Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   PROCEDURĂ din 29 aprilie 2015  pentru obţinerea permisului de mecanic de locomotivă    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 PROCEDURĂ din 29 aprilie 2015 pentru obţinerea permisului de mecanic de locomotivă

EMITENT: MINISTERUL TRANSPORTURILOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 346 din 20 mai 2015

    CAP. I
    Generalităţi

    ART. 1
    Permisul de mecanic de locomotivă, denumit în continuare permis, obţinut în conformitate cu prevederile prezentei proceduri, îl identifică pe mecanicul de locomotivă care conduce locomotive şi trenuri în sistemul feroviar din România.
    ART. 2
    Permisul dă dreptul titularului să efectueze pe propria răspundere activităţile specifice funcţiei de mecanic de locomotivă numai dacă acesta deţine un certificat.
    ART. 3
    (1) Modelul de "Permis de mecanic de locomotivă" eliberat de către Autoritatea de Siguranţă Feroviară Română - ASFR, denumită în continuare ASFR, este modelul comunitar prevăzut la pct. 6 din anexa I la Regulamentul (UE) nr. 36/2010 al Comisiei din 3 decembrie 2009 privind modelele comunitare de permise de mecanici de locomotivă, certificate complementare, copii certificate ale certificatelor complementare şi formulare pentru cererile de permise de mecanici de locomotivă, în temeiul Directivei 2007/59/CE a Parlamentului European şi a Consiliului, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L, nr. 13 din 19 ianuarie 2010.
    (2) Certificat - certificat complementar armonizat care indică infrastructura pe care titularul certificatului este autorizat să conducă şi materialul rulant pe care titularul certificatului este autorizat să îl conducă.
    (3) Centru de formare - organism recunoscut de către ASFR pentru efectuarea de cursuri de formare pentru mecanicii de locomotivă, pentru cunoştinţe profesionale generale, de material rulant şi infrastructură feroviară, respectiv pentru efectuarea cursurilor lingvistice în domeniul comunicării şi terminologiei specifice exploatării feroviare şi procedurilor de siguranţă pe infrastructura feroviară.
    (4) Evaluator (examinator) responsabil cu evaluarea mecanicilor de locomotivă - persoană recunoscută de către ASFR pentru evaluarea (examinarea) mecanicilor de locomotivă pentru dovedirea competenţelor profesionale generale, de material rulant, de infrastructură feroviară şi a competenţelor lingvistice.
    (5) Declaraţie de recunoaştere - document specific eliberat de către ASFR pentru:
    a) recunoaşterea unui centru de formare;
    b) recunoaşterea unui evaluator (examinator) responsabil cu evaluarea mecanicilor de locomotivă.

    CAP. II
    Obţinerea permisului

    SECŢIUNEA 1
    Cerinţe pentru obţinerea permisului

    ART. 4
    Pentru obţinerea permisului, solicitanţii trebuie să îndeplinească cerinţele prevăzute la art. 10 şi 11 din Normele privind certificarea mecanicilor de locomotivă care conduc locomotive şi trenuri în sistemul feroviar din România, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.611/2009, denumite în continuare Norme.
    ART. 5
    (1) Dovada îndeplinirii cerinţei privind formarea profesională în meseria de mecanic de locomotivă se face printr-un certificat de calificare profesională în meseria de mecanic de locomotivă eliberat de către Centrul Naţional de Calificare şi Instruire Feroviară - CENAFER, denumit în continuare CENAFER.
    (2) Pentru dovedirea îndeplinirii cerinţei privind formarea profesională în meseria de mecanic de locomotivă de către un solicitant care nu deţine tipul de document prevăzut la alin. (1), acesta se adresează şi prezintă la CENAFER documentele de calificare profesionale deţinute. Ca urmare a analizării documentelor prezentate, CENAFER decide dacă acestea sunt echivalente cu cele solicitate la alin. (1) sau este necesară o formare profesională suplimentară pentru exercitarea meseriei de mecanic de locomotivă. În ambele cazuri CENAFER emite documente specifice, inclusiv pentru formarea profesională suplimentară - atunci când este cazul, care împreună cu cele de calificare profesionale prezentate de solicitant, stau la baza îndeplinirii cerinţei de la alin. (1).
    (3) CENAFER este recunoscut de către ASFR drept centru de formare pentru asigurarea sarcinilor de formare privind cunoştinţele profesionale în meseria de mecanic de locomotivă, conform prevederilor din anexa nr. 3 la ordin.
    ART. 6
    Dovada îndeplinirii cerinţelor de aptitudine medicală şi psihologică se face prin avize medicale şi psihologice eliberate de comisiile medicale şi psihologice în siguranţa transporturilor, conform reglementărilor specifice în vigoare.
    ART. 7
    (1) Dovada îndeplinirii cerinţei privind dovedirea competenţei profesionale generale se face prin susţinerea şi promovarea unui examen de evaluare a cunoştinţelor profesionale generale pentru obţinerea permisului, după deţinerea unui certificat de calificare profesională în meseria de mecanic de locomotivă.
    (2) Examenul prevăzut la alin. (1) este organizat de către ASFR şi trebuie să acopere cel puţin subiectele generale enumerate în anexa nr. 4 la Norme, iar examinatorii responsabili cu evaluarea mecanicilor de locomotivă din comisia de examinare trebuie să fie recunoscuţi de către ASFR, conform prevederilor din anexa nr. 3 la ordin.

    SECŢIUNEA a 2-a
    Verificarea îndeplinirii cerinţelor prevăzute la art. 10 şi art. 11 alin. (1)-(3) din Norme

    ART. 8
    Pentru obţinerea permisului se parcurg următoarele etape:
    a) depunerea de către solicitant sau reprezentantul autorizat al acestuia, la structura teritorială a ASFR, a unui dosar individual pentru obţinerea permisului;
    b) verificarea de către ASFR a îndeplinirii cerinţelor prevăzute la art. 10 şi art. 11 alin. (1)-(3) din Norme şi, dacă nu se constată neconformităţi privind îndeplinirea acestora, acceptarea dosarului;
    c) comunicarea de către ASFR în scris către solicitant a datei, locului şi orei de desfăşurare a examenului de evaluare a cunoştinţelor profesionale generale pentru obţinerea permisului;
    d) organizarea şi desfăşurarea de către ASFR a examenului de evaluare a cunoştinţelor profesionale generale pentru obţinerea permisului;
    e) eliberarea permisului de către ASFR.
    ART. 9
    (1) Dosarul individual pentru obţinerea permisului trebuie să conţină următoarele documente:
    a) "Formularul de cerere de permis de mecanic de locomotivă" completat corespunzător solicitării, semnat de către solicitant şi însoţit de o fotografie a viitorului titular de permis. Formularul de cerere, care cuprinde şi declaraţia care atestă faptul că informaţiile furnizate sunt corecte, este întocmit conform modelului comunitar stabilit în anexa IV la Regulamentul (UE) nr. 36/2010 şi este prezentat în anexa care face parte integrantă din prezenta procedură;
    b) declaraţia cu privire la protejarea datelor cu caracter personal, semnată de către solicitant;
    c) copia documentului ultimului ciclu de educaţie şi învăţământ absolvit;
    d) copia certificatului de calificare profesională în meseria de mecanic de locomotivă/copia documentelor de calificare profesionale deţinute de solicitant şi a celor emise de CENAFER pentru cazul prevăzut la art. 5 alin. (2);
    e) copia avizului de aptitudine medicală cu menţiunea "APT" pentru funcţia de mecanic de locomotivă, valabil la data depunerii dosarului;
    f) copia avizului de aptitudine psihologică cu menţiunea "APT" pentru funcţia de mecanic de locomotivă, valabil la data depunerii dosarului;
    g) copia unui act de identitate al solicitantului: carte de identitate, paşaport;
    h) dovada achitării către ASFR a tarifului aferent prestaţiei efectuate pentru obţinerea permisului, care include şi prestaţia efectuată pentru examenul de evaluare a cunoştinţelor profesionale generale.
    (2) Documentele din dosarul individual se vor certifica pentru conformitate cu originalul de compartimentul resurse umane al angajatorului sau de un notar autorizat, în cazul persoanelor fizice. Dosarul individual incomplet nu se acceptă de către ASFR.
    ART. 10
    După depunerea dosarului individual, ASFR verifică în termen de 10 zile îndeplinirea cerinţelor prevăzute la art. 10 şi art. 11 alin. (1)-(3) din Norme, solicită eventuale clarificări cu privire la documentele depuse şi, dacă nu se constată neconformităţi privind îndeplinirea acestora, acceptă dosarul.
    ART. 11
    (1) După acceptarea dosarului, ASFR notifică solicitantului data, locul şi ora de desfăşurare a examenului de evaluare a cunoştinţelor profesionale generale, cu cel puţin 10 zile înainte de data susţinerii acestuia.
    (2) Decizia motivată de neacceptare a dosarului se notifică de către ASFR solicitantului în termen de 10 zile de la data depunerii dosarului.

    SECŢIUNEA a 3-a
    Organizarea şi desfăşurarea examenului de evaluare a cunoştinţelor profesionale generale şi eliberarea permisului

    ART. 12
    (1) Comisia de examinare pentru evaluarea cunoştinţelor profesionale generale este compusă din 3 examinatori cu studii superioare, dintre care unul în calitate de preşedinte şi 2 cu studii superioare într-o specialitate corespunzătoare acestui domeniu de activitate, în calitate de membri, după cum urmează:
    a) un examinator al ASFR, în calitate de preşedinte;
    b) un examinator al ASFR, în calitate de membru;
    c) un examinator al CENAFER, în calitate de membru.
    (2) Comisia de examinare este numită de către directorul ASFR, după nominalizarea examinatorului CENAFER, şi îşi desfăşoară activitatea numai în componenţă completă.
    ART. 13
    (1) Bibliografia şi tematica pentru susţinerea examenului de evaluare a cunoştinţelor profesionale generale se elaborează de către ASFR şi trebuie să acopere cel puţin subiectele generale cuprinse în anexa nr. 4 la Norme, se aprobă de conducerea ASFR şi se publică pe pagina web ASFR de pe site-ul AFER.
    (2) Întrebările de evaluare a cunoştinţelor profesionale generale se elaborează şi se administrează de către ASFR în mod unitar la nivelul întregului sistem feroviar din România, urmând ca testele grilă să fie generate printr-un soft specializat în acest sens.
    ART. 14
    Comisia de examinare pentru evaluarea cunoştinţelor profesionale generale are următoarele atribuţii specifice:
    a) verifică identitatea fiecărui candidat şi nu permite accesul în sala de examen a candidaţilor care prin comportamentul lor pot perturba examinarea celorlalţi candidaţi;
    b) supraveghează modul de desfăşurare a examenului până la terminarea examinării, nu permite candidaţilor să părăsească sala de examen în timpul derulării examenului, decât dacă aceştia au predat lucrarea şi elimină din sala de examen candidaţii care nu respectă interdicţiile prevăzute la art. 15 alin. (1) lit. b) şi c), fapt ce se consemnează în procesul-verbal de examinare prevăzut la art. 17 alin. (1);
    c) evaluează nivelul cunoştinţelor stabilind pentru fiecare candidat un calificativ final şi întocmeşte şi semnează procesul-verbal de examinare.
    ART. 15
    (1) Cu ocazia susţinerii examenului de evaluare a cunoştinţelor profesionale generale, candidaţilor li se interzice:
    a) să se prezinte la examen sub influenţa băuturilor alcoolice, în stare de ebrietate sau sub influenţa produselor sau a substanţelor stupefiante/medicamentelor cu efecte similare acestora;
    b) să intre cu/să folosească în sala de examinare înscrisuri ajutătoare, echipamente tehnice de comunicare sau de înregistrare audio/video sau altele asemenea;
    c) să poarte discuţii cu alţi candidaţi sau să se manifeste zgomotos sau într-un alt mod care poate perturba examinarea celorlalţi candidaţi.
    (2) Nerespectarea prevederilor alin. (1) duce la eliminarea candidaţilor de la examenul de evaluare a cunoştinţelor profesionale generale.
    ART. 16
    (1) Structura, conţinutul şi baremul testelor pentru evaluarea nivelului cunoştinţelor profesionale generale se întocmesc de către ASFR şi se aprobă prin decizie de directorul ASFR.
    (2) Examinarea candidaţilor se efectuează în limba română, printr-un test-grilă, durata testului fiind de maximum 3 ore.
    ART. 17
    (1) După evaluarea nivelului de cunoştinţe profesionale generale, comisia de examinare stabileşte rezultatul examenului şi întocmeşte un proces-verbal de examinare, care conţine următoarele date:
    a) data, locul şi ora desfăşurării examenului;
    b) datele de identificare ale candidaţilor, respectiv numele şi prenumele, codul numeric personal;
    c) componenţa comisiei de examinare;
    d) notele obţinute la examenul de evaluare a nivelului cunoştinţelor profesionale generale şi calificativul final acordat la examinare;
    e) numele şi prenumele candidaţilor care au absentat sau au fost eliminaţi de la examen, dacă este cazul.
    (2) ASFR afişează rezultatele examenului de evaluare a cunoştinţelor profesionale generale în termen de o zi lucrătoare de la data susţinerii acestuia la sediul său.
    ART. 18
    (1) ASFR anexează procesul-verbal de examinare la dosarul individual şi eliberează permisul într-un singur exemplar, original, sub semnătură, solicitantului care a obţinut calificativul "corespunzător" la examenul de evaluare a cunoştinţelor profesionale generale, în cel mult 30 de zile de la data acceptării dosarului individual pentru obţinerea permisului, şi numai după înregistrarea acestuia în Registrul naţional al permiselor de mecanici de locomotivă, denumit în continuare RNP.
    (2) ASFR atribuie fiecărui permis un număr unic care se bazează pe numărul european de identificare - NEI, conform Regulamentului (CE) nr. 653/2007 al Comisiei din 13 iunie 2007 privind utilizarea unui format european comun pentru certificatele de siguranţă şi documentele de cerere în conformitate cu articolul 10 din Directiva 2004/49/CE a Parlamentului European şi a Consiliului şi valabilitatea certificatelor de siguranţă prevăzute de Directiva 2001/14/CE a Parlamentului European şi a Consiliului, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L, nr. 153 din 14 iunie 2007.
    (3) ASFR întocmeşte RNP conform parametrilor de bază care au fost adoptaţi în modelul comunitar prin Decizia Comisiei 2010/17/CE din 29 octombrie 2009 privind adoptarea parametrilor de bază pentru registrele de evidenţă a permiselor de mecanici de locomotivă şi a certificatelor complementare prevăzute de Directiva 2007/59/CE a Parlamentului European şi a Consiliului, publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L, nr. 8 din 13 ianuarie 2010.
    ART. 19
    (1) Candidatul care nu a promovat examenul de evaluare a cunoştinţelor profesionale generale poate face o nouă solicitare de examinare, programarea acestui examen urmând a se face de către ASFR la o dată ce se va comunica candidatului.
    (2) Pentru susţinerea examenului prevăzut la alin. (1) candidatul trebuie să facă dovada valabilităţii documentelor prezentate în dosarul individual conform art. 9 alin. (1) lit. e) şi f), dacă este cazul, şi a achitării tarifului aferent prestaţiei efectuate pentru examinare.
    ART. 20
    (1) Pentru candidaţii eliminaţi conform art. 15 alin. (2) şi pentru cei care au absentat nejustificat la examen nu se restituie tariful aferent prestaţiei efectuate pentru examinare.
    (2) Pentru cazuri de absenţă justificate, neimputabile candidatului, conducerea ASFR decide reprogramarea examinării acestuia în termen de maximum două luni de la data desfăşurării examenului de evaluare a cunoştinţelor profesionale generale, fără plata suplimentară a tarifului aferent prestaţiei efectuate pentru examinare, în condiţiile valabilităţii documentelor prezentate în dosarul individual conform art. 9 alin. (1) lit. e) şi f).

    SECŢIUNEA a 4-a
    Valabilitatea, actualizarea, modificarea sau reînnoirea permisului - eliberarea unui duplicat

    ART. 21
    (1) Permisul este valabil 10 ani dacă mecanicul de locomotivă îndeplineşte pe perioada de valabilitate următoarele cerinţe:
    a) efectuează examenele medicale şi psihologice periodice, la termenele stabilite, conform reglementărilor specifice în vigoare şi obţine avize de aptitudine medicală şi psihologică cu menţiunea "APT" pentru funcţia de mecanic de locomotivă;
    b) urmează un program de formare profesională continuă pentru menţinerea competenţelor profesionale conform pct. 2 lit. e) din anexa nr. 3 la Legea nr. 55/2006 privind siguranţa feroviară, cu modificările şi completările ulterioare, program definit de reglementările specifice în vigoare, obţinând certificarea periodică a acestora. Rezultatul evaluării periodice a competenţelor profesionale generale este notificat de către CENAFER la ASFR în termen de o zi lucrătoare, care îl înscrie în RNP.
    (2) Permisul se reînnoieşte la un interval de 10 ani şi trebuie să conţină o nouă fotografie a titularului, obţinută la momentul solicitării, şi o nouă dată de valabilitate a acestuia.
    ART. 22
    (1) Permisul se actualizează atunci când apar modificări privind datele facultative înscrise în acesta - domiciliul mecanicului de locomotivă sau numărul de identificare al acestuia dat de angajator.
    (2) Permisul se modifică atunci când trebuie înscrisă/eliminată o restricţie medicală/psihologică, trebuie modificată una dintre informaţiile suplimentare înscrise în acesta sau trebuie corectată o eroare de completare din acesta.
    (3) Eliberarea unui duplicat al permisului se efectuează în cazul deteriorării/pierderii/furtului acestuia sau atunci când datele înscrise pe acesta devin ilizibile.
    ART. 23
    (1) Pentru actualizarea/modificarea/reînnoirea permisului sau eliberarea unui duplicat, mecanicul de locomotivă sau reprezentantul autorizat al acestuia depune la ASFR un "Formular de cerere de permis de mecanic de locomotivă" completat corespunzător solicitării şi semnat de către solicitant, precum şi următoarele documente specifice tipului de solicitare efectuat:
    a) pentru actualizarea permisului: o copie a permisului şi justificarea modificării în vederea actualizării datelor;
    b) pentru modificarea permisului:
    - permisul şi documentele justificative pentru înscrierea sau eliminarea unei restricţii medicale/psihologice;
    - o copie a permisului şi justificarea modificării informaţiilor suplimentare înscrise în permis sau a corectării unei erori de completare a permisului;
    c) pentru reînnoirea permisului: o copie a permisului şi o copie a ultimului aviz de aptitudine medicală şi psihologică cu menţiunea "APT" pentru funcţia de mecanic de locomotivă, valabil la data depunerii solicitării. Formularul de cerere va fi însoţit de o nouă fotografie a mecanicului de locomotivă, obţinută la momentul solicitării. De asemenea, mecanicul de locomotivă care nu este inclus în sistemul de management al siguranţei al unui operator de transport feroviar sau al unui administrator/gestionar de infrastructură feroviară, după caz, va face dovada participării la un program de formare profesională continuă;
    d) pentru eliberarea unui duplicat: o declaraţie cu privire la motivul pentru care se solicită eliberarea unui duplicat, dovada declarării pierderii sau furtului permisului în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a, sau permisul, în cazul în care acesta s-a deteriorat ori datele înscrise au devenit ilizibile.
    (2) Pentru modificarea permisului cu eliminarea sau introducerea unei restricţii medicale/psihologice, solicitarea trebuie efectuată în termen de maximum două zile lucrătoare după deţinerea unui document specific din care să reiasă justificarea modificării solicitate.
    (3) Pentru reînnoirea permisului solicitarea trebuie efectuată cu două luni înainte de data expirării valabilităţii de 10 ani a acestuia. Dacă solicitarea se efectuează la un termen mai mic de două luni, ASFR suspendă permisul la data expirării valabilităţii până la acordarea reînnoirii, cu încadrarea acordării reînnoirii în termenul de două luni de la data solicitării - dacă nu există neconformităţi în documentele depuse.
    (4) Pentru fiecare din solicitările de la alin. (1), solicitantul trebuie să facă dovada identităţii sale - copie de pe un act de identitate şi a achitării către ASFR a tarifului aferent prestaţiei efectuate pentru actualizarea/modificarea/reînnoirea permisului sau eliberarea unui duplicat.
    ART. 24
    (1) Documentele se vor certifica pentru conformitate cu originalul de compartimentul resurse umane al angajatorului sau de un notar autorizat, în cazul persoanelor fizice.
    (2) ASFR verifică documentele depuse pentru actualizarea/modificarea/reînnoirea permisului sau eliberarea unui duplicat şi poate cere solicitantului clarificări cu privire la documentele depuse.
    ART. 25
    (1) ASFR verifică în RNP înscrisurile referitoare la mecanicul de locomotivă al cărui permis trebuie actualizat/modificat sau pentru care se eliberează un duplicat, respectiv îndeplinirea cerinţelor de la art. 21 alin. (1) pentru reînnoirea permisului.
    (2) Eliberarea permisului actualizat/modificat/reînnoit sau a unui duplicat al acestuia se efectuează de către ASFR în termen de 30 de zile de la data acceptării documentelor depuse şi numai după depunerea la ASFR a vechiului permis pentru cazurile prezentate la art. 23 alin. (1) lit. a), lit. b) a doua liniuţă şi lit. c). Pentru cazul prezentat la art. 23 alin. (1) lit. b) prima liniuţă, ASFR eliberează permisul în termen de 3 zile lucrătoare de la data efectuării solicitării.
    (3) Permisul actualizat/modificat îşi menţine data de valabilitate stabilită iniţial la emiterea acestuia.
    ART. 26
    În toate cazurile de actualizare/modificare/ reînnoire a permiselor şi de eliberare a unui duplicat, ASFR actualizează RNP şi menţine numărul unic al permisului.
    ART. 27
    (1) În cazul în care mecanicul de locomotivă a intrat în posesia permisului pierdut pentru care ASFR a emis un duplicat, acesta sau reprezentantul autorizat al acestuia transmite imediat permisul la ASFR, pentru ca acesta să fie anulat.
    (2) ASFR anulează şi permisele care au fost depuse pentru actualizare/modificare/reînnoire.

    CAP. III
    Suspendarea/Retragerea permisului

    ART. 28
    (1) Dacă ASFR constată că un mecanic de locomotivă deţinător de permis nu mai îndeplineşte una dintre condiţiile care au stat la baza acordării permisului sau nu a respectat reglementările specifice în vigoare privind siguranţa feroviară, în funcţie de gravitatea acestora, suspendă sau retrage permisul, după caz.
    (2) Suspendarea permisului se face în următoarele cazuri:
    a) pe durata investigării cauzelor care au stat la baza producerii de accidente/incidente, în cazul în care investigatorul principal solicită acest lucru - până la termenul dispus de către acesta;
    b) mecanicul de locomotivă se face vinovat de producerea unui accident/incident, dacă s-a dispus acest lucru prin dosarul de cercetare disciplinară întocmit de angajator - până la termenul dispus prin dosarul de cercetare disciplinară;
    c) mecanicul de locomotivă a obţinut un aviz de aptitudine medicală/psihologică cu menţiunea "INAPT TEMPORAR" pentru funcţia de mecanic de locomotivă - până la obţinerea unui aviz de aptitudine medicală/psihologică cu menţiunea "APT" pentru funcţia de mecanic de locomotivă, după rezolvarea afecţiunii medicale care a determinat suspendarea din funcţie;
    d) mecanicul de locomotivă nu mai deţine un aviz de aptitudine medicală/psihologică valabil pentru funcţia de mecanic de locomotivă, datorită neprezentării la examinarea medicală/psihologică periodică - până la obţinerea unui aviz de aptitudine medicală/psihologică cu menţiunea "APT" pentru funcţia de mecanic de locomotivă, dar nu mai mult de 12 luni;
    e) mecanicul de locomotivă nu mai urmează un program de formare profesională continuă pentru menţinerea competenţelor profesionale conform pct. 2 lit. e) din anexa nr. 3 la Legea nr. 55/2006, cu modificările şi completările ulterioare, dar nu mai mult de 12 luni;
    f) mecanicul de locomotivă nu a efectuat evaluarea periodică a competenţelor profesionale generale la termenele stabilite, conform reglementărilor specifice în vigoare, sau nu a obţinut certificarea periodică a acestora - până la efectuarea şi obţinerea certificării periodice a competenţelor profesionale generale, dar nu mai mult de 12 luni.
    (3) Retragerea permisului se face în următoarele cazuri:
    a) mecanicul de locomotivă se face vinovat de producerea unui accident/incident, dacă s-a dispus acest lucru prin dosarul de cercetare disciplinară întocmit de angajator;
    b) mecanicul de locomotivă a obţinut un aviz de aptitudine medicală/psihologică cu menţiunea "INAPT" pentru funcţia de mecanic de locomotivă;
    c) mecanicului de locomotivă i s-a aplicat, printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pedeapsa complementară de interzicere a exercitării profesiei, prevăzută la art. 66 alin. (1) lit. g) din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificările şi completările ulterioare, denumit în continuare Codul penal;
    d) mecanicul de locomotivă nu a obţinut în termen de 12 luni, pe perioada suspendării permisului conform alin. (2) lit. d), e) şi f), documente specifice care să ducă la încetarea suspendării permisului.
    ART. 29
    (1) În cazurile prevăzute la art. 28 alin. (2) şi (3), operatorul de transport feroviar sau administratorul/gestionarul de infrastructură feroviară angajator, denumit în continuare angajator, notifică ASFR în termen de maximum 48 de ore de la luarea la cunoştinţă despre acest fapt şi propune suspendarea (inclusiv perioada suspendării, atunci când este cazul) sau retragerea permisului.
    (2) După primirea notificării prevăzute la alin. (1), conducerea ASFR aprobă suspendarea sau retragerea permisului mecanicului de locomotivă în cauză şi notifică în acest sens angajatorul.
    (3) Mecanicul de locomotivă pentru care angajatorul a făcut propunerea de retragere a permisului este obligat să transmită în termen de 3 zile lucrătoare permisul la ASFR, în vederea anulării acestuia. Permisul suspendat rămâne în posesia titularului său.
    ART. 30
    (1) Prin suspendarea permisului, mecanicului de locomotivă i se suspendă, pe durata stabilită sau până la încetarea cauzelor suspendării, dreptul de a efectua pe propria răspundere activităţile specifice funcţiei de mecanic de locomotivă.
    (2) După expirarea perioadei de suspendare, respectiv după încetarea cauzelor suspendării, angajatorul notifică ASFR în acest sens.
    (3) După analizarea notificării, conducerea ASFR aprobă încetarea suspendării, fapt adus la cunoştinţa angajatorului.
    (4) Durata suspendării permisului nu prelungeşte valabilitatea acestuia.
    ART. 31
    (1) Prin retragerea permisului, mecanicului de locomotivă i se retrage dreptul de a efectua pe propria răspundere activităţile specifice funcţiei de mecanic de locomotivă.
    (2) Mecanicul de locomotivă al cărui permis a fost retras conform art. 28 alin. (3) lit. a) din cauza vinovăţiei producerii unui accident/incident poate solicita obţinerea unui nou permis, cu respectarea prevederilor cap. II, numai după 60 de zile de la data retragerii permisului, dacă nu s-a dispus alt termen prin dosarul de cercetare disciplinară întocmit de angajator.
    (3) Mecanicul de locomotivă al cărui permis a fost retras conform art. 28 alin. (3) lit. c) pentru interzicerea exercitării profesiei poate solicita obţinerea unui nou permis, cu respectarea prevederilor cap. II, numai după expirarea sau revocarea interzicerii dreptului de a exercita profesia, prevăzută la art. 66 alin. (1) lit. g) din Codul penal. În acest caz, mecanicul de locomotivă depune la dosarul de obţinere a permisului şi o copie a hotărârii judecătoreşti rămase definitivă sau de revocare a pedepsei complementare de interzicere a exercitării profesiei.
    ART. 32
    (1) Personalul ASFR posesor al legitimaţiei speciale de control şi inspecţie de stat poate propune suspendarea/retragerea permisului în cazurile prevăzute la art. 28, în baza unei note de constatare încheiate şi aduse la cunoştinţa angajatorului. În acest caz, angajatorul notifică ASFR în timpul dispus prin nota de constatare despre acest fapt şi propune suspendarea (inclusiv perioada suspendării, atunci când este cazul) sau retragerea permisului.
    (2) Dacă în cadrul acţiunilor de control şi inspecţie de stat se constată existenţa unuia dintre cazurile prevăzute la art. 28 şi nerespectarea prevederilor art. 29 alin. (1), personalul ASFR dispune suspendarea/retragerea permisului mecanicului de locomotivă în cauză şi aplicarea măsurilor legale care se impun împotriva celor vinovaţi. Suspendarea/Retragerea permisului va fi notificată de personalul constatator imediat angajatorului, precum şi conducerii ASFR. În acest caz, angajatorul notifică în termen de o zi lucrătoare ASFR despre acest fapt şi propune suspendarea (inclusiv perioada suspendării, atunci când este cazul) sau retragerea permisului.
    (3) După primirea notificării prevăzute la alin. (1) sau (2), conducerea ASFR aprobă suspendarea sau retragerea permisului mecanicului de locomotivă în cauză şi notifică în acest sens angajatorul.
    (4) Mecanicul de locomotivă pentru care personalul ASFR a făcut propunerea de retragere a permisului este obligat să transmită în termen de 3 zile lucrătoare permisul la ASFR, în vederea anulării acestuia. Permisul suspendat rămâne în posesia titularului său.
    ART. 33
    În toate cazurile de suspendare şi retragere a permiselor, ASFR actualizează RNP.
    ART. 34
    În cazul suspendării/retragerii permisului unui mecanic de locomotivă din România, angajatorul suspendă/retrage mecanicului în cauză certificatul, fapt care este notificat în termen de 3 zile lucrătoare la ASFR.

    CAP. IV
    Eliberarea noului model de permis mecanicilor de locomotivă şi mecanicilor maşini grele de cale, maşini grele sudura căii şi drezine pantograf, care deţin documente specifice valabile eliberate conform Ordinului ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului nr. 2.262/2005 privind autorizarea personalului cu responsabilităţi în siguranţa circulaţiei care urmează să desfăşoare pe propria răspundere activităţi specifice transportului feroviar, cu modificările şi completările ulterioare

    SECŢIUNEA 1
    Eliberarea noului model de permis mecanicului de locomotivă, care deţine permis/permise de conducere pe tip de locomotivă valabil(e) eliberat(e) conform Ordinului ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului nr. 2.262/2005, cu modificările şi completările ulterioare

    ART. 35
    Pentru eliberarea noului model de permis, mecanicul de locomotivă care deţine permis/permise de conducere pe tip de locomotivă valabil(e) sau reprezentantul autorizat al acestuia depune la ASFR un dosare care trebuie să conţină următoarele documente:
    a) "Formularul de cerere de permis de mecanic de locomotivă" completat corespunzător solicitării, semnat de către solicitant şi însoţit de o fotografie a mecanicului de locomotivă. Formularul de cerere, care cuprinde şi declaraţia care atestă faptul că informaţiile furnizate sunt corecte, este întocmit conform modelului comunitar stabilit în anexa IV la Regulamentul (UE) nr. 36/2010 şi este prezentat în anexă;
    b) declaraţia cu privire la protejarea datelor cu caracter personal, semnată de către solicitant;
    c) copia avizului de aptitudine medicală cu menţiunea "APT" pentru funcţia de mecanic de locomotivă, valabil la data depunerii dosarului;
    d) copia avizului de aptitudine psihologică cu menţiunea "APT" pentru funcţia de mecanic de locomotivă, valabil la data depunerii dosarului;
    e) copia certificatului pentru confirmarea periodică a competenţelor profesionale generale pentru funcţia mecanic de locomotivă, valabil la data depunerii dosarului;
    f) copia unui act de identitate al solicitantului: carte de identitate, paşaport;
    g) dovada achitării către ASFR a tarifului aferent prestaţiei efectuate pentru obţinerea noului model de permis.
    ART. 36
    (1) Documentele depuse se vor certifica pentru conformitate cu originalul de compartimentul resurse umane al angajatorului sau de un notar autorizat, în cazul persoanelor fizice.
    (2) ASFR verifică existenţa şi valabilitatea documentelor depuse conform prevederilor art. 35 şi poate cere clarificări cu privire la documentele depuse.
    (3) Dosarul incomplet sau neconform nu se acceptă de către ASFR.
    ART. 37
    (1) După acceptarea dosarului şi verificarea bazei de date privind existenţa permisului/permiselor de conducere pe tip de locomotivă pentru mecanicul de locomotivă în cauză, ASFR eliberează acestuia noul model de permis în termen de 15 zile de la data depunerii dosarului complet.
    (2) În termen de 10 zile de la data depunerii dosarului complet la ASFR, angajatorul emite certificatul mecanicului de locomotivă în cauză în baza înscrisurilor din permisul/permisele de conducere pe tip de locomotivă şi din autorizaţiile pentru efectuarea unor activităţi specifice în activitatea de manevră şi/sau de conducere a trenurilor şi pentru efectuarea unor operaţii specifice altor funcţii pe care acesta le deţine conform Ordinului ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului nr. 2.262/2005, cu modificările şi completările ulterioare, care va cuprinde:
    a) tipul de material rulant pe care mecanicul de locomotivă este autorizat să îl conducă;
    b) infrastructura feroviară pe care mecanicul de locomotivă este autorizat să conducă - numai acele secţii de circulaţie înscrise în certificatul de siguranţă partea B al angajatorului pe care mecanicul a condus în ultimele 12 luni;
    c) categoria de conducere care se va efectua - numai acele activităţi pe care mecanicul le-a desfăşurat în ultimele 12 luni;
    d) operaţii specifice altor funcţii - la rubrica "Informaţii suplimentare", numai acele operaţii pe care mecanicul le-a desfăşurat în ultimele 12 luni.
    (3) Încadrarea materialului rulant pe tipuri definite conform art. 2 lit. u) din Hotărârea Guvernului nr. 877/2010 privind interoperabilitatea sistemului feroviar, cu modificările ulterioare, se face de către ASFR şi se publică pe pagina web ASFR de pe site-ul AFER până la intrarea în vigoare a prezentei proceduri.
    (4) Angajatorul este răspunzător pentru corectitudinea înscrisurilor efectuate conform alin. (2) în certificat, ASFR putând verifica şi dispune măsuri de suspendare/retragere a acestuia în cazul constatării nerespectării cerinţelor de la alin. (2).
    (5) ASFR eliberează solicitantului noul model de permis numai după prezentarea certificatului emis conform alin. (2) şi după înscrierea în acesta a numărului de permis. De asemenea, solicitantul depune la ASFR o copie a certificatului, precum şi documentele deţinute de mecanic conform Ordinului ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului nr. 2.262/2005, cu modificările şi completările ulterioare, în vederea anulării acestora.

    SECŢIUNEA a 2-a
    Eliberarea noului model de permis mecanicului de maşini grele de cale, maşini grele sudura căii şi drezine pantograf, care deţine autorizaţie pentru exercitarea acestei funcţii valabilă eliberată conform Ordinului ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului nr. 2.262/2005, cu modificările şi completările ulterioare

    ART. 38
    (1) Mecanicul de maşini grele de cale, maşini grele sudura căii şi drezine pantograf, care deţine autorizaţie pentru exercitarea acestei funcţii valabilă eliberată conform Ordinului ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului nr. 2.262/2005, cu modificările şi completările ulterioare, poate obţine noul model de permis numai dacă deţine un certificat de calificare profesională în meseria de mecanic de locomotivă.
    (2) Dacă mecanicul prevăzut la alin. (1) nu deţine un certificat de calificare profesională în meseria de mecanic de locomotivă, CENAFER decide, la solicitarea acestuia efectuată conform art. 5 alin. (2), dacă este necesară o formare profesională suplimentară pentru exercitarea meseriei de mecanic de locomotivă de către acesta.
    ART. 39
    Obţinerea noului model de permis de către personalul prevăzut la art. 38 se face conform prevederilor cap. II, respectiv prin depunerea la ASFR a unui dosar cu documente specifice şi, după acceptarea dosarului, susţinerea şi promovarea unui examen de evaluare a cunoştinţelor profesionale generale pentru obţinerea permisului.
    ART. 40
    Dosarul pe care solicitantul îl depune la ASFR trebuie să conţină următoarele documente specifice:
    a) "Formularul de cerere de permis de mecanic de locomotivă" completat corespunzător solicitării, semnat de către solicitant şi însoţit de o fotografie a mecanicului; Formularul de cerere, care cuprinde şi declaraţia care atestă faptul că informaţiile furnizate sunt corecte, este întocmit conform modelului comunitar stabilit în anexa IV la Regulamentul (UE) nr. 36/2010 şi este prezentat în anexă;
    b) declaraţia cu privire la protejarea datelor cu caracter personal, semnată de către solicitant;
    c) copia certificatului de calificare profesională în meseria de mecanic de locomotivă şi a suplimentului descriptiv al acestuia/copia documentelor de calificare profesionale deţinute de solicitant şi a celor emise de CENAFER pentru cazul prevăzut la art. 5 alin. (2) şi art. 38 alin. (2);
    d) copia avizului de aptitudine medicală cu menţiunea "APT" pentru funcţia de mecanic de locomotivă, valabil la data depunerii dosarului;
    e) copia avizului de aptitudine psihologică cu menţiunea "APT" pentru funcţia de mecanic de locomotivă, valabil la data depunerii dosarului;
    f) copia certificatului pentru confirmarea periodică a competenţelor profesionale generale, valabil la data depunerii dosarului;
    g) copia unui act de identitate al solicitantului: carte de identitate, paşaport;
    h) dovada achitării către ASFR a tarifului aferent prestaţiei efectuate pentru obţinerea noului model de permis.
    ART. 41
    (1) Documentele depuse se vor certifica pentru conformitate cu originalul de compartimentul resurse umane al angajatorului sau de un notar autorizat, în cazul persoanelor fizice.
    (2) ASFR verifică existenţa şi valabilitatea documentelor depuse conform prevederilor art. 40 şi poate cere clarificări cu privire la documentele depuse.
    (3) Dosarul incomplet sau neconform nu se acceptă de către ASFR.
    ART. 42
    După acceptarea dosarului, ASFR notifică solicitantului data, locul şi ora de desfăşurare a examenului de evaluare a cunoştinţelor profesionale generale, cu cel puţin 10 zile înainte de data susţinerii acestuia.
    ART. 43
    (1) ASFR eliberează noul model de permis mecanicului de locomotivă care a obţinut calificativul "corespunzător" la examenul de evaluare a cunoştinţelor profesionale generale, în cel mult 30 de zile de la data acceptării dosarului pentru obţinerea noului model de permis.
    (2) În termen de 10 zile de la data obţinerii calificativului "corespunzător", administratorul/gestionarul de infrastructură feroviară angajator emite certificatul mecanicului de locomotivă în cauză în baza înscrisurilor din autorizaţia pentru exercitarea funcţiei pe care acesta o deţine conform Ordinului ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului nr. 2.262/2005, cu modificările şi completările ulterioare, care va cuprinde:
    a) materialul rulant pe care mecanicul este autorizat să îl conducă - numai acel material rulant pe care mecanicul l-a condus în ultimele 12 luni;
    b) infrastructura feroviară pe care mecanicul este autorizat să conducă - numai acele secţii de circulaţie pe care mecanicul a condus în ultimele 12 luni;
    c) categoria de conducere care se va efectua.
    (3) Administratorul/gestionarul de infrastructură feroviară angajator este răspunzător pentru corectitudinea înscrisurilor efectuate conform alin. (2) în certificat, ASFR putând verifica şi dispune măsuri de suspendare/retragere a acestuia în cazul constatării nerespectării cerinţelor de la alin. (2).
    (4) ASFR eliberează solicitantului noul model de permis în baza prezentării certificatului emis conform alin. (2) şi a înscrierii în acesta a numărului de permis. De asemenea, solicitantul depune la ASFR o copie a certificatului, precum şi documentele deţinute de mecanic conform Ordinului ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului nr. 2.262/2005, cu modificările şi completările ulterioare, în vederea anulării acestora.
    ART. 44
    Eliberarea noilor modele de permise este înscrisă de către ASFR în RNP.

    CAP. V
    Dispoziţii finale

    ART. 45
    (1) Pe perioada valabilităţii permiselor de conducere pe tip de locomotivă deţinute de mecanicii de locomotivă şi a autorizaţiilor pentru exercitarea funcţiei deţinute de mecanicii de maşini grele de cale, maşini grele sudura căii şi drezine pantograf, eliberate conform Ordinului ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului nr. 2.262/2005, cu modificările şi completările ulterioare, suspendarea sau retragerea acestora se poate face în cazurile prevăzute la art. 28.
    (2) În cazul suspendării documentelor prevăzute la alin. (1), respectiv al încetării suspendării acestora, angajatorul şi ASFR procedează conform prevederilor art. 29 şi 30.
    (3) În cazul retragerii documentelor prevăzute la alin. (1), acestea se anulează, iar acordarea unui nou permis se efectuează conform prevederilor prezentei proceduri.
    (4) Documentele prevăzute la alin. (1) se consideră retrase şi în cazul retragerii autorizaţiei/autorizaţiilor pentru efectuarea unor activităţi specifice în activitatea de manevră şi/sau de conducere a trenurilor deţinute de către mecanicul de locomotivă conform Ordinului ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului nr. 2.262/2005, cu modificările şi completările ulterioare.
    (5) Documentele prevăzute la alin. (1) retrase trebuie transmise de către angajator la ASFR în termen de 5 zile, pentru anulare.
    ART. 46
    (1) ASFR furnizează, în baza unei cereri motivate, date înscrise în RNP, în conformitate cu prevederile pct. 4 din anexa I la Decizia Comisiei 2010/17/CE, Agenţiei Feroviare Europene, autorităţilor competente cu eliberarea permisului din celelalte state membre ale Uniunii Europene, angajatorilor de mecanici de locomotivă, operatorilor de transport feroviar şi administratorului/gestionarilor de infrastructură feroviară care angajează mecanici de locomotivă, Organismului de Investigare Feroviar Român - OIFR, organismelor de investigare din celelalte state membre ale Uniunii Europene instituite în conformitate cu art. 21 din Directiva 2004/49/CE a Parlamentului European şi a Consiliului din 29 aprilie 2004 privind siguranţa căilor ferate comunitare şi de modificarea a Directivei 95/18/CE a Consiliului privind acordarea de licenţe întreprinderilor feroviare şi a Directivei 2001/14/CE privind repartizarea capacităţilor de infrastructură feroviară şi perceperea de tarife pentru utilizarea infrastructurii feroviare şi certificarea siguranţei, publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L, nr. 164 din 30 aprilie 2004, precum şi mecanicilor de locomotivă.
    (2) Accesul la datele înscrise în RNP şi schimbul de date se efectuează în conformitate cu prevederile pct. 5 din anexa I la Decizia Comisiei 2010/17/CE.
    (3) Durata păstrării datelor înscrise în RNP se efectuează în conformitate cu prevederile pct. 6 din anexa I la Decizia Comisiei 2010/17/CE.
    ART. 47
    (1) Contestaţiile privind rezultatul examenului de evaluare a cunoştinţelor profesionale generale, decizia de neacordare, suspendare sau retragere a permisului, decizia de a nu se actualiza, modifica sau reînnoi permisul se depun în scris la AFER, în termen de 5 zile lucrătoare de la data primirii notificării, şi se soluţionează de Comitetul director al ASFR în termen de 30 de zile.
    (2) Dacă contestatarul este nemulţumit de soluţia dată, acesta se poate adresa instanţelor de contencios administrativ, conform Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificările şi completările ulterioare.
    ART. 48
    Eliberarea, actualizarea, modificarea, retragerea sau pierderea unui permis se publică de către ASFR pe pagina web ASFR de pe site-ul AFER.


    ANEXĂ
    la procedură


    [SIGLĂ]
    Model european*)

──────────
    *) Notă CTCE:
    Sigla se găseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 346 din 20 mai 2015 la pagina 15 (a se vedea imaginea asociată).
──────────

             FORMULAR DE CERERE DE PERMIS DE MECANIC DE LOCOMOTIVĂ

    Cerere de eliberare a unui permis de mecanic de locomotivă - în conformitate cu Directiva 2007/59/CE şi legislaţia naţională aplicabilă


  1. DATE DE CONTACT ALE ORGANIZAŢIEI/AUTORITĂŢII DE SIGURANŢĂ

                                                  ┌──────────────────────────────────────┐
  1.1. Organizaţia/autoritatea de siguranţă │ │
        la care se depune cererea └──────────────────────────────────────┘

                                                  ┌──────────────────────────────────────┐
  1.2. Adresa poştală completă │ │
        (strada, codul poştal, localitatea, ţara) │ │
                                                  └──────────────────────────────────────┘

  2. DETALII PRIVIND PERMISUL ŞI SOLICITANTUL

  2.1. Prezenta cerere se depune pentru obţinerea unui permis de mecanic de locomotivă
        (bifaţi căsuţa corespunzătoare)
                                                               ┌─────────────────────────┐
  2.2. Prima eliberare [] 2.3. Actualizare/Modificare [] └─────────────────────────┘
                                                               ┌─────────────────────────┐
  2.4. Reînnoire [] 2.5. Duplicat [] └─────────────────────────┘
                                                  ┌──────────────────────────────────────┐
  2.6. Numărul european de identificare (NEI) │ │
        al permisului. │ │
        NEI nu este necesar pentru prima │ │
        eliberare. └──────────────────────────────────────┘
                                                  ┌──────────────────────────────────────┐
  2.7. Data primei eliberări └──────────────────────────────────────┘

  2.8. Detalii privind cererea 2.9. Depusă de solicitant []
                                                  2.10. Depusă de o entitate în
                                                        numele solicitantului []
                                                  ┌──────────────────────────────────────┐
  2.11. Detalii entităţii care depune formularul │ │
        în numele solicitantului └──────────────────────────────────────┘
                                                  ┌──────────────────────────────────────┐
  2.12. Statutul entităţii └──────────────────────────────────────┘
                                                  ┌──────────────────────────────────────┐
  2.13. Adresa poştală/numărul de telefon/ │ │
        adresa de e-mail │ │
                                                  └──────────────────────────────────────┘
  2.14. Detaliile solicitantului
                                                  ┌──────────────────────────────────────┐
  2.15. Nume └──────────────────────────────────────┘
                                                  ┌──────────────────────────────────────┐
  2.16. Prenume └──────────────────────────────────────┘

  2.17. Sex Bărbătesc [] Femeiesc []
                                                  ┌───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬──┐
  2.18. Data naşterii │A │A │A │A │ - │L │L │ - │Z │Z │
                                                  └───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴──┘
                                                  ┌──────────────────────────────────────┐
  2.19. Locul naşterii: codul poştal/localitatea └──────────────────────────────────────┘
                                                  ┌──────────────────────────────────────┐
        Naţionalitatea └──────────────────────────────────────┘
                                                  ┌──────────────────────────────────────┐
        Limba maternă └──────────────────────────────────────┘
                                                  ┌──────────────────────────────────────┐
  2.20. Numărul identificare atribuit │ │
        angajatului de către angajator │ │
                                                  └──────────────────────────────────────┘
                                                  ┌──────────────────────────────────────┐
  2.21. Adresa poştală la care trebuie │ │
        trimis permisul │ │
                                                  └──────────────────────────────────────┘
  2.22. Adresa permanentă a titularului:
                                                  ┌──────────────────────────────────────┐
┌──────────────┐ Strada └──────────────────────────────────────┘
│ │ ┌──────────────────────────────────────┐
│ │ Codul poştal └──────────────────────────────────────┘
│ FOTOGRAFIE │ ┌──────────────────────────────────────┐
│ │ Localitatea/Ţara └──────────────────────────────────────┘
│ 2.23. │ ┌──────────────────────────────────────┐
│ │ Telefon └──────────────────────────────────────┘
│ │ ┌──────────────────────────────────────┐
└──────────────┘ E-mail └──────────────────────────────────────┘

  2.24. (spaţiu rezervat pentru datele ┌──────────────────────────────────────┐
        suplimentare colectate în temeiul │ │
        legislaţiei naţionale) └──────────────────────────────────────┘

  2.25. (spaţiu rezervat pentru datele ┌──────────────────────────────────────┐
        suplimentare colectate în temeiul │ │
        legislaţiei naţionale) └──────────────────────────────────────┘

  2.26. (spaţiu rezervat pentru datele ┌──────────────────────────────────────┐
        suplimentare colectate în temeiul │ │
        legislaţiei naţionale) └──────────────────────────────────────┘

  2.27. Declar pe propria răspundere, luând la cunoştinţă pedeapsa pentru fals în
        declaraţii, că toate informaţiile pe care le-am furnizat în prezentul formular
        de cerere şi în paginile anexate sunt adevărate. Sunt de acord cu faptul că
        cererea mea poate fi refuzată şi/sau permisul poate fi retras dacă se constată
        ulterior că am furnizat informaţii false sau că am ascuns detalii relevante.

  2.28. Data ┌─────────────────────────────────────┐
        ┌──────────────────────────────────────┐ │ │
        └──────────────────────────────────────┘ │ │
                                                   │ │
  2.29. Semnătura solicitantului │ │
        ┌──────────────────────────────────────┐ │ │
        └──────────────────────────────────────┘ │ SPAŢIU REZERVAT BIROULUI │
                                                   │ SOLICITAT/AUTORITĂŢII LA │
  2.30. Numărul de înregistrare intern (facultativ)│ CARE SE DEPUNE CEREREA │
        ┌──────────────────────────────────────┐ │ │
        └──────────────────────────────────────┘ │ │
                                                   │ │
  2.31. Data la care s-a primit cererea │ │
        ┌──────────────────────────────────────┐ │ │
        └──────────────────────────────────────┘ └─────────────────────────────────────┘


                                   ---------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016