Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   PROCEDURA DE CONTROL din 30 decembrie 2010  privind importul, exportul si tranzitul organismelor modificate genetic    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

PROCEDURA DE CONTROL din 30 decembrie 2010 privind importul, exportul si tranzitul organismelor modificate genetic

EMITENT: MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 45 din 19 ianuarie 2011

    ART. 1
    (1) Obiectivul Procedurii de control privind importul, exportul şi tranzitul organismelor modificate genetic obţinute prin tehnicile biotehnologiei moderne, definite conform <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 43/2007 privind introducerea deliberatã în mediu a organismelor modificate genetic, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 247/2009, desfãşuratã pe teritoriul vamal al României, este asigurarea protecţiei sãnãtãţii umane şi a mediului, în contextul mişcãrii transfrontierã a organismelor vii modificate genetic.
    (2) Prezenta procedurã se aplicã fãrã a încãlca alte prevederi din legislaţia naţionalã şi internaţionalã privind transportul internaţional al mãrfurilor, precum şi identificarea, detecţia, ambalarea şi etichetarea mãrfurilor în general şi a mãrfurilor modificate genetic în particular.
    (3) Sunt supuse prevederilor prezentei proceduri mãrfurile modificate genetic menţionate în anexa nr. 1.
    ART. 2
    Introducerea sau scoaterea în/din România a mãrfurilor modificate/nemodificate genetic încadrate la codurile tarifare prevãzute în anexa nr. 1 este permisã numai prin punctele de trecere a frontierei de stat în care sunt organizate posturi de inspecţie la frontierã unde se efectueazã controale fitosanitare, sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor.
    ART. 3
    (1) Mãrfurile modificate genetic încadrate la codurile tarifare prevãzute în anexa nr. 1 pot fi introduse/scoase în/din România şi plasate numai sub unul dintre urmãtoarele regimuri vamale: punere în liberã circulaţie, export sau tranzit, definite conform reglementãrilor vamale în vigoare.
    (2) Mãrfurile modificate genetic încadrate la codurile tarifare prevãzute în lista A din anexa nr. 1 pot fi introduse/scoase în/din România şi plasate sub unul dintre regimurile vamale menţionate la alin. (1) pe baza declaraţiei pe propria rãspundere privind mişcarea transfrontierã a organismelor vii modificate genetic, conform modelului prevãzut în anexa nr. 2, din care sã rezulte cã acestea sunt modificate genetic.
    (3) Mãrfurile modificate genetic prevãzute în lista B din anexa nr. 1 pot fi introduse în România numai în scopul activitãţilor de cercetare sau testare. Acestea pot fi plasate sub regimul vamal de punere în liberã circulaţie, cu prezentarea la biroul vamal a urmãtoarelor documente:
    a) declaraţia pe propria rãspundere privind mişcarea transfrontierã a organismelor vii modificate genetic, din care sã rezulte cã sunt modificate genetic;
    b) acordul de import emis de Agenţia Naţionalã pentru Protecţia Mediului.
    (4) Mãrfurile modificate genetic prevãzute în lista B din anexa nr. 1 pot fi scoase din România şi pot fi plasate sub regimul vamal de tranzit sau de export pe baza declaraţiei pe propria rãspundere privind mişcarea transfrontierã a organismelor vii modificate genetic, din care sã rezulte cã sunt modificate genetic.
    (5) Mãrfurile nemodificate genetic încadrate la codurile tarifare prevãzute în anexa nr. 1 pot fi plasate sub orice regim vamal, definit conform reglementãrilor vamale în vigoare, pe baza declaraţiei pe propria rãspundere privind mişcarea transfrontierã a organismelor vii modificate genetic, conform modelului prevãzut în anexa nr. 2, din care sã rezulte cã acestea nu sunt modificate genetic.
    ART. 4
    (1) Autoritatea vamalã permite plasarea mãrfurilor încadrate la codurile tarifare prevãzute în anexa nr. 1 sub unul dintre regimurile vamale definite conform reglementãrilor vamale, cu respectarea prevederilor prezentului articol.
    (2) În cazul în care mãrfurile din anexa nr. 1 intrã/ies în/din România pe baza declaraţiei pe propria rãspundere privind mişcarea transfrontierã a organismelor modificate genetic, o copie a declaraţiei se anexeazã la declaraţia vamalã, cu menţiunea "conform cu originalul restituit operatorului economic", înscrisã de agentul vamal, care verificã pentru fiecare transport şi completarea de cãtre operatorul economic a punctelor 1-8 din declaraţia pe propria rãspundere.
    (3) La acordarea liberului de vamã pentru mãrfurile prevãzute la alin. (2), autoritatea vamalã semneazã şi ştampileazã declaraţia pe propria rãspundere privind mişcarea transfrontierã a organismelor modificate genetic, înscriind pe aceasta numãrul şi data declaraţiei vamale.
    (4) În cazul mãrfurilor care fac obiectul listei B din anexa nr. 1, care sunt modificate genetic şi sunt introduse în România sub regimul vamal de punere în liberã circulaţie, se prezintã la biroul vamal declaraţia pe propria rãspundere privind mişcarea transfrontierã a organismelor vii modificate genetic şi acordul de import. Agentul vamal înscrie pe copiile acordului de import şi ale declaraţiei pe propria rãspundere numãrul şi data declaraţiei vamale şi anexeazã la declaraţia vamalã copii faţã-verso ale acestor documente, înscriind pe acestea menţiunea "conform cu originalul restituit operatorului economic".
    ART. 5
    (1) Operatorii economici care scot din România, sub regim vamal de export, mãrfuri care fac obiectul listei B din anexa nr. 1 şi prezintã la biroul vamal declaraţie pe propria rãspundere conform cãreia mãrfurile sunt modificate genetic sunt obligaţi ca, în termen de 7 zile lucrãtoare înainte de fiecare export, sã informeze comisariatul judeţean al Gãrzii Naţionale de Mediu pe a cãrui razã teritorialã îşi are sediul persoana juridicã cu privire la operaţiunile ce urmeazã a fi efectuate. Informarea se face prin transmiterea unei copii a declaraţiei pe propria rãspundere prin poştã, poştã electronicã sau fax.
    (2) Operatorii economici care introduc/scot în/din România, sub regim vamal de punere în liberã circulaţie/export, mãrfuri care fac obiectul anexei nr. 1 şi prezintã la biroul vamal declaraţia pe propria rãspundere conform cãreia mãrfurile nu sunt modificate genetic sunt obligaţi ca, în termen de 3 zile lucrãtoare de la efectuarea operaţiunii vamale de import sau în termen de 7 zile lucrãtoare înainte de efectuarea operaţiunii vamale de export, sã informeze comisariatul judeţean al Gãrzii Naţionale de Mediu pe a cãrui razã teritorialã îşi are sediul persoana juridicã cu privire la operaţiunea efectuatã. Informarea se face prin transmiterea unei copii a declaraţiei pe propria rãspundere prin poştã, poştã electronicã sau fax.
    ART. 6
    (1) Birourile vamale pot solicita, prin convocare scrisã transmisã prin fax sau poştã electronicã, efectuarea unui control de specialitate de cãtre reprezentanţii comisariatului judeţean al Gãrzii Naţionale de Mediu pe a cãrui razã se aflã biroul vamal, în cazul în care existã suspiciuni privind concordanţa datelor din documentele prezentate autoritãţii vamale.
    (2) Comisariatul judeţean al Gãrzii Naţionale de Mediu confirmã prin fax sau poştã electronicã, în cadrul termenului fixat de autoritatea vamalã pentru confirmare, participarea la controlul de specialitate pentru mãrfurile supuse vãmuirii, nominalizeazã persoana care participã la control şi întocmeşte procesul-verbal de constatare.
    ART. 7
    (1) Personalul împuternicit al comisariatului judeţean al Gãrzii Naţionale de Mediu controleazã mãrfurile din domeniul de competenţã prin:
    a) verificarea documentelor de însoţire a transportului de mãrfuri care fac obiectul anexei nr. 1;
    b) verificarea identitãţii mãrfurilor conform Registrului comunitar al alimentelor şi furajelor modificate genetic autorizate, disponibil pe pagina de internet a Comisiei Europene (http://ec.europa.eu/food/dyna/gm_register/index_en.cfm);
    c) verificarea completãrii declaraţiei pe propria rãspundere prevãzute în anexa nr. 2.
    (2) Rezultatul controlului prevãzut la alin. (1) este menţionat în procesul-verbal de control şi, dacã se stabileşte cã identitatea mãrfurilor nu este conformã cu documentele însoţitoare, personalul împuternicit al comisariatului judeţean din cadrul Gãrzii Naţionale de Mediu dispune urmãtoarele mãsuri:
    a) returnarea mãrfii în cauzã destinatarului pe cheltuiala importatorului;
    b) aducerea la cunoştinţa organelor de cercetare penalã a existenţei unor neconformitãţi la introducerea/scoaterea în/din ţarã a mãrfurilor în cauzã.
    ART. 8
    La solicitarea autoritãţilor implicate în aplicarea prevederilor prezentei proceduri, autoritatea vamalã comunicã datele statistice disponibile referitoare la operaţiunile vamale de punere în liberã circulaţie şi export efectuate cu mãrfuri prevãzute în anexa nr. 1.
    ART. 9
    Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantã din prezenta procedurã.


    ANEXA 1
    la procedurã

    Lista A - Mãrfuri modificate genetic în cazul cãrora se acordã permisiunea introducerii/scoaterii pe/de pe teritoriul României pentru introducere pe piaţã (cultivare comercialã/prelucrare industrialã pentru alimente şi hranã pentru animale)


┌────┬───────────────┬────────────────────────────────────────────────────────┐
│Nr. │ │ │
│crt.│ Codul tarifar │ Denumirea mãrfii │
├────┼───────────────┼────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1.│ 0709 90 60 │Porumb dulce │
├────┼───────────────┼────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2.│ 0712 90 11 │Hibrizi destinaţi însãmânţãrilor │
├────┼───────────────┼────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3.│ 0712 90 19 │Altele │
├────┼───────────────┼────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 4.│ 1005 10 11 │Hibrizi dubli şi hibrizi încrucişaţi │
├────┼───────────────┼────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5.│ 1005 10 13 │Hibrizi încrucişaţi de 3 ori │
├────┼───────────────┼────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 6.│ 1005 10 15 │Hibrizi simpli │
├────┼───────────────┼────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 7.│ 1005 10 19 │Altele │
├────┼───────────────┼────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 8.│ 1005 10 90 │Altele │
├────┼───────────────┼────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 9.│ 1005 90 00 │Altele │
├────┼───────────────┼────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 10.│ 1201 00 90 │Altele │
├────┼───────────────┼────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 11.│ ex. 1205 10 90│Altele (de rapiţã) │
├────┼───────────────┼────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 12.│ ex. 1205 90 00│Altele (de rapiţã, altele decât destinate însãmânţãrii) │
├────┼───────────────┼────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 13.│ 1207 20 90 │Altele │
├────┼───────────────┼────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 14.│ 0603 12 00 │Garoafe │
└────┴───────────────┴────────────────────────────────────────────────────────┘



    Lista B - Mãrfuri modificate genetic în cazul cãrora se acordã permisiunea introducerii/scoaterii în/din România numai în scopul activitãţilor de cercetare sau testare


┌────┬───────────────┬────────────────────────────────────────────────────────┐
│Nr. │ │ │
│crt.│ Codul tarifar │ Denumirea mãrfii │
├────┼───────────────┼────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1.│ 0701 10 00 │Destinaţi însãmânţãrii │
├────┼───────────────┼────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 2.│ 0701 90 10 │Destinaţi fabricãrii amidonului │
├────┼───────────────┼────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 3.│ ex. 0706 10 00│Morcovi şi napi (napi) │
├────┼───────────────┼────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 4.│ 0709 90 70 │Dovlecei │
├────┼───────────────┼────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5.│ 0807 20 00 │Papaya │
├────┼───────────────┼────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 6.│ 1006 10 10 │Destinate însãmânţãrii │
├────┼───────────────┼────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 7.│ 1201 00 10 │Destinate însãmânţãrii │
├────┼───────────────┼────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 8.│ ex. 1205 10 10│Destinate însãmânţãrii (de rapiţã) │
├────┼───────────────┼────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 9.│ ex. 1205 90 00│Altele (de rapiţã, destinate însãmânţãrii) │
├────┼───────────────┼────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 10.│ 1207 20 10 │Destinate însãmânţãrii │
├────┼───────────────┼────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 11.│ 1209 21 00 │De lucernã │
├────┼───────────────┼────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 12.│ ex. 0301 10 90│De apã sãratã (Danio reiro - peştele-zebrã) │
└────┴───────────────┴────────────────────────────────────────────────────────┘




    ANEXA 2
    la procedurã



┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ DECLARAŢIE PE PROPRIE RÃSPUNDERE │
│ privind mişcarea transfrontierã a organismelor vii modificate genetic │
│ în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. │
│ <>43/2007 privind introducerea deliberatã în mediu a organismelor │
│ modificate genetic aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea │
│ <>nr. 247/2009 │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
       Se completeazã separat pentru fiecare cod unic de identificare
┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│1. COD TARIFAR *1) │
├───────────────────────────────┬─────────────────────────────────────────────┤
│Cod: │[] nu este marfã modificatã genetic *2) │
├───────────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────┤
│ │[] este marfã modificatã genetic *3) │
└───────────────────────────────┴─────────────────────────────────────────────┘
┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│2. DATELE DE CONTACT ALE OPERATORULUI ECONOMIC │
├────────────────────────────────┬─────────────────────┬──────────────────────┤
│ │[] EXPORTATOR │ [] IMPORTATOR │
├────────────────────────────────┼─────────────────────┴──────────────────────┤
│Denumire persoanã juridicã │ │
├────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────────┤
│Sediu │ │
├────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────────┤
│Localitate, regiune, cod, ţarã │ │
├────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────────┤
│Telefom, Fax, E-mail │ │
├────────────────────────────────┴──────┬─────────────────────────────────────┤
│Nr. certificat de înregistrare │ │
│Registrul comerţului/echivalent │ │
└───────────────────────────────────────┴─────────────────────────────────────┘
┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│3. PERSOANA DE CONTACT ALE OPERATORULUI ECONOMIC │
├────────────────────────────────┬────────────────────────────────────────────┤
│Nume, prenume │ │
├────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────────┤
│Strada, numãr │ │
├────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────────┤
│Localitate, regiune, cod, ţarã │ │
├────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────────┤
│Telefom, Fax, E-mail │ │
└────────────────────────────────┴────────────────────────────────────────────┘
┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│4. DATELE DE CONTACT ALE TRANSPORTATORULUI │
├────────────────────────────────┬────────────────────────────────────────────┤
│Numãrul de referinţã al │ │
│transportatorului │ │
├────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────────┤
│Nume, prenume │ │
├────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────────┤
│Strada, numãr │ │
├────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────────┤
│Localitate, regiune, cod, ţarã │ │
├────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────────┤
│Telefom, Fax, E-mail │ │
└────────────────────────────────┴────────────────────────────────────────────┘
┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│5. CANTITATEA/VOLUMUL MÃRFII ŞI DENUMIREA COMERCIALÃ │
├────────────────────────────────┬────────────────────────────────────────────┤
│Exprimatã în unitãţi │ │
│internaţionale: │ │
└────────────────────────────────┴────────────────────────────────────────────┘
┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│6. TIPUL REGIMULUI VAMAL │
├────────────────────────────────┬─────────────────────┬──────────────────────┤
│[] Punerea în libera circulaţie │ │ │
│[] Antrepozit vamal *4) │ │ │
│[] Perfecţionare activã *4) │[] Export │ [] Tranzit │
│[] Transformare sub control │ │ │
│ vamal *4) │ │ │
│[] Admitere temporarã *4) │ │ │
└────────────────────────────────┴─────────────────────┴──────────────────────┘
┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│7. CODUL UNIC DE IDENTIFICARE *5) │
├────────────────────────────────┬────────────────────────────────────────────┤
│CUI │ │
├────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────────┤
│8 │Declaraţie pentru mãrfuri care nu sunt │
│ │modificate genetic │
├────────────────────────────────┼──────────────────────────────┬─────────────┤
│ │ │ Semnãturã │
│ │ Declar cã aceastã marfã │ şi │
│ │ nu este modificatã genetic │ ştampilã │
│ │ │ ........... │
└────────────────────────────────┴──────────────────────────────┴─────────────┘
┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│9. SCOPUL MIŞCÃRII TRANSFRONTIERÃ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│[] 9.1. Utilizarea în condiţii de izolare a microorganismelor │
│ modificate genetic │
├────────────────────────────────┬──────────────────────────────┬─────────────┤
│[] Cercetare-dezvoltare │Declar cã aceastã marfã modi- │ Semnãturã │
├───────────────────────┬────────┤ficatã genetic este destinatã │ şi │
│autorizaţie/decizie nr.│ │exclusiv utilizãrii în condi- │ ştampilã │
├───────────────────────┼────────┤ţii de izolare şi nu existã │ ........... │
│acord import nr. │ │nicio intenţie de a fi uti- │ │
├───────────────────────┼────────┤lizatã în alte scopuri. │ │
│Notificare *6) nr. │ │ │ │
├───────────────────────┴────────┴──────────────────────────────┴─────────────┤
│[] 9.2. Introducerea deliberatã în mediu pentru cercetare/testare/ │
│ scop demonstrativ │
├────────────────────────────────┬──────────────────────────────┬─────────────┤
│[] Cercetare-dezvoltare │Declar cã aceastã marfã modi- │ Semnãturã │
├───────────────────────┬────────┤ficatã genetic este destinatã │ şi │
│autorizaţie/decizie nr.│ │exclusiv introducerii delibe- │ ştampilã │
├───────────────────────┼────────┤rate în mediu pentru scop │ ........... │
│acord import nr. │ │cercetare-dezvoltare şi nu │ │
├───────────────────────┼────────┤existã nicio intenţie de a fi │ │
│notificare nr. │ │utilizatã în alte scopuri. │ │
├───────────────────────┴────────┼──────────────────────────────┼─────────────┤
│[] Înregistrare de soiuri/ │ │ │
│ hibrizi │Declar cã aceastã marfã modi- │ Semnãturã │
├───────────────────────┬────────┤ficatã genetic este destinatã │ şi │
│autorizaţie/decizie nr.│ │exclusiv testãrii de soi/hi- │ ştampilã │
├───────────────────────┼────────┤brid pentru înregistrare şi nu│ ........... │
│acord import nr. │ │existã nicio intenţie de a fi │ │
├───────────────────────┼────────┤utilizatã în alte scopuri. │ │
│Notificare *6) nr. │ │ │ │
├───────────────────────┴────────┼──────────────────────────────┼─────────────┤
│[] Altele, specificaţi: │Declar cã aceastã marfã modi- │ Semnãturã │
├───────────────────────┬────────┤ficatã genetic este destinatã │ şi │
│autorizaţie/decizie nr.│ │exclusiv .................... │ ştampilã │
├───────────────────────┼────────┤şi nu existã nicio intenţie │ ........... │
│acord import nr. │ │de a fi utilizatã în alte │ │
├───────────────────────┼────────┤scopuri. │ │
│Notificare *6) nr. │ │ │ │
├───────────────────────┴────────┴──────────────────────────────┴─────────────┤
│[] 9.3. Introducerea pe piaţã pentru : │
├────────────────────────────────┬──────────────────────────────┬─────────────┤
│[] Cultivare comercialã │Declar cã aceastã marfã modi- │ Semnãturã │
├───────────────────────┬────────┤ficatã genetic este destinatã │ şi │
│autorizaţie/decizie nr.│ │cultivãrii în condiţiile │ ştampilã │
├───────────────────────┼────────┤respectãrii termenilor │ ........... │
│acord import nr. │ │autorizaţiei. │ │
├───────────────────────┼────────┤ │ │
│notificare nr. │ │ │ │
├───────────────────────┴────────┼──────────────────────────────┼─────────────┤
│[] Folosire directã ca aliment │ │ │
│ şi/sau furaj │Declar cã aceastã marfã modi- │ Semnãturã │
├───────────────────────┬────────┤ficatã genetic este destinatã │ şi │
│autorizaţie/decizie nr.│ │utilizãrii directe ca aliment │ ştampilã │
├───────────────────────┼────────┤şi/sau furaj şi nu existã │ ........... │
│acord import nr. │ │nicio intenţie de a fi utili- │ │
├───────────────────────┼────────┤zatã în alte scopuri. │ │
│notificare nr. │ │ │ │
├───────────────────────┴────────┼──────────────────────────────┼─────────────┤
│[] Folosirea directã ca furaj │Declar cã aceastã marfã modi- │ Semnãturã │
├───────────────────────┬────────┤ficatã genetic este destinatã │ şi │
│autorizaţie/decizie nr.│ │utilizãrii directe ca furaj │ ştampilã │
├───────────────────────┼────────┤şi nu existã nicio intenţie │ ........... │
│acord import nr. │ │de a fi destinatã utilizãrii │ │
├───────────────────────┼────────┤directe ca aliment sau pentru │ │
│notificare nr. │ │a fi introdusã deliberat în │ │
│ │ │mediu. │ │
├───────────────────────┴────────┼──────────────────────────────┼─────────────┤
│[] Prelucrare industrialã │ │ │
│ pentru alimente şi furaje │Declar cã aceastã marfã modi- │ Semnãturã │
├───────────────────────┬────────┤ficatã genetic este destinatã │ şi │
│autorizaţie/decizie nr.│ │exclusiv procesãrii şi nu │ ştampilã │
├───────────────────────┼────────┤existã nicio intenţie de a fi │ ........... │
│acord import nr. │ │destinatã utilizãrii directe │ │
├───────────────────────┼────────┤ca aliment sau hranã pentru │ │
│notificare nr. │ │animale sau pentru a fi intro-│ │
│ │ │dusã deliberat în mediu. │ │
└───────────────────────┴────────┴──────────────────────────────┴─────────────┘
┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│10. DESCRIEREA ORGANISMULUI VIU MODIFICAT GENETIC │
├────────────────────────────────┬────────────────────────────────────────────┤
│Denumire comunã │ │
├────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────────┤
│Denumirea ştiinţificã │ │
├────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────────┤
│Încadrare taxonomicã │ │
├────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────────┤
│Noi caracteristici genetice │ │
│introduse │ │
├────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────────┤
│Valoare │ │
├────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────────┤
│Simbolul pericol biologic *7) │ │
│pe ambalaj │ │
├────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────────┤
│Clasa de izolare *8) │ │
└────────────────────────────────┴────────────────────────────────────────────┘
┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│11. PUNCT DE CONTACT AL AUTORITÃŢII IMPLICATE │
├────────────────────────────────┬────────────────────────────────────────────┤
│Denumire autoritate │ │
├────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────────┤
│Sediu │ │
├────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────────┤
│Localitate, regiune, cod, ţarã │ │
├────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────────┤
│Telefom, Fax, E-mail │ │
└────────────────────────────────┴────────────────────────────────────────────┘
┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│12. PUNCT DE CONTACT ÎN CAZ DE SITUAŢII DE URGENŢÃ │
│ PENTRU IMPORTATOR │
├────────────────────────────────┬────────────────────────────────────────────┤
│Denumire │ │
├────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────────┤
│Nume şi prenume │ │
├────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────────┤
│Sediu │ │
├────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────────┤
│Localitate, regiune, cod, ţarã │ │
├────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────────┤
│Telefom, Fax, E-mail │ │
└────────────────────────────────┴────────────────────────────────────────────┘
┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│13. PUNCT DE CONTACT ÎN CAZ DE SITUAŢII DE URGENŢÃ │
│ PENTRU EXPORTATOR │
├────────────────────────────────┬────────────────────────────────────────────┤
│Denumire │ │
├────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────────┤
│Nume şi prenume │ │
├────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────────┤
│Sediu │ │
├────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────────┤
│Localitate, regiune, cod, ţarã │ │
├────────────────────────────────┼────────────────────────────────────────────┤
│Telefom, Fax, E-mail │ │
└────────────────────────────────┴────────────────────────────────────────────┘
┌────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────────────┐
│14. │DOCUMENTE ÎNSOŢITOARE OBLIGATORII │
├────────────────────────────────┴─────────────────────────────────────────────┤
│[] copie dupã certificatul de înregistrare în Registrul Comerţului/echivalent │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│[] copie dupã acordul de împrumut emis de autoritatea competentã *9) │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│[] copie dupã autorizaţia emisã de autoritatea competentã *10) │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│[] plan de urgenţã în caz de accident în timpul transportului *11) │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│[] documente privind manipularea, depozitarea, transportul în condiţii de │
│ siguranţã *12) │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│[] documente privind utilizarea în condiţii de siguranţã │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

    Declar pe proprie rãspunndere cã informaţiile prezentate în acest formular
    sunt reale.

    Semnãturã exportator/importator legal ........
    Data ................. Ştampila ( )


    Biroul vamal ..............
    Data ................... Ştampila ( )



------------
    *1) Declaraţia se completeazã pentru toate codurile tarifare prevãzute în anexa nr. 1.
    *2) Este obligatorie completarea punctelor 2-8.
    *3) Este obligatorie completarea întregului formular în funcţie de scopul utilizãrii ulterioare.
    *4) Se completeazã numai pentru mãrfurile nemodificate genetic.
    *5) Conform Regulamentului (CE) nr. 65/2004 al Comisiei din 14 ianuarie 2004 de stabilire a unui sistem de elaborare şi alocare a unor identificatori unici pentru organismele modificate genetic.
    *6) Notificare pentru export sau pentru tranzit.
    *7) Este obligatorie completarea numai pentru microorganismele modificate genetic, în concordanţã cu punctul 9.1.
    *8) Este obligatorie completarea numai pentru microorganismele modificate genetic, în concordanţã cu punctul 9.1.
    *9) În concordanţã cu punctul 9
    *10) În concordanţã cu punctul 9
    *11) Pentru punctul 9.1
    *12) Pentru punctul 9.1 şi 9.2

    O copie a acestei declaraţii este opritã la biroul vamal.
    În cazul în care mãrfurile nu sunt modificate genetic şi sunt introduse/scoase în/din ţarã sub regim vamal de punere în liberã circulaţie/export, o copie a acestei declaraţii este transmisã, în termen de 3 zile lucrãtoare de la efectuarea operaţiunii vamale de punere în liberã circulaţie sau în termen de 7 zile lucrãtoare înainte de efectuarea operaţiunii vamale de export, comisariatului judeţean al Gãrzii Naţionale de Mediu pe a cãrui razã teritorialã se aflã punctul de inspecţie la frontierã.
    În cazul exportului mãrfurilor modificate genetic care fac obiectul listei B o copie a acestei declaraţii este transmisã, în termen de 7 zile lucrãtoare înainte de efectuarea operatiunii vamale de export, comisariatului judeţean al Gãrzii Naţionale de Mediu pe a cãrui razã teritorialã se aflã punctul de inspecţie la frontierã.
    Orice informaţie sau date prezentate în acest formular, neconforme cu realitatea, se considerã fals şi uz de fals, care se pedepseşte conform prevederilor Codului Penal.

                                     -------


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016