 775 din 2 noiembrie 2011

    ART. 1
    (1) Pentru verificarea îndeplinirii criteriilor de competenţã profesionalã şi de performanţã, membrii Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, denumit în continuare Consiliul, sunt supuşi anual unei evaluãri privind eficienţa, calitatea activitãţii, integritatea şi obligaţia de formare profesionalã continuã şi, dupã caz, unei evaluãri privind modul de îndeplinire a atribuţiilor manageriale.
    (2) Criteriile de evaluare aplicabile sunt cele prevãzute în fişa postului, în condiţiile prezentei proceduri.
    ART. 2
    (1) Evaluarea membrilor Consiliului se face în luna ianuarie a fiecãrui an şi are în vedere perioada cuprinsã între datele de 1 ianuarie şi 31 decembrie ale anului anterior.
    (2) În mod excepţional, evaluarea membrilor Consiliului se poate realiza şi în cursul anului, în situaţia în care raporturile de serviciu ale celui evaluat înceteazã, se suspendã sau se modificã, în condiţiile legii; în acest caz, persoana în cauzã va fi evaluatã pentru toatã perioada, pânã la încetarea, suspendarea sau modificarea raporturilor de serviciu.
    ART. 3
    (1) În condiţiile în care în cursul unui an preşedintele Consiliului sau membrii Colegiului Consiliului renunţã ori este/sunt revocat/revocaţi din funcţia deţinutã, se efectueazã, în mod excepţional, o evaluare a acestora, ţinându-se cont de specificul activitãţii desfãşurate pânã la acel moment.
    (2) Evaluarea prevãzutã la alin. (1) se efectueazã în termen de 15 zile de la data revocãrii din funcţia deţinutã sau de la data la care a fost depusã cererea de transfer ori de demisie.
    ART. 4
    Evaluarea membrilor Consiliului se efectueazã dupã cum urmeazã:
    a) se alcãtuiesc 3 grupuri, formate dintr-un numãr egal de membri ai Consiliului. În fiecare dintre cele 3 grupuri se regãseşte câte un membru al Colegiului Consiliului, care deţine şi calitatea de coordonator al grupului respectiv;
    b) fiecare dintre grupurile constituite efectueazã evaluarea unui grup, astfel încât niciunul dintre grupuri sã nu se evalueze reciproc;
    c) fiecare dintre membrii unui grup efectueazã evaluarea individualã a membrilor celuilalt grup, potrivit criteriilor de evaluare prevãzute în Fişa pentru stabilirea criteriilor de performanţã profesionalã care sunt avute în vedere pentru evaluarea anualã a activitãţii membrilor Consiliului, prevãzutã în anexa care face parte integrantã din prezenta procedurã, denumitã în continuare fişã;
    d) evaluarea fiecãrui membru este rezultatul mediei aritmetice a evaluãrilor individuale realizate de membrii grupului evaluator;
    e) în cazul preşedintelui Consiliului şi al membrilor Colegiului Consiliului se ţine cont în evaluarea efectuatã şi de criteriile specifice prevãzute în fişa pentru stabilirea criteriilor de performanţã profesionalã, prevãzutã la lit. c).
    ART. 5
    Evaluatorii au în vedere în cursul procedurii de evaluare verificarea criteriilor prevãzute în fişa pentru stabilirea criteriilor de performanţã profesionalã şi pot utiliza orice lucrare îndeplinitã în perioada avutã în vedere, precum şi dosarul profesional al persoanei evaluate.
    ART. 6
    Procedura de evaluare cuprinde completarea raportului de evaluare de cãtre evaluatori şi contrasemnarea raportului de evaluare final de cãtre persoana evaluatã.
    ART. 7
    În vederea completãrii raportului de evaluare, evaluatorii:
    a) noteazã criteriile de performanţã profesionalã în funcţie de importanţa acestora;
    b) stabilesc calificativul final de evaluare a performanţelor profesionale individuale;
    c) consemneazã rezultatul final al evaluãrii în fişa de evaluare şi rezultatele persoanei evaluate, dificultãţile obiective întâmpinate de aceasta în perioada evaluatã şi orice alte observaţii pe care le considerã relevante.
    ART. 8
    (1) Pentru membrii Consiliului, criteriile prevãzute în fişa pentru stabilirea criteriilor de performanţã profesionalã au urmãtoarea pondere:
    a) pentru criteriile prevãzute la pct. 1 din fişã, ponderea acestora este de 25% din nota finalã; în mãsura în care, din motive independente de voinţa persoanei evaluate, programele de instruire sau de perfecţionare nu au putut fi urmate în perioada evaluatã, se vor lua în considerare doar criteriile prevãzute la pct. 2 din fişã;
    b) pentru criteriile prevãzute la pct. 2 din fişã, ponderea acestora este de 75% din nota finalã, dupã cum urmeazã: obiectivele prevãzute la lit. A din fişã au o pondere de 60% din ponderea acordatã criteriilor de la pct. 2, iar criteriile prevãzute la lit. B din fişã au o pondere de 40% din ponderea acordatã criteriilor de la pct. 2, astfel: criteriile prevãzute la lit. a) 20%, criteriile prevãzute la lit. b) 15% şi criteriile prevãzute la lit. c) 5%.
    (2) Pentru preşedintele Consiliului sau pentru membrii Colegiului Consiliului, criteriile prevãzute în fişã au urmãtoarea pondere:
    a) pentru criteriile prevãzute la pct. 1 din fişã, ponderea acestora este de 25% din nota finalã; în mãsura în care, din motive independente de voinţa persoanei evaluate, programele de instruire sau de perfecţionare nu au putut fi urmate în perioada evaluatã, ponderea prevãzutã pentru acest punct se va lua în considerare la ponderea acordatã pentru criteriile prevãzute la pct. 3 din fişã;
    b) pentru criteriile prevãzute la pct. 2 din fişã, ponderea acestora este de 60% din nota finalã, dupã cum urmeazã: obiectivele prevãzute la lit. A au o pondere de 60% din ponderea acordatã criteriilor de la pct. 2, iar criteriile prevãzute la lit. B au o pondere de 40% din ponderea acordatã criteriilor de la pct. 2, astfel: criteriile prevãzute la lit. a) 20%, criteriile prevãzute la lit. b) 15% şi criteriile prevãzute la lit. c) 5%;
    c) pentru criteriile prevãzute la pct. 3 din fişã, ponderea acestora este de 15% din nota finalã.
    ART. 9
    Raportul de evaluare a activitãţii profesionale se întocmeşte separat, pentru fiecare dintre persoanele evaluate şi de cãtre fiecare dintre membrii grupului de evaluare.
    ART. 10
    Prin raportul de evaluare a activitãţii profesionale a persoanei evaluate, întocmit de evaluatori, se poate acorda unul dintre calificativele prevãzute în Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    ART. 11
    (1) Notarea criteriilor de performanţã se face parcurgându-se urmãtoarele etape:
    a) fiecare criteriu de performanţã se noteazã de la 1 la 5, nota exprimând aprecierea îndeplinirii criteriului de performanţã în realizarea activitãţii;
    b) pentru fiecare criteriu de performanţã se stabileşte ponderea individualã, astfel încât suma totalã a ponderilor sã fie 100%;
    c) nota acordatã pentru îndeplinirea criteriilor de performanţã se obţine prin însumarea notelor acordate pentru îndeplinirea fiecãrui criteriu, ţinându-se cont de ponderea acordatã fiecãrui criteriu.
    (2) Semnificaţiile notelor prevãzute la alin. (1) sunt urmãtoarele: nota 1 - nivel minim şi nota 5 - nivel maxim.
    ART. 12
    Raportul final de evaluare se înainteazã pentru semnare şi luare la cunoştinţã persoanei evaluate. Acest raport se semneazã şi de membrul Colegiului Consiliului coordonator al grupului.
    ART. 13
    Persoana evaluatã care este nemulţumitã de calificativul obţinut poate face contestaţie în termen de 30 de zile de la comunicarea rezultatului final al evaluãrii la instanţa competentã.
    ART. 14
    (1) Consilierul de soluţionare a contestaţiilor care la evaluare a primit calificativul "Nesatisfãcãtor" este eliberat din funcţie prin decizie a primului-ministru, raportul de serviciu al acestuia încetând în condiţiile legii.
    (2) Consilierul de soluţionare a contestaţiilor în domeniul achiziţiilor publice care la evaluare a primit calificativul "Satisfãcãtor" este obligat sã urmeze cursurile de formare specializatã indicate de preşedintele Consiliului.
    ART. 15
    (1) Evoluţia persoanei evaluate se consemneazã în fişa din dosarul profesional care se întocmeşte şi se pãstreazã la Serviciul economic-administrativ şi achiziţii publice.
    (2) Datele conţinute în dosarul profesional sunt confidenţiale, în condiţiile prevãzute de lege.
    (3) Fiecare persoanã are acces la propriul dosar profesional şi poate obţine copii de pe actele existente la dosar.


    ANEXĂ
    la procedurã
                                      FIŞA
                  pentru stabilirea criteriilor de performanţã
                 profesionalã care sunt avute în vedere pentru
                    evaluarea anualã a activitãţii membrilor
              Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor

    Numele: ....................................................
    Prenumele: .................................................
    Funcţia ocupatã: ...........................................
    Perioada evaluatã: .........................................

    1. Programele de instruire sau de perfecţionare urmate în perioada evaluatã:
    (Pondere 25% din total)
    A. Programe de formare continuã organizate la nivelul Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, denumit în continuare Consiliul:
    Tematica: ..................................................
    Rezultatul obţinut: ........................................
    B. Programe de perfecţionare sau de instruire organizate prin intermediul formelor centralizate de pregãtire:
    Instituţia formatoare: .....................................
    Perioada desfãşurãrii: .....................................
    Tematica: ..................................................
    Rezultatul obţinut: ........................................
    C. Alte forme de perfecţionare sau de instruire urmate în perioada evaluatã (instituţii de învãţãmânt ori de formare din ţarã sau din strãinãtate):
    Tematica: ..................................................
    Diploma obţinutã: ..........................................
    Nota acordatã pentru îndeplinirea criteriilor de la pct. 1:

    2. Activitatea profesionalã a membrilor Consiliului
    (Pondere 75% din total, respectiv pondere 60% din total în cazul preşedintelui/colegiului de conducere)
    A. Obiective
    (Pondere 60% din total)


 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 Nr. Indicatori Pondere obiectiv Numãr Nota
 crt. (%) acordatã
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
       Exemple:
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  1. Nr. decizii casate/desfiinţate 50%
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  2. Nr. decizii modificate în tot 30%
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  3. Nr. decizii modificate în parte 15%
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  4. Alte activitãţi*) 5%
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


__________
    *) Evaluarea va avea în vedere lista privind implicarea unor membri ai Consiliului în alte activitãţi, potrivit art. 9 alin. (1) lit. g) din Regulamentul de organizare şi funcţionare al Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, aprobat prin Hotãrârea Guvernului nr. 1.037/2011. Lista va fi pusã la dispoziţia Colegiului Consiliului, de cãtre preşedintele Consiliului.

    Nota acordatã pentru îndeplinirea obiectivelor: ...........................
    Comentarii: ...............................................................
    B. Criteriile referitoare la performanţa profesionalã
    (Pondere 40% din total)
    a) Competenţa profesionalã
    (Pondere 20% din total)


 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 Nr. Criteriu Nota
 crt. acordatã
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  1. Cunoaşterea legislaţiei specifice domeniului de activitate
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  2. Capacitatea de interpretare şi aplicare a legii
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  3. Capacitatea de rezolvare a lucrãrilor cu un grad de
     complexitate ridicat
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  4. Capacitatea de organizare a timpului propriu de lucru pentru
     rezolvarea lucrãrilor la termenele planificate
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  5. Capacitate de sintezã şi analizã în redactarea lucrãrilor
     specifice domeniului de activitate
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  6. Capacitate de rezolvare a problemelor
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  7. Flexibilitate în îndeplinirea sarcinilor suplimentare:
     adaptarea programului de lucru în funcţie de necesitãţi
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



    Nota acordatã pentru îndeplinirea criteriilor de competenţã profesionalã: .............................
    Comentarii: ...............................................................
    b) Calitãţi ale persoanei evaluate
    (Pondere 15% din total)


 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 Nr. crt. Criteriu Nota acordatã
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  1. Capacitatea de a lucra în echipã
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  2. Capacitatea de a lucra independent
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  3. Iniţiativa în muncã
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  4. Asumarea responsabilitãţilor
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  5. Conduita în timpul orelor de serviciu (în relaţiile
     cu colegii şi în relaţiile cu justiţiabilii)
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  6. Respectarea normelor de deontologie
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  7. Capacitatea de adaptare la noi reguli sau la noi
     sarcini în timpul serviciului
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  8. Rezistenţa la stres
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



    Nota acordatã pentru îndeplinirea criteriului: .........................
    Comentarii: ............................................................
    c) Alte cunoştinţe de specialitate
    (Pondere 5% din total)


 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 Nr. Criteriu Nota acordatã
 crt.
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  1. Abilitãţi în utilizarea calculatorului şi a
     echipamentelor informatice
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  2. Abilitãţi de comunicare în limbi de circulaţie
     internaţionalã, în mãsura în care acestea sunt cerute
     în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



    Nota acordatã pentru îndeplinirea criteriului: ............................
    Comentarii: ...............................................................
    Nota acordatã pentru îndeplinirea criteriilor de la pct. 2: ...............
    Comentarii: ...............................................................

    3. Criterii avute în vedere pentru evaluarea performanţelor preşedintelui/colegiului de conducere al Consiliului
    (Pondere 15% din total)


 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 Nr. Criteriu Nota acordatã
 crt.
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  1. Capacitatea de organizare a activitãţilor specifice prin
     repartizarea echilibratã a sarcinilor, în funcţie de
     obiectivele individuale ale fiecãrui angajat
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  2. Capacitatea de decizie în organizarea activitãţilor
     specifice
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  3. Capacitatea de monitorizare a activitãţii desfãşurate
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  4. Capacitatea de coordonare şi gestionare a resurselor umane
     existente, în sensul motivãrii acestora, a dezvoltãrii
     abilitãţilor profesionale şi personale, a identificãrii
     nevoii de perfecţionare individualã
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  5. Gradul de comunicare cu persoanele aflate în subordonare
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  6. Atitudinea în relaţiile cu:
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
    - subordonaţii;
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
    - petiţionarii;
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
    - alte instituţii
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  7. Obiectivitatea în aprecierea referitoare la munca
     subalternilor şi în evaluarea anualã a acestora
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  8. Gradul de complexitate al activitãţii desfãşurate
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
  9. Capacitatea de gestionare a resurselor materiale şi
     financiare disponibile, în scopul bunei desfãşurãri
     a activitãţii
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 10. Capacitatea de delegare obiectivã a atribuţiilor în
     funcţie de obiectivele individuale
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 11. Capacitatea de a gestiona situaţiile de crizã
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 12. Abilitãţi de mediere şi negociere
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 13. Capacitatea de planificare şi de a acţiona strategic
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 14. Capacitatea de îndrumare
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
 15. Capacitate şi spirit de iniţiativã
 ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



    Nota acordatã pentru îndeplinirea criteriilor de la pct. 3: ...............
    Comentarii: ...............................................................

    Rezultate deosebite: ......................................................
    Dificultãţi obiective întâmpinate în perioada evaluatã: ...................
    Alte observaţii: ..........................................................

    Comentariile persoanei evaluate: ..........................................
    Nota finalã a evaluãrii: ..................................................
    Nota finalã a evaluãrii dupã contestaţie: .................................
    Calificativul final al evaluãrii: .........................................
    Calificativul final al evaluãrii dupã contestaţie: ........................
    Semnãtura evaluatorului: ..................................................
    Data: .....................................................................
    Semnãtura persoanei evaluate: .............................................
    Data: .....................................................................

                                      ----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016