Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   PROCEDURĂ ŞI CRITERII din 29 noiembrie 2018  de înregistrare a operatorilor economici colectori autorizaţi care preiau prin achiziţie deşeuri de ambalaje de la populaţie de la locul de generare a acestora    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 PROCEDURĂ ŞI CRITERII din 29 noiembrie 2018 de înregistrare a operatorilor economici colectori autorizaţi care preiau prin achiziţie deşeuri de ambalaje de la populaţie de la locul de generare a acestora

EMITENT: Ministerul Mediului
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 34 din 11 ianuarie 2019
──────────
    Aprobate prin Ordinul nr. 1.271 din 29 noiembrie 2018, publicat în Monitorul Oficial, nr. 34 din 11 ianuarie 2019.
──────────
    CAP. I
    Prevedere generală
    1. Obiectul prezentei reglementări îl constituie stabilirea procedurii şi criteriilor de înregistrare a operatorilor economici prevăzuţi la art. 20 alin. (9) din Legea nr. 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor şi a deşeurilor de ambalaje, cu modificările şi completările ulterioare, la nivelul unităţii administrativ-teritoriale/subdiviziunii administrativ-teritoriale a municipiilor unde desfăşoară activitatea.
    CAP. II
    Criteriile de înregistrare şi depunerea solicitării de înregistrare
    2. Pentru a fi înregistrat, un operator economic trebuie să îndeplinească următoarele criterii:
    a) să deţină, în condiţiile legii, autorizaţie de mediu pentru activitatea de colectare deşeuri de ambalaje, valabilă la data depunerii;
    b) să îşi desfăşoare activitatea în toate unităţile administrativ-teritoriale/subdiviziunile administrativ-teritoriale a municipiilor unde înaintează solicitarea de înregistrare.

    3. Dosarul de înregistrare trebuie să cuprindă următoarele documente:
    a) cerere-tip, conform anexei nr. 1 la procedură;
    b) certificatul constatator detaliat, eliberat cu cel mult 30 de zile înainte de data depunerii, de către Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, în original;
    c) autorizaţia de mediu pentru activitatea de colectare deşeuri de ambalaje, valabilă la data depunerii, în copie.

    4. Dosarul de înregistrare, conţinând toate documentele obligatorii menţionate la pct. 3, se depune de către operatorul economic la sediul unităţii administrativ-teritoriale/subdiviziunii administrativ-teritoriale a municipiilor unde îşi desfăşoară activitatea, în format material.
    CAP. III
    Procedura de înregistrare
    5. Unitatea administrativ-teritorială/Subdiviziunea administrativ-teritorială a municipiilor care realizează înregistrarea trebuie să se asigure că autorizaţia de mediu prevăzută la cap. II pct. 3 lit. c) este conformă cu originalul.
    6. În cazul în care dosarul de înregistrare cuprinde toate documentele prevăzute la cap. II pct. 3, în formatul cerut, unitatea administrativ-teritorială/subdiviziunea administrativ-teritorială a municipiilor care a realizat înregistrarea comunică solicitantului, în termen de 10 zile de la depunerea documentelor, faptul că este considerat înregistrat, utilizând formatul de răspuns prevăzut în anexa nr. 2 la procedură.
    7. Unitatea administrativ-teritorială/Subdiviziunea administrativ-teritorială a municipiilor care a realizat înregistrarea are obligaţia să posteze pe site-ul propriu sau, după caz, la loc vizibil lista operatorilor economici colectori autorizaţi care preiau prin achiziţie deşeuri de ambalaje de la populaţie de la locul de generare a acestora în termen de 5 zile de la finalizarea înregistrării.
    8. În cazul în care dosarul de înregistrare nu cuprinde toate documentele prevăzute la cap. II pct. 3 sau nu sunt în formatul cerut, unitatea administrativ-teritorială/subdiviziunea administrativ-teritorială a municipiilor, în termen de maximum 10 zile de la data depunerii dosarului de către operatorul economic, respinge înregistrarea şi comunică acestuia motivele respingerii.
    9. Operatorul economic, în cazul în care doreşte să desfăşoare activitatea, reia procedura de înregistrare în minimum 15 zile de la data comunicării motivelor respingerii dosarului de înregistrare.
    10. În cazul suspendării/anulării/neobţinerii vizei anuale a autorizaţiei de mediu de către operatorului economic înregistrat, unitatea administrativ-teritorială/subdiviziunea administrativ-teritorială a municipiilor elimină operatorul economic din lista prevăzută la pct. 8 şi notifică în scris operatorul economic respectiv.
    11. Unitatea administrativ-teritorială/Subdiviziunea administrativ-teritorială a municipiilor comunică comisariatului judeţean sau Comisariatului Municipiului Bucureşti al Gărzii Naţionale de Mediu lista operatorilor economici care îşi desfăşoară activitatea fără a fi înregistraţi/notificaţi sau care sunt eliminaţi din lista prevăzută la pct. 7.
    12. În cazul în care reprezentanţii comisariatului judeţean sau Comisariatul Municipiului Bucureşti al Gărzii Naţionale de Mediu constată nerespectarea de către operatorul economic înregistrat a obligaţiilor prevăzute la pct. 13 lit. a) comunică unităţii administrativ-teritoriale/subdiviziunii administrativ-teritoriale a municipiilor acest lucru în vederea eliminării operatorului economic din lista prevăzută la pct. 7.
    CAP. IV
    Obligaţii ale operatorului economic înregistrat
    13. Operatorul economic înregistrat are următoarele obligaţii:
    a) să îşi desfăşoare activitatea numai la nivelul unităţii administrativ-teritoriale/subdiviziunii administrativ-teritoriale a municipiilor unde este înregistrat;
    b) să raporteze trimestrial unităţii administrativ-teritoriale/ subdiviziunii administrativ-teritoriale a municipiilor, conform anexei nr. 3 la procedură, cantităţile de deşeuri de ambalaje preluate prin achiziţie de la populaţie de la locul de generare a acestora;
    c) să solicite în scris unităţii administrativ-teritoriale/ subdiviziunii administrativ-teritoriale a municipiilor unde este înregistrat eliminarea din lista prevăzută la cap. III pct. 7 în cazul în care îşi încetează activitatea sau dacă autorizaţia de mediu este suspendată, anulată şi/sau nu a obţinut viza anuală, după caz.

    ANEXA 1

    la procedură




    CERERE DE ÎNREGISTRARE
    Subscrisa, ..................., cu sediul social în ......................, str. ................ nr. ....., bl. ......, ap. ....., judeţul/sectorul .................., înregistrată la ......................... cu nr. .............., cod unic de înregistrare nr. ......../........... telefon ............, fax ..............., e-mail ..................., reprezentată prin ........................., în calitate de reprezentant legal, solicit înregistrarea la nivelul ...................... pentru desfăşurarea activităţii de preluare prin achiziţie a deşeurilor de ambalaje de la populaţie de la locul de generare a acestora, conform prevederilor art. 20 alin. (9) din Legea nr. 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor şi a deşeurilor de ambalaje, cu modificările şi completările ulterioare.
    Anexăm documentele specifice prevăzute în Ordinul ministrului mediului nr. 1.271/2018 privind procedura şi criteriile de înregistrare a operatorilor economici colectori autorizaţi care preiau prin achiziţie deşeuri de ambalaje de la populaţie de la locul de generare a acestora, respectiv:
    - .................................................................;
    – ..................................................................;
    – ................................................................. .

    Declar pe propria răspundere, potrivit legii penale, că documentul prezentat în copie este conform cu originalul.
    Data: ......................
    Reprezentant legal,
    ..............................................
    (numele, prenumele şi semnătura)

    ANEXA 2

    la procedură




    CONFIRMARE ÎNREGISTRARE
    Prin prezenta se confirmă faptul că subscrisa, ...................., cu sediul social în ........................., str. ...................... nr. ....., bl. ......, ap. ....., judeţul/sectorul ................................., înregistrată la ......................... cu nr. .........., cod unic de înregistrare nr. ......../........... telefon ............, fax ..............., e-mail ..................., reprezentată prin ........................., în calitate de reprezentant legal, este înregistrară la nivelul .......................... pentru desfăşurarea activităţii de preluare prin achiziţie a deşeurilor de ambalaje de la populaţie de la locul de generare a acestora, conform prevederilor art. 20 alin. (9) din Legea nr. 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor şi a deşeurilor de ambalaje, cu modificările şi completările ulterioare.
    Data: ..............
    Reprezentant legal,
    ..............................................
    (numele, prenumele şi semnătura)

    ANEXA 3

    la procedură




    Cantităţile de deşeuri de ambalaje preluate
    prin achiziţie de la populaţie de la locul de generare a acestora
    OPERATORI ECONOMICI COLECTORI DE DEŞEURI DE AMBALAJE
    Denumirea operatorului economic: ..................................................................
    C.U.I. .........................................
    Adresa punctului de lucru:
    Judeţul ………….....……., localitatea ……….....……………., sectorul ……………., strada …………………. nr. …………, bloc …...……., scara ….............., ap. …............,
    tel. ……………, fax ………………………, e-mail .........................................................................
    Autorizaţie de mediu (nr./dată/data ultimei vize anuale): .................
    Cod CAEN: ..............................................................
    Trimestrul şi anul pentru care se realizează raportarea: .............................................................

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│[kilograme] │
├─────────────────────────────────────┬──────────┬─────────────────────────┤
│ │ │Deşeuri de ambalaje │
│ │ │comercializate^1 │
│ │ ├──────────────┬──────────┤
│ │ │ │Operatorul│
│Denumire deşeu de ambalaj şi material│Cantitatea│ │economic^2│
│ │preluată │Cantitatea │(CUI, │
│ │ │comercializată│denumirea,│
│ │ │ │adresa │
│ │ │ │punct de │
│ │ │ │lucru) │
├─────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────┤
│0 │1 │2 │3 │
├─────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────┤
│Hârtie/Carton │ │ │ │
├─────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────┤
│…………………..........................…...│ │ │ │
├─────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────┤
│Plastic │ │ │ │
├─────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────┤
│…………………..........................…...│ │ │ │
├─────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────┤
│Sticlă │ │ │ │
├─────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────┤
│…………………..........................…...│ │ │ │
├─────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────┤
│Oţel │ │ │ │
├─────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────┤
│…………………..........................…...│ │ │ │
├─────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────┤
│Aluminiu │ │ │ │
├─────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────┤
│…………………..........................…...│ │ │ │
├─────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────┤
│Total metal │ │ │ │
├─────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────┤
│Lemn │ │ │ │
├─────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────┤
│…………………..........................…...│ │ │ │
├─────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────┤
│Altele │ │ │ │
├─────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────┤
│…………………..........................…...│ │ │ │
├─────────────────────────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────┤
│TOTAL │ │ │ │
└─────────────────────────────────────┴──────────┴──────────────┴──────────┘


    ^1 Se completează câte o rubrică distinctă pentru fiecare dintre operatorii care au preluat deşeurile de ambalaje din materialul respectiv.
    ^2 Se înscriu CUI, denumirea şi adresa punctului de lucru al cumpărătorului deşeurilor. În cazul în care operaţia de reciclare se face prin export sau transfer intracomunitar, se va specifica, alături de adresa punctului de lucru, şi ţara de destinaţie.
    Semnătura autorizată: Data: ..............................
    Numele şi prenumele: .....................................
    Funcţia: ...................................................

    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016