Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   PROCEDURA DE COMPENSARE din 5 iulie 2010  conform art. 8 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 51/2010  privind reglementarea unor masuri pentru reducerea unor arierate din economie, precum si alte masuri financiare    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

PROCEDURA DE COMPENSARE din 5 iulie 2010 conform art. 8 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 51/2010 privind reglementarea unor masuri pentru reducerea unor arierate din economie, precum si alte masuri financiare

EMITENT: MINISTERUL ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 480 din 13 iulie 2010
PROCEDURĂ? DE COMPENSARE din 5 iulie 2010
conform <>art. 8 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 51/2010 privind reglementarea unor mãsuri pentru reducerea unor arierate din economie, precum şi alte mãsuri financiare
EMITENT: MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE
MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 480 din 13 iulie 2010

ART. 1
(1) În scopul stingerii obligaţiilor de platã reciproce stabilite conform <>art. 8 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 51/2010 privind reglementarea unor mãsuri pentru reducerea unor arierate din economie, precum şi alte mãsuri financiare, unitãţile administrativ-teritoriale, respectiv subdiviziunile acestora, dupã caz, încheie acorduri privind stingerea reciprocã a obligaţiilor de platã conform prevederilor <>art. 8 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 51/2010 atât cu operatorii economici furnizori de bunuri, servicii şi lucrãri, cât şi cu operatorii economici care presteazã serviciul public de producere, transport şi distribuţie a energiei termice în sistem centralizat, dupã caz, potrivit modelului-cadru prevãzut în anexa care face parte integrantã din prezenta procedurã de compensare.
(2) Suma pentru care se încheie acordul prevãzut la <>art. 8 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 51/2010 nu poate depãşi suma obligaţiilor de platã restante la data de 31 decembrie 2009, stabilitã conform formulei de mai jos:



S(UAT) ≤ S(OE)



S(UAT) = obligaţiile de platã ale unitãţilor administrativteritoriale, respectiv ale subdiviziunilor acestora, dupã caz, cãtre operatorii economici furnizori de bunuri, servicii şi lucrãri, precum şi faţã de operatorii economici care presteazã serviciul public de producere, transport şi distribuţie a energiei termice în sistem centralizat, care au obligaţii de platã restante la data de 31 decembrie 2009 la bugetul local;
S(OE) = obligaţiile de platã restante la data de 31 decembrie 2009, neachitate, ale operatorilor economici furnizori de bunuri, servicii şi lucrãri, precum şi ale operatorilor economici care presteazã serviciul public de producere, transport şi distribuţie a energiei termice în sistem centralizat, datorate bugetelor prevãzute la <>art. 2 alin. (1) din Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(3) Pe baza acordurilor încheiate privind stingerea reciprocã a obligaţiilor de platã conform prevederilor <>art. 8 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 51/2010 , unitãţile administrativ-teritoriale prezintã unitãţilor Trezoreriei Statului la care îşi au deschise conturile ordine de platã pentru Trezoreria Statului (OPT) prin care achitã sumele datorate operatorilor economici, în contul 50.70.35 "Disponibil al operatorilor economici din sume încasate potrivit <>art. 8 din OUG nr. 51/2010 " deschis pe numele acestora la unitãţile Trezoreriei Statului din cadrul organului fiscal în a cãror administrare se aflã. La ordinele de platã se anexeazã o copie a acordului prin care s-a stabilit suma de platã. Plata sumelor se efectueazã de cãtre unitãţile administrativ-teritoriale în limita creditelor bugetare aprobate în bugetele locale, de la titlurile de cheltuieli la care se încadreazã obligaţia de platã respectivã.
(4) În cazul în care operatorii economici nu au contul deschis la aceeaşi unitate a Trezoreriei Statului cu cea a unitãţii administrativ-teritoriale, acordurile privind stingerea reciprocã a obligaţiilor de platã conform prevederilor <>art. 8 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 51/2010 încheiate de aceştia se transmit în sistem electronic, scanat, la unitatea Trezoreriei Statului la care aceştia îşi au deschise conturile de cãtre unitatea Trezoreriei Statului.
(5) Sumele încasate de operatorii economici în contul 50.70.35 "Disponibil al operatorilor economici din sume încasate potrivit <>art. 8 din OUG nr 51/2010 " se transferã de cãtre unitãţile Trezoreriei Statului în conturile corespunzãtoare de venituri ale bugetului local cu care se efectueazã stingerea.
(6) Operaţiunile prevãzute la alin. (3)-(5) se efectueazã în cadrul aceleiaşi zile calendaristice.
ART. 2
(1) În situaţia în care disponibilitãţile bugetelor locale sunt insuficiente pentru efectuarea plãţilor prevãzute la <>art. 1 alin. (3) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 51/2010 , unitãţile administrativ-teritoriale prezintã unitãţilor Trezoreriei Statului la care îşi au deschise conturile, odatã cu documentele de platã, şi o cerere privind echilibrarea temporarã a golului de casã al bugetului local din disponibilitãţile contului curent general al Trezoreriei Statului.
(2) Pot depune cerere privind echilibrarea temporarã a golului de casã al bugetului local din disponibilitãţile contului curent general al Trezoreriei Statului, în condiţiile alin. (1), numai unitãţile administrativ-teritoriale care nu au conturile poprite şi numai pentru efectuarea operaţiunilor de stingere reciprocã a obligaţiilor de platã în relaţia cu operatori economici ale cãror conturi nu sunt poprite.
(3) Pe baza cererii privind echilibrarea temporarã a golului de casã al bugetului local, unitãţile Trezoreriei Statului transferã prin notã contabilã sumele aferente echilibrãrii bugetelor locale, din contul 65.02 "Decontãri în contul trezoreriilor operative", codificat cu codul de identificare fiscalã atribuit Trezoreriei Statului (8609468), în contul 21.40.02.10 "Venituri ale bugetului local - Împrumuturi temporare din Trezoreria Statului".
(4) Dupã efectuarea operaţiunii prevãzute la alin. (3) şi decontarea ordinelor de platã întocmite de unitãţile administrativ-teritoriale care au fost anexate la cererea de echilibrare a bugetului local, unitãţile Trezoreriei Statului transferã prin ordin de platã pentru Trezoreria Statului (OPT) sumele datorate bugetului local de operatorii economici, din conturile acestora 50.70.35 "Disponibil al operatorilor economici din sume încasate potrivit <>art. 8 din OUG nr. 51/2010 " în conturile corespunzãtoare de venituri ale bugetului local.
(5) Operaţiunile prevãzute la alin. (2) şi (3) aferente unui acord privind stingerea reciprocã a obligaţiilor de platã conform prevederilor <>art. 8 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 51/2010 se efectueazã în cadrul aceleiaşi zile lucrãtoare. Dupã finalizarea acestor operaţiuni, unitãţile Trezoreriei Statului recupereazã suma acordatã din contul curent general al Trezoreriei Statului pentru echilibrarea bugetului local, prin debitarea pe bazã de notã contabilã a contului de venituri al bugetului local 21.40.02.10 "Venituri ale bugetului local - Împrumuturi temporare din Trezoreria Statului".


ANEXÃ
la Procedura de compensare
Formular


Unitatea administrativ-teritorialã/Subdiviziunea Operatorul economic
unitãţii administrativ-teritoriale ...................
...................................


ACORD
privind stingerea reciprocã a obligaţiilor de platã conform prevederilor art. 8
din <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 51/2010


Primãria ..................................................., reprezentatã prin domnul/doamna .........................., în calitate de ordonator principal de credite, şi operatorul economic ..............................., reprezentat prin ........................, în calitate de ..................., suntem de acord cu stingerea obligaţiilor de platã reciproce în sumã totalã de ......................... lei, reprezentând:
a) obligaţii ale unitãţii administrativ-teritoriale ............... cãtre operatorul economic ....................................., din care:
- ..................................., în sumã de ........................;
- ..................................., în sumã de ........................;
- ..................................., în sumã de ........................;
TOTAL ...............................
b) obligaţii ale operatorului economic ......................... cãtre bugetul local al unitãţii administrativ-teritoriale .........................., din care:
- ..................., în sumã de ............., datorate contului de venituri al bugetului local 21 .................;
- ..................., în sumã de ............., datorate contului de venituri al bugetului local 21..................;
- ..................., în sumã de ............., datorate contului de venituri al bugetului local 21 ..................
TOTAL ............................
Operatorul economic .............................., reprezentat prin ........................., sunt de acord cu debitarea contului 50.70.35 "Disponibil al operatorilor economici din sume încasate potrivit <>art. 8 din OUG nr. 51/2010 " de cãtre unitatea Trezoreriei Statului ................................, la care acesta este deschis, în scopul achitãrii obligaţiilor prevãzute la lit. b) din prezentul acord.

Ordonatorul principal de credite Reprezentantul legal al
al bugetului local, operatorului economic,
................................ .......................

-----------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016