Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   PROCEDURĂ  din 23 martie 2023  de eliberare a certificatului de competenţă profesională pentru conducătorii şi însoţitorii de pe vehiculele rutiere care transportă animale vii    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 PROCEDURĂ din 23 martie 2023 de eliberare a certificatului de competenţă profesională pentru conducătorii şi însoţitorii de pe vehiculele rutiere care transportă animale vii

EMITENT: Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 277 din 3 aprilie 2023
──────────
    Aprobată prin ORDINUL nr. 46 din 23 martie 2023, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 277 din 3 aprilie 2023.
──────────
    ART. 1
    Certificatul de competenţă profesională pentru conducătorii şi însoţitorii de pe vehiculele rutiere care transportă animale vii (certificat de competenţă profesională) este obligatoriu pentru toţi conducătorii şi însoţitorii de pe vehiculele rutiere care transportă animale vii în scop comercial pe distanţe mai mari de 65 km şi este valabil pe o perioadă de 5 ani de la data eliberării.

    ART. 2
    (1) Certificatul de competenţă profesională se eliberează conducătorilor auto şi însoţitorilor, astfel cum sunt definiţi la art. 2 lit. (c) din Regulamentul (CE) nr. 1/2005 al Consiliului privind protecţia animalelor în timpul transportului şi al operaţiunilor conexe şi de modificare a Directivelor 64/432/CEE şi 93/119/CE şi a Regulamentului (CE) nr. 1.255/97, absolvenţi ai unor cursuri de formare profesională în domeniul protecţiei animalelor în timpul transportului, organizate de entităţi care îndeplinesc următoarele condiţii:
    a) sunt înregistrate în Registrul naţional al furnizorilor de formare profesională autorizaţi, în Registrul naţional al furnizorilor de formare profesională neautorizaţi sau în Registrul naţional al furnizorilor de formare profesională transfrontalieri;
    b) deţin resursele materiale necesare pentru desfăşurarea cursurilor, respectiv resursele financiare necesare pentru închirierea unei săli cu capacitate corespunzătoare numărului de cursanţi, dotată cu toate echipamentele tehnice şi sistemele audio-video şi internet de mare viteză necesare pentru prezentarea acestora, precum şi cu posibilităţi de tipărire a suportului de curs;
    c) au acces la platforme educaţionale, în cazul în care se intenţionează organizarea, în condiţiile legii, de cursuri online.

    (2) Echipamentele prevăzute la alin. (1) lit. b) trebuie să includă cel puţin următoarele:
    a) videoproiector conectat la laptop, cu ecran de proiecţie, pe care să se proiecteze prezentările lectorilor;
    b) un laptop cu acces la internet şi suită MS Office;
    c) posibilitatea de fotocopiere;
    d) tablă sau suport flipchart;
    e) materiale consumabile, precum hârtie albă A4, hârtie flipchart, markere.

    (3) Cursurile prevăzute la alin. (1) sunt predate de medici veterinari cu experienţă de minimum 2 ani în domeniul protecţiei animalelor în timpul transportului şi care deţin calitatea de formatori, denumiţi în continuare lectori.
    (4) Tematica pentru cursurile prevăzute la alin. (1) include cel puţin cerinţele prevăzute în art. 3 şi 4 şi în anexele I, II şi IV la Regulamentul (CE) nr. 1/2005.
    (5) Cursurile prevăzute la alin. (1) au durata de 16 ore şi se organizează:
    a) pentru toate speciile;
    b) în limba română şi/sau în limba engleză;
    c) în format fizic sau online;
    d) prin susţinerea unor prezentări, cu includerea obligatorie a unor studii de caz exemplificate prin intermediul unor materiale foto/video;
    e) pentru participanţi care sunt cetăţeni români sau străini.


    ART. 3
    (1) Anterior organizării cursurilor pentru prima dată, entităţile prevăzute la art. 2 alin. (1) trebuie să transmită la Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor o cerere, conform modelului prevăzut în anexa nr. 1 la prezenta procedură, însoţită de documentele care atestă îndeplinirea condiţiei prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. a) şi declaraţii pe propria răspundere privind îndeplinirea condiţiilor prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. b) şi c), precum şi următoarele documente:
    a) curriculum vitae model european şi eventualele scrisori de recomandare pentru lector/lectori, din care să reiasă experienţa de minimum 2 ani în domeniul protecţiei animalelor în timpul transportului;
    b) suportul de curs, precum şi studiile de caz utilizate, respectiv materialele foto/video;
    c) un număr de 120 de întrebări tip grilă, formulate pe baza tematicii prevăzute la art. 2 alin. (4).

    (2) În termen de 30 de zile de la primirea documentelor prevăzute la alin. (1), personalul din cadrul structurii cu atribuţii de reglementare în domeniul bunăstării animalelor de la nivelul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor verifică documentele, comunică solicitantului eventualele obiecţii şi, după caz, propune preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor aprobarea cererii.
    (3) În situaţia aprobării cererii prevăzute la alin. (1), entităţile prevăzute la art. 2 alin. (1) sunt incluse într-o listă care se publică pe pagina web a Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, în termen de 30 de zile de la comunicarea răspunsului referitor la aprobarea cererii.
    (4) În situaţia neaprobării cererii prevăzute la alin. (1), solicitantului i se comunică motivele care au stat la baza acestei decizii, precum şi necesitatea modificării/completării şi retransmiterii acesteia.
    (5) Anterior organizării fiecărui curs, entităţile prevăzute la art. 2 alin. (1) trebuie să transmită la structura prevăzută la alin. (2) materialele prevăzute la alin. (1), dacă acestea suferă modificări faţă de forma utilizată la sesiunile de curs anterioare.
    (6) Comunicarea dintre entităţile prevăzute la art. 2 alin. (1) şi structura prevăzută la alin. (2) se realizează prin corespondenţă electronică, cu utilizarea adresei de poştă electronică special destinate, care este inclusă în lista prevăzută la alin. (3).

    ART. 4
    (1) După fiecare curs, participanţii trebuie să promoveze un examen în condiţiile legii, care se organizează sub forma unui test-grilă de către entităţile prevăzute la art. 2 alin. (1), Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor asigurându-se, în vederea respectării prevederilor anexei nr. IV la Regulamentul (CE) nr. 1/2005, că examinatorii din comisia de examinare îndeplinesc următoarele condiţii:
    a) nu deţin calitatea de lector pentru cursul la finalul căruia se organizează examenul;
    b) nu au relaţii cu caracter patrimonial cu angajatorii cursanţilor, cu lectorii sau cu cursanţii;
    c) nu deţin un grad de rudenie/afinitate cu lectorii, cu reprezentanţii organizatorului cursurilor sau cu cursanţii.

    (2) În vederea promovării examenului prevăzut la alin. (1), participanţii trebuie să răspundă corect la minimum 24 din 30 de întrebări tip grilă care sunt selectate aleatoriu de către comisia de examinare din numărul total de întrebări prevăzut la art. 3 alin. (1) lit. c).

    ART. 5
    (1) Cu 5 zile înainte de organizarea examenului prevăzut la art. 4 alin. (1), entităţile prevăzute la art. 2 alin. (1) transmit structurii prevăzute la art. 3 alin. (2) o cerere pentru aprobarea examenului respectiv, conform modelului prevăzut în anexa nr. 2 la prezenta procedură.
    (2) Cererea prevăzută la alin. (1) este însoţită de numărul total de întrebări tip grilă prevăzut la art. 3 alin. (1) lit. c).
    (3) În termen de două zile lucrătoare de la primirea cererii prevăzute la alin. (1), Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor comunică solicitantului un răspuns cu privire la aprobarea/neaprobarea examenului.
    (4) În termen de 5 zile lucrătoare după fiecare examen, entităţile prevăzute la art. 2 alin. (1) transmit lista nominală a cursanţilor absolvenţi ai examenului.

    ART. 6
    (1) Certificatul de competenţă profesională se emite de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, fiind semnat de către preşedintele acesteia, şi este redactat în limbile română şi engleză, conform modelului prevăzut în cap. III din anexa nr. III la Regulamentul (CE) nr. 1/2005.
    (2) La redactarea certificatului de competenţă profesională se utilizează fontul Times New Roman cu dimensiunea 12.
    (3) Certificatul de competenţă profesională se tipăreşte pe carton de culoare galbenă, format A4.

    ART. 7
    (1) Certificatul de competenţă profesională se eliberează solicitantului sau împuternicitului acestuia prin procură notarială în baza următoarelor documente, care pot fi depuse şi de reprezentantul legal al entităţilor prevăzute la art. 2 alin. (1):
    a) cerere, conform modelului prevăzut în anexa nr. 3 la prezenta procedură;
    b) copia actului de identitate, semnată de titular ca fiind conformă cu originalul;
    c) copia certificatului de absolvire, eliberat ca urmare a promovării examenului prevăzut la art. 4 alin. (1);
    d) dovada achitării, la casieria sau în contul direcţiei sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor pe a cărei rază teritorială s-a organizat examenul sau pe a cărei rază teritorială domiciliază solicitantul, a tarifului pentru eliberarea certificatului de competenţă profesională, prevăzut în anexa nr. 8 la Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 96/2014 privind aprobarea tarifelor aplicabile în domeniul sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, cu modificările şi completările ulterioare.

    (2) Certificatul de competenţă profesională se eliberează în termen de 5 zile lucrătoare de la data depunerii cererii.
    (3) Certificatul de competenţă profesională se întocmeşte de personalul din cadrul structurii prevăzute la art. 3 alin. (2), în urma verificării conformităţii documentelor prevăzute la alin. (1).

    ART. 8
    (1) Certificatele de competenţă profesională se înregistrează de către personalul din cadrul structurii prevăzute la art. 3 alin. (2) într-un registru, conform modelului prevăzut în anexa nr. 4 la prezenta procedură.
    (2) În momentul eliberării, personalul din cadrul structurii prevăzute la art. 3 alin. (2) scanează certificatul de competenţă profesională, astfel încât la nivelul acesteia să se păstreze copii ale tuturor certificatelor eliberate în ultimii 5 ani.
    (3) Durata de păstrare a registrului prevăzut la alin. (1), precum şi a certificatelor scanate prevăzute la alin. (2) este de 5 ani.

    ART. 9
    (1) Direcţiile sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti au obligaţia de a notifica Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor cu privire la toate sancţiunile contravenţionale aplicate conducătorilor/însoţitorilor de pe vehiculele rutiere care transportă animale vii, în cazul constatării încălcării dispoziţiilor legale în vigoare referitoare la protecţia şi bunăstarea animalelor în timpul transportului.
    (2) Notificarea prevăzută la alin. (1) se realizează prin transmiterea copiilor proceselor-verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor aplicate conducătorilor/însoţitorilor de pe vehiculele rutiere care transportă animale vii către structura prevăzută la art. 3 alin. (2).
    (3) Notificările prevăzute la alin. (1) se înregistrează de către structura prevăzută la art. 3 alin. (2) în registrul prevăzut la art. 8 alin. (1).
    (4) Pe baza notificărilor prevăzute la alin. (1), precum şi a celor primite de la punctele de contact în sensul Regulamentului (CE) nr. 1/2005, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor dispune anularea certificatului de competenţă profesională în cazul şoferilor/însoţitorilor de pe vehiculele rutiere care transportă animale vii, care au fost sancţionaţi contravenţional de două ori în decurs de 6 luni pe teritoriul Uniunii Europene.
    (5) Anularea certificatului de competenţă profesională se face prin ordin al preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, conform modelului prevăzut în anexa nr. 5 la prezenta procedură.
    (6) Numărul şi data ordinului preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor prin care se dispune anularea certificatului de competenţă profesională se înregistrează în registrul prevăzut la art. 8 alin. (1).
    (7) Ordinul de anulare a certificatului de competenţă profesională se comunică titularului prin corespondenţă electronică la adresa indicată în cererea de eliberare.
    (8) Conducătorii şi însoţitorii de pe vehiculele rutiere care transportă animale vii, care au fost înştiinţaţi cu privire la anularea certificatului de competenţă profesională, au obligaţia de a depune documentul, în original, la sediul direcţiei sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor de pe raza judeţului unde aceştia îşi au domiciliul, care îl transmite Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor în termen de două zile lucrătoare de la primire.
    (9) După anularea certificatului de competenţă profesională, conducătorii şi însoţitorii de pe vehiculele rutiere care transportă animale vii trebuie să urmeze din nou cursurile de formare profesională prevăzute la art. 2 alin. (1), în vederea eliberării unui nou certificat de competenţă profesională.

    ART. 10
    După expirarea perioadei de valabilitate a certificatului de competenţă profesională se va elibera un nou certificat numai celor care absolvă un nou curs de formare profesională, organizat în condiţiile legii.

    ART. 11
    (1) În cazul furtului, pierderii, distrugerii şi deteriorării certificatului de competenţă profesională, titularul sau împuternicitul acestuia prin procură notarială poate solicita eliberarea unui duplicat.
    (2) În cazul deteriorării certificatului de competenţă profesională, titularul va preda emitentului, la data eliberării duplicatului, exemplarul deteriorat.
    (3) Cererea de eliberare a duplicatului este însoţită de următoarele acte, care se arhivează:
    a) declaraţia scrisă pe propria răspundere a titularului certificatului de competenţă profesională, în care sunt cuprinse datele de identificare, împrejurările în care certificatul a fost furat, pierdut, distrus sau deteriorat;
    b) o copie a actului de identitate, semnată de titular ca fiind conformă cu originalul;
    c) dovada achitării tarifului pentru eliberarea duplicatului.

    (4) Duplicatul are aceleaşi număr, serie şi dată ca şi exemplarul original, fiind valabil până la data înscrisă pe acesta din urmă.
    (5) Perioada de arhivare a documentelor menţionate la alin. (3) este aceeaşi cu perioada de valabilitate a certificatului de competenţă profesională.
    (6) Pe duplicat, în colţul din dreapta sus, se aplică menţiunea „DUPLICAT“.
    (7) Numărul şi data cererii de eliberare a duplicatului, respectiv numărul de înregistrare a duplicatului se consemnează în registrul prevăzut la art. 8 alin. (1).
    (8) Termenul pentru eliberarea duplicatelor este de 30 de zile de la data înregistrării cererii.

    ART. 12
    Documentaţia necesară obţinerii certificatului de competenţă profesională şi a duplicatului se poate depune şi online, scanat, prin platforma Punctului de contact unic electronic - PCUe, dezvoltată de Agenţia pentru Agenda Digitală a României.

    ART. 13
    Anexele nr. 1-5 fac parte integrantă din prezenta procedură.

    ANEXA 1

    la procedură




    Se aprobă./Nu se aprobă.
    CERERE
    Subsemnatul, ..........................., reprezentant legal al..........., cu sediul social în .......(adresa completă, nr. tel., adresă de e-mail)....., posesor al/a BI/CI seria ........ nr. .........., CNP ...................., eliberat(ă) de ..................... la data de ..............., prin prezenta solicit recunoaşterea în vederea includerii în lista de pe pagina web a Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor a entităţilor care organizează cursurile de formare profesională în vederea obţinerii certificatului de competenţă profesională pentru conducătorii auto şi însoţitorii de pe vehiculele rutiere care transportă animale vii.
    Cursurile de formare profesională vor fi organizate:
    [ ] fizic
    [ ] online

    Anexat, depun următoarele:
    [ ] dovada înregistrării în Registrul naţional al furnizorilor de formare profesională autorizaţi/Registrul naţional al furnizorilor de formare profesională neautorizaţi/Registrul naţional al furnizorilor de formare profesională transfrontalieri;
    [ ] dovada deţinerii resurselor materiale necesare;
    [ ] dovada accesului la platforme educaţionale şi a îndeplinirii condiţiilor legale pentru organizarea de cursuri online;
    [ ] curriculum vitae model european şi eventuale scrisori de recomandare pentru lector/lectori;
    [ ] suportul de curs, precum şi studiile de caz utilizate, respectiv materialele foto/video;
    [ ] un număr de 120 de întrebări tip grilă.

    Data
    ................................
    Semnătura
    ................................

    ANEXA 2

    la procedură




    Se aprobă./Nu se aprobă.
    CERERE
    Subsemnatul, ..........................., reprezentant legal al ..........., cu sediul social în .......(adresa completă, nr. tel., adresă de e-mail)........, posesor al/a BI/CI seria ....... nr. .........., CNP ...................., eliberat(ă) de ..................... la data de ............., prin prezenta solicit aprobarea examenului care se va susţine în data ....., în vederea obţinerii certificatului de competenţă profesională pentru conducătorii auto şi însoţitorii de pe vehiculele rutiere care transportă animale vii.
    Precizez că:
    1. examinatorii îndeplinesc următoarele condiţii:
    a) nu deţin calitatea de lector pentru cursul la finalul căruia se organizează examenul;
    b) nu au relaţii cu caracter patrimonial cu angajatorii cursanţilor, cu lectorii sau cu cursanţii;
    c) nu deţin un grad de rudenie/afinitate cu lectorii, cu reprezentanţii organizatorului cursurilor sau cu cursanţii;

    2. pentru fiecare examinare se vor extrage aleatoriu câte 30 de întrebări din cele 120 anexate.

    Anexat, depun un număr de 120 de întrebări tip grilă.
    Data
    ........................
    Semnătura
    ......................

    ANEXA 3

    la procedură




    CERERE
    Subsemnatul, ........................................., cu adresa de poştă electronică ..................................., absolvent al cursului de formare profesională în domeniul protecţiei animalelor în timpul transportului, organizat în data de ................, pe raza judeţului ......., posesor al/a BI/CI seria ...... nr. .........., CNP .........................., eliberat(ă) de ........................ la data de .............., prin prezenta solicit eliberarea certificatului de competenţă profesională pentru calitatea de conducători auto şi însoţitori de pe vehiculele rutiere care transportă animale vii.
    Anexat, depun următoarele:
    [ ] copia actului de identitate, semnată pentru conformitate cu originalul;
    [ ] copia certificatului de absolvire;
    [ ] dovada achitării tarifului la Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor ............................... .

    Data
    ................................
    Semnătura
    ...............................

    ANEXA 4

    la procedură




    REGISTRU
    de evidenţă a certificatelor de competenţă profesională pentru calitatea de conducători auto
    şi însoţitori de pe vehiculele rutiere care transportă animale vii şi a duplicatelor

┌────┬─────────┬────────┬───────────┬──────────────┬──────────────┬──────────────┬─────────────┬────────────┬────────────┬─────────────────┬─────────────────┬──────────────┬──────────────┬──────────────┐
│ │ │ │ │ │ │ │Nr. (numărul │ │Numele │ │ │ │Numele │Data │
│ │ │ │ │ │ │ │de │ │persoanei │Sancţiunea I (nr.│Sancţiunea II │Nr. şi data │persoanei │comunicării │
│ │ │ │ │ │Nr. │Data │înregistrare)│ │care │/data │(nr. /data │ordinului │care comunică │ordinului │
│Nr. │Numele şi│Data │Ocupaţia/ │Nr. şi data │şi data │eliberării │şi data │Data │eliberează │procesului-verbal│procesului-verbal│de anulare │ordinul de │de anulare │
│crt.│prenumele│şi locul│Calificarea│certificatului│certificatului│certificatului│cererii de │eliberării │certificatul│de constatare şi │de constatare şi │a │anulare a │şi adresa │
│ │ │naşterii│ │de absolvire │de competenţă │de competenţă │eliberare │duplicatului│de │sancţionare a │sancţionare a │certificatului│certificatului│de poştă │
│ │ │ │ │ │profesională │profesională │a │ │competenţă │contravenţiilor) │contravenţiilor) │de competenţă │de competenţă │electronică a │
│ │ │ │ │ │ │ │duplicatului │ │profesională│ │ │profesională │profesională │destinatarului│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │/ duplicatul│ │ │ │ │ │
└────┴─────────┴────────┴───────────┴──────────────┴──────────────┴──────────────┴─────────────┴────────────┴────────────┴─────────────────┴─────────────────┴──────────────┴──────────────┴──────────────┘



    ANEXA 5

    la procedură




    AUTORITATEA NAŢIONALĂ SANITARĂ VETERINARĂ ŞI PENTRU SIGURANŢA ALIMENTELOR
    ORDIN
    privind anularea certificatului de competenţă profesională pentru calitatea
    de conducători auto şi însoţitori de pe vehiculele rutiere care transportă animale vii
    Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, având în vedere prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activităţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale Ordinului preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 46/2023 privind aprobarea Procedurii de eliberare a certificatului de competenţă profesională pentru conducătorii şi însoţitorii de pe vehiculele rutiere care transportă animale vii şi luând în considerare procesele-verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiei nr. ................ din data de .................. şi nr. .................. din data de ..................., întocmite de ...................... şi de ........................, medici veterinari oficiali ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor ................., respectiv ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor ....................... şi/sau ai....................................................., începând cu data de ......................... se anulează Certificatul de competenţă profesională privind calitatea de conducători auto şi însoţitori de pe vehiculele rutiere care transportă animale vii nr. .........................., emis în data de .........................., pentru......(numele şi prenumele)........ .
    Reluarea activităţii se efectuează după obţinerea unui nou certificat de competenţă profesională, în urma promovării examenului.
    Preşedinte - secretar de stat,
    ..........................................................
    (numele, prenumele şi semnătura)

    ------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016