Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   PROCEDURA DE SELECŢIE din 6 iunie 2023  a reprezentanţilor mediului privat, cu experienţă relevantă în sectorul de cercetare, dezvoltare şi inovare, în cadrul Comitetului Naţional pentru Ştiinţă, Tehnologie şi Inovare    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 PROCEDURA DE SELECŢIE din 6 iunie 2023 a reprezentanţilor mediului privat, cu experienţă relevantă în sectorul de cercetare, dezvoltare şi inovare, în cadrul Comitetului Naţional pentru Ştiinţă, Tehnologie şi Inovare

EMITENT: Ministerul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 556 din 21 iunie 2023
──────────
    Aprobată prin ORDINUL nr. 20.672 din 6 iunie 2023, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 556 din 21 iunie 2023.
──────────
    CAP. I
    Scopul metodologiei
    ART. 1
    (1) Procedura de selecţie se desfăşoară în temeiul prevederilor art. 40^1 alin. (3) din Ordonanţa Guvernului nr. 57/2002 privind cercetarea ştiinţifică şi dezvoltarea tehnologică, cu modificările şi completările ulterioare, în vederea desemnării, prin ordin al ministrului cercetării, inovării şi digitalizării, a celor trei reprezentanţi ai mediului privat, cu statut de observator, fără drept de vot, în cadrul Comitetului Naţional pentru Ştiinţă, Tehnologie şi Inovare (CNSTI).
    (2) Anunţul privind declanşarea procedurii de selecţie, ce cuprinde informaţii referitoare la calendarul procedurii, condiţiile generale şi specifice de selecţie, precum şi conţinutul dosarului de candidatură, se publică pe pagina de internet a Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării - www.mcid.gov.ro.

    ART. 2
    Procedura de selecţie are la bază următoarele principii:
    a) transparenţă;
    b) nediscriminare şi tratament egal;
    c) egalitate de şanse între femei şi bărbaţi.


    ART. 3
    Statutul de observator, fără drept de vot, în cadrul Comitetului Naţional pentru Ştiinţă, Tehnologie şi Inovare se dobândeşte pentru o perioadă de doi ani, cu drept de prelungire o singură dată, în urma selecţiei desfăşurate conform prevederilor prezentei proceduri.

    CAP. II
    Selecţia reprezentanţilor mediului privat în cadrul Comitetului Naţional pentru Ştiinţă, Tehnologie şi Inovare
    ART. 4
    Nu pot deţine calitatea de reprezentant al mediului privat, cu experienţă relevantă în sectorul de cercetare, dezvoltare şi inovare, în cadrul Comitetului Naţional pentru Ştiinţă, Tehnologie şi Inovare, persoanele care:
    a) au calitatea de demnitar;
    b) au calitatea de membru al structurilor de conducere ale partidelor politice;
    c) au fost sancţionate pentru abateri de la normele de bună conduită în cercetarea ştiinţifică, aşa cum sunt definite acestea în Legea nr. 206/2004 privind buna conduită în cercetare ştiinţifică, dezvoltare tehnologică şi inovare, cu modificările şi completările ulterioare;
    d) au calitatea de inculpat;
    e) au suferit condamnări pentru fapte penale pentru care nu a intervenit reabilitarea judecătorească sau de drept;
    f) au avut calitatea de lucrător al Securităţii sau colaborator al acesteia, constatată prin hotărâre judecătorească definitivă.


    ART. 5
    Pentru a fi selectat în cadrul Comitetului Naţional pentru Ştiinţă, Tehnologie şi Inovare, candidatul pentru una dintre cele trei poziţii de reprezentant al mediului privat, cu experienţă relevantă în sectorul de cercetare, dezvoltare şi inovare, trebuie să îndeplinească cel puţin una dintre următoarele condiţii specifice:
    a) să aibă experienţă şi rezultate în implementarea, evaluarea, conducerea sau monitorizarea proiectelor de cercetare, dezvoltare şi inovare;
    b) să aibă experienţă în politicile de cercetare, dezvoltare şi inovare;
    c) să aibă experienţă în accesarea de resurse financiare.


    ART. 6
    Dosarul de candidatură trebuie să conţină:
    a) scrisoare de intenţie;
    b) curriculum vitae, în format Europass;
    c) declaraţie pe propria răspundere privind incompatibilităţile prevăzute de art. 4, al cărei model este prevăzut în anexa nr. 1, care face parte integrantă din prezenta procedură.


    ART. 7
    Depunerea dosarelor se realizează electronic, în format .pdf, la adresa de e-mail cnsti@mcid.gov.ro. La depunerea dosarelor, numele şi prenumele candidaţilor se anonimizează, prin furnizarea numărului de înregistrare, în vederea respectării prevederilor Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor), cu rectificarea publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene L 127 din data de 23.05.2018.

    ART. 8
    Componenţa comisiei de selecţie a dosarelor de candidatură, cea a comisiei de soluţionare a contestaţiilor, precum şi persoana/persoanele care asigură secretariatul tehnic se stabilesc prin ordin al ministrului cercetării, inovării şi digitalizării.

    ART. 9
    În procesul de selecţie se urmăreşte asigurarea respectării criteriului meritocraţiei, în acord cu prevederile Cartei Europene a Cercetătorilor şi Codului de Conduită pentru recrutarea cercetătorilor. Procesul de selecţie se realizează conform Grilei de evaluare şi punctaj, prevăzute în anexa nr. 2, care face parte integrantă din prezenta procedură, care oferă criteriile pe baza cărora se realizează selecţia candidaţilor, în vederea asigurării unui proces transparent şi echitabil.

    ART. 10
    Selecţia reprezentanţilor mediului privat în cadrul Comitetului Naţional pentru Ştiinţă, Tehnologie şi Inovare se realizează pe baza analizei dosarului de candidatură, conform următorului calendar:
    a) depunerea dosarelor de candidatură - 7 zile lucrătoare;
    b) analiza şi selecţia dosarelor depuse - cel mult 3 zile lucrătoare de la expirarea perioadei de depunere a dosarelor;
    c) publicarea rezultatelor preliminare;
    d) primirea contestaţiilor - cel mult 24 de ore de la afişarea rezultatului selecţiei dosarelor;
    e) soluţionarea contestaţiilor - cel mult 3 zile lucrătoare de la expirarea perioadei de depunere a contestaţiilor;
    f) publicarea rezultatelor finale - cel mult 24 de ore de la soluţionarea contestaţiilor.


    ART. 11
    Procesul de selecţie a candidaţilor cuprinde următoarele etape:
    a) primirea şi înregistrarea dosarelor de candidatură;
    b) analizarea, de către membrii comisiei de selecţie, a dosarelor de candidatură, în vederea verificării îndeplinirii condiţiilor de participare şi a experienţei candidaţilor;
    c) stabilirea rezultatelor selecţiei dosarelor de candidatură, pentru fiecare candidat, prin însumarea punctajului obţinut la fiecare criteriu. Selecţia candidaţilor se realizează în ordinea descrescătoare a punctajului, cu condiţia obţinerii unui număr minim de 50 de puncte;
    d) publicarea rezultatului selecţiei dosarelor de candidatură, pe pagina de internet a Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării - https://mcid.gov.ro/;
    e) depunerea eventualelor contestaţii la adresa de email cnsti@mcid.gov.ro;
    f) soluţionarea contestaţiilor depuse;
    g) publicarea rezultatelor contestaţiilor pe pagina de internet a Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării - https://mcid.gov.ro/ şi comunicarea acestora fiecăruia dintre candidaţii selectaţi.


    ART. 12
    Desemnarea reprezentanţilor mediului privat declaraţi admişi în urma parcurgerii procesului de selecţie se realizează prin ordinul ministrului cercetării, inovării şi digitalizării.

    ART. 13
    În situaţia în care, în urma parcurgerii procesului de selecţie, nu au fost ocupate toate cele 3 locuri de observatori fără drept de vot disponibile, Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării poate relua procesul de selecţie.

    ANEXA 1

    DECLARAŢIE
    Subsemnatul/a, .................., cu domiciliul în .............., cunoscând prevederile art. 326 din Codul penal cu privire la falsul în declaraţii, declar prin prezenta, pe propria răspundere, că:
    a) nu am calitatea de demnitar;
    b) nu am calitatea de membru al structurilor de conducere ale partidelor politice;
    c) nu am fost sancţionat/ă pentru abateri de la normele de bună conduită în cercetarea ştiinţifică, aşa cum sunt definite acestea în Legea nr. 206/2004 privind buna conduită în cercetare ştiinţifică, dezvoltare tehnologică şi inovare, cu modificările şi completările ulterioare;
    d) nu am calitatea de inculpat/ă;
    e) nu am suferit condamnări pentru fapte penale pentru care nu a intervenit reabilitarea judecătorească sau de drept;
    f) nu am avut calitatea de lucrător al Securităţii sau colaborator al acesteia, constatată prin hotărâre judecătorească definitivă.


┌───────────┬──────────────────────────┐
│Data │Semnătura │
└───────────┴──────────────────────────┘


    ANEXA 2

    GRILĂ DE EVALUARE ŞI PUNCTAJ

┌────┬─────────────────────────┬───────┐
│Nr. │Criteriu de selecţie │Punctaj│
│crt.│ │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┤
│ │Experienţa candidatului │ │
│1 │în accesarea resurselor │70 │
│ │financiare │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┤
│ │Experienţa candidatului │ │
│ │în accesarea de fonduri/ │ │
│ │granturi pentru │ │
│1.1 │cercetare, dezvoltare şi │20 │
│ │inovare prin competiţie │ │
│ │din cadrul programelor │ │
│ │naţionale şi/sau │ │
│ │internaţionale │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┤
│ │Experienţa candidatului │ │
│1.2 │în accesarea de finanţare│20 │
│ │din mediul privat │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┤
│ │Experienţa dovedită în │ │
│1.3 │inovarea de produs/proces│20 │
│ │/ş.a. │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┤
│ │Experienţa candidatului │ │
│1.4 │în dezvoltarea afacerilor│10 │
│ │la nivel regional şi/sau │ │
│ │naţional/internaţional │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┤
│ │Participarea în cadrul │ │
│ │unor structuri asociative│ │
│2 │relevante la nivel │30 │
│ │regional şi/sau naţional/│ │
│ │internaţional │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┤
│2.1 │Leadership în │20 │
│ │antreprenoriat │ │
├────┼─────────────────────────┼───────┤
│2.2 │Spirit antreprenorial în │10 │
│ │educaţie │ │
├────┴─────────────────────────┼───────┤
│Total │100 │
└──────────────────────────────┴───────┘


    --------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016