Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   PROCEDURA DE COMPENSARE din 16 aprilie 2013  conform art. VI din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 12/2013 pentru reglementarea unor masuri financiar-fiscale si prorogarea unor termene    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

PROCEDURA DE COMPENSARE din 16 aprilie 2013 conform art. VI din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 12/2013 pentru reglementarea unor masuri financiar-fiscale si prorogarea unor termene

EMITENT: MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 232 din 23 aprilie 2013


    ART. 1
    (1) În scopul stingerii obligaţiilor de plată restante reciproce stabilite conform art. VI din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 12/2013 pentru reglementarea unor măsuri financiar-fiscale şi prorogarea unor termene, unităţile/subdiviziunile administrativ-teritoriale încheie acorduri pentru stingerea reciprocă a obligaţiilor de plată restante, potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 1, care face parte integrantă din prezenta procedură de compensare.
    (2) Pe baza acordurilor încheiate pentru stingerea reciprocă a obligaţiilor de plată restante conform prevederilor art. VI din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 12/2013, unităţile/subdiviziunile administrativ-teritoriale prezintă unităţilor teritoriale ale Trezoreriei Statului la care îşi au deschise conturile ordine de plată pentru Trezoreria Statului (OPT) prin care achită sumele datorate operatorilor economici, în contul 50.70.57 "Disponibil al operatorilor economici din sume încasate potrivit art. VI din OUG nr. 12/2013" deschis pe numele acestora la unităţile teritoriale ale Trezoreriei Statului din cadrul organului fiscal în a căror administrare se află. La ordinele de plată se anexează o copie a acordului prin care s-a stabilit suma de plată. Plata sumelor se efectuează de către unităţile administrativ-teritoriale în limita creditelor bugetare aprobate în bugetele locale, de la titlurile de cheltuieli la care se încadrează obligaţia de plată respectivă.
    (3) În cazul în care operatorii economici nu au contul deschis la aceeaşi unitate teritorială a Trezoreriei Statului cu cea a unităţii/subdiviziunii administrativ-teritoriale, acordurile pentru stingerea reciprocă a obligaţiilor de plată restante conform prevederilor art. VI din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 12/2013 încheiate de aceştia se transmit prin e-mail, scanate, la unitatea teritorială a Trezoreriei Statului la care aceştia îşi au deschise conturile de către unitatea teritorială a Trezoreriei Statului la care documentele respective au fost depuse. Adresele de e-mail se convin de comun acord între conducătorii respectivelor unităţi teritoriale ale Trezoreriei Statului.
    (4) Sumele încasate de operatorii economici în contul 50.70.57 "Disponibil al operatorilor economici din sume încasate potrivit art. VI din OUG nr. 12/2013" se transferă de către unităţile teritoriale ale Trezoreriei Statului cu ordin de plată pentru Trezoreria Statului (OPT) în conturile corespunzătoare de venituri ale bugetului local, cu care se efectuează stingerea.
    (5) Operaţiunile prevăzute la alin. (2)-(4) se efectuează în cadrul aceleiaşi zile calendaristice.
    ART. 2
    (1) În situaţia în care disponibilităţile bugetelor locale sunt insuficiente pentru efectuarea plăţilor prevăzute la art. 1 alin. (2), unităţile/subdiviziunile administrativ-teritoriale prezintă unităţilor teritoriale ale Trezoreriei Statului la care îşi au deschise conturile, odată cu documentele de plată pentru Trezoreria Statului (OPT), şi o cerere pentru echilibrarea temporară a golului temporar de casă al bugetului local din disponibilităţile contului curent general al Trezoreriei Statului, întocmită potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 2, care face parte integrantă din prezenta procedură de compensare.
    (2) Pot depune cerere pentru echilibrarea temporară a golului temporar de casă al bugetului local din disponibilităţile contului curent general al Trezoreriei Statului, în condiţiile alin. (1), numai unităţile/subdiviziunile administrativ-teritoriale care nu au conturile poprite şi numai pentru efectuarea operaţiunilor de stingere reciprocă a obligaţiilor de plată în relaţia cu operatorii economici ale căror conturi nu sunt poprite.
    (3) Pe baza cererii pentru echilibrarea temporară a golului temporar de casă al bugetului local, unităţile teritoriale ale Trezoreriei Statului transferă prin notă contabilă sumele aferente echilibrării bugetelor locale, din contul 65.02 "Decontări în contul trezoreriilor operative", codificat cu codul de identificare fiscală atribuit Trezoreriei Statului (8609468), în contul 21.40.02.10 "Venituri ale bugetului local - Împrumuturi temporare din Trezoreria Statului".
    (4) După efectuarea operaţiunii prevăzute la alin. (3) şi decontarea ordinelor de plată pentru Trezoreria Statului (OPT) întocmite de unităţile/subdiviziunile administrativ-teritoriale la care au fost anexate cererile pentru echilibrarea temporară a golului temporar de casă al bugetului local, unităţile teritoriale ale Trezoreriei Statului transferă prin ordin de plată pentru Trezoreria Statului (OPT) sumele datorate bugetului local de operatorii economici, din conturile acestora 50.70.57 "Disponibil al operatorilor economici din sume încasate potrivit art. VI din OUG nr. 12/2013" în conturile corespunzătoare de venituri ale bugetului local.
    (5) Operaţiunile prevăzute la alin. (2) şi (3) aferente unui acord privind stingerea reciprocă a obligaţiilor de plată restante conform prevederilor art. VI din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 12/2013 se efectuează în cadrul aceleiaşi zile calendaristice. După finalizarea acestor operaţiuni, unităţile teritoriale ale Trezoreriei Statului recuperează suma acordată din contul curent general al Trezoreriei Statului pentru echilibrarea bugetului local, prin debitarea pe bază de notă contabilă a contului de venituri al bugetului local 21.40.02.10 "Venituri ale bugetului local - Împrumuturi temporare din Trezoreria Statului".


    ANEXA 1
    la procedura de compensare


    Unitatea/Subdiviziunea administrativ-teritorială Operator economic,
    ................................................ ...................
    Nr. .........../Data .............                                     ACORD
       pentru stingerea reciprocă a obligaţiilor de plată restante conform
       prevederilor art. VI din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 12/2013
             pentru reglementarea unor măsuri financiar-fiscale
                           şi prorogarea unor termene

    Unitatea/Subdiviziunea administrativ-teritorială ......, reprezentată prin domnul/doamna ......, în calitate de ordonator principal de credite, şi operatorul economic ......, reprezentat prin ....., în calitate de ....., suntem de acord cu stingerea obligaţiilor de plată restante reciproce în sumă totală de .......... lei, reprezentând:
    a) obligaţii ale unităţii/subdiviziunii administrativ-teritoriale ............. către operatorul economic ................, din care:
    - ..................., în sumă de .............. lei;
    - ..................., în sumă de .............. lei;
    - ..................., în sumă de .............. lei;
    - ...................................................
    TOTAL .......................................... lei;

    b) obligaţii ale operatorului economic ........... către bugetul local al unităţii/subdiviziunii administrativ-teritoriale ........., din care:
    - ......., în sumă de ...... lei, datorate contului de venituri al bugetului local 21 ..........;
    - ......., în sumă de ...... lei, datorate contului de venituri al bugetului local 21 ..........;
    - ......., în sumă de ...... lei, datorate contului de venituri al bugetului local 21 ..........;
    - ....................................................
    TOTAL ................................................

    Operatorul economic ......, reprezentat prin ......., sunt de acord cu debitarea contului 50.70.57 "Disponibil al operatorilor economici din sume încasate potrivit art. VI din OUG nr. 12/2013" de către unitatea teritorială a Trezoreriei Statului ......, la care acesta este deschis, în scopul achitării obligaţiilor prevăzute la lit. b) din prezentul acord.


             Ordonatorul principal de credite
                    al bugetului local,
             ................................

       Reprezentantul legal al operatorului economic,
       ..............................................


    ANEXA 2
    la procedura de compensare


    Unitatea/Subdiviziunea administrativ-teritorială
    ................................................
    Nr. ............/Data .............

    Către: Unitatea Trezoreriei Statului ...................


                              CERERE
       pentru echilibrarea temporară a golului temporar de casă al bugetului
   local din disponibilităţile contului curent general al Trezoreriei Statului


    Unitatea/Subdiviziunea administrativ-teritorială ..........., reprezentată prin domnul/doamna ........., în calitate de ordonator principal de credite, în scopul efectuării operaţiunilor de stingere reciprocă a obligaţiilor de plată restante conform prevederilor art. VI din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 12/2013 pentru reglementarea unor măsuri financiar-fiscale şi prorogarea unor termene, conform Acordului nr. ......... încheiat în data ......., vă rog să asiguraţi echilibrarea temporară a golului temporar de casă al bugetului local al ............., în sumă de ........*), din disponibilităţile contului curent general al Trezoreriei Statului.
_________
    *) Suma totală pentru care se solicită echilibrarea temporară a golului temporar de casă al bugetului local nu poate depăşi suma totală din ordinele de plată care fac obiectul stingerii reciproce a obligaţiilor de plată restante.

    Pentru efectuarea operaţiunii de stingere reciprocă a obligaţiilor de plată restante conform prevederilor art. VI din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 12/2013 pentru care se solicită echilibrarea temporară a golului temporar de casă al bugetului local prin prezenta cerere, unitatea/subdiviziunea administrativ-teritorială ..... a întocmit ordinele de plată:
    Nr. ......... data ........ suma ........... lei
    Nr. ......... data ........ suma ........... lei
    ................................................
    TOTAL ...................................... lei


             Ordonator principal de credite
                  al bugetului local,
             ...............................

                        _________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016