Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   PROCEDURĂ din 29 decembrie 2022  privind calculul, încasarea şi plata impozitului, precum şi obligaţiile declarative stabilite în condiţiile art. 4^2 din Legea nr. 17/2014 privind unele măsuri de reglementare a vânzării terenurilor agricole situate în extravilan şi de modificare a Legii nr. 268/2001 privind privatizarea societăţilor ce deţin în administrare terenuri proprietate publică şi privată a statului cu destinaţie agricolă şi înfiinţarea Agenţiei Domeniilor Statului    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 PROCEDURĂ din 29 decembrie 2022 privind calculul, încasarea şi plata impozitului, precum şi obligaţiile declarative stabilite în condiţiile art. 4^2 din Legea nr. 17/2014 privind unele măsuri de reglementare a vânzării terenurilor agricole situate în extravilan şi de modificare a Legii nr. 268/2001 privind privatizarea societăţilor ce deţin în administrare terenuri proprietate publică şi privată a statului cu destinaţie agricolă şi înfiinţarea Agenţiei Domeniilor Statului

EMITENT: Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 93 din 2 februarie 2023
──────────
    Aprobată prin ORDINUL nr. 396/2022/883/2023, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 93 din 2 februarie 2023.
──────────
    ART. 1
    Prezenta procedură reglementează modul de calcul, încasare şi plată a impozitului, precum şi obligaţiile declarative stabilite în condiţiile art. 4^2 din Legea nr. 17/2014 privind unele măsuri de reglementare a vânzării terenurilor agricole situate în extravilan şi de modificare a Legii nr. 268/2001 privind privatizarea societăţilor ce deţin în administrare terenuri proprietate publică şi privată a statului cu destinaţie agricolă şi înfiinţarea Agenţiei Domeniilor Statului, cu modificările şi completările ulterioare, denumită în continuare lege.

    ART. 2
    (1) Impozitul stabilit la art. 4^2 alin. (1) din lege se calculează şi se încasează de notarul public înainte de autentificarea actului notarial de vânzare a terenului agricol situat în extravilan şi se declară de către notarii publici integral ca venit la bugetul de stat, lunar, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care a fost încasat, conform legii.
    (2) Declararea impozitului prevăzut la alin. (1) se face prin completarea şi depunerea formularului 100 „Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetul de stat“, în care se evidenţiază, în mod distinct, impozitul încasat în condiţiile art. 4^2 alin. (1) din lege.
    (3) Declaraţia privind obligaţiile de plată la bugetul de stat se depune la organul fiscal central competent de către notarii
    publici, împreună cu „Borderoul privind distribuirea către unităţile administrativ-teritoriale a sumei de ........., reprezentând impozit suplimentar din vânzarea terenurilor agricole situate în extravilan aferent lunii ..........“, al cărui model este prevăzut în anexa nr. 1 la prezenta procedură.

    (4) Impozitul poate fi plătit de către contribuabil fie la sediul biroului notarului public, în numerar sau prin intermediul unui terminal POS, fie prin virament bancar, în contul biroului notarial. Modelul chitanţelor ce vor fi utilizate de către notarii publici la încasarea impozitului în numerar se va stabili şi se va tipări de Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România. În cazul plăţii impozitului prin virament bancar, dovada achitării se face conform art. 1.504 din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Documentul de plată a impozitului de către contribuabil se va menţiona în încheierea de autentificare.
    (5) În aplicarea art. 4^2 din lege nu se percepe impozit în cazul înstrăinării prin vânzare a terenurilor agricole situate în extravilan dobândite prin moştenire, partaj sau alte acte juridice de dobândire, cu excepţia contractului de vânzare.

    ART. 3
    Restituirea impozitului reţinut din transferul prin vânzare al terenurilor agricole situate în extravilan, datorat în conformitate cu prevederile art. 4^2 din lege, încasat de către biroul notarial şi virat la bugetul de stat, aferent unor tranzacţii desfiinţate ulterior achitării impozitului, se face la cererea contribuabilului de către organul fiscal competent în a cărui rază teritorială îşi are domiciliul acesta, aplicându-se în mod corespunzător prevederile Ordinului ministrului economiei şi finanţelor nr. 3.384/2008 pentru aprobarea Procedurii de restituire a sumelor reprezentând impozit pe veniturile din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal, virate la bugetul de stat, atât în cazul persoanelor fizice, cât şi în cazul persoanelor juridice.

    ART. 4
    (1) În vederea înstrăinării, prin vânzare, a pachetului de control al persoanelor juridice, în condiţiile prevăzute la art. 4^2 alin. (2) din lege, persoana fizică şi/sau juridică care înstrăinează are obligaţia de a plăti un impozit în cotă de 80% aplicată asupra diferenţei pozitive dintre valoarea terenurilor existentă la momentul înstrăinării pachetului de control şi cea de la momentul dobândirii terenurilor, determinată potrivit valorii orientative stabilite prin expertiza întocmită de camera notarilor publici sau valorii minime stabilite prin studiul de piaţă realizat de către camerele notarilor publici, după caz, din respectiva perioadă.
    (2) Impozitul prevăzut la alin. (1) se aplică asupra valorii totale calculate prin însumarea diferenţelor pozitive aferente terenurilor dobândite cu cel mult 8 ani înainte de înstrăinarea pachetului de control, fără a lua în calcul diferenţele negative, în situaţia în care persoana juridică are în proprietate mai multe terenuri agricole situate în extravilan.
    (3) Contribuabilul are obligaţia de a declara venitul obţinut în maximum 10 zile de la data transferului, la organul fiscal central competent, în temeiul actului juridic prin care are loc înstrăinarea, prin vânzare, a pachetului de control al persoanei juridice, prin completarea şi depunerea declaraţiei ale cărei model şi conţinut se aprobă prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.
    (4) Contribuabilul are obligaţia plăţii impozitului prevăzut la alin. (1) în termen de 60 de zile de la data comunicării deciziei de impunere ale cărei model şi conţinut se aprobă prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.
    (5) Exemplu de calcul al venitului obţinut, în cazul prevăzut la art. 4^2 alin. (2) din lege:
    Societatea X este unicul asociat al societăţii Y şi decide să vândă, în luna iunie a anului 2023, 60% din pachetul de control deţinut la societatea Y. La momentul vânzării, societatea Y are în proprietate cinci terenuri care reprezintă 50% din proprietăţile sale imobiliare.
    Terenurile au intrat în patrimoniul societăţii după cum urmează:
    1. terenul A - teren agricol situat în extravilan, în suprafaţă de 20.000 mp, achiziţionat în luna martie 2018; perioada de deţinere în proprietate a terenului - 5 ani (societatea);
    2. terenul B - teren agricol situat în extravilan, în suprafaţă de 10.000 mp, achiziţionat în luna noiembrie 2017; perioada de deţinere în proprietate a terenului - 6 ani (societatea);
    3. terenul C - teren agricol situat în extravilan, în suprafaţă de 100.000 mp, achiziţionat în luna septembrie 2018; perioada de deţinere în proprietate a terenului - 4 ani (societatea);
    4. terenul D - teren agricol situat în extravilan, în suprafaţă de 2.500 mp, intrat în gestiune prin aport în natură în luna mai a anului 2017; perioada de deţinere în proprietate a terenului este de 9 ani [6 ani (societatea) + 3 ani (asociatul)];
    5. terenul E - teren situat în intravilan, în suprafaţă de 5.000 mp, intrat în gestiune prin achiziţie în luna septembrie 2013; perioada de deţinere a terenului este de 9 ani (societatea).
    Asociatul unic intră sub incidenţa dispoziţiilor art. 4^2 alin. (2) şi (3) din lege, având obligaţia să plătească un impozit în cotă de 80% aplicată asupra valorii totale calculate prin însumarea diferenţelor pozitive aferente terenurilor dobândite cu cel mult 8 ani înainte de înstrăinarea pachetului de control. Diferenţa de valoare se calculează, pentru fiecare teren agricol situat în extravilan, prin scăderea din valoarea existentă la momentul înstrăinării pachetului de control a celei de la momentul dobândirii terenului, determinată potrivit valorii orientative stabilite prin expertiza întocmită de camera notarilor publici sau valorii minime stabilite prin studiul de piaţă realizat de către camerele notarilor publici, după caz. Se iau în calcul numai diferenţele pozitive de valoare.
    Astfel, la momentul vânzării pachetului de control (iunie 2023) se înregistrează următoarea situaţie privitoare la diferenţele pozitive/negative de valoare aferente terenurilor societăţii X:
    1. pentru terenul A, diferenţă pozitivă de valoare de 80.000 lei, luată în considerare la calculul venitului obţinut;
    2. pentru terenul B, diferenţă pozitivă de valoare de 40.000 lei, luată în considerare la calculul venitului obţinut;
    3. pentru terenul C, diferenţă negativă de valoare de 50.000 lei, neluată în considerare la calculul venitului obţinut;
    4. pentru terenul D, diferenţă pozitivă de valoare de 4.000 lei, neluată în considerare, deoarece perioada de deţinere a terenului este de 9 ani;
    5. pentru terenul E, diferenţă pozitivă de valoare de 4.000 lei, neluată în considerare, deoarece este aferentă unui teren intravilan.
    Calculul venitului obţinut
    Valoare totală = Diferenţă pozitivă pentru terenul A + Diferenţă pozitivă pentru terenul B = 80.000 + 40.000 = 120.000 lei
    Contribuabilul are obligaţia de a declara venitul obţinut în maximum 10 zile de la data transferului, la organul fiscal competent.


    ART. 5
    (1) În cazul în care transferul dreptului de proprietate pentru situaţiile prevăzute la art. 4^2 alin. (1) şi (2) din lege se realizează prin hotărâre judecătorească, instanţele judecătoreşti care pronunţă hotărâri judecătoreşti rămase definitive comunică organului fiscal central din raza de competenţă teritorială a instanţei hotărârea şi documentaţia aferentă în termen de 30 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti.
    (2) Organul fiscal central din raza de competenţă teritorială a instanţei transmite hotărârea şi documentaţia aferentă, în termen de 5 zile de la primirea acestora, la organul fiscal central competent pentru stabilirea impozitului datorat. În termen de 60 de zile de la primirea documentaţiei, organul fiscal central competent stabileşte impozitul datorat în condiţiile art. 4^2 din lege, prin emiterea deciziei de impunere ale cărei model şi conţinut se aprobă prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.
    (3) În situaţia în care organele fiscale centrale competente nu stabilesc impozitul în condiţiile prevăzute la art. 4^2 alin. (9) din lege, la expirarea termenului de 60 de zile stabilit la alin. (2), contribuabilii pot solicita organelor fiscale centrale competente calculul impozitului şi emiterea deciziei de impunere, prin completarea şi depunerea unei cereri şi a documentelor justificative. Modelul şi conţinutul cererii se aprobă prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.
    (4) În cazul în care, la primirea documentaţiei transmise de instanţele judecătoreşti, se constată diferenţe care conduc la modificarea bazei de impunere, organul fiscal emite o decizie de impunere, conform procedurii legale.

    ART. 6
    (1) Impozitul prevăzut la art. 4^2 alin. (1) din lege se plăteşte de notar până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care a fost încasat, în contul de venituri ale bugetului de stat 20.A.12.18.00 „Veniturile bugetului de stat - Impozitul suplimentar din vânzarea terenurilor agricole situate în extravilan“, deschis la unităţile Trezoreriei Statului din cadrul organelor fiscale în a căror rază teritorială sunt luate în evidenţa fiscală birourile notarilor publici. În cazul birourilor notarilor publici care sunt luate în evidenţa fiscală în judeţul Ilfov, plata se efectuează în contul de venituri ale bugetului de stat 20.A.12.18.00 „Veniturile bugetului de stat - Impozitul suplimentar din vânzarea terenurilor agricole situate în extravilan“, care se deschide la Activitatea de Trezorerie şi Contabilitate Publică a Judeţului Ilfov.
    (2) Contul 20.A.12.18.00 „Veniturile bugetului de stat - Impozitul suplimentar din vânzarea terenurilor agricole situate în extravilan“ se deschide la unităţile Trezoreriei Statului, pe codul de identificare fiscală al biroului notarului public.
    (3) Codurile IBAN aferente contului 20.A.12.18.00 „Veniturile bugetului de stat - Impozitul suplimentar din vânzarea terenurilor agricole situate în extravilan“ sunt publicate pe website-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală la adresa de internet www.anaf.ro.
    (4) Unităţile Trezoreriei Statului transmit organelor fiscale centrale competente zilnic, în sistem informatic, încasările din contul 20.A.12.18.00 „Veniturile bugetului de stat - Impozitul suplimentar din vânzarea terenurilor agricole situate în extravilan“.
    (5) Stingerea obligaţiilor fiscale declarate de notarii publici prin formularul 100 „Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetul de stat“ se realizează luându-se în considerare sumele achitate de către aceştia în contul de venituri ale bugetului de stat 20.A.12.18.00 „Veniturile bugetului de stat - Impozitul suplimentar din vânzarea terenurilor agricole situate în extravilan“.
    (6) După prelucrarea în sistem centralizat a datelor şi informaţiilor din „Borderoul privind distribuirea către unităţile administrativ-teritoriale a sumei de .................., reprezentând impozit suplimentar din vânzarea terenurilor agricole situate în extravilan aferent lunii ............“, depus de notarii publici şi după verificarea încasării efective a sumelor declarate cu titlu de impozit suplimentar din vânzarea terenurilor agricole situate în extravilan, compartimentul cu atribuţii de evidenţă pe plătitori din cadrul organului fiscal central competent întocmeşte „Situaţia centralizată a sumelor reprezentând impozit suplimentar stabilit în cazul vânzării terenurilor agricole situate în extravilan care urmează a fi virate unităţilor administrativ-teritoriale în contul 21.A.12.18.00 «Veniturile bugetului local - Impozitul suplimentar din vânzarea terenurilor agricole situate în extravilan»“, al cărei model este prevăzut în anexa nr. 2 la prezenta procedură, şi o transmit, cel târziu în a 5-a zi lucrătoare a lunii următoare încasării, unităţii Trezoreriei Statului la care sunt arondate.
    (7) Situaţia centralizată prevăzută la alin. (6), întocmită şi transmisă unităţii Trezoreriei Statului, cuprinde numai sumele declarate de notarii publici şi achitate integral până la această dată.
    (8) Sumele declarate şi neachitate integral până la data întocmirii situaţiei centralizate prevăzute la alin. (6) pot fi comunicate unităţii Trezoreriei Statului, în vederea distribuirii către fiecare unitate administrativ-teritorială destinatară, după achitarea lor integrală, urmând a fi cuprinse în situaţia centralizată imediat următoare.
    (9) Cel târziu în prima zi lucrătoare de la primirea de la organele fiscale a situaţiei centralizate prevăzute la alin. (6), unităţile Trezoreriei Statului procedează la întocmirea ordinelor de plată pentru Trezoreria Statului (OPT) prin care virează suma cuvenită fiecărei unităţi administrativ-teritoriale în contul de venituri ale bugetului local 21.A.12.18.00 „Veniturile bugetului local - Impozitul suplimentar din vânzarea terenurilor agricole situate în extravilan“, deschis la unităţile Trezoreriei Statului, inclusiv Activitatea de Trezorerie şi Contabilitate Publică a Municipiului Bucureşti, pe codul de identificare fiscală al unităţilor administrativ-teritoriale.
    (10) Plata impozitului suplimentar din vânzarea terenurilor agricole situate în extravilan către unităţile administrativ-teritoriale se efectuează de către unităţile Trezoreriei Statului din contul de venituri ale bugetului de stat 20.A.12.18.00 „Veniturile bugetului de stat - Impozitul suplimentar din vânzarea terenurilor agricole situate în extravilan“, codificat cu codurile de identificare fiscală atribuite unităţilor administrativ-teritoriale beneficiare.
    (11) Codurile de identificare fiscală ale unităţilor administrativ-teritoriale se publică pe website-ul Ministerului Finanţelor, la adresa de internet www.mfinante.gov.ro.
    (12) În cazul situaţiilor prevăzute la art. 4^2 alin. (8) şi (9) din lege, plata impozitului suplimentar stabilit prin decizie de impunere emisă de organul fiscal central competent se efectuează în contul prevăzut la alin. (1).
    (13) Decizia de impunere împreună cu borderoul al cărui model este prevăzut în anexa nr. 1 la prezenta procedură, întocmite de compartimentul cu atribuţii de gestiune a declaraţiilor fiscale persoane fizice/juridice din cadrul organului fiscal central competent, se transmit, până cel târziu la finele lunii în care au fost emise, compartimentului cu atribuţii de evidenţă pe plătitori. Borderoul se semnează de şeful compartimentului cu atribuţii de gestiune a declaraţiilor fiscale persoane fizice/juridice din cadrul organului fiscal central competent.
    (14) După luarea în evidenţă a debitului instituit prin decizie de impunere şi stingerea integrală a acestuia, compartimentul cu atribuţii de evidenţă pe plătitori preia şi datele referitoare la acest tip de operaţiuni în situaţia centralizată prevăzută la alin. (6).
    (15) Pentru distribuirea sumelor către unităţile administrativ-teritoriale cărora li se cuvin, prevederile alin. (6)-(10) se aplică în mod corespunzător.

    ART. 7
    Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantă din prezenta procedură.

    ANEXA 1

    la procedură
    Birou Individual Notarial/Societate Profesională Notarială ..........................
    Localitatea .........., judeţul/sectorul .......
    Adresa ................................................
    CIF .....................................................
    Telefon .................................….
    BORDEROU
    privind distribuirea către unităţile administrativ-teritoriale a sumei de ..................,
    reprezentând impozit suplimentar din vânzarea terenurilor agricole situate
    în extravilan aferent lunii ............ nr. .........../data ...........

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│-lei- │
├────┬─────────┬─────────────────────────┬─────────────────────────┬─────────┬─────────┤
│ │ │ │ │ │Cota de │
│Nr. │Denumirea│Denumirea unităţii │Codul de identificare │Impozitul│40% │
│crt.│judeţului│administrativ-teritoriale│fiscală al unităţii │total │cuvenită │
│ │ │ │administrativ-teritoriale│ │bugetului│
│ │ │ │ │ │local │
├────┼─────────┼─────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────┼─────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │
├────┼─────────┼─────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────┼─────────┤
│ │ │Localitatea 1 │ │ │ │
│ │ ├─────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────┼─────────┤
│1 │Judeţul 1│Localitatea 2 │ │ │ │
│ │ ├─────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────┼─────────┤
│ │ │etc. │ │ │ │
├────┴─────────┼─────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────┼─────────┤
│Total judeţ 1 │ │ │ │ │
├────┬─────────┼─────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────┼─────────┤
│ │ │Localitatea 1 │ │ │ │
│ │ ├─────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────┼─────────┤
│2 │Judeţul 2│Localitatea 2 │ │ │ │
│ │ ├─────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────┼─────────┤
│ │ │etc. │ │ │ │
├────┴─────────┼─────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────┼─────────┤
│Total judeţ 2 │ │ │ │ │
├────┬─────────┼─────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────┼─────────┤
│... │etc. ├─────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────┼─────────┤
├────┴─────────┼─────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────┼─────────┤
│Total general │ │ │ │ │
└──────────────┴─────────────────────────┴─────────────────────────┴─────────┴─────────┘


    L.S. Notar public
    NOTĂ:
    Prezentul borderou se depune la organul fiscal împreună cu formularul 100 „Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetul de stat“.


    ANEXA 2

    la procedură
    DIRECŢIA GENERALĂ REGIONALĂ A FINANŢELOR PUBLICE .........................
    UNITATEA FISCALĂ ......................................................
    Localitatea ........................, judeţul/sectorul ...................
    SITUAŢIA CENTRALIZATĂ
    a sumelor reprezentând impozit suplimentar stabilit în cazul vânzării terenurilor agricole
    situate în extravilan care urmează a fi virate unităţilor administrativ-teritoriale în contul 21.A.12.18.00
    „Veniturile bugetului local - Impozitul suplimentar din vânzarea terenurilor agricole
    situate în extravilan“ nr. .........../data ...........

┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│-lei- │
├────┬─────────┬─────────────────────────┬─────────────────────────┬─────────┤
│ │ │ │ │Cota de │
│Nr. │Denumirea│Denumirea unităţii │Codul de identificare │40% │
│crt.│judeţului│administrativ-teritoriale│fiscală al unităţii │cuvenită │
│ │ │ │administrativ-teritoriale│bugetului│
│ │ │ │ │local │
├────┼─────────┼─────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │
├────┼─────────┼─────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────┤
│ │ │Localitatea 1 │ │ │
│ │ ├─────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────┤
│1 │Judeţul 1│Localitatea 2 │ │ │
│ │ ├─────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────┤
│ │ │etc. │ │ │
├────┴─────────┼─────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────┤
│Total judeţ 1 │ │ │ │
├────┬─────────┼─────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────┤
│ │ │Localitatea 1 │ │ │
│ │ ├─────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────┤
│2 │Judeţul 2│Localitatea 2 │ │ │
│ │ ├─────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────┤
│ │ │etc. │ │ │
├────┴─────────┼─────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────┤
│Total judeţ 2 │ │ │ │
├────┬─────────┼─────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────┤
│... │etc. ├─────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────┤
├────┴─────────┼─────────────────────────┼─────────────────────────┼─────────┤
│Total general │ │ │ │
└──────────────┴─────────────────────────┴─────────────────────────┴─────────┘


    Conducătorul unităţii fiscale,
    ..............
    Întocmit
    .........................

    ------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016