Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   PROCEDURA DE AUTORIZARE din 13 iunie 2002  a funcţionarii comercianţilor din punct de vedere al prevenirii şi stingerii incendiilor    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 PROCEDURA DE AUTORIZARE din 13 iunie 2002 a funcţionarii comercianţilor din punct de vedere al prevenirii şi stingerii incendiilor

EMITENT: Guvernul
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 414 din 14 iunie 2002
    CAP. 1
    Dispoziţii generale
    ART. 1
    (1) Prezenta procedură reglementează condiţiile de solicitare şi de emitere a autorizaţiei de funcţionare din punct de vedere al prevenirii şi stingerii incendiilor, denumită în continuare autorizaţie, perioada de valabilitate şi modalitatea de reînnoire a acesteia, precum şi cuantumul tarifelor aferente în vederea autorizării funcţionării comercianţilor, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 76/2001 privind simplificarea unor formalităţi administrative pentru înregistrarea şi autorizarea funcţionării comercianţilor, republicată, denumită în continuare O.U.G. nr. 76/2001, republicată.
    (2) Autorizaţia reprezintă actul care condiţionează funcţionarea comercianţilor de respectarea legislaţiei privind prevenirea şi stingerea incendiilor.
    (3) Autorizaţia se emite de către autoritatea competentă în a cărei raza teritorială se află sediul social şi/sau sediile secundare ale comerciantului, respectiv brigada/grupul de pompieri militari, prin reprezentantul delegat la Biroul unic din cadrul camerei de comerţ şi industrie teritoriale.

    ART. 2
    În vederea obţinerii autorizaţiei solicitantul va depune la Biroul unic cererea de înregistrare, în care se vor înscrie atât datele de identificare a sediului social şi sediilor secundare, cat şi activităţile pe care urmează să le desfăşoare efectiv în aceste sedii, codificate în conformitate cu nomenclatorul CAEN.

    ART. 3
    (1) Autorizarea funcţionării comercianţilor din punct de vedere al prevenirii şi stingerii incendiilor este obligatorie pentru construcţiile noi şi pentru amenajările, extinderile sau schimbările de destinaţie la construcţiile existente care se încadrează în cazurile prevăzute în anexa nr. 1.1 şi pentru care este obligatorie şi s-a obţinut în prealabil, în condiţiile legii, autorizaţia de construire.
    (2) Pentru situaţiile care nu se încadrează în condiţiile prevăzute la alin. (1), în vederea obţinerii autorizaţiei solicitanţii vor depune numai o declaraţie pe propria răspundere că îndeplinesc condiţiile de funcţionare prevăzute de legislaţia specifică privind apărarea împotriva incendiilor.
    (3) Prevederile alin. (1) se aplică şi la cererea expresă a solicitanţilor care nu depun declaraţia pe propria răspundere prevăzută la alin. (2).
    (4) În cazul comercianţilor care solicită autorizarea pentru spaţii sau părţi de clădiri faţă de care au calitatea de proprietar sau chiriaş, evaluarea condiţiilor existente va impune concluzionarea favorabilă numai în cazul îndeplinirii condiţiilor prevăzute în actele normative şi normele tehnice aplicabile pentru funcţionarea independentă de restul clădirii.

    ART. 4
    În vederea autorizării funcţionării din punct de vedere al prevenirii şi stingerii incendiilor se disting următoarele situaţii:
    a) pentru construcţiile noi şi pentru amenajările, extinderile sau schimbările de destinaţie la construcţiile existente care se încadrează în cazurile prevăzute în anexa nr. 1.1, brigazile/grupurile de pompieri militari vor efectua evaluarea condiţiilor minime de securitate la sediul social şi/sau sediile secundare ale comercianţilor;
    b) pentru obiectivele care nu se regăsesc în anexa nr. 1.1, anexa la certificatul de înregistrare se va semna şi ştampila cu înscrierea menţiunii "Funcţionează în baza declaraţiei pe propria răspundere conform art. 6 alin. (4) din O.U.G. nr. 76/2001, republicată" ; în acest caz nu se percep taxe şi tarife;
    c) în cazul în care în sediul social sau sediile secundare nu se desfăşoară încă activităţile ce constituie obiectul de activitate al comerciantului, nu este necesară obţinerea autorizaţiei de funcţionare din punct de vedere al prevenirii şi stingerii incendiilor; în aceasta situaţie, în baza declaraţiei pe propria răspundere a solicitantului date în acest sens, rubrica din anexa la certificatul de înregistrare se va semna şi ştampila cu înscrierea menţiunii "Nu este necesară în aceasta etapa" conform art. 3 alin. (8) din O.U.G. nr. 76/2001, republicată, caz în care nu se percep taxe şi tarife, comerciantul fiind obligat să obţină autorizaţia înainte de începerea oricăreia dintre activităţile prevăzute în actul constitutiv, respectiv modificator;
    d) în situaţia în care unul dintre sediile secundare nu poate fi autorizat la momentul solicitării înregistrării şi autorizării funcţionarii comerciantului, certificatul de înregistrare se eliberează în mod obligatoriu, cu menţionarea în anexa la acesta a obiectivelor autorizate în aceasta etapa.


    ART. 5
    În cazul în care se efectuează evaluarea conform art. 4 lit. a), rezultatul acesteia se concretizează în una dintre următoarele forme:
    a) eliberarea autorizaţiei prin completarea, stampilarea şi semnarea anexei la certificatul de înregistrare;
    b) neeliberarea autorizaţiei, caz în care anexa la certificatul de înregistrare nu se completează, stampileaza şi semnează; acest caz atrage automat neeliberarea certificatului de înregistrare al comerciantului.


    ART. 6
    În cazul neeliberarii autorizaţiei conform art. 5 lit. b), brigada/grupul de pompieri militari întocmeşte un referat de evaluare care conţine neconformităţile constatate şi actele normative ale căror prevederi nu sunt îndeplinite. Referatul de evaluare însoţit de adresa de inaintare către comerciant se transmite Biroului unic care îl va inmana solicitantului autorizării, sub semnatura.

    CAP. 2
    Obligaţiile brigazilor/grupurilor de pompieri militari
    ART. 7
    În vederea desfăşurării în condiţii optime a activităţii de autorizare a funcţionarii din punct de vedere al prevenirii şi stingerii incendiilor, brigazile/grupurile de pompieri militari au următoarele obligaţii:
    a) sa delege la Biroul unic un număr corespunzător de reprezentanţi, dimensionat în funcţie de volumul solicitărilor, în conformitate cu prevederile art. 6 alin. (1) din O.U.G. nr. 76/2001, republicată;
    b) să asigure reprezentanţilor delegaţi la Biroul unic dreptul de semnatura;
    c) sa evalueze sediul social şi sediile secundare ale comerciantului şi sa transmită reprezentantului sau la Biroul unic referatul care conţine rezultatul evaluării, în termen de maximum 15 zile de la data înregistrării dosarului solicitantului la Biroul unic.


    CAP. 3
    Obligaţiile solicitantului şi condiţiile pe care acesta trebuie să le îndeplinească în vederea obţinerii autorizaţiei de funcţionare din punct de vedere al prevenirii şi stingerii incendiilor
    ART. 8
    (1) Solicitantul este obligat sa anexeze la cererea de înregistrare următoarele documente:
    a) pentru cazurile încadrate în prevederile art. 3 alin. (1), piese scrise şi desenate ale documentaţiei tehnice de execuţie, respectiv:
    - scenariu de siguranţă la foc - elaborat conform metodologiei aprobate prin Ordinul ministrului de interne nr. 84/2001, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 570 din 12 septembrie 2001;
    – plan de situaţie şi planuri de arhitectura pentru fiecare nivel al construcţiei sau al spaţiilor supuse autorizării de P.S.I elaborate şi, după caz, verificate conform prevederilor Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 3 din 13 ianuarie 1997, cu modificările şi completările ulterioare, ale Legii nr. 10/1995 privind calitatea în construcţii, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 12 din 24 ianuarie 1995, ale Ordinului ministrului lucrărilor publice, transporturilor şi locuinţei nr. 1.943/2001 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 231 din 8 aprilie 2002;

    b) pentru cazurile care nu se încadrează în condiţiile prevăzute la art. 3 alin. (1), declaraţie pe propria răspundere ca îndeplineşte condiţiile de funcţionare prevăzute de lege, conform modelului prezentat în anexa nr. 1.2 - pct. I;
    c) dovada achitării tarifului aferent autorizării, după caz.

    (2) Pentru construcţiile existente la care se executa amenajări, extinderi sau schimbări de destinaţie documentele prevăzute la alin. (1) lit. a) vor fi însoţite, după caz, de avizul proiectantului iniţial sau raportul de expertiza tehnica, cu însuşirea soluţiilor cuprinse în proiect, conform legislaţiei specifice.
    (3) Solicitantul are obligaţia de a prezenta pe timpul verificării efectuate la faţa locului, la solicitarea reprezentantului brigazii/grupului de pompieri militari, întreaga documentaţie tehnica de execuţie, elaborata în conformitate cu prevederile legislaţiei privind calitatea şi autorizarea în construcţii.

    ART. 9
    Documentele prevăzute la art. 8 se depun indosariate.

    CAP. 4
    Procedura de autorizare a funcţionarii comercianţilor din punct de vedere al prevenirii şi stingerii incendiilor
    1. Responsabilităţile reprezentantului brigazii/grupului de pompieri militari delegat la Biroul unic
    ART. 10
    Reprezentantul brigazii/grupului de pompieri militari delegat la Biroul unic are următoarele responsabilităţi, cu respectarea termenelor prevăzute de O.U.G. nr. 76/2001, republicată:
    a) sa verifice dosarele depuse de solicitanţi pentru obţinerea autorizaţiei, primite pe bază de borderou de la Biroul unic, care cuprind documentele prevăzute la art. 8 şi cererea de înregistrare - în copie sau, după caz, în extras, pe suport magnetic;
    b) sa selecteze dosarele care nu trebuie să parcurga procedura de evaluare, conform prevederilor art. 4 lit. b), respectiv art. 4 lit. c), şi sa completeze, să semneze şi sa stampileze anexa la certificatul de înregistrare, conform art. 4 lit. b), respectiv art. 4 lit. c);
    c) sa transmită imediat după înregistrare către brigada/grupul de pompieri militari, pe bază de borderou, dosarele care necesita parcurgerea procedurii de evaluare conform art. 4 lit. a) şi sa comunice termenul în care trebuie eliberat referatul de evaluare necesar emiterii autorizării;
    d) sa completeze, să semneze şi sa stampileze anexa la certificatul de înregistrare, conform art. 5 lit. a), în baza referatului de evaluare transmis de brigada/grupul de pompieri militari, care concluzioneaza acordarea autorizaţiei;
    e) sa transmită Biroului unic, conform art. 6, referatul de evaluare care concluzioneaza neacordarea autorizaţiei şi care conţine explicit neconformităţile constatate şi actele normative ale căror prevederi nu sunt îndeplinite;
    f) sa transmită Biroului unic, pe bază de borderou, dosarul şi anexa la certificatul de înregistrare;
    g) sa transmită brigazii/grupului de pompieri militari o copie de pe declaraţia pe propria răspundere, precum şi cererea de înregistrare - în copie sau, după caz, în extras, pe suport magnetic;
    h) sa verifice încadrarea corecta a fiecărei solicitări, în cuantumul tarifelor aferente autorizării;
    i) sa pună la dispoziţia solicitantului, gratuit, formularele specifice necesare obţinerii autorizării.


    ART. 11
    (1) Pentru sediul social şi fiecare sediu secundar se va elibera câte o anexa la certificatul de înregistrare.
    (2) Pentru fiecare sediu secundar deja autorizat se va elibera, fără percepere de taxe şi tarife şi pe bază de declaraţie pe propria răspundere a solicitantului, câte o anexa la certificatul de înregistrare. În acest sens, în baza declaraţiilor pe propria răspundere ale solicitanţilor cu privire la îndeplinirea condiţiilor de funcţionare prevăzute de reglementările în vigoare, reprezentanţii brigazii/grupului de pompieri militari delegaţi la Biroul unic vor completa de îndată poziţia corespunzătoare din anexa la certificatul de înregistrare cu menţiunea "Autorizat pe baza declaraţiei pe propria răspundere, în condiţiile art. 3 alin. (11) din O.U.G. nr. 76/2001, republicată".
    2. Evaluarea sediilor şi/sau a activităţilor care necesita autorizarea funcţionarii din punct de vedere al prevenirii şi stingerii incendiilor

    ART. 12
    În cazul comercianţilor care solicită autorizare şi se încadrează în condiţiile precizate la art. 3 alin. (1), brigada/grupul de pompieri militari procedează după cum urmează:
    a) analizează conţinutul documentelor aflate în dosarul solicitantului din punct de vedere al respectării legislaţiei privind prevenirea şi stingerea incendiilor;
    b) evalueaza la sediul social şi la sediile secundare conformitatea documentelor aflate în dosarul solicitantului cu situaţia concretă din teren;
    c) evalueaza la sediul social şi la sediile secundare realizarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor;
    d) redactează referatul cuprinzând concluziile evaluării şi propune fie eliberarea autorizaţiei, fie neeliberarea acesteia cu precizarea neconformitatilor constatate şi a actelor normative ale căror prevederi nu sunt îndeplinite;
    e) aproba referatul de evaluare, inclusiv propunerea de eliberare sau neeliberare a autorizaţiei, pe care îl transmite Biroului unic, cu adresa de inaintare semnată de comandant;
    f) transmite Biroului unic referatul de evaluare şi, după caz, adresa de inaintare către solicitant, prin reprezentantul delegat, pe bază de borderou.


    CAP. 5
    Perioada de valabilitate şi modalitatea de reinnoire a autorizaţiei de funcţionare din punct de vedere al prevenirii şi stingerii incendiilor, precum şi cuantumul tarifelor aferente
    ART. 13
    Autorizaţiile eliberate anterior, precum şi cele eliberate conform prezentei proceduri îşi păstrează valabilitatea pe toată durata menţinerii condiţiilor şi a păstrării documentelor vizate spre neschimbare, care au stat la baza emiterii acestora.

    ART. 14
    Comercianţii au obligaţia de a solicita o noua autorizare dacă intervin modificări, extinderi sau schimbări de destinaţie, care impun obţinerea unei noi autorizaţii de construire în condiţiile legii, sau în cazul desfăşurării de noi activităţi în sediile autorizate, urmând a fi parcursă procedura de autorizare stabilită pentru fiecare situaţie conform prevederilor prezentei proceduri.

    ART. 15
    (1) Pentru autorizarea funcţionarii din punct de vedere al prevenirii şi stingerii incendiilor se percepe un tarif de 500.000 lei pentru fiecare sediu, în care se declara activităţile, indiferent de numărul activităţilor declarate.
    (2) Tarifele se achită la casieria Biroului unic din cadrul camerelor de comerţ şi industrie teritoriale, care vor efectua viramente către trezoreriile statului, în conturile brigazilor/grupurilor de pompieri militari avizatoare, în termenele stabilite de reglementările legale în vigoare privind finanţele publice.

    ART. 16
    (1) În urma inspecţiilor realizate de reprezentanţii brigazilor/grupurilor de pompieri militari se poate dispune anularea autorizaţiilor de funcţionare din punct de vedere al prevenirii şi stingerii incendiilor, în condiţiile prevăzute la art. 8 alin. (2) din O.U.G. nr. 76/2001, republicată.
    (2) Anularea autorizaţiei se realizează prin completarea rubricii corespunzătoare din anexa la certificatul de înregistrare pe baza procesului-verbal întocmit de către brigada/grupul de pompieri militari cu motivarea temeinica privind neconformităţile constatate şi actele normative ale căror prevederi au fost incalcate. Originalul procesului-verbal se transmite comerciantului, iar câte o copie de pe acesta la Biroul unic.

    ART. 17
    (1) Comerciantul are obligaţia reluării, prin Biroul unic, a procedurilor de obţinere a autorizaţiilor care au fost anulate, după înlăturarea situaţiilor care au impus măsura anulării, cu plata tarifelor aferente.
    (2) Reautorizarea funcţionarii se menţionează în rubricile corespunzătoare din anexa la certificatul de înregistrare.

    ART. 18
    Brigada/grupul de pompieri militari asigura arhivarea documentaţiei specifice care a stat la baza eliberării autorizaţiei, inclusiv a reinnoirilor, anularilor şi reautorizarilor.

    ART. 19
    Biroul unic asigura arhivarea în copie a referatelor de evaluare şi a documentelor referitoare la reînnoirea, anularea şi reautorizarea funcţionarii.

    CAP. 6
    Reguli aplicabile preschimbarii
    ART. 20
    (1) În cazul în care, în momentul solicitării preschimbarii actualului certificat de înmatriculare şi a certificatului de înregistrare fiscală cu noul certificat de înregistrare conţinând codul unic de înregistrare atribuit, comercianţii deţin autorizaţii al căror termen de valabilitate nu a expirat preschimbarea se face pe baza unei declaraţii pe propria răspundere, conform modelului prezentat în anexa nr. 1.2 - pct. II, potrivit căreia nu s-au schimbat condiţiile de funcţionare care au stat la baza emiterii acesteia.
    (2) Reprezentanţii delegaţi la Biroul unic vor completa poziţia corespunzătoare din anexa la certificatul de înregistrare, fără a mai fi necesară reluarea procesului de autorizare şi fără plata tarifelor aferente respectivelor autorizaţii.
    (3) În situaţia în care comercianţii nu deţin autorizaţiile menţionate la alin. (1), procedura stabilită pentru eliberarea anexei la certificatul de înregistrare se aplică în mod corespunzător şi preschimbarilor.

    CAP. 7
    Dispoziţii finale
    ART. 21
    Prevederile prezentei proceduri se aplică în mod corespunzător şi pentru autorizarea funcţionarii sediilor secundare, altele decât sediul social, prin Biroul unic din judeţul unde acestea sunt amplasate, situaţie în care se vor depune în copie la dosar certificatul de înregistrare a sediului social şi certificatul de înscriere de menţiuni privind înfiinţarea sediului secundar respectiv, după caz.

    ART. 22
    Anexele nr. 1.1 şi 1.2 fac parte integrantă din prezenta procedura.

    ANEXA 1.1

    la procedură
    Cazurile pentru care este obligatorie autorizarea funcţionării comercianţilor din punct de vedere al prevenirii şi stingerii incendiilor
    1. Clădiri civile definite conform reglementărilor tehnice ca "înalte" sau "foarte înalte" şi spaţii amenajate în acestea, indiferent de aria construită sau destinaţie
    2. Încăperi sau grupuri de încăperi, definite conform reglementărilor tehnice ca "sali aglomerate", amplasate în clădiri independente sau în părţi ale clădirilor, indiferent de aria construită, regimul de înălţime sau destinaţie
    3. Clădiri independente sau spaţii amenajate în clădiri, având destinaţia de comerţ (centre comerciale, magazine, prestări de servicii şi altele asemenea) cu aria desfăşurată mai mare de 400 mp, de producţie şi/sau depozitare, încadrate conform reglementărilor tehnice în categoria A, B sau C de pericol de incendiu (risc mare şi foarte mare de incendiu), cu aria desfăşurată mai mare de 600 mp
    4. Spaţii amenajate în clădiri de locuit, având destinaţia de comerţ (magazine, centre comerciale, prestări de servicii şi altele asemenea), cu aria desfăşurată mai mare de 200 mp
    5. Clădiri sau spaţii amenajate în clădiri, având destinaţia de alimentaţie publică, cu aria desfăşurată mai mare de 400 mp sau capacitatea de peste 100 de persoane
    6. Spaţii publice amenajate la subsolul, demisolul sau pe terasa clădirilor, indiferent de destinaţie, arie desfăşurată sau număr de persoane
    7. Clădiri cu destinaţia de cazare temporară (hoteluri, moteluri, cămine şi altele asemenea), indiferent de numărul de locuri, cu excepţia celor destinate activităţilor agroturistice
    8. Clădiri sau spaţii amenajate în clădiri, având destinaţia de învăţământ, birouri, financiar-bancară, de asigurări şi burse, cu aria desfăşurată mai mare de 400 mp
    9. Clădiri sau spaţii amenajate în clădiri cu destinaţia de îngrijire a sănătăţii, cu mai mult de 20 de paturi sau cu aria desfăşurată mai mare de 600 mp
    10. Spaţii amenajate în clădiri, destinate supravegherii, îngrijirii sau cazarii (adapostirii) copiilor preşcolari, batranilor, persoanelor cu handicap sau lipsite de adapost, cu peste 10 paturi sau cu aria desfăşurată mai mare de 200 mp
    11. Clădiri sau spaţii accesibile publicului, având destinaţie de gara, autogara, aerogara, statie metrou, indiferent de aria desfăşurată
    12. Clădiri şi amenajări sportive, având mai mult de 200 de locuri pe scaune în interior sau mai mult de 5.000 de locuri pe scaune în aer liber
    13. Construcţii provizorii având destinaţie comercială, cu aria desfăşurată mai mare de 2.500 mp
    14. Depozite şi sisteme de alimentare a consumatorilor cu gaze petroliere lichefiate (GPL) stocate în rezervoare sau grupuri de rezervoare cu capacitatea totală egala sau mai mare de 5.000 litri ori puncte de livrare către populaţie a buteliilor cu GPL, având capacitatea totală egala sau mai mare de 750 kg
    15. Staţii publice de distribuţie a carburantilor pentru autovehicule, cu capacitatea de stocare egala sau mai mare de 50 mc lichide petroliere, respectiv egala sau mai mare de 5.000 litri (volum de apa) de GPL
    16. Clădiri sau spaţii amenajate în clădiri, destinate parcarii sau întreţinerii şi repararii a peste 20 de autovehicule

    ANEXA 1.2

    la procedură
    DECLARAŢIE PE PROPRIA RĂSPUNDERE
    Subsemnatul .............. posesor al B.I.(C.I.) seria ....... nr. ........ eliberat(a) de ........ CNP ........./ pasaport nr. ......... eliberat de .......... în Calitate de .......... (comerciant /asociat /fondator /administrator), la ............
    ..., declar pe propria răspundere, cunoscând ca falsul în declaraţii este pedepsit de legea penală, următoarele:

┌──────────────────────────────────────┐
│I. Cunosc şi respect prevederile │
│legislaţiei şi ale reglementărilor │
│tehnice generale şi specifice privind │
│apărarea împotriva incendiilor. Sunt │
│îndeplinite condiţiile de funcţionare │
│prevăzute de legislaţia specifică în │
│domeniu, aplicabile la sediul social │
│şi/sau sediul (sediile) secundar(e) │
│pentru activităţile declarate în │
│cererea de înregistrare. Data: │
│........... Semnatura ........... │
├──────────────────────────────────────┤
│(Pentru situaţiile precizate la art. 3│
│alin. (2) din Procedura de autorizare │
│a funcţionarii comercianţilor din │
│punct de vedere al prevenirii şi │
│stingerii incendiilor) │
└──────────────────────────────────────┘


┌──────────────────────────────────────┐
│II. Nu s-au modificat condiţiile care │
│au stat la baza emiterii autorizaţiei │
│de prevenire şi stingere a incendiilor│
│nr. ...../........., obţinută anterior│
│prezentei solicitări. Cunosc şi │
│respect prevederile legislaţiei şi │
│reglementărilor tehnice generale şi │
│specifice privind apărarea împotriva │
│incendiilor, aplicabile la sediul │
│social şi/sau sediul (sediile) │
│secundar(e) pentru activităţile │
│declarate în cererea de înregistrare. │
│Data: .............. Semnatura │
│........... │
├──────────────────────────────────────┤
│(Pentru situaţiile precizate la art. │
│20 alin. (1) din Procedura de │
│autorizare a funcţionarii │
│comercianţilor din punct de vedere al │
│prevenirii fi stingerii incendiilor) │
└──────────────────────────────────────┘


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016