Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   PROCEDURĂ din 19 octombrie 2020  de selecţie a organizaţiilor profesionale din sectorul agricol şi agroalimentar în grupurile de dialog civil naţionale    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 PROCEDURĂ din 19 octombrie 2020 de selecţie a organizaţiilor profesionale din sectorul agricol şi agroalimentar în grupurile de dialog civil naţionale

EMITENT: Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 1026 din 4 noiembrie 2020
──────────
    Aprobată prin ORDINUL nr. 304 din 19 octombrie 2020, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1026 din 4 noiembrie 2020.
──────────
    ART. 1
    Prezenta procedură constituie cadrul pentru selectarea organizaţiilor profesionale din sectorul agricol şi agroalimentar, membre în grupurile de dialog civil naţionale care se ocupă de chestiunile reglementate de politica agricolă comună.

    ART. 2
    Se instituie la nivelul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale o structură consultativă formată din următoarele grupuri de dialog civil naţionale, similară structurii grupurilor de dialog civil pe agricultură constituite la nivelul Uniunii Europene:
    a) Politica agricolă comună;
    b) Calitate şi promovare;
    c) Agricultura ecologică;
    d) Mediu şi schimbări climatice;
    e) Plăţi directe şi înverzire;
    f) Dezvoltare rurală;
    g) Produse animaliere;
    h) Aspecte internaţionale ale agriculturii;
    i) Lapte;
    j) Vin;
    k) Culturi arabile;
    l) Horticultură, ulei de măsline, băuturi.


    ART. 3
    (1) Atribuţiile generale ale organizaţiilor profesionale din sectorul agricol şi agroalimentar, membre în cadrul grupurilor de dialog civil naţionale, sunt:
    a) să desfăşoare un dialog permanent cu privire la toate aspectele referitoare la politica agricolă comună, inclusiv la dezvoltarea rurală şi la punerea sa în aplicare, şi în special cu privire la măsurile pe care Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, denumit în continuare minister, le ia în acel context, inclusiv referitor la aspectele internaţionale în materie de agricultură;
    b) să asigure realizarea unui schimb de experienţă şi de bune practici în domeniile prevăzute la lit. a);
    c) să ofere asistenţă ministerului şi consultanţă în materie de strategie în domeniile prevăzute la lit. a);
    d) să emită un aviz cu privire la probleme specifice, la cererea ministerului;
    e) să monitorizeze evoluţiile politicii în domeniile prevăzute la lit. a).

    (2) Ministerul poate consulta grupurile cu privire la orice aspect prevăzut la alin. (1) lit. a).

    ART. 4
    Pot fi selectate în grupurile de dialog civil naţionale organizaţiile profesionale din sectorul agricol şi agroalimentar care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
    a) să fie legal constituite;
    b) să nu fie deja reprezentate la nivelul grupurilor de dialog civil naţionale la care solicită înscrierea de o organizaţie mai mare la care acestea sunt membre; în acest caz, calitatea de membru în grupurile de dialog civil naţionale revine doar organizaţiilor mai mari;
    c) să dispună de capacitate organizatorică pentru coordonarea activităţilor cu ministerul şi cu toţi membrii săi;
    d) să fie active în domeniul relevant al grupului/grupurilor de dialog civil naţional(e) din care fac parte;
    e) să fie înscrise în Registrul unic al transparenţei intereselor.


    ART. 5
    (1) Organizaţiile profesionale din sectorul agricol şi agroalimentar interesate să facă parte din grupul/grupurile de dialog civil naţionale întocmesc documentele necesare analizării îndeplinirii condiţiilor prevăzute la art. 4 şi selecţiei solicitării, astfel:
    a) act constitutiv şi statut;
    b) lista organizaţiilor membre, cu denumirea, sediul social/punct de lucru, date de contact, în cazul unei organizaţii profesionale mai mari din sectorul agricol şi agroalimentar, sau declaraţie privind neafilierea la nicio organizaţie profesională din sectorul agricol şi agroalimentar, după caz;
    c) lista cu personalul angajat permanent/temporar în structura de conducere/execuţie a organizaţiei profesionale din sectorul agricol şi agroalimentar, cu informaţii privind funcţia/poziţia în organizaţie, date de contact, precum şi informaţii relevante privind infrastructura organizaţiei, respectiv locaţii pentru desfăşurarea întâlnirilor cu membrii, facilităţi de comunicare prin telefon/video cu membrii, adresa de e-mail a organizaţiei;
    d) extras special la zi din Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor sau Registrul special secţiunea federaţii, eliberat de judecătoria în a cărei circumscripţie teritorială îşi au sediul organizaţiile profesionale din sectorul agricol şi agroalimentar, prin care se atestă înregistrarea organizaţiilor în cauză cu cel puţin 6 luni anterior datei de depunere a candidaturii la înscrierea în grupul/grupurile de dialog civil naţional(e);
    e) memoriu justificativ cu privire la activităţile anterioare desfăşurate la nivel local/naţional/internaţional în domeniul/ domeniile relevant(e) grupului/grupurilor de dialog civil naţional(e) pentru care îşi depun candidatura.

    (2) Cererea de depunere a candidaturii unei organizaţii profesionale din sectorul agricol şi agroalimentar la înscrierea într-un grup/grupuri de dialog civil naţional(e) se întocmeşte conform modelului prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezenta procedură.

    ART. 6
    (1) Secretariatul grupurilor de dialog civil naţionale se asigură la nivelul ministerului prin structura cu atribuţii în activitatea de dialog social.
    (2) Cererea de depunere a candidaturii unei organizaţii profesionale din sectorul agricol şi agroalimentar la înscrierea într-un grup/grupuri de dialog civil naţional(e), însoţită de documentele prevăzute la art. 5 alin. (1), se depune la Biroul unic din cadrul ministerului, se înregistrează şi se înaintează secretariatului grupurilor de dialog civil naţionale.
    (3) În funcţie de domeniul relevant grupului de dialog civil naţional solicitat, secretariatul transmite cererea de depunere a candidaturii şi documentele însoţitoare la direcţiile generale de specialitate din minister, respectiv la Direcţia generală politici agricole sau la Direcţia generală politici în industrie alimentară şi comerţ sau la Direcţia generală dezvoltare rurală - Autoritate de management pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, în vederea analizei şi selecţiei organizaţiilor solicitante potrivit prezentei proceduri.
    (4) Lipsa oricăruia dintre documentele prevăzute la art. 5 alin. (1) atrage eliminarea solicitantului din procedura de selecţie.
    (5) În cazul în care o organizaţie profesională din sectorul agricol şi agroalimentar solicită înscrierea în mai multe grupuri de dialog civil naţionale, aceasta depune cererea şi documentele prevăzute la art. 5 alin. (1) separat pentru fiecare dintre grupurile de dialog civil solicitate.
    (6) După analiza cererii şi a documentelor anexate, direcţiile generale de specialitate din minister întocmesc Lista organizaţiilor profesionale din sectorul agricol şi agroalimentar selectate să facă parte dintr-un grup de dialog civil naţional, pe care o propun spre aprobare secretarului de stat coordonator şi o comunică secretariatului, în vederea înscrierii în Registrul organizaţiilor profesionale din sectorul agricol şi agroalimentar membre în grupurile de dialog civil naţionale.

    ART. 7
    Registrul organizaţiilor profesionale din sectorul agricol şi agroalimentar membre în grupurile de dialog civil naţionale se publică pe site-ul oficial al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi se actualizează ori de câte ori este necesar.

    ANEXA 1

    la procedură
    CERERE
    de depunere a candidaturii unei organizaţii profesionale
    din sectorul agricol şi agroalimentar la înscrierea în grupul de dialog civil naţional
    (model)
    .................(denumirea organizaţiei profesionale din sectorul agricol şi agroalimentar)................, cu sediul social în localitatea .........................., str. ............... nr. ........, bl. ......., sc. ......., et. ......., ap. ........, sectorul/judeţul ............, telefon ......................, e-mail ..................., acronim oficial…………………, reprezentată prin ............(prenumele, numele, CNP, adresa)...................................., în calitate de ........................., prin prezenta depunem candidatura pentru a fi înscrisă în grupul de dialog civil naţional …………………………………… .
    În susţinerea cererii anexez următoarele documente:
    1. ……………………………………………………
    2. ……………………………………………………
    3. ……………………………………………………
    4. ……………………………………………………
    5. ……………………………………………………

    Declaraţii:
    - declar că datele înscrise în formularul de cerere şi în documentele anexate sunt reale, corecte, complete şi perfect valabile;
    – mă oblig să furnizez orice document justificativ care îmi va fi solicitat şi să mă supun oricărui/oricărei control/verificări ulterior/ulterioare;
    – sunt de acord ca datele din cerere să fie introduse în baza de date din Registrul organizaţiilor profesionale din sectorul agricol şi agroalimentar membre în grupurile de dialog civil naţionale, cu respectarea prevederilor Legii nr. 129/2018 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 102/2005 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, precum şi pentru abrogarea Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date.

    Prenumele şi numele
    .....................................
    Data .............................
    Semnătura titularului/administratorului/
    reprezentantului legal/împuternicitului
    ..........................................
    Ştampila

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016