Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   PROCEDURA DE LUCRU din 7 martie 2011  privind eliberarea carnetelor de munca salariatilor angajatorilor pentru care inspectoratele teritoriale de munca pastrau si completau, respectiv certificau legalitatea inregistrarilor efectuate in carnetele de munca    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

PROCEDURA DE LUCRU din 7 martie 2011 privind eliberarea carnetelor de munca salariatilor angajatorilor pentru care inspectoratele teritoriale de munca pastrau si completau, respectiv certificau legalitatea inregistrarilor efectuate in carnetele de munca

EMITENT: MINISTERUL MUNCII, FAMILIEI SI PROTECTIEI SOCIALE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 171 din 10 martie 2011

    I. Completarea şi certificarea înscrisurilor efectuate, în termenul prevãzut de lege, a carnetelor de muncã pe care inspectoratele teritoriale de muncã le au în pãstrare şi completare
    ART. 1
    Carnetele de muncã vor fi completate la zi (cu date aferente pânã la 31 decembrie 2010), ultima înregistrare fiind cea prevãzutã în anexa nr. 1. Carnetele astfel completate vor fi certificate de inspectoratul teritorial de muncã.
    ART. 2
    (1) Carnetele de muncã pãstrate şi completate de cãtre inspectoratele teritoriale de muncã se predau angajatorilor sau titularilor/împuterniciţilor legali pe bazã de proces-verbal de predare-primire conform anexei nr. 2, respectiv anexei nr. 3, pânã la data de 30 iunie 2011.
    (2) Carnetele de muncã pãstrate şi completate de cãtre inspectoratele teritoriale de muncã se predau angajatorilor conform programãrii postate pe site-ul acestora şi afişate la sediu, iar titularilor/împuterniciţilor legali pe baza unei cereri.
    II. Certificarea şi contrasemnarea pentru legalitate a înscrierilor efectuate în carnetele de muncã de cãtre angajatorii cãrora li s-au aprobat pãstrarea şi completarea acestora la sediu
    ART. 3
    (1) Angajatorii care au obţinut aprobare de pãstrare şi completare a carnetelor de muncã la sediu le vor completa la zi (cu date aferente pânã la 31 decembrie 2010), ultima înregistrare fiind cea prevãzutã în anexa nr. 1.
    (2) Inspectoratele teritoriale de muncã vor programa angajatorii prevãzuţi la alin. (1) în vederea certificãrii şi contrasemnãrii carnetelor de muncã pentru care aceştia au obţinut aprobare de pãstrare şi completare la sediu. Programul întocmit la nivel de inspectorat teritorial de muncã va fi postat pe site-ul acestuia şi afişat la sediu.
    (3) Pânã la data programatã de cãtre inspectoratul teritorial de muncã, aşa cum se prevede la alin. (2), pentru verificarea, certificarea şi contrasemnarea înscrierilor din carnetele menţionate în procesul-verbal de predare-primire, angajatorii prevãzuţi la alin. (1) se vor asigura cã:
    a) în ceea ce priveşte carnetele de muncã pe care le gestioneazã, acestea au fost completate în baza contractelor individuale de muncã, a actelor adiţionale/deciziilor privind modificarea, suspendarea şi încetarea contractelor individuale de muncã, înregistrate la inspectoratul teritorial de muncã, a actelor de studii/de calificare, a actelor de stare civilã (certificat de naştere, certificat de cãsãtorie etc.);
    b) înscrierile eronate sau efectuate fãrã respectarea prevederilor legale au fost rectificate de unitatea care pãstreazã carnetul de muncã, rectificãrile certificându-se la cap. VII din carnetul de muncã.
    ART. 4
    Inspectorul din cadrul inspectoratului teritorial de muncã va verifica înainte sã certifice înscrierile efectuate în carnetele de muncã dacã:
    a) statele de platã şi declaraţiile fiscale lunare au fost înregistrate la inspectoratul teritorial de muncã, inclusiv statele de platã şi declaraţiile fiscale aferente lunii decembrie 2010;
    b) existã debite la plata comisionului;
    c) înscrierile efectuate corespund cu documentele depuse la inspectoratul teritorial de muncã.
    ART. 5
    (1) Angajatorii prevãzuţi la art. 3 alin. (1) vor preda inspectoratului teritorial de muncã carnetele de muncã completate la zi pe baza unui proces-verbal de predare-primire conform anexei nr. 4.
    (2) La rubrica "Observaţii", inspectorul va indica eventualele deficienţe constatate la data predãrii carnetelor de muncã de cãtre angajatorii prevãzuţi la art. 3 alin. (1) şi va stabili o datã certã de remediere a acestora. Procesul-verbal de predareprimire astfel întocmit va fi returnat angajatorului împreunã cu carnetele de muncã în care s-au constatat deficienţe.
    (3) În situaţia în care, ca urmare a verificãrii documentelor existente în arhiva inspectoratului teritorial de muncã, se constatã alte deficienţe, se va comunica angajatorului situaţia constatatã şi se va proceda la înscrierea acesteia la rubrica "Observaţii" din procesul-verbal de predare-primire prevãzut în anexa nr. 4, respectiv se vor returna carnetele de muncã operatorilor economici în vederea remedierii deficienţelor şi se va repeta procedura de predare-primire a acestora la o datã ulterioarã stabilitã de inspectoratul teritorial de muncã.
    ART. 6
    Operatorii economici vor completa procesul-verbal de predare-primire prevãzut în anexa nr. 4 cu informaţiile solicitate, în 3 exemplare, dintre care douã pentru inspectoratul teritorial de muncã.
    ART. 7
    Procesul-verbal de predare-primire prevãzut în anexa nr. 5 se va întocmi în douã exemplare şi se va completa de cãtre inspectoratul teritorial de muncã. Dupã verificarea, certificarea şi contrasemnarea carnetelor de muncã, un exemplar dintre cele douã se va restitui operatorului economic odatã cu carnetele de muncã.
    ART. 8
    Persoana desemnatã de reprezentanţii legali ai angajatorilor prevãzuţi la art. 3 alin. (1) sã reprezinte unitatea în relaţiile cu inspectoratul teritorial de muncã în scopul respectãrii prezentei proceduri va fi persoana care a fost împuternicitã în mod expres sã desfãşoare aceastã activitate de predare-primire a carnetelor de muncã.
    ART. 9
    Inspectoratele teritoriale de muncã vor preda angajatorilor prevãzuţi la art. 3 alin. (1) carnetele de muncã ale salariaţilor, certificate şi contrasemnate pentru valabilitatea înscrierilor efectuate, pânã la data de 31 martie 2011.
    ART. 10
    Anexele nr. 1-5 fac parte integrantã din prezenta procedurã de lucru.


    ANEXA 1
    la procedura de lucru


 ┌────┬─────────┬────────────┬──────┬───────┬────────┬─────────────┬──────────┐
 │Nr. │Unitatea,│ Mutaţia │ Auul │Meseria│Salariul│Denumirea │Parafa şi │
 │crt.│altã per-│intervenitã ├──────┤sau │de bazã │unitãţii,nr. │semnãtura │
 │ │soanã ju-│ │ luna │funcţia│ lunar │şi data ac- │persoanei │
 │ │ridicã │ ├──────┤şi lo- │ │tului pe ba- │care face │
 │ │sau per- │ │ ziua │cul de │ │za cãruia se │înscrierea│
 │ │soanã fi-│ │ │muncã │ │face înscri- │ │
 │ │zicã la │ │ │cu con-│ │erea │ │
 │ │care lu- │ │ │diţii │ │ │ │
 │ │creazã │ │ │deose- │ │ │ │
 │ │ │ │ │bite │ │ │ │
 ├────┼─────────┼────────────┼──────┼───────┼────────┼─────────────┼──────────┤
 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │
 ├────┼─────────┼────────────┼──────┼───────┼────────┼─────────────┼──────────┤
 │ │ │Se abrogã │ 2011 │ │ │Art. 298 │ │
 │ │ │dispoziţiile├──────┤ │ │alin. (3) │ │
 │ │ │Decretului │ 01 │ │ │din Legea nr.│ │
 │ │ │nr. 92/1976 ├──────┤ - │ - │53/2003 - │ │
 │ │ │privind │ 01 │ │ │Codul muncii,│ │
 │ │ │carnetul de ├──────┤ │ │cu modificã- │ │
 │ │ │muncã. │ │ │ │rile şi com- │ │
 │ │ │ │ │ │ │pletãrile │ │
 │ │ │ │ │ │ │ulterioare │ │
 └────┴─────────┴────────────┴──────┴───────┴────────┴─────────────┴──────────┘



    Rubricile nr. 1, 2 şi 8 se completeazã în conformitate cu prevederile <>Decretului nr. 92/1976 privind carnetul de muncã şi ale <>Ordinului nr. 136/1976 pentru aprobarea metodologiei de întocmire, completare, pãstrare şi evidenţã a carnetului de muncã.


    ANEXA 2
    la procedura de lucru


    Inspectoratul Teritorial de Muncã S.C. ............ - S.R.L. (S.A.)
    ................................. J ../.../......, CUI ............
                                             Adresa:

                                PROCES - VERBAL
                    de predare-primire a carnetelor de muncã

    Încheiat astãzi, ............, între dl/dna ............... (Inspectoratul
                        (data)
  Teritorial de Muncã ..................), care predã, şi dl/dna ............,
  CNP ................, CI/BI seria .... nr. ......., în calitate de .........
  al S.C. ............ - S.R.L./S.A., care primeşte un numãr de ..............
  (.....................) carnete de muncã ale salariaţilor, dupã cum urmeazã:

 ┌───────┬─────────────────────────┬────────────────────────┐
 │ Nr. │ Numele şi prenumele │Seria/Numãrul carnetului│
 │ crt. │ salariatului │ de muncã │
 ├───────┼─────────────────────────┼────────────────────────┤
 │ │ │ │
 ├───────┼─────────────────────────┼────────────────────────┤
 │ │ │ │
 ├───────┼─────────────────────────┼────────────────────────┤
 │ │ │ │
 ├───────┼─────────────────────────┼────────────────────────┤
 │ │ │ │
 └───────┴─────────────────────────┴────────────────────────┘

         Am predat. Am primit.
    ..................... .....................
    (numele şi prenumele) (numele şi prenumele)
    ..................... .....................
         (funcţia) (funcţia)
    ..................... .....................
        (semnãtura) (semnãtura)




    ANEXA 3
    la procedura de lucru


    Inspectoratul Teritorial de Muncã Numele ..................
    ................................. Prenumele ...............
                                                     Adresa:

                                PROCES - VERBAL
                    de predare-primire a carnetelor de muncã

    Încheiat astãzi, ............, între dl/dna ............... (Inspectoratul
                        (data)
  Teritorial de Muncã ..................), care predã, şi dl/dna ............,
  CNP ................, CI/BI seria .... nr. ......., în calitate de .........
  al S.C. ............ - S.R.L./S.A., care primeşte un numãr de ..............
  (.....................) carnete de muncã ale salariaţilor, dupã cum urmeazã:

 ┌───────┬─────────────────────────┬────────────────────────┐
 │ Nr. │ Numele şi prenumele │Seria/Numãrul carnetului│
 │ crt. │ salariatului │ de muncã │
 ├───────┼─────────────────────────┼────────────────────────┤
 │ │ │ │
 ├───────┼─────────────────────────┼────────────────────────┤
 │ │ │ │
 ├───────┼─────────────────────────┼────────────────────────┤
 │ │ │ │
 ├───────┼─────────────────────────┼────────────────────────┤
 │ │ │ │
 └───────┴─────────────────────────┴────────────────────────┘

         Am predat. Am primit.
    ..................... .....................
    (numele şi prenumele) (numele şi prenumele)
    ..................... .....................
         (funcţia) (funcţia)
    ..................... .....................
        (semnãtura) (semnãtura)




    ANEXA 4
    la procedura de lucru


  S.C. ....................... Inspectoratul Teritorial de Muncã ........
  Nr. ...... din ............. Nr. ...... din ............


                      PROCES - VERBAL DE PREDARE - PRIMIRE

    Subsemnatul, ............................., angajat al Inspectoratului
  Teritorial de Muncã ............................., am primit de la S.C.
  ............................, CUI ......................................,
  reprezentatã de ........................., un numãr de ..................
  carnete de muncã, în vederea certificãrii, dupã cum urmeazã:
 ┌──────┬──────────────────────────────────┬─────────────────────────────────┐
 │ Nr. │ Numele şi prenumele titularului │Seria/Numãrul carnetului de muncã│
 │ crt. │ carnetului de muncã │ │
 ├──────┼──────────────────────────────────┼─────────────────────────────────┤
 │ │ │ │
 ├──────┼──────────────────────────────────┼─────────────────────────────────┤
 │ │ │ │
 ├──────┼──────────────────────────────────┼─────────────────────────────────┤
 │ │ │ │
 ├──────┼──────────────────────────────────┼─────────────────────────────────┤
 │ │ │ │
 └──────┴──────────────────────────────────┴─────────────────────────────────┘

  1. Observaţii* la primirea carnetelor de muncã la Inspectoratul
  Teritorial de Muncã ....................
 ┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
 │ │
 ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │ │
 ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │ │
 ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │ │
 └────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

  2.* Se returneazã S.C. .........................., în vederea remedierii
  deficienţelor constatate, urmãtoarele carnete de muncã:
 ┌──────┬──────────────────────────────────┬─────────────────────────────────┐
 │ Nr. │ Numele şi prenumele titularului │Seria/Numãrul carnetului de muncã│
 │ crt. │ carnetului de muncã │ │
 ├──────┼──────────────────────────────────┼─────────────────────────────────┤
 │ │ │ │
 ├──────┼──────────────────────────────────┼─────────────────────────────────┤
 │ │ │ │
 ├──────┼──────────────────────────────────┼─────────────────────────────────┤
 │ │ │ │
 ├──────┼──────────────────────────────────┼─────────────────────────────────┤
 │ │ │ │
 └──────┴──────────────────────────────────┴─────────────────────────────────┘

  3.* Termenul de remediere a deficienţelor şi de predare cãtre Inspectoratul
  Teritorial de Muncã este data de ............ .

         Am predat. Am primit.
    ..................... .....................
    (numele şi prenumele) (numele şi prenumele)
    ..................... .....................
         (funcţia) (funcţia)
    ..................... .....................
        (semnãtura) (semnãtura)


_______
    * Rubricile se vor completa de cãtre Inspectoratul Teritorial de Muncã ................ .


    ANEXA 5
    la procedura de lucru


  Inspectoratul Teritorial de Muncã S.C. ................ - S.R.L. (S.A.)
  ................................. J../.../......, CUI ...............
                                         Adresa:


                      PROCES - VERBAL DE PREDARE - PRIMIRE

    Subsemnatul, ................, reprezentant al S.C. ............ - S.R.L./
  S.A., am primit de la ........................., angajat al Inspectoratului
  Teritorial de Muncã ......................, un numãr de ..................
  carnete de muncã, certificate conform prevederilor legale, dupã cum urmeazã:
 ┌──────┬──────────────────────────────────┬─────────────────────────────────┐
 │ Nr. │ Numele şi prenumele titularului │Seria/Numãrul carnetului de muncã│
 │ crt. │ carnetului de muncã │ │
 ├──────┼──────────────────────────────────┼─────────────────────────────────┤
 │ │ │ │
 ├──────┼──────────────────────────────────┼─────────────────────────────────┤
 │ │ │ │
 ├──────┼──────────────────────────────────┼─────────────────────────────────┤
 │ │ │ │
 ├──────┼──────────────────────────────────┼─────────────────────────────────┤
 │ │ │ │
 └──────┴──────────────────────────────────┴─────────────────────────────────┘

  Observaţii la primirea carnetelor de muncã de la Inspectoratul Teritorial
  de Muncã ...................
 ┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
 │ │
 ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │ │
 ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │ │
 ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │ │
 └────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

         Am predat. Am primit.
    ..................... .....................
    (numele şi prenumele) (numele şi prenumele)
    ..................... .....................
         (funcţia) (funcţia)
    ..................... .....................
        (semnãtura) (semnãtura)



                                      ----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016